» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
45 / 60
»»

gregyk ::

@plavko61: Ni ti treba gledati v fw-ju. Ti mi samo sporoči ali imaš na playerju v setup meniju kake možnosti izbire velikosti podnapisov, ali imaš možnost izbire samo kodne strani (cp) oz. jezika podnapisov? Ker v Tech25 fw-ju so dvojni podnapisi s šumniki, eni so bolj široki, eni pa ozki, zanima me katere uporabljaš? Torej v fw-ju sta dva podnapisa s šumniki: eden je širok 28px in visok 33px, drugi je pa širok 26px in visok 32px. Torej, katerega ti samo zamenjam? Ker prej sem zamenjal kar oba z 41px. Mogoče je potem fw ratal prevelik in ti zdaj zato ne delajo dolga imena. Upam da se razumeva?

Lp

keeneye ::

BlackHole; Modri dirkač:

Ok, res je, da imam player šele en teden in da prav veliko filmov še nisem pogledal.
Mi lahko povesta naslov kakšnega filma, ki dela največ preglavic z zatikanjem z USB-ja?
Predvajanje iz DVD-ja ali CD-ja je B.P.

SanDisk Cruzer Contour: 25MB/s branje in 18MB/s pisanje (Imava isti model ključka?)

LP, keeneye

BlackHole ::

Hitrost ključka je nepomembna, če je player sam ne zmore. Brezveze, da ti govorim naslove (ker kot pravim, skor vsak film po malem šteka), ajde najbolj mi je ostal spominu "28 weeks later" 2Cd AC3 zvok, scena s helikopterjem, pa še kakšna, ne morš gledat. Tudi zvok začne kar brnet, neprebavljivo. Bodi pozoren na scene, kjer se kamera počasi premika čez pokrajino (dostikrat na začetku filma), sobo karkoli in primerjaj s filmom na DVD-ju.
LP Marko

eos ::

še moj prispevek:
http://rapidshare.com/files/72885604/DV...
fonti so velki 38pix, bele barve s črno obrobo, dolga imena fajlov (mislm da 48 znakov)

Ne znam pa prestavit podnapise še nižje kokr si tile. Probal sm z MTKWindows in sicer s tremi verzijami tega programa, a ni šlo. Tam za področje sem izbral 0x12, vendar se nič ne pozna.
Lahko kdo drug to naredi pa sproba?

plavko61 ::

@gregyk:imam na izbiro samo default; central european; cirilic, velikosti pa ne
@lapan: sprobal sem podnapise in so kar cool, iz DVD-ja so res dolga imena datotek iz USB pa samo 8 znakov
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

@plavko61: tu imaš dve verziji, sem enkrat zamenjal en font, drugič drugega. Ena od teh dveh ti bo sigurno delala. In upam da bodo tudi dolga imena ostala. (čeprav je možnost da nisi dal linka za fw z dolgimi imeni... si siguren da si dal pravi link, oz. pravi fw, ker mi ni jasno da bi se dolga imena kar izgubila?!)

http://rapidshare.com/files/72896941/dv...

@gregyk: sprobal "DVP5980_12 prva verzija" podnapisi veliki 41px ko izberem standard, ko izberem cirilic ali central europeian majhni. Ko predvajam iz DVD dolga imena datotek, ko predvajam iz USB 8 znakov

@plavko61: A si siguren da si imel prej z usb-ja tudi dolga imena s prav tem (tech25) firmware-om? Ker mi ni jasno kako bi se lahko to spremenilo...

Edit: sem malo raziskal. Očitno fw s podporo dolgim imenom prek USB-ja sploh NE obstaja (vsaj zaenkrat ne).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

Na USB že po defaultu ni več kot 8 znakov, medtem ko na DVD-ju so, če se o tem sprašujeta (59809).
LP Marko

eos ::

to sm našu na enem angleškem forumu:

http://board.softpedia.com/index.php?sh...

The current firmware supports CP1250,CP1251 and CP1252 codepages.

***UPDATES FROM PREVIOUS FIRMWARE***
The subtitles are centered
Thanx to zavlakas for the fix.

There are two firmwares for 5980/12
The first has the HDMI feature working, but the USB file browser is limited
to 8 characters.

The second is patched with the 5160 ARM, and has long filename support on USB
browser but lacks the HDMI feature.

We are still looking for someone to help on applying the word wrap patch..

tech25
mr.vanity@gmail.com

http://rapidshare.com/files/70070038/DV...

no kaj mate rajši, dolga imena na USB ali HDMI:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: eos ()

mbranko ::

@ mitko25

ali je v tvojem fw možnost, da ti pokaže tudi podnapise na mediju. me zelo moti ker prikaže samo naslov filma, ne pa tudi podnapise, ki so na mediju.

lp

za tech25 v2 sem ziher da je imel 13-15znakov pa odrezal jih je drugače kot tale. Trenutno ne najdem linka kjer to piše. V tech25 lahko tudi šaltaš me podnapisnimi datotekami, če sta npr. 2CD-ja ti tukaj včasih napačnega izbere.

