» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
10 / 60
»»

plasis ::

A si ti nabavu to zadevo?

plasis ::

Močno sem zagret za hišni kino Philips 8500w in prosim za vsakršno informacijo o tem sistemu (divx,podnapisi, brežična povezava...)

Hvala za vse odgovore

rs50 ::

Če ste opazili je izšel nov fw za dvp720/sa v.5(Philips720SA_1250_v5_Mtz ), povezava spodaj:

http://mtz.softpedia.com/index.php?opti... :D

cekr ::

Sicer nisem preizkusil te verzije, se mi pa zdi vse to brez pomena. Kar smo hoteli imeti od predvajalnika filmov, je doseženo.
Mene bi malo bolj veselilo, ko bi se nekdo lotil tudi ostalih funkcij predvajalnika. Recimo malo več možnosti pri predvajanju glasbenih datotek, naključno predvajanje po celem disku, ne samo v enem direktoriju. Pa še nekaj: Če so filmi posneti na DVD, podnapise prime ali pa jih ne, kakor se mu zdi. No, mogoče je v tej verziji to odpravljeno.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

MEDENA ::

Obstaja firmware za PHILIPS 762, ki ima podporo za šumnike ?

Jeebs ::

Mamicu jim je*em, zdej bom pa kmal popizdu glede podnapisov na DVP630. Že par tednov jim sitnarim glede naših ''č,ž,š'' znakov in vsakič drugačen odgovor. Predzadnjič so me napotil na SLOVAŠKO Philips stran, tokrat pa so mi napisal številko od našga predstavništva (+386-1-2809500) in da naj se na njih obrnem.;( Pa kaj so res tako nesposobni in si znajo stranko samo podajat iz rok v roke? Dons se pozanimam, od katerega podjetja je ta številka, pa jim pišem, če mi ga bojo pa še oni srali bom pa direktno denar nazaj zahteval. Sem mislil, da ima Philips glede na to, da je velika firma vsaj dobro tehnično podporo, pa si znajo stranko očitno samo podajati. K*rc gleda tako firmo!;((
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

kalcek16 ::

Imam Philips LX8300SA in mi noče predvajati podnapisov pri dvx filmih. Imam pa naslednje poimenovanje: Film= shrek2ws
Podnapisi= shrek2ws
Skratka imam isto poimenovanje in mi jih noče predvajat. Kaj naj naredim?

Kakšna je končnica? sub ali srt ali kaj drugega?
Če je prava, ali je res takšen format?

A zazna ti podnapis?

A na računalniku vse deluje?

kalcek16 ::

Končnica je sub, ja na računalniku mi vse deluje.

Catcher ::

Pravkar sem na svojega LX3900SA naložil najnovejši firmware PhilipsLX3900-3950_1250_v5_Mtz, ki se ga dobi na že znani strani.

Kot je že laguna ugotovil, v verziji v4 res niso delali č-ji pri DivX podnapisih. V tej verziji sedaj delajo! Res pa je, da ne dela več funkcija GOTO ob pritisku na gumb ZOOM. Zato pa ponovno dela ZOOM funkcija pri pregledovanju slik. Poleg tega so sami fonti v menijih prikaza datotek veliko lepši in bolj berljivi, za presledke ne izpiše več _, ampak naredi presledek.

Skratka, ta FW je zame končno tisto, kar sem si želel. :))

Kalcek16: Spremeni v .srt z Subtitle Workshop bo 100% delalo. Nekateri .sub tudi meni niso delali v DVP630, .srt pa delajo vsi.

McChrist ::

Hoj!

Tako kot je že Catcher ugotovil je pri FW V5 očitna razlika (na boljše seveda) pri gledanju osnovnega menija (lepo berljive črke). Ostalih razlik nisem opazil, ker je pri 720SA predvajalniku že pri verziji 4 delal zoom in ČŽŠ.

