» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
45 / 93
»»

Eschelon ::

Pepca - s čim testiraš zvok? DVD ali DivX. Pri DivX bi potreboval AC3 zvok (isto velja za DVD, čeprav moraš imet pa že mal smole, da DVD nima Dolby 5.1).
Vedeti, razumeti, znati.

tixim ::

Med branjem te obširne teme sem naletel na nekaj koristnih informacij in sem se čutil dolžnega, da napišem tudi svoj prispevek.

1. Imel sem težave z glasnim brnenjem med predvajanjem (na določeni dolžini filma).

Problem je resnično bil v ploščatem podatkovnem kablu (kar je na forumu že nekdo omenil), ki je priključen na lasersko glavo predvajalnika. Kabel je prilepljen na dno predvajalnika. V mojem primeru je bilo to narejeno nenatančno in se je kabel med premikanjem glave nepravilno upogibal in pri tem pri določeni poziciji pritiskal na medij. Drsenje je celo povzročilo poškodbo izolacije na enem delu kabla.
Napako sem rešil tako, da sem kabel odlepil in ga ponovno prilepil na dno tako, da se med pomikanjem glave pravilno upogiba. Brnenje so povzročale tudi napajalne žice, ki prosto visijo v notranjosti predvajalnika in med predvajanjem povzročale neprijetne zvoke. Iz tega razloga sem jih pričvrstil z lepilnim trakom. Predvajalnik je od sedaj praktično neslišen.

LP8-)
Okopavanje korenja ni moje najljubše opravilo.

hous3r ::

Ojla.
Mene pa zanima, če yamada 6700 bere .vob, .m2v, .mpa, .mov datoteke...
A je to že kdo sprobal? Wmv mislim da ne bere, za ostale pa tud nism prepričan...
Drgač bom moral vse convertat....

lp
Lets go to party..

hous3r ::

PEPCA*KARDELJ

ojla.

Ej meni je isto delal, mam enako kombinacijo yamade 6700 in genius 5.1, pa mi le
woofer ni delal..
To je skurjen izhod za woofer, k vem k sem jaz poslal nazaj da so popravli...
Pol so pa popravli, pa je en tip še sprobal, pa je baje še slabše delalo..
Je pa že 3 tedne od kar sem nazaj poslal....
Dobim pa jutri novega, vsaj tko je rekel možak k se mi ni več dal čakat....
Daj ga v garancijo... Ali pa si kaj dražjega kupi, vsaj jaz bom verjetn to storil k drgač bo skoz kaj sralo..

lp
hous3r
Lets go to party..

Alec999 ::

Naredu sem modifikacijo firmware-a za Yamada dvx 6000 in 6100.

Po pregledu sem ugotovil, da firmware-a kljub specifikacijam ne vsebuje omenjenega LATIN 2 ampak samo LATIN 1 podnapise.
Zato sem LATIN 1 spremenil v ISO-LATIN 2. Podnapisi so sedaj beli namesto rumeni, na transparentni podlagi.
Pisava je Tahoma, vendar se vedno samo 26px velika.

S programom CZConvert 3.5.0 tako podnapise konvertirate in Win CP 1250 v ISO-LATIN 2 in ze imate šumnike. :)

Vec o tem in dolpoteg na www.alec999.tk.

Lp,
Alec999

Andy18 ::

zdaj mi bodo pa tud že počasi popustili živci;( ;( ;(

mam Yamado 6700, ker so mi začeli Divxi štekat sem jo vrnil v garancijo.

in čez 3 dni dobim nazaj paket z obvestilom da so Yamado popravili.

poskusim kaj so popravili in ugotovim, da čisto nič samo nov FW so naložili.

zanima me samo še nekaj, ali je mogoče važno s kakšno hitrostjo in s katerim prograom pečem DivXe?
Plata 7VT600L,Athlon 2600+,512 MB,GF 6600 128 MB,LC 550W,160 GB,LCD Samsung 913N

kot sem sedaj ugotovil mi DVD-ji delajo normalno samo z DivX-i imam problem
Plata 7VT600L,Athlon 2600+,512 MB,GF 6600 128 MB,LC 550W,160 GB,LCD Samsung 913N

