» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
12 / 60
»»

Miran21 ::

lPhilips LX8300SA
Jeebs: hvala za odgovore.

ugotovil sem kaj je bilo: ker sem mel preko SCART prikljucka prikoplen dvdsistem na TV, mi je slika mal zaostajala (mogoce 0,2-0,5 sec.) kar
se je slisalo pr zvoku, zvok je bil mal hitrejsi, zdaj sem dal na CINC kabel (rumen) in je slika in zvok OK.
-ravn zdaj grem v nabavo s-video kabla

cdje sm pekel na 8x - res pa je da je bil CD RW , bom poikusil navaden cdR na 4-8x hitrosti

glede FRIMEWARE nevem kam naj gledam... a lahko nalozim katerga od 762, 630 ...ipd? (to bo mogoce vedel kdo drug??)

vprasanje: a lahko zbiram podnapise (ZDAJ JIH ZBERE AVTOMATSKO) - jih lah zibram posebej rocno,
ce recimo film in podnapis nebi imela istega imena... jih lahko sam zberem?
- a ve kdo kater cip oz. procesor ima Philips LX8300SA not? mogce od 737ke?

LP HVALA!

Jeebs ::

Miran21:

Ni problema. Se opravičujem, če sm bil zjutri mal nesramen, vstal sem z levo nogo kot temu pravijo in pol so me še dodatno skurcal, tko da res sorry, dons ni glih moj dan. No pa naprej...

Kar se tiče pečenja CD-RW pri 8x mislim, da tu nebi smelo biti problema, seveda če imaš ustrezen (za tako hitrost) CD-RW plošček. Ti drugače CD-RW pekač dela ok? Ker meni DVP630 normalno prebere tudi CD-RW pečene pri 10x (Fuji mediji, TEAC pekač). Poskusi z drugim (boljšim po možnosti, če sedaj uporabljaš ''no name varijanto'') CD-RW ploščkom.

Glede firmwarea mislim, da bi bilo najboljše, da zaenkrat naložiš najnovejšega uradnega, ko pa boš zvedel za kakšnega boljšega, pa pač takrat namestiš tistega. Drugače pa preberi celotno to temo, če obstaja kak neuradni izboljšan za tvoj DVD.

Željeni podnapis izbereš tako, da greš v meni kjer imaš napisano katere datoteke so na CD-ju, izbereš datoteko s podnapisom in pritisneš na daljincu ''subtitle'', da ti napiše ''divx subtitles selected''. Potem izbereš datoteko s filmom in jo poženeš. Govorim za DVP630, predvidevam pa, da je na tvojem isto.

Za procesor pa ti bo moral povedati kdo drug.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

P.S.: Mogoče ti bo nadgradnja sw rešila tudi razliko med sliko pa zvokom pri uporabi SCART-a. Čeprav mi ni ravno jasno, zakaj do tega prihaja. Meni na DVP630 dela normalno, pa sem kupil najcenejši možen scart.

EvilPower ::

Miran21 :

Philips LX8300SA
Kot sem napisal ze TUKAJ sem vzel original fw iz philipsove servisne strani (V22) in mu zamenjal font, ki ga je prispeval eden od drugih uporabnikov. ČŽŠ deluje s tem fwjem brezhibno, tudi sekanja teksta je veliko manj, saj je font malo ožji in se tako spravi več znakov na zaslon. Vse kar me moti pri tem fw-ju, je malenkostni zatik slike pri prikazu podnapisa (kar se pojavi ze pri originalnem fw V22). Vrjetno je to posledica semitransparentnih podnapisov.
Zadeva pri meni deluje in izgleda super.
Se link do FW: LX8300SA V22 SI

Lp,
Evil

vejena ::

ciao,
prosim za pomoč: v dar sem dobila philipsov dvp 630 in bi sedaj rada predvajala divx s podnapisi. tip v prodajalni je rekel, da bi morala na spletni strani (od philipsa, divx...??)dobiti software, ki ga je treba naloziti v player, da bi ta lahko prepoznal podnapise in jih aktiviral. spet drugi je rekel, da to ni potrebno in da bi moral že sam prebrati... ali je problem mogoče v obliki (.sub, .srt...)? če kdo kaj ve, prosim za informacije..

