» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
54 / 93
»»

Tomas ::

Za vse, ki imate take ali drugačne težave me lahko kontaktirate po zasebno

Marvin ::

Imam majhen problemček z mojo Yamado 6700 (PYPS fw). Namreč, zdi se da ne uboga pozicioniranja nastavljenega v idx fajlu v kombinaciji z divx/xvid filmi. Podnapisi delajo bp, ampak če sta dve vrstici teksta, gre prva na sliko, kar je bedasto, ker bi lahko vsi podnapisi bili na črnem pasu pod sliko. Poskušal sem že vse mogoče, in s pomočjo BS playerja mi podnapise uspe postaviti pravilno, a na Yamadi je vse zmeraj isto pozicionirano, ne glede na idx nastavitve.

Je na Yamadi sploh možno kakorkoli spreminjati pozicijo prikazovanja idx/sub podnapisov, ali samo zapravljam čas?

bigbug ::

Pri yamadi 6600 se da kako povecati podnapise pri DVD-ju?

_dare_ ::

Pred kratkim nabavil Yamado 6700. Po izgubljanju časa z JAE FW pobrskal po forumih in prišel do Newage 3a. Iz JAE FW downgrade na official FW, nato nadgradnja na NewAge. Po nadgradnji izklop iz 220 vtičnice za kaki dve uri in potem vklop. Vendar se mi še vedno brez izjeme obeša. CD ali DVD običajno puščam v predvajalniku, tako da ga poskuša najprej naložiti - LOADING - in ne zgodi se nič. Če pritisnem open, se še prikaže OPEN in takrat dokončno obstane vse. Vendar ga na finto lahko prepričam da deluje, odkril sem slučajno: Takoj ko ga na gumbu za vklop prižgem, če pritisnem na daljincu recimo Setup, stvar nekako čudežno oživi. In potem deluje tako kot je treba.

Kakšna ideja, kje je kiks, dvomim da je kriv hardware. In kako je z verzijama A in B, kje lahko identificiram tip "notranjiosti" predvajalnika - je mogoče kiks v tem??
LP, Dare

fitipaldi ::

Mene pa zanima če imaš že na cd-ju zapečen film in podnapise ,npr.lala.srt in dodaš podnapise lala.ENG.srt zakaj ne morem regulirat men obema in mi prikazuje samo prve podnapise

andrejkr ::

Imam fotoaparat Canon A610 in predvajalnik Yamada 6700. Zal Yamada ne prikazuje video posnetkov (avi), ki jih dela fotoaparat.

Kaj naj naredim?

Hvala za odgovor!

Andrej

Zakri ::

Ali mogoče kdo ve če se da na Yamadi vklopiti prikaz imena datoteke pri prikazovanju slik JPEG

MAX34216 ::

imam eno težavo!
ne vem, mogoče je že kdo kej kje o tem pisal, se opravičujem če ponavljam

torej, mam yamado 6700, dobil pa sm tudi zvočnike Logitech x530(5.1 sistem). Zanima me, kako naj uštimam da bodo zvočniki špilal! Ne morem jih priklopit zadaj na yamado, ker tisti trije činči ne gredo v yamado ampak samo v zvočno na računalniku!
Torej kaj rabim priklopit vmes, da bo to funkcioniralo, ter kje lahko to kupim?

Hvala!

everyone ::

Živ..

Imam dve vprašanji:
1. Opazil sem, da ste omenjali novo Yamado 6800. Glede tega me zanima:
- se da kje videt, kako zgleda
- ali ima popolnoma isti HW in FW kot 6700 oz. je tudi na temu kaj sprememb (zanimam me predvsem limita 1G pri velikosti datotek, ki jih predvajalnik še predvaja)
2. Ali kdo ve kako oz. je že vgradil optični izhod v Yamado 6700? Če je to opcija pri izdelku, najbrž ni treba kaj dosti naredit. Morda samo optično glavo prišraufat?!?

lovrenc ::

