Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Philips predvajalniki
[DivXviD] Philips predvajalniki
TeMpL ::
1. The video must be in an AVI container, and OpenDML isn't currently supported...
pač MPEG Modifier NE oz še ne podpira OPENDML formata.. tak da teh avijev ne gre 'popravit'
2. DA, obstrajajo tudi playerji kjer se slika ne zatika pri packetbit sreamu.
pač MPEG Modifier NE oz še ne podpira OPENDML formata.. tak da teh avijev ne gre 'popravit'
2. DA, obstrajajo tudi playerji kjer se slika ne zatika pri packetbit sreamu.
angello ::
kdo mogice ve kateri... zgleda da kljub temu da sem toliko precital kaj vzet sem spusil packed bitstream. zmeraj se nekej najde, ki ne stima, ceprav mislis da si ''vse'' prebral.
booster ::
ok sem se preselil sem na to temo
imam težavo pri dvp 720sa in sicer mi pri divx filmih ne zazna podnapisov
film je posnet v avi zraven pa še podnapis v srt oz sub končnici
dvd imam odklenjen na reg.0 in danes sem naložil firmware zanj iz philipsove spletne strani
napiše mi:
SD6.1 V33 720-00 2 09
SERVO:03150000 REG.0
imam težavo pri dvp 720sa in sicer mi pri divx filmih ne zazna podnapisov
film je posnet v avi zraven pa še podnapis v srt oz sub končnici
dvd imam odklenjen na reg.0 in danes sem naložil firmware zanj iz philipsove spletne strani
napiše mi:
SD6.1 V33 720-00 2 09
SERVO:03150000 REG.0
cekr ::
Podnapisi morajo imeti enak naslov kot film. Oba pa naj imata zelo kratek naslov pa ne boš imel problemov. Če pa snemaš na DVD-je pa delaj tako, da posamezne filme(lahko po 2 ali 3 datoteke) snemaš v posamezen direktorij. Včasih se zgodi, da kakšni podnapisi ne funkcionirajo, če so vsi filmi v istem direktoriju.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Sem probal pa mi sploh ne pokaže mape zraven avi filma
Podnapisi imajo isto ime s tem da je končnica srt
V bs playerju na rač. pa dela vse normalno
Podnapisi imajo isto ime s tem da je končnica srt
V bs playerju na rač. pa dela vse normalno
Daydreamer ::
Alec999 request:
DVD 737 ne naloži filma (In Good Company) in izpiše da ni codeca QPEL. Imam pa tvoj FW. Kaka rešitev?
DVD 737 ne naloži filma (In Good Company) in izpiše da ni codeca QPEL. Imam pa tvoj FW. Kaka rešitev?
To a Daydream beliver and homecoming queen
Alec999 ::
Daydreamer >> nazalost v sami specifikaciji procesorja pise da je to strojna "omejitev" pomankljivost, tako da s QPEL-om nebo nic.
Najbolje, da film konvertas tako, da bo brez QPEL-a ce je vreden ogleda.
hirajgo >> dalo bi se pustiti samo CP1250 (da tudi ang. podnapisi bi delali) poleg tega bi lahko pobrisal se vse ostalo razen SLO znakov, torej ce naredim samo SLO verzijo potem bi se mogoce dalo se nekaj povecati ali odebeliti.
Lp,
Alec999
Najbolje, da film konvertas tako, da bo brez QPEL-a ce je vreden ogleda.
hirajgo >> dalo bi se pustiti samo CP1250 (da tudi ang. podnapisi bi delali) poleg tega bi lahko pobrisal se vse ostalo razen SLO znakov, torej ce naredim samo SLO verzijo potem bi se mogoce dalo se nekaj povecati ali odebeliti.
Lp,
Alec999
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Alec999 ()
Sem porihtal tkom da mi delajo podnapisi z naloženim tanovim FW na philipsovi strani za dvp720sa
Samo še zmeraj mi ne bere ČŽ Š pa mi bere.
Kaj je vzrok temu?
Ali naj probam z bcp convert
Samo še zmeraj mi ne bere ČŽ Š pa mi bere.
Kaj je vzrok temu?
Ali naj probam z bcp convert
hirajgo ::
za Alec999:
Glede na to, da je za nas res pomembno da dela CP1250 in da poleg tega ostane podpora ENG podnapisom, bi bilo krasno ce bi
v naslednjem FW odebelil senco crke na 2pixla ali vec. Potem bi bli pa ze zelo blizu perfekciji...
Zanima me, zakaj prihaja do razlike med PAL in NTSC sistemom pri velikosti fontov.
Glede na to, da je za nas res pomembno da dela CP1250 in da poleg tega ostane podpora ENG podnapisom, bi bilo krasno ce bi
v naslednjem FW odebelil senco crke na 2pixla ali vec. Potem bi bli pa ze zelo blizu perfekciji...
Zanima me, zakaj prihaja do razlike med PAL in NTSC sistemom pri velikosti fontov.
