» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
46 / 60
»»

Invisigoth ::

JUHU ; Gregyk for president ! Dobil, namestil (s pomočjo tvojega izčrpnega navodila za drug model) in zdaj so
podnapisi tip-top ! Če se spomniš kaj novega in še kaj spedenaš, se priporočam . Najmanj pir imaš pa v dobrem !!
Imam rad vse, kar imajo radi mladi.Zbiram Rambo 2, imam že vse plošče in gramofone. Ravno vezem goblen z njegovim likom...

pensa ::

kupujem dvp5980. ker ga trenutno pri naših internet ponudnikih ni sem mpogledo malce čez mejo.

imajo tega PHILIPS DVP 5980 - VL naj bi pa podpiral mpeg4? mnenje?

http://www.saturn.at/start.html?klabSes...

danix1 ::

5980 dobiš v Big Bangu. Je malce dražji, vendar še vedno ceneje kot če avstrijcu plačaš poštnino. Pa še slo garancije ne boš imel.

lp

BlackHole ::

LP Marko

pensa ::

ja ni ga. sem ga ze narocil mimovrste in so mi rekli,da jih ne dobijo.da naj probam drug leto :O sem tudi preklical vse ponudnike, ki so na linku katerega si podal. vsi so preverjali pri dobavitlu in jih zaenkrat ni za dobit. kao cez 14 dni ali vec. zato vem,da ga ni za dobit. sem pa upal,da ga bom mel pred pocitnicami ;(

glede bofa - ko sem bil tam in gledal po njihovi strani ga nisem opazil. bom preveril.
sem preveril in ga ne najdem - majo sam 5960.

kako to,da ta pr sosedih podpira mpeg4?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pensa ()

Modri dirkač ::

Obstaja samo en 5980.

Comtron ga ima v današnji reklami za 99€
Everybody lies!

blze ::

živjo,

Glede na to da sem se zgubu u poplavu postu me zanima če mi lahko kdo svetuje ker HTS naj uzamem da mi bojo delovali normalno podnapisi da ima HDMI izhod in pa seveda usb vhod za gledanje filmov prek zunanjega diska?

al pa če mi kdo svetuje kerga naj uzamem posebi dvd in pa zvočnike posebi 5.1 sistem.

to se bi uporabljalo u dnevni sobi.

cena naj bo okrog 200€, upam da dobim kej pametnega.

hvala
uživejte
blze

Gregyk, če boš kaj bral :
- Je kaj novega za HTS 3154 v smislu menijev ? ko bere fajle iz usb-ja, tudi če nimajo več kot 8 znakov, kar
pomeša imena in dodaja nove znake oz. imena...neprijetno je preverjat, ker je taprav...
- mogoče siv pas pod podnapisi ? na beli podlagi se seveda ne vidijo...velikost pa je odlična zdaj...
Brez zamere: že to, kar si mi uredil, je več kot dobro. Pa lep pozdrav !

gregyk ::

@Invisigoth: Pri Usb znakih ti ne morem pomagati, žal. Lahko ti pa pomagam z podnapisi, bele črke, temno siva podlaga (jaz sem zase naredil iste za moj dvp-5160 da se vidijo dobro tudi pri svetlejših scenah): KLIKNI ME

Stari, iskrena hvala za trud, ampak ne deluje. Podnapisi so še kar na prozorni podlagi....saj ni panike. Škoda zaradi tvojega časa in truda...
Imam rad vse, kar imajo radi mladi.Zbiram Rambo 2, imam že vse plošče in gramofone. Ravno vezem goblen z njegovim likom...

@Invisigoth: kako ne deluje?! si potegnil zadnji fw, z mojega zadnjega posta? Sem še 1x preveril, 100% je siva podlaga (naj bi bila taka kot je bila pri originalnih podnapisih preden si nadgradil). Edino če ima tvoj player drugačne nastavitve v fw-ju za barvo podlage, samo skoraj ne verjamem, ker oba z mojim 5160 temeljita na Mediatek chipsetu... Hm, prask, prask... :)

Jap, potegnu iz zadnjega posta, naredu disk, player prepozna disk (še play ni treba pritisnit, takoj upgradea),
rezultat pa kot prej - lepi veliki podnapisi na prozorni podlagi....ne sekiri se - razen če maš rad izziv

@Invisigoth: Zdaj pa MA DA DELA :)

In tud dela :))) Car si, stari, hvala !!!

zachov ::

