» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
49 / 60
»»

zlatorogg ::

Kakšne so spremembe glede na FW od Big Bang

sas2003 ::

Zdravo
Imam DVP5980/12 z originalnim FW, pa imam občutek da je strašno počasen.Od vstavitve DVD-ja z cirka 12-timi nadaljevankami do prikaza seznama traja približno 45 sekund. Je to normalno ali pa je kaj narobe.
Tudi previjanje naprej nazaj preko USB na ključku 4G je zelo počasno, kar pa ni preveč presenetljivo .
Predvaja pa vse in to brez zatikanja-tudi vse kar na Jamadi šteka.
Preden ga flasham bi ga zamenjal, če je to napaka.

BlackHole ::

Hm, ne vem če je napaka. Jaz sem imel na DVD-ju okrog 22 nadaljevanj in je tudi precej dolgo rabil, da je vrgel seznam na ekran. Tu nekje, kot tvoj za 12 (nisem štopal). Je pa res, da moj ne predvaja popolnoma tekoče tako kot tvoj (ne z DVD in ne z USB-ja), na USB-ju pa tudi moj previja počasi, pač odvisno za kako kvaliteto gre, večji je bitrate, počasneje previja.
LP Marko

mastenm ::

Mitko25...
Hvala za link. Zgleda, da že imam zadnjo verzijo FW. Kako pa naj bi funkcija shranjevanja v EEprom delovala oz. kako se jo uporablja? Ne pri DVDjih ne pri DIvXih mi ni uspelo ugotoviti načina uporabe.

Pa še to: ali obstaja tudi verzija brez mapiranih tipk za Volume? Ugotavljam, da je v mojem primeru to nekoliko nadležno, saj najmanj pri glasbi ne morem uporabljati funkcij Repeat, povrhu vsega pa mi Volume na tem daljincu zaradi povezave s HiFi ne koristi kaj veliko ...
Originalen mapping spodnjih desnih dveh tipk na daljincu bi tako bil zelo dobrodošel 8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mastenm ()

yoco ::

Zivjo! Imam Philips LX3900SA domaci kino. Firmware je "peli firmware version 38 mod 11". Zanima me samo ena stvar. Ko gledam filme s AC3 audiom se le ta slabse slisi, kot ce ima film MP3 audio. Mogoce kdo ve zakaj?

Tsunami ::

Pozdravljeni...Imam predvajalnik Philips DVP 3040/12, iz neta sem potegnil film divix, dal sem ga na cd skupaj z slo podnapisi. Ko ga vstavim v predvalajnik mi napiše Bad Disk...zanima me kaj bi to lahko bilo?

Lp Kristjan

Moj rabi tudi za CD 30 sek, čeprav sta gor samo dve nadaljevanki oz dve datoteki.
bom poskusil še mkakšen original CD/DVD in napišem podatke
LP Sašo

Tsunami ::

Zdej sem ugotovil, da ko pregledujem nekatere flme šteka film. Kaj bi pa to lahko bilo?

Lp

TRIROG ::

Je PHILIPS ze omogočil RANDOM mp3 funkcijo na svojem oh in sploh opevanem DVP 5980?

roggy ::

Pred kratkim sem kupil DVP5980 in žal tudi meni napiše "Unknown disc" pri apgrejdanju firmware-a. Probel sem zapečt na več različnih CDjev. Postopek sem pa izvajal tako kot je opisano v navodilih iz BigBang-a za 5960 ..

Ima kdo še kakšen nasvet, kako uspešno izvest upgrade ....

Hvala.
lp, -- igor

sas2003, včeraj sem posnel še en DVD z okrog 23 nanizankami, in sem bil presenečen, ko sem se obrnil je že bil seznam na ekranu, torej 4-5 sekund, da je prebralo. Ne vem, v čem je fora. Mogoče je kak drug kodek, ne vem. Sicer gre pri obeh DVD-jih za nanizanko Seinfeld.
LP Marko

Marko zdravo
Sem ga nesel na servis in je res nekaj narobe.Zamenjal v Merkur-ju za 5960-12.
Tega nisem nič preverjal , ker vse dela normalno.

