» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
9 / 60
»»

McChrist ::

@Alphabet

Na isti strani najdes tudi FW za LX3900 V4 tako da je direktno za tvoj Player!!! Tukaj link

johanj ::

Končno popravljen FW za DVP630 ki je resnično uporaben, kar se tiče podnapisov. Fonti za Latin2 so Arial, dovolj veliki, beli ali rumeni z črno obrobo na transparentni podlagi. Preizkušeno, zato ga brez skrbi naložite. Kar se tiče kodnih tabel morate za prikazovanje ž,š še vedno uporabljati kak konvertor v ISO-8859. FW najdete na :D 100FREE Best Video Sharing - Fast Fun Video Sharing

dzajo ::

johanj, kaj pa centriranje z novim FW za 630?
mi lahko poveš, kako je z predvajanjem mp3jev? je res problem glede random izbire?
hvala, jernej

johanj ::

Žal na vpašanje o mp3 ne vem odgovora. Centriranje s popravljenim FW ni mogoče, mislim da stvar ni moteča, bi pa bilo v redu, če bi se jih dalo potisnit v črno polje. Glede na fonte v originalni verziji so novi resničen napredek kar se tiče berljivosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: johanj ()

boka228 ::

Mene pa zanima, če je možno nekako s popravki rešit problem dvp-630, da bi bila možnost enako kot npr.pan scan, da povečas sliko oz. razmerje, ker to v nastavitvah ni uporabno za divx filme????

Alec999 ::

johanj >> ce hoces imet DVP630 fonte s crnim ozadjem in 32px velikost potem FW dobis tukaj www.alec999.tk
Ce bos probu mi sporoc kaj bi rad videl izboljsano.

Lp,
Alec999

misko ::

Bi kdo vedel, kaksna je razlika med v3 in v4 MTZ firmwarea za LX 3900?
Ker ce ni velika, ga ne bom namestil, ker se mi ne da se enkrat nastavljati radijskih programov:\.

Pa se nekaj sem zasledil: klikni; je resda v cescini al pa slovascini, sam se da neki razumet...; med drugim pise tud tole:
-------------------------
PHILIPS LX3900/LX3950 V36
Mod: New Age v11
UNOFFICIAL FIRMWARE!

USE AT YOUR OWN RISK!

Mod:

- DIVX subtitles: non transparent, white font with black outline
- DIVX subtitles: widened subtitle area (safe action area = 90% of full screen)
- DIVX subtitles: replaced both font (Standard /CP1250/, Cyrillic /CP1251/)
- Full width file browser
- No filename extension cut
- Separate file browser font (FONT 14-15)
- Replaced OSD font
- 21 different OSD Languages
- Press & Hold OK (or PLAY) button on remote to have GOTO functionality (1x SELECT chapter/file?, 2x GOTO time)
- Press & Hold >| button for Fast Forward (undocumented feature of original firmware)
- Press & Hold |< button for Fast Rewind (undocumented feature of original firmware)
- Press & Hold SOUND button for FREQ 1, 2, 3, 4 ????? (undocumented feature of original firmware)

Feel free to replace fonts & backgrounds.

Greetings to all OpenMTK members.

Cherry / New Age
2004. dec 16.
-------------

Je pa tud link za dolvleko na tisti strani... Ker ne bi rad unicil playerja, bom pocakal, da kdo to namesti in komentira... Kaksen prostovoljec?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misko ()

TeMpL ::

Super :) ,e gno zasledil enak poredelan firmware za lx8300sa. Hvala.

Jeebs ::

Alec999: A tvoj fw za 630-ko podpira slovenske črke?:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

winkie ::

A kdo ve kje naj najdem fw za 737, da so črke večje kot 28 in delajo tudi šž.
From Winkie

misko ::

Se eno vprasanje za LX3900:

Ce hocem zapeci vec filmov na isti DVD, a moram vse dati v root ali lahko delam tudi folderje/mapce - vsak film v svojo, da mi bo delalo v redu?

Jeebs >> nazalost sumniki ne delajo :( je prevec zakompliciran najti in nato dodati podporo za Win1250 tabelo. Pri probavanju bi lahko unicil kaksno komponento. Tako da zaenkrat nebo nic s "š in ž", vsaj dokler se ne nardi eprom programatorja, ki bi lahko potem omogocil varno ceplenje kode.