IČA ::

štekajo vsi ali samo nekateri
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

Samson ::

Lepo je napisano na P.Y.P.S strani, da se pac moras ponovno sprehodit prek menujev in vsako stvar spremenit na drugo in vrnit nazaj, ker v nasprotnem se zna zgodit da dobis tole kar imas ti - stekanje divx-ov...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

štekajo mi vso DivXi

nisem pa naredil tega kar je napisal Samson

zanima me če je to treba narediti pri vseh nastavitvah

puher ::

dober dan
koliko polnilnika ima yamada 6600 in yamada 6700 lepo prosim za odgovor
puher

MEDENA ::

kaj ma to veze ?

1MB-4MB MAX

podtalje ::

RAM: Yamada 6700 ima 8MB, 6600 pa nekatere 8MB, nekatere pa 4MB.
ROM:Yamada 6700 ima 1MB, 6600 pa 2MB

upam da sem prišel do ugotovitve problema

DivX-e na DVD-ju mi bere normalno, problem imam z filmi ki so spečeni na navadne CD-je.

ali vi pečete filme na DVD-je ali na CD-je?

prosim čim prej odgovorite

e-marko ::

Torej peči na dvd-je ali pa menjaj znamko cd-jev in/ali peči pri malo nižji hitrosti.

LP
...somebody, somewhere...

jernejk90 ::

jaz pečem divx-e na cd-je...pa špilajo za enkrat še vsi

therasmus približno kdaj si kupil predvajalnik?

ali se kje nastavi kakšen CD je v predvajalniku?

Shkorc ::

Pozdravljeni!

Imam probleme z enim xvid filmom. Na PCju delata zvok in video brez problema, med tem ko na yamadi 6700 vse skupaj "šteka".
V temi o uspešnem predvajanju divxov sem prebral in pri zvoku odstranil packed bitstream (preveril z gspot-ni: ni bilo več highlitano NVOP), shranil z drugim imenom in ponovno zapekel na cd(najprej je bil zapečen na DVD => ni problem medija), vendar se je še vedno zatikalo.
Kaj bi lahko bilo še narobe. FW je mirkumin v2a, gspot pa kaže naslednje:

PS: Screenshot je bil narejen preden sem odstranil PB

e-marko ::

Odstrani packet bitstream (NVOP imaš označen) z MPEG4Modifier-jem in bo ok.
Najboljše, da si dl zadnji Direct sub od podtalja kjer imaš notri vse kar potrebuješ (z enim klikom odstraniš PB in tudi obdelaš zvok z AviMuxGUI).

LP

EDIT: Aha, sem sedaj komaj videl, da je slika od prej. Potem pa ne vem. Jaz bi še enkrat spustil skozi Mpeg4Modifier in AviMuxGUI.
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

stozka ::

Samoyed, pa ti si zakon, sem ze mislil da lahk odkvitam DVD.

thanks.

nekdo123 ::

Problem!

Imam Yamado 6700, z naloženim NAV3 firmware. Zadeva sicer lepo deluje, edino s filmom Mother in Law ("nedivx-mil-xvid.avi" file) imam probleme.

Zadeva izgleda takole: prvih 5 sekund teče vse normalno. Potem pa začne vse štekati. Zvok igra prekinjajoče, slika pa se premika počasi (recimo cca 10fps, namesto 23-25fps). Na računalniku zadeva deluje normalno, pa tudi (kljub temu, da imam firmware ki PB lepo bere) sem poskusil z odpakiranjem BS, pa ni pomagalo.

Mi kdo zna pomagat?

gpg ::

Kako naj predvajalnik YAMADA 6700 prepričam, da bo predvajal stereo zvok?

Zadnjič mi je Stepni Volk odgovoril, da lahko predvajalnik priklopim tudi na navadni stereo, vendar meni zaenkrat to ne uspeva najbolje. :)

Naj razložim, poleg TV (SCART) imam preko ojačevalca priklopljena še dva zvočnika. Predvajalnika (z nameščenim firmware-om "New Age V3a mod by Mirkuma") ne znam prepričati, da bi predvajal v stereo načinu, ampak predvaja v MONO načinu.

