Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Philips predvajalniki
[DivXviD] Philips predvajalniki
haklc ::
Mene pa zanima kako se obnese ta USB na 5960 modelu, ali bi delovalo če bi jaz priklopil gor 200gb velik prenosni disk? Bi prepoznal medij in kamot predvajal filme ali ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: haklc ()
danix1 ::
Ne, playerji ne prepoznajo diskov, samo USB ključe. Diske prepozna samo PC in ne predvajalnik za 20.000 SIT.
Reveren ::
Platoom, a mi lahko pošlješ firmware na saso@smeh.si
zanima kako je z priključitvijo na 5.1 Genius sistem, ker ima player samo en izhod za avdio signal?
lp
zanima kako je z priključitvijo na 5.1 Genius sistem, ker ima player samo en izhod za avdio signal?
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Reveren ()
Reloaded ::
Aloha
Zanimivo, da ste vsi zadovoljni s temi Philipsi, ZAKON
sem se tudi sam odoči da enega ubodem, samo me zanima kerega trenutno priporočate ?
Aja pa zakaj so tile Pioneeri tako cenjeni, naprimer vprašanje za platoom-a ?
Hvala za vaša mnejna in priporočila.
CIAO
Zanimivo, da ste vsi zadovoljni s temi Philipsi, ZAKON
sem se tudi sam odoči da enega ubodem, samo me zanima kerega trenutno priporočate ?
Aja pa zakaj so tile Pioneeri tako cenjeni, naprimer vprašanje za platoom-a ?
Hvala za vaša mnejna in priporočila.
CIAO
Reloaded!!!
HiPPo ::
Na žalost tudi Philips ni to, kar bi moral biti.
Po pol leta je pogon crknil. Umrl. Ne gre. Kvaliteta?! Hmmmm. Aja, gre za model 3010, Made in Hungary.
No, Panasonic S35 mi je dejansko crknil 2x. Enkrat famozna HO2 napaka, potrebna menjava pogona (takoj po izteku garancije).
Drugič pa po kakšne pol leta od prve napake, ne bere več DVD-jev, samo CD-je. Aja, Made in Slovakia.
Pa še ena zanimivost. Yamaha DVD playerji narejeni v Hungary so enaki kot Philipsi made in Hungary. Celo daljinec od
Philipsa (3010) 100% delije na Yamahi 557S.
A se sploh še da kupit kvaliteten DVD predvajalnik (kar se tiče transporta)?
Po pol leta je pogon crknil. Umrl. Ne gre. Kvaliteta?! Hmmmm. Aja, gre za model 3010, Made in Hungary.
No, Panasonic S35 mi je dejansko crknil 2x. Enkrat famozna HO2 napaka, potrebna menjava pogona (takoj po izteku garancije).
Drugič pa po kakšne pol leta od prve napake, ne bere več DVD-jev, samo CD-je. Aja, Made in Slovakia.
Pa še ena zanimivost. Yamaha DVD playerji narejeni v Hungary so enaki kot Philipsi made in Hungary. Celo daljinec od
Philipsa (3010) 100% delije na Yamahi 557S.
A se sploh še da kupit kvaliteten DVD predvajalnik (kar se tiče transporta)?
lipa ::
Odločam se o nakupu hišnega kina znamke Philips, pa me zanima kaj trenutno kupit. Po zvoku hvaljen model LX 8300 ni več v prodaji, HTS 3500S pa nima tako dobrega zvoka, berem tale forum in se ne morem odločit. Prosim za kakšen predlog.
humaxboy ::
Za vse lastnike 5960/12, priporočam da si naložijo firmware, ki ga najdete na
http://board.softpedia.com/index.php?s=...
Res je odličen, file browser podpira dolga imena, šumniki delajo (1250), avtor pa bo sigurno še razdelal firmware.
Skratka priporočam...
Igor
http://board.softpedia.com/index.php?s=...
Res je odličen, file browser podpira dolga imena, šumniki delajo (1250), avtor pa bo sigurno še razdelal firmware.
Skratka priporočam...
Igor
Humaxboy
Reloaded ::
Lepo, lepo.
Kako pa je kaj z velikostjo podnapisov pri teh Philipsih - 5960? Se da spreminjat ali ne, in lastniki le tega modela, so dovolj veliki za gledanje pa pozicija samih podnapisov kolkotolko dobra? sem ravno gledal slike v temi o pioneerju 380 pa moram rečt da so podnapisi pa pozicija idealni upam, da ma ta philips podobno rešeno zadevo, ker pol ga kar naročim
CIAO
Kako pa je kaj z velikostjo podnapisov pri teh Philipsih - 5960? Se da spreminjat ali ne, in lastniki le tega modela, so dovolj veliki za gledanje pa pozicija samih podnapisov kolkotolko dobra? sem ravno gledal slike v temi o pioneerju 380 pa moram rečt da so podnapisi pa pozicija idealni upam, da ma ta philips podobno rešeno zadevo, ker pol ga kar naročim
CIAO
Reloaded!!!