Hirajgo
mkonci ::
Živjo!
Jaz mam že kar nekaj časa problem, mam DVD philips 737, naložil sem zadnje original firmware, pa nič ne pomaga.
No problem je tak...
nekateri filmi sopreprosto čisto razpacani (ne vem kako naj dugače povem, vse skupaj trza) uglavnem ne da se gledat, in to
se zadnje čase dogaja zelo pogosto, poizkusil sem tudi s zo novo nadgradnjo, ki sem jo dobil malo višje pa nič.
Mi kdo lahko pove, kako se da to odpraviti? Res, tole mi gre že na živce, ko vsak drug filem ne dela!!!!!
PLEASS HELP, Matej
Jaz mam že kar nekaj časa problem, mam DVD philips 737, naložil sem zadnje original firmware, pa nič ne pomaga.
No problem je tak...
nekateri filmi sopreprosto čisto razpacani (ne vem kako naj dugače povem, vse skupaj trza) uglavnem ne da se gledat, in to
se zadnje čase dogaja zelo pogosto, poizkusil sem tudi s zo novo nadgradnjo, ki sem jo dobil malo višje pa nič.
Mi kdo lahko pove, kako se da to odpraviti? Res, tole mi gre že na živce, ko vsak drug filem ne dela!!!!!
PLEASS HELP, Matej
er2000 ::
Pozdravljeni vsi skupaj
Imam lx3900 ki ima gor verzijo 37.
Poskušal sem naložiti gor verzijo 36 pa ne gre. Zanima me kje je kakšna slika kam moraš pritrditi kontakte na vezju doma narejenega kabla.
Kabel za telefon imam tako da ne bi bil problem.
Ogledal sem si navodila na strani mtz vendar sem ugotovil da se slika vezja razlikuje od mojega vezja - teh kontaktov nikakor ne najdem.
Če še kdo ve za kakšno povezavo bi mu bil zelo hvaležen.
L.p.
E.
Imam lx3900 ki ima gor verzijo 37.
Poskušal sem naložiti gor verzijo 36 pa ne gre. Zanima me kje je kakšna slika kam moraš pritrditi kontakte na vezju doma narejenega kabla.
Kabel za telefon imam tako da ne bi bil problem.
Ogledal sem si navodila na strani mtz vendar sem ugotovil da se slika vezja razlikuje od mojega vezja - teh kontaktov nikakor ne najdem.
Če še kdo ve za kakšno povezavo bi mu bil zelo hvaležen.
L.p.
E.
danix1 ::
Updatea v36 ne gre naložiti v player z prednaloženo v37, ker so pri Philipsu preimenovali ime novega firmwarea
v LX3900H2.BIN. Zato ti priporočam, da snameš NewAge-ov firmware iz http://newage.mpeg4-players.info/
in ga preimenuješ iz LX3900SA.BIN v LX3900H2.BIN. Na tak način sem updejtal že nekaj LX3900-otk in v večini mi
je uspelo brez problemov. Le v enem primeru sem ga zaflešal (ne vem zakaj) , vendar sem ga z kablom takoj spet preprosto "oživil".
Zato, najprej probaj to z preimenovanjem, nato pa mi lahko pišeš, da ti povem, kako so razporejeni kontakti TX, RX in GND (3,3V ni potrebno priključiti)
v LX3900H2.BIN. Zato ti priporočam, da snameš NewAge-ov firmware iz http://newage.mpeg4-players.info/
in ga preimenuješ iz LX3900SA.BIN v LX3900H2.BIN. Na tak način sem updejtal že nekaj LX3900-otk in v večini mi
je uspelo brez problemov. Le v enem primeru sem ga zaflešal (ne vem zakaj) , vendar sem ga z kablom takoj spet preprosto "oživil".
Zato, najprej probaj to z preimenovanjem, nato pa mi lahko pišeš, da ti povem, kako so razporejeni kontakti TX, RX in GND (3,3V ni potrebno priključiti)
Ja, poženi film, ki ima razpacano sliko in pritisni tipko SYSTEM MENU (ali je tipka SETUP, ne vem natančno- sem pozabil)
v glavnem tipko z katero prideš v nastavitveni meni dvakrat. Slika bo večini primerov postala normalna.
v glavnem tipko z katero prideš v nastavitveni meni dvakrat. Slika bo večini primerov postala normalna.
cackec ::
Pozdravljeni
Pred kratkim (dva dni nazaj) sem nabavil LX3900Sa, prebral sem vseh 17 strani foruma za Philips predvajalnike. Zanima me namreč kateri je trenutno najboljši firmware za to komponento in če z neoriginalnim firmware-om kršim garancijske pogoje proizvajalca.
Hvala vnaprej za odgovor.
Pred kratkim (dva dni nazaj) sem nabavil LX3900Sa, prebral sem vseh 17 strani foruma za Philips predvajalnike. Zanima me namreč kateri je trenutno najboljši firmware za to komponento in če z neoriginalnim firmware-om kršim garancijske pogoje proizvajalca.
