» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
55 / 93
»»

tris ::

Evo G-spot copy/paste .....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tris ()

zile ::

Sliko moraš uploadat na nek server (ww.shrani.si) in potem dodat link do slike na serverju.
Z lokalnega diska ne gre.

zile....sem takoj opazil le "sivino" :D ............kakorkoli.....zdaj je slika gor

Nekje sem prebral, da zna biti problem pri predvajanju na DVD-ju če je npr. resolucija previsoka(npr.več kot 700 x xyz)..........................no malce sem se poigral z virtualdub-om in med drugim zmanjšal resolucijo....in stvar dela.
Deal sem po : mali šoli za Virtual dub primer 5.
Zmanjšal sem iz 768x416 na 640x384.
Ne glede na to da stvar sedaj dela,me še vedno zanima kaj je bil vzrok ???

Stepni Volk ::

Poglej si prvo stran te teme, 27 vprašanje in odgovor FAQ.

:D :D :D
Sem vedel, da sem nekje bral...................:D

Še dobr, da si nekateri zapomnete kje je kaj napisano.............
Tisto prvo stran sem očitno bral ko mi je vse delalo tako kot mora ................in "nepomebne" info pač možgani radi pozabijo................

anyway.....TNX :D

maremare ::

Zdravo!

Vidm da je veliko tem za prebrat za Yamado 6700,imam pa eno vprašanje,pa ne vem če bi odgovor takoj našel.Ta teden sem dobil Yamado 6700 in ima gor FW New Age 2V.Zanima me,če obstaja kateri novejši FW od tega.Večinoma mi vse deluje,razen podnapisov srt ali sub z drugačnim imenom kot film(npr.film Troy,podnapis Troy cd1.srt -to mi ne dela,dela pa film Troy,podnapis Troy.srt.).Je to možno odpravit?Prosim za kratek,hiter odgovor ali link do odgovora.

HVALA!
LP

IČA ::

Klik na tej strani mod by Mirkuma
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

majstor ::

@Mirkuma: kaj mi lahko poves razliko med tvojim NAv2 in NAv3, teh dveh ki si jih dodelal.

Kje so razlike?

Je kaj novega z NewAge V4? :\

Hvala!:)

maremare ::

Ja,sem si vse prebral.Nihče pa ni napisal,kateri Fw je nadgradnja za New Age V2b.Vsi imate A.Jaz pa ko sem dobil yamado 6700 je bil gor V2B.Je kje nadgradnja za V2b za rešitev podnapisov z drugim imenom?
LP

mirkuma ::

@majstor
tik nad tvojim postom je link ki ga je prijaszno dal IČA...preberi...
NAv4 je se vedno v zdelavi, ni se prilezel do bete...ko testiram beto objavim informacije...za ostali info na PM, da ne smetimo brez potrebe...

@maremare
Je, imam mod (predelan tudi NAv3b) ki podpira vse podnapise, za predelan NAv2b ni potrebe, ker NAv3b vezija ne zmrzuje..vezija je identicna Hej-evi4b (torej mod NAv3b s podporo razlicnim podnapisom)+sloOSD+veliki font 3...bom dal na ftp....link se ne dela ker datoteke gor se ni..nalozim ko pridem domov...za ostali info PM, da ne smetimo teme...
NewAgeV3b-SloOSD-PYPSfont3-SRTfix-idxColorFix-AutoLoadAllSubsFix.rar
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

hisnik ::

Kaj bi lahko kdo dal kam na upload :
Za vse ostale:
New Age V2a mod by Mirkuma:
- slovenski meniji
- veliki font pisave 3 (PYPS font)
- popravljena napaka pri predvajanju .srt podnapisov (prehitro izginjanje)
- ostalo kot pri NAV2a fw

Dolpoteg iz 37. strani več ne deluje.
Zaj pa jaz vas vprašam!

@hisnik
4 poste nad tvojim imas povezavo, dal jo IČA...
tu bos nasel kar isces...tisto na st.37 je bil se star fw_mod(ki je sedaj zbrisan), to na strani 49 je zadnji posodobljen...mod v2a in mod v3a by Mirkuma.

edit: tema je postala sila nepregledna, na vsake par strani se vse vprasanja ponovijo...zgleda da bo res najbolje da naredim spletno stran kjer se bo lahko povleklo moje mode...pa magari text only kot ima to ustimano NewAge...po drugi strani pa takoj ko pride ven NAv4 bo stvar postala neuporabna...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirkuma ()

Primoz78 ::

Pozdravljeni, vceraj zgleda da je moja Yamada 6700 sla po gobe...:\ Sem se en film pocekiral pa kar naenkrat se neha zadeva odzivat, na displayu kaze samo zacetni pozdrav in to je to...sem izkljucu zadevo iz elektrike za pol urce pa se vedno isto. Imam pa nalozen zadnji NewAge firmware in je delovalo vse OK zadnje 2 meseca ce se ne motim...a obstaja se kaka moznost, da se zadeva zbudi?...ali naj ga nesem na servis...Sam kar sem gledal pri JAE se tega ne da vec dobit...ali je to res?

