» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
48 / 60
»»

BlackHole ::

Dvd-je res ne more brat tekoče iz USB-ja, če še nekaterih divx-ov ne zmore tekoče predvajat. Ta USB (1.0) je precej neuporaben (ajde, kak za koga).
LP Marko

Modri dirkač ::

Meni je osebno praktičen, ker precej gledam ameriške serije in samo na hiter skopiraš tist del ali dva na ključek.

Filme pa ponavadi na DVD-je posnamem oz. zadnje čase itak gledam samo DVD-je.
Everybody lies!

drdoxa ::

ne boš verjel mene je tudi začel random motiti
pa tudi 8 znakov na usb me zdaj moti
kaj češ sem postal pač zahtevnejši uporabnik
dajte povedat za kakšen fw ki to popravi
pa še neki kateri program pretvori x264 ( x 264 na bs playerju lahko gledam )v dvd ali divx da lashko gledam na phlipsu 5980

za podnapise bom pa kar tega obdržal iz prejšnje strani

philips je zaenkrat super do sedaj sem imel,videl in probal same krše upam da me philips ne bo razočaral

vnaprej hvala vsem za odgovore in nasvete

plavko61 ::

kot sem že v prejšnjih postih omenjal imam DVP5980 in MyBook 500GB disk. Malo testiram in mislim da se filmi do 640x360 pixlov bitrate 1500kbps še najlepše predvajajo (zvok AC3 5.1 448kbps oz. pm3 144kbps). Pokušal sem narediti par xvid testov 720x405 in AC3 448kbps vendar mi iz USB ne tečejo tekoče.

A ima kdo podobne opazke?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

cekr ::

Pozdravljeni!

Že kar precej dolgo ne spremljam te scene. Me pa zanima nakup najbolj navadnega DIVX/DVD predvajalnika od Philipsa, ki ne dela problemov in ki je nadgradljiv. Če se le da, pa da že v osnovi deluje vse OK, ker bo šlo za darilo.

Po možnosti, da podpira JPEG,DivX, DVD, MP3, USB(ni pogoj).
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

pia2001slo ::

@cekr

če ima obdarovanec HD ready LCD TV z HDMI vhodi potem DVP-5960 ali DVP-5980, če tega nima bo DVP-5160 super darilo - predvaja vse pa še preko USB-ja tečejo Divx-i iz zunanjih diskov..aja pa 5160 je cca 20EUR cenejši od prvih dveh

lp

lkdesign ::

Pozdravljeni,

Prosi bi za pomoč. Kupil sem dvp 5160. Problem imam ko preko usb ali cd-ja želim gledati divx, se pokaže v meniju samo film brez podnapisa.
Ne glede na to ali je podnapis istega imena kot film ali drugačnega.
Kaj lahko storim, da bodo vidni podnapisi?

Hvala vnaprej za odgovore.

Tomay ::

Ko se predvaja film pritisni subtitle tipko. Default firmware nima automatskih podnapisov.
Voodoo 4Ever

lkdesign ::

Hvala

agi ::

Kupil sem Philipsa 5190, lahko rečem, da je čisto OK stvar, dela bp, predvaja vse, skratka...zelo sem zadovoljen.... lahko pogledate še eno mnenje... TUKAJ,
nadgradnjo s SLO menujem in še ostalimi posodobotvami pa dobite tukaj.. TUKAJ . PAZLJIVO PREBERI NAVODILA ZA NADGRADNJO !!! NE PIPAJ, DOKLER SE VRATCA SAMA NE ZAPREJO...PO CCA DVEH MINUTAH !!! To posodobitev za 5160 sem naredil in dela OK !
LP Borut

Zgodovina sprememb…

• spremenil: agi ()

Sorry, mislil sem model 5160 in ne 5190...pomota pti tipkanju..:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: agi ()

blze ::

živjo.

A lahko kdo prpopa tuki link za posodobitev dvb5980?
namrem sm ga nabavu pa bi rad posodobu če obstaja kak dober posodobitev

hvala

lahko pa tud pošlje na mejl kblze@hotmail.com
uživejte
blze

mato88 ::

živjo!
A ma kdo najnovejše update za philips dvp5982/37 ?
pa če bi bili malo večji podnapisi brez sive podlage.
Bi prosil, če mi lahko na mail pošljete ali pa naložite kakšen link.
mail pa je: mato8880@gmail.com
Hvala in lp!

