» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
15 / 60
»»

kalcek16 ::

Imam Philips LX8300SA, pa me zanima zakaj mi predvaja samo srt format, sub pa ne? Ali ga je potrebno flashat al kaj? A mi lahko kdo pošlje najnovejši flash za ta predvajalnik.

tursiops ::

Sotlerx: bom poskusil še to. Ti javim kakšni bodo rezultati.

L.P.

S51U ::

Ojla !

Eto, tko je to - LX8300SA je doma, firmware je tudi naložen iz Philipsove domače strani - šumnikov pa ni, ni .... Kaj pa zdey boysi ????? What's up ? Kaj narediti s super strojem, da mi pokaže strešice tako željene pri nas doma.... Aja, še magična beseda - PROSIM ! ! ! ! :\
The one and only

Jago ::

S51U:

Zanimivo, napisat znas post, teme pa si ne mores precitati.

No vseeno.

Za svoj player (NA LASTNO ODGOVORNOST) si snames FW tukaj... pa ti bo delalo...

Poglej malo bolj gori poste uporabnikov...

LX8300SA

asef ::

LX3900sa

vse sem poizkusil:
1.
Ime CD ja LX3900D
ime fajla LX3900D
Finalize Cd: yes
Rezultat: unknown disk

2. Ime CD ja LX3900D
ime fajla LX3900D.BIN

3.NERO Burning rom
Recorder
Burn Image
PhilipsLX3900-3950_1250_v6_Mtz.iso
Write speed: 4 x
write method: Diak at once

4.NERO Burning rom
Recorder
Burn Image
write method: Diak at once/96

5.NERO Burning rom
Recorder
Burn Image
write method: Track at once

Se kdo kaksno idejo?

Morda kaksen bin fajl, ki ni na osnovi Mtz!

Morda kaksno starjeso verzijo, ceprav pisem brezveznarije, vendar nima vec ideje...!

Lp
Ce se komu kaj pade na pamet, prosim klic: 041 271 403 ali mail: tadej.kaps@konvikt.si

HVALA v naprej...

polde66 ::

Probej pisat na Philips Slovenija pa jih vpraš kaj je z novejšimi LX3900,
pa probej še na svojem pogledat kaj za eno oznako imajo tile LX 3900 serije ki jih prodajajo v Merkurju.
Kaj več pa men tud ni jasn čemu nebi bla možnost nadgradnje.
polde

strelko ::

polde> Kolega je nadgradil svojega 3900 z firmwarjem MTZ v 6, pa mu ob zagonu čudno ropota , prej tega ni počel, kaka ideja? A ma še kdo tak problem ?

Jaz imam LX3900 nadgrajen na MTZ v6 in sem opazil, da ob odprtju nosilca za CD/DVD motorcek nekam zelo hitro zalaufa, potem pa se "pomiri" in vse dela normalno... A je to tisto "cudno zaropota" ali kaj drugega ?

A je kdo kdaj probal kak downgrade s CD-jem npr. iz MTZ verzije na verzijo z uradne Philipsove strani ? A to sploh lahko nardis ? Rad bi videl razliko, ce bo motorcek utihni, ce se na morebitni servis bi sel z "lazjim srcem".

Zivjo asef!

Sem klical na Philipsovo tehnično podporo pa so mi rekli da modeli v katerih je naložena verzija v37 ne sprejemajo starejših firmwerov!!! Ne vem v čem je fora in tudi če to dejansko drži, razen če nimajo vgrajene kakšne hardver blokade. Rekli so tudi da bo treba počakati na uradno nadgradnjo verzije v.37.

L.P.

mipax ::

S51U : Eto, tko je to - LX8300SA je doma, firmware je tudi naložen iz Philipsove domače strani - šumnikov pa ni, ni ....