8-OImam Yamado 6600 ;) katero sem nadgradil z FW
(v15.rar) oz. YAMADA6600_v15_PBS_SUB_TXT_SRT_CZECH_1250.iso

vse lepo in prav slika ok,slovenski meni,bere sub podnapise ......... skratka superca do
cca 10 - 11 minute ko se ustavi slika in Yamada začne "tuliti" ;( . Vse skupaj lahko prekineš samo z pritiskom na gumb za izklop.
ima kdo idejo kako zadevo rešiti.oz.

resevalec ::

Imam eno vprašanje. Kupil sem Yamado 6700 in me zanima s katerim FW moram nagraditi da bere tudi .txt podnapise. Sem nov v tem. Hvala za odgovor.

Zupster ::

Yamado 6700 bo res dobila naslednika. Toda proizvajal ga bo Umax, ki je kupil podjetje Yamada. Na trg pride januarja 2006

Ime Modela Umax Chili DVD-6800X. Detalji pa zaenkrat niso znani. Če mene vprašate bo celo ista stvar samo malenkost drugačen front side.

Če pa kdo ve kak bolši info naj se javi, ne pa da folk tuki neki pametuje pol so pa tiho.
Tkole mamo

bmen ::

Zupster - Yamada je brandname firme UMAX (kot npr. Sprite je brand od Coca cole) ;-)
... B ...

Pyerro ::

A je morda že kaj novega glede Progressive Scan-a? Je že kdo 'odklenil' ta feature na 6700?

@andrejkr

Tvoj fotoaparat snema video v MotionJPEG formatu. Mislim da Yamada ne predvaja tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Pyerro ()

OSA ::

@lovrenc

a ti to naredi pri vec filmih ali samo pri enem? ker ce ti samo pri enem potem je mogoce z dvd medijem kaj narobe, ce ti pa pri vec razlicnih medijih to dela, potem pa nebi vedel kaj bi to naj bilo...???

p.s. imam isti fw in mi ne dela tega

PhotoBlaz ::

Sem Yamada 6600 user....nalozil sem zadnji objavljen FW za katerega ste rekli da je najboljsi(v15.rar). Veliko se nisem sprobal,....vendar me zelo moti da v file browserju ne prikazuje imen fajlov....tako da kjer imam po 20 malih domacih filmckov na DVD-ju ne vem kater je kater....se slabse...kjer imam po 100 video spotov....ali pa mp3 glasbe ......
je ta zadeva rešljiva,..ali je to pac cena ki jo moram placati, ce zelim imeti podporo SUB in SRT podnapisov?
Naj se kdo poskusi ce mu deluje filebrowser enako.

LP in hvala za odgovor in nasvet.

bjarm ::

ZDRAVO!
nabavil sem yamado 6700 pri JAE dva tedna nazaj in mam problemček.
in sicer:
rekli so da imam naložen zadnji FW
ko pa sem posnel film in podnapise imam podnapise nisko na ekranu.pProsim če mi lahko pomagaš.

LP DARE

podtalje ::

@lovrenc:
Kolikor vem trenutno še ni firmware-a s podporo za PB, ki bi brez problemov delal na vseh 6600.
Vem, da so pri firmwarew-ih s podporo PB mnogi, ki imajo 8MB RAM imeli precej težav, medtem, ko je pri 4MB verzijah stvar delovala brez problemov. Pri dodajanju podpore za PB se vzame del kode iz drugega firmware-a in prenese v tega. V tem delu je vključena
tudi servo koda, ki skrbi za kontrolo DVD enote in po modifikaciji ni več ista, kot original za Yamado.
Opis tvojega problema kaže na ta problem.

Kot prvo preveri količino RAM-a (če imaš dva čipa je 4 MB, če pa enega pa 8MB), probaj pa še naložiti nazaj
prejšnji firmware in povej, če se še pojavljajo problemi.