Kateri je zadnji FW za 5960 ?

klempo ::

Ziooo

Mene pa zanima ke bi lahko dobu Firmware cis tak navadn z belimi crkami in pa primerne velikosti za Philips hts3154 al pa ce je ksn program da sam nardis bi blo se bols. Sicer sm na forumu nasu en firmware za ta model sam ma kr eno crno ozadje in mi sploh ni usec, pa zdj ga se skenslat ne morm.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: klempo ()

ZDRAVO
Upgrade DVP5960 na FW DVP5960_12v5(beli podnapisi),pa nimam dolgih imen na USB ključku.
Ali ima kateri drugi FW dolga imena na USB-ju.
LP Sašo

pensa ::

Pred kratkim nabavil dvp5980. zdej nisem še posodabljal pa me zanima ali mora biti obvezno CD ali je lahko DVD za updejt?

ko kliknem za verzijo (odprem predal plošče in vtipkam 55) mi izpiše DVP5980S_12. Zakaj je S zraven? Ko updejtaš ali moram zapeči samo ta fajl za updejt al tudi DVP5980_12 (bin file oba)?

no potem sem iskal še verzijo in našel pri sebi 12.07.55.37, zadnji updejt na philips strani pa je 12.07.31.33. torej po številkah sklepam, da mam novejšega kot je na uradni strani al se motim? updejtat ali ne?

plavko61 ::

na philips-ovi strani sem zasledil model dvp5990. A ve kdo kaj več o razlikah z dvp5980?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Modri dirkač ::

Razen designa ne vidim nekih sprememb v drobovju.
Everybody lies!

hodu63 ::

Ja, nekaj malega pa je le spremenjeno. Najprej daljinec, ki je mnogo boljši od starega, potem easy link preko hdmi kabla (to ravno ni velika pridobitev, saj morajo tudi druge naprave podpirati to funkcijo), pa še zanimiva igračka, glasbo iz cd - jev lahko pretvori v mp3 in posname na usb ključek.

basokiller ::

Pozdravljeni,

Prebral nekaj strani nazaj in še zmeraj ne vem kateri je zaddnji fw in kje naj najdem fw za 5980-tko.
Kakšen link lepo prosim....kdorkoli...se vnaprej zahvaljujem.
sof forewer

Na uradni strani. Saj je samo eden.
LP Marko

basokiller ::

Problem je v tem da ne vem kaj točno mislite z "uradna stran" -philipsova ? -Kaj še ni nobeden predelal fw na večje podnapise ?
sof forewer

OCCULT ::

Zdravo.

Kupil sem Philips hts 3500S/12 ..zadev namreč dela normalo vendar bi rad FW za večje fonte.
Prosil bi bilokakšnega,če je tako dober,da bi mi ta FW poslal na mail klaradamir@volja.net
Vnaprej se vam zahvaljujem.

Lp

Damir
Occult

bushi ::

Ne spoznam se preveč na tehniko, ampak me zanima če lahko na ta divx player priklopim 5.1 zvočnike normalno brez receaverja?

hvala za odg.
lp, bushi
... In den Tränen suchen wir Beweise unserer Sehnsucht und geben uns nicht dem Schmerze hin sondern zeigen sie vor. ...

Pasivnih (brez ojačevalca) ne moreš.
LP Marko

m_a_t ::

A mi lahko kdo pove kako naj zapecem firmware od bigbanga za dvp5160 na CD, ker po njihovih navodilih za .bin datoteko mi napise unknown file format v nerotu.
Hvala

Valentin ::

Kako ti Nero ne spozna? Ta bin ne zapečeš kot sliko, ampak kot vsako drugo datoteko; saj ti vse piše v navodilih...

m_a_t ::

aja, ce pa kaze v slikcah pr navodilih da zapeces kot iso sliko... no ja ce je tako pol pa prow

MCblue ::

Philips DVP5960 bi lahko bral HD filme (mkv)? - Rajtam, da ne. :D Imam namen kupiti 8GB prenosni usb disk. Hvala.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MCblue ()

RokDaKirba ::

Mene pa zanima ali obstaja kakšen dober FW update za Philips dvd recorder DVDR 3595. Podnapisi na divx filmih so namreč majhni, šumnikov ni, ter v tistem prostoru, kjer se nahajajo podnapisi je slika temnejša - nek črni rob...
Če bi kdo imel kakšen dober FW bi bilo super...
I Tie A Rope Around My Penis And Jump From A Tree! Don't You Wanna Grow Up To Be Just Like Me?

khartahk ::

Živijo!

Namen imam kupit Philips HTS 3154 in me zanima, če ima kdo izkušnje z menjavo fontov v FW-u? Poiskal sem si program, ki naj bi bil namenjen temu MTK Firmware Remaker in MTK Font Changer ter stestiral samo toliko, da se naredil nov font in ga uvozil v originalen FW s Philipsove strani. Tam izgleda v redu. Sedaj pa me zanima, če je to vse kar moram storiti ali je potrebno biti previden še kje? Pa še to, rad bi prevedel enega od že vnešenih jezikov v Slovenščino pa me zanima če je tudi tu zadosti, da izvozim jezik in ga prevedem s pomočjo MTK Lang Editor-ja in ga samo pononvno uvozim in flasham DVD predvajalnik nato pa izberem spremenjeni jezik in sem končal?