Spodnjo nadgradnjo sem naložil na svoj LX8300SA in šumniki "čžš" delujejo v DiVX brezhibno, kot sem napisal že v enem izmed prejšnjih odgovorov !
Uradna nadgradnja podpira kodno stran ISO 8895-2, podnapisi pa so ponavadi v Windows 1250 kodni strani. Zato imaš dve možnosti : ali prevedeš podnapise v drugo kodno stran ali pa naložiš spodnjo nadgradnjo, ki podpira kodno stran 1250. Prva varjanta je slabša, ker moraš pretvarjati in potem ponovno zapeči CD.

Link : nadgradnja na kodno stran 1250

Opomba : omenjeni link je bil objavljen že prej na dveh mestih v tej temi na forumu. Malo poglej odgovore nazaj.
:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mipax ()

Pa smo prisli stvari do dna....

Moj philips lx3900sa, ker ima verzijo firmware v37 trnutno ni nadgradljiv...

Pocakmo cca 7 do 14 dni!

Hvala vsem posebej Zvonetu za trud.... se bom ze oddolziv...

Lp

zaenkrat cakamo...

stilo ::

Kako se pri 720-ki pogleda ker firmware imam oziroma ker postopek je za narest
kako prosim

sotlerx ::

asef
Prosim če mi poveš , kaj treba stisnit da ugotvim verzijo LX3900, moram ugotovit
katero verzijo ima moj brat.
Hvala in
LP Zvone
sotlerx

S51U ::

:P Ja tko je to !

Zadevi sem prišel do dna....
Novo zadevo neseš v Philips servis in oni ti to v SLO brezplačno nadgrajujeo v času garancije - pravijo, da je cenejše kot skurjeni aparati.
LX8300SA ima šumnike in vse ostalo.
Lepo in preprosto - danes odneseš - jutri ga imaš, null problemo.
Hvala vsem za prijaznost !

LP :P :\
The one and only

spinex ::

sotlerx:

preverjanje verzije firmware-a:

1-odpreš tray oz. držiš gumb stop na daljincu dokler se ti ne odpre
2-pritisneš na daljincu tipko OSD
3-in že se ti izpiše na ekranu v obliki: SD61 V36 3900-01 2 09
SERVO: 03150000 REG:2

LP

mipax ::

S51U :

Nisem prepričan, da ti na pooblaščenem servisu Philipsa nadgradijo z neuradno verzijo LX8300SA.

Tudi sam sem spraševal na servisu pa sem dobil občutek, da nimajo pojma o pojmu.
Sploh ne vedo, kaj so to kodne strani. Po mojem ti nadgradijo verzijo z uradne strani Philipsa.
zato sem se nazadnje odločil, da nadgradim kar sam.

Če ti nadgradijo z uradno verzijo ti bodo sicer delali podnapisi, vendar samo v kodni tabeli 8895-2, torej ne moreš gledat filmov s podnapisi v kodni tabeli 1250, v kateri so ti običajno napisani.
Upam, da ne boš čez nekaj dni zopet na forumu prišel povedat, da ne deluje. Poročaj na forum, če so ti dobro nadgradili, da bodo vedeli tudi drugi!
:D

Jeebs ::

Vso srečo, jst sm jim okol 8x pisal glede DVP630, da sem jim dopovedal, zakaj podnapisi ne delajo tko kokr bi mogli.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

KAKO se preveri verzija:

Odgovor:
. How to get the firmware version of internal Philips code ?

a, turn on the player.

b, open the tray (EJECT).
c, press the OSD button on your remote control.
Version information is shown as Vxx.

For example V24, V34, V35 ... depends on an update of the firmware.

Example:

SD6.1 V24 3900-01 2 09
SERVO: 03130500 REG:0

spinex-asef
Hvala za prijaznost ugotovil sem po vaši zaslugi katera verzija LX3900SA je
LP
sotlerx

No in, za ketero verzijo lx3900sa gre?

asef
Ima starejšo verzijo v6,zato nima problema z to nadgradnjo.
LP
sotlerx

Rocco_84 ::

NUJNO!!!
Mam philips dvp 630, in sm nov firmware gor daju pa mi je tamau glih takrat prtisnu na power knof na komponenti. In zdej ne dela zadeva. Kako se to kej resetera/poprav.
Nej plizzz en pove, pa čim hitrej prosm. tenx

Alec999 ::

Rocco_84 >> Navodila in resitev za tvoj problem te cakajo na ZS.

