» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
38 / 93
»»

GaS ::

Treba na novo prekodirati film..

cirecire ::

Ker mi je crknila Yamada 6600 so mi pri JAE dali zamenjavo Yamado 6700.

Tako sem sedaj po naklučju postal novi lastnik Yamade 6700. Namestil sem firmware New Age V2a mod by Mirkuma. Dela OK.

Imam pa eno vprašanje.

Na Yamadi 6600 sem imel firmware, kateremu sem z MTK Remakerjem zamenjal fonte in sem bil zadovoljen z velikostjo fontov.

Sedaj pa sem probal fonte, ki sem jih imel na Yamadi 6600 z MTK Remakerjem vstaviti v firmware za Yamado 6700. Izgledalo je, da bo vse OK. Ko pa sem poskusil z tem spremenjenim firmwarom nadgraditi player, mi je stalno javljalo "unknown disc" in sploh noče zaznati tega firmwara.

A se komu sanja kje je problem?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cirecire ()

podtalje ::

Ni nobenega razloga, da ne bi delalo.

Po vsej verjetnosti nepravilno zapečen CD.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podtalje ()

Skoky ::

@cirecire
A ti je slučajno pisal NO DISC?
Probaj sedaj CD-je noter dat če ti jih še bere.

Meni se je nekako podobno naredilo. Vse je delalo, potem sem hotel dat drug
FW gor pa napisalo NO DISC, čeprav sem vse pravilno zapekel. Po tem mi
tud noben cd ni deloval, sam DVD-ji. Mal sumim da je šel laser.
CARPE DIEM!

alkohol ::

Cirecire
poglej ali se ti v nerotu disk imenuje MY disk ali MEDIATEK, meni je delalo isto, pri yamadi 6600 ni važno kako se imenuje disk pri 6700 pa

cirecire ::

alokohol:

Točno to kar si rekel je bil problem.

Sem v Nerotu disk poimenoval MEDIATEK in se je firmware naložil brez problema.

Res ti najlepša hvala za nasvet.

bradek ::

Mene pa zanima ce kdo od vas ve ali ima Yamada DVX 6700 vgrajen dekoder tako za Dolby Digital 5.1 kot tudi za DTS in zna oba poslat ven dekodirana na zvocnike, ali ima vgrajen dekoder samo za Dolby Digital 5.1, DTS pa ne, in zna DTS samo kompleten signal poslati preko izhoda na zunanji dekoder, ki potem poslje signal razdeljen na kanale v zvocnike?

Problem je namrec ker kjerkoli gledam povsod so razlicne informacije, eni pravijo da ima oba dekoderja, eni pravijo da ima samo Dolby Digital, da DTS pa tudi posiljat ne zna na zunanji dekoder, kaj sele da bi ga dekodiral. Na uradni strani pise da ima tako Dolby Digital in DTS dekoder, v Jae so mi pa rekli da DTSa sploh ne prepozna.

Ima kdo kej vec izkusenj s tem?

Če koga zanima predvajanje packed bitstream na Yamadi 6600, si lahko zdownloada firmware iz
http://personal.inet.fi/koti/temi/tiedostot/YAK-YAM.zip

Nalaganje je samo preko serijskega kabala.

Več o tem pa si lahko prebereta na
http://my-yamada.co.uk/phpBB/viewtopic.php?p=19626

No, se odgovor na moje vprasanje: Yamada DVX 6700 ima vgrajen Dolby Digital 5.1 dekoder, DTS pa ne, ga pa prebere in zna poslati preko coax izhoda na zunanji dekoder.

Primoz78 ::

bradek bom mal preizkusu v soboto...v petek dobim Yamaha receiver in pa 5.1 zvocnike...bomo vidli kako spila Yamada :D

Lp Primoz

Klemenn ::

kdaj pa bo kaki uradni firmware ki to podpira...oziroma uradni vsaj iz vaše skupine? :)

codegen ::

Živjo,

Kupil sem yamada 6700 player...je normalno da slika na tvju utripa (flickering ) vsaj med tem ko sm izbiral med meniji, med filmom nism opazil tega ?
Priklopljeno imam z svhs kablom na televizijo 50 Hz ...kateri firmware se najbolj obnese , se opravičujem če ste že velikokrat odgovarjali na takšna vprašanja ampak tema je res dolga...

hvala

Jaz trenutno laufam NewAge V3a in morm rect da je odlicen, predvsem pa novejsi in mal bolj obsezn kar se tice dodatkov/popravkov kot pypsov.
Da ti slika skace je pa normalno, ceprav ne vem kako mislis da ti skace, ker meni ne kej prevec. Poskusi nastavit Sharpness na Med oz Low.

codegen ::

Hvala za odgovor , sej men se tut zdi da je utripanje v mejah normale...

