» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
7 / 93
»»

Mobidick ::

hmm... Spiderman 2 z AC3 zvokom pa dela. Čudno. Edino kar je različno v Gspotu je pod Stream type and A/V intereave pri Harry-u "None or Not Determined Split: No" pri Spidermanu pa "1 vid frame (42 ms) Split: Yes". A se da to na kak hiter ali manj hiter spremenit, da bo delalo???

Pa še nekaj glede CenterSub programa. Meni pri konvertiranju podnapisov naredi takole: iz
{769}{866}Lumos maxima.
{866}{964}Lumos maxima.

v

1
00:00:32,074 --> 00:00:36,119
¬Ż
ŻĄLumos maxima.ĄŻ

2
00:00:36,119 --> 00:00:40,207
¬Ż
ŻĄLum(os maxima.ĄŻ

pri čemer sicer podnapisi so na sredini, vendar zamenja oz. vstavi določene čudne znake zraven, tako da ni glih najbolje za čitat (v tem primeru oklepaj).

lp
The future is digital!

CaqKa ::

pri čemer sicer podnapisi so na sredini, vendar zamenja oz. vstavi določene čudne znake zraven, tako da ni glih najbolje za čitat (v tem primeru oklepaj).
a to si sprobal na playerju al to kr zdaj na pamet govoriš ko si v notepadu gledal?

Normalno, da sem probal na playerju. Firmware pa imam Yamada FW04-10-06c.

lp
The future is digital!

dualband ::

Jz ko hočem pognati program MPEG4Modifier mi jav napako:

" The application failed to intialize properly (0x0000135).Click on OK to terminate the application. "

Probal sm na dveh računalnikih z XP-ji, pa je na obeh enako, a ma še kdo take probleme pa če mu je uspel to popravt?

LP

podtalje ::

Naloži .Net framework.

colek ::

Poskusil sem ze nekaj variant pa mi se vedno javlja unknown disc.
Najprej sem izbral v Nerotu ISO disc in nanj dodal ".bin" fajla. Poskusil sem 2x. 1x opcijo Trac at once in drugic disc at once. Ne dela!

Potem sem si prebral navodila, ki so dana v PDF-u. Da je potrebno zapeci .bin fajla z opcijo burn image. To je seveda izvedljivo, vendar v tem primeru lahko zapeces samo en (od dveh .bin) fajlov. V navodilih pa pise, da je potrebno zapeci oba.

Prosil bi, ce nekdo malce bolj natancno opise navodilo za peko FW cd-ja. Hvala

Se to, ali je potrebno pred peko FW-ja s podporo za sumnike, player upgrejdati z ostalimi (uradnimi) FW.ji?

Hvala za odgovore

CaqKa ::

sergejp ::

ti samo daj Burn Image... -> izberi/poišči .cue fajl -> open
/v .cue fajlu se nahajajo informacije, v .bin fajlu pa je vsebina ustvarjenega image-a (slike cd-ja)

in sam program ti bo spekel oba fajla.

lp

sergej

Kje nej najdem cue file, ce imata oba koncnico .bin?

Ma kakšni .CUE datoteke. Ne ga biksat.

Yamada izdaja image v ISO formatu, ki ga zapečeš kot burn image v nerotu.

V tem ISO filu se nahajajo tri datoteke:
- dummy - en firmware je imel bug v servo kodi, zato je imel probleme z branjem CDjev, kjer je samo ena datoteka. Zato je dodan ta file.
- ZDVX6100.BIN - firmware za 6100
- ZDVX6600.BIN - firmware za 6600

Yamada 6600 išče samo datoteko ZDVX6600.BIN. Zraven se lahko da katerikoli file.
To datoteko se zapeče kot data CD isto kot katerokoli drugo datoteko (BIN samo pomeni, da je to binary datoteka).
Pred peko se obkljuka Close disc in pa seveda ne peči pri maksimalnih hitrostih.

Sem videl, da imaš Yakumo. Vse kar je potrebno je izbrati pravilno ime datoteke. Če si imel C verzijo in si moral spremeniti
ime, potem po upgradu uporabljaj originalno ime za firmware.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podtalje ()

se opravicujem vsem, ki sem vas moril ...

imam
05.00.03.05 -Version
0C.00.00.02 -SUB Version

zato je postopek drugacen

pa brez zamere, ker vas bom se rabu kdaj ...