Lp,
Alec999

Ej a pa ti tole flashanje tud na servisu kakšnem nardijo, al je to bl tko sam svoj mojster zadeva. Če ja, kok bi topršlo.

gorann ::

drago te pride flashanje na servisu, zato sam nared ce lahk, ali pa piki64-ju napis da bi rad njegov kabel ki stane manj kot 3 ksit(menda je se tolk) pa ti se navodila zraven napise oz. doda, kako se tem stvarem streze, tako so ljudje resili ze dosti zaflashanih komponent, tamaumu pa eno okol uses dj:)joke.
drugic se pa taksnim stvarem izogibaj, pri nadgradnji ne sme nicesar zmotit nadgradnje, ce jo, je stvar takoj lahk zaflashana!

Piki64-jev kabel je za MTK predvajalnike, Philips dvp 630 je pa ESS tako da tisti kabel nazalost tle ne pride v upostev.
Na ksn servisu kjer imajo SMD spajkalnik in Eeprom programator 40/48 pin nevem tocen kok nogic ma dvp 630 tm ti
to lahko nardijo cena pa je najberz veliko visja kot 2000 sit.

Lp,
Alec999

Sej sm ga hotu prtegnt, sam je še precej mejhn tko de..., sej veste kakšni so tamali, je mašinca take zanimive zvoke spuščala de je mogu mal prtisnt.
Pa glih za vikend jeb&%%"$)#=)(&"%?!()/#.
:'( :'( :'(

bray ::

Hoj

Kot sem ze parkrat napisal...
Ce ti ne bo ratal kak drugac resit zadeve se javi na braypp(at)gmail(dot)com pa se boma zmenla.
Ni vrag da nebi zrihatali. :)

cau

nek sem videl da obstaja philips dvp 642, divx predvajalnik.
zanima me ce kje opis tega plosckosuka, ki naj bi bil pocen, v amerik okol 70$ tm nek, cimvec podatkov bi prosil! lep pozdrav!

ttommy ::

Pozdravljeni!
Vem,da mi boste odpisali-Poglej poste nazaj,lenoba,pa vas vseeno prosim za pomoč.
Prijatelj ima Philips LX 3900 SA (sd 6.1 v37 3900-01 209) predvajalnik,pa vas prosim,če mi kdo napiše,kako se naredi nadgranja za šumnike in kje jo dobim.Imam namreč navadno 56k povezavo,pa preden bi vse strani pregledal bi bilo že jutro.
HVALA!!!
Gamer

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ttommy ()

sergejp ::

polde66 ::

TTOMY rajš še mal počak na uradni firmware kot pa tega gor daja. Kolegu ki je tale firemware updejtal zdej ob zagonu škriplje, pa mislim da ni edini ki se mu to dogaja. Na posodobitev z uradne strani pa bo baje treba počakati kak teden ali 2.
polde

Ttommy: Verzija v37 še ni nadgradljiva, bo treba počakati še kak teden ali več. Nadgradnja, ki je na tem linku
http://mtz.softpedia.com/index.php?opti...
je za verzijo v36.

