» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
40 / 93
»»

schurda ::

@Bostyan & Co. Pusti tipko subtitle, pozabi na *.sub podnapise. DELUJOČ podnapis (preveri z BSPlayerjem) poimenuj IDENTIČNO kot film (upoštevaj velike, male črke, presledki, pike, srčke, jajčka: Ime Filma.avi -> Ime Filma.txt). Podnapis odpri in shrani IZKLJUČNO kot SRT (subrip) -> Ime Filma.srt. Zapeči skupaj na CD in DELUJE. Vse ostalo NE DELUJE! Datotek s podnapisi NE VIDIŠ. Podnapisi se SAMODEJNO prikažejo, ko štartaš film in ni potrebno nobene tipke subtitle pritiskat.

Na začetku sem imel tudi sam probleme s tem, vendar sem po nekaj iteracijah ugtovil naslednje: Lahko da podnapisi niso v pravem formatu, čeprav imajo končnico *.srt. S *.sub ponavadi ni časnovne usklajenosti, zato se ne ubadaj z njimi. Poskusi z več filmi ali pa naj ti kdo posodi film, kjer so podnapisi OK. Lahko, da si zajebal pri nadgradni firmware-a, pa imaš neke čudne nastavitve. Resetiraj na original firmware, vstavi film in šele, ko ti podnapisi RES delujejo, upgrade-aj firmware.

Če kdo še vedno ne vidi podnapisov, potem naj mi na zasebno spročilo pošlje en kotakt, pa mu pošljem en film, ki deluje, da ga bo imel za testirat.

@nubes. Enako kot ti: v2a -> v1 original -> V3a Mirkuma: Prvič zmrzne, potem OK.

Za test uporabite pa še TESTNI CD, ki ga dobite na tem naslovu.

P.S. Matr, sej me bodo še okregali zaradi kričanja.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: schurda ()

koliko ::

A ma še kdo tak problem, da ko dosnemava na dvd mu ne prebere vseega, ampak samo tisto kar je bilo posneto prvo. Npr. posnamem 1 divx na dvd nato pa posnamem še podnapise in še dvd filma pa mi prikaže samo prvega. Računalnik prebere normalno.

Ne, Nero me je sicer na to opzoril, vendar mi Yamada prebere brez problema.

IČA ::

@brera:
sub podnapisi tečejo samo pri 25fps, vse ostalo bo nesinhronizirano pa čeprav na PC laufajo vredu. Vse podnapise je tako potrebno predelati v .srt (preveriti usklajenost na PC), orodja za predelavo najdeš na prejšnji strani. Če nimaš naloženega FW NewAge V3a (zaenkrat pusti pri miru), potem bo treba predelati tudi dolžine vrstic (maximalno število znakov), orodja na prešnji strani. Potem se lahko pojavi še nesinhroniziran zvok in slika (navodila za popravilo so 2-3 strani nazaj).

LP
IČA

koliko ::

schruda, kero yamado pa maš, pa ker firmware, ker je to moteče in se mi zdi brezveze še enkrat snemati dvd? A si pol že kdaj probu tko, da najprej posnameš en film pol pa naknadno dadaš podnapise?
LP

6700, FW NAv3A by Mirkuma. Ne, jaz sem dodajal vedno nov film s podnapisi in vedno sem posnel film s podnapisi vred. Lahko pa provam. Sicer pa RW stane 300 SIT, pa se igraš.

darkydarker ::

v workshopu ne najdem spreminjanja SUB v SRT,kot ste pisali shraani kot subrip v srt.Te funkcije sploh ni razen sub rip ko pa to prtisnem pa format po meri je kr neki....
turk

@darkydarker:
odpri podnapis, klikni shrani kot (save as-odvisno če imaš Angleško verzijo), odpre se ti veliko število različnih formatov (izgled kot "mapice"), z drsnikom na desni strani poišči "mapico" po katero piše SubRip (ker so "mapice" sotirane po abecedi bo SubRip bolj proti koncu), dvoklikni na "mapico" SubRip, napiši ime (popolnoma enako kot film), shrani.

Upam, da ti je ta razlaga dovolj.