No, z DirectSub-om urejeni podnapisi pa so lepo na sredini. 8-)

lp
The future is digital!

Yanez ::

Malo za skomine 8-O!
Prilagam fotko, ki jo še dolgujem. Če namreč koga zanima, kako izgledajo naši obrobljeni podnapisi na Yamadi brez centriranja s posebnimi programi, naj si pogleda TOLE sliko.
Nastala je s cepljenjem ruske Fortune z Yamado in korekcijo fontov. Prav tako deluje idtag pri MP3-jih. Večja slabost pa je, ker skoraj ni zvoka (oz. je zelo tih).
Omnia mea mecum porto

aljo00 ::

Yanez : mlask, mlask :)

A bo kaksna beta zunaj ;)

Vprasanje za vse : Zakaj podnapisi zginjajo tudi pri MP3 kodiranju ???? (pri AC3 je itaq znano)
Ce ne skacem naprej ali nazaj je OK, samo ce prevertim hitreje oz. skocim na neko lokacijo podnapisov ni vec ?????!??!??

(na prejsnih verzijah je delovalo OK - oz. na originalnem FW od yamade)

lp!
A
lp! Aljosa

Klemenn ::

ok

jz mam spet en film ki se zatika

kaj moram pogledat v gspotu da vidim? sem gleedal prej nekej pa nisem najdel

lahk da kdokaki screenshot kaj iščem*

lp

zile ::

Yanez: OMG ker luksuz....8-O 8-) .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zile ()

jocomat ::

Za fante iz PYPS-a, ki imajo več živcev in žilce...

Na nekem italijanskem forumu sem odkril vroč kostanj!
Najdu sem FW za XORO HSD400pro ( tukaj) in sem potem skrižal tega in
tistega za YAMADO ver. 041006c in sicer tukaj je postopek kar sem naredil do sedaj:

Z MTKRemakerjem sem odprl H3450.BIN in

Del Code Part/8032 Block/Page0/Remote Table sem zamenjal s tistim iz Yamada FW.
Del Data Part/OSD Block/OSD 1 Visuals/Fonts/Font1 sem zamenjal s tistim iz Yamada FW.

Shranil kot CD z imenom ZDVX6600.BIN, z Nerotom shranu kot sliko skupaj z dummijem, speku na CD in ruknu v Yamado, upajoč, da se mi ne bo treba jokat...
Za vsak slučaj sem prej na Yamadi vse postavu na Default.

In glej ga hudiča:
Po standardni proceduri
Rezultat:

- Podnapisi pri DivX-ih so centrirani. Avtomatično!
Nisem ugotovljal pri kolk znakih poreže, ampak videl sem, da v tri vrste ne grejo. In tudi obrobe ni bilo videt. Ravno tako ne sivega ozadja...
- Dodatni menuji, ki so v Yamadi bli prej nedostopni, so zdaj odprti in delajo!
Vsi! Bass boost, Super bass boost, treble boost, 3D prostorski zvok, menuji za sliko, od sharpness, game, do warmness!
- Edina stvar, ki malce useka nazaj je to, da tipke na Yamadi sami ne primejo, ker se servo block ni pustu zamenjat in je vse treba delat z remotom.
- Display na Yamadi dela BP.

Za zdaj s samim zvokom in sliko nisem opazu nobenih težav...

Torej to bi bil breakthrough, ki smo ga čakal!

Če lahko predlagam, glede na to, da imate s spreminjanjem FW-jev že nekaj izkušenj, da si stvar naredite, ker gre res brez BP.
In potem?
-Servo block iz Yamade je treba nekako prilagodit, da bo šel v H3450.BIN.
-Font1 rabi ali dobro obrobo ali sivo ozadje in možnost prikaza 88 znakov v treh vrsticah. Tako kot pri Yamadi. In pravzaprav je to skor vse.
Sam namreč ne vem natančno kako bi to naredu...

Je pa kostanj res vroč!
Dela k šus!
Ampak naj se tega lotjo tisti, ki to res znajo(fantje iz PYPS-a imajo vse potrebne reference za jebanje z MTKRemakerjem!) ostali pa še mal potrpte!

Žal mi je, da nimam digitalca, da bi slike gor zloadal, ampak thrust me, dela!
Kdor čaka dočaka!

Joc:D

In še to glede novega mix FW-ja:
tipka stop na Yamadi menja sliko med P-SCAN in INTERLACE! Jesus! Za vse tiste s TV-projektorji in LCD tvji!

