» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
30 / 60
»»

Scorpio23 ::

Tud jaz se več ne znajdem...Večina nas potrebuje FW za povečanje fontov in pol si upgrejdaš player in fonti ostanjeo isti.

Nevem no...

TOP ::

Kaj se več ne znajdeš Zorro vam je lepo napisal kako in kaj in kje je zdaj problem,nekaj strani nazaj ,če se ne motim je dal tudi LINK najbolši FW za 3040model.Sam enim se ne da brati.

Zorro ::

Za tiste, ki imate Philipsa 3040 z Mediatek čipom (1A), naj povem, da vam bo na voljo drug teden predelan zadnji uraden firmware, ki bo prikazoval daljša imena datotek in imel zamenjane (večje) fonte, ikone ter znižano polje podnapisov. To bo za tiste, ki samo to rabijo. Kasneje pa bom opravil še kakšno zamenjavo RISK ali zgolj ARM dela, da bo stvar podpirala še kakšno malenkost, ki je uradno ne. Trenutno se na spletu najde firmware, ki sicer prikazuje daljša imena datotek, vendar je to starejša verzija. Le to sem tudi sam uporabljal pri vključevanju ostalih sprememb v "moje" različice firmware-jev, ki jih najdete tukaj na strani 27 (če imate prelom teme naštiman na 50 sporočil).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

danix1 ::

Če kdo rabi firmware za DVP 5960 mi lahko pusti mail v ZS.
Novosti:
-slovenski podnapisi
-beli podnapisi, obrobljeni, brez transparentnega traku
-3 velikosti pisave za podnapise
-daljši izpis imen v pregledovalniku (file browser) iz CD/DVD plošč
-meni v slovenskem jeziku

Gogo ::

A ve kdo kje bi našel DVP 5960 verzije A? V Novi Gorici imajo samo B in C verzijo.:(
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

platoom ::

dvp 5960.12 serije xx1Bxxx....., ima ravno tako mediatek chip.:)

Ne vem, če ima 5960 Mediatek čip. Kontrolni čip je vsekakor Mediatek, zato se ga nadgrajuje
in "frizira" kot MTK playerje, vendar kolikor se govori, je glavni čip Zoran Vaddis. Imel sem ga odprtega, vendar ja hladilnik na čipu in se ne vidi kateri je. Osebno se mi zdi, da ima precej
boljšo sliko, kot MTK, zato imam tudi sam pomisleke, da je v njem res MTK 1389. Možno pa je tudi,da je MTK 1389FXE, nova varianta Mediateka, saj se "obnaša" podobno kot Yamaha 559 MK2 (bere neenako poimenovane podnapise, Divx Ultra,..), ki ima prav tako FXE verzijo.
Kdo bi vedel? Mogoče Philips servis?
Sicer pa je tako vseeno, dokler se ga da modificirat....

LP

Zaenkrat se za DVD-players z Zoran-chip ne dobi nobenega softwera, posledično tudi ne modifikacij (razen uradnih).
Torej DVP5960 ne bazira na njem, ima pa večina zadaj serijsko xx1Bxxx... !

AirDevil ::

Rabim najboljše gonilnike za Philips DVP5960 12.

AirDevil ::

danix1 sem ti poslal ZS za gonilnike. Drugače sem ga pa sedaj malo testiral in deluje zelo dobro. Tudi packed bitstream. Glede usb-ja pa ne razumem. Imam Corsair flash voyager 1gb in ga ne prebere, pa če ga na fat ali na fat32 formatiram. Sem pa poizkkusil še s kombinacijo icybox(IB-550UE-B-BL) + maxtor 80gb na katerem sem od celote 10gb formatiral na fat32, ga pa prepozna in tudi filme predvaja. Drugače je icybox usb 2 tako kot corsair tako da ne razumem kaj je narobe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AirDevil ()

Scorpio23 ::

Probal sem že dvojne FW pa se fonti niso povečali. Zorro al kateri koli drug bi prosil na najboljši FW za model 3040 /12.