Priporočam nadgradnjo ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: McChrist ()

seatibiza01 ::

točno tako kot je pojasnil Jeebs... očitno da pri dvp630/02 podnapisi *.sub ne delujejo 100% (jih ne prepozna v vseh primerih...), zato je najbolje da jih z istim imenom kot je *.avi preimenuješ v *.srt!! Pri meni je bil to kiks...

Glede "upgrada" FW, ki bi pri modelu dvp630 podpiral č,š,ž pa tudi meni nekaj mutijo, ma detaljno pa nočejo odgovoriti, kdaj bo FW na razpolago. Upajmo, da čimprej...Drugače pa mašinca, za razliko od prejšnih, laufa!

MEDENA ::

se lahko za PHILIPS 762 naloži kak drug firmware, recimo za 720 ?

Sheva ::

Ali kdo ve če obstaja FW za DVD predvajalnik Philips DVD 625????

pa še to ali bi delal FW za Philipsa DVP 630 na tem predvajalniku.

hvala za odgovor

seatibiza01: Bolj sigurno je PRETVORIT .sub v .srt z Subtitle Workshop, ker se mi zdi, da .srt uporablja drugačen zapis kot .sub. BTW, jutr jst začnem težit tistmu podjetju, ki je pri nas ''zadolženo'' za Philips. Če še koga zanima, številka, ki so mi jo po par tednih teženja ''zaupali'' pri Philipsu je:

+386-1-2809500

torej...

01/280-95-00

Mater ampak to tehnično majo pa res v riti totalno.

In na te številki te bodo odrešili vseh muk ??? :))

ska-core ::

OK fantje, prebral sem vse za nazaj in preiskal ves internet, in nikjer ne najdem firmware za lx8500w (razen onega iz uradne strani, katerega sem inštaliral in ni bilo sprememb). Problem je, da od šumnikov v divx-ih mi prikazuje edino Š. Videl sem da imate firmware s podporo šumnikom za 8300.....torej...ali naj poskusim tega, ali bom s tem samo zjebal player?

PS: Nekdo gor je spraševal če naj kupi lx8500w. Jaz sem z njim kar zadovoljen...bere divx in vse možne formate podnapisov (srt, sub,...). No edini problem je s temi šumniki v divxih, upam da se bo to čimprej rešlo.

Daydreamer ::

Alec999:
Sprobal sem tvoj FW za Philips 737 in... deluje! Podnapisi so večji, šumnike pa izvedem s konverterjem in to tudi za vse stare CD, ki jih mam preko 800. Enostavno sem vse podnapise na 1x skonvertiral v ISO-8859-2 in jih zapekel na prazen CD. Pol pa vstavim najprej CD s podnapisi, izberem želeni podnapis, vzamem CD ven in vstavim CD s filmom, izberem samo film - play in VIOLA...špila.

Mam pa eno vprašanje. Kupil sem si Live Aid (4 DVD), 2 od njih sta posneta v DTS formatu in zato na žalost ni zvoka. Ali se to da popraviti v FW? Op.: DVD niso pokvarjeni, ker mi na PCju špilajo, ko nastavim DTS.

ok, bok:\
To a Daydream beliver and homecoming queen

Alec999 ::

Daydreamer >> probaj "setup->speaker setup->downmix-stereo" to je pri Mercury ce ti fali samo govor.

Lp,
Alec999

Mesky ::

Zdravo
Že nekaj časa spremljam objave na temo Lx3900 in me zanima ali lahko naložim podnapise iz drugega CD kot je to napisal Daydreamer za model 737, ali pa iz istega CD, kot sem nekje prebral " External subtitles ".
Zanima me tudi, na katerem čipu je zgrajen Lx3900, ker sem pri Yakumi Firmware našel " MTKSubXY.exe ", ki omogoča nastavljanje pozicije podnapisa ( za MTK 1389 Firmware ).
Hvala za vse vaše vprašanja in odgovore ter vaš trud, ki ga vlagate za ostale uporabnike.
Mesky

polde66 ::