Hvala vnaprej za odgovor.
uporabnik12 ::
Ce kdo rabi firmware za DVP5100, sem nardil taksneg kot ti ga nalozijo v BigBang MB (vendar ti ga nocejo dat).
Firmware je stestiran in ima tri velikosti fontov. Vsekakor pa ga uporabljate na lastno odgovornost.
http://board.softpedia.com/index.php?ac...
Firmware je stestiran in ima tri velikosti fontov. Vsekakor pa ga uporabljate na lastno odgovornost.
http://board.softpedia.com/index.php?ac...
cmurek ::
Mam dvp720 pa se mi pri določenih dvd-jih slika zatika. Nima veze a so to original dvd filmi, ali skrčeni s programom na 4,7gb ali pa lastna produkcija filma. Zamenjal sem tud vse mogoče vrste znamke dvd, pa zmeraj isto. Prav tako tudi zapisovalnike. Pa ni pomagalo. Firmware je v5 od mtz. Res ne vem kaj bi bilo narobe. A ma kdo podoben problem?
Imam kabel od nokia 6110 in 5110 ki imajo le 3 kable verjetno nima 3,3V .
Zasledil sem da nekateri playerji za flashanje ne potrebujejo 3.3 V samo masa (gnd), Rx in Tx elektriko pa dobi že iz plošče playerja.
Zanima me ali kdo ve če Lx3900sa potrebuje 3.3V torej gsm kabel s 4 žicami ali je dovolj kabel s 3 žicami ki nima 3.3V
Če potrebuje je potem rešitev nov kabel ali pa še eden na com2 od katerega si sposodiš le 3.3V.
Hvala za odgovor.
Zasledil sem da nekateri playerji za flashanje ne potrebujejo 3.3 V samo masa (gnd), Rx in Tx elektriko pa dobi že iz plošče playerja.
Zanima me ali kdo ve če Lx3900sa potrebuje 3.3V torej gsm kabel s 4 žicami ali je dovolj kabel s 3 žicami ki nima 3.3V
Če potrebuje je potem rešitev nov kabel ali pa še eden na com2 od katerega si sposodiš le 3.3V.
Hvala za odgovor.
To zgleda ni enak firmware za DVP5100 kot ti ga dajo v BIg Bang MB, kajti njihov ima popolnoma bele in temno
obrobljene podnapise, tale pa ima kolikor vidim prosojne podnapise z transparentnim ozadjem, torej slabše vidljive
pri svetlejših scenah. Ali se motim?
obrobljene podnapise, tale pa ima kolikor vidim prosojne podnapise z transparentnim ozadjem, torej slabše vidljive
pri svetlejših scenah. Ali se motim?
uporabnik12 ::
Kaj pa vem, meni so popolnoma beli z crnim ozadjem, vsekakor si pa lahko kdor hoce sam spremeni z MTKFontCreator toolom in MTKRemakerom. Postopek je itak kot na vsakem MTK firmwareu, celo PackedBitstream steka enako:)
Lp
Lp
strelko ::
A je kdo ze probal FW v36 PeLi mod V5, ki se za LX3900 oglasuje na strani:
http://www.geocities.com/lubik2000/
tam sicer linki za download ne delajo (??), ampak a je kje se kak ta nov upgrade ?
Kake izkusnje ?
http://www.geocities.com/lubik2000/
tam sicer linki za download ne delajo (??), ampak a je kje se kak ta nov upgrade ?
Kake izkusnje ?
strelko ::
FW v36 PeLi mod V5 za LX3900 sem nasel se tukaj:
http://videopeli.webpark.sk/
kliknes na DVD.
Ni mi pa ravno jasno, kako na svojem LX3900 preverim tole:
> CAUTION !!! this FW mod includes the ARM block from DVP762,
> which may not be compatible with all the hardware subversions of device.
> If you encounter problems after upgrading with it (or any other version with ARM replacement
> i.e. NewAge v13, MTZ v6...) you still can switch to original v36 FW or any FW mod without the ARM
> replaced (i.e. NewAge v12...)
A lahko tole proba kdo, ki ima tisti serijski kabel, da se da zadevo popravit, ce kaj "zmrzne" in pove izkusnje ?
http://videopeli.webpark.sk/
kliknes na DVD.
Ni mi pa ravno jasno, kako na svojem LX3900 preverim tole:
> CAUTION !!! this FW mod includes the ARM block from DVP762,
> which may not be compatible with all the hardware subversions of device.
> If you encounter problems after upgrading with it (or any other version with ARM replacement
> i.e. NewAge v13, MTZ v6...) you still can switch to original v36 FW or any FW mod without the ARM
> replaced (i.e. NewAge v12...)