Bolj natančno, tudi če priklopim samo en audio kabel na kateregakoli od osmih audio izhodov, mi predvaja kar je posneto na obeh kanalih na audio CD-ju (oz. ne predvaja nič).

Tudi če povsem izklopim downmix je rezultat isti.

Če ta audio CD (ki sem ga pripravil posebej za to, da stestiram, če deluje stereo, ali ne) predvajam na CD predvajalniku, ki je priklopljen na isti ojačevalnik, lepo predvaja, oba kanala ločeno na obeh zvočnikih.

Torej, kako naj usposobim stereo način?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gpg ()

mickej ::

nekdo123

Juhej! Sam imam isti problem. Tocno tako kot si napisal. Resitve ne poznam, me pa veseli, da nisem edini :)) .

No vprasal bi se, ali so vse te Yamade tako glasne med predvajanjem. Pri meni je tako, kot bi "potihem" tiktakala ura... Imam recimo tudi Grundig GDP6150, pa je neslisen.

tomaxxx ::

Hello,

Malo se ogrevam za nakup Yamade 8400x (predvajalnik/snemalnik) pa me zanima če ima kdo kakšne bolj praktične izkušnje kako se stvar obnese?

nekdo123 ::

mickej!

Našel sem, v čem je problem.

In sicer, dokler sem film na računalniku špilal z diska je blo vse kul.. Ko sem pa poskusil s CD-ja, je pa na računalniku tudi štekalo!

In zakaj? Ker je očitno prevelik razmak med video in avdio delom v .avi datoteki. Z VirtualDub-om sem zadevo popravil, zdej pa špila BP. Edino problem sem imel mal z zvokom, ker je VBR in ne CBR (variable in ne constant bit rate), tako da sem ga moral najprej izvoziti v WAV, pol pa na novo preenkodirat v MP3.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nekdo123 ()

nekdo123

Lahko prosim opises celoten postopek? Sam namrec nimam pojma, kako se to naredi. Virtual Dub imam, dalje pa tema :-).

GaS ::

Čim se lotijo ripanja neke neobične grupe, potem so skoraj zmeram problemi..Kot da se ne da povsem enostavno zripat brez raznih neucinkovitih filtrov..NeDivx, ze samo ime ti da kej za misliti..Sorry, malo izven teme, vendar me res razjezijo take malomarnosti..

Dredd ::

Imam sledeče probleme z Yamado 6700, kupljeno 12.8.2005

Ko v na novo prižgani predvajalnik vstavim DivX (ni važno ali na CD ali DVD mediju)) s podnapisi SRT, (ker opažam da ima s SUBi probleme z izpuščanjem nekaterih prvih črk vrstic, ali neuemanjem s filmom, kljub temu da na PC-ju SUBi se ujemajo. Zato pretvarjam vse podnapise v SRT), so le-ti kljub nastavitvi "belo-s črno obrobo in transparentnim ozadjem" - prikazani čudno rumeno-zeleno z ozadjem vred. Ko stisnem Stop in še enkrat potrdim vse nastavitve za fonte, je potem predvajano ok. Ni ne vem kaj, samo moti me da moram vedno to nastavljat.

Takoj ob priklopu sem nadgradil sem firmware z P.Y.P.S. by Piki64 in Yanez, ki so mi ga V Jae priložili na CDju ob nakupu.

Druga stvar je, da ko je vstavljen medij z več vsebine in npr. poddirektoriji (MP3) ko se vračaš v zgornejše mape, na desni strani ostajajo napisi od prej gledanih vsebin in po parih preletih postane vse skupaj nepregledno.

Druače player deluje gladko in tekoče, filmi se ne zatikajo, slika je kvalitetna še posebej na RGB načinu Scarta. Je tih in hiter, DVDji delajo brezhibno.

Če se že kje nahaja točen odgovor na moja vprašanja se v naprej opavičujem, ker ga nisem našel. Hvala vsem za pomoč.

