» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
11 / 60
»»

polde66 ::

sam povem da je rešitev za negledljivo sliko 2x klik na tipko system
polde

gorann ::

ja a se ti je kdaj zgodilo da nekega filma nisi mogel gledat zarad slabe slike, ceprav je na pcju dobra?
predvidevam da mas philipsa 630 ali 737, a je cip enak pri obema?

sej ti govorim ravno to ( pardon pišem )
ŠE ENKRAT : 2x klik po tipki SYSTEM spremeni slabo sliko v dobro
ne vpraš me pa zakaj ker ne vem
polde

krkdo ::

točno tako
jest svoje 737 ne menjam z nobenim od novejših playerjov
-bere praktično vse brez zatikanja
-sub in srt
-tri vrstice centrirano
-izbira 3 vrst fontov
-podnapis ima lahko katerokoli ime, izbereš ga sam
...

lahko bi še našteval

gorann ::

ok da vprasam se enkrat:)
a philips 737 v glavnem vrti vse divxe enako dobro kot npr. vsi ostali z novejsim cipom? ce pa je ze grda, potem pa 2x system tipka pa je!? torej ni ga divx in xvid kodeka katerga ne prebavi razen qpel, je tako? potem recem prjatlu, da ga je brezveze zamenjal:)?slika je pa na 737 tudi zelo lepa, lepsa kot na vecini drugih dvd predvajalnikih

točn tko ja, mal se je prenaglil če mene vprašaš.
meni recimo Hellboy, pa Borne Supermacy pa shark talle vse dela tko kot da so se codeci zmešal.
Čarbni 2-klik pa zadevo naredi gledljivo, in to kakovostno gledljivo
polde

Jeebs ::

Inja: Najrajš bi te pof... Am... Kušnu od veselja!:D Bom takoj jutr zjutri probu tvojo rešitev, pa poročam, kako je šlo. Kar pa se tiče ''codec not supported'', pa ti ne znam svetovat drugega, kot da film skopiraš na disk, ga z Dr.DivX znova konvertiraš v .avi (vzameš theKid 1CD konverzijo), posnameš vsaj prvega na CD-RW (da ne boš brezveze stran metala CDjev) in poskusiš, če potem deluje.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

P.S.: Kar se tiče nadgradnje firmwarea pa naj bi res ploščosuk™ deloval bolje potem, ampak pomoje kakih večjih čudežev ni za pričakovat, saj verjetno samo flikajo napake iz preteklosti in ne nalagajo novih kodekov. Prav tako je pomoje DVP630 precej prostorsko omejen kar se tiče novega fw. No ja, vsaj če pogledam velikost nadgradnje fw je vse skupaj miniaturno.

ska-core ::

Ali lahko uporabim popravljen firmware od LX8300SA za moj player LX8500w ?

Inja ::

Oj! Najprej moram priznat napako. Kar sm napisala glede iso 8859-2 in SW ne bo držal. Bo treba kr vsasga še v pspadu odprt.

Glede "codec not suported" - to mi pa napiše pri Spider-Man 2, verzija za 1CD. V rač mi dela pa tud v lastnostih ne piše nč drgač kukr pri drugih filmih.
Dr.DivX mam sam mi nč ne pomaga ker mam en podn od računalnika, in mu med obdelavo zmanjka pomnilnika iz prekine postopek. Čeprov vsake tok časa optimistično poskušam kej narest, pa je zmer isto.

Polde66 - kako je pa teb ratal odkrit kako se slika izboljša? A si v jezi začev prtiskat tipko System k si hotu it probat če morš nastavitve spremenit?

Lp, Inja

točn tko
ni blo ravn v jezi je pa ena žilca k ne da miru
en cd sem že skor stran zabrisu pol pa mi je ratal
Najprej sem iskal v nastavitvah za video, in divx, pa je tam delal pol sem pa vidu da dela tud sam na 2x klik.
I tako
seveda sem velik postov prebral in videl da recimo 630/5 podpira tudi druge nastavitve prek menija in še kaj. Ampak pri nas ostane samo to kar je.
polde

men spiderman cd 1 dela, verjetno pa imava isto zadevo. Kar mi ni delal je bil hellboy na 2 cd-jih. Se je zagnalo pa pol ni blo nič, se pa nisem obremenjeval ker sem mel (no ravn ta cd-sem hotu stran zabrisat) hellboya na enem.
Vzroka zakaj pa nisem ugotavljal ker mi je časa manjkal
polde

A teb pa dela Spider-Man 2! Zanimivo. A mislš da mi je CD slabo zapekl? Sam mal je čudn da DVD to pol prepozna kot da ni taprav kodek.
Mah, sej je sam en film.