A lahko tole proba kdo, ki ima tisti serijski kabel, da se da zadevo popravit, ce kaj "zmrzne" in pove izkusnje ?
chipxsd ::
Pred kratkim sem si nabavu LX3900SA home theater system. Morm priznat, da sm kr zadovoljen z njim. Predvsem zaradi predvajanja DVD+R DL medijev. DVD+R DL sem zapolnil z DivX / XVID filmi, in vse je predvajalo gladko (razen tistih, ki imajo bitstream kompresiran http://moitah.net/). Lepo predvaja DivX filme z AC3 zvokom.
Razocaran sem pa nad kvaliteto zvoka. Player ima 4 prednastavitve za equalizer - in nobena ni dovolj dobra (ROCK je se najboljsa med njimi). Ce drzis tipko 'SOUND' na daljincu, se na displayu pokaze FREQ1, FREQ2, FREQ3 in FREQ4 - zanima me pa, kje nastavljas jakost tistih frekvenc. Predvidevam, da gre za custom preset za equalizer, kjer pomeni FREQ1 - najnizje frekvence, FREQ2 - nizke, FREQ3 - srednje in FREQ4 - visoke. Ce kdo karkoli ugotovi glede nastavljanja zvoka, mi naj pove.
Zaenkrat imam se originalni firmware gor, ker se ne vem, katerega si naj zapecem. Zato nisem mogel preizkusiti divx subtitle.
Ugotovil sem tudi, da se pri predvajanju DVD filmov vcasih zatakne slika (oz. izpusti frame), ko se prikazejo podnapisi. Verjetno se z zamenjavo firmware-a to popravi. Prav tako prikaz MP3 datotek, ki so pri originalnem firmware-u njihova imena odrezana (na 14 charsov).
Zelo bi blo dober, ce bi mi kdo povedal, kateri firmware mi priporoca.
Razocaran sem pa nad kvaliteto zvoka. Player ima 4 prednastavitve za equalizer - in nobena ni dovolj dobra (ROCK je se najboljsa med njimi). Ce drzis tipko 'SOUND' na daljincu, se na displayu pokaze FREQ1, FREQ2, FREQ3 in FREQ4 - zanima me pa, kje nastavljas jakost tistih frekvenc. Predvidevam, da gre za custom preset za equalizer, kjer pomeni FREQ1 - najnizje frekvence, FREQ2 - nizke, FREQ3 - srednje in FREQ4 - visoke. Ce kdo karkoli ugotovi glede nastavljanja zvoka, mi naj pove.
Zaenkrat imam se originalni firmware gor, ker se ne vem, katerega si naj zapecem. Zato nisem mogel preizkusiti divx subtitle.
Ugotovil sem tudi, da se pri predvajanju DVD filmov vcasih zatakne slika (oz. izpusti frame), ko se prikazejo podnapisi. Verjetno se z zamenjavo firmware-a to popravi. Prav tako prikaz MP3 datotek, ki so pri originalnem firmware-u njihova imena odrezana (na 14 charsov).
Zelo bi blo dober, ce bi mi kdo povedal, kateri firmware mi priporoca.
Jaz sem stestiral ta fw in zaenkrat na Lx3900sa dela super,
9 vrst podnapisov čeprav uporabni sta le dve opciji povečani brez ozadja in z osivim ozadjem. Rumena verzija je pa ...
Uporaben je tudi zoom pri divx če gledaš na tv 4:3
http://www.lx3900sa.tk/
Ali ve kdo če je za dvp720 isti fw kot za lx3900sa???
9 vrst podnapisov čeprav uporabni sta le dve opciji povečani brez ozadja in z osivim ozadjem. Rumena verzija je pa ...
Uporaben je tudi zoom pri divx če gledaš na tv 4:3
http://www.lx3900sa.tk/
Ali ve kdo če je za dvp720 isti fw kot za lx3900sa???
er2000: ne, DVP720SA in LX3900SA kodi nista enaki, ceprav je enaka platforma.
Hvala, bom poiskusil firmware - pridobis veliko novih feature-jev, sem pogledal skozi change log. Ena od opcij je tudi Sound reverb in CD upsampling, se pravi da je DSP vec namenski, in verjetno se bo tudi s casoma dalo spreminjat base pa visoke tone :)
Hvala, bom poiskusil firmware - pridobis veliko novih feature-jev, sem pogledal skozi change log. Ena od opcij je tudi Sound reverb in CD upsampling, se pravi da je DSP vec namenski, in verjetno se bo tudi s casoma dalo spreminjat base pa visoke tone :)
Upajmo da bodo tudi te frekvence FREQ1, FREQ2, FREQ3 in FREQ4 imele kakšen smisel, ker tudi jaz ne vidim smisla v teh frekvencah.
Kateri fw predlagate za dvp720?
Kateri fw predlagate za dvp720?
er2000: nekaj mi povej. Katero verzijo lx3900sa imas? Jaz sem namrec prebral, da ne smes downgrade-at novejse verzije v37 (katero imam jaz). Ker se je baje ne da niti z serijskim flashom resit. Beri tukaj!