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

saturn ::

Imam naložen FW NAV2, tisti zadnji prirejen od Mirkume in opažam dve pomankljivosti. Ena težava je, da mi podnapisi pri nekaterih filmih prehitevajo in sicer nekako vedno bolj (logaritemsko) skozi film. Drugo pa je to, da mi pri SUB podnapisih v drugi vrstici zmanjka vedno prva črka. V čem je fora?

uporabljaj srt podnapise, to je splosno znan bug v A verziji fw...za bozjo voljo preberite si malo nazaj...

@Primoz78
Imam pa nalozen zadnji NewAge firmware

Kateri? Prosim točno definiraj.

Verzija NewAge V3A...tisti za PBS podporo...

Lp Primoz

Aha, problemi z zmrzovanjem in stand by-a so bili prisotni?

Vedno ga mam v stand-by nacinu in to ze odkar sem nalozil tale firmware...enkrat sem pa res moral resetirat oz. z gumbom izkljucit in ponovno kljucit pa je delalo BP...:\ Drugace ni bilo zmrzovanja in je vse delalo tko kot je treba.

Lp Primoz

Bo treba s kablom flešat. Mogoče ti ga kdo posodi ali pa naredi (Piki64 se ukvarja s temi zadevami). Lahko pa probaš tudi sam, navodila so nekje v tej temi.

IČA a če ga odnesem na JAE, ker je do 24.12. se v garanciji bodo kaj porihtali?...

Lp Primoz

Garancija bo težko šla skozi, ker ni napaka na mašini ampak v FW-ju. Mogoče ti pa rata. Probat ni greh. Mislim, da pa tudi ni tako velik strošek, če ti bodo zaračunali.
Vem pa, da to delajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IČA ()

Jah tudi to res, sam cudno da je do sedaj delalo vse BP in kar naenkrat po 2 mesecih "stegne pete"....e booo

Hvala za pomoc!

Lp Primoz

Žal je pač tako.
Je pa vsaj 100x napisano opozorilo, da se ta FW ne priporoča ravno iz tega razloga.

...slabo sledil temi, to je razlog...my fault :'(

Lp Primoz

Evo, kot obljubljeno spletna stran z mojimi predelavami:
http://users.volja.net/mirkuma/fw

Hvala!
Moja Yamada je po 1 dnevu ko je bila izklopljena iz stroma cudezno ozivela...tko da hitro dat kak drug firmware da ne bo kaj narobe :D

Lp Primoz

soti ::

@mirkuma

Zelo pohvalno!

Upam, da bo moderator te teme dodal link tudi na začetno stran.
Imam pa občutek, da ne bo dolgo, ko spet nekdo vprašal kje naj dobi kakšen FW.:\

Drugače pa svaka čast za trud!:)
LP Jernej

@Primoz78:
super, si si prišparal skrbi in stroške.

@mirkuma:
zelo lepo narejeno, vse pohvale.

@Stepni Volk:
to bi bilo dobro pripopati na prvo stran.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IČA ()

Tomaz27 ::

Mi lahko kdo prosim samo pove keri firmware je taki da je med novejšimi in nima nobenih težav z zmrzovanjem?
Zadnja taka verzija pač ki preverjeno nima nobenih težav? Za yamado 6700 !

Hvala Tomaž

Povezava do MIRKUMA FW je dodana na prvi strani te teme.

Če imate še kakšne stvari za dodati na prvi strani, mi pošljite ZS in bom nadgradil prvo sporočilo.

primo7 ::

Imam novo Yamado 6700. Kupil sem jo zaradi večje zmožnosti predvajanja raznih tipov datotek, čemur sedanji Grundig ni bil kos. Pa sem naletel na težavo. Z TV kartico sem posnel film v MPEG 2 formatu (DVD kvaliteta). Do sedaj sem MPEG2 pretvarjal v VOB, ker Grundig ni prepoznal MPEG2. Yamada ga sicer prepozna, vendar po 25 minutah film prekine in ga vrne na menu. Mi lahko kdo da kakšen nasvet?
Hvala in lep pozdrav!

podtalje ::

V teoriji bi morala stvar delovati.

Mogoče lahko preveriš velikost datoteke, ker če je večja od 2GB, so lahko taki problemi.
Preveri pa tudi, da je DVD kvalitetno zapečen.

Hvala za odgovor. DVD je sigurno dobro zapečen. Sem probal še drugoi film, pa mi ga je vrglo ven po 20. minutah. Datoteka je res velika 3,7 GB. Je pač celoten film in znese toliko.
Lep pozdrav!

gkovac ::

Družba živ.