Jah tudi po prebranih več kot pol vseh napisanih straneh nisem zasledil nikjer modela dps3142, rabil bi kakšen firmware, za povečanje podnapisov, za premik časa kjer se film prekine ipd. Firmwara nism zasledil tudi na bigbangovi strani. SO samo za druge modele in me zanima če je mogoče kateri drug model kompatibilen temu in bi lahko uporabil tisti firmware. hvala za kakršnokoli pomoč.
PwneD bY ShaoliN

@zachov: Najbrž misliš DVP-3142... Firmwarea za ta player sploh ni drugega od uradnega, ker temelji na popolnoma drugem chipsetu kot npr. 5160, 5960, 5980 (mtk - mediatek). Sem že gledal fw da bi popravil velikost podnapisov, samo se ne da, oz. ne najdem programa s katerim bi ta fw lahko spreminjal. Tako da je še malo za počakat, se zna narediti da bodo hackerji pogruntali tudi to. Torej: ni kompatibilen z nobenim drugim playerjem, tko da zaenkrat ne bo šlo. :)

dmk ::

Prosil bi za link do najnovejše in najboljše verzije firmwarea za DVP-5960
Fajn bi bili veliki podnapisi pa samodejno predvajanje podnapisov...

Sem pregledal kar nekaj strani nazaj, pa je polno različnih verzij, jaz pa nočem to vse sprobavat.

Najlepša hvala,
LP

alexus21 ::

Firmware za DVP5960_12v5

http://www.sendspace.com/file/0a8z20

Lp,...

uporabnik232 ::

jaz imam doma philips 5160 model.

napisal sem na en drug forum ce se da prek trdega tiska gledat filme, pa so mi povedal da se da, samo da moram disk formatirat v fat32 formatu. no to sem naredil in napise da ne podpira diska.

kaj naj se probam narest da bo delalo?

Modri dirkač ::

Kaj za en disk pa je? A ma svoje napajanje?
Everybody lies!

ja disk ma svoje napajanje

zdej tocen izdelek ne vem je 500gb disk ma usb in sata vrata pa rekl so mi da mora met particijo k je max 100gb jaz sem jo nareil 20gb particijo v fat32 formatu

@uporabnik232: Če ti napiše unsupported device oz nekaj podobnega, ti pač ne bo delovalo. Velikost particije pa ni pomembna, jaz imam usb hard disk formatiran na fat32 in particijo 360gb pa deluje bp (na dvp-5160). Pač tvojega diska očitno player ne podpira, najbrž zahteva na usb priklopu preveč toka, ne glede na to da ima lastno napajanje.

astronaut ::

MODRI DIRKAČ: To ni čisto res.Uporabljam external disk od notebooka 100Gb in mi dela brez dodatnega napajanja. Tudi štekanja med gledanjem ni. Je pa res, da je 100Gb premalo če hočeš več DVD filmov imeti gor.Gre, če soDivX.Pa še to glede USB ključkov. Imam USB Patriot XT Exporter 4GB.

* Hi Speed USB 2.0 Compatible (backwards compatible to USB 1.1)
* Up to 150X performance speed
* Easy plug and play functionality
* Durable water and shock resistant housing
* Driverless in WIndows ME/2K/XP/Vista, Mac OS 9.x, OS X, and Linux with USB storage support
* Certified for Microsoft Vista Readyboost
* Lifetime Warranty

Dela super.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: astronaut ()

cekr ::

Eno vprašanje glede nakupa novega predvajalnika.
Že en čas ne spremljam te teme zato sem malo OUT. Svoj predvajalnik 720SA se spravil v mejo strojnih zmoglicosti, tako da sem z njim glede njegovih specifikacij zadovoljen.

Zdaj me pa zanima, če obstaja kakšen Philipsov DVD predvajalnik, ki je zmožen predvajat vsaj 720 vrstic oz. je že sposoben prebavit HD-MPEG4-h.264, in se ga da dobiti na našem tržišču.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

Sawo ::

Cveto: "Mora bit 100hz, pa mora bit priklop preko RGB (oziroma scarta v načinu rgb), pa ne bo nobenega migetanja."

@Cveto:
Sem malce preveril povezave in je vse OK. Sicer je TV Panasonic in je 100Hz, povezava je Scart-Scart, tudi nastavitve so na RGB. tako da tu ni bilo videti težav. Je možno da je zadeva problematična zaradi samega ekrana televizije (katodna cev)? Razmišljal sem da bi predvajalnik odnesel do prijatelja, ta ima LCD TV, če bi zadeva bila morda drugačna.
Sicer pa je to "migetanje" opazno tudi v meniju predvajalnika, kjer je sam seznam vsebine DVD-ja, CD-ja,....Migetanje ni zelo močno je pa na "mirujočem" zaslonu dobro opazno.