Pičimo dalje...

aljo00 ::

jocomat

Pa bi to lahko kam UL ali pa poslal po EMAIL, da malo sporbamo :)

lp!
A
lp! Aljosa

oskar ::

Pozdrav !
Sam sporočam, da imam enake probleme s center Sub-om kot jih je navedel Mobidick. Zadeva se centrira, vendar z raznimi dodatki v besedilu podnapisov.
DirectSub pa podnapise pretvori v srt., jih pa ne centrira v Yamadi 6600. Prav tako mi jih ne prikaže v kontrolnem oknu, kjer se predvaja film v DirectSubu. Res bi blo fino, če bi se izdelal Help:\ ...ker verjetno kaj narobe delam...:(
FW je zadnji, 09c.

OK.
Bom jutri pripravil en help file za DirectSub z screenshoti in vsemi ostalimi bombončki.

Velja za Yamado 6600:
Za vse, ki bi radi sprobal nov FW(mix Xorota in Yamade) evo linka tukaj in zapečte ISO po ustaljenem postopku: Burn Image, Close CD, Disk at onece, lowest speed... pa bo.

Čakam na nove predloge.

Ravnokar preverjam, če delajo SUB podnapisi in kombinacija XVid, AC3 in podnapisi...

Xoro HSD400PRO naj bi namreč podbiral SUB, SRT in SMI... Bomo vidl:\

Drugač je pa Yamada s temi novimi menuji dobila čist eno drugo dimenzijo. Mater, če bi človek res mel en dober subwoofer pa 80 inčno plazmo...

ID3 Tag mislim pa da ne dela...

Se slišmo...

Kombinacija SRT, XVid, AC3 še vedno dela po 18 minuti... (Film Hulk, če ga ima kdo iz istga vira...)8-)

Jebemti, kombinacija SRT, XVid, AC3 so zginl podnapisi na 21 minuti! In SUB-i tud ne delajo! Vsaj ne men... Bemti!;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jocomat ()

Ed ::

...kupil sem YAMADO 6600, ker mi povezava TV OUT - TV ni delovala. Zdaj sem to prepozno rešil, imam pa tudi YAMADO, pa tudi več kot 200 filmov posnetih v zadnjih dveh letih (škoda za v smeti), 2/3 le teh je s sub podnapisi, z različno dolžino imena filma in podnapisa..., pa naj mi prosim kdo pove kdaj in če sploh bo obstajal FW, ki bo zg. našteto podpiral, ker bom drugače YAMADO prodal...LP

Za vse tiste, ki jih srbijo prsti za mix med Xorotom in Yamado: ne nalagajte FW če niste pripravljeni za flashanje prek MTKToola, kar pa vsaj pri Yamadi zahteva nekaj lotanja, GSM podatkovni kabel in precej živcev. Namreč, downgrade nazaj na staro verzijo zaflesha Yamado!:( Verjamem, da jih je precej, ki bi radi sprobal, ampak nočem pol poslušat... zato, če hočte se držte navodil, ki sem jih opisal malce zgoraj in to naredte na svojo odgovornost. Tud link bom skinu, da bo manj skušnjav... Sicer pa se ga da dobit na netu.

Joc

Po Jocomatovem namigu na križanje yamade z xorotom sem si temeljito ogledal ruske strani (in osvežil znanje cirilice) od Xoro predvajalnikov tipov HSD311pro in HSD400pro. Nato sem malo eksperimentiral z obema FW-jema in Yamadinim.
Moja opažanja:

plusi+++++++++++ :
- deluje tako daljinec, kot gumbi na yamadi in pravilen prikaz na displayu
- zvok je fantastičen (deluje tako ekvilajzer (dvorana, v živo, jama, cerkev, kopalnica... , kot različni načini pop, rock, soft...)
- možna sprememba slike na TV-ju (barve, svetloba, kontrast...) preko setup nastavitev
- podnapisi v srt formatu so po defaultu že centrirani
- vnesel sem naše fonte s čšž-ji
- pri prikazu slik izpiše tudi format slike
- vse skupaj gre v 1 MB spomina (sicer na knap, gre pa)

minusi----------- :
- omejitev podnapisov na dvovrstični izpis, ki je malo previsoko in na samo 60 znakov v obeh vrsticah
- podnapisi niso obrobljeni in niso na sivi podlagi, tako da so na svetli podlagi nečitljivi
- še vedno ni podprt ID3 Tag
- po izključitvi in ponovni vključitvi yamade ZVOK VEČ NE DELA (preveril 3× in vedno isto)
- 'podgradnja' nazaj na yamado ne gre, tako da tisti brez kabla zaenkrat ne eksperimentirajte preveč