IČA ::

@bjarm:
Glede položaja podnapisov se malo poigraj v nastavitvah za položaj podnapisov v meniju (pozicija x in y).
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

cortez ::

zanima me, al na vseh yamadah ne dela multisesion DVD, al sam na Yamadi 6700. A se da to poprav s kakim firmwarom, da bi pol bral tudi diske posnete v Multisesion Načinu, kr drugač bere samo prvi trak, ostale pa ne ?

Hvala za odgovore.

lovrenc ::

Hvala kolegoma na moj odziv natemo : Problem z FW yamada 6600
upošteval sem vajin namig in naredil sledeče:
- testiral sem več medijev ampak to mi naredi pri vsakem filmu ,poskušal sem že "kritično točko " preskočiti z premotavanjem pa isto po cca 10- 12 min slika zamrne in yamada prične piskati.Izklopiš jo lahko samo na ON/OFF gumb.

- Naložil sem nazaj starejšo verzijo FW in zadeva deluje v 80 % predvajanja filmov v ostalih 20 %, mi ne prevzame podnapisa .Z FW (v15.rar) oz. YAMADA6600_v15_PBS_SUB_TXT_SRT_CZECH_1250.iso FW-rom je to zelo lepo delalo.Testiral sem z enakimi mediji oz filmi.

- kratki povzetek testa FW na yamadi 6600:
z (v15.rar) oz. YAMADA6600_v15_PBS_SUB_TXT_SRT_CZECH_1250.iso tega sem nazadnje testiral z več mediji deluje cca 10-12 min nato zamrzne slika in naprava začne tuliti,sub podnapisi delujejo ,pri večji hitrosti premotavanja - kot je 4 x izginejo podnapisi in jih ne moreš več priklizati, zvok na hišnem kinu spremlja zelo močan šum,katerega nisem uspel odstraniti, podnapise zazna na medijih katere stari FW ni zaznal niti z gumbom SLOW, skratka vse bi še prenesel nekako samo, da zadeva ne bi zmrzovala.
Ker nimam pojma kateri FW letnik 2005 od vseh obstoječih naj še sprobam prosim za namig oz. kateri je zadnji FW za yamado 6600 in kje ga najdem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lovrenc ()

bjarm ::

že uredil podnapise.DELA

schurda ::

@MAX34216 Ti menda imaš banane, ne činčev. Torej rabiš konektor: 2 moška činča na eno žensko banano. Te konektorje sem dobil jaz še extra zraven zvočnikov, mislim pa da kakšen bigbang reši problem.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

majstor ::

Za vse ki imate YAMADO 6700, prvo jo nadgradite na original FW v1, nato pa na NewAge V3a, ce se vam na V3a obesa, potem imate tisto serijo ki z verzijo 3 ne deluje, zato ga spet dajte na V1 in nato na NewAge V2a, jaz imam na NewAge v3a, in mi vse lepo dela, kupil sem ga decembra 2004, prijatelj ima istega ki ga je kupil avgusta 2005, vendar mu z V3a ne dela, se obesa, zato pa mu dela OK z NewAge v2a. ;)

:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: majstor ()

PhotoBlaz ::

Se enkrat sprasujem,....a se komu na yamadi 6600 in FW (v15.rar) oz. YAMADA6600_v15_PBS_SUB_TXT_SRT_CZECH_1250.iso ne deluje file browser tko da bi prikazoval imena datotek ki so na mediju ampak so samo kot številke?

Bil bi izredno vesel, ce poveste se ostali kako vam deluje filebrowser.

frajer17 ::

Kateri predvajalnik je bolsi yamada 6700 al xoro 415 ???

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: frajer17 ()

tsh2 ::

majstor, s tem imam tudi jaz probleme. obesa se mi tako da ce dolgo ni v uporabi se mi ne odziva in ga moram izklopiti za nekaj casa.

mi lahko das link do newage2 in do POPOLNIH navodil?

mirkuma ::

Da malo osvezim temo s svezim vetricem...V pripravi je nov NAv4 fw. Tole spodaj je NewAge-ov post....torej spet se nam obeta nekaj velikega...vendar spet ne bo slo brez tezav...na novih racun dobrot se bo treba odreci starim...tokrat je razlog samo 1MB velik flash pri Y6700.