Lp,
Alec999

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Alec999 ()

bmocnik ::

Kar lepo sem se že ogrel za LX8300, primerna cena za dobro kvaliteto so mi vsi svetovali. Pa sem se znašel pred problemom : kako bom priključil slušalke ? Malo sem povprašal med prodajalci, še najbolj pametno so mi svetovali pri Harvey Normanu, naj vzamem ločemo receiver + DVD/DivX komponento, žal pa pri tem takoj skočim v drugi cenovni razred (zaradi receiverja in zvočnikov) . Za player bi si omislil Philips 720. Ali ima kdo od forumovcev še kakšno dobro idejo ? Se vmaprej zahvaljujem za vsako mnenje.

alec999: Ok, hvala vseeno za informacijo. Upam, da bo tole z našimi znaki kaj kmalu popravljeno, saj sam intenzivno sitnarim na Philips, da naj popravijo to. No ja, upam pa, da nisem edini. Trenutno mislim, da sem na stopnji, ko sem nekomu dopovedal, da Slovenia in Slovakia nista isto.;(

sergejp ::

@bmocnik

izhod za slušalke maš ponavadi na televiziji, tak da jaz zaradi tega ne bi omejeval nakupa.

če pa še rabiš kaki pretvornik, razdelilec, pa poglej na www.conrad.si

Hej folk novi FW za 720SA in tisti omenjen zgoraj za LX3900 na že znani strani, kjer je do sedaj vse delovalo :D . Za link klikni TUKAJ!!!

Je pa baje kar nekaj stvari novih (kot je bilo že omenjeno zgoraj za LX3900 tako, da veselo na delo - Pravkar ga bom sam naložil in vam sporočim rezultate ;)

Še enkrat jaz 8-)

@ Misko to je tudi za tebe (jaz sem že preizkusil in deluje - torej sigurno deluje tudi tisti FW, kateri je za LX3900 iz te iste strani :)) )

Brez skrbi ga torej zapečite na svojo mašinco - deluje in to še ni vse :D , deluje celo še vse tisto kar je napisano :P !
No napisano pa je sledeče (ni se mi dalo prevajat ;) ):

What's new:
1. The subtitles are White (non-transparent) with Black outline. Based on amazing firmware modded by Cherry/New Age.
2. Now you can select one of this sizes for subtitles: Standard and Small. How to select between them? From the Menu! Insert your Movie CD, and go to Setup > Preferences > DivX Subtitle.
3. Full width file browser and now you can see extensions of the files (torej napiše celoten text - ga ne odreže)
4.a. Press & Hold OK (or PLAY) button on remote to have GOTO functionality (1x SELECT chapter/file?, 2x GOTO time) in 720SA.
4.b.Press ZOOM button on remote to have GOTO functionality. in LX3900-3950
5. Added support for the following Code Pages: 1250, 1251, 1252, 1253, 1255. Backgrounds by Laza.

Subtitles characteristics in the newest firmware:
The Standard Big Font can display at least 46 characters/line and the size is very similar to movie subtitles of TV Stations. Maximum 2 lines and/or 88 characters. Best for 4:3 TV
The small font can display at least 48 characters/line and the size is a little smaller. Maximum 2 lines and/or 88 characters. Best for 16:9 TV.

Uživajte v gledanju še naprej!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: McChrist ()

laguna ::

McChrist, ali deluje s tem novim FW goto funkcija (na time - čas) tudi pri divx/xvid filmih.(mislim za lx3900 SA). Z starim FW 34 in 36 ta funkcija ni delovala.

Lep pozdrav
lagunaaaa

@Laguna

Vse deluje stari vse (če dela pri 720SA, dela sigurno tudi pri LX3900 samo da mislim da moraš tam stisniti in držati Zoom tipko - sej piše v mojem predhodnem mailu ;) )!

Uživaj pri gledanju!

hakul ::

Torej najboljsi preverjen FW za 720 je trenutno Philips720SA_1250_v4_Mtz ?
Pri v3 so pa rumeni fonti, ne ?

angello ::

kje najdem pa v3 verzijo??? a ce je ni a bi mikdo lahko poslal na mejl.... aja in kaj je ta goto funkcija???

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: angello ()

gorancirkov ::

Pozdrav!
Včeraj sem kupil philipsa 720sa/02. Ko sem hotel "preveriti" kako zadeva deluje, se mi je pojavil problem - sploh mi ne prebira divx-ov. Kako se da rešit ta problem?
Pa moderatorja prosim, da me ne zaklepa!!!

Več glav - več ve!

Najprej poskusi nanj namestiti najnovejši software, če pa še vedno ne bo šlo pa se spet oglasi.:)

Probal sem naložiti najnovejši FW, pa tudi tega ni sprejel, se ni upgredal. Ne vem v čem je problem... Stvar me že pošteno nervira!