Lp, Inja

včasih se mi nardi da cd-ja ne prepozna
preprosto vzamem ven pa lepo nazaj dam, al pa ugasnem in pržgem pa dela, verjetn je kle tud vprašanje kako je posneto se mi zdi, drugač pa obstaja cd z vsemi codeci ( u bistvu en probni cd, pol pa lepo vidš katere formate ti podpira pa katere ne. Sem ga zanjič dol potegoval pa mi je nekje na 15% škripnu in sem ga skenslal. Kje pa je ta probni cd, pa zdele ne vem z glave. Ali je med Philipsovo temo ali med DIVX PREDVAJALNIKI,
polde

Hm... Jeebs.... mam slabo novico. Tist s podnapisi na drugem CD-ju ne deluje. Zato ker se začnejo takoj vrtet in preden vstaviš film in ga zalovdaš že krepko prehitevajo. Ne vem zakva se ne poravna po framih. A se mogoče da v DVD kako nastavt zamik podnapisov al pa kej tazga?
Zanima me če kdo ve a obstaja sam ena verzija firmwarea al znajo kšni hekerji tud to kej spremenit in če bi se dal narest tko da bi prepoznal vse možne formate podnapisov + šumniki.
Jst mam okol 150 filmov, na polovici je en čudn format podnapisov, ki jih še BSplayer ne bere, sam jst uporablam RadLight in zato nism vedla da je kej narobe s tistim formatom.
A mislte da bi kdo kupu 150 filmov za 15.000?

Ne da se mi veeečččč. Zakaj mi nč ne delaaa tko kot bi blo treba.
V pondelk mam pa izpit. Si loh mislte kuk se učim, a ne. K se že tri dni zejbavam s tem. Očitno bom mogla kr brez podnapisov gledat ene 70 filmov. Veste kok je to.... velik!!!

Ostanite v cvetju!

Alec999 ::

Vse podnapise skonvertirane iz CP 1250 v ISO 8859-2 (Latin 2) si zapecte na poseben CD-RW ali DVD-RW in gor napiste podnapisi :)
Preden zacnete gledat film dajte ta CD/DVD v predvajalnik in izberite zeljeni podnapis.
Nato pa zamenjajte ploscek s tistim, ki vsebuje film!

Lp,
Alec999

To sm tud jst včer pametvala. K sm sam tko mal na hitr probala. Dons se pa mal poglobim in ugotovim kaj.... To da v tem primeru podnapisi potem prehitevajo. Ker se začnejo takoj vrtet, potrebuješ pa pol ene 10 sekund za zamenjavo in zagon filma. Kar pomeni da so podnapisi za 10 sekund naprej. In me zanima a se jih da kako zapavzirat al pa kej narest da jih mal premakneš.

U hudo tega pa nisem vedu 8-O

Oziroma.... podnapisi zamujajo.... zdej mi ni pa čist nč več nč jasn.
Bom raj tih k vse narobe povem!

OK. Najprej se opravičujem vsm če sm že mal nadležna.

Sam še tole me zanima. 630 bere sub in srt, če sm prov razumela. No, men srt ne bere. A je to mogoče zato ker niso poimenovani istko kukr film. Pa še to - a bi se dal narest da bi brav podnapise ki so v formatu "DVD Subtitle" (in ne MicroDVD)imajo pa prav tako končnico sub?

Ce podnapis ni poimenovan izto kot film potem ga je treba pred predvajanjem rocno izbrati.
Mogoce tvoj .srt v resnici ni srt format. Drgac pa prever v BSplayer ce ti tam tud un podnapis zaostaja.

Lp,
Alec999

A pol tud to ne dela al kaj?:( Ma nej gre vse k vragu! Dons jim bom še 1x pisu na Philips, pol če pa nič ne bojo tokrat naredil bom pa zahtevu dnar nazaj direkt, pa me čist nč ne zanima.