Zaključek:
Avdio del je fantastičen, ni pa ponovljiv >:D ?!
Rešitev z avtomatskim centriranjem podnapisov je sicer odlična, vendar hiba glede slabe čitljivosti na svetli podlagi ne odtehta dosedanje rešitve z večjimi fonti in zamudno pripravo podnapisov preko potrebnega softwera.

Ko bi bilo možno, kot sem enkrat že napisal, samo sestaviti dobre strani različnih FW-jew, kot lego kocke, smo fantje zmagali. Zamerim pa, in to zelo, proizvajalcu ploščosukov, da zaboga (ali za vraga) ne morejo skupaj s hardwerom izdelati tudi softwera, ki bi vse hardwerske rešitve podpiral. Tega pa sploh ni malo. Tile naši ploščosuki v sebi skrivajo hudiča in pol. Uporabljamo pa zaradi neizkoriščenega Firmwareja samo dobro polovico ali pa še to ne. In potem se zajebavamo z nadgradnjami tisti, ki nam to sploh ni naloga, pa tudi veselje nas počasi zapušča (žena pa v smeh...:D) Za intermeco: v zadnjem mesecu sem ves prosti čas (tudi nočni) zabil v ekperimentiranje okrog divx ploščosukov in si v tem mesecu nisem v celoti ogledal niti enega filma?! Samo gledal sem višino, širino, barvo in poravnavo črk.:(

Upam, da se motim, ko razmišljam, da namenoma niso izkoristili vse zmožnosti ploščosuka (kaj bi pa potem še sploh prodajali v naslednjem letu). Drznem si ugibati, da bodo novi modeli, ki bodo prihajali (kmalu bodo novoletne razprodaje) imeli po kako funkcijo več (na istem oz. podobnem čipovju) za podobno vsoto denarja. Mi pa najuriš v nakup. Prav zares in zelo hitro smo pristali v kapitalizmu in potrošniški družbi. Sicer pa je to že druga tema...
Omnia mea mecum porto

Oskar: Na voljo imaš novo verzijo DirectSub, ki ima odpravljen en bug, kjer se nekatere nastavitve niso naložile ob začetku.

Končno pa sem napisal tudi en malo bolj spodoben help file, ki ga bom v prihodnosti verjetno še malo dopolnil.

http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=113494
http://podtalje.si.eu.org/

johan4 ::

Zakaj mi pri predvajanju nekaterih filmov, zvok dela normalno tisto kar pa ljudje govorijo se pa ne slisi.A kdo ve v cem je problem?

sergejp ::

verjetno to ne dela pri divx filmih ki so zakodirani z sourand zvokom - t.i. AC3 kodekom.

probaj vklopit downmix pri audio nastavitvah yamade

lp
sergej

monkos33 ::

:)) Pozdravleni! :))

Malce prebiram to temo in opažam, da tako močno hranite TALE MTK ReMaker! >:D

Zato dajem zainteresiranim link za trenutno zadnjo verzijo MTK ReMaker in sicer 0.2 RC 2 ! :) in tudi ostala orodja za "razdiranje" MTK 13x9 čipa !!!

Tako, sedaj pa veselo na delo tudi ostali, kot pravijo V SLOGI JE MOČ !!! :\ :))

LP Monkos33

Saj ga nihče ne skriva. V bistvu še nihče ni izrazil želje, da bi ga imel.

Tisti, ki se s tem ukvarjajo, pa vsi vejo, da se vsa orodja dobijo na Yahoo MTK 13x9 groups.

LexLuthor ::

@johan

Tole po mojem odgovarjam 544-tič:

Če imaš aktivni 5.1 sistem zvočnikov, potem na njem izklopi funkcijo "3D" ali "sourround", če le-ta obstaja, ker je verjetno problem v tem.
Če imaš navaden stereo sistem (TV ali glasbeni stolp), potem pri nastavitvah zvoka na playerju v meniju "downmix" izberi opcijo "stereo".

Uspeh je zagotovljen!