krkdo ::

novi FW za 737 od madžarskega avtorja Anystone s šumniki
Klikni tukaj

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krkdo ()

Inja ::

Vejena:

Živjo. Nej uganem, a je bil kupljen v Harvey Normanu? No jst sm ga kupla tam pred enim tednom in oni niso naložil firmwarea, ki je potreben za branje podnapisov. Če pa je bil kupljen kje drugje probi tko da izbereš podnapis s tipko subtitle in če se ti na vrhu izpiše "divx subtitle selected" potem je nekaj narobe s podnapisi.

Za nadgraditev firmwarea pa si preberi navodila na strani 10, ki jih je men napisu Polde66. So zlo jasno napisana in boš brez problema zrihtala, da ti bo vse delal tako kot more.

Lp, Inja

gorann ::

zdravo!
kolega ma philipsa 762 zdj, ker je zamenjal za 737.
ampak, na 737 mu vrtel vse podnapise(sub, srt) ne glede a so bili enako napisani kot film, pac v meniju je izbral podnapis ga kliknil s tipko subtitle, potem se na film, tako se je nalagal film na 737.
zdaj na 762 mu pa ne zaznava nicesar kar ni enako napisano, oz. v meniju je zmeraj samo datoteka(film), ce pa so podnapisi enak napisani jih avtomatsk zazene, ce pa ne pa samo film, v meniju pa vidi zmeraj samo film, ceprav je podnapis srt ali sub z enakim imenom!
a se da kako drugace nalozit podnapis ki nima enakega imena kot film?

Jago ::

krkdo: vidim, da je tudi anystone izdelal novi FW za 737, baziran na 4.1.36.

Najbrz je potrebno kljub temu uporabiti konverter ali ne?

v4.0i includes:
Latin1: Arial CE Bold 32px shadow with transparent background (full character support)...

Skoda da ni črne podlage z našimi znaki...

krkdo ::

jaz upam , da ni potrebno konvertirati podnapisa , sicer se nisem probal , zaenkrat uporabljam verzijo 3.0 brez šumnikov in lahko recem, da mi je s transparentno podlago veliko bolj vsec, saj so crke obrobljene.

Katere pa so spremembe v verziji 4.1.36?

Vejena: Tist k sm napisala da če ti napiše "divx sub title selected" je blo najbrš mal nerazumljiv. Hotla sm rečt da če ti to napiše pa ti potem podnapisa vseen ne predvaja potem je nekaj narobe s podnapisi. Pomeni pa da ti podnapise podpira. Če pa ti to ne napiše potem boš mogla naložit firmware. Drgač pa najbolš da prebereš kr vse od 10 strani naprej ker boš zvedla velik uporabnga.

Lp, Inja

nejko ::

Lep pozdrav

Zanima me ali je mogoče gledati divx filme na philipsu DVP 520/02

hvala za pomoč

nejc

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejko ()

Alec999 ::

nejko >>po mojih informacijah Philips 520 NE predvaja DivX, XviD ali HDCD

Lp,
Alec999

Oj! Kakšno zatišje je tle ratalo. Nej mi kdo pove, če je pr DVP 630 mogoče kšn način za naključno predvajanje muske in zakaj ne...

Philips 737
630
in 642

1.Slovaška predelava:
Philips FW 737, 630, 642 verzija 2.1

Podnapisi so velikosti 28 in ob pretvorbi s konverterjem se pojavijo nasi znaki. Zadeva je popolnoma uporabna. Izjemno zgleda na diagonali vecji od 85cm 16:9.

2. Madžarski izdelek, znan pod imenom anystone.
Samo za Philips 737 verzija 4.0

Podnapisi so odebeljeni in vecji kot pri slovaski zadevi (32) in se pojavijo ob pretvorbi kodne tabele iz 1250 v latin2. Zadeva je zelo uporabna, sploh ce imas manjso in 4:3 televizijo.

