» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
5 / 93
»»

gregy ::

pogojno ja ... sicer nisem videl kater model ker nisi dal linka .. ne da se mi brskat .. amapk stari moji majo yamado 6600 .. woofer je bolj bogi .. kot sem rekel pogojno :D

Aljo1 ::

Kje delam narobe, nikoli nimam šumnikov?!
Prej sem imel filmware v5 sedaj predelanega (podtalje). Ko na PC-ju gledam so šumniki, tudi v Directsub-u so, samo na playerju ne.

joze ::

V meniju imaš pod zadnjo postavko, mislim da preferences, in notri je alineja mpeg4 subtitles, tam izberi eastern europe.

Dare ::

Malo iz konteksta pa vseeno: Pred tremi tedni sem v Comtronu kupil Yakumo in ga po treh dneh vrnil, ker je imel tisti C v številki. Prodajalec mi je rekel, da sem prvi, ki je tako odličen player prinesel nazaj. Nato sem naročil Yamado in ga po enem tednu nastrpnega čakanja tudi dobil. Zaključek: Yamada je neprimerno boljše narejena, ima več izhodov, dela bolj zanesljivo in z najnovejšim Podtaljevim firmwareom (hvala,hvala) se resnično izkaže. Morda manjka še podpora za kakšen drug format podnapisov. Samo še en nasvet ki verjetno ni najbolj svež: s televizijo povežite z obojestranskim!!! skartom boljše kvalitete - razlika je očitna.

goba ::

Evo link: LINK. Gre za Yamada model 6600 + zvočniki.
ps: enaa, ne mimovrste.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: goba ()

martin ::

Ziv,
vsem vse dela (divx, xvid) meni pa na zalost ne. Imam y66000 + najnovejsi firmware. Problem pa imam pri Finding Nemo.avi ter Stuart Little.avi. Oba omenjena filma se mi na noben nacin noceta startati. Prilagam podatke o filmih, ki sem jih dobil preko programa GSpot:
Codec: 0x0055(MP3, ISO) MPEG-1 Layer 3, VBR, xvid, MPG4, Frame: 576x320. Vsi ostali filmi delujejo bp. Aja, filma sta posneta na DVD-R mediju. Hvala za pomoc v imenu hcerke (hoce nemota na vsak nacin) in od mene, Martin

Valentin ::

@podtalje
> pa ima predelan 161 znak, tako da je sedaj možno centriranje podnpisov s programom
> DirectSub brez sivine.

Popravek: po defaultu je v programu selektiran znak 160. In ta bo kar taprav.
Znak 161 prikazuje namesto praznine tole: ˇ .

A fonti so v tem novem FW-ju res kaj večji ? Ker men so se zdel enak...

miskox ::

Prav to sem želel vprašati: meni se zdijo fonti enaki.

Naj opišem, kaj sem včeraj naredil.
- zapekel sem CD-RW z novim FW (Podtalje)
- vstavil CD v Y6600, naredil upgrade, obvezen (uradno priporočilo YAMADA.DE) preklop na DEFAULT nastavitve
- nov FW ima naslednje verzije:

VERSION: 05.00.03.05
SUB-VER: 0B.00.00.04
8032: 05.00.03.05
SERVO: 04.05.01.00
RISC: 05.00.03.05
DSP: 03.03.01.27

Zanima me, kaj dejansko je bilo popravljeno v tej verziji FW?
- Podnapise mi še vedno neha predvajati nekje vmes (je pa bolje, kot je original - kasneje neha).
- Fonti se mi ne zdijo večji.
- Zgodilo se mi je, da je Y6600 zmrznila (ko sem predvajal film in ni bilo več podnapisov, sem pritisnil nekajkrat SLOW, če bi pomagalo. In po tistem, ko sem pritisnil SLOW, da ne bo več slow (da bo play) je zmrznil. Pomagala je tipka OPEN/CLOSE, da je šel CD medij ven.

Kakšna ideja?

hvala in lep pozdrav,
Miskox

podtalje ::

Znak za presledek je 161. po vrsti (izbere se 160., ker se v frimwaru začne šteti z nič)

Fonti so samo malenkost večji. Sicer lahko vstavim tudi večje fonte, vendar potem ni možen izpis
v treh vrsticah.

Pri ostalih bugih pa ne morem kaj dosti pomagati.