Hvala za vaše odgovore

Valentin ::

> aja, ce pa kaze v slikcah pr navodilih da zapeces kot iso sliko

Ni res. Kaže samo, da je File system in Character set v ISO standardu...

No kupim sem Philipsa DVP5960. Zanima me kateri je zdaj najnovejši firmware za slovenijo? Slovenski menuji (ni nujno) in pa šumniki v dvix podnapisih...? Bo ta, ki je na Bigbangovi strani ok?
http://www.bigbang.si/?kat=posodobitve&...

hvala vsem
lp, bushi
... In den Tränen suchen wir Beweise unserer Sehnsucht und geben uns nicht dem Schmerze hin sondern zeigen sie vor. ...

No, uspešno sem naložil nov firmware. Ampak mi pri filmu recimo American Gangster šteka slika. Malo predvaja in se spet ustavi. Na računalniku in CD-ju je vse ok. Probal sem tudi preko USB-ja in ista pesem. Pa WD-jev 500GB zunanji disk mi ne bere, morda ve kdo zakaj ne?

lp, bushi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bushi ()

fliny ::

Hmmmmmmmmm!!!!

Sam imam DVP5960/12 , ampak noče naložit FW iz strani http://www.bigbang.si/?kat=posodobitve&...
, napiše UNKNOWN DISK ... grrrrrr....res bi rad videl, da bi SLO podnapisi nekako delali, saj je skoraj nemogoce gledat brez nekaterih sumnikov.....pa se podnapisi niso QL...sicer imam tudi DVD NEUSTON, ki je star ze neki let in dela perfektno...tisti cas je bil cca 70.000,00 SIT in kolk vidim, se bo lep cas SUPER, saj ima moznosti za ZOOM, ki ga poljubno uravnavas (siris, krcis, raztegujes navpicno,ipd tako kot pri BS playerju recimo ), podnapise, ki so zelo zelo zelo veliki proti tem Philipsovim, pac mogu sem probat in kupit tega DVP5960 in nisem zadovoljen, samo zarad DIVX podnapisov, ce ima kdo kaksno resitev oklol teh podnapisov, prosim, ce napise.

LP
FLINY

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fliny ()

fliny ::

PS

Imam trenutno verzijo Version: V 12.06.36.40 , ampak je ENG .....grrrrrrrr....
DVD-je pa drgac vredu bere, prav tako iz USB....nic ne "steka" :P

LP
FLINY

hodu63 ::

Fliny, saj DVP5960 podpira šumnike, samo izbrati jih moraš. To napraviš tako, da v poziciji stop ali še bolje brez vstavljenega diska pritisneš tipko setup, z desno kurzorsko tipko se premakneš na predzadnjo ikono v zgornji vrstici (preference page), nato pritiskaš spodnjo kurzorsko tipko tako dolgo, dokler ne izbereš vrstice divx subtitle (ta je vidna šele ko večkrat pritisneš tipko), izberaš central european ter potrdiš izbiro s tipko ok. To je bilo že več krat opisano v tej temi, res pa je, da je precej razvlečena in traja kar nekaj časa, da najdeš željeno.
Kar se tiče Big bang posodobitve je meni delovala brezhibno, problem zna biti v končnici datoteke (bin), ki je po odzipanju pogosto napisana z malimi črkami npr. DVP5960_12.bin, moralo pa bi biti DVP5960_12.BIN

l.p.

Robert_S ::

Ej folk , a DVP 5960 bere DVD+-RDL medije ?

m80m ::

Tudi meni ta film (american gangster) šteka oziroma mislim, da je problem z zvokom. Namreč sem prevrtel malo naprej in film lepo teče samo zvoka ni :O
;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m80m ()

OCCULT ::

Pozdravljeni prosil bi katerga če mi lahko pošleje FW za Philips hts 3500S.
Zanima me če stvar deluje in so večji fonti,če deluje mi pošljete lahko na mail klaradamir@volja.net

Vnaprej se vam zahvaljujem

Lp
Occult

Zorro ::

gregyk, hvala za odličen firmware za 5160. Najboljši stvari sta GO TO funkcija in povečano število znakov pri imenih datotek z USB pogonov. Opazil sem tudi, da FW podpira dopečne DVD-je (multisession). Sam sem sicer v FW-ju zamenjal nekaj ikon in 3 nabore podnapisov (Standard, Majhni in Ozadje), ki sem jih "pobral" iz različnih FW-jev. Upam, da ne boš zaradi tega jezen ;). Razlike med nabori niso velike, predstavo o njih pa si lahko dobite na spodnjih fotkah. Dodal bi le, da sam najpogosteje uporabljam standardni nabor in tistega z ozadjem.

