Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki

bauci ::
Verjetno je to že bilo napisano ampak vas vseeno prosim za odgovor. Imam Jae FW in v primeru, da previjam film naprej mi zvok izgubi sinhronizacijo s sliko. V primeru, da film ugasnem in gledam od začetka je pa vse OK. Ali novi FW to odpravi?
Hvala za odogovor in lep pozdrav, Bauci
Hvala za odogovor in lep pozdrav, Bauci

Dr_M ::
ja sm najdu navodila, kako se to nardi.
v meni sicer pride, ampak ne more stevilke spremenit.
v meni sicer pride, ampak ne more stevilke spremenit.

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr_M ::
evo je fotr zdele klicu...mu je uspel zrihtat.
hvala useen
hvala useen

The reason why most of society hates conservatives and

Na zahtevo moderatorja prestavljam vprašanje v to temo.
Ali obstaja program, ki avtomatsko skrajša - prestavi v drugo vrstico predolg podnapis? Primer: v eni vrstici bi rad imel npr. samo 44 znakov, če jih je več, se prestavijo v drugi vrstico. Ročno gre s Subtitle Workshop, ampak je zadeva zelo zamudna.
Hvala za odgovor in lep pozdrav, Bauci
Ali obstaja program, ki avtomatsko skrajša - prestavi v drugo vrstico predolg podnapis? Primer: v eni vrstici bi rad imel npr. samo 44 znakov, če jih je več, se prestavijo v drugi vrstico. Ročno gre s Subtitle Workshop, ampak je zadeva zelo zamudna.
Hvala za odgovor in lep pozdrav, Bauci

IČA ::
@bauci:
1.S Subtitle Workshop-om potrebuješ za predelavo dolžine vrstic največ 10 sekund???!!!
Postopek: urejanje>>izberi vse>>teksti>>nastavi največjo dolžino vrstice-seveda prej v nastavitvah nastavi največje število znakov na vrstico po želji.
2.Program Directsub za urejanje podnapisov za DivX playerje ima možnost nastavitev števila znakov in števila vrstic, mislim da najdeš link na prvi strani te teme (oz. obstaja svoja tema)- made by podtalje.
3.Center sub-na strani PYPS-o tem ti ne morem kaj dosti povedati.
Če imaš pa Yamado 6700 lahko probaš upgrade z NewAge V3a FW, ta vse to stori avtomatsko.
Pač izberi kaj ti najbolj ugaja.
LP
IČA
1.S Subtitle Workshop-om potrebuješ za predelavo dolžine vrstic največ 10 sekund???!!!
Postopek: urejanje>>izberi vse>>teksti>>nastavi največjo dolžino vrstice-seveda prej v nastavitvah nastavi največje število znakov na vrstico po želji.
2.Program Directsub za urejanje podnapisov za DivX playerje ima možnost nastavitev števila znakov in števila vrstic, mislim da najdeš link na prvi strani te teme (oz. obstaja svoja tema)- made by podtalje.
3.Center sub-na strani PYPS-o tem ti ne morem kaj dosti povedati.
Če imaš pa Yamado 6700 lahko probaš upgrade z NewAge V3a FW, ta vse to stori avtomatsko.
Pač izberi kaj ti najbolj ugaja.
LP
IČA
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IČA ()

IČA hvala za odgovor.
S Subtitle workshop sem že probal, vendar mi ne popravi vseh vrstic tako, da moram še vedno nekatere ročno krajšati. Bom probal še z Directsub. Za nadgradnjo FW pa še zbiram pogum.
S Subtitle workshop sem že probal, vendar mi ne popravi vseh vrstic tako, da moram še vedno nekatere ročno krajšati. Bom probal še z Directsub. Za nadgradnjo FW pa še zbiram pogum.

lambda ::
Nabavil sem Yamado 6700 (ne v JAE) in bi rad update-al firmware
Kaj je boljše:
naložim original V1 --> naložim New Age V3 mod by Mirkuma
ali:
naložim original V1 --> naložim New Age V2 mod by Mirkuma --> naložim New Age V3 mod by Mirkuma
Kaj je boljše:
naložim original V1 --> naložim New Age V3 mod by Mirkuma
ali:
naložim original V1 --> naložim New Age V2 mod by Mirkuma --> naložim New Age V3 mod by Mirkuma