Nem0 ::

Zanima me če se pri komu naredi,da pri filmu zvok prehiteva pred sliko? Problem se mi je pojavil pri filmu Are we there yet kjer zvok prehiteva približno sekundo ali pol pred dejanskim govorom. Posedujem Yamado 6700 ter P.Y.P.S firmware verzija FW_050202

LP.
Am,am brez ideje ;)

IČA ::

@Nem0:
Bi bilo lepo, če bi nekateri tudi kaj strani nazaj prebrali, preden sprašujete stvari, ki so bile že tolikokrat povedane.
Bo verjetno treba film prekodirat, poglej par postov nazaj (link za Benway-a).

LP
IČA

IČA: ja no sm zdej pogledal ;) pač težko je po forumu brskat ker ta obsega 38 strani pa je mal težko najdt:\ no sem pa vseeno izvedel kaj je za postoriti hvala lepa :)

LP.
Am,am brez ideje ;)

@Nem0:
2. Check audio interleaving in GSpot

MP3 audio should always be interleaved every frame (1 vid frame).
AC3 can be interleaved in larger chuncks. It is in fact recommended to use value of about 400ms.
The fastest way to change Audio interleaving without reencoding is by using VirtualDubMod.

- Open the movie in VirtualDubMod
- Select Video/Direct stream copy (this way, video will not be transocded)
- Select Stream/Stream list, Right click on audio stream and select Interleaving
- For MP3 set value to 1 frame and for AC3 select 400ms
- Confirm all with OK
- Select File/Save as and save the movie with different name

V večini primerov deluje in traja cca 5-10min.
LP
IČA

Super hvala ti IČA!! Sicer me pa zanima še kakšna pogostost filmov je da je kodirana v takem formatu kot ta film ki dela pač probleme :) a bo treba zej potanovem predenj zapečemo vse prekodirat ali obstaja kakšna lažja varianta :\

Lp.
Am,am brez ideje ;)

To je zgolj izjema.. Zelo malo je takih filmov. Ponavadi je lahko se napaka tipa GMC Pixel only 1 allowed, kar pomeni da mors znova ga prekodirat v cim bolj standarden xvid brez raznih filtrov. Seveda je PB lahko vklopljen, ce mas V1 FW nalozen..

KleBac ::

Imam dvoje vprašanj:

1. Kaj Novega glede PB in DVX-6600 ?

2. Ali ima Yamada DVX-6700 v menuju tudi Dolby Pro-Logic II , tako kot 6600 z zadnjimi FW-ji

Hvala

In my life....I should do what I could !

1) nevem

2) da

S PB na Yamada 6600 je zaenkrat tako, da so mešani občutki.

Nekateri poročajo, da dela vredu, medtem, ko nekateri javljajo, da je CD mehanizem
malo bolj glasen in da včasih spušča piskajoč zvok. To naj bi se predvsem pojavljalo pri
modelih z 8MB RAMa.
Skratka, treba bo še malo stestirati, preden pride v javno uporabo.

js ::

mam yamado 6700. FW mam NewAge V3a. pri filmu national treasure mi je podrlo aspect ratio. sliko je preveč zožalo. film je xvid 25fps z ac3 glasom. na računalniku dela OK.
a kdo ve v čem je fora?

ynos ::

Zdravo!

Danes sem kupil yamado 6700 in prebral zadnjih 20 strani tega topica.8-O

Naložil se originalni FW potem pa še:

NewAgeV3a-SloOSD-PYPSfont3-SRTfix.rar in mi ga ni hotlo narest update, kot že nekomu poprej. Zapekel na 4x vse lepo in prav. Dam CD not, ga zazna kot update, pritisnem play...nič 1-2 minuti potem pa napiše da ni moglo inštalirati in naj pritisnem še enkrat play to retry.

To sem probal 3x in ni hotlo.

Zato sem si naložil:

Yamada6700_NewAge_v3_Type_A__CP1250_mod in dela vse super.

Problem je edino ker ni SLO OSD in ker zajeb.. .srt podnapisi. Zamik.

A ma kdo kako idejo, kako naj inštaliram FW, ki ga je objavil Mirkuma?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ynos ()

Skoky ::

Jaz sem ga naložil brez problema, je pa res, da sem imel naslednji postopek:

1. iz JAE -> original V1
2. iz V1 -> NewAgeV2a by Mirkuma
3. iz NewAgeV2a by Mirkuma->NewAgeV3a by Mirkuma
in mi je delovalo brez problema.
Kar se še vedno pojavlja je tisto zmrzovanje po daljšem stand-byu.
CARPE DIEM!

@ynos:
Osebno sem kar nekajkrat naložil NA V3a by mirkuma brez težav pri nalaganju. Pri nalaganju se je edino pojavljal problem, da je po upgrade-u pri prvem rebootu zmrznil (če si prebral nekaj strani nazaj si to verjetno zasledil in tudi rešitev), v primeru da ni bil prej naložen NA V2a. Drugih težav z nalaganjem ni bilo, so pa lahko težave s samim delovanjem oz. zbujanjem in stand by-a, te težave pa v končni fazi lahko povzročijo tudi smrt mašine. Probaj najprej naložiti NA V2a, pa potem NA V3a (če boš imel probleme z zmzrzovanjem priporočam NA V2a).