Zaenkrat najbolje dodelan firmware za 5960!
dvp5960-12 v37w4
Če prevedena modifikacija od danix1 bazira na njem, mora bit OK!
Nis3msi čisto na jasnem edino okoli DTSa, ker ga nekako ne morem zagnat.

Sam predvajalnik nima DTS dekoderja, zato ga na televizorju ne boš slišal, Za DTS zvok potrebuješ zunanji dekoder oz. AV receiver na katerega priključiš DVD predvajalnik z koaksialnim kablom. Prav tako moraš v nastavitvah za digitalni zvok prestaviti iz "PCM" na "ALL" oziroma "VSE", če imaš fw z slovenskim menijem.

LP

zmaki ::

Pred nakupom 5960/12 prosim za preverjeni info :

1. kateri je pravzaprav chipset noter (MTK?? ali Zoran 88? )
2. avtomatični zagon prikaza podnapisov pri ujemanju imena podnapisa z imenom DivX filma, ali treba podnapis ročno izbrati ?
3. ali predvaja Nero Digital standard profile ?
4. ali je možen natančen skok na določeno mesto (go-to) v DivX filmih
5. ali je možen prikaz 720P prek YUV izhoda (komponentni) ?
6. USB je 2.0 ali 1.1 ?

Hvala vnaprej.

yoco ::

Zdravo!
Sem lastnik Philips LX3900SA in me neki zanima. A mogoce se kdo uporablja firmware s tega linka http://www.lx3900sa.tk/ Sicer pise, da je zunaj ze v38 PeLi mod V10. A meni ni predvajal SLO podnapisov, zato sem šel nazaj na V9. Problem, pa sem nasel danes, ko sem hotel pogledat DVD film LOTR:FOTR, a podnapisov nikjer, ne slovenskih ne angleskih. Dam ostala dva dela notr in isto, samo da je tokrat zaznal angleske in hrvaske podnapise. A ma mogoce kdo bolj zanesljiv firmware?
Lp!

@zmaki

1. kateri je pravzaprav chipset noter (MTK?? ali Zoran 88? ) Po moje je MTK
2. avtomatični zagon prikaza podnapisov pri ujemanju imena podnapisa z imenom DivX filma, ali treba podnapis ročno izbrati ? Podnapis vklopiš z tipko Subtitle, tako kot pri večini playerjev, ki podpirajo Divx Ultra, tudi če ima podnapis enako ime kot film. Datoteke podnapisov niso prikazane v file browserju.
3. ali predvaja Nero Digital standard profile ? Ne
4. ali je možen natančen skok na določeno mesto (go-to) v DivX filmih? Žal (še) ne. Philips še do sedaj ni naredil te funkcije, nekateri pa so že omogočili to v neuradnih fw-jih za druge Philips-ove modele. Upam, da bo kdo to naredil tudi za ta predvajalnik.
5. ali je možen prikaz 720P prek YUV izhoda (komponentni) ? Kolikor vem je upscaling možen samo pri HDMI povezavi-za YUV moram še preizkusiti.
6. USB je 2.0 ali 1.1 ? 1.1, vendar divx filmi in mp3 seveda delajo bp iz (FAT) diskov. Le nalaganje je malenkost daljše kot iz CD/DVD medijev.

EvilDare ::

Tudi jaz sem ponosni lastnik novega Philipsa DVP 5960/12. Sedaj me zanimajo samo gonilniki. Prednaloženi so bili 12.06.36.24 zato sem naložil te iz linka do softpedie. Deluje vse kot mora, edino če bi se dalo še slovenski meni imeti bi bil hvaležen.

Danix1 prosim če mi pošlješ firmware, če je novejši oz. če je narejen na tej 37w4 verziji, ker sem videl da so popravili neke probleme s podnapisi in divx-i. Na ZS ti bom poslal mail na katerega prosim pošlji svoj firmware.

Hvala

@EvilDare
Optimalen nakup !
Sam sem kupil enega prvih v SLO, če ne celo čisto prvega !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: platoom ()

pipca ::

Ajde frajerji,da ne brskam po forumu,naj mi kdo pove ,če ima kdo kaj novega od firmware za Philips 737?Hvala vsem,ki ste se trudili.