France ::

Problem z jokerjevo hibridno natlačenko (No 140). Na njej je DVD film, poleg njega pa še gomila dvix datotek. Philps DVP720 avtomatično požene DVD film in ne pusti šarjenja po plošči. Torej: Kako se da priti do divxa, ki je nasnet na ploščo, kjer biva DVD zadeva?

ttommy ::

Hvala za odgovore-bomo počakali na uraden FW.
Glede Jokerjevega dvoslojnega DVD-ja pa težko rečem,da ga bo kakšen DVD(DivX) predvajalnik prepoznal kako drugače,kot pa DVD film.
Če ga dam v računalnik in imam vklopljen AnyDVD,ga računalnik prepozna kot DVD film,če pa AnyDVD izklopim,se pa plošček(Joker)normalno zažene.
Morda obstajajo na predvajalnikih kakšne nastavitve glede načina branja DVD-jev.
Sam imam Rimaxa,pa se tudi kar Risanka(DVD)zažene.Sicer je pa Joker to res dobro pogruntal-DVD film+progami!!!
Lep pozdrav!8-)
Gamer

dpicul ::

Mene pa zanima če moj dvd predvaja tud avi, ker mpg vem da mi jih datoteke. Imam philips ne vem točno kaka oznaka,kupil sem gal pred kratkim?

In si prelen, da bi se stegnu do njega pa pogledu za kater model gre?:\ No ja, mislm da če bere mpeg da potem sigurno tudi avi.|O

ja ce mpeg bere nepomen da divx bere, mpeg1 je vcd, mpeg2 je pa svcd alpa kaksen kodiran posnetek iz kamere, da ga lahk dvd predvajalnik bere kot mpeg2.
sam res, kupu je dvd pa se to neve kterga, res obcudovanja vredno;)

edit: a mi lahk kdo pove kaj vec o philips dvp 642, menda je dober divx predvajalnik, pa se pocen je.djte mal napisat kje se ga da dobit, ker tukaj po slo nisem nikjer zasledu da ga prodajajo!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gorann ()

gorann >> DVP642/17 in DVP642/37 sta totalno izta stvar kot DVP 630, tko da si lahko na www.alec999.tk ogledas specifikacije. 642 serija je namenjena Ameriskemu trgu, zato jo bos v Evropi tezko nasel oziroma v Evropi se prodaja pod imenom DVP630/632.

Lp,
Alec999

gorann: Hvala za razlago, tega, da je VCD v bistvu mpeg tud jst nism vedu.:\

alec999: hvala za razlago, zdaj vem;) ma nekje na yu forumih sem prebral da jih imajo, lahk pa da so tisti ki jih imajo nekje iz amerike, canade, kdobivedu, torej to je ta 630model pri nas:) zastopim, sam je pri nas predrag glede na cene v tujini!!

laguna ::

ttommy. Glede tvojega problema pa ti priporočam, če hočeš dobit tiste divx z jokerjevega dvd, da jih v nerotu (ali kakim drugim programom) zapečeš na dvd+-rw ali cd-rw kot podatkovne podatke, tako boš lahko imel dostop do njih prek divx predvajalnika v tvoji dnevni sobi. DVD-ji se ponavadi zaženejo avtomatsko!!!!!!

lp
lagunaaaa

philipsovci: a je slika enaka pri modelih dvp-632,dvp-737, dvp 762? mogoce sem kj narobe napisal, ampak kvaliteta slike me zanima, ce ni nobene razlike v prikazu slike, potem je se najboljsi nakup 630, ki je se najcenejsa v primerjavi z ostalimi, se motim?

Malajlo ::

Moj tri dni star DVP630...
Player itaq ni bil nadgrajen na novejši FW (ja, gosopd, seveda dela vse, čšž, divx...), na navodilih jasno piše, da sme samo pooblaščen servis narediti upgrade, potem pa takole. Ne da se mi pa letat po LJ in prekladat robo. Kolega ima isti model, nadgrajenega pri Alec999, mu dela OK. In zdaj problem...

DiVX lahko samo štartam, pavziram in ustavim. Ni FF, FR, GOTO ipd! Obsojen sem torej na gledanje filma v kosu!