@nubes:
načeloma je enako, samo da ti pri prvi varijanti po nadgradnji lahko player zmrzne, brez panike (pomaga če izklopiš iz el.omrežja za cca 5min). Če se ti bo zmrzovanje potem po daljšem stand by-u ponavljalo idi na NA V2a (prej pa seveda na original V1)
načeloma je enako, samo da ti pri prvi varijanti po nadgradnji lahko player zmrzne, brez panike (pomaga če izklopiš iz el.omrežja za cca 5min). Če se ti bo zmrzovanje potem po daljšem stand by-u ponavljalo idi na NA V2a (prej pa seveda na original V1)
Zgodovina sprememb…

Aha ...namestil sem v1, potem pa New Age v3a Mirkuma mod. Najprej je zadeva zmrznila, zdaj pa zaenkrat deluje v redu. Bomo vidl kaj bo ...

pizdindim ::
Po dobrem mesecu delovanja je Yamada 6700 kar naenkrat mrtva. Niti lučka se ne prižge več.
FW je upgrejdan na Mirkumin mod NewAge V3A. Razen zamrznitve takoj po upgradu, ni bilo nobenih problemov.
Strele ne bi krivil, ker imam na istem razdelilcu še VCR, TV, ...
Kaj naj storim? Najbrž je servis edina rešitev.
btw: Yamado sem nabavil v maju na tehnika.net. Mogoče kdo ve, kako je s servisom?
FW je upgrejdan na Mirkumin mod NewAge V3A. Razen zamrznitve takoj po upgradu, ni bilo nobenih problemov.
Strele ne bi krivil, ker imam na istem razdelilcu še VCR, TV, ...
Kaj naj storim? Najbrž je servis edina rešitev.
btw: Yamado sem nabavil v maju na tehnika.net. Mogoče kdo ve, kako je s servisom?

ynos ::
Jst sem tud opazil, da mi v stand-by zamrzne yamada. Tko da bm šel nazaj na V2A by mircum.
A mi lahko kdo pove kaj je kej razlika med V2A in V3A by mircum? Da vidim kolk bom na slabšem.
Pa še tole: Glede na napisano, a me bo zajeb..tale film na yamadi. Nekaj sem bral o 5.1 in xvid, pa še 25fps, pa se ne spomnim več.
Ripper : TURKiSO Genre : Drama
Video Codec : XviD- 2-pass Runtime : 127 mins. -
Video Bitrate : 1157 kb/s Language : Aramaic/Latin M
Audio Codec : AC3 [5CH] Subs : Swe, Dk, No, Fin O
Audio Bitrate : 448 kb/s Size : 2 CD V
Resolution : 640*272 IMDB Rating : 7.4 34,946 votes I
Frame Rate : 25,000 fps Theater Date : 2004 E
Aspect Ratio : 2.35 : 1 DVD Date : 2004 -
Source : DVD-PAL Release Date : 19.06.2005
A mi lahko kdo pove kaj je kej razlika med V2A in V3A by mircum? Da vidim kolk bom na slabšem.
Pa še tole: Glede na napisano, a me bo zajeb..tale film na yamadi. Nekaj sem bral o 5.1 in xvid, pa še 25fps, pa se ne spomnim več.
Ripper : TURKiSO Genre : Drama
Video Codec : XviD- 2-pass Runtime : 127 mins. -
Video Bitrate : 1157 kb/s Language : Aramaic/Latin M
Audio Codec : AC3 [5CH] Subs : Swe, Dk, No, Fin O
Audio Bitrate : 448 kb/s Size : 2 CD V
Resolution : 640*272 IMDB Rating : 7.4 34,946 votes I
Frame Rate : 25,000 fps Theater Date : 2004 E
Aspect Ratio : 2.35 : 1 DVD Date : 2004 -
Source : DVD-PAL Release Date : 19.06.2005