Stoyc ::

Sem nov na tem forumu, pozdrav vsem starim članom. Kupujem DVD player in nekako tehtam med Philipsom 5960 in 5980. Verjetno je boljši 5980, kot sem že nekaj gledal glede karakteristik. A ima ta model 5.1 kanalni audio signal? Nabavil bi tudi reciver in zvočnike 5.1 a ne vem katere znamke. Kaj menite o tem: http://www.ceneje.si/sony-ojacevalec---... ? Zvočnike tudi ne vem katere znamke bi izbral. Za vse skupaj bi odštel max 500 eurov. Saj bi najrajši kupil hišni kino v kompletu, a ti ponavadi nimajo kaj prida vhodov, tako da ne bi mogel nič priklopiti gor. Predvsem se mi gre za to, da bi na reciver priklopil IPTV od T-2, ker imajo nekateri kanali baje 5.1 zvok. Če ima kdo kakšno boljšo idejo, vas bom z veseljem upošteval.

suka ::

živijo!

kupiil bi philipsov predvajalnik dvp 5980 in me zanimajo podnapisi.ali prikazuje šumnike pri predvajanju divx in ali so zadosti veliki.prebral sem forum in eni pišete da so mali ina da ne predvajajo šumnikov drugi pa obratno.prosil bi za pomč in ali bi mi svetovali nakup.

hvala

lali12 ::

Prikazuje šumnike. So pa podnapisi res mogoče malo mali, vendar ni panike. Meni dela že dva meseca brez problema.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

Meni se podnapisi sploh ne zdijo mali in me res zanima kakšen tv ima tisti, ki je to govoril okrog.
LP Marko

kakav ::

"A philips za 5980 še vedno ni zrihtu RANDOM play za MP3 je?
A to nobenga druzga ne moti razn mene ? Da 5960 ma random za mp3 je 5980 pa ne ... mislim svasta ..."

Ja to pa res, to pa tudi mene zelo moti! Pričakujem, da bo to philips v kratkem uredil... Daš 90 € za player, ki ne podpira funkcije random... :(

drdoxa ::

dajte mal nazaj prebrat pa bi ugotovili več stvari
ne pa da se sprašujejo 100krat ena in ista vprašanja

lenoba lenoba zvest ti bom do groba

pesho ::

Žuo

@drdoxa:Ravnokar sem kupil 5980ko im me (kakopak) motijo premajhni in nekontrastni podnapisi. Na prejšnjih straneh sem zasledil tole
(http://rs121.rapidshare.com/files/72896...) datoteko v kateri pa sta 2 verziji nadgradnje. Prva verzija naj bi bila nadgradnja podnapisov (večji, kontrastnejši), za drugo pa nevem. V čem se torej razlikujeta? Je potrebno pred inštalacijo te nadgradnje še kaj nastaviti(v izvornem meniju), nekaj glede zaklepa na področne kode za DVDje in podobno, kot sem zasledil na prejšnjih straneh? In, ali katera od nadgradenj vsebuje funkcijo go-to?
Če bi se dalo nardit tako nadgradnjo kot ga imajo za philipsa 5160 v bigbangu bi bil to best buy ta trenutek ;)

Hvala za trud...

LP

nikolas ::

Zdravo,

Sem že poslal PM na mitka25, ampak mogoče kdo od vas tudi pozna odgovor in mi lahko pomaga (sem prebral večji del topika in nisem zasledil odgovora).

Sem iskal ustrezen DivX player za starše, ki imajo problem z velikosti črk podnapisov in po brskanju po temi Philipsa sem se odločil in kupil 5960, ter včeraj naložil upgrade mitka25 z belimi podnapisi (tistega, ki je objavljen v postu od 27.12.2007 oz. 1.2008 nisem ni sam prepričan katerega od teh dveh sem pobral dol).