@BlachHole: na mojem dvp-5160 imam tudi na usb-ju daljša imena. Zato pa je kot je omenjeno zgoraj patchan 5980 fw z arm-om iz 5160-ke.

@plavko61: očitno ta fw ki si mi ga dal da zamenjam podnapise NI imel podpore za dolga imena na usb-ju. Ker sploh ni logično da bi pri menjavi podnapisov podpora za usb imena kar izginila.
Očitno si mi dal link od verzije ki ima HDMI in nima dolgih imen na usb-ju. No tu imaš popravljeni obe verziji. Upam da smo zdaj uredili? :)

http://rapidshare.com/files/73051519/DV...

Zgodovina sprememb…

me zelo moti ker prikaže samo naslov filma, ne pa tudi podnapise, ki so na mediju.

Zakaj bi pa rabil, da ti prikaže podnapise? Odpreti jih tako ali tako ne moreš, če jih imaš namen brati iz TV-ja. ;)
LP Marko

verjetno smo nostalgiki. prej smo imeli elto 8883 in je to možnost imela. pa je šel laser in je romala v smeti. :(
potem smo nabavili yakumoja, ista možnost, pa je po 1 letu tudi ta izdihnil :(

če pomislim, se je res potrebno na to privaditi, da jih ne pokaže. si pa včasih zaželimo, da bi videli kaj je na mediju. posebno če podnapisi niso enako poimenovani in moraš nato probati.:)

Če niso enako poimenovani, potem tako ne bodo delali, kolikor vem in ti spet ne koristi, če ti jih pokaže. V vsakemu primeru moraš Cd(dvd) porinit "v računalnik" in tam zadeve poštimat.
LP Marko

se pravi da jih ne "potegne" če niso isto poimenovani? spet ena "mogoča možnost"?

lp Branko

problem pri podnapisih je tudi iz USB ko skrajša imena, ti lahko npr. CD2.podnapis tako okrajša in preimenuje v CD1.podnapis. Torej ti zamenja podnapisa.

Ja, to je tud problem, zato je filme z dvema Cd-jema najbolje preimenovat, tako da nimajo več kot 8 črk. Z dolgimi imeni so težave preko USB-ja, tako da toliko kot sem se veselil tega USB-ja, toliko mi je zdaj neuporaben, vsaj kar se filmov tiče.
LP Marko

Pravkar sem nazaj naložil tech25 in preštel 24 črk na USB, kar je zakon.

pierlo ::

živjo
A kdo ve kje naj dobim slovenski firmware za philips DVP 3142 ? Ali pa tuji. A paše firmware od DVP 5160 na 3142 ? A obstaja kje kakšna primerjava teh dveh Philipsovih modelov ?

LP Peter

@pierlo: Ne, fw od 5160 ne paše na 3142! Imata popolnoma drug chipset. Katerega ima 3142 pojma nimam, ker nisem našel nič o tem. Boljši nakup bi bila sigurno 5160-ka že zaradi odlične neuradne podpore (za 3142-ko neuradne podpore oz. fw-jev sploh ni)

Tu imaš zadnji uradni firmware (neuradnih pa ni):

Prenos iz www.p4c.philips.com

[popravljena povezava. podtalje]

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podtalje ()

pierlo ::

Hvala za odgovor. Kateri DVD predvajalnik od naštetih mi svetujete. Mam drugač Yamado 6700 z posodobljenim firmwarom in sem zadovoljen. Rabim pa še enga. Kupil sem sicer Philipsa DVP 3142 sam (glede na to da ni neuradnega firmwara) ga lohk zamenjam v 8 dneh tko da? Razmišljam o Philipsu DVP 5160, ali Xoro do 60 eurov, ali Scott do 60 evrov. Ta DVP 3142 ima sam eno vrsto podnapisov, ki so dokaj majhni, pa še nisem zasledil kje bi se dalo nastavljat kvaliteto slike( kontrast, svetlost). Yamada recimo ima to vse.,

LP Peter

@pierlo: Jaz kot sem že napisal, priporočam dvp-5160. Imam ga tudi sam in na big-bangovi strani dobiš fw, ki ima 4 velikosti podnapisev in še ostale funkcije. In ni noben problem spreminjati ali dodajati podnapise. Ima pa tudi Usb, ki lahko včasih prav pride. Mislim da je za 69€ kar dobra kupčija (toliko je v big-bangu, merkurju)

Za vse ki hočejo večje podnapise, pa jih pri njihovem playerju ni možno nadgraditi. Obstaja tale programček, ki podnapise vstavi v avi datoteko. Se pravi iz npr. avi in srt datoteke naredi samo eno datoteko s končnico divx. V njem lahko spreminjaš tudi željeno velikost podnapisov, položaj, itd... Mislim da to obliko zapisa podpirajo skoraj vsi novejši playerji, ki podpirajo divx ultra standard, vsaj moj dvp-5160 ga podpira, preizkušeno. Traja pa vključevanje podnapisov v avi datoteko samo par minut. Še link:

http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php

Upam da bom s tem komu pomagal.