Dare ::

Fonti so definitivno večji in lepši (Podtalje, še enkrat hvala). Jaz podnapise najprej pretvorim in uredim v Subtitle workshop, nato pa še prilagodim Yamadi v DirectSUB. Rezultat je zelo zadovoljiv. Glede ostalih bugov pa tole: Ker smo vsi skupaj naložili isti Firmware na identične mašine je nelogično, da se nakaterim pojavljajo težave, drugim pa ne (meni stvar deluje OK). Zato bi stvar lahko bila v kvaliteti zapisa na CD-ju. Že proizvajalec opozarja, naj zapisujemo z najmanjšo možno hitrostjo. Verjetno sem brcnil v temo, ampak vredno je preverit.

Dare ::

Da ne bo nesporazuma - mislil sem na kvaliteto zapisa Firmwareja na cd.

Stepni Volk ::

@ Dare
Zelo logično je, da na zunaj isti komponenti Yamada6600 vsi naložimo isti FW in se potem soočamo z različnimi problemi. Zakaj?
Ker ni proizvajalca na svetu, ki bi izdeloval čisto vse sestavne dele komponent. Tako se lahko zgodi, da sta dve Yamadi 6600 na zunaj isti, v notranjosti iz različnih sestavnih delov na katere sam operacijski sitem, kot FW lahko rečemo, različno vpliva.
Moja je na poravilu že 2 teden, tvoja ne... pa imava "isto" komponento:D.

radiohead ::

:)) Je mogoče pričakovati v naslednjih verzijah FW opcijo oz. prednastavitev za 'power off' predvajalnika po preteku predvajanja?

Hvala za odgovor.

Stepni Volk ::

Izvedljivo je, če se bodo s tem potrudili, je odvisno od uporabnikov, da dodajo meni s to funkcijo. Vendar imam osebno raje podporo večim codec-om, kot lepotne in lažerne funkcije:D . Prostor za FW je namreč omejen.

janez999 ::

Brat (malce starejši;) ima Yamado 6600. Ne prikaže mu SRT podnapisov (je poizkusil s slow tipko... ); isti film, ki na moji yamadi to prikaže. problem je, ker ne uspe dobiti informacije, katero verzijo firmware ima inštalirano (setup - preferences - 1369). Se je to komu zgodilo/se mu dogaja? Vsa navodila mu dajem po telefonu, tko da mogoče samo česa ne dela prav? itak bom šel k njemu preverit, samo a ma kdo kakšno informacijo o tem, da se dodatno oborožim.....

CaqKa ::

[divXvid] Podnapisi izginejo na komponenti

naredil sem novo zgornjo temo...

janez999 če boš dobil kake bolj podrobne informacije jih vsekakor sporoči v zgornjo temo :)

antepante ::

Pozdravljeni!
A ima mogoče kdo Yamado DVX 6000? Kako je z njo in slovenskimi podnapisi, a se lahko update-a z firmware od yamade 6600 in če kdo mogoče ve kje se da dobiti firmware za ta moj model

Hvala in lp

Dare ::

Stepni volk: Saj nisem napisal isto mašino ampak identično mašino. Verjetno imajo v Mediateku kakšno končno kontrolo čipov, da ne dajo ven čisto vsega, kar naklepajo skupaj.

Yanez ::

Vse ponosne lastnike ploščosuka Yamada obveščam, da sem na TA LINK postavil nadgradnjo FW (v zipanem ISO formatu), ki poleg že znanih dobrot vključuje prevedene menije v slovenščino (namesto portugalščine), nova (in lepša) ozadja, nove in večje fonte ter še kaj bi se našlo.
Kakor velja za nadgradnji za Yakumo in Bellagio je tudi ta timsko delo skupine P.Y.P.S :\
S programom, ki ga dobite pri Pikiju (glej Yakumo forum oz. tule) ali z DirectSub (avtor Podtalje), lahko lepo centrirate podnapise.

Kot je že v navadi je vsaka nadgradnja na lastno odgovornost !
Omnia mea mecum porto

antepante ::

Yanez

A lahko uporabim ta tvoj firmware tudi za yamado dvx 6000?:))
lp

Valentin ::

@Yanez
>Kakor velja za nadgradnji za Yakumo in Bellagio je tudi ta timsko delo skupine P.Y.P.S

Ali to pomeni, da ta FW vsebuje tudi izboljšavo, ki jo je naredil Podtalje v zvezi s centriranjem ? Namreč, z uporabo znaka 160 v njegovem DirectSub-u so podnapisi centrirani brez tiste sivine na levi in desni strani vrstic.

Yanez ::

@Valentin

DA !
S programom, ki ga dobite pri Pikiju ali z DirectSub, lahko lepo centrirate podnapise (brez nadležnih senčenj presledkov !).
Omnia mea mecum porto

Stepni Volk ::

@ antepante

V kolikor me spomin ne vara ima Yamada 6000 ESS čip, Yamada 6600 ima definitivno Mtk 1389DE... Zato Yanezov FW ne bo delal na tvojem ploščkosuku. Več za tvojega lahko dobiš tukaj.

antepante ::

Hvala Stepni volk

fini ::

Pozdrav!