EDIT: Držal sem se striktno navodil ko sem flashal predvajalnik.
Dredd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dredd ()

Priporočam drug FW od New Age, verzijo 2a ali 3a, mislim, da bi moralo odpraviti težave.

Hvala, bolj berem po straneh razliko med temi verzijami manj mi je jasno :(
S katero verzijo naj flasham da bo vse BP, če ne prašam preveč :)
Dredd

Ok očitno sem si skopal jamo. Flashal sem s firmwareom New age 3a in razen logota je player mrtev. Je kaka pomoč? Sploh?
Dredd

Kabel izklopi iz štroma za cca 5 minut, pa ponovno probaj prižgati.

No zdaj pa dela :\
Samo prižgal sem ga čez 15 minut. Bi verjetno pomagalo tudi to s kablom, hvala.
Omenjenih napak ni več, vljučno s SUB-i. File browser je res ličen, nastavitev podnapisov sploh nisem spreminjal in so ravno takšni kot je treba: sredinsko centrirani, prave barve in velikosti.
Me pa zanima na kaj vpliva nastavitev REFORMAT pri fontih. Word Wrap mi je jasen in dobrodošel. Reformat pa ne čisto; le tako sem malo firbčen :))
Dredd

Ker imaš V3a bodi pozoren na zmrzovanje po daljšem stand by-u, če ti bo zmrzovalo priporočam V2a (sam laufam tega).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IČA ()

Reformat pomeni, da predvajalnik sam določi, kako bo razdelil podnapise v vrstici (to je drugače že naredil tisti, ki je izdelal podnapise). Drugače povedano, "break-e" ven zmeče.

Jaz imam to možnost izbrano, ker imam nastavljeno največjo pisavo in je tako manj možnosti, da je podnapis odrezan.

No, mi lahko kdo pomaga pri Monster in Law? Kako se popravi z Virtual Dubom?

Please...

CaqKa ::

Nekaj za moderatorje :

Mislim, da se vsi strinjamo ko povem, da je ta tema preprosto nepregledna in menim da bi jo lahko (moderatorji) uredili tako, da bi izbrisali ponavljajoča se vprašanja (sploh pa tista glede podnapisov - dajte lepo vas prosim iz teh podnapisov "ste" naredili znanost).
Na začetku teme je, menim, da pojašnjeno skoraj vse kar bi povprečen "gledalec" moral vedeti za nemoteno predvajanje filmov in glede tega vse pohvale .

sej vsakega novega uporabnika vrže najprej na prvo stran.

sej vsakega novega uporabnika vrže najprej na prvo stran.

Prav bi prišla možnost,da lahko vse komentarje znotraj ene teme prikažeš na eni strani, saj bi bilo tako iskanje znotraj teme lažje.

VIP58 ::

Pri tako obsežni temi bi prav prišle podteme npr: slika, zvok, podnapisi, nastavitve....
Za začetnike je iskanje podatkov prava nočna mora, predvsem ločitev pravih podatkov od neuporabnih.
Too much of everything is just enough.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: VIP58 ()

Ja očitno IČA si imel spet prav. Po stand-by-ju čez noč je zjutraj mrk. Ko pa player ugasnem na hard tipko za nekaj minut pa se zbudi. Če je razlika med 3a in 2a samo v tem, da dvojka ne zmrzuje, ga bom flashal na 2a. Ker drugače 3a deluje (zaenkrat) brez vsakih težav, je morda celo za premisliti, če bi jo obdržal in pač 6700 ugašal na tipko. Hvala.
Dredd

Ja no, razlika ni ravno samo v tem. Glavna razlika je v samodejnem urejanju podnapisov (funkcije o katerih si včeraj govoril). Zmrzovanje lahko pripelje do tega, da yamada crkne (smo že imeli takšne težave). Podnapise pa si lahko urejaš v DirectSubu od podtalja (najdeš v svoji temi, ravno je izšla nova verzija prejšnji teden) ali Subtitle Workshopu. Je pa ziher, da ti mašina ne crkne. Drugače pa zgleda precej podobno kot V3a.

Sunshine24 ::

Pozdrav!

