» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
47 / 60
»»

Haci ::

Pozdravljeni!
Na forumu sem nov. Pregledal sem nekaj zadnjih strani, vendar pa željenih informacij nisem našel. Nameravam kupiti domači kino, pa me zanima ali model Philips HTS 3357 že kdo uporablja? Kakšne so izkušnje?. Predvsem pa me zanima ali se dobi nadgradnja firmwara za ureditev podnapisov in ostalih dobrot.
Hvala za pomoč!

BlackHole ::

gregyk, zdaj mi je pa zmrdalo video-audio sihhronizacijo. Se da to pretvorbo z AGK naredit tako, da se to ne bi zgodilo?
MPEG4 modifier mi pa ne zalufa. Napiše "failed to initialize properly..."
LP Marko

Zgodovina sprememb…

gregyk ::

@blackhole: Hm, nisem se kaj dosti ukvarjal z AutoGK-jem, tko da ne vem zakaj sinhronizacija ne štima. Zakaj ti pa Mpeg4Modifier ne zalaufa... hm, tudi pojma nimam. :) Drugače pa lahko poizkusiš prekonvertirat filme s kakim drugim programom (virtualdub, nandub, itd...), poišči malo kak vodič na spletu.

pia2001slo ::

namesti NET Framework 2.0 ali višji in bo delovalo

lp

DixieFlatline ::

Imam 5160 in mi ne prebavi usb ključa(napiše mi unsupported device). Mislm da je problem, ker ima 2 particije(ena majhna tipa CDFS kot pri cdromu in velika FAT32). Windowsi mi ne dovoljo brisat CDFS particije. S katerim programom lahko upravljaš s particijami na usb ključih?

Hvala.

Edit: Sm že zrihtal, obstaja en program za odstranitev u3 aplikacij: LINK
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Zgodovina sprememb…

Whisky1981 ::

Pozdravljeni!!!!

Najprej bi vas pohvalil za ta res fantastičen forum s katerim sem si pomagal že neštetokrat!

Glede na to, da sem kupil novo LCD televizijo sem danes moral seveda kupiti tudi player s podporo HDMI. Odločil sem se za Philipsa 5980 zato ker ima možnost upscalinga na 1080i. Ko sem ga zagnal sem ostal razočaran kajti Divx, ki mi je prej čisto čisto tekel na Yamadi 6700 mi je zdaj štekal oz. slika ni čisto tekla ampak se je zatikala. Zanima me če je to zato, ker ta player nima podpore za PB v osnovi in če je temu tako me zanima ali obstaja firmware s katerim player pridobi podporo za PB.

Druga stvar ki me je zmotila so majhni, prozorni in slabo vidni podnapisi, opazil sem da so na voljo štirje novi firware-ji. Prosil bi če mi kdo svetuje katerega naložit. Moja želja je podpora PB ter večji podnapisi in seveda, da ima vklopljen HDMI, za dolžino znakov na USB pa se ne sekiram.

Hvala za vse odgovore pa vesele praznike Vam želim!!!!

Whisky.

Dumber ::

A se samo meni zdi al podnapisi pri tem 5960 z tem najnovejšim firmawerom prehitevajo. Na računalniku mi jih lepo pokaže med tem ko na playerku prehitevajo za malo.

mitko25 ::

In kateri najnovejši Fw si ti uporabil?
Poiskusi tega:
http://www.sendspace.com/file/0a8z20
L.p.M.

aljaz_x ::

Pozdravljeni,

Pravkar sem nabavil 120 GB WD Passport USB 2.5 " prenosni disk. Med drugim se ga nabavil tudi zaradi prenosa podatkov za DVD predvajalink Philips DVP5960. Stvarca z računalnikom dela super, ampak ko priklopim na Philipsa, na disku utripa samo lučka, drugače je disk mrtev. Disk sem priklučil z sistemom FAT32 vendar še z defaultnimi WD tooli. Nato sem sformatiral čisti format v NTFS in na Philipsu je isto ( vem da ga nebo zaznal mpak vseeno). Sedaj pa me zanima ali je kakšna opicja, da bi stavrci delali skupaj, namreč na nekaj forumih sem zasledil da naj bi zadevca delala. Je kaka opcija z fešanjem Philipsa?