Fantje, če ni skrivnost, me zanima kje dobite source kodo za FW in kako debugirate? Trial&error na playerju al imate kakšna bolj ustrezna orodja?

salika ::

A ve kdo mogoče, s katerim programom je mogoče spreminjati audio format v filmih, ker ima Yamada 6600 probleme s podnapisi, kadar je zvok označen z AC3?

Stepni Volk ::

@ fini, aslika - preberita forum, odgovori so bili že dani.

Ajgor ::

@Yanez

Eno vprašanje! Je ta FW, ja ste ga vi naredili, stoodstoten? Ker sicer imam zdaj zadnjo verzijo 5 naloženo in dela brezhibno, pa me zanima, če ta vaša tudi.

Saj razumeš, da če ga naložim, da ne bom kaj po domače zaj...?

Hvala.

Yanez ::

Na moji Yamadi deluje brezhibno!
Trenutni pogled na tv pokaže nov PYPS-ov logo, ki se odbija po ekranu...
Omnia mea mecum porto

Klampfer ::

Ok, naložil sem nov firmware, podnapisi so res centrirani, niso pa na sredini ekrana (horizontala). Kje se to nastavi v DirectSub? Ali lahko nastavim druge fonte?
Bogomir

Valentin ::

@PYPS

Tudi jaz sem opazil, da so podnapisi po novem precej pomaknjeni v levo. No, če se bo dalo v vrstico nafilati več znakov, potem bo to OK.

Večji problem vidim v tem, da mi sedaj ne prikazuje več vsega podnapisa, kot da bi spodnjo vrstico enostavno odrezalo.

FW sem naložil čez tistega, ki ga je modificiral Podtalje. Samo to ne bi smel biti vzrok ali pač ? Ker prej tega problema ni bilo.

Podnapise urejam z DirectSubom. Je sedaj to treba delati kako drugače ? Fonti so namreč ožji; kako je treba sedaj nastaviti maksimum pikslov, znakov in linij in širino znaka ?

Fonti so pa sedaj OK.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Valentin ()

Yanez ::

Če uporabljate font 'normalni' in si pomagate z DirectSub potem uporabite tele nastavitve in pa seveda znak za presledek naj bo 160. Če pa uporabljate font 'vzhodnoevropski' pa pikijev program.
Spremembe pisav dosežete v meniju čisto desna ikona (ostale nastavitve) in pa dol do Mpeg4podnapisi ter izbira: normalni oz. VzhodnoEvropski.
Upam, da je bilo dovolj jasno.
Omnia mea mecum porto

Valentin ::

@Podtalje
V novem FW-ju so fonti precej ožji, in tudi bolj skupaj.
Ali lahko torej v DirectSubu nastavim večji maksimum znakov na vrstico in koliko ?
Bi mogoče potem zadoščali že dve liniji za podnapise ?

cirecire ::

Zanima me, če kdo ve kako se na Yamadi 6600 v setupu pogleda na katero regijo je zaklenjen dvd predvajalnik.

podtalje ::

PYPS firmware uporablja druge fonte in je seveda treba v DirectSub nastaviti širino znakov.

Za tiste, ki to ne znajo, bom danes vgradil v DirectSub podporo za PYPS firmware.

Galščbonfrđ ::

Lp, zelo zanimivo branje, lepo da obstajajo taki strokovnjaki na tem forumu, ki nam marsikatero stvar olajšajo in za to sem jim zelo hvaležen :) , ampak nikjer nisem zasledil, kako na Yamadi delajo mp3-diski:

1. ali so zaporedne številke skladb dodeljene glede na abecedni red datotek?,

2. kaj se zgodi, če imaš vsak album v svojem direktoriju (ali ne moreš dodajat na playlisto skladb iz različnih direktorijev, ali se predvajalnik zatika ...)?

3. ali mp3je yamada lahko predvaja preko vseh petih zvočnikov (prebral sem, da tisti čip priloženi niso za tako uporabo, kaj pa morda kakšni drugi seti, npr tale: Zvočniki Creative Inspire P580)?

Hvala za odgovore.

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

1.) DA, 2.) Playliste ni...Ostalo naj ti povedo raje drugi, ker je moja ravno v popravilu ;(.

cd ::

Stepni volk kaj je blo narobe s tvojim??8-O

lp cd po dolgem času back
sam da neki dogaja

Stepni Volk ::

Bodo povedali na servisu. Verjetno se je prenajedel prahu:D.

dzarog ::

Kako kaj kaže z širino znakov v DIrectSub za PYPS firmware?
Ni podpisa

podtalje ::

Sem že naredil, vendar do sedaj še nisem uspel priti do Yamade, da bi preizkusil.

