» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
24 / 60
»»

danix1 ::

Potem pa je v predvajalniku verjetno prednaložen nov ali drug firmware z drugačnim imenom.
Ime se ti prikaže če odpreš predal in vtipkaš 5, 5. Ali pa poglej na zadnjo ali spodnjo stran playerja kjer piše DVP3010/02 ali DVP3010/00 ali podobno. Zvedeti morama katera verzija je v playerju. Poglej in mi sporoči.. Kje si pa kupil player? V Sloveniji ali v tujini? Če je kupljen v Sloveniji potem bi moral firmware skoraj 100% primiti. Če pa je kupljen v tujini pa rabiš firmware z oznako DVP3010_00.BIN ali DVP3010_05 (jih je še več različnih). Karkoli že delaš
ne poizkušaj preimenovati DVP3010_02 v _00 ali kaj drugega, saj ta firmware ni namenjen za playerje iz drugih evropskih trgov. Raje mi prej javi oznako playerja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: danix1 ()

erneesto1 ::

Mene pa zanima kje bi dobil FirmWare za DVD737 in sicer da bi podpiral šumnike in da bi bili podnapisi v beli barvi in večji od običajnih ali pa če kdo pozna kak link z FW-ji za ta predvajalnik.
HVALA:\
siki miki

Jago ::

ernesto: slabo so forum pregledal

Na voljo imas dve razlicici FW z našimi znaki (samo v kodni tabeli 8859-2 ISO) in sicer (pri obeh podnapisi beli velikosti 32 pixlov)

1. http://www.alec999.tk/
Tega je naredil naš človek

2. http://anystone.fw.hu/
Ali pa tale, ki ima za razliko od Alecovega ozadje pri podnapisih. Ta FW uporabljam tudi jaz in je brezhiben. Alecovega sem tudi imel, samo sem pogrešal ozadje.

Moram pa povedati, da sem do sedaj najbolj zadovoljen s podnapisi prav pri tem Philipsu 737. Nikoli jih ne odreže, so ravno prave velikosti (plazma 106, na kaksnem pod 72" ne bodo tako kul), nikoli ne izginjajo, skratka delujejo brezhibno. Pogledal sem ogromno filmov, nikoli tezav. Pomembno je tudi, da vedno uporabljaš le .srt podnapise, ki so neproblematični.

Edino na kar moras paziti, podnapise moras predhodno prekonvertirati iz formata win1250 v iso 8859-2, ker ima philips 737 naše znake oziroma v drugi kodni tabeli. Program najdes na alecovi strani.

Res dober player. Skoda le, da se kodne tabele niso spremenili pri Philipsu (kot pri 630 modelu) ter da ne podpira qpel (ni dosti takih filmov). Po dveh letih še vedno več kot odlično opravlja posel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jago ()

Nemorem verjeti kako hitro si mi odgovoril res vsa čast.Odgovor je popoln če sem prav razumel podpira tudi šumnike vse lepo in prav vse skupaj moram samo še realizirati če mi bo uspelo.S katerim programom pa konvertiram podnapise in kako poteka postopek?Upam da se lahko obrnem nate s kakim vprašanjem če mi zadeva nebo lavfala.
Še enkrat hvala !!8-)
siki miki

Kako zapečem FW na cd a je treba kaj odrarat al ne a zapečem na navaden cd-r in finaliziram pod iso cd ali kako drugače? Če se da komu odgovoriti bi bil zelo hvaležen.
Hvala:\
siki miki

letecigsm ::

danix1 stvar je sledeča, player je bil kupljen v big bengu, firmware je zdej DVP3010/02. to bi bilo to, kar si me spraševal. upam da bomo prišli zadevi do dna.:)
http://podzemlje-slovenije.cjb.net

imam še eno vprašanje kar se tiče philipsa dvp630, povleku sm dol novo posodobitev iz philipsove strani in v mapi imam naslednje file: dvpxx.rom, dvpxxdv.rom, dvpxxew.rom, pa me zdej zanima al zapečem use tri al kako, ker človeku na playerju noče predvajat trenutno podnapisov. podnapisi in film imata isto ime, podnapisi so srt. hvala v naprej.

ernesto:
maš postopek flešanja opisan na alecovi strani oziroma tudi na uradni strani philipsa.
Odraras in ustrezno poimenujes datoteko (pobrises tisti "dodatek") in .rom file zapeces kot data na cd. Vstavis v player in upgrejda.
Tako se mora imenovati:

dvd737.rom

Pečeš pa kot navaden cd data (no label oz new), samo iso brez joliet, mode 1x itd.