@ynos:
za raziko V2a in V3a poglej na stran New Age http://newage.mpeg4-players.info.
Pač odvisno za kaj vse boš uporabljal. Za DivX filme je glavna razlika, da boš moral prirejati podnapise (glej par postov nazaj za orodja).
LP
IČA
za raziko V2a in V3a poglej na stran New Age http://newage.mpeg4-players.info.
Pač odvisno za kaj vse boš uporabljal. Za DivX filme je glavna razlika, da boš moral prirejati podnapise (glej par postov nazaj za orodja).
LP
IČA

A je normalno, da se tok sliši mehanizem?
Ne sliši se vsakič, ampak včasih ko prevrtim malo naprej...pa začne spinat CD ko ne vem kaj, pa potem ko pritisnem play, al pa pavzo, kar kol, se še zmeri ful sliši.
Ene parkrat se je pa zgodilo, da ko sem dal notri CD, ga je začelo spinat in zaslišal se je nadležen zvok vrtenja, potem je pa rabil kakih 1-2 minuti da je sploh štartalo film.
Naj ga nesem v garancijo ,al je lahko tud SW napaka?
Ne sliši se vsakič, ampak včasih ko prevrtim malo naprej...pa začne spinat CD ko ne vem kaj, pa potem ko pritisnem play, al pa pavzo, kar kol, se še zmeri ful sliši.
Ene parkrat se je pa zgodilo, da ko sem dal notri CD, ga je začelo spinat in zaslišal se je nadležen zvok vrtenja, potem je pa rabil kakih 1-2 minuti da je sploh štartalo film.
Naj ga nesem v garancijo ,al je lahko tud SW napaka?

brera ::
Kako na Yamada 6700 preverim, kater firmware imam gor? Naložil sem si tistega s ftp.jae.si .
Imam problem - .SUB podnapisi mi delujejo, vendar mi prehitevajo. Če je framerate 25 je ok, drugače pa mi prehitevajo. Je kakšna rešitev za to?
Pa kaj je s temi različnimi firmware-i? Kje jih dobim, kater je najboljši, da bojo subtitli delovali tako kot je treba - kot na računalniku, kjer delujejo brez problema?
Imam problem - .SUB podnapisi mi delujejo, vendar mi prehitevajo. Če je framerate 25 je ok, drugače pa mi prehitevajo. Je kakšna rešitev za to?
Pa kaj je s temi različnimi firmware-i? Kje jih dobim, kater je najboljši, da bojo subtitli delovali tako kot je treba - kot na računalniku, kjer delujejo brez problema?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brera ()

sem že ugotovil tisto glede verzij firmware-a. Zdej me zanima samo to, kaj pravzaprav je tista težava, ki jo ima V2 - packed bitstream? Kako se to vidi?
In ali je težava s .SUB v V1 mišljena kot to, da podnapisi pri 23fps filmih zaostajajo? Ali je kaj drugega mišljeno?
In ali je težava s .SUB v V1 mišljena kot to, da podnapisi pri 23fps filmih zaostajajo? Ali je kaj drugega mišljeno?

Bostyan2 ::
Prosim pomoč!!!
kupil sem Divx predvajalnik Yamada DVX 6700. Ne vem kako naložit podnapise. poskusil sem vse tipke - nič. Ne prepozna mi datoteke s podnapisi - ne vidim jih na predvajalniku - na računalniku pa seveda so, saj sem jih zapekel. Veliko govora sem zasledil o nadgradnji firmware-a. Naložil sem uradno različico v1 in v2. (www.yamada.de). Še vedno nikakor do podnapisov. Nato sem snel veliko hvaljeni neuradni firmware na strani:
http://mtz.softpedia.com/index.php?opti...
Sedaj pa mi je zadeva friznila. Ne morem niti vratca odpret, daljinec ne reagira...
Kaj naj naredim????
Kako povrnit tovarniške nastavitve, zakaj je zmrznilo, katerei firmware (če sploh) naložit in - vraga - kako se naložijo podnapisi????
kupil sem Divx predvajalnik Yamada DVX 6700. Ne vem kako naložit podnapise. poskusil sem vse tipke - nič. Ne prepozna mi datoteke s podnapisi - ne vidim jih na predvajalniku - na računalniku pa seveda so, saj sem jih zapekel. Veliko govora sem zasledil o nadgradnji firmware-a. Naložil sem uradno različico v1 in v2. (www.yamada.de). Še vedno nikakor do podnapisov. Nato sem snel veliko hvaljeni neuradni firmware na strani:
http://mtz.softpedia.com/index.php?opti...
Sedaj pa mi je zadeva friznila. Ne morem niti vratca odpret, daljinec ne reagira...
Kaj naj naredim????
Kako povrnit tovarniške nastavitve, zakaj je zmrznilo, katerei firmware (če sploh) naložit in - vraga - kako se naložijo podnapisi????