Venturer ::

Tudi jaz sem kupil 5960/12 in s Danixovim slo FW-jem je zadeva odlična, bere mi tudi filme iz USB keya ter slike iz compact flash kartice od fotoaparata preko usb adapterja. Naslednji nakup bo zunanje ohišje za disk in en disk.
Prej sem imel Pioneerja 2850(enako kot 380), kjer je so bili z pravim FW-jem res lepi čisti meniji in dobra funkcionalnost lahko rečem, da je tale Philips še boljši.

Zanima pa me na kaj moram paziti ko kupujem zunanje ohišje in disk za priklop na USB Philipsa. Nekaj sem prebral da naj bi bili problemi če je disk večji od 100GB?
Je treba na kakšen poseben način disk formatirat, mogoče naredit particije ali lahko enostavno npr. 100GB disk formatiram na fat 32 in to je to?
lp

elfstone ::

Na nekem forumu sem zasledil, da je glasen ob vrtenju DVD-ja. Je to res?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: elfstone ()

Tih ko miška. Samo glasno ima tisto začetno prestavljanje oz odlaganje laserja. Sicer pa, ko sem imel še Yamado 6600, vsakič ko je prišel do kakšne napake je tako udaril da sem mislil da bo omaro prelomil. Super je ta Philips. Upam da se ne bo tako hitro pokvaril, Yamada je 2 leti in poli zdržala.

lukar ::

5960/12: Glede zunanjih diskov je tako, da sem testno priklopil WD MyBook 250 GB in dela ko keks, takoj prebere vsebino (no, bomo videli danes, ko bom gor vrgel kakšnih 200 GB podatkov :D ) in bere tud filme brez zatikanja. Edino, kar me moti, je tisto idiotsko branje fajlov v formatu 8.3 - a nismo že par let nazaj razčistil s temi rečmi? In če zna tako normalno brat DVDje, zakaj ne bi prek USB priklopa? :(

Aja, pa moti me še to, da če predvajaš mp3je, ne obstaja opcija (vsaj našel je nisem), da bi znal avtomatično ob koncu direktorija prestopiti v naslednjega. Ne, treba je prižgat TV, navigirat ven iz direktorija, it v naslednjega in štartat. Dumbass!! Bi kdo vedel, kako se da to spremeniti? xx1Bxxx, torej verjetno boljš, da ne probavam z neuradnimi fw...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lukar ()

Picero ::

Ali ima kdo mogoce tale hisni kino - Philips HTS 8010S. Kater cip ima in ali predvaja divx slo podnapise? Se da dobit kaksen firmware zanj? TNX vnaprej.

Venturer ::

Lukar, ta zunanji disk sem tudi sam nameraval kupiti pa sem se bal da bi se filmi predvajali zatikajoče, tako da hvala ti za nasvet. Če boš pa opazil kakšne napake pa prosim javi.
Aja pa še to, ali si moral disk kako posebej formatirati ali dela že out of the box?
lp

Venturer: dela out of the box, sem pa opazil to, da mi ni mogel skopirat gor fajla (vsaj prek usb, fw kabla nimam), večjega od 4 GB (iso image DVDja) - niti z explorerjem niti z wincmd. Zdaj sem ga dobro nafilal in zvečer bom probal priklopit, če bo rabil kej dlje, da bo prebral index. Na splošno mi je zelo fajn ta zadeva in samo še gruntam, če bi dodal še 5 jurjev za firewire verzijo. Sem inštaliral gor NFSU2 in dela BP, tko da niti ne vem, če je potreba po firewire, ker ni nič opaziti, da bi sistem kej bremzal... Sploh zdej, ko dobim centrino dualcore notebook >:D

Na tej povezavi je zadnji uraden Mediatekov firmware za Philips-a 3040/12 (V12.06.12.23), ki podpira prikaz imen daljših od 14 znakov, ima večje fonte brez podlage in znižano polje za prikaz podnapisov. Zamenjanih je tudi nekaj ikon (npr. avi) in filebrowser.