I'm using the new generation RISC with nice features (xvid pb, lot of subtitle formats, Nero Digital support, ogg, ogm, etc.).
No more standby bug! Servo not changed so I don't expect any wonder on that thing.

However there is a big problem: 1MB flash is really small because the new RISC is 680K in compressed format. So you can imagine that I have to remove a lot of things even mpeg backgrounds.
So currently I have two choices:

(1) at least mpeg background for filebrowser (720x480) so this way JPG viewing will work (it can be explained why an 720x480 mpeg is needed for JPG preview but currently just accept the fact) but we will have only ONE font for system + filelist + subtitle

(2) no mpeg backgrounds so JPG viewing won't work at all but I can put a secondary big font into the firmware

So seems like again I have to release two types of firmware

Only this 1MB flash is the reason why this player can't be a superb player.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

e-marko ::

Se mi že svita kaj bi lahko bila izboljšava pri 6800 modelu. :\
Nekaj je bilo govora o Umax Chili DVD-6800X... Če ima kdo kakšen dodatni info se naj prosim izkaže.
Ker jaz ne najdem nič.

LP
...somebody, somewhere...

YAMADA FIRMWARES:

http://newage.mpeg4-players.info/

KLIK

Mirkuma: kje si prebral to? Jaz na njegovi strani ne najdem nobenega foruma....?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: majstor ()

Mirtma ::

@majstor: Morda kakšni podatki o spremembah? Se lahko ta nadgradnja dela direktno, ali je potrebno najprej naložiti V1?

@Mirtma: vedno je priporocljivo prvo nazaj na V1 original in nato prek tega druge firmware.

mirkuma ::

@majstor
Z NA kontaktiram po e-mailu (beta tester...ni se bete) in po moznosti prevajalec novih menijev...ko bo beta skup spravljena..je pa tudi govora o tem na forumu: http://www.my-yamada.co.uk (registracija potrebna)
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

frajer17 ::

Pubeci dajte rect yamada dela vrei spila zadni fw pa podnapisi so vrei srt txt sub pa izpise vse , ne zginjajo med filmom pa so lahko razlicnega imena kot film ?? sam to lp

kikso ::

Fantje, sem bolj nov v teh zadevah in imam eno zelo simpl vprašanje, v Metroju v Grazu imajo Yamado DVR 8400 za 130 EUR na akciji. Zdaj me pa zanima, ker se na netu enkrat pojavlja kot model 8400x, drugič pa samo 8400 - sta to dva različna modela in eden predvaja DIVX, drugi pa ne (ker jih ta 8400x definitivno predvaja, se mi zdi butasto kupit neko mašino, ki DIVX ne predvaja)??? V Metro katalogu je pa samo navedeno DVR 8400. A je komu jasno, kaj je na stvari, da ne hodim po nepotrebnem v Graz in jim DIVX film porinem v strojček???

Stepni Volk ::

Zadevi definitivno nista enaki. Gledajoč po internetu, je na sliku v Metro prospektu 8400X. A je lahko tudi "tiskarski škrat". Tako kot je bila ponudba xbox360 za 199 EUR.

Saj to tudi mene bega, ker je na sliki nedvomno 8400x. Sem pa imel z Metrojem ze slabe izkusnje in jim nic kaj ne verjamem. Torej edino kar lahko storim je, da grem s CD-jem z DIVx filmom gor v Graz in zahtevam, da mi ga probajo zaspilat?! Ocitno bom to moral naredit, drugace ne bom prisel do odgovora?!