cirecire ::
Jaz imam na svoji Yamadi 6700 naložen New Age V2a mod by Mirkuma firmware in sem na splošno zadovoljen. V3a mi je parkrat zmrznila, zato sem šel raje nazaj na V2a...
Zanima me, če kdo od vas, ki ste bolj na tekočem ve ali se bo v bližnji prihodnosti pojavila kakšna nova verzija firmwara, ki bo odpravila ta bug (zmrzovanje) pri V3a...
lp
Zanima me, če kdo od vas, ki ste bolj na tekočem ve ali se bo v bližnji prihodnosti pojavila kakšna nova verzija firmwara, ki bo odpravila ta bug (zmrzovanje) pri V3a...
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cirecire ()

merhy ::
Pozdrav vsem,
Mogoče malce iz konteksta...
Jst mam pa en problemček in ne vem kako naj se ga odkrižam oz rešim. Namreč, katerikoli FW zapečem na CD (RW ali CDR) mi moja Yamada vedno napiše unknown disc! Zanima me ali je to mogoče kaj s pekačem narobe (pečem na najmanjši brzini) ali pa je moja Yamada v klincu! Player sem kupil v Ena A ! Če je imel kdo podobne težave in jih je odpravil mi prosim sporoči! Na CD zapečem vse kar se odpakira, fajli so napisani z velikimi črkami... (dummy, target, mtk)
Hvala vsem za informacije
P.S. Se opravičujem Stepnemu volku za napačno nastavljeno temo!
Mogoče malce iz konteksta...
Jst mam pa en problemček in ne vem kako naj se ga odkrižam oz rešim. Namreč, katerikoli FW zapečem na CD (RW ali CDR) mi moja Yamada vedno napiše unknown disc! Zanima me ali je to mogoče kaj s pekačem narobe (pečem na najmanjši brzini) ali pa je moja Yamada v klincu! Player sem kupil v Ena A ! Če je imel kdo podobne težave in jih je odpravil mi prosim sporoči! Na CD zapečem vse kar se odpakira, fajli so napisani z velikimi črkami... (dummy, target, mtk)
Hvala vsem za informacije

P.S. Se opravičujem Stepnemu volku za napačno nastavljeno temo!

Živim pusti živeti!!!

darkydarker ::
mene pa zanima,imam yamado 6700 podpira sub podnapise.Podnapisi na pc pašejo,če pa gledam na yamadi pa ne pašejo

SodVina ::
yamada podpira sub in srt podnapise. Ker pa so sub odvisni od frame-ov, vcasih ne delujejo pravilno. Pretvori podnapise v srt (en zastonjski program je Subtitle Workshop ) oz. subrip format, ki pa je casovno odvisen.

podtalje ::
@Bostyan2: Kako pa si upgradiral firmware. Ali si pozorno prebral vsa navodila?
Verjetno si jo zaflashal, tako da je edina možnost, da naložiš firmware prek posebnega kabla.
@merhy: Ali si dal ime CD-ju MEDIATEK?
Verjetno si jo zaflashal, tako da je edina možnost, da naložiš firmware prek posebnega kabla.
@merhy: Ali si dal ime CD-ju MEDIATEK?