Daydreamer:
recept za predvajanje dts je DTS reciver
polde

najed ::

Če se ne motim je LX 8300W samo varianta 8300-tke z brezžičnimi zvočniki.Mislim da firmwirw 8300 deluje, ker na strani p4p.philips nisem zasledil 8300, ki jo imam ampak samo 8500 pa je funkcioniral.
Najbolš da inštaliraš mtz-ja 5.
Po forumu sledeč je QL.
don't drink & drive !!

laguna ::

Da ne odpiram nove teme me zanima, če ima kdo od vas philips 3900 SA in je imel probleme z raztegom slike na celoten ekran. Moj problem je tak, da sem si sam z kodekom xvid ali divx5.1 kodiral sliko s kamere HI8 enkrat v resolucijo 720-576 enkrat pa v resolucijo 480-576, in ko sem dal dvd v predvajalnik sliko nisem mogel raztegniti na celoten ekran (črni robovi ob straneh), čeprav sem v nastavitvah pod tv dal na mislim da je pan scan, pa tudi na tv 3:4. Nikakor mi ne uspe raztegniti na cel ekran. Kodiral sem v programu virtual dub z zgoraj omenjenima kodekoma. Ali mogoče kdo pozna rešitev, kako prepričati dvd plajer, da razširi sliko na cel ekran, brez da bi bilo potrebno nanovo prekodirati video v razmerju 3:4. Ali ima kdo kako idejo? Za odgovore se že v naprej zahvaljujem.

P.s. Če obstaja kak free program, prosim če bi lahko navedli tudi link do njega.
lagunaaaa

sergejp ::

najbolj easy je Dr. Divx ;)

krneki ::

Probaj z MPEG4Modifierjem spremeniti pixel AR filma z resolucijo 480x576 (pixel AR 1:1) na 8:5

TeMpL ::

@najed
MTZ v5 firmware za lx8300sa/o1 kje najdem? kolko vem so samo za 720sa in lx3900? ali?

philips uradna stran: (za 8300)

še povezava

------------------------
skrajšal sem ti link - P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Predator ()

maketa ::

Zdaj je pa problem.Sem apgrejdu lx 3900sa od tule pa je en teden delalo normalno in pri troji dam dvd v player pa piše sam loading in nobena tipka več ne prime .
Kako naprej

maketa ::

Mal panike sem zagnal.
Po tretji izklučitvi kabla iz omrežja se je philips prebudil.
Zgleda da je Troja cd ena v k...(četud je na rčunalniku delalo normalno)
:8) :8) :8)

media1 ::

Dan A kdo mogoče ve če se da philips dvd dvp630/02, kako usposobt če ti med firmwerom crkne elektrika. Zdej se sam še pržge slika je črna, dvd se ne odpre........

Kako se to da, če se da

hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: media1 ()

Alec999 ::

Popraviti se ga da tako da eeprom odlotas, ga das na eprom programator (zapeces original firmware) in nato prilotas nazaj.

Lp,
Alec999

Očitko imamo z 8300-tko kar nekaj težav.
FW od mtz-5 720sa res ne dela, na philipsovi strani dela FW
samo šumnik š, Č(je meki ć), ž je pa kar prazen(muca papala).

Tam piše da mora biti FW napisan kot ime playerja npr. lx8300sa.bin
ali 720sa.bin ...
Probal sem preimenovati in nepreimovati mtz in alec999 pa napiše
NO DISC!!

Imel sem že podnapise, ki so delovali z šumniki (pozabu od koga), ampak na prozorni podlagi, sedaj hočem imeti črno.

Alec999 in ostali PLEASE HELP!!!

Lp,dejan
don't drink & drive !!

Ali pa ga nesi na servis, da ti ga popravijo.