Jst tudi mam problem z yamado 6700 in 5.1 zvocniki, ki sem jih kupila za zraven.
Sklepam da sem zvocnike pravilno priklopla, vendar mi delata samo sprednja dva, zadnja dva in center ne data nobenega glasu od sebe.

a je mogoce mel ze kdo tak problem?? kaj naj naredim??

Hm, bi blo fino met potem en tak fin firmware kot je New age 3a, ki pa ne bi zmrzoval po daljšem Stand-By-ju. :D
Ker kot sem opazil, tole s podnapisi je res dobra stvar pri trojki... Morda še kak boljši predlog kot 2a zaenkrat?

Sunshine24:
Mislim da bi morala težavo odpraviti nastavitev Downmixa pri avdio nastavitvah na OFF.
In probaj kaj se bolje obnese z Geniusi - ali da so kao small ali large, da ti bo Subwoofer dobival dovolj pravih frekvenc.
Dredd

KvipS ::

Aloha vsem!

Po navodilih iz interneta sem se lotil regijske zaščite na tem aparatu (yamada 6700).
Vse u redu in prav, vendar sem v setup-u namesto prave kode vtipkal napačno (moč noči).
Koda za odklep je 1-3-7-9, nakar bi se moralo pojaviti menijsko okno za regijsko zaščito.
Ker pa sem tole tapkal ponoči, sem se zatipkal in odtipkal 1-3-7-8.
Sedaj mi daljinski upravljalnik ne deluje več.
Ne morem v Meni (setup). Prav tako ne deluje med predvajanjem.
Med predvajanjem mi vedno izpisuje številko 7 (chapter).
Poiskusil sem z nadgradnjo firmwareja, pa to očitno nima veze,
saj sem downgrade-ov na original firmware v1.
Prav tako sem nato upgradeov s slovenskim firmwareom.
Daljinski upravljalec še vedno zapisuje same 7.

Ker ste tukaj več ali manj sami strokovnjaki,
se boste gotovo spomnili kakšne rešitve.
Mogoče se je to zgodilo že komu.

Za hitro rešitev
Hvala Lepa

KvipS

zeeero ::

No, sem opazil, da Yamada ne prebere filma z DVD-ja, ki je bil pečen z multisession, torej sem ga dosnemal pozneje. Prebere le tiste filme, ki so bili zapečeni prvi. Je tu kakšna pomoč?

Lp, Matej
One Step Closer To Oblivion...

podtalje ::

Uporabi RW, pa bo delalo.

hector ::

Sam sem nadgradil Yamado 6700 z firmware od JAE 1.3, vendar se še vedno pojavljajo problemi z podnapisi.
Da ne berem vsega - a mi lahko PROSIM kdo doda linka, od koder snamem firmware od
New Age, verzijo 2a? Če sem prav prebral, moram prej naložit še verzijo 1?

Prosim za linke - sem že brskal po http://newage.mpeg4-players.info/yamada... , vendar ne vem kaj naj snamem.

HVALA in sory za gnjavažo

klik str.37 tretji post

robi23 ::

lep pozdrav
jaz bi sam nekaj vprašal. danes sem si kupil jamada 6700 in mi vratica ko hočem zapret neki štekajo zaprejo se napol, pa še neki ko ga hočem nadgradit mi napiše unkown disk. pa sm probu že na več načinov. mogoče kdo ve če j eto kriva programska oprema ali ga morem nesti kar nazaj?

Pozdrav!
Opazil sem, do sedaj pri edinem filmu, da je na Yamadi 6700 s Fw. New Age 2a in tudi 3a zvok nesinhroniziran (precej) s sliko, medtem ko isti plošček dela brezhibno na PC-ju. Gre za film Munje 2001; 700 MB, Divx, mp3. Drugače kvaliteten rip.
Kadar sem do sedaj to opazil, je bil pač slab rip in je bil enak zamik tudi na PC-ju. Tokrat pa le na Yamadi. Kaka razlaga?
Hvala!!
Dredd
««
45 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725498 (10112) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35872969 (20788) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425156 (3247) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527011 (14346) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302383 (2009) Stepni Volk

Več podobnih tem