LP
IČA

Se pravi je moram:

1. najprej naložiti osnovno verzijo

2. naložiti verzijo V2a by mirkuma

3. Potem pa še verzijo V3a by mirkuma

Trenutno imam obično V3a verzijo.

Hvala.

PS: a so kje na netu vse skrite kombinacije tipk in malo bolj obsežna navodila za meni?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ynos ()

@ynos:
Sicer tvoja težava z nadgradnjo ne bi smela imeti veze z vrstnim redom, velja pa poskusiti kot si napisal zgoraj.

PS:kakšnih dodatnih navodil še nisem kje našel.

LP
IČA

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IČA ()

TNx

Ena "neumestna" ampak vseeno.

S katerim kablom je najbolje povezati TV in DVD? :))

Na TV-ju mam 2 SCARTA, S-video, in tiste tri vtiče (video+ 2x audio).

SCART

Zakaj?

@ynos:
Za konkretnejši odgovor se obrni na temo o kablih.
Drugače pa velja pravilo: krajši, kvalitetnejši kabli, ter boljši stiki, omogočajo manjšo izgubo signala, s tem pa boljši zvok in sliko.
Verjetno pa razlika ne bo opazna.

LP
IČA

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IČA ()

schurda ::

A niso menda ti izhodi povezani med sabo. Tako da je isti klinac.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Mam en čuden problem.

Povlekel sem CSI 1. sezono (KVCD--.mpg). Priredil podnapise v subtitle worshop. Shranil kot .srt in kot .sub

1. BSPLAYER-dela vse normalno :))

2. VLC player zamik podnapisov z obema formatoma.:\

3. Yamada enako kot VLC...zamik z obema formatoma.:\

A ma kdo kako idejo zakaj? Je kriv mogoče format filma?

@Schurda:
Ma ja, kot si rekel isi klinc, izstopni signal je enak. Je pa iz izhoda do TV-ja potrebno zagotoviti čimmanj izgub signala.
Kot sem že rekel, če ni priklopljenih posebnih komponent se razlika kateri vtič in kabel uporabljaš ne pozna, sploh če imaš priklopljen samo TV.

LP
IČA

Kontrec22 ::

Vprašanje glede yamade 6700. Imam naložen pyps fw 050202. Med gledanjem xvid/divx filmov se mi vsaj 1x do 2x zgodi da mi sliko "razmaže", barve nekako pomeša med sabo za trenutek. A je to normalno al nebi smelo tko delat?

Ja to je normalno;) Vsaj meni se dogaja, povsem na random..Vendar pa najvec 3x v filmu ponavadi.

a noben ne ve zakaj bi se podrl aspect ratio pri filmu?

A si pogledal mogoče v nastavitvah?

Čist ta prvi zavihek, prva nastavitev? Tam maš 4 opcije.

ne niso krive nastavitve. to mi naredi sam pri filmu national treasure. ostali so ok.

@js:
Še nisem imel takega primera. Mogoče je kaj narobe s kodiranjem, probaj prekodirati film.

LP
IČA

Jp, National Treasure DVDRip 2CDja..Tut men se je zdelo mal ozje vse skupaj takrat ko sem ga gledal..;)

Lahko se poigraš z MPEG4Modifier, kjer lahko spreminjaš aspect ratio.

mAsA ::

Zanima me ali podnapisi še izginjajo pri 6700, ali je to z novejšimi FW odpravljeno?

LP
mAsA
AMD Athlon(tm) 1700+@1.47 GHz, K7T266 Pro, DDR 512 Ram,
ATI Radeon 8500, 60+120GB HD, LG 775FT

Primoz78 ::

Pred kratkim sem si omislil komplet amp+zvocniki za domaci kino in sicer komplet Yamaha HTIB 105 (NS-V357 + NSP-100 zvocniki) opazil pa sem, da ce film startam potem po par sekundah stisnem na pause in pol ponovno startam se mi glasnost povisa...in to kar precej. Imam pa Yamada 6700, na sistem imam preklopljeno preko coax kabla...a je mogoce se kdo opazil kaj podobnega?

Lp Primoz

@mAsA:
FW NewAge V3 im odpravljeno izginjanje prvih in zadnjih črk podnapisa (sub) v drugi in tretji vrstici, ter samodejno prilagoditev dolžine vrstice.

LP
IČA

Pajčiboj ::

Lep pozdrav!

Ali mi lahko kdo pove kje lahko dobim FW:

verzijo V2a by mirkuma
in
verzijo V3a by mirkuma?

Hvala!

Dr_M ::

zdej sm tut jest (ok ne jest,fotr jo ma na vikendu:) ) "ponosni" lastnik yamade 6700 z pyps firmwareom in me zanima naslednje:
stvar ne dela z originalnimi dvdji regije 2. kako to odpravit. sej ce bi jo mel zdele doma, bi dobr pregledu use, sam fotr je pac.....fotr. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

@Pajčiboj:
Link za dolpoteg na prejšnji strani zgoraj

@Dr_M:
Si regijsko odklenil?
««
38 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725505 (10119) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35872970 (20789) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425156 (3247) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527012 (14347) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302383 (2009) Stepni Volk

Več podobnih tem