Najbrž gre za bučo ali kaj? Na servisu tip ni dojel, kaj mu hočem dopovedat in da naj prinesem pokazat (zakaj noče noben prit k meni?)
Edino, kar bi lahko bilo, je format ali pa kodek. Kar sem testiral, je v glavnem izpred enega leta (in pol?). Ja, pa star FW, jasno.
Upgrade mi načeloma ni velik problem, samo če mi crkne kaka vrteča zadeva v drobovju, me skrbi, da bodo pametni in povedali, da garancije ni, ker sem sam naredil upgrade. Downgrade bo v takem primeru malce težaven ;)

... glih tako dela, kot da bi se moral z avtom vozit, dokler ne zmanjka bencina... Svašta.

Ti lepo naredi upgrade, tako kot je treba pa bo vse kul. Drugače pa pri nekaterih filmih res ne deluje prevrtavanje... Očitno problem s kodeki, ki upam, da bo kmalu odpravljen.

Malajlo ::

Res, pri nekaterih ne dela prevrtavanje. Fora v close-session, finalize-cd na CD-R? Ker nikjer nisem zasledil, da bi se kdo srečal s tem problemom.
No, bom popekel nekaj cdjev na novo, pa da vidimo.

Kaj novega v zvezi philips lx3900sa, z verzijo v 37?

prosim komentar.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: asef ()

danix1 ::

Sam sem probal upgradeat novega Philipsa 3900 (v.37) z MTZjevim updateom in na ekranu mi je napisalo
UNKNOWN DISC. Zato sem zadevo odprl in z serijskim kablom "vzel" ven ta tovarniški firmware v.37.
Na veliko presenečenje se sedaj datoteka ne imenuje več "LX3900D.BIN" ampak "LX3900H2.BIN" , zato torej
ni šlo upgradeat z MTZ-jevim firmwareom. Dobro, bom pa firmware preimenoval v LX3900H2.BIN sem si mislil, vendar tudi tokrat ni delovalo. Še vedno "Unknown Disc".
OK, torej grem probat samo vstavit novo pisavo v original v.37 firmware in glej ga zlomka - PLAYER NITI TEGA
DISKA NI PREBRAL!!! Prebral in naredil je upgrade samo z POPOLNOMA NEMODIFICIRANIM firmware-om V.37. Kaj
se torej dogaja? Ali je Philips mogoče zaklenil možnost updatanja z neuradnimi firmware-i? Pisal sem že na Philips in postavil par vprašanj glede tega vendar zaenkrat (4 tedne!!!) nisem dobil odgovora.
No, na koncu sem si seveda lahko vstavil predelan firmware v.37 z slo znaki z MTKTool in kablom - zadeva deluje odlično
vendar bi mi seveda bilo ljubše, če bi to lahko storil z CD-R, saj imata še dve znanki ta aparat in verjetno me bosta
malo postrani pogledali, ko jima bom rekel, da jima moram odpreti aparat in da bosta izgubili garancijo , če želita
imeti podnapise z Slo znaki.
Aja , to sem naredil z serijskim kablom za Siemens C35 (od Vivanco-ta) (dobil sem ga za neverjetnih 550 SIT v BOFU) na katerega sem
prispajkal konektor (ženski del) iz kabla za zvok za CD-ROM enote. Moški del tega konektorja je v Philipsu, tako da ni potrebno nikakršno spajkanje v Philipsu. Tako, da če koga zanimajo podrobnosti in bi rad to sam naredil,
mi lahko mejla.
LP

Danix

Malajlo: Mislm, da je fora v kodeku, saj sam vse CD-je finaliziram, prav tako uporabljam kakovostne CD-je (Verbatim) in jih pečem pri 4x hitrosti.

pero113 ::

Moram povedat, da je danix1 zares zrihtal FW za 8845 in sicer slovenski meni in večje podnapise. Opazil sem le, da se podnapisi rahlo tresejo, kar pa je sicer lažje preboleti kot, da so mikroskopski.

upam, da bo odpravil tudi to pomanjkljivost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pero113 ()

danix1 ::

Že delam na tem

LP
««
15 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027660 (7192) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209325019 (50363) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14724899 (9513) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198318 (7822) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531459 (14712) Stepni Volk

Več podobnih tem