@brera, bostyan2, merhy, darkydarker:
prosim, da si vsaj prvo in zadnjo stran preberete preden sprašujete in ponavljate vprašanja, ki so bila že tolikokrat odgovorjena.
Hvala za razumevanje,
LP
IČA
prosim, da si vsaj prvo in zadnjo stran preberete preden sprašujete in ponavljate vprašanja, ki so bila že tolikokrat odgovorjena.
Hvala za razumevanje,
LP
IČA

@darkydarker:
Klikni shrani kot, pa se ti bo veliko število fomratov odprlo...shrani kot si dobil nasvet v .srt (=SubRip)
Klikni shrani kot, pa se ti bo veliko število fomratov odprlo...shrani kot si dobil nasvet v .srt (=SubRip)
Zgodovina sprememb…

Jan(JAE) ::
@brera: prehitevanje oz zaostajanje sub podnapisov se pojavlja, ker nista film in sub v enakih FPS. to pomeni, da moraš predelati ali film ali podnapise. Če sta in film in sub v 23,x fps oz obadva v 25 fps stvar dela ok.
www.jae.si

podtalje ::
To ni čisto res, ker nekatere verzije firmware-ov predvajajo podnapise pravilno samo, če je film in podnapis 25 FPS.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: podtalje ()

soti ::
Pozdravljeni.
Že nekaj čas spremljam tole temo, danes sm se pa odloču, da se še sam prijavm. In sicer zato, ker sem novopečeni lastnik Yamade 6700.
@ynos :tud jst mam isti problem: Včasij je glasna kop PC računalnik z vsemi ventilatorji. Pa se tut meni zdi da ni to čist vredu. Problem je naslednji:
- če v predvajalnik vstavim CD ali CD-RW, ki je na njem zapečen divx, se hrup pojavi pri približno 2.-3. minuti in traja do 12.-13 minute predvajanja, naprej dela skoraj neslišno.
- če v predvajalnik vstavim DVD RW, na katerem je zapečenih pet filmov(poln DVD) se hrup pojavi pri 30. minutah pedvajanja prvega filma in traja do konca filma, ter še nekaj minut v nslednjem filmu.
- če v predvajalnik vstavim DVD film se hrup pojavi pri 15. minutah predvajanja in se konča pri približno 30. minutah.
Ugotovitev: Po mojem mnenju pride lasar predvajalnika v neko pozicijo medija( nekaj minut predvajanja) in predno pride do druge pozicije mora cd v prdvajalniku se hitreje vrtet ali vibrirat v času tega zvoka. Če bi primerjal zapis na DVD-ju in zapis na CD-ju, se pri obeh pojavi zvok, ko je lasar na enaki poziciji.
Zvok se pojavlja ne glede na to, če v tisti poziciji, ko je predvajalnik glasnejši previjam naprej, nazaj, upotabim play ali pavzo. Po mojem mnenju tut ni važno kateri FW je gor: jst sm imel najprej originaln FW, nato od JAE V1.3(ker sem ga tam tudi kupil), nato FW New Age V2a, sedaj mam pa P.Y.P.S., pa je je povsod enako delal.
Zdej bi pa lepo vse, ki ste lastniki Yamade 6700 prosu, če si vzamete nekaj minut časa in predno kaj na novo vprašate in komentirate najprej povejte, če je vaš predvajalnik tud glasen ali ne. Z ynos-am vam bova zelo hvaležna.
Se opravičujem če sm preveč nakladu.
Že nekaj čas spremljam tole temo, danes sm se pa odloču, da se še sam prijavm. In sicer zato, ker sem novopečeni lastnik Yamade 6700.
@ynos :tud jst mam isti problem: Včasij je glasna kop PC računalnik z vsemi ventilatorji. Pa se tut meni zdi da ni to čist vredu. Problem je naslednji:
- če v predvajalnik vstavim CD ali CD-RW, ki je na njem zapečen divx, se hrup pojavi pri približno 2.-3. minuti in traja do 12.-13 minute predvajanja, naprej dela skoraj neslišno.
- če v predvajalnik vstavim DVD RW, na katerem je zapečenih pet filmov(poln DVD) se hrup pojavi pri 30. minutah pedvajanja prvega filma in traja do konca filma, ter še nekaj minut v nslednjem filmu.
- če v predvajalnik vstavim DVD film se hrup pojavi pri 15. minutah predvajanja in se konča pri približno 30. minutah.
Ugotovitev: Po mojem mnenju pride lasar predvajalnika v neko pozicijo medija( nekaj minut predvajanja) in predno pride do druge pozicije mora cd v prdvajalniku se hitreje vrtet ali vibrirat v času tega zvoka. Če bi primerjal zapis na DVD-ju in zapis na CD-ju, se pri obeh pojavi zvok, ko je lasar na enaki poziciji.
Zvok se pojavlja ne glede na to, če v tisti poziciji, ko je predvajalnik glasnejši previjam naprej, nazaj, upotabim play ali pavzo. Po mojem mnenju tut ni važno kateri FW je gor: jst sm imel najprej originaln FW, nato od JAE V1.3(ker sem ga tam tudi kupil), nato FW New Age V2a, sedaj mam pa P.Y.P.S., pa je je povsod enako delal.
Zdej bi pa lepo vse, ki ste lastniki Yamade 6700 prosu, če si vzamete nekaj minut časa in predno kaj na novo vprašate in komentirate najprej povejte, če je vaš predvajalnik tud glasen ali ne. Z ynos-am vam bova zelo hvaležna.
Se opravičujem če sm preveč nakladu.