Stepni Volk ::

gorancirkov - povedati moraš kaj več:
* katere codece si sprobal, (uporbi program G-spot, da ti pove kaj se skriva v filmih)
* ali zadeva vidi disk ali ne?
* CD, DVD, CD-RW, DVD-RW?
* proizvajalec medija?
* film dela drugje? Kje?
* bere MP3?

gorancirkov: Si spekel update firmware-a na CD-R (!!!)? Pri kakšni hitrosti si ga spekel? Če si se igral mogoče s CD-RW, potem tokrat poskusi s CD-R in to pri najnižji hitrosti (4x ali kaj takega), pa mislim, da bo pomagalo.

Butur ::

Hej folk novi FW za 720SA in tisti omenjen zgoraj za LX3900 na že znani strani, kjer je do sedaj vse delovalo . Za link klikni TUKAJ!!!

Deluje brezhibno na 720SA! :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Butur ()

sam menu je izjemno grd....

RedOS ::

HI,

naložli sem nov FW (Philips720SA_1250_v4_Mtz) na philips LX8300SA, po naložitvi FW-ja mi več predvajalec ne deluje. V predvajalec ne morem več vstavit cd-ja oz ga ne morem odpreti. Lahko kdo kaj pomaga, oz če kdo ve kaj je treba narest?
http://redos.d2g.com

Pozdrav!
Po nekaj poiskusih sem ugotovil, da mi noče prebirat memorex cd-r, memorex dvd+r. Kosem film zapekel na maxell cd-r, pa je zadeva začela "funkcionarati" - lahko gledam divx-e. Vendar pa z FW še vedno ni nič.čeprav sem FW zapekel na maxell cd-r in je celoten postopek normalno stekel in philips javi : erase, write in na koncu new age in ko pogledam z 1379 v setupu, ne opazim nikakršne spremembe.Podatki ostanejo isti:
version: 05.00.01.08
sub-ver: 00.00.00.01
8032: 05.00.01.08
servo: 03.15.00.00
risc: 05.00.01.08
dsp: 03.09.00.82

Zanima me kje, oziroma kateri podatki se spremenijo z novim FW Mtz_v4?
V naprej se prav lepo tahvaljujem Vsem, ki so se oglasili na moj post!
LP!

Izdal sem novi FW za Philips 737.
Temelji na najnovejsem originalnem FW (4.1.36).

Povzetek Philips 737 v1.0:
+ beli fonti na transparentni podlagi
LATIN 1 (nespremenjeni originalni fonti)
LATIN2 (vsi fonti zamenjani)
CYRILLIC(izbrisani)
+ velikost fontov je 32 px
- ne vsebujejo CP 1250
- fonti nimajo obrobe

Firmware dobite na www.alec999.tk

Lp,
Alec999

Jago ::

Philips 737:
Sem zdaj imel cas in malo testiral FW za tale predvajalnik.

Pa poglejmo. Philips 737 tudi gladko predvaja dual layer DVD+R:

1. Edini uporabni podnapisi so od tega avtorja:
http://huffyk.hollosite.com/ (ze predelan 4.1.36)

Potrebno je seveda uporabiti converter (BCPCONVERT-cp1250-iso8859-2) in rezultat je naslednji:

Podnapisi z nasimi znaki se pojavijo ce jih vklopimo kot (subtitle ON), pod latin 1 in 2 jih ni. So lepi z obrobo in podlago. Kot je razvidno iz slike na velikem TVju 16:9 izgledajo izjemno (so tudi v treh vrsticah...)

2. Pogledal sem se FW od anystona:
http://anystone.fw.hu/

ki sicer ponuja vecje podnapise (latin1 in latin2), vendar v nobeni kombinaciji ni nasih znakov, torej je zadeva neuporabna.

in

3. Potrebno je pa se testirat alecovega, za katerega pa sam pravi da ni podpore za nase znake (niti s konverterjem?). Naj avtor samo da gor kaksno sliko pa da vidimo...

@ JAGO

pohvala za test!

v bodoče pa pri pisanju postov uporabljaj HTML oznake za lepljenje slik (za povezavo ali da sliko direkt prilepiš da tablo).
te oznake najdeš desno zgoraj (nad smajliji) ko pišeš odgovor:

lp

sergej

Jago >> s konverterjem morajo sumniki delati pod LATIN2
Edina slika, ki jo imam pa so fonti iz 630, ki so identicni tem na 737. Zahvala Poljakom za testiranje in slikce :D sam ne posedujem Philipsa.