BigFoot ::
A ima kateri od novejšhi Philipsovih DVD/DivX playerjov podporo za DTS? Ker sem gledal na netu specifikacije (za 5960 in 3040) pa zadeva ni nikjer omenjena?
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Prosil bi, če je kakšen lastnik Philipsovega HTS 3500S na forumu, da mi pove svoja videnja in izkušnje s to napravo.
Picero ::
Zivjo, ali mogoce ve, ce Philips hts6510 podpira predvajanje sumnikov? Ali obstaja kaksen "razsirjen" firmware (DVD region free)? Kaksen je na splosno ta sistem? Cena je okoli 100.000 SIT. Link >>>
AnDr3j ::
Kako se kaj obnesejo datoteke s HD ločljivostjo (1080)? Katere kodeke oz. končnice podpira?
fejstfnt ::
Ali ima kdo FW za DVP 5140 z lepšimi fonti in postavljenimi nižje kot pri originalnemu FW?
fejstfnt ::
U bistvu sem že rešil. V FW od 5140 sem uvozil fonte iz 3040 tako kot je bilo rečeno par strani nazaj. Hvala vseeno.
Ali ima tvoj FW slučajno še kakšne druge izboljšave?
Ali ima tvoj FW slučajno še kakšne druge izboljšave?
Zorro ::
Ja, jaz ti lahko pošljem moj predelan FW, ki sem ga dal že enemu uporabniku tu in pravi, da funkcionira odlično (zamenjan font in nižja pozicija).
p.s.: se oproščam, vidim, da ti je že TOP odgovoril, on ga ima, drugače za ostale je link TUKAJ.!
p.s.: se oproščam, vidim, da ti je že TOP odgovoril, on ga ima, drugače za ostale je link TUKAJ.!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zorro ()
Ja, samo ne pozabiti, da sta dva različna DVP3040. Starejši ima MTK čip in za njega so vsi neuradni firmware-i, novejši pa ima drug čip in seveda ti firmware-i ne delujejo na njem
Za Philipsa 5960 je prišel nov firmware, ki odpravi napako v divx podnapisih. Player sedaj ne uporablja več fonta za meni za divx podnapise ampak tri ločene fonte, ki si jih seveda lahko zamenjate z večjimi.
Pred enim tednom sem jim poslal mail in jim opisal to napako in že so rešili problem.
Bravo, Philips.
www.p4c.philips.com
Pred enim tednom sem jim poslal mail in jim opisal to napako in že so rešili problem.
Bravo, Philips.
www.p4c.philips.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: danix1 ()
Blazhewsky ::
Pozdravljeni!
Lastim si popolnoma nov hišni kino Philips HTS 3115. Na začetku je zadeva delala super, po dveh tednih uporabe pa imam občutek, da je šel DVD transport k vragu. Napaka se kaže v tem, da mi enostavno noče več predvajati diviksov iz posnetih DVD-R ali DVD+R nosilcev, občasno pa se mu tudi zmeša ko vstavim kakšen CD-R. Da je zmeda popolna se dogaja tudi to, da isti DVD+/-R enkrat ne prebere, nato zarolam npr. en navaden audio CD, nato poskusim z istim DVD+/-R in zadeva dela, nato aparat ugasnem in zopet ne bere. Predvajanje istih fajlov iz 2 GB USB sticka dela brez problemov. Za vseskupaj bi mi viselo dol, če ne bi imel že spečene obširne kolekcije serij in filmov, ki mi jih je stara Yamada 6700 za 15 jurjev čisto vse do zadnjega predvajala brez kakršnihkoli problemov. Dvomim tudi, da je problem v nosilcih, ker so večinoma Verbatimovi in spečeni pri 4x hitrosti. Ravno tako sem preveril tudi, da je firmware že nadgrajen na zadnjo verzijo iz Philipsovega sajta.
Preden na zatežim z uveljavljanjem garancije (po dosedajšnjih izkušnjah se že bojim muk z dopovedovanjem problematike serviserjem in njihovih odgovorov, da njim dela in da ne morejo garantirati delovanja za vse tipe nosilcev) bi rad povprašal, če ima morda kdo drug kakšne podobne izkušnje s Philipsom in transporti, in kako ste problem rešili.