LP Jernej
Zgodovina sprememb…
- spremenil: soti ()

schurda ::
Moj ni. Firmware je V3a, samo prvič je zmrznil, od tedaj dela v redu. Kupljen pa je bil v drugi rundi dobave pri JAE.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Kontrec22 ::
Moj player 6700 predvaja medije zelo tiho. Cdje malo glasneje ampak še vedno zadovoljivo tiho. Vsekakor veliko tišje kot pa ventilatorski pc 
fw je pa PYPS 050205.

fw je pa PYPS 050205.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kontrec22 ()

PODTALJE:
nalagal sem po vrstnem redu...najprej uradne verzije v2 nato v1, nato pa še neuradni na prej omenjeni strani. Image sem posnel na cd, vstavil in stisnil play. Ko se je pri neuradnem predvajalnik osvežil je friznil.
Daj povej mi še kako se sploh naložijo podnapisi? Tipka subtitle mi ne reagira. Tudi datotek s podnapisi ni videti ko se je naložil dvd.
Že pred nalaganjem firmware-a se mi je izpisal samo film, nobenih sub in srt datotek nisem videl na listu...
Pa še nekaj...na katerem servisu mi lahko naložijo stari firmware preko kabla, kam se naj obrnem? Uradni servis? ali...
Hvala še za ta odgovor.
nalagal sem po vrstnem redu...najprej uradne verzije v2 nato v1, nato pa še neuradni na prej omenjeni strani. Image sem posnel na cd, vstavil in stisnil play. Ko se je pri neuradnem predvajalnik osvežil je friznil.
Daj povej mi še kako se sploh naložijo podnapisi? Tipka subtitle mi ne reagira. Tudi datotek s podnapisi ni videti ko se je naložil dvd.
Že pred nalaganjem firmware-a se mi je izpisal samo film, nobenih sub in srt datotek nisem videl na listu...
Pa še nekaj...na katerem servisu mi lahko naložijo stari firmware preko kabla, kam se naj obrnem? Uradni servis? ali...
Hvala še za ta odgovor.

spitavc ::
ZA vse uporabnike yamade 6600 imam odlično novico, da sem naložil novi fw, ki podpira PB in pri katerem ne izginjajo podnapisi in sem izredno zadovoljen, saj mi zdaj predvaja vse dvd-je, tud tiste, ki mi jih prej ni hotelo prebrat in takih ni bilo malo.Upam, da se bo kmalu zmigala kakšna skupina in dodelala še ostale dobrote, kot so velikost podnapisov, avdio nastavitve in slovenščina v menijih, če pa ne, je zame predvajalnik dobil vsaj dodatnih 40% na uporabnosti in mu v bistvu nimam več kaj očitat.

mAsA ::
Znanec je 2 dni nazaj kupil Yamado 6700, katere FW pa ne podpira slo znakov. Pri verziji FW mu izpiše:
Ver: 14.XU.CO.V1 (možno je da je namesto V1 --> K1)
Sub: 26.24.12.28
8032: 05.00.04.01
servo: 23.06.00.00
Risc: 05.00.04.01
Dsp: 03.06.01.84
Reg. k.: 0
Ali je to uradna V1 verzija?
Ver: 14.XU.CO.V1 (možno je da je namesto V1 --> K1)
Sub: 26.24.12.28
8032: 05.00.04.01
servo: 23.06.00.00
Risc: 05.00.04.01
Dsp: 03.06.01.84
Reg. k.: 0
Ali je to uradna V1 verzija?
AMD Athlon(tm) 1700+@1.47 GHz, K7T266 Pro, DDR 512 Ram,
ATI Radeon 8500, 60+120GB HD, LG 775FT
ATI Radeon 8500, 60+120GB HD, LG 775FT