---------------------------------------------------------------------
@ Caqka
daj prosim naredi posebno rubriko samo za to, ki bo venomer na vrhu. Ljudje so vsi zmedeni. Problem je enak na vseh playerjih.

monkos33 ::

Pozdrav Jocomat! - KRIŽANJE FIRMWARE-ov !

Nadgradnja oz. menjava "možganov" za YAMADO iz XORO HSD400pro DELUJE brez problema z dodatnimi menuji, avtomatsko poravnanimi podnapisi v sredini, z vstavkom Fontov od Podtalje pa tudi lepe slovenske podnapise brez sivine, zvok deluje super z nastavitvami visokih, srednjih in nizkih tonov, optika deluje B.P., nato so še nastavitve Equalizerja in še veliko dobrot katere si želimo pri YAMADI, AMPAK nasvet:

Odpri najprej H3450.BIN:
1. Zamenjaj Remote Table z YAMADO (DVX 6600)
- POT: Code Part-8032 Block-Page 0-Remote Table
2. Zamenjaj Button Table z YAMADO
- POT: Code Part-8032 Block-Page 4-Button Table
3. Lahko zamenjaš tudi font in sicer zaenkrat samo Font 1 in Font 3 ter jezik (Pod RUSIJA)!!!
4. Pozorno glej, če ti v MTKRemaker-ju v levem kotu kaže:
REMOTE: V vsebini MORA biti tudi YAMADA 6x00
BUTTON: V vsebini MORA biti 0x1C24 (Procaster 2410, Yamada 6x00)
OSTALO je enako kot pri YAMADI.

Tako, če imaš "GUMBE" na "škatli" ter kombinacijo tipk na daljincu od YAMADE se nimaš kaj bat !!!

5. Vse lepo shrani pod ZDVX6600.BIN dodaj ZDVX6000 ter DUMMY (od YAMADE) in zapeči !!!

Pri dodatni nadgradnji pa pazi naslednje!!!
- MOŽGANI PREDVAJALNIKA SO SEDAJ OD XORO HSD400 Pro tako, da vse nasledje nadgradnje shranjuj pod drugim imenom in sicer: MTK89.BIN (predvajalnik bere samo ta file!)
PAZI, DA BOŠ SEDAJ IMEL V MAPI ZA SHRANJEVANJE MTK89.BIN, H3450.BIN ter DUMMY (lahko od YAMADE) !!! (Za "ziher" naj bo tudi H3450.BIN posnet z isto vsebino) :))

Torej, če boš delal počasi in pazljivo ti ne bo uspelo ZAFLASHAT ČIPA !!!

Pa prijetno gledanje fimov in hvala za idejo !!!

P.S.: Nazaj na Yamada FW posnemi originalen ZDVX6600.BIN kot MTK89.BIN ter "škatlo" nadgradi ! 8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: monkos33 ()

Nič več mi ni jasno???
Točno ta postopek, ki ga opisuje monkos33 sem naredil v nedeljo, kar sem opisal tudi zgoraj. Ko pa sem yamado izklopil in naslednjič prižgal zvok več ni deloval?!
Ali se drugim to ne dogaja?
Efekt mi sicer ni jasen...
Ali se dogaja samo meni?
Pa še tole: Komentirajte TELE velike fonte
Omnia mea mecum porto

Iz samega ljubega firbca sem šel še enkrat križati firmware kakor opisuje monkos33.
Rezultat: že videno !
Zvok deluje do prvega ugašanja yamade (na stikalu). Po ponovnem vklopu yamade je le ta nema !!!
Prav tako ne deluje upgrade (nazaj na yamado), kot je opisano v majlu. Sicer prepozna datoteko MTK89.BIN, vendar po končanem nalaganju ekran pokaže čudne znake in ni ga CD-ja, ki bi ga zbudil (celo vratca od enote ostanejo zunaj - čista koma). Le infuzija preko kabla deluje.
Fantje previdnost pri nadgradnjah iz drugih ploščosukov!!!
Brez kabla v rezervi, tega raje ne počnite. Pa ne misliti, da je kakšen egoizem za bregom?!
Mislim pa, da po mojem dvomesečnem ekperimentiranju (kako teče čas) z različnimi FW-ji in najmanj 50-timi upgradeji (Stepni volk koliko jih še imam v dobrem?) in enim dokončno skurjenim ploščosukom (izpad elektrike med nadgradnjo) na to lahko opozorim.