Lp, Sawo

LojzePek ::

@uporabnik232: imam podoben problem s WD zunajim diskom, dela pa mi samo vprimeru, če najprej sam ročno vklopim disk in šele nato prižgem player. Particijo mam vlko 320 GB (fat32).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LojzePek ()

@LojzePek sem probal pa ne deluje

k mora bit disk cel formatiran v fat 32 al samo ena particija
pa se mora to s kakim programom formatirat al lahko samo z desno kliknem pa format tako kot sem zdej naredil

ce to res porabi prevec toka je mogoce kriv kabel?

mihasimon ::

Kaj mi lahko kdo prosim pove kako se zapeče tisti firmware od Gregyka za Philipsovega hts3154, pri katerem so povečani podnapisi na sivi podlagi...

Hvala lepa & Lep pozdrav

Miha

@uporabnik232: v fat32 moraš večje particije formatirat s posebnim programom - Swissknife (z njim lahko formatiraš v Fat32 particije do 2TB), ker xp-ji tako velike particije formatirajo samo v NTFS (če bi prebral kak post nazaj bi to že vedel)

@mihasimon: Greš v Nero-ta, izbereš cd-rom iso, greš na zavihek ISO in izbereš pod Data mode: Mode2/XA in izbereš pod File name lenght (ISO): Max. of 31 characters (level 2). In pritisneš spodaj New. Potem pač potegneš notr file s končnico .bin in zapečeš. (tudi ti bi lahko malo prebral poste za nazaj, je bilo že vse napisano)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

pia2001slo ::

Pozdrav,

mogoče kdo ve ali je možno povezati DVP-5960 z Geniusovimi 5.1 5000 zvočniki za 5.1 zvok?
Phillips ima samo coax in stere izhod, Genius pa analogni 5.1 ter stereo vhod, nima pa coax vhoda ?

hvala

Potem pa ne bo šlo, razen preko sterea. Rabiš še ojačevalec oz. receiver (ki ima vgrajen tudi DD, DTS dekoder).
LP Marko

Mesky ::

Pozdravljeni
Mene pa pri Philips HTS3154 hišnem kinu zanima ali bere filme iz USB terminala, ključek ali zunanji disk.

Za gregyk pa imam vprašanje ali za Philips LX3900SA tudi lahko prirediš Pelijev firmware, ker mi noče predvajati slovenskih podnapisov pri DVD-jih.

Hvala za odgovore.
Mesky

@gregyk
ja pa mora bit cel disk formatiran v fat32 al je lahko samo 1 (tista, ki bi gledal z njo)?

Zgodovina sprememb…

@Mesky: Daj mi link do tega fw-ja pa bom pogledal.

@uporabnik232: Nisem še probaval z različnimi particijami, imam na disku narejeno samo eno in le-ta je fat32. Moraš pa predvidevam, če imaš več particij, OBVEZNO imeti PRVO v fat32, drugače jo player ne bo videl.

Dumber ::

A za 5960 obstaja firmware kot za 5160 ki avtomatsko prebere podnapisi. In tisto z tipko title da greš na določeno minuto ?

gregyk pošiljam ti link na to stran Peli
Pri verziji 7, ki je ni na tej strani, imam jo jaz, mi prikaže slovenske podnapise, pri višjih verzijah pa le še angleške in nobeni drugih.
Trajalo je malo dlje.
Hvala za pomoč.
Mesky

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mesky ()

@Mesky: na žalost ti ne znam pomagati, sem pogledal pa nisem našel nastavitve... Očitno boš moral kontaktirat tistega ki je ta fw naredil.

gregyk hvala ti za trud. Bom probal kontaktirati z Pelijem.
Mesky

HELP !!! Imam HTS 3154 z Gregykovim FWjem in dela čist Ql, do zdajle, ko sem v setup-u pomotoma izbral
video output YUV namesto RGB. Zdaj ni slike in če ni slike, ne morem po meniju najdit, kar sem vklopil...
Probal sem z user manualom in na slepo, pa ne zadenem....kaka ideja ? Al kar povozit s firmwearom - bo potem ostalo na default ?? Hvala za vsako (uporabno) idejo....;(

Hvala, sem kar probal s firmwearom in ja, postavi zadevo na default. Hvala vseeno.

angus255 ::

Jaz sem kupil Philips DVP 5160, in sem nalozil firmware pobran iz http://www.bigbang.si/?kat=posodobitve&... . Ravnal sem se po navodilih in tudi dvd je vse naredil tako kot pise v navodilih. Po posodobitvi pa sem sel v meni da bi spremenil jezik, in sem pomotoma izbral turški in mi je zadevo sflešalo; slika je popacena, predalcka dvdja ne odpre, niti ne reagira na noben gumb ki ga pritisnem.
Mi ve kdo kako zadevo popravit ?