Ehhhhhhh
Moja Yamada je fuč. Jutr takoj odnesem na Jae!
Vsak film mi šteka. AMpak čisto vsak. Ponavadi začne takoj, ko se pojavijo prvi podnapisi. Takrat ko šteka se tudi sliši tisto spinanje CD-ja. Če npr. na začetku filma (ob deseti sekundi) pritisnem tipko za previjanje naprej 8x hitrost in pustim do 3. minute, dam play, mi štekne film...najpej samo slika se pokaže, potem mal zvoka...pol preskoč film za 20 sekund itd...
Zanimivo pa je če dam na začetku filma search funkcijo, in se premaknem na 30. minuto. Potem čisto nič ne šteka. Lahko normalno prevrtavam in pritiskam play itd...
Verjetno je laser v piz... ,a ne?

Vsak film mi šteka. AMpak čisto vsak. Ponavadi začne takoj, ko se pojavijo prvi podnapisi. Takrat ko šteka se tudi sliši tisto spinanje CD-ja. Če npr. na začetku filma (ob deseti sekundi) pritisnem tipko za previjanje naprej 8x hitrost in pustim do 3. minute, dam play, mi štekne film...najpej samo slika se pokaže, potem mal zvoka...pol preskoč film za 20 sekund itd...
Zanimivo pa je če dam na začetku filma search funkcijo, in se premaknem na 30. minuto. Potem čisto nič ne šteka. Lahko normalno prevrtavam in pritiskam play itd...
Verjetno je laser v piz... ,a ne?

mannix ::
Jaz imam Yamado 6700 in mi predvaja samo sub in srt podnapise.Ko pa txt podnapise spremenim v sub z programom Direct Sub mi jih yamada ne prebere .Ali je za to kriv program Direct Sub ali je kaj narobe z mojo yamado.
A pozna kdo mogoce kakesn drug program s katerim je spremenil txt podnapise v sub ali srt in da so podnapisi delali na yamadi..
hvala

A pozna kdo mogoce kakesn drug program s katerim je spremenil txt podnapise v sub ali srt in da so podnapisi delali na yamadi..
hvala
Lp Mannix

Ej, ta forum je totalna zmeda. Vsi samo vse povprek sprašujemo, nihče ne odgovarja...groza.
Pa ajde, da še enkrat prilimam...
"nalagal sem po vrstnem redu...najprej uradne verzije v2 nato v1, nato pa še neuradni na prej omenjeni strani. Image sem posnel na cd, vstavil in stisnil play. Ko se je pri neuradnem predvajalnik osvežil je friznil.
Pa še nekaj...na katerem servisu mi lahko naložijo stari firmware preko kabla, kam se naj obrnem? Uradni servis? ali..."
Hvala še za ta odgovor.
Pa ajde, da še enkrat prilimam...
"nalagal sem po vrstnem redu...najprej uradne verzije v2 nato v1, nato pa še neuradni na prej omenjeni strani. Image sem posnel na cd, vstavil in stisnil play. Ko se je pri neuradnem predvajalnik osvežil je friznil.
Pa še nekaj...na katerem servisu mi lahko naložijo stari firmware preko kabla, kam se naj obrnem? Uradni servis? ali..."
Hvala še za ta odgovor.