Hvala!
Lastim si popolnoma nov hišni kino Philips HTS 3115. Na začetku je zadeva delala super, po dveh tednih uporabe pa imam občutek, da je šel DVD transport k vragu. Napaka se kaže v tem, da mi enostavno noče več predvajati diviksov iz posnetih DVD-R ali DVD+R nosilcev, občasno pa se mu tudi zmeša ko vstavim kakšen CD-R. Da je zmeda popolna se dogaja tudi to, da isti DVD+/-R enkrat ne prebere, nato zarolam npr. en navaden audio CD, nato poskusim z istim DVD+/-R in zadeva dela, nato aparat ugasnem in zopet ne bere. Predvajanje istih fajlov iz 2 GB USB sticka dela brez problemov. Za vseskupaj bi mi viselo dol, če ne bi imel že spečene obširne kolekcije serij in filmov, ki mi jih je stara Yamada 6700 za 15 jurjev čisto vse do zadnjega predvajala brez kakršnihkoli problemov. Dvomim tudi, da je problem v nosilcih, ker so večinoma Verbatimovi in spečeni pri 4x hitrosti. Ravno tako sem preveril tudi, da je firmware že nadgrajen na zadnjo verzijo iz Philipsovega sajta.
Preden na zatežim z uveljavljanjem garancije (po dosedajšnjih izkušnjah se že bojim muk z dopovedovanjem problematike serviserjem in njihovih odgovorov, da njim dela in da ne morejo garantirati delovanja za vse tipe nosilcev) bi rad povprašal, če ima morda kdo drug kakšne podobne izkušnje s Philipsom in transporti, in kako ste problem rešili.
Hvala!
Zgleda, da je res nekaj narobe s pogonom, čeprav je to zelo čudno za Philips, saj se jim take zadeve bolj ali manj ne pojavljajo (vsaj v prvih letih uporabe ne). Na žalost se je to zgodilo prav tebi. Obvezno ga daj pregledat na servis ali pa najprej v trgovino, kjer si ga kupil. In imej svoje CD / DVD-je ki ti ne delajo zraven, da se bo serviser lahko sam prepričal, da zadeva ne dela v redu. Če si iz MB ali okolice - tu je Philips (Župevc) servis super, tako da se ne boj, da boš imel probleme z dopovedovanjem o playerjevih napakah ali, da bo izpadlo, da težiš.
Meni se je enkrat zgodilo podobno, vendar sem ugotovil, da imam na DVD pekaču umazano glavo in mi ni več pekel dobro. Glavo sem ščistil in naložil nov firmware v DVD pekač in sedaj je vse OK. Vendar ti praviš, da ti tudi starejših zapečenih filmov ne bere, zato ga čimprej daj pregledat na pooblaščen Philips servis (odnesi seveda samo aparat in daljinc, brez zvočnikov).
Naslov in telefonsko najdeš na garancijskem listu.
LP
Meni se je enkrat zgodilo podobno, vendar sem ugotovil, da imam na DVD pekaču umazano glavo in mi ni več pekel dobro. Glavo sem ščistil in naložil nov firmware v DVD pekač in sedaj je vse OK. Vendar ti praviš, da ti tudi starejših zapečenih filmov ne bere, zato ga čimprej daj pregledat na pooblaščen Philips servis (odnesi seveda samo aparat in daljinc, brez zvočnikov).
Naslov in telefonsko najdeš na garancijskem listu.
LP
Hvala za potrditev mojih domnev, zadeva bo šla jutri na servis v Avtero, zraven bom pa priložil vzorce problematičnih medijev. Problem tudi bržkone ne bo pri pekaču, ker je bila moja zbirka spečena na vsaj petih različnih mašinah in pri vseh posnetkih je isti problem (= No Disc).
Bom poročal kako so mi zadevo rešili.
Bom poročal kako so mi zadevo rešili.
Ne, vendar je bil tam nabavljen, pa se ne bi rad zabaval še z garancijskimi listi itd. Naj kar oni uštimajo papirologijo med sabo - garancijo proti njim uveljavljam z računom/dobavnico. Saj sami drugega verjetno ne naredijo kot pošljejo na enega od pooblaščenih servisov.
Ali je kdo na forumu lastnik HTS-6510. Zanima me kako se obnese SonoWave zvok. Seveda me zanimajo tudi druge sposobnosti tega hišnega kina.