Dve stvari me zanimajo v zvezi z upgrade-om:

1. V prejšnjih postih sem zasledil, da FW ima možnost izbire velikosti fontov, kar mi je zelo pomembno za starše (VELIKI, SREDNJI, MAJHNI).
Če grem v meni podnapisi mi ponuja samo izbiro jezika podnapisov, velikost fonta pa ne. Kje se nahaja možnost spremembe velikosti fontov?
2. Ena zelo pomembna funkcija 5960 je Shuffle oz. Random pri MP3 glazbi. Ta se vklopi s pritiskom na gumb Repeat. Zdaj je gumb Repeat nastavljen za spremembo Glasnosti. Je kakšna druga možnost, da se vklopi funkcija Shuffle oz. je potrebna sprememba FW-a?

Lep pozdrav,
Nikola

nikolas ::

Imam DVP5960 z Mitkovim firmwarom (hvala!), vendar ne najdem menija za povečavo črk za DIVX. Če pritisnem SUBTITLE, mi bodisi izklopi podnapise, bodisi napiše "Podnapisi: 01/01". Baje, da naj bi bile tri velikosti črk (MAJHNA, SREDNJA, VELIKA), vendar ne vem, kaj naj na daljincu pritisnem, da bom dobil kakršnokoli velikost razen privzete (bolj majhne)?

Ko imaš vstavljen cd se ti ta opcia ne prikaže. Svetujem ti, da maš Player (CD) odprt in potem boš videl pod nastavitvami da imaš na voljo en dodaten meni v njem pa še dosti drugih ukazov (me drugim tudi velikost podnapisov), ki so nedostopni ob predvajanju.

Sem našel odgovor na prvo vprašanje na strani 40, ampak še vedno ne najdem katera tipka pri novom FW dela Shuffle za mp3 glazbo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nikolas ()

GoFast ::

Imam sistem HTS3357, pa me zanima če obstaja kakšen firmware da ima povečane podnapise
Wej, kej vs kej ZJEJDA!

Forhe ::

Pred štirimi dnevi sem kupil 5960/12 v dobri veri, da ima USB 2.0 vrata, predvsem da bi gledal xvid filme z USB ključka. Ali se mi ga splača vrniti nazaj in kupiti 5980/12 zaradi USB 2.0 vrat, ki naj bi jih imel 5980/12 predvajalnik (prodajalec mi danes tega ni mogel potrditi!!!). Sicer mi na 5960/12 modelu neintenzivni filmi delujejo ok na A-DATA 8GB USB ključku, pri akcijah pa šteka k pr norcih. Prav tako mi šteka pri menjavi podnapisov na USB ključku, še celo na DVD-ju se zasliši poseben zvok, ko menjam podnapise. Skratka, kako se v praksi obnese USB na 5980/12 modelu.

pia2001slo ::

@forhe

Divx-i preko zunanjega USB delujejo normalno (sam imam 500gb zunanji disk), DVD-ji pa se zaradi višjega bitrate-a seveda že zatikajo - deluje tudi na 5160. Mislim da tudi 5980/12 nima USB 2.0 in tudi ne najnovejši 5982 - imajo baje USB 2.0 High Speed, kar še vedno baje ni identično USB 2.0 Full Speed

mogoče sem ti kaj pomagal

@forhe:
prodajalec ti tega da 5980ka podpira USB 2.0 ne more potrditi ker seveda ni res...še vedno se goni 1.0...osebno sem lastnik 5980ke in preko USBja vse "strašne" akcije štekajo...žal...

LP

Pesho

5980/12 je isti šmorn kot 5960, le da upscale dela lahko na 1080p, 5960 pa "samo" na 1080i.

In ja, USB je 1.1, tako da vsakršna intenzivna "akcija" šteka (dež, grmenje, sneg itd...)
Everybody lies!

fisherman74 ::

Živjo,

prebral celo nitje in imam še kakšno vprašanje.

Oklevam namreč med modeloma 5160 in 5960. Doma imam namreč navaden TV in tudi v prihodnje ne mislim nabavljati kake LCd zadeve (razen če zadenem na lotu).