Za oba FW oziroma za pretvorbo podnapisov pa rabis tale preprost program.

BCPConvert 1.0

V bistvu ni kaj očitati philipsu 737 in izgledu podnapisov. Lepo se izrisujejo v treh vrsticah, nikoli ne izginejo, so ravno prav veliki, podprta sta najbolj priljubljena formata sub in srt, ni potrebno enako ime filma in podnapisov itd...

Res skoda, da se ni pravega naslednika modela 737, ki bi podpiral gmc,qpel.....

720 modela ne morem sem steti, ker je na drugem chipu in ima sindrome pri podnapisih.

p.s. testiral sem samo model 737, ker 630 in 642 nimam.

cekr ::

720 modela ne morem sem steti, ker je na drugem chipu in ima sindrome pri podnapisih.

Zadnje čase ne vidim več nobenih problemov s podnapisi. No, razen če je ene par filmov na DVD-ju, tam pa potem kakšen podnapis zazna, noče pa ga predvajat. To bi bilo potrebno še uredit.

Malo bolj bi bil pa lahko tudi dodelan naključni izbor datotek-mp3-jev (po celem disku, po vse direktorijih...).

V glavnem pri vseh funkcijah, ki jih ima ta predvajalnik, bi bila lahko dodana kakšna dodatna ročna nastavitev pa bi bil skoraj popoln.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

OK. A mogoče kdo ve, zakva za hudiča pr enih filmih zvok zamuja, pr enih prehiteva... Do zdj sm odkrila da mam dva taka filma. Probala na svojem in bratovem DVD-ju, pa je pr obeh isto. Keč je pa v tem da na PC čist lepo delata. Predn sm zapekla CD in potem, probala, normaln delata. Pa tud tko ne zgledata nč drgačna od običajnih divx filmov.

A ma kdo vsaj kšno logično razlago.

Daydreamer ::

Hi.
A kdo ve, a obstaja kaki podobno dobri DVD/DivX player kot je 737? Do sedaj še nisev videl, da bi kateri bil sposoben vsega naslednjega:
- ni mu važno ali je SUB, ali je SRT
- ni mu važno kako je ime podnapisov, lahko imajo čisto drugačnega kot film, pa špilajo
- sposoben je vzeti najprej podnapise iz posebnega CD in jih vključiti v film, ki je na drugem CD
- in še bi se kaka cvetka našla.

Kar sem do sedaj slišal so ponavadi taki čudni playerji, da zahtevajo enako ime, samo SRT končnico in podobno sranje.
Resno me zanima, če je kaki tak player. !??
To a Daydream beliver and homecoming queen

Nej te seznanim z resnico... popolne stvari ne obstajajo... tud, ko boš mislu, da maš neki kar ma pa res vse, boš kmal ugotovu da neki manjka... tak je to.

Jst uporablam DVP 630 in vrti sub in srt podnapise, poimenovanje ni pomembno, zaženeš jih loh z drugega cd-ja (v tem primeru morjo bit v srt, ker če so v sub zamujajo, vsaj tko je blo pr men), delajo tud šumniki, sam morš podnapise najprej skonvertirat v ISO standard...

Jst sm si lepo vse podnapise dala v srt, spremenila standard, zapekla na en CD in zdj vse dela tko kot mora. Men je kul...

Lp, Inja

Daydreamer ::

Inja: a pa mora bit tudi sam podnapis v t.i. SubRip formatu, al je dost finta s SRT končnico?
To a Daydream beliver and homecoming queen

Lej, tud če jih maš v MicroDVD bojo delal, sam morš bit ful pazljiv da so res za taprav FPS.
Če sam dodaš končnico srt nč ne rešiš. Morš jih skonvertirat, na primer s Subtitle Workshopom. Odpreš in shraniš kot SubRip. To je še najbolš, ker se srt podnapisi vežejo na čas filma.