Na Alecovi strani najdes program CZconvert. Podnapise s tem programom prekonvertiras v iso latin-2. Pazi da ko kliknes konvert das novi datoteki drugo ime, ker izvorne datoteke program ne ohrani, jo kar sam prepise (glej spodnji nasvet).

Predlagam da delas takole.

Film.avi
Film.srt (nekonvertiran podnapis, tako da dela tudina drugih playerih)
iso_Film.srt (prekonvertiran za player 737)

Vse tri fajle posnami na cd/dvd pa bo tudi za kasneje ce bos menjal player.

@Letecigsm

Čudno, zelo čudno. kaj pa original firmware za DVP3010 iz www.p4c.philips.com si preizkusil?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: danix1 ()

danix1 iz te philipsove strani sem povleku dol pač nov fw. in mi ga je ratalo posodobit, samo zdej kake razlike pa ni vidt. podnapisi so ostali isti, nč novga. od big benga posodobitev pa mi noče poštimat. piše da so tri vrste podnapisov velikosti in da so podnapisi obrobleni s črno da ni več tistega traka. kje bi to nastavu. pa še to na tej phillipsovi strani so posodobitve še 00, 02 in 05. zdej js sm dal 02. al bi mogu 05.

Ne vem, nisem dovolj pameten. Oba fajla original in bigbangov imata ime DVP3010_02.bin.
Po vsej logiki bi zadeva morala delovati, kajti tudi sam sem že nadgrajeval. Pošlji mi mail v ZS, da ti pošljem en update za lepše podnapise. Pa da vidimo...

LP

Davor281 ::

Pozdravljeni!

Na tem naslovu:

http://board.softpedia.com/index.php?sh...

Post #342

lahko snamete FW za DVP 5100/02, ki podpira PB in ima tri različne velikosti podnapisov, seveda CP 1250. Osebno priporočam V2.

Če bo povezava "mrknila", naj se nekdo, ki lahko spravi FW na kak strežnik javi in ga bom poslal.

PB podpora je delo Umbande, fonte in podobno kozmetiko pa sem naredil sam.

ENjoY!

Davor.

obutip ::

Živjo, a obstaja kakšna podobna verzija za philips 3010. Predvsem me zanima za PB.

Davor: oba FW sta na slo strezniku od triere, tako da bojazni ni :)

5100_02 Davor V1

5100_02 Davor V2

Če še kdo rabi FW za model HTS3300 (v26) in za model 3300/3500 (v23) na voljo sta oba FW z večjimi fonti.

Slikovna primerjava:

Izgled podnapisov z originalnim FW (v26, verjetno enako izgledajo na v23)

Izgled podnapisa z novim FW, opcija standard

Izgled podnapisa z novim FW, opcija Other.

Pred nadgradnjo obvezno ugotoviti katero verzijo playera imas.
Navodila za ugotovitev:

Navodilo za upgrade, ugotavljanje verzije

Najlazje je ce player obrnes okoli in pogledas serijsko stevilko.

Download FW:

Philips HTS3300/3500 (V23)

Philips HTS 3300 (V26)

McNamara ::

Ali kdo mogoče ve kje so FW za DVXi960CS ?

McNamara: kaj pa je to za en model Philipsa ?

McNamara ::

To je SCOTTov model.

Philips tema.

Banananjam ::

Nekaj zelo dobrega za lastnike DVP3010/00 in 02:
Philips_DVP3010_02_vers.4.rar by Mondi
DVP3010_00_vers.1D_2fonts_1250.rar by Mondi

In lepe spremembe:
- support for: NERO DIGITAL-standard profile, PACKED BITSTREAM, bad renamed subtitles
- 23 characters + extensions in file-browser, etc

Nism še sprobal ampak bom v kratkem.

Več informacij in nove verzije fwjev dobite tukaj.