@angus255: Skoraj ne morem verjeti, da ti je samo nastavitev na turščino uničila predvajalnik... No ni važno kaj jaz verjamem. :) V glavnem, nesi dvp na servis, kjer ti ga bodo na novo flashali s pomočjo kabla. Kabel lahko narediš tudi sam, ali pa uporabiš kak star kabel za povezavo z gsm-jem in ga predelaš. Navodila imaš tu:
LINK

Ja pa ravno takrat ko sem izbiral jezike sem pomotoma pritisnil ok pri Turščini in je popačilo sliko in sedaj niti predalčka ne odpre.
A mi zna kdo kaj vec povedat o tem kablu oziroma ce se kje navodila v slovenščini ?

Oziroma ce je kdo iz okolice Gorice ki bi mi lahko pomagal pri tem ?

Na 5980 sem zdaj prvič naletel na težave pri predvajanju divx-ov iz DVD-ja. In sicer, pri enem filmu mi frame prestavi na vsakih 5 sekund približno, medtem ko zvok in podnapisi nekak normalno delajo. Na računalniku video dela normalno, codec je XVID. Pri drugem pa zvoka kar naenkrat zmanjka. Na Pc-ju vse OK. Ve kdo kako te težave odpravit oz. ugotovit vzroke?
LP Marko

@BlackHole: Za prvi primer sem skoraj prepričan da je rippan, oz. kodiran z GMC-jem (global motion compensation) ki ni warp 1 (najbrž je warp 3). Preveri z GSpot-om, pa ga še 1x prekodiraj npr. z AutoGK-jem. Poizkusi to tudi s tistim filmom pri katerem ti zmanjka zvoka. Malo primerjaj podatke v Gspot-u med filmom ki ti normalno dela in tistimi ki ti ne, pa boš videl kako mora biti kodiran.

Pri filmu, ki dela v redu je takole:
File Length Correct
OpenDML (AVI v2.0)
Interleave: 1 vid frame (40 ms), preload=504
Audio frames: Aligned on interleaves
Video: 588 MB (84.09%)
Audio: 103 MB (14.82%)
AVI Overhead: 7.69 MB (1.10%)

Pri dveh, ki pa ni, pa takole:
File Length Correct
OpenDML (AVI v2.0)
Interleave: 1 vid frame (42 ms), preload=32
Audio frames: Split across interleaves
Video: 515 MB (73.50%)
Audio: 182 MB (25.97%)
AVI Overhead: 3.75 MB (0.54%)

in

File Length Correct
DivX Style "packed bitstream" AVI
OpenDML (AVI v2.0)
Interleave: 96 ms (2.3 v.frames), preload=480
Audio frames: Aligned on interleaves
Video: 606 MB (86.45%)
Audio: 86.6 MB (12.35%)
AVI Overhead: 8.40 MB (1.20%)

Kaj predlagaš, da naredim v AGK? Nisem še delal tega namreč.
LP Marko

@BlackHole: iz tega kar si postal se nič ne vidi, vidi se pa v GSpot-u, tam kjer se ti prižgejo ikonce kot je npr. PB, GMC, QPEL, itd.. na desni strani zgoraj, ko včitaš film. Ja AutoGordianKnot (AutoGK)pa pač uporabi da na novo prekodiraš filme ki ti ne delajo. Pač odpreš file v AutoGK-ju, pritisneš CTRL+F9 in izbereš spodaj desno Enable standalone support - MTK/Sigma. Pritisneš Add Job in potem start in pač počakaš uro, dve da se konča. potem ti bo delalo na dvp-ju bp.

Aha, se mi je zdelo, da bo treba drugje pogledat. Takle je, pri tistem, kjer skače slika, je prisoten GMC, tam kjer pa zmanjka zvoka, pa je PB (packed bitstream). Pri tistem, ki dela normalno pa ni ne enega, ne drugega.
LP Marko

@Blackhole: Za odstranitev GMC boš moral film na novo prekodirati, npr. kot že napisano z AutoGK-jem. Za odstranitev PB pa je dovolj 'spustiti' film skozi Mpeg4Modifier (odpreš film, pod packed bitstream daš kljukico na unpack in shraniš film). Program dobiš na www.moitah.net
««
46 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027820 (7352) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209326176 (51520) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14725104 (9718) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198347 (7851) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531567 (14820) Stepni Volk

Več podobnih tem