Mam Yamado 6700 in en problem. Pri nekaterih filmih mi namreč prehiteva zvok. Prebral sem skor pol tele tema pa nič podobnega, tko da mi prosim povejte kaj je narobe. MOgoče kodiranje filma al se da to uredit z kakšno nastavitvijo na playerju?
Mam pa NA3b firmware gor.
lp,

SuLc - če je film sinhroniziran na PCju na Yamadi ne, pri tvojem problemu pomaga, da zadevo poženeš skozi VirtualDubMod. Lahko na novo prepakiraš samo audio... če se prav spomnim, se moraš izogibati Direct stream copy.

@SulLc
Podtalje je spisal zelo dobra navodila za odpravljanje tovrstnih težav.

Ali res ni še nihče na Yamadi gledal filme v MPEG2 formatu? Rad bi vedel ali vsem prekine po 20. minutah, ali samo meni in sem ponovno zgrešil pri nakupu?
LP

Prvo poiskusi razrezati datoteko na dele do 1GB velikosti.

gkovac ::

@ Stepni - ja ... na računalniku mi dela.. bom preveril navodila od podtalje.

@IČA - thnx stari.. to sem rabil..

Upam, da mi rata narest pa sporočim svoje ugotovitve.
lp,

tsh2 ::

primo7, bom jaz to z MPEG2 sprobal, daj mi nekaj dni. Imam satelitsko kartico v računalniku in tudi mene to zanima. Če mi ne bo delalo bom moral pretvoriti v divx ali kaj podobnega.

GaS ::

@primo7:

tuki ni nobene znanosti, file preprosto ne sme biti vecji od 1gb..Tako da najbolje da ga razcepis na dele po 700mb, oz. kakor pac zelis, vendar pod 1gb.

tsh2 se ti zahvaljujem. Poročaj, ko boš kaj ugotovil.
Iča - saj filme, ki jih želim imeti v arhivu jih uredim. Izrežem reklame in jih zapečem v VOBih. Samo določene filme si posnamem, ker jih nameravam gledati kakšen drugi dan in da se mi ne nabirajo in polnijo disk bi jih čim enostavnejše, brez dodatne izgube časa zapekel kar v posnetem MPEG2 formatu. Če jih konvertiram v Divx dela, samo to je spet izguba časa, za film ki si ga hočem samo enkrat ogledat. Prav zaradi tega, ker je specifikacija za Yamado 6700 obljubljala, da predvaja MPEGe sem jo kupil. Divxi me zaenkrat še ne zanimajo. Predvajalnik sem kupil, da zadovolji moje potrebe. Da predvaja DVDje, originale in tiste ki jih sam naredim ali posnete filme ali domače videjo posnetke. In kot sem že omenil, nekatere posnete filme brez dodatne obdelave.
Lep pozdrav!

GaS- Izgleda, da je res tako kot praviš ti. Po ogledu strukture filma posnetega v VOB formatu sem videl, da je film razdeljen na več fajlov, ki ne presegajo 1GB. Vendrar jih čita avtomatsko enega za drugim. Torej ne bo nič z mojo željo, da bi bilo kot včasih z VHS videorekorderji ko si film posnel, si ga ogledal in zbrisal. Brez kakršnegakoli dodatnega dela. Torej verjetno preostane samo to, dodatno razrezat film na več kosov in potem pri ogledu odpirat posamezne fajle. Kar je malo nerodno, če otroku daš za gledat eno risanko in je še tako majhen, da ne zna še sam delat z daljincem. Druga varijanta pa je, da si film ogledam na računalniku. Mislim pa da bi proizvajalci morali te stvari zapisat v navodilih, ne pa da enostavno zapišejo bere ta in ta format, kar pa v celoti ni res.
Lep pozdrav!

batista ::

Pa saj to ni problem, yamada avtomatsko začne predvajat nasledni fajl. Torej ti ni treba odpirat vsakega voba posebej. Noben problem.
Edino nerodno je da moraš prej razrezat film na več vob fajlov. Ali pa če ti program za snemanje omogoča, že med snemanjem nastavi da ti snema v več manjših fajlov namesto enega velikega.

GaS ::

@primo7:

Probaj z enim od naslednih programov:

-River Past Video Cleaner 5.3
-AVI-MPEG-RM-WMV Joiner 4.81
-WinAvi Video Converter 7.1

Sicer nevem ce so vsi za to uporabni..Drugace pa gugelj pa je;)

batista- saj sem rekel, da ko naredim Vobe je vse v redu. Mislil sem pač, da bom lahko določene filme ki mi jih TV kartic posname v Mpeg2 formatu, brez dodatnega dela enostavno zapekel na DVD in je.
LP

e-marko ::

Če se ne motim pa Quadro podpira predvajanje datotek večjih od 1 GB. Poglej v temo o Quadro divx predvajalnikih, ker nisem 100% siguren. Mogoče še lahko menjaš.

LP
...somebody, somewhere...

podtalje ::

Kolikor vem je meja 2GB in trenutno za Yamado še nisem zasledil rešitve.
««
55 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725491 (10105) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35872959 (20778) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425155 (3246) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527004 (14339) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302383 (2009) Stepni Volk

Več podobnih tem