Moje mnenje glede takšnih težav:

za vse takšne probleme so krive firme, ker jim je zaradi drobiža dodatne vrednosti, tako težko vgraditi še tisto malo ROM-a z originalnim firmwarom, ki bi omogočil resetiranje predvajalnika.
Kar se mene tiče, je to namerna napaka firm.

Jaz mislim da je tako.

LX3900sa je receiver+DVD, pogon je pa od
SA620, ker (kot slišim) nimata oba Č,Ž,Š.

LX8300sa ali LX8500W(brezžični) ja pa receiver+DVD, pogon
je pa SA720, ker pa (kao) ima Č,Ž,Š.

Samo ne vem zakaj FW od 720-tke ne dela na LX8300.

A prav razmišljam??

LP,Dejan
don't drink & drive !!

No, zdej sem naredil biznis!!!

FW od 720 sem inštliral v lx8300sa in....black out

Ne trza!! Probal sem ga parkrat izštekat iz elektrike...nič!

Kako bi ga lahko usposobil, brez kakšnega odpiranja,
(je še v garanciji)???

Lp, :-( Dejan
don't drink & drive !!

Ne vem, zakaj ne uporabiš firmware namenjen ravno temu predvajalniku ?!

Tvoj predvajalnik ima več funkcij kot 720 in je normalno, da zadeva ne funkcionira.

Upam, da se boš iz tega kaj naučil.

mama ::

Imam Philips DVP 720SA in imam probem nikakor ne morem nastavit da pri analog audio ostane izbrana opcija "STEREO" vedno mi vrže nazaj na "MULTI-CHANEL".

Ali kdo pozna rešitev?

imam naložen fw :
Philips720SA_1250_v5_Mtz

Hvala za odgovor.

angello ::

čudno . nimam teh problemov

Inja ::

Serbus!

Jst mam par vprašanj, ki so najbrš že mal out of date, pa vseen, upam da mi bo kdo pomagu.
Končno sm si kupila DVD in sicer Philips DVP 630. Seveda ga je treba malo programsko posodobit. In ker vidm, da to že vsi ful obvladate bi prosila če mi lahko kdo mal razloži, kako točno se to nardi in kje se dobi te firmware, itd. Al pa če mate kšn link, kjer je to opisan.

Pa še tole. Nekaterih filmov mi noče vrtet. Oziroma vrti jih, samo slika ni takšna kot bi morala biti. Pač pa je prikazana z zelo kontrastnimi barvami, skratka ni tist kar bi moglo bit. Drgač mi pa vse filme prepozna kot MPEG 4. Tko da ne vem v čem je keč. Al nima tapravih kodekov al je kej z nastavitvami narobe.

Plis, nej mi kdo pomaga. Ker tole me že počas zlo nervira, ker jih DVD od brata vse normalno vrti, pa je pol cenejši in neznane firme.

Uživejte, pa upam da mi bo kdo čimprej odgovoru. :)

na kratko:
velik dnarja je tale philips 630 za kar se ma
no ampak usoda nas je zapečatla in mamo kar mamo
http://www.alec999.tk/ - na tej strani dobiš lep upgrade za 630, se pravi večje črke podlaga pri podnapisih v latin 2. Seveda pa Š in Ž še vedno ni
za dodatno pomoč je možna pretvorba s programom PSPad , najdeš ga pa
http://www.pspad.com/ zadeva je zastonj ( nardiš pa tko da odpreš fajl se pravi potegneš v program podnapis, greš na zavihek format in pretvoriš v
ISO 8859-2, to je nekak vse in seveda shraniš nekam. In seveda potem zapečeš ta podnapis v skladu t pravili za pečenje podnapisov in filma. Pod latin 2 boš imela vse možne črke Š,Č in Ž
Kar se tiče nekakovostne slike je pa rešitev preprosta: med gledanjem, takega filma samo pritisni tipko SYSTEM 2x in zadeva čudžno dela naprej brez problema
kako pečeš firmvare? preprosto: odpakiraš rar v neko mapo al nekam pol pa z nerotom enostavno NAREDI PODATKOVNI DISK- PRIMI SPUSTI vse odzipane datoteke in zapečeš na najmanjši možni brzini, vstaviš ta disk v dvd predvajalnik počakaš da se naloži in to je to. V tem času ga ne šlataj ne izklapljaj elektrike skratka tud stran glej, ko se ugasne ga ponovno prižhi z open tipko izvleci ven cd z upgrejdom vstavi divx cd in sprobavaj.
Najprej sem bil nad mojo 630-ko zelo razočaran ker sem bral kaj vse počnejo ljudje z drugimi predvajalniki (slovenski meniji, velike črke...) z nadgradno in malimi cakami pa mi zadeva dela tako lepo da je že kr KIČ
LP pa upam da sem bil jasen
polde