Vsaka ideja dobrodošla,

Lp

Giraffe ::

Pri moji yamadi je crknilo napajanje, zato sem se odlocil za nakup novega predvajalnika.
Sem kupil predvajalnik Philips 5160. Nalozil sem firmware z BigBangove strani. Sem zadovoljen z njim.
Me pa moti ena stvar. Ce so podnapisi predolgi, jih izpise cez rob. Ali obstaja firmware, ki bi znal podnapise lepo postimat tako, da
bi bili vsi na ekranu (wrap)?

Sem ze veliko poiskal, pa nisem najdu.

Lp ales.

mirkuma ::

Uporabi programček DirectSUB slovenskega avtorja...20s dela....desen klik na podnapis in zaženi DirectSUB, kjer klikneš na urejanje ter shrani in to je to predno zapečeš film. KLIK
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

mihasimon ::

Imam Philips HTS 3154 in sem spekel firmware ki je na tej strani.. nekaj časa mi zaganja cd in nekaj kopira potem proti koncu pa kot da ven vrže nalaganje in slika zahrešči ter se vse izklopi... nato ne ne morem več shranit radijskih postaj ker jih moram vedno na novo nastavljat ko vklopim dvd... Je kaj narobe ko nalaga firmware al je tisto običajno?

Lp

montoya ::

l.p.
imam težavo
predvajalnik philips dvp5960 do sedaj delal odlično (upgrade mitko z belimi podnapisi),vendar danes,ko sem ga prižgal mi pa
ni več bral dvd z divx filmi in original posnetimi dvd-i.Filmi,ki so posneti na navadnih cd-r mi pa bere in predvaja!
kakšen nasvet kako in kaj???
hvala za odgovore

Zgodovina sprememb…

• spremenil: montoya ()

@montoya: Očitno mu je odpovedala laserska dioda (ima dva laserja ločena, za cd in dvd branje). Torej edina rešitev: servis.

bon_bon ::

Pozdrav vsem ,

najprej hvala za vse informacije in namige :).

Svoj prenosni disk se formatiral v FAT32 particijo (200GB) je velika. V kombinaciji z Philipsom 5980 delata super. Zaenkrat vse dobro :). Imel bi pa eno vprašanje; in sicer:
Ali se da na kakšen način povečati hitrost kopiranja na FAT32 particijo. Namreč, prej ko je bila ta particija kot NTFS je bila hitrost kopiranja (preko USB2) nekje 25000kbyt/s , sedaj pa je max 4000byt./s

Kakšen namig?

Hvala
lp !

bon_bon

Netrunner ::

En nasvet ... moj Xoro HSD 415 je crknil in Xorota nočem več videt .... se mi splača kupit Philips DVP5960 ??? kako se kaj obnese ?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

najbo ::

@Pain: nevem ali imava kaj skupnega ampak včeraj je tudi meni crknil Xoro HSD 415; sredi predvajanja filma se je ustavil in nima več neke volje do delovanja - vse kar dela je to, da se prižge.
Mogoče kdo ve kaj bi mu lahko bilo in ali ima sploh smisel to popravljati?
Če ne, se tudi jaz nagibam k Philips DVP5960!

Skrata @Pain čez praznike bova očitno počela kaj drugega kot gledala filme :D
daj, daj, daj - dai ce che la fai

friksi ::

Halo. Pred nekaj dnevi sem kupil Philipsov 5960 in me zanima, če se da dobit tiste Mitko-ve FW (po možnosti z belimi podnapisi). Tisti update-i, ki so na strani 38 ne delajo (oz. stran ne obstaja več).
Kot druga pa to, a je potrebno pred temi posodobitvami od Mitka, naložiti tudi tiste iz Philipsove strani ali to ni potrebno?