Lp

Zgodovina sprememb…

nx6325 ::

zdravo.

Imam vprašanje, če ima kdo najnovejši firware za dvd predvajalnik dvp 5960?
naložil sem enega iz big bangove strani, samo imam težave s predvajanjem nekih filmov ki sem jih doma ripal. Slika se zatika.
tko da če ma kdo kaki novi firmware bi lepo prosu če doda link.

hvala, lp

@nx6325: Probaj pri ripanju izklopit oz. ripaj brez GMC (global motion compensation), PB (packed bitstream)... Philipsi kar jaz vem podpirajo samo GMC warp 1 (vsaj moj 5160). Moj dvp sicer predvaja PB normalno, lahko pa da tvoj ne, kaj vem. Sicer pa preripaj tvoje filme z AutoGK-jem in med hidden options (ctrl+F9) nastavi: Enable standalone support - MTK/Sigma

Zgodovina sprememb…

Modri dirkač ::

Tole bo verjetno rešilo tvoje probleme.

http://www.moitah.net/
Everybody lies!

a mi lahko da kdo link do unga mtw firmwara za 5960?

LP

Živjo.
Jaz imam še eno vprašanje. Malo sem bol prebiral forum in sem videl da je mitko25 naredil odličen firmware za dvp 5960. Ker imam komaj nekaj dni ta player še nisem našel čisto popolnega firmwara.
Ker pa njegovi linki do tega firmwara ne delujejo več bi lepo prosil če ima kdo kje ta zadni firmware ki ima vse naslednje lastnosti kot jih je izvedel mitko25 in da gor link al pa mi kar na ZS pošlje:
- PB podporo
- Slovenski meni
- Samodevno predvajanje divx podnapisov (film in podnapis MORATA biti enako imenovana)!
- Funkcija GO TO (tipka TITLE)
- Viden meni za določitev velikosti podnapisov (MAHJNI, SREDNJI, VELIKI)
- Funkcija samodejega izklopa playera je izključena! (Kadar želite film dati na pavzo, se po petih minutah vklopi screensaver, vendar se player ne izključi samodejno).
-Tipka REPEAT je za volume +
Tipka REPEAT AB pa za volume -

Sem že našu firware, tko da je sedaj ok.

ircr ::

Sam imam dvp5160 pa nimam problemov z predvajanjem filmov preko usb. Me pa zanima, če je možno gledati filme preko usb prenosnega diska?

Rad bi kupil ene 160 giga disk pa bi si filme kar gor devu. :8)

(možno, da že je v kakšnem odgovoru to omenjeno, vendar se mi ne da iskati vseh - sem pa poskusil iskanje vendar brez uspeha)

@ircr: Jaz ima tudi 5160-ko in ni problemov pri predvajanju preko usb-ja. Tako z ključka kot tudi ne z 360gb zunanjega usb trdega diska. Mora pa imeti zunanji disk externo napajanje, ker z napajanjem samo preko usb-ja trdi disk skoraj sigurno ne bo deloval. Pa formatiran mora biti na FAT ali FAT32 file system. Jaz imam samo eno particijo narejeno - 360gb in kot pravim predvajanje deluje bp. Za formatiranje pa uporabi (če nov disk ne bo formatiran v fat32) program SwissKnife, ker xp-ji tako velikih particij nočejo formatirat v noben drug file system kot NTFS.

A lahko kdo malo razloži modoficiranje firmware.
Ima dvp5980 bi rad v uradnem FW V12.07.31.33 dodal dolga imena na DVD in USB.
Koliko sem gledal eni samo odprejo FW datoteko binarno in spremenijo kak bayt.
Kar torej pomeni da so funmkcije že implementirane samo parameter se nastavi za dolžino imen, z podnapisi je enako program samo binarno zmenja vsebino v bin datoteki. Vendar opažam da so težave za verzijo V12.07.31.26.

Kaj zdaj to pomeni, da 5980 delajo slabše preko USB ključa kot 5960 ali se mi zdi?
LP Marko

V originalnem so 8 mestna imena.

Dr.S ::

Ima kdo nov Fw za 3115?
Moj fw je star približno mesec in v meniju bere besedilo do 8 znakov in ne bere šumnikov.
Kar je kdaj kar malo moteče.

Hvala.