Lp, Inja

Odsoten ::

jest mam v lasti dvp630/02

prvi update je bil izveden z philipsovim FW in mi ni blo vidt kej preveč razlike.
drugi je bil alecov in je kr cool podnapisi so večji in se jih da brat zarad sive podlage
in ko sm peku cd ga nism finaliziral pa dela čist ok tko da nevem v čemje fora

edin en problemček je bil k sm gledal en film sam jeblo že kej s cdjem narobe al pa kj:) slika pa zvok sta štekala če kdo ve zakaj pa koo to odpravt prosm na dan z besedo:)

ps: Zanima me če je možno spreminjat pozicijo podnapisov recimo maš tv 4:3 slika je pa v 16:9 pa bi rad da so podnapisi v tisti črnini pod sliko?

lp, odsoten
krkol

inja, men se isto nardil pr finding neverland filmu, sprva sm milsu da sm prehitr cd zapeku sam ni v tem keč pol sm z enim programom (video cleaner) spreminil zapisa zvoka v MPEG layer-3 stereo, 24kHz, 56.0 kb/s pol je zvok delal uredu in sm pršparal okol 200MB

samo zdej je pa kle keč namreč glasovi so odmeval bil je usklajen s sliko samo je odmeval
bom probal še kašno drugo konfiguracijo pa bom sporoču

če bi kdo mel kšno bolšo oz. enostavnejšo rešitev če lahko prosm tuki napiše

aja mam pa dvp630/02 upgrejdan z alec-ovim FW (res hud upgrade)

lp, odsoten
krkol

fora v zamujanju zvoka je v tem da je treba enkodirat film

jest sm to naredu s programčkm imTOO MPEG encoder in vse dela kot je treba
krkol

Mah, zoprn je to. Jst itak ne morem nč skonvertirat ker mam ful švoh računalnik da kr prekine proces. (BTW kok časa vi rabte za skonvertirat film v Dr.DivX tko prbližn?)

Men je najbol smotan to, da problem z zvokom ugotoviš šele ko zapečeš cd in ga daš v DVD. Ker na PC vredu dela, v lastnostih pa tko kot pr vsh piše da je avdio zapis MPEG Layer-3. Če bo kdo ugotovu, kao bi se to loh prej preverl, nej sporoči.

Lp, Inja

Inja: Relax, men na mojih starih jajcih dela kakih 24h konverzijo.;(

obstaj en zlo lep in enostaven programček da pogledaš lastnosti avi fileta imenuje se GSpot dobiš ga na http://www.headbands.com/gspot/download... pol pa pač nevem recimo primerjaš en file k ti dela normaln s tistmu k ti ne in ga enkodiraš z takimi lastnostmi kot jih ma prvi z enim takim progijem dr.divx imTOO MPEG encoder

men traja tko prbližn 1h do 2h odvisn od nastavitev an

lp
krkol

bmocnik ::

Imam Philipsov DVP720. Ali mi lahko kdo pove, če obstaja kakšen fw, ki omogoča izbiro DivX podnapisa na CD-ju, ne pa da mora biti podnapis enakega imena kot film. V januarskem hrvaškem Bug-u je celo slika menuja, ki se imenuje "DIVX SUB TITLE SELECTED", ki pa ga jaz nisem uspel pričarati niti s SUBTITLE, niti ANGLE tipko. Hvala za mnenja.

Alky ::

Za vse ki imate PHILIPS LX3900SA

Jaz mam naložen tale FW :

PhilipsLX3900-3950_1250_v6_Mtz.iso

In moram rečt da vse dela tako kot treba!!Podnapisi so ravno prav veliki,nič jih ne seka,izpisuje čšž znake,bere vse formate podnapisov, če poslušam Mp3je mi lepo izpiše cel file name Mp3ja, prej pa mi je samo prvih 11 znakov oz. nekaj takega če se ne motim ... tak da pri meni je vse OK!!
Alky

spaso ::

Evo se en problem mam. Dans sm si na CD posnel en film in ga dal not v Philipsov DVD LX 3900 SA (firmware v36) predvajalnik. A se tud vam dogaja da se slika obcasno zatika al je to samo odvisno od firware-a? Film je posnet v .avi pormatu in je na 2 CD-jih (DVD rip). A ta FW PhilipsLX3900-3950_1250_v6_Mtz.iso odpravlja te napake, oz. jih je mogoce kako drugace odpraviti?

sotlerx ::

Alky
Lepo te prosim če mi lahko poveš kje dobim tale FW ki ga imaš ti.
LP in v naprej hvala
sotlerx

Alky ::

Tukaj
http://mtz.softpedia.com/index.php?opti...