Sonowave je za tiste, ki nočejo imeti 5 zvočnikov ampak samo 2 + subwoofer. Tako, da simulira 5.1 zvok z pomočjo pozamezno krmiljenih treh zvočniških enot v vsakem od dveh zvočnikov in odbojev od sten. Zvok dejansko lahko slišiš tudi ob straneh, vendar nekaj slabše kot pri pravem 5.1 sistemu. Kot sem že rekel, je to sistem za manj zahtevne, ki ne želijo še zvočnikov zadaj in centra, ampak nekaj bolj diskrektnega. Je pa zato pri glasbi boljši kot večina 5.1 sistemov za ta denar, pa tudi kot divx player je odličen. Ima tudi USB priklop in HDMI izhod. Njegov player je narejen na enaki osnovi kot DVP5960, to pomeni, da ima fantastično sliko in je tudi programsko nadgradljiv. Kolikor vem, ima že po defaultu šumnike pri divx podnapisih samo v meniju Divx subtitle je treba prestaviti na Central Europe. Pa tudi večje in nižje pozicionirane podnapise ni problem narediti saj se original firmware nahaja na www.p4c.philips.com
LP
LP
strelko ::
Za LX3900 je VideoPeli izdal nov FW: v11. Zadevo najdete na: http://videopeli.webpark.sk/
Venturer ::
Kupujem nov predvajalnik in mi je 5960/12 zelo všeč, zanima pa me če ima kdo mogoče kakšen screen shot kako zgledajo podnapisi in prva stran pri zadnjem FW-ju.
Zanima me tudi, če ta zadnji FW omogoča dovolj velike podnapise in izpiše več kot 8znakov za imena filmov.
Iščem predvajalnik ki bi z zadnjo FW nadgradnjo delal podobno kot Pioneer 380 ki ga imam pa se ga ne da več dobiti.
Je ta Philips primerljiv s tem Pioneerjem?
Hvala in lp
Zanima me tudi, če ta zadnji FW omogoča dovolj velike podnapise in izpiše več kot 8znakov za imena filmov.
Iščem predvajalnik ki bi z zadnjo FW nadgradnjo delal podobno kot Pioneer 380 ki ga imam pa se ga ne da več dobiti.
Je ta Philips primerljiv s tem Pioneerjem?
Hvala in lp
mitko25 ::
Kako se kaj obnesejo datoteke s HD ločljivostjo (1080)? Katere kodeke oz. končnice podpira?
Oz. ali prebavi hd filme s končnico avi?
Seveda je govora o 5960/12
Oz. ali prebavi hd filme s končnico avi?
Seveda je govora o 5960/12
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mitko25 ()
destiny ::
Ja, prebavi tiste HD filme, ki so zripani na dovolj majhno ločljivost: to je malce čez 700 pixlov v horizontali in okol 500 v vertikali :).
Torej NE ... pozabi na HD ločljivost avi filejev v sedanjih predvajalnikih.
[Edit] podprte resolucije 720x576 (PAL) and 720x480 (NTSC)
Torej NE ... pozabi na HD ločljivost avi filejev v sedanjih predvajalnikih.
[Edit] podprte resolucije 720x576 (PAL) and 720x480 (NTSC)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: destiny ()
lukar ::
Malo višje je nekdo omenil, da tile Philipsi za 20 jurjev ne prepoznajo usb diskov. A ima mogoče kdo drugačne izkušnje? Sem kupil xorota 2100 in pri prvem dvdju s 7 divxi mi predvaja samo 5 od 7, preostala dva pa na pcju lepo delujeta. Vidim pa tud, da ste na splošno precej bolj zadovoljni, kot lahko berem v xoro debati..
Po drugi strani pa mi lepo bere mp3 player (iRiver) z 20 gb diskom, samo imena tako genialno poreže, da lahko samu ugibaš, kaj se skriva zadaj...
Po drugi strani pa mi lepo bere mp3 player (iRiver) z 20 gb diskom, samo imena tako genialno poreže, da lahko samu ugibaš, kaj se skriva zadaj...
Scorpio23 ::
Lep pozdrav vsem.
Pred kratkim sem si kupil Philipsov DVD predvajalnik 3040 model. Definitivn so podnapisi premjhni...
Zasledil sem tule na forumu, da obstajata dve varjanti z različnima čipoma.
Ker sem z starejšm FW že probal in ni šlo bi prosil nekoga da posta link kje si lahko dol potegnem FW za novejši čip.
Pred kratkim sem si kupil Philipsov DVD predvajalnik 3040 model. Definitivn so podnapisi premjhni...
Zasledil sem tule na forumu, da obstajata dve varjanti z različnima čipoma.
Ker sem z starejšm FW že probal in ni šlo bi prosil nekoga da posta link kje si lahko dol potegnem FW za novejši čip.