Še vedno pa ostaja vprašanje iz prejšnjega posta.
Ali pa obstajajo tudi različne verzije yamad 6600 na trgu?!
Omnia mea mecum porto

mitcho ::

yanez take fonte bi pa res RAD imel. Če ti ni odveč jih lahko daš na PYPS stran ali če je možno pošlješ na moj emajl.

LP, Mitcho

mimogrede; imam yakumo in mi dela xoro firmware ok tudi po ugašanju. Samo fonte bi pa res ra imel... hihi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mitcho ()

Valentin ::

Men se pa zdijo prevelki. Pa še podnapisi bi se zarad tega verjetn moral velikrat nadaljevat v treh vrsticah...

zkri1234 ::

@Yanez
Meni se zdijo podnapisi vredu.

Pa še eno prošnjo imam. Pred nekaj dnevi sem na net gledal spisek ploščosukov, ki tečejo na čipu MT1389 pa ga danes nikakor ne najdem. Če ga slučajno kdo pozna naj ga prosim objavi link.

RuN ::

Postal novi lastnik Yamade 6600 pa imam že nekaj vprašanj.

Najprej povezava:
Yamada -> TV - scart-scart
Yamada -> zvočniki Genius SW 5.1 -(yamada izhodi 5.1 chinch - zočniki vhod 5.1 chinch)
(pomeni za vsak zvočnik gre iz yamade svoja kabel)
PC -> zvočniki Genius - ( iz zvočne banace (3 komadi) na AC3 priključek na zvočniku (pin 9)
PC -> TV iz grafične kartice composit video na scart

Sedaj pa vprašanje:

1. Imam DVD s 4 filmi, ki so bili prej DivX in sem jih skonvertiral v Mpeg2 z zvokom Mpeg 2.0 layer 3 (MP3), (konvertiranje z DVD Movie Factory 2).
2. Film posnet z digitalno kamero in konvertiran v DivX z Ulead MediaStudi in Pinacle-ovim programom - prav tako zvok Mpeg 2 layer 3 (MP3)

Pri obeh verzijah moram imeti tako na TV kot tudi na zvočnikih Genius glasnost na maximum, pa tudi yamadina glasnost je na 20, da lahko sploh kaj slišim.

Drugo vprašanje, če delam z računalnikom in imam nažgano yamado imam pa ugašnjene Genius zvočnike, se mi zvok od računalnika sliši na TV zvočnikih.

Yamada ver. 05.00.03.05
sub ver. 0B.00.00.04 - - original iz trgovine.

Firmware še ni bil upgrade-an.

Pri normelnih DVD-jih ki majo AC3 5.1 zvok je malo boljše in imam lahko zvočnike do polovice glasnosti.

Kaj je narobe ??? Sprobaval sem vse možne nastavitve na Yamadi v setup-u, pa je zmeraj eno in isto. (Downmix na off/on, zvočnike na large/small....) ?????

Ve kdo za kako rešitev !??!?!? Nujno, saj mi otroci ne morejo gledat risank !!!!

Danes mi je ratalo ugotoviti zakaj je bilo pri predvajanju filmov preko Yamade glasnost na minimumu oz. sem moral imeti glasnost na TV in zvočnikih na max. pa sem komaj kaj slišal.

Ko sem po testiranjih in raznih nastavitvah na Yamadi, probal tudi nastavitve na PC in pregledal kable, sem izklopil kabel iz PC -> zvočniki Genius (izklopil sem 9 pinski konektor na zvočnikih AC3). Zvok iz Yamade je bil sedaj normalno glasen. Pri ponovnem priklopu kabla iz PC (zvočne) na zvočnike se je zvok iz filma ponovno utišal.
Nato sem 2 x izklopil in priklopil kabel na zvočni kartici PC-ja (samo jack za bass in center zvočnik) in stvar sedaj deluje normalno.

V čem je bila fora, mi še sedaj ni jasno. Očitno je nek signal zmešal Yamado oz. je PC dušil signal iz Yamade.

Sedaj imam vse priklopljeno, kot je bilo prvič in stvar dela. :-), yes.

mutivoda ::

Živjo

mam en problem, ko sem namestu Yamada FW04-10-09c od PYPS
sem pri nekaj dvd-r filmih ugotovu da zadeva šteka....
Ko sem isti Dvd-r probal na PC je zadeva lavfala OK zato sem probal in naložu
original FW od Yamade v5 in ugotovu, dazadeva dela OK tako kot PC.
Ima kdo idejo kaj bi blo lahko vzrok

LP

Mirtma ::

Pozdravljeni!