Ali sta torej oba modela isti šmorn, razen tistega HDMI-ja pri 5960, ki pa na navadni televiziji nič ne koristi? Res se gre za 20 € razlike, a če nič ne koristijo, se mi zdi brezveze jih dati. So še kakšne pomembne razlike med modeloma? Gledati nameravam samo DVD formate in Dvix (ki se jih pač dobi na netu).

Par strani nazaj je nekdo napisal, da so 5960-ke, ki so še v prodaji, neka serija, ki je ni moč nadgrajevati ( ??) ali to drži ali ne?

Kar sem zasledil oba modela prebavljata vse možne kodeke avi datotek, pri gledanju preko USB-ja imata oba iste omejitve.

Zasledil pa sem, da FW od Mitkota (mislim, da je pravi nick) za 5960 omogoča funkcijo "RESUME" (torej, da si stvarca zapomni kjer si prekinil z gledanjem Dvix-a), ali je to poštimano tudi pri FW za 5160 iz Big Bangove strani, ali ima tisti samo funkcijo "GO TO"?
Avtomatičen zagon podnapisov pa masta oba modela poštimano z FW-ji.

Kaj torej priporočate 5160 ali 5960? Če tisto o nezmožnosti nadgrajevanja 5960-ke drži, potem itak ni nobene dileme!

Hvala za odgovore.

LP

davor

Žuo

jz sm meu podobno dilemo. Za navaden TV je 5160ka odlična izbira. Gor daš še nadgradnjo od bigbanga in si zmagu!
Izboljšave so: večji in kontrastnejši podnapisi, funkcija GO TO, datoteke na DVDju majo ful daljši zapis (mislm da okol 40 znakov), na USBju pa mislm da 23 znakov...
no skratka zadeva je super...

priporočam...5160ko ;)

LP

delfin71 ::

Pozdravljeni,
kupil DVP5980, želel ga nadgraditi z "dvp5980_2_verziji", zapekel na CD po navodilih, vstavil v player on pa meni napiše "unknow disc" . Zakaj ???????

PS
Preko USB ključa naložil Xvid film z podnapisi z končnico .srt, podnapisov ni- ZAKAJ ????

Prosim pomoč !!! HVALA !!!

LP

Pa še to: Trenutna verzija na playerju je 12.07.55.37

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfin71 ()

Mogoče, ker nisi stisno tipke "subtitles" na daljincu.
LP Marko

delfin71 ::

Vem da morem stnisnit tipko na daljincu-to bom že kako uredil !!!!

Me bolj skrbi ker ga ne morem nadgradit- še vedno prosim za pomoč !!! Hvala !!!

LP

PS
Kar zadeva podnapise-rešil :) :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfin71 ()

Dr.S ::

Philips 3115 v stanju STANDBY (off) cvili - oddaja šibek cvileč zvok, katerega slišiš tudi 1m oddaljen .
Ob nakupu aparata tega cviljenja ni bilo, po 1/2leta pa se zgleda začne.
Sem prehitro zaupal v Philips?
Ima še kdo podobno težavo oz. novejši firmware, ki bi to uredil?

astronaut ::

ali že obstaja nov FW za 5960, ki bi prikazoval več kot 8 črk naslova za filme oz. datoteke.

Hvala

mac11111 ::

Tudi jaz imam težavo s 5980 - noče se nadgraditi. Posnel na CD DVP5980_12.bin ga zaključil, po vstavitvi v napravo pa napiše UNKNOWN. Tudi moja verzija je 12.07.55.37.

Vprašal bi še, če kdo ve kako se na njem regija spremeni na 0?

marjan71 ::

Pozdravljeni!
Jaz pa imam že malce zastarel Philipsov predvajalnik LX3900 SA, in mi na divx filmih sploh ne delajo podnapisi. Prosim, če mi lahko kdo pošlje kak firmware in mi razloži, kako naj to zapečem in naložim na predvajalnik, ker ne bi rad vse zafural. Aja, pogledal sem katero verzijo imam in sem dobil naslednje podatke SD 6.1 V34 3900-01209 SERVO: 03150000 REG:2

Lp, Marjan
marjan.mp@gmail.com

Hvala!