Ko dam EJECT in OSD, mi izpise:
SD: 6.1 v37 3900-01 2 09
servo: 33030000 reg: 0
Ali naj najprej nardim DUMP trenutne verzije, ali se naj sploh ne lotim UP/DOWNGRADE-anja?
Ko dam EJECT in OSD, mi izpise:
SD: 6.1 v37 3900-01 2 09
servo: 33030000 reg: 0
Ali naj najprej nardim DUMP trenutne verzije, ali se naj sploh ne lotim UP/DOWNGRADE-anja?
Sem poskušal naložit fw ki ga je objavil na 16 strani (spodaj) in zadeva je potekala dokler ni napisalo write in čakalo več kot 15 min. Ko sem se naveličal sem sklopil. Naredil doma kabel in naložil new ageov fw. zadeva je delovala ok, zatem pa normalno s CD -jem upgadeal na fw ki ga imam sedaj.
Imel sem verzijo 37, sedaj pa imam 36 ki ne nepremerljivo boljša.
Fanje vidim, da imate vsi enak problem kot sem ga imel jaz, nadgraditi LX3900 v37.
Našel sem firmware od enega Čeha, ki ga lahko download-ate tu:
http://dvp720.oukej.com/stahni/LX3900D_...
..................
Imel sem verzijo 37, sedaj pa imam 36 ki ne nepremerljivo boljša.
Fanje vidim, da imate vsi enak problem kot sem ga imel jaz, nadgraditi LX3900 v37.
Našel sem firmware od enega Čeha, ki ga lahko download-ate tu:
http://dvp720.oukej.com/stahni/LX3900D_...
..................
cackec ::
Cool ti si moj bog od zdaj naprej
Bi prosil če ga lahko pošlješ.
Hvala
Bi prosil če ga lahko pošlješ.
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cackec ()
mckeks ::
Mene sam zanima kako posnamem FW na cd in naložim na divx predvajalnik, k to delam prvič in nebi rad kej zajebu . Hvala
Live strong
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mckeks ()
OFC ::
Lep pozdrav.
Imam Philips-ov DVP 630 in imam kar nekaj težav oz. vprašanj:
1. Kar nekaj filmov mi ne prepozna oz. noče zavrteti, ki pa pri kolegu na Yakumovem predvajalniku delajo. Ali pa jih prepozna in nato čez par sekund vrže ven (ni kriv CD). Kaj ima Yakumo, česar Philips 630 nima? Ali lahko kako to nadgradim?
2. Ko želim gledat film, morm čakati kar nekaj časa, da neha "mleti" šele nato lahko pritisnem na štart. V primeru, da takoj pritnisem Play, mi ne prime.
3. Zanima me če ima funkcijo Shuffle Play (naključno izbrane skladbe) pri predvajanju avdio CD-jev. To je pri predvajanju mp3-jev, skoraj nujno. Vsaj zame.
4. Na računalniku mi zvok normalno dela (sliši se takrat ko govorijo:) ) na predvajalniku pa pri nekaterih filmih potem zaostajo oz. prehiteva ?
Hvala
Imam Philips-ov DVP 630 in imam kar nekaj težav oz. vprašanj:
1. Kar nekaj filmov mi ne prepozna oz. noče zavrteti, ki pa pri kolegu na Yakumovem predvajalniku delajo. Ali pa jih prepozna in nato čez par sekund vrže ven (ni kriv CD). Kaj ima Yakumo, česar Philips 630 nima? Ali lahko kako to nadgradim?
2. Ko želim gledat film, morm čakati kar nekaj časa, da neha "mleti" šele nato lahko pritisnem na štart. V primeru, da takoj pritnisem Play, mi ne prime.
3. Zanima me če ima funkcijo Shuffle Play (naključno izbrane skladbe) pri predvajanju avdio CD-jev. To je pri predvajanju mp3-jev, skoraj nujno. Vsaj zame.
4. Na računalniku mi zvok normalno dela (sliši se takrat ko govorijo:) ) na predvajalniku pa pri nekaterih filmih potem zaostajo oz. prehiteva ?
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OFC ()
Jeebs ::
1. Ne bodi lenoba in preglej celotno temo. Išči predvsem ''nadgradnja firmwarea''. Z njo ponavadi rešiš kar dosti. Samo PAZI, da če se jo boš spravil delat, da boš naredil tako kot je treba. Ker drugače tvoj predvajalnik bye-bye. Čeprav meni še niso znani primeri, da bi film ven vrglo.
2. Ne pričakuj čudežev. Takoj ti ne bo nikjer prijelo, predvsem pa je čas dostopa do filma odvisen od več dejavnikov. Kakovost CD-ja in snemanja, codeca....... In NE, CD-ji spohani pri 50x hitrosti NISO kakovostno posneti.
3. Mislim da nima.
4. To ti bo moral pa kdo drug povedat. Možno da je kak čuden codec, al pa imaš res lejmarsko posnete CD-je.
2. Ne pričakuj čudežev. Takoj ti ne bo nikjer prijelo, predvsem pa je čas dostopa do filma odvisen od več dejavnikov. Kakovost CD-ja in snemanja, codeca....... In NE, CD-ji spohani pri 50x hitrosti NISO kakovostno posneti.