Standard

Standard

Veliki

Veliki

Majhni

Majhni

Ozadje

Ozadje

Kdor si želi preizkusiti ta FW, ga lahko potegne tukaj. Nadgradnja je seveda na lastno odgovornost, prav tako z njo "reskirate" izgubo garancije.

Ena opomba, za tiste nekoliko bolj okorne pri delu z računalniki (pa tudi s tanjšimi žepi) ;), ki jim prevajalnik ne bi prepoznal nadgraditvene datoteke s CD-ja. Datoteko je potrebno zapeči po drugačnem postopku kot tisto z BigB... strani, ker gre za ISO datoteko (sliko diska). Najenostavneje je, da CD zapečete z zastonjskim programčkom ImgBurn, kjer izberete možnost "Write image file to disc". V pomoč naj vam bo to navodilce.

Lp!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

sinisa83 ::

Zdravo vsem skupaj. Imam namen kupiti hišni kino in bi prosil za kak nasvet katerega kupiti do cca 250€. Vidim da ste zadovoljni z Philips-om DVP5980, samo ta model je brez zvočnikov. Ali je bolje kupiti ta predvajalnik in zvočnke posebi ali pa kak drug dražji sistem pa da bo isto podpiral kot DVP5980. prosim za kak predlog kaj da kupim, hvala

gregyk ::

gregyk, hvala za odličen firmware za 5160. Najboljši stvari sta GO TO funkcija in povečano število znakov pri imenih datotek z USB pogonov. Opazil sem tudi, da FW podpira dopečne DVD-je (multisession). Sam sem sicer v FW-ju zamenjal nekaj ikon in 3 nabore podnapisov (Standard, Majhni in Ozadje), ki sem jih "pobral" iz različnih FW-jev. Upam, da ne boš zaradi tega jezen ;). Razlike med nabori niso velike, predstavo o njih pa si lahko dobite na spodnjih fotkah. Dodal bi le, da sam najpogosteje uporabljam standardni nabor in tistega z ozadjem.

Zorro, ni panike, jaz sem v tisti fw, ki je na bigbang.si dodal samo go-to in auto load subtitles funkciji. :)

Zorro, ni panike, jaz sem v tisti fw, ki je na bigbang.si dodal samo go-to in auto load subtitles funkciji. :)

Res nenavadno, da "go to" funkcija ni že v osnovi omogočena. Doma mi je še vedno med živimi stari Quadro 705, ki ima daljinec s skoraj 50 tipkami, med katerimi je posebej "go to", regulacija glasnosti ipd. Predvajalnikov čip je očitno sposoben veliko, samo ne vem zakaj te funkcije skrivajo. Preizkusil sem tudi tisti FW, ki si mu omogočil, da na daljincu regulacija glasnosti, kot tudi upočasnjeno predvajanje, a na žalost tam "go to" ni deloval. To je bilo sicer za pričakovati, saj je nekaj teh funkcij delovalo na številčnih tipkah. Odločil sem se, da kar ostanem pri FW iz BB strani, ki ima res tisto glavno kar pričakujem od predvajalnika. Glede pisav pa itak ima vsak svoj okus, pa tudi na vsakem TV-ju stvar ni čisto enako videti. Glede ikon pa si nisem mogel pomagati, da jih ne bi zamenjal. Tiste po default-u so mi predpotopne in sem jim moral nadomestiti z malo bolj fancy.

Za primer original ikone

in "moje"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

Res nenavadno, da "go to" funkcija ni že v osnovi omogočena. Doma mi je še vedno med živimi stari Quadro 705, ki ima daljinec s skoraj 50 tipkami, med katerimi je posebej "go to", regulacija glasnosti ipd. Predvajalnikov čip je očitno sposoben veliko, samo ne vem zakaj te funkcije skrivajo. Preizkusil sem tudi tisti FW, ki si mu omogočil, da na daljincu regulacija glasnosti, kot tudi upočasnjeno predvajanje, a na žalost tam "go to" ni deloval. To je bilo sicer za pričakovati, saj je nekaj teh funkcij delovalo na številčnih tipkah. Odločil sem se, da kar ostanem pri FW iz BB strani, ki ima res tisto glavno kar pričakujem od predvajalnika. Glede pisav pa itak ima vsak svoj okus, pa tudi na vsakem TV-ju stvar ni čisto enako videti. Glede ikon pa si nisem mogel pomagati, da jih ne bi zamenjal. Tiste po default-u so mi predpotopne in sem jim moral nadomestiti z malo bolj fancy.