Polde66: Zdej te ne razumem točno, kaj v bistvu naredi PSPad?:\

philips 630/2 ne podpira iso 1250 se pravi našega formata, podpira pa iso 8859-2 pri tem so pa črke oz šumniki vidni, ne me sprašvat zakaj je to tko ina kako da je to tko, jest sem samo uporabnik. Če bi spremljal celo temo bi vam blo to jasn. Tud jest sem v tej temi zasledil to zadevo, lepo nainštaliral in zadeva deluje 100/h. tko da zarad mene vseen če kakzga firmwera več ni za šumnike,
potegn dol, pretvori, probaj pa boš vidu
polde

Ma nej gre vse že v ku...!!! To zvem zdej, k sm že 2x peku vse kurčeve filme zarad podnapisov.;( Nesu bom nazaj ta DVP630 pa kupu eno čist levo firmo, k bo podpirala naše podnapise, ker ta Philips je očitno samo ime drugače pa se jim je** za kupce. Najmanj 5x sm jim že pisu, pa ne morjo enih debilnih podnapisov uredit. Žalostno! Še 1x pa ne mislm vseh filmov pečt samo zarad njihove lenobe. Nesu bom direkt nazaj v štacuno to njihovo sranje, pa me čist nč ne briga, naj se oni z njimi naprej menijo. Zame je izdelek, k ne more normalno enih debilnih podnapisov pokazat defekten. Mater sm že jezen!;((

Prjatu, zadeva je čist preprosta: pejd v COMTRON nabavi SMARTBAY DVD-+RW, pa si jih zapeci gor. Vsaj jaz tako delam ker mi je prioriteta DVD in ne divx, seveda se pa novostim ne morm upret. Ko mam pa zadevo na dvd pa enostavno dvd rw zbrišem in mam za naslednje. Cena dvd rw je tam okol 160 sit, pa delajo super vsaj v moji navezi z NEC 3500, pa z Pionerjem A07 tud.
Zdej mi je tale Philips všeč ratu prej sem pa mel isto mnenje kot ti, je pa dejstvo da tega dnarja ni vreden (zdej) prej k sem pa jaz kupoval je blo pa vse ostalo tam okol 30 ksit.
Če boš pa vzel kako drugo škatlo pa boš mel druge probleme (xvid+AC3)
sej je tale Philips tud kul zdej k vse laufa tko k treba a ne.
LP
polde

Jago ::

Točno tak kot je rekel polde66. Torej no bitching :)

Ce hoces kvaliteten ogled filma na 737 oziroma 630 al kaka je pac ze nova oznaka si nabavi dvd+rw (philips ma raje pluse:) in si lepo zapečeš za 6 cdjev materiala, lepo z urejenimi podnapisi in imas krasen vecer, ce bos sploh lahko vse pogledal.

In to ne vzame dosti časa ...

Podnapisi na 737/630 izgledajo na velikem tvju imenitno in ni prav nobenih tezav. Uzitek je vrhunski...

Ima pa 737/630 druge tezave, pri zadnjih dveh filmih mi je napisal codec not suported al pa qpel not suported, kar se na modelu 720SA ne more zgoditi... Pomeni da mu ura pocasi bije zadnjo...