3. Mislim da nima.
4. To ti bo moral pa kdo drug povedat. Možno da je kak čuden codec, al pa imaš res lejmarsko posnete CD-je.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!
Če dam potem nadgradnjo firmware, a se mi potem "poruši" upgrade za podnapise, ki sem jih dal od Alec-a999 ?
Če imaš njegovo nadgradnjo, ki temelji na najnovejšem uradnem firmwareu (012 ali nekaj takega, če se ne motim), potem ti ni potrebno nič nadgrajevati, temveč poišči razlog za tvoje probleme v filmih (CDjih) samih.
jamie ::
Jaz tudi razmišljam o nakupu nekaga Home Teater sistema gledal sem predvsem LX 3900 in LX 8300. Zaradi cene mi je bolj všeč 3900. Kakor sem malo po internetu gledal se mi zd, da 3900 gre počasi iz prodaje (gledu na eltus.si). Zanima me pa če bi se slučajno odločil za 8300 ali obstaja kak vredu flash upgrade, ki popravi šimnike in ima velike berljive fonte? Pa kaj po izkušnjah predlagate 3900 ali 8300?
Potem me pa še ena zadeva zanima. kar koli se bom že odločil, bi rad povezal z računalnikom preko digitalnega vhoda. Na računalniku imam 2 običajna optična izhoda nevem pa ali imata omenjena predvajalnika tudi digitalni optično vhod (v pdf prospektu piše, da imata koaksialnega), oz če se da to zadevo na nek način povezat da bi mi predvajala iz računalnika 5.1 zvok preko optičnega izhoda na računalniku.
lp
J
Potem me pa še ena zadeva zanima. kar koli se bom že odločil, bi rad povezal z računalnikom preko digitalnega vhoda. Na računalniku imam 2 običajna optična izhoda nevem pa ali imata omenjena predvajalnika tudi digitalni optično vhod (v pdf prospektu piše, da imata koaksialnega), oz če se da to zadevo na nek način povezat da bi mi predvajala iz računalnika 5.1 zvok preko optičnega izhoda na računalniku.
lp
J
jest mam na dvp720sa firmware iz philipsove strani mislim da je v33 zdej pa sem si zlovdal od mtz v6 pa je ne upam not dat. A je to novejša verzija od tiste v33? Kerb mi dela vse ok sam Č in Ž mi ne bere samo Š.
cekr ::
MTZ v6 je narejena na osnovi uradne verzije v33, ki pa bo verjetno tudi zadnja.
Škoda! Lahko bi se še malo potrudili in omogočili kakšno funkcijo, ker čip podpira še marsikaj.
Škoda! Lahko bi se še malo potrudili in omogočili kakšno funkcijo, ker čip podpira še marsikaj.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
bferen ::
Zdravo!
Včeraj sem si kupil DVD predvajalnik Philips 630/632. Prvi vtis - katastrofa! Podnapisov sploh ni, čeprav jih imajo že tisti za 10 jurjov. Najhujše od vsega pa je to, da pri DivX, ko jih gledaš, ne moreš previjati filma naprej. To pomeni, da moraš film gledati od začetka do konca. Če vmes hočeš ustaviti, se ti izklopi in spet moraš gledati film od začetka do konca. Imate tudi vi takšne težave s tem predvajalnikom. Prosim, pomagajte mi. Kako si naj zrihtam podnapise in kaj naj naredim s predvajanjem DivX? Obupan sem in najrajši bi ta DVD player vrnil v trgovino. Sramota za takšen izdelek!
Včeraj sem si kupil DVD predvajalnik Philips 630/632. Prvi vtis - katastrofa! Podnapisov sploh ni, čeprav jih imajo že tisti za 10 jurjov. Najhujše od vsega pa je to, da pri DivX, ko jih gledaš, ne moreš previjati filma naprej. To pomeni, da moraš film gledati od začetka do konca. Če vmes hočeš ustaviti, se ti izklopi in spet moraš gledati film od začetka do konca. Imate tudi vi takšne težave s tem predvajalnikom. Prosim, pomagajte mi. Kako si naj zrihtam podnapise in kaj naj naredim s predvajanjem DivX? Obupan sem in najrajši bi ta DVD player vrnil v trgovino. Sramota za takšen izdelek!
Človek, dej se ti najprej en mal pomiri, pol pa zadegaj v tvoj ploščosuk tlačenko z najnovejšim softwerom, oziroma bolje, da ti to naredi kdo drug. Pa BTW, tista tipka ''SUBTITLE'' na daljincu dela čudeže. Kar se pa tiče previjanja, si verjetno klofnil napačen gumb, ali pa je film zakodiran s kakim čudnim kodekom. Čeprav do danes skoraj nisem imel primera, ko filma nebi hotelo previjat.
bferen ::
Brez software dela previjanje naprej na pilotu za DiVX? Ker nisem prepričan, da bo to delalo tudi po naložitvi softwarea. Ker če res to ne dela, bi vrnil ta DVD player prodajalcu.