Za mac11111
Sprememba regije

Vklopi predvajalnik
Odpri pladenj
Pritisni gumb SETUP na daljincu
Pojdi na Preference page
Odtipkaj 138931 ( zdaj vidiš trenutno regijo )
Z tipkama GOR-DOL spremeni na željeno regijo
Pritisni PLAY tipko na daljincu

Če upoštevaš navodila mora delat.

mac11111 ::

Super - regijo sem spremenil; hvala za info. Se vedno pa mi tezave dela nadgradnja firmwarea.

Probaj drugo znamko CD-ja. Včasih pomaga.

rokleb ::

Pozdravljeni
Sem lastnik prenosnega predvajalnika PET830/00 vendar me pri njem zelo moti, da ne podpira šumnikov in podnapisi so zelo majhni skoraj neberljivi.
Iščem pa ne najdem, če obstaja kakšna novejša nadgradnja za velikost in šumnike.
Ali se ga sploh lahko nadgradi na uradni strani od Philipsa ne najdem nič , niti za ostale predvajalnike katere navajate ne dobim ( le na big gang strani vendar žal ne za mojega) Predvajalnik je zelo dober le podnapisi so praktično neuporabni. A ve kdo za kakšno stran, nadgradno ali kdo dela na tem?
lp

Komur ne dela nadgradnja..probajte zapečt firmware s kakšnim drugim programom, recimo ALCOHOL...vem, da je bil tudi v tem že problem.

mkonci ::

Potrebujem kak novi firmwire za philips 737!
Je kaj takega sploh moč kje dobiti?

gregyk ::

@roleb: Kar je meni znano imajo ti prenosni dvd-ji procesor Zoran, za katerega pa sploh ne obstajajo nadgradnje, oz. se ne dajo nadgraditi.

rokleb ::

Serijska jeNo: VN1E 0xxxx vendar ne dobim podatkov kateri čip je to. Zakaj se ne da nadgraditi če ima Zoran chip.
lp

mastenm ::

Pozdravljeni.

Tudi sam iščem firmware za DVP5916/12. Večina linkov tu na forumu ne deluje več. Našel sem en Mitkotov FW "DVP5960_12v5(beli podnapisi, volume tipke).rar", ki temelji na zadnjem originalnem FW, vendar se položaj zadnjega gledanega filma ne shrani za naslednjič (kot je bilo govora za nekatere verzije FW).
Ali mi lahko kdo sporoči link do najnovejšega Mitkotovega FW, ki si tudi zapomnil položaj gledanja zadnjega filma (naj bi se shranil v EEPROM). In če je le mogoče brez premapiranih tipk VOLUME.
Sicer pa je Mitkotov FW pohvalen in fonti dobro vidni...

zlatorogg ::

Imam problem. Ko priklopim dvp5960 preko HDMI na Phillips full HD pri gledanju DVD-ja lahko gledam 480p in 576p, druga dva (720p in 1080i)pa samo za kratek čas začnejo pikice kot da bi snežilo in se signal prekine in TV išče in sporoča da ni video signala. Ne vem ali je pomembna kvaliteta kablal HDMI za res. 720 in 1080. Jaz sem kupil dol. 5m in je bila cena 30 €.

KoMar- ::

Hja, od kabla to ni odvisno, ker gre za digitalni prenos podatkov.

Kako da ne, če je kabel slabe kvalitete se pri dolžini 5m lahko začnejo problemi.:\
Everybody lies!

zlatorogg ::

marko_stamcar in Modri dirkač katero mnenje je pravo? Kaj naredit ali zamenjat kabel ali odnest na servis DVD player. Ima kdo takšen Player Phillips 5960 in ga lahko priklopi preko HDMI na full HD.

Zgodovina sprememb…

mitko25 ::

Mastenm...
Pripenjam link od mojeg zadnjega FW-ja za Philips 5960/12.
http://www.sendspace.com/file/0a8z20

P.S. EEprom funkcija mora delat, vsaj meni dela ;)
««
48 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027812 (7344) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209326125 (51469) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14725100 (9714) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198346 (7850) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531560 (14813) Stepni Volk

Več podobnih tem