Inja ::

Evo, spet jst. Mal poročam. Sm vse tko nardila kot je Polde66 reku in mi vse dela. Najprej sm mal zapaničarla ker nism vedla točn kako odpret podnapis, ampak pol sm skapirala in je vse OK.

Kar se tiče iso 8859-2: če odpreš podnapise s Subtitle Workshopom in jih shraniš kot MicroDVD so avtomatično v tem standardu. Vsaj tko je blo pri men.

Jeebs -> tud jst sm mela podoben problem, skor na polovici filmov mam napačn format podnapisov. Predlagam da nardiš tko kot jst. To sm prebrala na enem postu, sicer za en drug Philipsov ploščkosuk (ful dobra beseda), sam sm probala in deluje.
-> Zrihti podnapise tko da bojo v pravem formatu in iso 8859-2, nato pa jih vse skupi lepo zapeč na CD. Potem pa CD s podnapisi vstaviš v DVD, naložiš podnapis, vzameš CD vn, vstaviš tistega s filmom, daš play in čudežno se pojavijo podnapisi. Men je to ful smešn, ampak važn da dela.

Pa še tole me zanima - glede "codec not supported". Jago je reku da mu bije zadnja ura... Ne me strašit, jst sm ga šele kupla. A se ne da s firmware tud novih kodekov naložit?!

Dijo :)
Inja

Jago se mal heca,
me pa res zanima kater format ni podprt oz, katere filme ti ni odprl.
Drugač pa predvajalnik še ni za v koš, je pa res da je slabša podpora zanj iz preprostega razloga ker je 630 "NEKJE VMES". Se pravi da je tisti pozabljeni.
Me pa sploh ne gane več, ker mi vse deluje tako kot treba.
Mam tudi Liteona 2002 predvajalnik prve generacije ki je pa posvoje tudi zelo zanimiv. Ima svoje hibe in prav tako svoje prednosti. Tako bo tudi z nivimi vsaj še nekaj časa, skratka super predvajalnika še ni. Ko pa bo bo pa en moj.
polde

gorann ::

haj
prjatu je mel 737 model philipsa, vendar mu zadnjih nekaj filmov, katere sem mu dal ni prebavljal, zagnal jih je, vendar je bila slika zmazana, cudna, kockasta, skratka negledljiva
ker jago pise da se da gledat kvalitetno:), dvomim da je bilo to zaradi kodekov, se motim?
potem je sel v bof in so mu zamenjali z njegovim doplacilom ca. 5ksit za model 762, ta mu pa zdaj vse prebavi, vsaj ce primerjam s prejsnjim 737 modelom.
ja a nima 737 model vse kodeke podprte, tako kot naprimer yamada, yakumo... in ne bi semlo biti zmazanih grdih slik?
mal vec opiste prosim, da vem zakaj je bila cudna slika na 737?
ker na zacetku ko ga je nabavil ni bilo divxa katerega ne bi mogel normalno gledati razen seveda qpel , kateri nima kaj iskat pr 737:))

sem že napisal malo prej kaj je zdravilo za tako sliko: 2x klik na tipko SYSTEM
Zakaj pa do tega pride pa ne vem
polde

gorann ::

aha , hoces povedat, da ga ni filma(divx,xvid) katerega ne bi 737 uspesno poganjal, in da naj bi bila vsaka slika lepo gledljiva???
pustmo zdj formate katere 737 ne podpira, prej ni mel(prjatu) problema s packed bitstream, zdj ko ma pa 762 pa ma, pa prej je vse sub ter srt podnapise predvajal, ceprav ni bilo istega imena, zdaj pa noce ker je drugacen cip v 762, hja torej je 762 slabsi od 737?? edin k ma kartice za slike, dve rezi.
««
10 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027666 (7198) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209325024 (50368) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14724900 (9514) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198318 (7822) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531459 (14712) Stepni Volk

Več podobnih tem