Bom danes popoldan objavil.

zkri1234 ::

V tem forumu nisem zasledi, ka je potrebno narediti če se podnapisi prikazujejo samo cca. polovico CD-ja.Preizkusil sem s filmom kodirani z Xvid in zvek z AC3 kodekom. Nalozen imam firmware v5. Mogoče mi lahko kdo svetuje.

Pa še eno vprašanje, kje se da dibiti firmware od Stepni Volk-a.

Aljo1 ::

Si si premalo prebral forum glede podnapisov in AC3, dosti napisano, brez trajne rešitve, ko izhinejo pomaga tipka slow.

zkri1234 ::

Očitno se preslabo pogledal forum. Za podnapise sem našel špartansko rešitev.:))

Stepni Volk ::

zkri1234 - FW ne delam jaz, temveč skupina PYPS = PharaoH (Yakumo DX4), Yanez (Yamada 6600) & piki64 (Bellagio AD2020). Sem le njihov občasni povezovalni element in kreator logotipa:D.

fini ::

@Stepni Volk

heh, moderator...

Verjamem, da je bilo to že mogoče povedano... ampak sprašujem za SOURCE KODO firmwarea za točno to Yamado o kateri teče tema (6600) in tega v tej temi nisem našel. Preveden FW, ki ga naložiš v komponento ni izvorna koda. Nikjer v tej temi tudi ni omenjeno debugiranje če se ne motim... če pa sem spregledal in če veš kje dobim to informacijo, mi prosim vsaj napiši bolj natančno kje naj poiščem. Nimam časa brskat po vseh temah, ker potem nekaj dni lahko samo to počnem... čas je denar...

Lep pozdrav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fini ()

ks78 ::

8-O
Pozdravljeni vsi skupaj! Sem čisto frišen na forumu, imam pa doma že 14 dni yamado.

@yanez in vsa grupa PYPS (a sem prav napisal kratico?)

Imam željo oz. predlog o modifikaciji zadnega FW (1. 10.) in sicer, če je možno, da bi bli v njem vključeni podtajle-jevi fonti. Se mi zdijo bolj berljivi kot Yanezovi, ki so (vsaj za moje oči) preveč stisnjeni. Drugače je vse OK in sem zlo zadovoljen tako z grafično podobo FW kot tudi z delovanjem.

LP vsem in že vnaprej hvala za odgovore.
LP vesoljec K

dzarog ::

Pridružujem se tvojemu mnenju. Tudi meni so najbolj všeč "podtaljevi" fonti -> nižji, malo bolj poudarjeni, pa tudi normalno Yamada prikazuje podnapise v 3 vrstice. Moja želja je, da bi bili podnapisi pomaknjeni s tem fontom malo bolj v desno oz. na sredino ekrana. Uporabljam DirectSub z nastavitvijo "Center", vendar podnapisi niso na sredini ali pa nastavitev DirectSub-a ni prava (Width...). Sedaj je že kar nekaj verzij DirectSub-a...(*.ini), tako, da sploh ne vem več kaj naj uporabim za npr. podtaljev Fw ali PYPS FW.

LP
Ni podpisa

Stepni Volk ::

fini source code še niso s-hack-ali. Llink na Yahoo groups najdeš na moji Internetni strani. Zadevi sledim bolj površinsko... in nekatere dele MTk-jev so razbili (fonts, OSD, remote, servo..., z drugimi se še mučijo... določena programska orodja za predelavo FW imajo de-bug-er. Preberi si na Groups v detajle.
Ja, izredno lepa misel, če dobijo source codo v roke, potem bo svet zelo, zeloooo zanimiv:D.

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Naj me popravijo, če se motim... velikosti znakov so tri: orignal, Yanez-ovi (malo večji), Piki-jevi (največji).
S PYPS-evim zadnjim FW, lahko izbirate med dvema naboroma, ne vem točno katerima dvema (Yamada še vedno na bolniški)... Citiram Yaneza s prejšnje strani:
Yamada v svojem meniju omogoča izbiro dveh različnih podnapisov. Eden kao original in eden kao VzhodnoEvropski. Oba podnapisa pa sta z ustrezno modifikacijo lahko poljubna. Preverjeno na moji Yamadi z mojim FW-jem. Na Yakumi pa zaenkrat še ni možno.

Zgodovina sprememb…

««
5 / 93
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724297 (8911) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35870597 (18416) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

Oddelek: Zvok in slika
424983 (3074) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14525816 (13151) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302183 (1809) Stepni Volk

Več podobnih tem