Zgodovina sprememb…

s51as ::

Ali ima kdo firmware ki podpira šumnike za stolp MCD 708?
Pa fonte bi imel malo večje.

hvala
It's just me myself and I

maxi66 ::

Mene pa zanima kje bi dobil FirmWare za Philips DVDR 3320v in sicer da bi podpiral šumnike .
Hvala .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: maxi66 ()

dean444 ::

Doma imam philipsov model dvp3100/02 (dvd+vcr), pa me zanima zakaj so tako majhni podnapisi in kaj se da narediti da bodo normalne velikosti, kolegica pa ima philipsov hišni kino in prav tako majhne podnapise, zanima me če imajo na splošno vsi modeli philipsa tako majhne podnapise?
xy

strelko ::

Novica za vse lastnike LX3900:

Nov FW na naslovu: http://videopeli.webpark.sk/

Changes compared to version 8:

- XVID Packed Bitstream support. (used ARM block from HTS3500)
- Added functionality to "Enable"/"Disable" load DivX subtitle with bad extension. Under the option "EXT.DIVX SUBTITLE" in "PREFERENCE PAGE". (e.g. microDVD subtitle - *.sub they have frequently bad extension *.txt or *.srt)
- Added functionality to Enable / Disable show JPEG date-time while JPEG full screen slideshow. Under the option "DISPLAY JPEG DATE" in "GENERAL SETUP".

Sam se nisem sprobal zadeve (jo bom pa kmalu, BTW verzija 8 mi dela PB).
Ce jo bo kdo, naj javi sem...

Update.

Na svoj LX3900 nalozil verzijo 9 in zadeva mi ne predvaja DiVX filmov - kaze zgolj LOADING - v neskoncno
in pomaga le izklop iz elektrike (najbrz imam prestar model LX3900 ??).
K sreci je bil povratek na verzijo 8 enostaven - vstavil sem CD z verzijo 8 in se je prepisala pravilno.
Ostajam torej na verziji 8 (je itak najboljse kar sem dosedaj videl delovati).

Ce ima kdo drugace izkusnje, se priporocam.

Nov FW za model 5100_02

5100_02 verzija 3 by Davor

Polega packed bitstreama in treh velikosti fontvo sedaj še odpravljena manjša napaka pri .srt podnapisih ter dodana možnost avtomatskega nalaganja podnapisov, ki niso enako poimenovani kot film.

Davor281 ::

Glede FW za DVP 5100/02 V3 naj dodam, da je podporo za avtomatsko nalaganje podnapisov,
ki so poimenovani drugače kot film, omogočil "hej456". Jaz sem ga samo zaprosil če to lahko naredi.

Jago - hvala za povezave do strežnika s FW.

ENjoY!

Davor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Davor281 ()

booster ::

imam dvp720sa old servo in sem naložil najnovejši firmware iz board.softpedia strani stvar deluje in tudi zoom pri divx filmih deluje
potem sem za foro naložil firmware od yamahe 657 stem da sem datoteko YDVS657.bin preimenoval v DVP720.bin in stvar deluje
podpira tudi dvdavdio in so lepši meniji drugače pa vse nastavitve enake kot pri novem fw od philipsa
edino kar me moti da sedaj ni funkcije za zoom divx filmov
zanima me če yamaha 657 ima funkcijo zoom pri gledanju divx filmov ker verjetno oba delata na istem čipu če sem firmware od yamahe naložil v philipsa s tem da sem preimenoval datoteko

Philips_3900 ::

Glede Firmware-a verzije 09, sprobal tudi sam in imam enak problem kot strelko opisuje malo zgoraj. Da bo bolj za ziher.:D

Lp

plavut244 ::

Imam philips hts3300, naložil sem firmware: Philips HTS 3300 (V26) in sedaj se je zgodilo.
ko sem ga upgrejtal, sem vstavil cd z filmom notri in mi napiše samo disk, ne da se ga izklopiti, ne primejo nobene tipke, sam lahko ga iztaknem iz napetosti 220V, pa zopet vklopim in pritisnem na tipko power in se zgodi isto, tudi če dam cd open,se mi noče odpreti! Prosim za pomoč, kako naj odpravim to napako.
Hvala
Smejko

Zgodovina sprememb…

plavut224: zaflešal si ga z napačnim FW.

To je kazen ker si nisi prebral navodil za upgrejdanje in mojih gornjih opozoril. Očitno je, da imaš verzijo V23 in ne V26.