mannix: kateri firmware imaš ... lahko prtisneš določeno kombinacijo tipk (poglej prvo stran teme), lahko pa preprosto pozabiš na to preverjanje in si pred naložitvijo katerekoli verzije najprej naložiš uradni v1
bostyan2: če tipka subtitle ne reagira oz. sploh ne vidiš podnapisov v meniju, je najbrž problem v tem, da so podnapisi v formatu, ki ni podprt (podpira samo sub in srt), ali pa so drugače poimenovani
Razložim še moj postopek: prejšnji teden sem nabavil yamado 6700. Najprej sem zapekel v1 original firmware --> upate. Potem pa New Age V3 mod by Mirkuma, ki ga najdeš nekaj strani nazaj -- > update. Player je po nadgradnji zmrznil, sedaj pa deluje zaenkrat vse v redu.
bostyan2: če tipka subtitle ne reagira oz. sploh ne vidiš podnapisov v meniju, je najbrž problem v tem, da so podnapisi v formatu, ki ni podprt (podpira samo sub in srt), ali pa so drugače poimenovani
Razložim še moj postopek: prejšnji teden sem nabavil yamado 6700. Najprej sem zapekel v1 original firmware --> upate. Potem pa New Age V3 mod by Mirkuma, ki ga najdeš nekaj strani nazaj -- > update. Player je po nadgradnji zmrznil, sedaj pa deluje zaenkrat vse v redu.

Pithlit ::
Bostjan2: "Ej, ta forum je totalna zmeda. Vsi samo vse povprek sprašujemo, nihče ne odgovarja...groza."
Lahko bi, recimo, vsi ki sprašujejo temo najprej tudi prebrali. Pa si upam trdit, da je 90% vprašanj že odgovorjenih... večkrat. Če ti je yamada friznila si nabavi kabel pa poveži s PC-jem in popravi zadevo, ali pa preprosto nesi na JAE. Kar se podnapisov tiče je bilo pa že neštetokrat vse povedano.
Lahko bi, recimo, vsi ki sprašujejo temo najprej tudi prebrali. Pa si upam trdit, da je 90% vprašanj že odgovorjenih... večkrat. Če ti je yamada friznila si nabavi kabel pa poveži s PC-jem in popravi zadevo, ali pa preprosto nesi na JAE. Kar se podnapisov tiče je bilo pa že neštetokrat vse povedano.
Life is as complicated as we make it...

majstor ::
Dovolj je pisanja MENI TA FILM NE DELA! ce ti pac ne dela, jebi ga vrzi CD v smeti in glej drugega. Meni ce kateri film ne dela (to je bil eden do sedaj) nisem prisel na ta forum in jokal), sem vrgel CD v smeti in to je to. Nima veze ce ti en film ne dela in drugi delajo z FW-jem. Pac tako je! Ce bi si vsak prebral vsaj 5 strani nazaj bi dobil skoraj vse odgovore na svoja vprasanja. Pa ne se tolk jokat za probleme, ki so ze bili reseni, BERITE !!!

soti ::
Tisti, ki kritizirate druge in forum: Če bi sami brali vse, kar je na novo napisanega, bi dobil jaz zagotovo več kot dva odgovora na zgoraj postavljeno vprašanje oziroma prošnjo.
LP Jernej

Prosim vse, ki ste in boste na novo sodelovali v tej temi, da preberete vsaj nekaj strani (obvezno pa prvo stran) in boste našli vse odgovore in napotke, ki so dovolj za začetek. Na vprašanja, ki so na mestu pa bomo z veseljem odgovarjali. Razmišljajte o tem kako bo zanamcem brati to temo, ko pa se vprašanja in odgovori ponavljajo v tri krasne...
Hvala za razumevanje.
PS:namesto klikanja copy-paste pa raje BERITE!!!
LP
IČA
Hvala za razumevanje.
PS:namesto klikanja copy-paste pa raje BERITE!!!
LP
IČA
Zgodovina sprememb…

IČA, prebral sem si že prvo stran, zadnjo pa že večkrat. In tudi vmes sem prebral precej strani, ko sem iskal.
Vse kar me zanima je naslednje: ALI obstaja kak firmware (kateri), v katerem sub ne bodo prehitevali in bo packet bitstream o.k? Tisti na ftp.jae.si je baziran na V1, ki ima probleme s .sub, a je res?
hvala
Vse kar me zanima je naslednje: ALI obstaja kak firmware (kateri), v katerem sub ne bodo prehitevali in bo packet bitstream o.k? Tisti na ftp.jae.si je baziran na V1, ki ima probleme s .sub, a je res?
hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25502 (10116) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 72969 (20788) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5156 (3247) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 27012 (14347) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2383 (2009) | Stepni Volk |