Sawo ::

Lep pozdrav vsem uporabnikom, sam sem namreč nov tukaj.

Imam eno vprašanje kar se tiče Philips-a DVP 5160. Zanima me ali je normalno da slika rahlo miglja (v primeru da gledam fotke-.jpg). zadeva je torej opazna le pri mirujočih slikah. Je možno da je to zaradi televizije pač, katere ekran (navaden telvizor) zaradi osveževanja slike naredi tak učinek?
Sicer pa je prevajalnik odličen, tudi firmware je svež in je veliko bolj prijeten odkar je izbor podnapisov malce pestrejši.

Lp, Sawo

KuhaR ::

Jaz na moji 100Hz televiziji ne opazim nobenega migetanja.

Cveto ::

Mora bit 100hz, pa mora bit priklop preko RGB (oziroma scarta v načinu rgb), pa ne bo nobenega migetanja.

MaRuŠa ::

pozdravljeni
kupila sem dvd domači kino philips HTS3154 in ko gledam divx-e nimam šumnikov. kje bi lahko dobila firmware za ta player?

Invisigoth ::

MaRuŠa : Imaš, imaš - malo poglej po meniju ( ko maš prazen pladenj za dvd), in na eni stopnji (po spominu) izbereš
pisavo Central European 1250. Pozor ! Ta nastavitev je izven ekrana, se mi zdi, in moraš v meniju s tipko "dol"
pripeljat ta del menija na ekran.
Imam rad vse, kar imajo radi mladi.Zbiram Rambo 2, imam že vse plošče in gramofone. Ravno vezem goblen z njegovim likom...

giorgio1 ::

Čao, mene pa samo nekaj zanima - imam Philipsa 5960. Ima spredaj tudi USB. Zdaj me pa zanima ali mi bo bral filme tudi iz prenosnega diska ali bere samo USB ključe. Če je neumno vprašanje se prosim ne smejat :)

Jaymz ::

LP,
ponavljam že tisočkrat izrečeno prošnjo. Včeraj sem kupil philipsov DVP5960 in bi rad upgrejdal s kakšnim spodobnim firmwarom, ker mati in oča ne vidijo dobro podnapisev. Linki do Mitkovega firmware-ja so mrtvi zato bi prosil, če mi kdo izmed vas lahko pošlje novi link oz. firmware kar na mail {ILOVAR(at)siol.net} ( (at) zamenja @).

plus še eno n00b vprašanje. pred philipsom sem imel dve yamadi in kadarkoli sem upgrejdal firmware je bilo najprej potrebno flashati z osnovnim firmwarejom 1.0 in šele nato z novo verzijo. je tu potrebno podobno, ali lahko samo vstaviš cd z novim firmwarejem in vse opravi sam?

hvala za odgovore.
...MorE BeeR...

@giorgio1: bral bo filme tako iz ključka kot iz prenosnega usb diska (takega z dodatnim napajanjem).

@Jaymz: firmware imaš tu:

LINK

Ni treba nobenih upgrade-ov prej nalagat, samo zapečeš fw pa flashas. Navodila za peko fw cd-ja imaš pa tudi na zgornjem linku.

Zgodovina sprememb…

Živjo.

Imam Philipsov dvd predvajalnik dvp 5960, pa imam sledeči problem. Vsi filmi ki so v .mpg formatu mi ne laufajo tko k treba, slika se namreč močno zatika, na indikatorju pa tud sekunde tečejo trikrat počasneje, pa tudi zvok prekinja. Kje je tle problem?
Pa to imam z več različnimi filmi problem, ki pa na drugih predvajalnikih ("slabših"), delujejo brez problema.

Lepo prosim za kake informacije, hvala.

prestigo ::

Tud jz sm si učeri nabavu dvp 5960 in morm rečt da je odličn!zanima me samo, če ga sedaj nadgradim kaj se zgodi z garancijo?
a mi se vela al ne.

Lp

Invisigoth ::

Ne morem prit do gregyka z zasebnim postom, zato naprošam kogarkoli za fw za 3154 - rad bi večje podnapise pa kak znak več v menijih ... vse ostalo, kar je izboljšano, je kvečjemu bonus. Sičnike imam, goto funkcija dela... Saj ni tako zelo slab, pravzaprav...
Imam rad vse, kar imajo radi mladi.Zbiram Rambo 2, imam že vse plošče in gramofone. Ravno vezem goblen z njegovim likom...

Prestigo, preberi si garancijske pogoje.
LP Marko

Zgodovina sprememb…

@Invisigoth: Tu imaš fw za 3154-ko v katero sem dodal večje podnapise (41px bele črke, črna obroba, brez podlage): KLIKNI ME
««
45 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027821 (7353) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209326191 (51535) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14725104 (9718) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198347 (7851) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531567 (14820) Stepni Volk

Več podobnih tem