@Mirkuma: mislim da jpeg preview je itak dobro da se vrze ven, ker samo pobira spomin in je neuporabno...

giorgio1 ::

No evo pa je šla yamada, že od začetka ko sem jo dobil je bila glasna pri predvajanju, to se je samo še stopnjevalo, zdej je prišlo pa do tega da samo brni in cvili in niti cd-ja ne prebere - piše skos samo loading!!! Zdej me pa samo zanima kako je z garancijo glede na to da mam gor firmware N3A new age? Bodo problemi? Sem hotel tistega od jae-ta nazaj gor dat, sam sem po eni uri obupal, ker ni in ni hotel zaznati nobenega cd-ja :)

Mirtma ::

@giorgio1 Verjetno je težava v kabelčku, ki ti žuli po cdjih. Sam sem Yamado odprl in tisti ploščati kabel prilepil na ohišje in zadeva dela. Vendar, če imaš Jae kje blizu, je morda bolje, da odneseš na servis. 5 minut dela - pa garancija ne bo šla v maloro.

giorgio1 ::

@Mirtma hvala za info - rajš ne bom sam šaril pa odpiral yamade, tko da ga nesem dons do jae k mi je glih spotoma.
LP

zmaki ::

@Mirkuma : JPG preview naj ostane.

Pri vsakem filmu si namreč shranim še sliko naslovnice v JPG formatu, tako da vsaj vem za kaj se gre pri filmu, samo po imenu filma se je namreč čez nekaj časa težko spomniti.

zmaki

Včeraj sem pustil v yamadi cd z musko zdej mi pa piše loading pa cd noče ven.Pa sm ugasnu pa počakal pa pržgal pa je isto.Kaj se da naredit?

Alexius Heristalski ::

Izklopi jo iz omrežja za 5, 10 minut.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

ok hvala sm tud to že prej probal pa ni ratal,zdej sm pa pol ure pustu pa je :)

Fantje (in dekleta), včeraj sem prišel iz Metroja (Graz) in nabavil Yamado DVR 8400x (130 €) in zaenkrat (tok tok) dela BP. Toliko če kdo išče DVD snemalnik (pri nas je cena okrog 45k SIT).

tsh2 ::

naložil sem si tale newage v2 firmware of mirkuma:
(http://users.volja.net/mirkuma/fw/NewAg...

in sedaj dela v redu, nič več stand-by problema, in tudi podnapisi se mi zdi da ne prehitevajo več kot pri newage v3. možnosti za podnapise (velikost itd) so tudi v redu.

pri video nastavitvah->scart, kaj naj bi bila boljša kvaliteta: AV ali RGB? AV je default, a RGB se mi zdi malo boljše ker je bolj živo, a tudi bolj spacano mogoče.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tsh2 ()

Stepni Volk ::

kikso - vprašanje so šumniki in podnapisi (velikost, izginjanje, zaštekavanje...) pri predvajanju Divx/Xvid filmov z 8400X. Lahko poveš že kaj več?

EDIT: Sem že našel tu: [DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik, plus dodal povezavo do globokega testa omenjene komponente.

Zgodovina sprememb…

tris ::

Mislim, da sem prebral vse kar je za najti o Y 6600.............
No, pred dnevi pa sem ob poskusu predvajnja enega filma(xvid) prvič naletel na problem, ki mi je bil to sedaj neznan.
Stvar je taka: je zvok, so podnapisi, števec na DVD-ju dela,... slike pa ni..... vidim samo tisti uvodni screen , kjer ponavadi vidimo vsebino DVD/CD-a, .........

Verjetno je nekaj s kodeki.... kaj naj naredim?

podtalje ::

Lahko preveriš, kateri kodek je uporabljen, najbolje z GSpot.
Kot vedno, preveri ostale možne probleme (npr. GMC, ali so bile uporabljene lastne matrike pri kodiranju).

Če je kodek eden izmed delujočih, potem obstaja možnost, da je kaj narobe z .avi datoteko.
Lahko jo "spustiš" skozi VirtualDub ali pa AviMuxGUI in se bo ponovno napisala header file-a.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podtalje ()
««
54 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725490 (10104) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35872957 (20776) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425155 (3246) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527001 (14336) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302383 (2009) Stepni Volk

Več podobnih tem