Pa še to, ali se da te update potem kako spet zbrisat oz. zavrteti nazaj, če ti niso všeč?

Najlepša hvala za odgovor.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: friksi ()

http://www.sendspace.com/file/0a8z20
Pa srečno novo 2008 leto. ;)

Tomay ::

Ali podpira kateri firmware dolga imena tudi prek usb?

Pa še ena težava. Ko predvajam mp3 prek usb ali s cd-ja mi ne scroola, ko preskoči na naslednjo skladbo, pa informacije o skladbi včasih niso jasne (čitljive).

FW je mitko, beli
Voodoo 4Ever

Mitko najprej najlepša hvala za hiter odgovor. Vseeno pa me zanima, ali je potrebno pred tvojimi namestiti še originalne posodobitve? Potem pa imam še neko bolj ˝hardware-sko˝ vprašanje in sicer, zakaj mi noče zaznati mp-3 predvajalnika? Tudi mp-3 je od Philipsa, ko ga priklopim pa mi napiše, mislim da, ˝device not suported˝ oz. nekaj takega. Od punce mp-3 (ki pa ni Philips) pa zazna brez težav. Kaj bi lahko bilo narobe?

Najlepša hvala tudi za ta odgovor/-a.

LP

Gašper

22miki22 ::

Lepo bi prosil za en nasvet.

Kupujem namreč nov predvajalnik. Všeč mi je predvsem philips dvp 5960, vendar pa kolikor jaz vem ne podpira avdio sistema 5.1. , ki mi je ostal po smrti mojega xorota :D

Zanima me kateri predvajalniki (philipsovi) podpirajo 5.1 sistem.

za kake druge predvajalnike, ki niso philipsovi pa bi prosil če mi lahko kdo pošlje mail na 22miki22@gmail.com (ker je pač to topic samo za philipsove predvajalnike) - pa da nebomo smetil

Odštel bi do 100€

Najlepša hvala za pomoč.

Kako misliš, da ne podpira sistema 5.1? Če prav razumem rabiš predvajalnik, ki ima vgrajen DD ali DTS dekoder? Ta tega res nima.
LP Marko

jaz sm res čisti amater v temu.

Zanima me samo ali lahko na njega priklopim stare zvočnike Genius AC-3 na philipsa dvp 5960 ali 5980 in če mi bo zvok deloval normalno.

če je vprašanje neumno se vam opravičujem, vendar res nimam pojma na tem področju in bi lepo prosil za odgovor. LP

Friksi...
Ti kar naloži FW, ne rabiš nobenega originala, oz. je original ža tako ali tako naložen, ko si ga kupil.
Kar se pa tiče Mp3 predvajalnikov, je stvar občutljiva na napajanje v USB priključku.
Tukaj imaš seznam USB diskov, kateri delujejo na tem playerju.:
* ACP-EP 2GB USB Flash Drive
* ACP-EP Memory 2GB Hi-Speed USB 2.0 Mini Flash Drive
* ADATA USB2.0 Flash Disk 2GB - PD2 (My Flash)
* ADATA USB2.0 Flash Disk 8GB – (My Flash)
* Apacer USB 2GB
* Bluesky 1Gb USB
* Corsair Flash Voyager 8GB
* Corsair Flash VoyagerGT 8GB
* Corsair Flash Voyager 16GB
* Dane-Elec zMate Pen 2GB
* Dane Elec Zlight 4GB
* Datawrite 8GB
* EasyDisk 1GB
* Emprex 2GB
* Firstline 1Gb USB
* Foto Source USB2.0Plus 1GB (made by Shikatronics)
* Integral USB Splash Drive 2GB
* iPod 4G 20GB
* Kingston 1GB Data Traveler Elite
* Kingston 2GB USB 2.0 Flash Drive
* Kingston U3 DataTraveller Samrt USB Flash Drive 2GB (Need to remove U3, visit U3.com/uninstall)
* Kingston DataTraveler100, 4 GB
* LG 2GB
* Memorex Travel Drive U3 1GB mini-drives
* Memorex High Speed Travel Drive 2GB
* Memorex 8GB Mega Travel Drive
* OCZ Rally 1GB
* OCZ 2GB Rally 2 (Dual Channel)
* PNY Attache 1GB preformated as fat
* PNY Attache 2GB
* PQI Traveling Disk U172 1Gb
* PQI U230 4GB (but it's slow)
* Sandisk Cruzer Mini 128MB
* Sandisk Cruzer Mini 512MB
* Sandisk Cruzer Micro 512MB
* Sandisk Cruzer Micro U3 1GB
* Sandisk Cruzer Micro U3 2GB
* Sandisk Cruzer Micro U3 4GB (with retractable USB)
* SimpleTech 1 GB
* SimpleTech 2GB USB 2.0 Flash Drive
* Sony 1GB Microvault model# USM1GJ
* Sumvision SV-U88 1GB
* Sumvision SV-U88 4GB
* Super-Talent USB2.0 4GB
* Transcend JetFlash 120 4GB
* Transcend JetFlash 2A 4GB
* Ipod 3rd Generation
* IPod 4th Generation
* iRiver H140
* Mapower Ext 2.5 inch with a 4200 RPM Fujitsu Disk
* Pocketec 20GB 2.5"
* Prestigio Storage Data Safe II 120GB
* Toshiba Gigabeat F10 10GB
* Toshiba Gigabeat F40 40GB
L.p.M.