Lp,
Alec999

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Predator ()

Jago ::

Philips 737.

Pogledal sem se alecov FW:

1. Alec.

2. In neposredna primerjava s tistim od Slovaka:

Podnapisi z nasimi znaki se pri alecovem FW pojavijo v nacinu latin2 in so pravzaprav identicni tistim od Slovaka. Razlika je v tem, da je podlaga podnapisov (iz slike se ne vidi) samo pod besedo in ne cez celo vrstico kot pri Slovaku (glej gornjo sliko s poljskimi podnapisi). To je edina razlika, razen tega da je alec "podpisan" na ozadje dvd menija.

Pomeni, da sta uporabna le Slovakov in Alecov FW, pri cemer se jaz bolj nagibam k slovaškemu... Oba seveda "delujeta" le ob uporabi konverterja kodne tabele...

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Predator ()

No podnapisi glih niso identicni, Slovakovi so velikosti 28px tipa Arial, medtem ko so moji velikosti 32px tovarniski od Mercury.

Jago >> Hvala za testiranje. Sem ti poslal P.M. s prosnjo za uporabo slikce.

Lp,
Alec999

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Alec999 ()

winkie ::

Eno uprašanje, a se da tisto z ozadjem popravit, da bi bilo čez celotno vrstico?
From Winkie

laguna ::

Sam posedujem player LX3900 SA in sem z zgoraj omenjene strani potegnil in naložil najnovejši FW od NEW AGE 10 (V36)in sem ugotovil, da podnapisi so res lepši, vendar ne dela č, ampak je spet e z črtico, ostale črke š, ž, pa delajo. Dela tudi funkcija goto na time tudi pri divx/xvid. Ugotovil pa sem, da se je poslabšala naslednja stvar:
- zoom pri jpeg slikah ne dela, prav tako jpeg slike nalaga dosti dalj časa, kot pri prejšnjih verzijah,
- ne dela PAN SCAN, tako da se filmi, ki sem jih imel posnete v resoluciji 480*576 ne raztegne na celotni zaslon,
- mislim tudi, da slika več trza, kot je prej,

Če kdo ve, kako se lahko to odpravi ali če že obstaja popravljena verzija da se oglasi v tem forumu. Prav tako bi rad ugotovil, ali obstaja kje link do originalnega FW, ki je naložen na kupljene LX3900 SA (V34).Drugače pa je omenjen FW boljši, razen pri prej omenjenih zadevah. Če ima kdo kake iskušnje naj kaj piše.:)
lagunaaaa

G-Rega ::

Za čžš moraš izbrati FW s pravim code-page-om 1250. Mislim, pa da je ta FW vseeno boljši. Vsaj pri risanju podnapisov na ekran se slika ne zaustavlja več toliko, kot se je v prejšnjem.

@Laguna

Jaz Imam 720SA in FW V4 in nimam takšnih težav kot jih navajaš. Pri meni delujejo ČŽŠ. Deluje tudi zoom pri predvajanju JPG slik, kakor tudi ne vidim razlike o hitrosti nalaganja slik ;)

Mogoče pa je samo pri LX3900 ta težava (ali pa samo pri tebi 8-O ). Poskusi še enkrat naložiti FW tistega s 1250 kodno tabelo (ne 1251 če si ga slučajno po pomoti naložil), kot ti je G-Rega priporočil.

@G-Rega
Tudi jaz bi se strinjal s tabo, da se nekako manj zatika slika pri izpisovanju podnapisov na ekran ;)

Lp,
McChrist

mene zanima namrec pri dveh filmih mi ne dela slika in sem si nalozil ta zadnji FW in mi se zmer ne dela a si dam lahko kodek xvid nalozim na 720?

Meni so do zdaj vsi filmi delali brez problemov na philips 720SA (FW V4 ot MTZja). Razn pri enem filmu niso podnapisi delali, ceprav je bil ime podnapisov isti kot ime filma. A mogoce ne smejo biti v imenu kaksni posebni znaki, npr. "-" ?

Mislim, da naj se posebnih znakov na splošno nebi uporabljalo v poimenovanju datotek, vendar nisem prepričan, kako je s tem pri DVD predvajalnikih. Svetoval bi ti, da ne uporabljaš posebnih znakov in vse podnapise pretvoriš v .srt (SubRip) format. Pri meni (DVP630) tako delajo vsi. Prav tako, mislim, da je dobro imeti ime dolgo maximalno 8 črk.