Kontrec22 ::

Folk, če se vam ne da zajebavat z subtitle workshopom(ki je kar kompliciran) probajte DirectSub. Enostaven program za začetnike. Priredi podnapise za yamado in shrani v srt format.

cirecire ::

Ma res mi jasno... a je nekaterim res tako težko uporabiti Subtitle Workshop...pa to je najbolj vsestranski program za obdelavo podnapisov.

Pa res mi ni jasno, kaj je nekaterim tako težko, da ne znajo pretvori sub podnapisov v srt format.

Odpreš podnapis: File --> Load Subtitle --> izbereš željeni podnapis
Shraniš podnapis: Save as --> Izbereš format SubRip --> Save

...pa res mi ni jasno kaj je tukaj tako težkega...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cirecire ()

bigbug ::

kaksen nov FW za Yamado 6600?Oz bo kaj novega z divx 6.0?

joze ::

tukaj si lahko pogledaš in snameš fw, ki ga fantje še razvijajo in je za mene že zdaj najboljši.

Bostyan2 ::

Ej, še nekaj me zanima...

Če nadgradim uradni FW v1 in v2, mi bodo delovali šumniki?

Ker potem ne bom nalagal neuradne, ker sem se že enkrat opekel.

lp

@Bostyan2:
Mislim da ne, V1 nisem imel nikoli naloženo za kaj drugega kot za nadaljni upgrade, V2 pa sploh nikoli (ne podpira PB). To ti je približno tako, kot da bi si kupil športni avto, da se boš z njim vozil 40 km/h.
Če te zanima kakšen upgrade bom čez cca 1h dosegljiv, pa lahko skupaj probama (te bom vodil čez postopek). Oglasi se na forumu.

LP
IČA

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IČA ()

Aha, hvala.

Sedaj nimam doma predvajalnika, poslal sem ga na servis, da mi ga s kablom odklenejo.
Ko ga dobim nazaj bi si rad naložil FW, ki bo podpiral podnapise s šumniki (če je možno tudi sub datoteke) in da bodo kodeki kot se šika (tekoči video).

Daj povej mi katerega naj naložim. Ne potrebujem nekih ultra mega dodatnih funkcij. Samo to kar sem napisal.
Kateri bo boljši, tisti z www.jae.si ali pa zadnji pypsov?

Hvala

Najbolj priporočam 100% delujoč FW:
New Age V2a mod by Mirkuma:
- slovenski meniji
- veliki font pisave 3 (PYPS font)
- popravljena napaka pri predvajanju .srt podnapisov (prehitro izginjanje)
- ostalo kot pri NAV2a fw
Dolpovlek: NewAgeV2a-SloOSD-PYPSfont3-SRTfix.rar (stran 37 post od mirkume)

Obvezno prej naložiti original V1, V2 pusti pri miru, da ga spet ne zaflešaš.

Seveda se ti bodo pojavljali problemi s podnapisi (odvisno od FW) in nesinhronizacijo zvoka in slike (ni odvisno od FW), ker imaš še čas, do nadgradnje skrbno preberi zadnje 3-4 strani in pa prvo strani FAQ vse je lepo razloženo.

Dobro napisana navodila za nadgradnjo se da dobiti na strani JAE ali PYPS (upoštevaj vse, razen nastavitev za podnapise).

LP
IČA

cirecire ::

Tud jaz priporočam New Age V2a mod by Mirkuma...dela OK. Jaz sem probal tudi V3a pa mi je zmrzil in sem šel na sigurno raje takoj nazaj na V2a

IČA:
Zanima me ali V3a podpira podnapise v treh vrsticah in kako je z NTSC SUB bug-om. Zato ker pri
V2a je problem ta NTSC SUB bug .

IČA: Torej najprej uraden FW v1, nato še tale mirakumo?

Kako pa to misliš "seveda se ti bodo pojavljali problemi s podnapisi" Nesinhronizacija zvoka in slike?
Ni to odvisno izključno od FW?

Hvala

@cirecire:
NewAge V3a podpira tako kot V2a podnapise v treh vrsticah. Pri V3a je potrebno vklopiti funkcijo za delitev in ti razdeli predolge vrstice samodejno, pri V2a pa je to potrebno za podnapis opraviti z orodji (najbolje Subtitle workshop ali DirectSub) , za prikaz pa z nastavitvami v meniju.