737ph ::

Phillips 5960/12

Ne vem če ni opazil nihče ali tega namenoma nihče ne napiše, ampak novi FW povzroči da se začne xvid s PB zatikat. Malo sem čital tudi v drugih forumih in tam je ta problem večkrat omenjen.
Sam sem poskusil novega (original), novega prirejenega s te strani ( razen zatikanja, res lepo urejeni podnapisi, spremenjeno ozadje...), nazadnje sem zbrskal stari originalni FW, ki je narejen proti temu res kriminalno, ampak ni pa nobenega zatikanja. Je pa baje rešil novi FW probleme z 5.1 zvokom. Zaenkrat bi bilo najbolje imeti modoficiran originalni(prvi) FW, ali pa sploh kakšnega, ki bi bil na narejen popolnoma na novo (ne samo modifikacija fonta)
LP

USB Disk: ja, Philips bo moral še mal naredit na tem, da bo res uporabno. Primer: \mp3\izvajalec\album\album1\file.mp3 ne moreš prebrat. Vse je OK do \mp3\izvajalec in če fajli niso direktno v tem direktoriju (ampak sledi še en poddirektorij), do fajlov ne moreš dostopat. "Direktorij je prazen". Debilno!! ;(( Tko da ne vem več, kaj naj naredim glede tega.

@737ph
Tole, okoli zatikanja, bi znalo kar držati.

Ja meni se tudi zatika video. Drugače pa super firmware.

KostjaP ::

Philips 5960
Pri predvajanju filmov z zvokom 5.1, mi na reciverju kaže samo 2 zvočnika. Morali bi jih 5.1..
Predvajalnik imam na tv povezanega z hdmi kablom, na reciver pa preko koaksialca..

A ima kdo tak primer? In kako bi uredil, da mi predvaja 5.1 zvok?

Imam pa zadnji firmware xxx.40

Eh, sem budala... ugotovil, da sem v menuju imel izklopljen digital out.. zdaj je vse ok.. 5.1 dela .. :-)

vlaad972 ::

Pozdravljeni. Sem lastnik philipsovega home cinema predvajalnika HTS3100. Imam problem s divx podnapisi, mi jih ne prevaja. Oziroma mi jih ne predvaja na večini filmov. Kot sem razumel, je problem v dolžini naslova filma. Primer: za film little man nimam problemov, za film pirates of caribean pa mi podnapisi ne delajo. Očitno bi rabil boljši firmware. Če mi lahko kdo pomaga, kje bi lahko dobil izboljšan firmware, če obstaja. Pa če ima kdo enak model, da malo opiše svoje izkušnje.

Lep pozdrav in v naprej hvala.

_CaCkO_ ::

@vlaad972 jst mam isti sistem pa mi ne dela nobenih problemov z divx-i...sam tm u setupu sm naredu tist kar pać piše pod Divx(R) VOD Code pa mi ne dela nobenih problem...probej nardit tist kar piše pa poročej...

drgač pa a kdo ve če se da dobiti mogoče kšn FW upgrade za HTS 3100 ker so podnapisi u DivX-ih dost mjhi...bi se prporočov ZLO

vuki ::

Mene pa zanima, če je potrebno dodatno kupit HDMI kabel za 5960? Oziroma, kateri kabli so priloženi?

tengo ::

A mi lahko prosim kdo pove kateri firmware je najbolj dodelan in se mi ga splača dat gor za model 5140/12?
Prosim za odgovor
McLaren Mercedes se ve...

tengo ::

Zorro, Danix plisssss za odgovor?
McLaren Mercedes se ve...

Kateri je najbolj dodelan ne vem. Za to ti bo moral dati odgovor nekdo, ki ima 5140 in je že poizkušal različne FW. Drugače pa je na TEJ POVEZAVI en FW, ki ima zamenjane fonte (nabor) in znižano polje za prikaz podnapisov. To sta dve preprosti modifikaciji, ki ju po mojem mnenju zna narediti 90% ljudi na tem forumu. Glede fontov bi še dodal, da so zamenjani vsi trije in sedaj vsi podpirajo naše znake, s tem da je 1. najmanjši in zadnji (3.) največji.