BTW, javno pozivam vse lastnike DVP630 da mal zatežijo Philipsu glede šumnikov, ker men bedniki zdle tud odpišejo ne več.;( Bo treba jutr očitno spet mal težit jim.:\

Catcher ::

Imam LX3900SA in Philipsov TV 29PT9008. Problem je pa v tem, da s pritiskom na gumb stand-by na daljincu od TV-ja ugasne obe napravi naenkrat. Isto se zgodi, ko hočem z daljincem od DVD-ja izklopiti le tega in mi zraven izklopi tudi TV.

Na DVD-ju je originalno naložen FW v34 in ga še nisem upgrade-al, vendar mislim, da noben FW ne bo rešil tega problema. Z daljincem od TV-ja se sicer da krmiliti tudi ostale naprave in sem ugotovil, da lahko z njim izklopim samo DVD player. Kako pa naj izklopim samo TV, ne da bi se zraven izklopil tudi DVD? Nemogoče, razen popoln izklop na gumbu na TV-ju.

Ima še kateri lastnik LX3900SA in kakšnega Philipsovega TV-ja takšen problem z daljincem ali je možno, da samo z mojim nekaj ni v redu? Ni mi jasno, kako bi lahko pri Philipsu spregledali takšno napako.

A je mozno pri philips 720SA mogoce naloziti na roke podnapise za divx.
Sem se namrec zasral in posnel podnapis formata SRT s koncnico .SUB, pa ga ne kaze.

TeMpL ::

@Catcher

kaj bi z prižganim dvdjem pri izklopljenem TVJU?

Imam siscer lx8300sa in 20PT9009 in če le tega preklopim na radio in zklopim TV se player ne ugasne, če je v DVD načinu pa se.

Catcher ::

@TeMpL

Rad bi npr. na TV-ju izbral folder z mp3-ji, dal na play, potem pa ugasnil TV, ker ga itak več ne rabim.

No vidiš, če pa jaz preklopim LX3900SA na radio in potem izklopim TV, se mi oba izklopita. Torej mi verjetno nekaj ne dela prav, ane?

seatibiza01 ::

Sem novopeceni lastnik DVP630/02, te~avica s katero sem se pa srecal je, da mi player noce predvajati podnapisov (format *.srt, *.sub), avi file normalno.... Poudrim naj, da sem FW nadgradil (ver.1109)...

Ali je mogoce kriva neustrezna peka CD? Uporabil sem isto pravilo kot je prilo~eno pri FW in sicer prednastavitve preko NERO Burning-a, ki naj bi se jih moral dr~ati:
File System CD-ROM ISO Level 2
Mode 1/2/XA
Character set ISO 9660
Finalised, single session
Write speed slow (e.g. 2x, 4x)
Finalize the disc.

Kljub vsemu, mi pri takem cd v disk menu-ju, ko se pomaknem na podnapise in kliknem na subtitle, poka~e rokico oz. mi ne za~ene....Eden izmed CD prijatelja normalno predvaja (podnapise), spet drugegi pa ne...??? Glede na to, sem preprican, da gre za neko malenkost, ki je ~al sam ne "poznam"...

Zgodovina sprememb…

1) film zapečeš normalno - data disk, iso 1 ali 2

2) podnapis mora biti enako poimenovan kot film in formata subrip* (končnice .srt):
kekec.avi
kekec.srt

3) pred predvajanjem filma se v root-u postaviš na podnapis in stisnš tipk subtitle

----
* če odpreš srt podnapis z beležnico, mora biti njegova notranjost taka:

1
00:00:02,400 --> 00:00:05,500
Držimo se skupaj.

2
00:00:15,700 --> 00:00:19,900
Kot kaže je tukaj pot ven...

3
00:00:24,300 --> 00:00:26,600
Torej...

seatibiza01 ::

hvala sergej za nasvet, ma mislim, da to ne bo ravno to...pregledal sem primer mojega srt fila in ugotavljam da je podobnega/istega formata:
1
00:00:56,333 --> 00:01:00,045
Pobili smo Babilonce!

2
00:01:02,131 --> 00:01:06,135
Pobili smo Mezopotamce!

Glede na to, da sem uposteval tudi enako ime podnapisev ter filma...in prisel do istega t.j. pri zagonu v disk menu-ju izbral podnapise s klikom na subtitle....in zopet ta "kurceva rokica"... oz.mi ne omogoci izbire subtitlov (latin....)!!??
««
9 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027666 (7198) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209325025 (50369) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14724900 (9514) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198318 (7822) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531459 (14712) Stepni Volk

Več podobnih tem