prosim za odgovor

Zanima me samo ali lahko na njega priklopim stare zvočnike Genius AC-3 na philipsa dvp 5960 ali 5980 in če mi bo zvok deloval normalno.

lp in hvala

UrosTT ::

Imam Philipsa 5980 in imam film na USB ključku (iz tega USB ključka lahko normalno gledam nekatere filme) ki je velik 2,1 GB in je resolucije 720x304. Ko pritisnem Play na predvajalniku se ne zgodi nič... oz. pokaže se tisti modri ekran ko ponavadi prične z indeksiranjem filma, ampak se ne zgodi nič... tudi če čakam 5 minut. Če pritisnem STOP me vrže nazaj na seznam datotek.
GSpot pokaže tole:

Ker se na te zadeve s kodeki ne spoznam bi prosil za pomoč... kaj mi je storiti? :)

LP Uroš

@UrosTT: Problem je v DF (duplicate frame). Kar je meni znano je edina možnost da ti bo delalo na dvp-ju, da film še 1x prekodiraš z npr. AutoGordianKnot-om (autoGK).

r0Kk ::

Samo eno vprašanje ... meni se med gledanjem filmov na DVP-5960 večkrat zgodi, da slika ne teče gladko, kot bi preskakovala oz. trzala. Nekje sem prebral, da je to težava z nepodporo firmwarea za Packed-Bitstream, pa me zanima, če ima kak mitkov firmware podporo za PB ali pa če obstaja kaj priporočljivega s podporo PB? Trenutno uporabljam mitkov firmware in sem sicer zadovoljen.

Najlepša hvala.

drdoxa ::

mene tudi zanima nakup hts 3357
v čem je razlika med 3154 in 3357 zakaj je potreben hdmi izhod

plavko61 ::

DVP5980:
a je kdo opazil da težava z predvajanjem divx/xvid z 5.1 zvokom.
Opazil sem problem pri dveh filmih in oba sta imela DTS 48kHz zvok.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

KoMar- ::

Vprašanje, če player podpira DTS v XviD sploh... DD 5.1 podpira (AC3), za DTS pa dvomim...

In kake težave bi naj to bile?
LP Marko

ni zvoka oz. tišina je težava :D

malo je tečna zadeva ker player že tako podpira divx resolucijo do 720x576, sedaj pa še mu DTS dela probleme.

Če bi bilo enostavno pretvorit v downmix pm3 stereo bi še bilo cool.

Modri dirkač ::

Click!

Mislim, da bo to pravi odgovor.