Napišite mi prosim, predno se odločim, kakšne imate izkušnje s tem Philipsovim DVD playerjem DVD 630/632?
Hvala!
Napišite mi prosim, predno se odločim, kakšne imate izkušnje s tem Philipsovim DVD playerjem DVD 630/632?
Hvala!
Inja ::
Živjo!
Jst ga mam. Tud jst sm bla na začetku mal presenečena, sam ko ugotoviš kako deluje in kake pomankljivosti ima, v bistvu ugotoviš da je prov fajn. Najprej morš vedt, da ma vsak predvajalnik pomakljivosti (npr pri enih morajo biti podnapisi poimenovani isto kot film, ali pa če so imena fajlov prekratka, sploh ne dela, pa če ima film packet bitstream pol neki štekajo filmi...) No, to pri tem predvajalniku ne dela nobenih težav.
Men se zdi edina pomanjkljivost to da ne prebavlja QPEL in GMC (sam to se mi zdi, da večina predvajalnikov ne podpira). Pa še moti me to, da pri predvajanju muske, ni možnosti naključnega predvajanja.
Glede podnapisov, ki jih ni. Skoraj vsi industrijsko zapakirani predvajalniki ne vrtijo podnapisov. To običajno v trgovini sami nadgradijo software - ne pa vedno (jst tud nism mela), tko da si to zrihti. Navodila in kje dobiš software boš najdu nekje v tej temi, mislm da okol strani 10.
Kar se tiče prevrtavanja, men čist lepo normalno prevrtava, tko da je problem film al pa cd. Tud če film ustaviš s pause (mislim da tud stop) morš dat play in lepo nadaljuje. Če se ti zgodi, da se ti film čist ustavi maš desno od tipke 0 tipko display, jo pritisneš in vpišeš čas od kje naprej želiš gledat film. Podnapise izbereš s tipko subtitle, nato pa šele zaženeš film. Če so podnapisi poimenovani enako kot film, mislim da se zaženejo sami. Če podnapisov nimaš na cd-ju zravn filma, jih lahko zaženeš iz druzga cd-ja. Daš not cd s podnapisi, s tipko subtitle ga izbereš, daš cd vn, vstaviš cd s filmom in daš play. Če se ti bo zgodl, da pri kakšnem filmu slika ne bo lepa ampak bojo kr ene kontrastne barve, pritisni 2x tipko system in slika se bo zrihtala. Če ti kšnga filma sploh ne bo hotl vrtet je al slabo posnet cd, al pa film vsebuje QPEL ali GMC (to lahko preveriš s programom GSpot).
Nujno moram oment še to, da ma dalinc zlo dobro odzivnost, prime zmer pa ga loh usmerš kamorkoli. To sm mogla oment zato ker ma moj brat Bellagiota za 15.000 pa dalinc prime sam če stojiš 1m bliz pa še to se morš ful potrudt.
Torej... men definitivno ni žov, da sm ga kupla. Pomojem se ga morš sam navadt. Tistih nekaj pomanjklivosti pa loh odpraviš še preden film zapečeš na cd.
Če ti še vseen nč ne dela, pol mora it pa za napako na izdelku in ti ga morjo zamenat.
Lp
Jst ga mam. Tud jst sm bla na začetku mal presenečena, sam ko ugotoviš kako deluje in kake pomankljivosti ima, v bistvu ugotoviš da je prov fajn. Najprej morš vedt, da ma vsak predvajalnik pomakljivosti (npr pri enih morajo biti podnapisi poimenovani isto kot film, ali pa če so imena fajlov prekratka, sploh ne dela, pa če ima film packet bitstream pol neki štekajo filmi...) No, to pri tem predvajalniku ne dela nobenih težav.
Men se zdi edina pomanjkljivost to da ne prebavlja QPEL in GMC (sam to se mi zdi, da večina predvajalnikov ne podpira). Pa še moti me to, da pri predvajanju muske, ni možnosti naključnega predvajanja.
Glede podnapisov, ki jih ni. Skoraj vsi industrijsko zapakirani predvajalniki ne vrtijo podnapisov. To običajno v trgovini sami nadgradijo software - ne pa vedno (jst tud nism mela), tko da si to zrihti. Navodila in kje dobiš software boš najdu nekje v tej temi, mislm da okol strani 10.