Inja: Praviš, da ti .srt (SubRip) ne dela.:\ Zanimivo, meni namreč ravno .sub ni bralo, .srt pa brez problema. Bi bilo pa verjetno res dobro posnet na en CD-RW in poimenovat isto kot film in probat (če ti to dela probleme ti ne znam povedat, ker že tako ali tako oboje isto poimenujem). Za podnapise ti na žalost zaenkrat ne znam svetovat drugega, da jih spremeni v .srt z Subtitle Workshop programom, preden pečeš CD.
Naj te opozorim, da podnapisov ne smeš enostavno preimenovat, ampak jih MORAŠ PRETVORIT z Subtitle Workshop. Torej z SW odpreš podnapis, daš shrani kot in izbereš željen format. SubRip (.srt) meni dela brez problema. Če hočeš lahko tudi na privat kako rečeva. Pošlji mi zasebno sporočilo, pa ti sporočim moj MSN naslov.

P.S.: Vidim, da me je Alec prehitel. Torej, če ni isto poimenovan, greš na seznam, kjer ti piše katere datoteke so na CD, greš na datoteko z podnapisom in pritisneš na daljincu ''subtitle'', da ti napiše ''divx subtitles selected''.:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jeebs ()

Pomojem da je moj srt format ta prav. S Subtitle Workshopom sm ga shranla kot SubRip.
Kar se pa tiče zamujanja, je pa lih to čudn, ker se mi v PC vsi lepo ujamejo.

Lp, Inja

jest osebno predn film zapečem:
- snamem par verzij podnapisov (različne hitrosti = fps)
-prevrim če zadeva deluje v bsp
- vse skupej pretvorim v srt, ne glede na to da mi podpira txt, sub in srt (ker imam še en predvajalnik ki podpira srt only, pa tudi zaradi tega da je kompatibiln z drugimi predvajalniki,
-zadevo pretvorim v iso 8852-2
- zadevo zapečem na dvd-rw

misslim da s tem postopkom nimaš kaj falit, bere se zakomplicirano je pa ajnfah
s tem pa se izognem tudi raznim : zakaj pa meni tako ne dela, pa kako bi bilo če... pa zakaj mi ...
problem se pojavi v kompliciranju aneda
polde

No bom dons probal še tole pretvorbo v drug iso, pa da vidimo.

Jeebs >> ocitno se ti da posiljat emaile. Na tvojem mestu bi poslov uvozniku za SLO email, da nej zrihta CP1250 od tistga od katerega je uvozu. Tako je delovalo pri Mercury na moje emaile niso sploh odgovarjal sele pol k je uvoznik "zatezil" so pa takoj popravl in to veckrat :)
cene se zdej nebi mel sumnikov (CP1250) na Mercury.

Lp,
Alec999

Alec999: Od Philipsa sem dobil samo neko telefonsko številko kao Slo-Philips predstavnika, po telefonu pa se mi resno ne da zajebavat s kako tajnico, ki ji nič ne bo jasno. Če pa imaš ti to veselje, pa sem kako stran ali dve nazaj napisal številko.:\

Ja, sej vem, če od začetka tko delaš, pol ni panike. Sam kva nej človk nardi če ma 150 filmov že posnetih, tko da delajo na PC pol pa šele kupi DVD. K prej ne veš kakšne zahteve bo mel DVD.

No, zdj sm poskusla še tko. Podnapis še enkrat shranla v srt pod istim imenom kot je film. Spremenila iso standard in ga zapekla na CD. In pol po tistem postopku - najprej CD s podnapisom not, naložila podnapis (zdj mi ga je čudežno sprejel), dala not film ga zalavfala in zdj se podnapisi čudežno lepo ujemajo.

Zakaj mora bit ta tehnika tok komplicirana. Loh da mi jutr pa spet neki ne bo štimal. Jeebs - probi ti najprej sam z enim podnapisom in ugotov kako pr teb najbl ustreza da si ne boš naredu preveč nepotrebnega dela, tko kukr jst.

Lp, Inja

Jeebs >> Jst na sreco ne posedujem Philips predvajalnika tko, da nimam nobene zelje klicat, sploh pa telefonsko komuniciranje ni moja vrlina :D
Bi mogl pa na garanciji al pa na nalepki pisat tocen kdo je uvoznik za to komponento.