P.S.: Kateri player pa podpira več kot omenjeno resolucijo DivX?
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

@Modri dirkač:
DVP5980 mi ne predvaja xvid/divx z DTS 5.1, priključeno na PHILIPS 37PFL762 z HDMI (tudi analogno ne dela)

ko pridem domov bom poskušal convertat z KLICK v ac3.

Modri dirkač ::

Jah, v specifikacijah o DTS ni govora kolikor jaz vidim, samo Dolby Digital.
Everybody lies!

mislim da dela DVP5980 DTS passtrue in mi potem TV dela downmix.

hvala sem novi lastnik 5980 in men se zdi da je e serija kupil v merkurju 10.01.2008
dal sem fw po nasvetu gregyk in sicer http://rs121.rapidshare.com/files/72896...
podnapisi so dost veliki
usb me pa ne moti 8 znakov če to popravim javim
če kdo potrebuje podnapise v divx velike kot če gleda dvd naj si da samo prvo verzijo fw
lahko kupite in nadgradite vse tipe in verzije 5980 ne se bat je v redu da se nadgraditi
pisava naj bo standard vsi šumniki delajo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drdoxa ()

Sem uspešno pretvoril DTS v stereo mp3 z AutoGK, 40min xvid z DTS v 60min na ATHLON1700+.

Evo, končno sem našel čas, da naložim FW na predvajalnik. ME pa samo zanima, a mora bit na CD zapečen v kakšni posebni obliki al ga lahko zapečem normalno kot podatke?

Hvala

LP

P.S.
Imam pa Philips 5960

@drdoxa

ali ti delujejo DVD filmi preko zunanjega diska na USB brez zatikanja ? Meni na 5960 delujejo divx-i preko 500GB diska bp, DVD-ji pa se zatikajo (mislim da je bitrate omejen z USB-jem na okoli 2000kb/s)

J

Za upgrade sem že našel navodila.

Zdaj me pa zanima ali lahko na Philipsu 5960 uravnavaš podnapise, da bi se ujemali z zvokom (tako kot to počneš na računalniku)?

Hvala.

LP

TRIROG ::

A philips za 5980 še vedno ni zrihtu RANDOM play za MP3 je?

A to nobenga druzga ne moti razn mene ? Da 5960 ma random za mp3 je 5980 pa ne ... mislim svasta ...

nx6325 ::

pozdravljeni,

imam dvp5960, pa me zanima če se da s tem predvajalnikom sploh predvajati .mpg datoteke? Imam namreč celo domačo zbirko takih posnetkov, pa vsi se zelo zatikajo med predvajanjem. Kakšna bi bila rešitev za ta problem? zej če grem vse preripat zgubim kar nekaj kvalitete, glede na to da je že sedaj bolj na minimumu.
P.S. : prej sem imel neki starejši dvd player in mi je te filme normalno predvajalo, sedaj pa tema...imam pa tudi najnovejši FW gor ki je na tej strani.

prosim za kak nasvet

@friksi

ne moreš usklajevati podnapisov kot na računalniku, lahko pa usklajuješ zvok ter govor (lipsync)

borg ::

Pozdravljeni
Naložil sem FW na 5980. Zanima me ali je varianta, da pokaže več kot 8 znakov na USB disku. To zelo pogrešam, saj filme večinoma gledam iz tega diska. Drugače pa sem zelo zadovoljen z nFW katerega sem namestil

Hvala za odgovore

za tiste ki se vam ne da brat vsega tega
dvd se ne more predvajati brez zatikanja ker je usb1.0 ko bo v prodaji predvajalnik usb 2.0 bo delalo brez zatikanja
mislim da ga ni v prodaji baje da xoro neki ponuja sam je samo fora kolikor vem

jaz imam tudi 8 znakov pa mi ni uspel še noben fw baje da enim pomaga določen tip ne pa vsem ker so razlike med predvajalniki v čipih
ko kaj zvem sporočim
««
47 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027816 (7348) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209326132 (51476) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14725103 (9717) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198346 (7850) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531560 (14813) Stepni Volk

Več podobnih tem