Moje trenutne nastavitve za veliki PYPS font:
levo 50
zgoraj 300+ 10
širina 500+ 130
višina 150

Kar se tiče NTSC .sub buga, se ne spomnem točno, mislim da je odpravljen (ker nisem imel v času ko sem laufal V3a nobenih problemov s podnapisi), poglej pa za ziher na stran od New Age-a.

@bostyan2:
1.mirkuma je uporabniško ime, kot bostyan2, fanta, ki se je nam na ljubo potrudil in izboljšal in prevedel originalni New Age V3a firmware, zato bi bilo lepo pravilno napisati njegovo ime.

2.da težave kot sem napisal bodo in niso izključno odvisne od fw (razen nekaterih s podnapisi, ki jih odpravi V3a). Urejanje podnapisa ti vzame zelo malo časa, večji problem predstavlja nesinhronizacija zvoka in slike, ki pa k sreči ni tako pogost pojav. Ampak z malo volje in vztrajnosti se da skoraj vse rešiti.

LP
IČA

@Bostyan2:
Ti nisem čisto do konca odgovoril-da, pred vsako nadgradnjo se priporoča iti na original V1. Tako da najprej naloži V1, nastavi na tovarniške nastavitve in nato nadgradnja na New Age V2a. Če boš še kdaj nadgrajeval drug fw, pa je isto priporočljivo iti prej na V1.

LP
IČA

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IČA ()

@cirecire:
sem pregledal na strani New Age-a pa ni zaslediti popravka za NTSC bug samo tole:
* Fixed MicroDVD subtitle bug in "Type A" firmware: missing first charater in 2nd, 3rd etc lines

LP
IČA

aden ::

Zdravo,

dve vprašanji:

1. Katere so najboljše pozicije za podnapise pri New Age V2 (imam tv 4:3)

2. Je že komu uspelo prekodirati film tako, da je odpravil nesinhronizacijo zvoka in slike na Yamadi - sam imam najmanj 10 takih filmov, pa mi še ni uspeli, čeprav sem delal po navodilih od Podtalja?

lp,

A

ponky ::

Upam,da mi bo tu lahko kdo pomagal.Pregledal sem kar nekaj strani,a jih je preveč,da bi bral vse.V glavnem meni je Yamada 6700 nagajala pri predvajanju doma zmontiranega DVD-ja, ji na drugem predvjalaniku deluje čisto OK.Probal sem po navodilih naložti najnovejši PYPS firmware,pa se je zgodilo nekaj,česar ne znam rešit.Pri prvem zagonu mi je pokazalo vse menije, ponastavil sem jezik in ostale stvari, REGION CODE sem pustil kot je bilo nastavljeno po default-u.In kaj se je zgodilo? Do tistega menija ne morem več priti,ravno tako ne morem več zamenjati te kode in mi ne bere nobenig DVD,niti tistih iz Dnevnika....Kaj se lahko še tu naredi,da spremenim kodo iz 1 na 0 ? Hvala za pomoč.

@ponky:
idi na splošne nastavitve, ne vem točno kakšen je prevod pri PYPS-u (v glavnem kjer imaš natavitve za regijo, privzeto...), vtipkaj 1,3,9,7 in izberi regijo 0.

To sem že sprobal,pa se regije ne da spreminjat,mi ne dovoli.Sem pa prišel do zaključka,da regijo v nastavitvah lahko dam na SLO oz. nastavi Yamada na FR,vendar se potem,ko pogledam s tem postopkom,nič ne spremeni.Piše regijska koda 1 oz. regijska koda W z najnovejšim PYPS FW.KO dan noter risanke iz Dnevnika od mularije,ga prebere,ko dam noter film,napiše napačna regija in lahko samo sanjam,da bo zadevo bralo.Ostalo bere OK,samo z DVD-ji ima probleme.Ima še kdo kakšno idejo?

@ponky:
naloži drug FW, recimo New Age V2a, jaz s tem nimam nobenih problemov s spreminjanjem regijske kode.

Kje pa dobim tale FW?

na strani 37 te teme post od mirkume poišči tole:

Dolpovlek: NewAgeV2a-SloOSD-PYPSfont3-SRTfix.rar

prej pa obvezno naloži še originalno verzijo V1.