Lp,
Alec999

Inja: Drugič najprej preveri podnapise v BS playerju. Če se ne ujemajo, potem preveri FPS nastavitev v SubtitleWorkshop. Pri meni pomaga.

Alec999: Aja sej res.:D Bom pogledu, hvala k si me spomnu.:)

Sej lih to je smešn. V BSPlayerju se mi ujamejo podnapisi s sub končnico in srt končnico. In očitno je bil problem v sub ker sm skoz s tem formatom poskušala na DVD-ju. Zdj sm ugotovla da očitno res srt bolš delajo in se čist lepo ujamejo in zdj bo vse kul.

Zdj me sam čaka še to da skonvertiram 150 podnapisov. No, sej mi nebi blo treba vsh sam če se že da hočem met šumnike in zato bo kr treba veselo na delo.

Uživejte!

Alec999: Najrajši bi te kušnu od veselja!:D Naši znaki delajo, zdej morm probat samo še tisto, da imam na posebi CD-ju podnapise. Pa tisti firmware, ki ga omenjaš... Na katerem uradnem firmwareu je tisto osnovano? Ta najnovejšem? Bi mogoče lahko pripel gor kakšno slikco, da vidim kaki so podnapisi? Hvala!:)

P.S.: Bom tistim b00hteljnom od Philipsa sporoču tole rešitev, pa bomo videli, kaj bojo rekli.

Zgodovina sprememb…

Tkole, sm na Philips poslal tole rešitev, pa bomo videli, kaj bojo rekli.

Jeebs >> sy cool :D

Ce mislis moj firmware iz www.alec999.tk pol je osnovan na zadnjem uradnem 1109 fw. Dodana je velikost fontov 32px na transparentni sivi podlagi s prozornim presledkom. Podnapise konvartas v ISO 8859-2 (Latin 2) in nastimas Latin 2 na player-ju. Vsekakor si probi podnapise zapect na poseben CD.

Tuki sta dve sliki, kako to zgleda:

Slikal Jago

Slikal Prozac

Lp,
Alec999

Zakon, bom gor ruknil ta tvoj fw, podnapise pa zrihtam takoj, ko grem v štacuno po en CD-RW (da ne bom imel kakih komplikacij zaradi prevelikega števila pečenj na CD-R).

P.S.: Sej te ne bom kušnu no.:D Bom rajši Injo 2x.>:D

Zgodovina sprememb…

krkdo ::

tko zgleda FW od Anystone na 737

zal mal slaba fotka

Jago ::

Še mogoče za lastnike modela 720SA.

Zanimiv sajt z dodelanim FW.

MAD 720 SA

Daydreamer ::

Inja:
To, da se da podnapise na posebni CD in da pol daš tega najprej v DVD player, izbereš podnapis, daš plošček ven in vstaviš film, sem jaz opisal za DVD 737, takrat ko sem pohvalil alec99-ov codec. Tko da kot vidim, to dela tud na tvoji 630-ki.

To, da bi pa podnapisi zato kaj prehitevali al pa zaostajali pa ne vem. Mislim, da moras na 1.CDju podnapis samo izbrati in ne potrditi z OK, potem pa vstavis CD s filmom in mora zadeva špilat.
To a Daydream beliver and homecoming queen

Zgodovina sprememb…

Oj!

Ja, hvala za idejo. Sej sm povedala da sm na enem postu prebrala, sam nism vedla točn kje, da bi loh napisala kdo je to povedu.

Zdj sm ugotovla to, da če mam podnapise v sub formatu, mi potem zamujajo, če pa so v srt formatu, se lepo ujamejo. Tko da je očitno problem v sub formatu.

Ampak tole je pa že smešn. Včer sm zapekla en film in sm zravn dala podnapise v obeh formatih, grem prevert in mi oba podnapisa sicer izbere pol se pa ne pokažejo. Čudn a ne. Sej se ne sikeram preveč ker zdj vem da jih loh iz druzga CD-ja zalavfam.

Očitno Murphyev zakon drži: Ko mislš da je vse kul, gre pol zihr spet neki narobe.