Če ima tvoj Philips v serijski številki 1A potem lahko uporabiš modificirane firmwareje, ki jih dobiš na linkih v tej temi ali pa si pomagaš z Googlom. Če nimaš, potem ti je na voljo le uradni firmware, na žalost!
Zgodovina sprememb…
Dugačen čip. 1A ima Mediatekov čip, ki je denimo tudi v tukaj zelo popularnih Yamadah 6600, 6700 in 6800. Druge serijske imajo Zoran Vaddis čip, ki pa nima nobene neuradne podpore!
Zaj sem že mace zmeden. Mislim, da imam tle novejšo varjanto, kje in kateri FW si naj naložim? En FW sem že probal pa ni prijelo...
clarc ::
Kateri firmware za Philipsa DVP 3040 ima večje fonte? Ker me edino to moti da so fonti premali. Lp
Scorpio23
Ni prijelo zato, ker ali nimaš Mediatek verzije ali pa si napačno zapekel.
Če ni 1A, potem nimaš Mediatek verzije in s tem tudi BIN datoteka ni zate. Torej mogoča je le nadgradnja s firmwarjem iz uradne strani, pri čemer BIN datoteke ne potrebuješ!
clarc
Vsak modificiran firmware ima običajno večje podnapise kot uraden, ker to je prva stvar, ki se jo folk loti menjat! Katerega si boš izbral, pa sedaj ostaja na tebi.
p.s.: menjava fontov je zelo preprosta stvar in za to ni potrebno neko posebno zanje!
Ni prijelo zato, ker ali nimaš Mediatek verzije ali pa si napačno zapekel.
Če ni 1A, potem nimaš Mediatek verzije in s tem tudi BIN datoteka ni zate. Torej mogoča je le nadgradnja s firmwarjem iz uradne strani, pri čemer BIN datoteke ne potrebuješ!
clarc
Vsak modificiran firmware ima običajno večje podnapise kot uraden, ker to je prva stvar, ki se jo folk loti menjat! Katerega si boš izbral, pa sedaj ostaja na tebi.
p.s.: menjava fontov je zelo preprosta stvar in za to ni potrebno neko posebno zanje!
Zgodovina sprememb…
orescek ::
Kje naj dobim uraden philipsov firmware za dvp3040, kajti na njihovi strani jaz tega ne najde.
ČE je možno bi prosil za link.
ČE je možno bi prosil za link.
Mene zaj zanima kje pogledam kateri čip imam na mojem 3040?
Saj to ni res, že najmanj 100x povedano v tej temi!!!
Pogledaš serijsko številko zadaj, kjer imaš priklope in če imaš xx1Axxxxxxxxxx, potem je Mediatek. Vse ostalo ni.
Razlika je tudi lepo razvidno iz navodila proizvajalca, kadar želimo preveriti katera verzija firmware-ja je trenutno naložena. Obstajata dva različna načina, glede na
SERIJSKO ŠTEVILKO:
Software Version Verification Procedure
It’s important to write down the Software Version information of your DVD player before you start the upgrade procedure. This information is also useful in case you need to call Philips Customer Care Center.
- To view the software version for serial number XX1AXXXXXXXXXX
1. Press SYSTEM MENU key to enter SETUP menu
2. POWER ON the set.
3. Press < or > to navigate to GENERAL menu
4. Press keys 1,3,7,9 successively.
- To view the software version for serial number XX1BXXXXXXXXXX, XX1CXXXXXXXXXX, XX1DXXXXXXXXXX, XX2BXXXXXXXXXX, XX2CXXXXXXXXXX,
1. Press OPEN to open the tray
2. Press keys 9,6,6 successively.
Sorry, ker se mi neda brat 30 strani. Sem pogledal in nima 1A ampak 1E. Torej kateri FW pride zaj v upoštev, ker fonti so res premajhnji pa naj podpira šumnike...
Hvala!
Hvala!
clarc ::
Glih kar sem si nadgradil DVP 3040/12 iz Philipsove uradne strani (V12.06.12.23)
ampak še vedno se velikost fontov ni povečala.
Zorro keri firmware bi mi priporočal? Lp
ampak še vedno se velikost fontov ni povečala.
Zorro keri firmware bi mi priporočal? Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 27666 (7198) | monaco |
» | [DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 4 … 42 43 44 45 )Oddelek: Zvok in slika | 325025 (50369) | cryptozaver |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24900 (9514) | bizi72 |
» | Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?Oddelek: Zvok in slika | 8318 (7822) | ta_ki_tke |
⊘ | [DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?Oddelek: Zvok in slika | 31459 (14712) | Stepni Volk |