Osmi od zgoraj navzdol...
Alky

Evo js sm Philipsu poslal vprasanje glede zatikanja slike in nasih podnapisov (trenutno mam njihov uraden FW v36), bomo videli kaj mi bodo odgovorili, pravijo da odgovor posljejo v roku dveh delovnih dni.

polde66 ::

in tako eno leto
polde

Če boš dobu odgovor v 2 dneh, pol si car.>:D

Ja nc pol se bom pa kr zgleda mogu zanest na un slovaški (al karkoli je ze) FW, da odpravim to obcasno stekanje slike.

Odsoten - tale program ImTOO MPEG je ful vesoljski. Pa še dela mi ne. Če zberem za profil DivX Format mi sploh noče nč narest oz. napiše fail, če pa zberem AVI Format pa deluje, sam pod pogojem da nč ne spreminjam lastnosti. Če jih spremenim spet ne dela in napiše da je avc naredu napako. Kako je teb to uspel da ti dela, pa kako veš kolk bo velk film?
Katero verzijo pa maš ti? Jst mam 2.1.17

Lp, Inja

Evo sam za informacijo da vam povem da sem upgrade-al FW za 3900 in slika se mi še vedno zatika. Ne mi rect da pri vam slika tekoce laufa pri gledanju DivX DVDRip filmov.

spaso: to ti pri vseh zatika al samo pr dolocenem filmu.

Po moje imas jadno posnet cd ali sploh zanic medije.

Snemaj divxe na dvd oziroma posnami filmi na kvaliteten medij pa bos videl razliko.

Ce bo tudi potem zatikalo mas bodisi eksoticen format filma ali pa je narobe kaj s playerom...

oziroma: nisi prebral cele teme in bi videl da ima chip mtk 1389 tezave pri dolocenih filmih Packet Bstream, sicer pa je to splosno znano.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jago ()

Evo mal vec cajta s posvetu raziskovanju mojga problema in naletel na eno zanimiv razkritje. Po instalaciji programa GSpot in pregldu lastnosti filmov ki mi stekajo (niso vsi filmi stekali), sm ugotovu da edino XviD filmi delajo probleme na mojem DVD predvajalniku. Probu sm tud medije menjavat, vendar brez uspeha.

A ma kdo mogoce izkusnje s podobnimi problemi? Bi bil zlo hvalezen ce bi si tisti ki uporabljate Philips 3900LX, probali zasukat en XviD DVDRip film (npr. takega ki pride na 2 CDja), pa bi mi povedali ce mate podobne tezave.

LP

Spaso - mislm, da bi bla tole prava tema zate:

[divXvid] štekanje/trzanje pri predvajanju

Hvala Inja, res je bil ta problem ki je opisan v unem topicu. Kako lahko cloveka razveselijo ze male stvari. :))

inja,

mam isto verzijo kot ti samo jest nism nič drugega spreminjal kot zapis zvoka pa mi je čist lepo delal
krkol

m_z ::

Vem da se bo čudno slišalo, ampak po vsem prebranem mi še vedno ni čist jasno...

imam LX8300SA in sedaj je vprašanje...mald je še nekaj dni, zato FW še ni up to date...

Eni pravite da treba naložit originalen FW, drugi da dela tut z FW od 720SA, tretji ste pa naložli originalni(V22) + dodatek, četrti pa od MTZ-ja, ki je sicer za 720SA...

Jasno mi je da je v mojem kompletu player 720SA, a nekateri pravite da moraš naložit FW od 8300...