Pred dvemi dnevi sem tudi jaz postal lastnik Yamade 6600 8-) . No, v dveh dneh sem prebral kar nekaj forumov, zaenkrat pa bi se le rad zahvalil podtalju in Yanezu (in PYPSu) za programske in FW prispevke! Toliko zaenkrat.

LPM

Še eno vprašanje.

Zakaj Yamada ne prebere naslova oz. imena podnapisov (pri DVD-jih).

Namesto tega je samo Sub 01/01:

Imam original firmware.

Dare ::

Opažam motnjo pri sliki z Yamade na TV.Motnja se pojavi pri hitro premikajoči se sliki (nastanejo nekakšne črte). Ko sem za povezavo uporabil SCART od Philipsovega DVD snemalnika (ki ima debelejši kabel) teh motenj ni več. Oba SCARTa sta polna 21 pinska. Zanima me če je še kdo težave s temi motnjami in zakaj pride do tega (kakšen elektrotehnik). Kje bi kupil tak debelejši SCART ker jih zaenkrat trgovini še nisem zasledil..

Valentin ::

V Big Bangu.

Tle se ti ne splača šparat. S pozlačenimi kontakti stane okrog 7000 SIT.
Priporočam iz lastnih izkušenj...

Dare ::

Pred kakšnimi 14dnevi sem že kupil ploščati SCART z pozlačenimi konektorji (5000 sit) in je bil šum še bolj izrazit. Očitno mora biti ta debelejša varianta.

dejc5 ::

Zdravo!

Mene zanima če yamada ob predvajanju mpg formata, predvaja tudi podnapise? Probal sem dodati v srt obliki podnapise pa ni delovalo! Divx mi seveda dela.

Če se mi prov zdi lahko sam divix/xvid-e predvajaš s podnapisi? ...seveda polek tistih ki majo že v samem videu vgrajene podnapise.

Hvala za razumevanje!
dejc

Oldi ::

Tudi jaz sem to probal, pa ne gre, me pa muči drugo vprašanje
Iz satelitov imam posnetih kup DVD-jev s filmi dolžine malo prek 2G, zato gredo samo na UDF format zapisa, po 2 na DVD. Problem je v tem, da se jih z Yamado 6600 (gotovo pa tudi z ostalimi sorodnimi ploščosuki) ne da pogledati do konca. Dolžina posnetka na displeju je cca pol manjša in ko števec pride do konca se predvajanje ustavi, čeprav je na ploščku še pol filma. V XP-jih je s posnetki vse OK.
Stepni Volk mi je nekje drugje omenil omejitev 1G, samo meni Nero ne teži če združim dva DivX-a v enega in zapečem 1,4G dolg fajl, tudi v Yamadi dela, res pa nisem siguren če se v redu predvaja, ker nobenega od teh filmov še nisem do konca pogledal.
Torej kaj z že posnetimi ploščki in kaj v bodoče. Verjetno narest DVD, samo rabim meni za izbiro filma, torej kup brezveznega dela, razen če ima kdo kako enostavno varianto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

KleBac ::

Ne vem, če je tole kaj novega za kogarkoli, ampak naletel sem na še enforum, kjer se
dogajajo modificirani FW-ji za raznorazne DVD/DivX predvajalnike aka ploščosuke....

*click*http://board.softpedia.com/index.php?s=...

pa poskusimo / poizkusimo (sskj)

In my life....I should do what I could !

Stepni Volk ::

Oldi - UDF-jev je več vrst (1.02, 1.5, 2.0, 2.01...) in da temu ni dovolj je še več tipov particij: Physical, Virtual, Sparing...
UDF oz. ISO13346 tudi ni kompatibilen z vsemi player-ji... zato bi na tvojem mestu raje zapekel DVD video...

ucesnovar ::

Zdravo.

1. Pri YAMADA 6600 ali delujejo podnapisi, če je npr.: Auto focus.avi, Auto focus SLO.srt?
2. Pri YAMADA 6000 ali obstaja kakšen FW za ščđćž podnapise?

Hvala za odgovore.

LP, Uroš
««
7 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724900 (9514) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35871823 (19642) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425068 (3159) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14526406 (13741) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302281 (1907) Stepni Volk

Več podobnih tem