Kar se tiče prevrtavanja, men čist lepo normalno prevrtava, tko da je problem film al pa cd. Tud če film ustaviš s pause (mislim da tud stop) morš dat play in lepo nadaljuje. Če se ti zgodi, da se ti film čist ustavi maš desno od tipke 0 tipko display, jo pritisneš in vpišeš čas od kje naprej želiš gledat film. Podnapise izbereš s tipko subtitle, nato pa šele zaženeš film. Če so podnapisi poimenovani enako kot film, mislim da se zaženejo sami. Če podnapisov nimaš na cd-ju zravn filma, jih lahko zaženeš iz druzga cd-ja. Daš not cd s podnapisi, s tipko subtitle ga izbereš, daš cd vn, vstaviš cd s filmom in daš play. Če se ti bo zgodl, da pri kakšnem filmu slika ne bo lepa ampak bojo kr ene kontrastne barve, pritisni 2x tipko system in slika se bo zrihtala. Če ti kšnga filma sploh ne bo hotl vrtet je al slabo posnet cd, al pa film vsebuje QPEL ali GMC (to lahko preveriš s programom GSpot).
Nujno moram oment še to, da ma dalinc zlo dobro odzivnost, prime zmer pa ga loh usmerš kamorkoli. To sm mogla oment zato ker ma moj brat Bellagiota za 15.000 pa dalinc prime sam če stojiš 1m bliz pa še to se morš ful potrudt.
Torej... men definitivno ni žov, da sm ga kupla. Pomojem se ga morš sam navadt. Tistih nekaj pomanjklivosti pa loh odpraviš še preden film zapečeš na cd.
Če ti še vseen nč ne dela, pol mora it pa za napako na izdelku in ti ga morjo zamenat.
Lp
bferen: Se opravičujem za nejasnost. Software, ki ga omenjam (oziroma v tem primeru se mu reče firmware, ampak pustimo sedaj to) je program, ki je naložen v vsak DVD predvajalnik. Ta program pa se da posodobiti (naložiti novejšo verzijo), s čimer se ponavadi dobi boljše delovanje predvajalnika in/ali nove funkcije. Pri DVD predvajalnikih se ta ''program'' nadgradi preko CD-ja (obvezno CD-R!!!) na katerega posnameš novi firmware. Glede na to, da si očitno res še popolni začetnik pri tem, pa ti predlagam, da ti ta poseg opravi kdo izmed znancev, ki stvar obvlada, saj v primeru napak pri nadgradnji DVD predvajalnik več ne deluje. V primeru, da boš šel to delati sam, pa ti močno priporočam, da si prebereš to temo in v primeru nejasnosti kontaktiraš na ZS (zasebno sporočilo) kakšnega obiskovalca S-T, ki stvar obvlada, lahko tudi mene. Mislim pa, da bi ti moral tvoj DVD predvajalnik že s tovarniško vgrajenim firmwareom (sam imam DVP630) predvajati podnapise. V kolikor ti jih ne, pojdi v tisti meni, kjer imaš navedene datoteke na CD-ju, nakar izberi datoteko s podnapisi, pritisni na daljincu tipko ''SUBTITLE'', da ti napiše na TV-ju ''DivX subtitles selected'' in nato pojdi na datoteko s filmom (.avi) in pritisni tipko ''PLAY'' na daljincu ali predvajalniku.
liliboy ::
Zdravo!
Jaz sem nadgradil philipsa lx3900sa tako kot si ti napisal da preimenujem datoteko v LX3900H2.BIN in stvar je delala tri minute in sem jo nato izklopil , ker sem mislil da bi že moralo naložit.
Zanima me ali sem prehitro obupal ?
In še če je to stvar možno rešiti, ker je čisto mrtva in se ne odziva na nič.
Hvala za odgovor.
Jaz sem nadgradil philipsa lx3900sa tako kot si ti napisal da preimenujem datoteko v LX3900H2.BIN in stvar je delala tri minute in sem jo nato izklopil , ker sem mislil da bi že moralo naložit.
Zanima me ali sem prehitro obupal ?
In še če je to stvar možno rešiti, ker je čisto mrtva in se ne odziva na nič.
Hvala za odgovor.
bferen - jaz ti predlagam da zamenjaš ta philipsov dvp630. Imam ga sam in nisem glih najbolj navdušen nad njim. Predvsem zato ker filmi, ki mi jih noče predvajati, delajo brez problema na kolegovem Yakumu... Ki je pol cenejši! Največja fora je da film prepozna, nekatere celo zalaufa vendar ga kasneje vrže vn. Potem je še "malenkost" ko v meniju označiš podnapis, prestaviš potem s smerno tipko na film in moraš počakati kar nekaj časa da se predvajalnik umiri in da lahko zaženeš film...V nasprotnem primeru ga ne zažene.
Tko da če bi jaz še enkrat kupoval divx predvajalnik se sigurno nebi odločil za tega, precej dragega.
Tko da če bi jaz še enkrat kupoval divx predvajalnik se sigurno nebi odločil za tega, precej dragega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 27656 (7188) | monaco |
» | [DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 4 … 42 43 44 45 )Oddelek: Zvok in slika | 324983 (50327) | cryptozaver |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24893 (9507) | bizi72 |
» | Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?Oddelek: Zvok in slika | 8317 (7821) | ta_ki_tke |
⊘ | [DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?Oddelek: Zvok in slika | 31455 (14708) | Stepni Volk |