Jaz sem tudi imel Quadro-ta (mislim da je bil 744) pred tem Philipsom, pa je imel res vse mogoče funkcije, tudi večje podnapise kot original 5160-ka, itd... Sem pa kontaktiral že en čas nazaj direkt s Philipsom, pa jih vprašal ali mogoče mislijo npr. go-to funkcijo 'vgraditi' v naslednji fw, pa sem dobil odgovor: za ta predvajalnik ta funkcija ni predvidena... Pol se pa zaleti... :) No glavno da zdaj vse dela bp.

bogdanv ::

... Me pa zanima, če je možno gledati filme preko usb prenosnega diska?

Če ima USB disk svoje napajanje (npr. WD MyBook) ne bo problema, če pa priključiš takega brez napajanja je pa odvisno od diska do diska. Imam 160GB WD passport, ki ne dela na DVP5160 in HP-jevega 80GB, ki lepo deluje.

Malo pozen odgovor, upam da še kaj koristi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bogdanv ()

bogdanv ::

Malo sem pregledal tole nit, predvsem poste za DVP5160 in me zanima nekaj stvari, ki jih še nisem zasledil:

1. Povsod piše, da BigBang-ov firmware nima GO-TO funkcije. To ne drži. Funkcija deluje, in to točno tako kot v firmware-u, ki ga je popravil Gregyk. Z dvojnim pritiskom na tipko TITLE lahko izbereš čas v filmu, na katerega skočiš.

2. Čeprav BigBang-ov firmware uvede daljša imena datotek v file browserju, so ta še vedno prekratka. Tistih dobrih 20 črk se hitro nabere že pri MP3-jih, kaj šele pri AVI filmih. Včasih imam v direktoriju na disku sezono neke nadaljevanjke in ko file browser poreže imena datotek, imajo na videz vse datoteke isto ime. Ve kdo za firmware, ki bi izpis imen datotek še podaljšal. Tisto okno zraven (za podrobnosti npr. MP3-jev) je itak neuporabno in bi ga lahko prepisali.

3. File browser izpiše imena datotek nesortirano, se pravi tako, kot jih posnameš na disk. Urejanje po abecedi bi bilo več kot zaželjeno. Je kje kak firmware, ki to zna?

Sicer pa sem si ravno naložil firmware od Gregyk-a in Zorro-ta in auto-load podnapisov je res balzam za mojo dušo. Nove ikone so pa sicer lepše, ampak na moji 70-cm CRT televiziji žal tako zmazane, da lepota ne pride do izraza. Vseeno hvala obema, ker se trudita za nas :-)

destiny ::

Tistih dobrih 20 črk se hitro nabere že pri MP3-jih, kaj šele pri AVI filmih

Če pred peko na dvd lepo urediš naslove, da so brez raznih LOL, NoTV ipd sranja, pol bi moral 20 karakterjev skor v vseh primerih zadostovat za unique ime.

bogdanv

Sploh ne vem, če trenutno obstaja kakšen predvajalnik, ki bi vse to omogočal, kar si želiš. Vsaj jaz tega nisem nikjer zasledil, zato sem tudi kupil 5160, ker sem vedel za modificirane FW in kaj ti ponujajo. Tako kot je napisal destiny, če imena datotek nimajo v sebi razne navlake je 21 znakov (če odštejem piko in tip datoteke) iz USB naprave v 95% zadostno, da ločiš kaj je kaj.

1. Povsod piše, da BigBang-ov firmware nima GO-TO funkcije. To ne drži. Funkcija deluje, in to točno tako kot v firmware-u, ki ga je popravil Gregyk. Z dvojnim pritiskom na tipko TITLE lahko izbereš čas v filmu, na katerega skočiš.

BigBangov firmware je firmware ki sem mu jaz dodal go-to in autoload podnapise funkciji, ker sem jim ga tudi jaz poslal, da so ga objavili na strani. :)

Mimogrede: prodajam mojega dvp-5160. Če je kdo interesent... Cena 50€, še v garanciji do decembra. gregyk@email.si (prodajam ker sem kupil 32"lcd in so mi zdaj dovolj veliki podnapisi tudi pri LG Rh-188s snemalniku ki ga imam)
««
49 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027808 (7340) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209326041 (51385) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14725085 (9699) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198345 (7849) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531554 (14807) Stepni Volk

Več podobnih tem