LP
IČA

Jan(JAE) ::

@ponky: Če uporabljaš pyps firmware, ki ga dobiš tudi pri nas, le da je pri nas jae boot screen, potem v meniju ostale nastavitve; čisto spodaj (to je pod opcijo resetiranja firmware-a) lahko spreminjaš regijo.

L.P. Jan
www.jae.si

Odyn ::

Yamada podpira DivX6 out of the box?
test na divxtest.com
Je kdo že kaj stestiral, če stvar deluje, in kako?

Mimogrede... tale tema je zelo dolga. Ali je na njej kakšen seznam vseh aktualnih firmwarov za Yamado 6600 (ter morda review, katerega izbrati?)

Benway ::

eno vprašanje (yamada 6700): pri filmu The holy mountain mi na playerju ne predvaja zvoka, na računalniku pa ga. Ko hočem odpreti film v VirtualDubMod, mi sporoči nekako takole: VirtualDub has detected improper VBR audio encoding in the source AVI file (audio stream 1). The current preference is to rewrite the audio header with CBR values during processing for better compability. This may introduce up to 38270 ms of skew from video stream. If this is unacceptable, decompress the entire audio stream to an uncompressed WAV file and recompress with a constant bitrate encoder. Do you stil want to rewrite the header?

... in če kliknem yes in potem posnamem film, je zvok totalno zamaknjen. A kdo mogoče ve kako bi lahko zadevo rešil?

thanx, lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Benway ()

BigFoot ::

^ Saj ti lepo piše, prekodiraj zvok v WAV in ga nato še enkrat skompresiraj.

Benway ::

huu... sej to je to, ker mi tud pod razno ni jasno, kako naj to naredim...

mannix ::

Imam FW NewAgeV3a,in me zanima kako spremenim regijo na SLO mislim da moram eno kodo utipkat?:\
tnx
Lp Mannix

F-40_ ::

V navodilih yamade 6700 piše "digital optical output - optional", kaj to pomeni da se ga da dodatno vgradit oz kako je s tem?

siki ::

HELP!
Med nalaganjem FirmWare-a je izginila slika - črn ekran in 3 minute se ni nič zgodilo...
Sledil je pritisk power OFF in to je bilo tudi zadnje, kar se je zgodilo.
Ta hip je zadeva v zmrznjenem stanju. Nekaj mi je prišlo na uho, da je možno naložiti FW po RS 232... Vpr.: Kje je FW in kakšen je postopek nalagaja. Ali je kdo že tak faca in je dal to kalvarijo že skozi in mi prijazno obudi moj sicer izredno lepo ohranjeno a totalno neuporabno zmrznjeno yamado.
Hvala!
aha moj kontakt: 041 38 48 58

siki ::

Help! Yamada 6700 mi je zmrznila med nalaganjem FW
Med nalaganjem FirmWare-a je izginila slika - črn ekran in 3 minute se ni nič zgodilo...
Sledil je pritisk power OFF in to je bilo tudi zadnje, kar se je zgodilo.
Ta hip je zadeva v zmrznjenem stanju. Nekaj mi je prišlo na uho, da je možno naložiti FW po RS 232... Vpr.: Kje je FW in kakšen je postopek nalagaja. Ali je kdo že tak faca in je dal to kalvarijo že skozi in mi prijazno obudi moj sicer izredno lepo a totalno zmrznjeno yamado.
Hvala!
aha moj kontakt: 041 38 48 58

Stepni Volk ::

siki - kot ti že sporočeno v zaklenjeni temi, zadevo se pozdravi na sledeč način: [divXvid] Popravilo zaflashane divx komponente in flashanje

OOTBOXZY ::

Koncno sem se prebil cez 40 strani te teme, sedaj pa imam nekaj glupih vprasanj.
Ali je normano, da YAMADA 6700 pri previjanju Divx-ov nazaj deluje samo z eno hitrostjo (preveliko!)
Ali je normalno, da se player po priblizno pol ure, ko je film na pavzi (ne glede na to ali je screen saver vklopljen ali ne) sam ugasne,
Ali se da na kaksen nacin film premikati sliko po sliko,
Kje se dobi kaka navodila za MTKRemaker,
Kako se naredi MPEG sliko (za ozadje)
Ce je na kako vprasanje ze bilo odgovorjeno se opravicujem. Sem sicer prebral celo temo, vendar ZELO povrsno, ker je predolga in preveckrat govori o istih zadevah. Ponavljajoce poste sem izpuscal in z njimi verjetno tudi kako pomembno informacijo.
LP