Lp, Zorro

vuki:
priloženo ni nič.. v škatli je samo player, daljinec in bateriji.. hdmi moraš dokupiti..

BlueIce ::

danix1 je napisal :
Če kdo rabi firmware za DVP 5960 mi lahko pusti mail v ZS.
Novosti:
-slovenski podnapisi
-beli podnapisi, obrobljeni, brez transparentnega traku
-3 velikosti pisave za podnapise
-daljši izpis imen v pregledovalniku (file browser) iz CD/DVD plošč
-meni v slovenskem jeziku

Ker se Danix1 ni odzval na ZS bi prosil če ima kdo ta firmware od Danix1 in bi bil zelo hvaležen če mi ga kdo pošlje na frucgusi@t-2.net.

LP

Philips 5960/12

Naj ti dam en dobronameren nasvet, če še nisi spreminjal FW na playeru, ga raje pusti pri miru, ker je novi FW prinesel več problemov kot koristi.
Če ne želiš vsakega xvida preverjat z mpeg4modifirerjem in ti je važno, da predvaja vse formate brez problema, potem pusti stari FW. Če pa ti je važna šmika in izgled in ne kako player predvaja (to zatikanje je res sramotno, za eno firmo ki je v bistvu pionir na področju divx playerjev), potem je tvoja rešitev nov modificiran FW. Mislim da je stran ali dve nazaj celo dirktni link. Moj nasvet ja da raje počakaš na nov FW.
LP

BlueIce ::

kaj pa, da bi bili samo Slovenski podnapisi narejeni na osnovi starega firmware, tako da se filmi ne bi zatikali.

LP

Philips 5960

Ja, to bi bila po mojem mnenju najboljša rešitev, vsaj dokler ne pride novi FW, ki bo upajmo zrihtal te probleme. Če se bo komu ljubilo modificirat stari (originalni) FW, ga lahko najde na strani Softpedie.

LP

philips5960

Mogoče obstaja še ena rešitev, na tem linku http://www.videohelp.com/forum/archive/... lahko dobite novi FW predelan z PB podporo.
Vendar je spremenjeno le to, drugače pa zgleda popolnoma (bedno) kot original. Mogoče bi bilo treba predelat tega, pa bi imeli najboljše "iz obeh svetov".
LP

Philips 5960

Aja skoraj bi pozabil, še za skeptike. ki ne upajo nadgrajevat, če vse ni 100%, sem ta FW sprobal sam in dela, podpira tudi ČŠŽ, vendar so podnapisi mali, pač Philips orginal, PB pa je dejansko porihtan.
(FW se imenuje philips_dvp5960_12_fw_12.06.36.40_with_pb_support, da se kdo ne zmede, ker jih je kar nekaj, obvezno glejte 5960/12)
LP

Ja, zgleda, da je prejšnji fw za 5960 dejansko imel probleme z PB. Bomo pa tega novega predelali z večjimi fonti, drugim ozadjem in slo menijem, ko bo čas.

LP

zdufs ::

prosim naj mi kdo poslje firmware za DVP 5960 na zdufs@hotmail.com .
lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zdufs ()

UMali ::

Ojla

Ali ima kdo kaksne izkusnje s Philipsovim HTS 3115?
- podpora sumnikov
- locena izbira podnapisov (ime ni nujno enako imenu filma)
- velikost, oblika, sencenje podnapisov
- ali slucajno podpira tudi card readerje in usb hard diske, ki imajo svoja napajanja

Lep pozrdav
Uros

dugi ::

Pozdravleni;
imam dvd philips DVP 3040/12 najnovejši model s serijsko št. xx1E.......... in me zanima če je kaj novega glede firmwara, da bi si lahko končno povečal podnapise?
Prosim če mi lahko kdo pomaga?

Hvala za orgovor že vnaprej!
LP!
««
30 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027668 (7200) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209325029 (50373) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14724901 (9515) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198318 (7822) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531459 (14712) Stepni Volk

Več podobnih tem