Lepo prosim za odgovor KATERI FW zadosti vsem zahtevam po čžš,rezanju robov,lepi fonti, torej kateri naredi LX8300SA ODLIČEN...

LP

mija

cekr ::

Kot je videti na Philipsovi strani je za LX8300,8329 in 8500 isti firmware.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

EvilPower ::

LX8300SA:

Mtz je koncno malo dodelal nas FW!
LINK do posta z FW-jem

- kodna tabela 1250, kar pomeni da nam delujejo čćžšđ,
- beli (in ne prozorni) podnapisi
- s (temno)sivo obrobo (in brez podlage)
- veliki in mali font podnapisev (preko menija)
- premaknjeni bolj proti dnu zaslona
- razsirjen prostor podnapisev (vec znakov se spravi na zaslon)
- ista pozicija podnapisov tako v NTSC kot PAL nacinu

Mislim da je to trenutno najboljsi FW za LX8300!
Upam da bodo se NewAge stvari dodali (da filebrowser ne bi vec odrezal imen, ipd.)

Sem testiral pri meni in deluje BP.

Lp,
Evil

Alec999 ::

Novi firmware za Philips 630/632/640/642 od mene na www.alec999.tk.

Kaj je novost:
- beli Tahoma fonti velikosti 32px z 1px crno obrobo pod LATIN 2
- pod LATIN 1 pa se skrivajo Tahoma 32px fonti na transparentni podlagi vendar samo osnovni
ostali so zaradi prostorske stiske izbrisani prav tako CYRILLIC
- tudi ta firmware temelji na zadnjem originalenm 1109

Veliko veselja ob gledanju filmov.

Lp,
Alec999

djtey ::

Jaz pa bi lepo prosil, če bi mi kdo povedal, pod kaj moram podnapise zapečt v nerotu pod DATA DISC al kaj druga?

Imam predvajalnik Philips LX8300SA.

Kaj zapečem jih na isti cd kot fillm ali na drugega? Ker, če podnapise zapečem na drug cd potem nevem kaj moram naredit ko dam podnapise v enoto?

Sem pa tudi ene podnapise dal na en cd z filmom vred, in mi pune zaostajajo (končnica je .srt)!

Torej, kaj naj naredim???

Aja pa še to predvajalnik mam 2 dni zato taka nora vprašanja:))

LP!

BlonG ::

Problemi s FW.

Se že vnaprej opravičujem, če je bil odgovor kje objavljen - ampak ga nisem našel. Imam (samo) BIN datoteko s FW, ki je:
- nikakor ne morem zapisat na CD.
- Ali pa mi zapis uspe, ampak ko vstavim CD v DVD predvajalnik (LX8300SA) se ne zgodi nič. (Enkrat mi je CD "prepoznal" kot SVCD, ker je izpisal "PBC control" oz. nekaj podobnega.):O

V Nerotu dobim sporočilo: unexpected file format. Probal sem naredit tudi CUE file, ampak mi ga predvajalnik ni ustrezno prepoznal. Preizkusil sem razne pretvorbe v ISO (MagicISO, bin2iso...), pa izdelavo CUE file... CD sem uspel zapečt, DVD pa ni "trznil". (Ja, uporabljam CD-R, hitrost pisanja: najnižja. Število "uničenih" ploščkov: 7;( ) Tudi WinISO originalnega BIN-a ne prepozna -> javi napako.

Neuspešen sem bil z/s: Nero, Roxio, FireBurner, BurnAtOnce, Alcohol 120%... (Verjetno ni problem, da so nekateri bili Trial različice?!)

Mi lahko kdo prosim pomaga: ali me usmeri na temo, kjer je bil odgovor že podan, ali pa mi napiše preposta navodila, kaj naj naredim z originalnim Philipsovim FW, da lahko nadgradim DVD predvajalnik. Oz. Kako BIN datoteko zapisat na CD-R!?
««
12 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027661 (7193) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209325020 (50364) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14724900 (9514) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198318 (7822) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531459 (14712) Stepni Volk

Več podobnih tem