OOTBO XZY

TechFreak ::

Zivjo,

kaj ta firmware NewAgeV2a-SloOSD-PYPSfont3-SRTfix je nadgradnja samo za model 6700? Kaj za 6600 je tudi na voljo kaka frisna verzija? Urgent...
Hvala za odgovor&LP

Max X ::

Včeraj sem dobil Yamado 6700 in jo nadgradil s firmwarom JAE-P.Y.P.S. verzija 1.3. Imam pa sledeč problem (ne vem pa, če je pred nadgradnjo tud bil), namreč pri gledanju filma mi že na začetku zadeva zmrzne tako, da jo moram izklopit z gumbom na yamadi. Zgodi se pa v obeh primerih .sub in .srt. (datoteke pa so poimenovane z istimi znaki) in sicer takrat, ko naj bi začelo prikazovat podnapise. Brez podnapisov pa zadeva deluje.

A se je že komu to zgodilo in kako se problem odpravi (sem preletel zadnjih nekaj strani in seveda prvo stran pa o tem nisem našel nič napisanega)

Vsem se za pomoč že v naprej zahvaljujem.

aks_! ::

Jaz bi mel sam eno vprasanje, in sicer, ali se mi splaca kupit Yamado 6700, zdaj ko je zuni divx 6. Oziroma, ce se da nadgraditi yamado, da podpira omenjeni kodek. Vsak nasvet bo prisel prav.
thx

Kontrec22 ::

Nasvet: sej kolk filmov pa je danes kodiranih v divx, itak je skor use v xvid, tko da tut če ne bo podpore divx6 ne bo katastrofa.

podtalje ::

Divx 6 filmi delajo brez problema.

Problem so dodatne funkcionalnosti formata .divx (vključeni podnapisi, meniji), ki trenutno niso
podprte in tudi vprašanje, če kdaj bodo.

Tomson ::

Ob vsej množici firmwarov za Yamado 6700, katerega naj izberem?
Ali je sploh nujno da nadgradim, če kupim ta trenutek Yamado in kaj se pravzaprav pridobi z nadgradnjo?

Hvala na kvadrat!
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Potrjujem informacijo podtalja, da Divx 6.0 na yamadi deluje, vendar brez dodatnih funkcij (meniji, poglavja...), ki ga uvrščajo ob bok DVD-ju (žal).

LP
IČA

@OOTBOXZY: 2) je normalno

@Tomson: V3a od Mirkume, če ti zmrzuje pa V2a. Če te skrbi za garancijo: Jae-PYPS 1.3. Nujno je samo umret, zato nadgradi če hočeš, da ti vse lepo dela in boš zadovoljen s predvajalnikom. Če ne, boš imel invalida in boš čez nekaj časa rekel, kakšen slab predvajalnik si kupil.

P.S: Beri.

gader ::

Lahko kdo kaj pove o Yamada -> OpenDivX.
Namrec, Friends so se do konca druge sezone na Yamadi predvajali lepo (DivX 3.11).
Od tretje sezone naprej pa so kodirani v OpenDivX ( tako pokaze VirtualDubMod ). Tezava je v tem da zvok in slika zgubita sinhronizacijo.
Audio interleaving ne pomaga ali pa ne znam.
Nesinhronizacija je ostala tudi potem, ko sem po navodilih ki jih je objavil podtalje prekodiral v XviD.

OOTBOXZY ::

@schurda: Pa se da to ugasanje izklopit, ali pa vsaj podaljsati cas po katerem se izklopi?
LP

OOTBO XZY

Tomson ::

A vrstni red je pa vedno najprej preverit če je original FW 1, potem pa kar NewAge v3 brez predhodnega nalaganja Newage v2?

Kakšna pa je razlika med NewAge2 in 3 oziroma med JAE Firewarom?

TNX!
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()
««
40 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725495 (10109) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35872961 (20780) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425155 (3246) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527008 (14343) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302383 (2009) Stepni Volk

Več podobnih tem