Lp, Inja

pol pa prtisn še latin 1 in latin 2 pa ti bo delal, če ne bo pa ponovi postopek,
da ti laufa podnapis usklajeno v bsp v dvd pa ne je pa iz preprostga razloga,
pri pretvorbi z workshopom ti jih avtomatsko zmeče v 25 fsb če mu drugače ne določiš
polde

Miran21 ::

PHILIPS LX8300SA:

Z zvokom in izgledom sem zelo zadovoljen imam pa naslednje probleme:

1. nevem, a se mi zdi, ali pri DVDfilmih zvok malo prehiteva? je to mozno? KAJ NAREDITI?
2. nalozil sem si firmware iz original Philipsove strani, je ta OK? ali priporočate katerega drugega? kje ga dobiti?
3. DivXi na CDRjih delajo odlično, a le nekje 20-30 min. potem mi vse skupaj vrže ven, na začetek? Kaj narediti?
4. Podnapisi delujejo razen ČŽ, se da tu kaj narediti?
5. Še kakšen drug nasvet?

Kupil sem ga pred 2 dnevoma...pa že toliko težav:(

Hvala vam za pomoč!

LP, Miran

salle999 ::

Pozdravljeni! Pred novim letom sem nesu dvd philips 737 na servis,danes pa me je iz servisa poklical da se dvdja,ne da popraviti in da me čaka nov.Ko sem prišel kao po novega, me je tam čakal drug model DVP 630.Seveda ga nisem vzel. Rekel pa je da tistega modela ki sem ga jest kupil ni več oz.se ga ne dobi več,
pa še nekaj, jest sem dal za njega 50.000 ,oni pa mi hočejo uvalit za 25.000.Kaj naj naredim?
Prosim povejte mi še za philipsa 762 a sta si podobna v cenovnem razredu,oz.a je ta boljši(762)

lp

srečo
salle

Miran21:

1. Prosm??? A si ti sure, da je z DVD-jem (filmom) vse ql?
2. Glede firmwarea ti bo bolje znal povedat kdo, ki ima omenjeno enoto.
3. Lahko uganem na kateri hitrosti si pekel CD-je? 52x? Drugače poskusi filme na novo skodirat z Dr. DivX pa poročaj če je potem boljše.
4. Glede naših znakov (črk) beri malce bolj zgoraj. Mater ste eni leni!
5. Drugič če je kaka stvar nova zate preberi celotno temo pa bo.

salle999 >> sicer se nisem prevec poglablju ampak kolikor moje znanje seze je 630 boljsi/novejsi od 737! Oba pa sta si zelo podobna po zmoglivosti.

P630 ima:
ESS Vibratto II ES6698F
opticni izhod
S-Video izhod
Progressive Scan

P737 ima:
ESS Vibratto ES6178F

Vec si lahko ogledas na moji strani.

Lp,
Alec999

Alec999
Kaj pa za philips 762 a je kej boljši od ostalih dveh?
salle

Sale999 - Če se ti je DVD pokvaru znotraj garancijskega roka in če je bla napaka na aparatu in ni blo nč po tvoji krivdi, potem mislim, da so ti dolžni povrnit vrednost v celoti oziroma zamenjati z aparatom v enaki protivrednosti.

DVP 360 pa sm jst pred enim tednom kupila za 31.000. Men se zdi čist OK. Najbolj mi je pa všeč možnost prostorskega zvoka.

Lp, Inja

Upsss!

630 je blo mišljen.

inja
Ja, v garanciji je,sj sem jim reku pa so rekl na servisu, da pokličem enga Nikoliča,da naj se z njimi zmenim,sam a se ne da ,da bi mi iz servisa napisal,da bi lahko v merkurju izbral drug dvd?
lp
salle

salle999 >> Philips 762 ni moje podrocje nekaj stvari si lahko ogledas TUKAJ

Tehnolosko gledano:
P762
108MHz/12bit video procesor
192kHz/24bit avdio DAC

P630
?Mhz/10bit video procesor
96KHz/24bit avdio (ta podatek o zvoku bl ugibam ker nisem se notranjosti vidu)

Lp,
Alec999
««
11 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027661 (7193) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209325022 (50366) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14724900 (9514) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198318 (7822) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531459 (14712) Stepni Volk

Več podobnih tem