Če nimaš serijskega kabla, boš moral zadelo nest nazaj na servis.

Obratno gre, V23 je mozno dati na v26 model, vendar potem ne dela samo zvok...

Še enkrat opozorilo vsem: pozorni prebrati navodila in ugotoviti kateri tip playera imaš.

Jago: Kje se pa nabavi taki kabel in kak program se uporablja?
Smejko

Tomas ::

Philips preko kabla ne pozna rešitve. Rabiš HotAir, programator z ustreznim adapterjem, mirno roko in predvsem je to dobra šola da v bodoče veš kaj delaš. Dvomim, da boš zadevo lahko samo rešil, na servisu te bo to stalo kar nekaj denarja. Drugače imaš pa pod zasebno številko pa pokliči.

Tomas: Drugače imaš pa pod zasebno številko pa pokliči.
daj pošli mi na zs
Hvala
Smejko

hodu63 ::

Plavut244 in Tomas
Tudi hts3300 in 3500 je mogoče rešiti s kablom saj ima mediatekov procesor in ustrezen priključek. To ni mogoče samo pri dvd737 in dvp620, ki imata ess procesorje. Mislim, da na philipsovem servisu ne bodo komplicirali, če jim prineseš aparat v garanciji.
Strelko in Philips_3900
Na dva aparata sem naložil Pelijev V9 firmware in oba delujeta brezhibno. Prvi je imel naložen V24, drugi paV33. Tako za preizkus sem pri drugem najprej naložil Pelijev V8 in preko njega V9 firmware, pa ni bilo zapletov. Sam običajno pred in po nadgradnji resetiram aparat, včasih pa je treba še spremeniti vse nastavitve za divx podnapise in jih memorirati, torej vrsto, pozicijo,podlago..., podobno,kot pri Yamadi.
Me pa zanima, kakšen servo oz kateri firmware je bil originalno v vajinih aparatih. Mogoče pa Pelijev nov firmware ne podpira aparatov, ki imajo nov servo (originalen firmware V37).

dzone ::

Prosim ce ima kdo firmware ali informacijo kje ga dobit za Philips DVP 3100V.
Hvala
DzOnE !!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzone ()

hodu63

.....Me pa zanima, kakšen servo oz kateri firmware je bil originalno v vajinih aparatih. Mogoče pa Pelijev nov firmware ne podpira aparatov, ki imajo nov servo (originalen firmware V37).....

Moji podatki so:

VERSION 05.00.01.08
SUB-VER 00.00.00.01
8032 05.00.01.08
SERVO 03.15.00.00
RISC 05.00.01.08
DSP 03.09.00.82

trenutno imam nalozen FW Pelija ver 8 in dela B.P.
Kot vidis imam "staro" cipovje (kupil LX3900 vsaj pred enim letom in pol...).

Drzi se nekaj - pred upgrade-om nisem resetiral (ugasnil in prizgal) aparata, sem ga pa po upgrade-u, vendar
ni pomagalo. Tezave, ki sem jih opisal (LOADING v "neskoncno") so se pojavili, ko sem vstavil razlicne CD-je
z DiVX filmomi (ki so v ver. 8 delali B.P.). Po upgrade-u sem pregledal nastavitve, pa se mi ni zdelo, da
bi moral kaj popraviti. Downgrade na ver 8 ni bil problematicen - sem dobro drzal pesti :D

Za vsako idejo bom hvalezen.

Pod reset nisem mislil izklopa aparata, ampak resetiranje nastavitev v menijih. Torej setup-preference page-default-reset-ok. Težav, kot jih opisuješ še nisem imel, sem pa imel probleme z divx podnapisi kljub pravim nastavitvam. Včasih so bili podnapisi odrezani po višinivčasih so utripali ali pa so bili zunaj vidnega polja ekrana npr. videla se je samo zgornja polovica zgornje vrstice podnapisov. Težavo sem rešil tako, da sem spremenil pozicijo, vrsto podnapisov, podlago..., to shranil, nato pa spet nastavil prejšnje vrednosti.
Drugih težav s Pelijevimi firmwerji nisem imel.

za hodu63

Kaj pa servo, dsp in ostalo - si na LX3900 pri nalaganju Peli ver 9 imel enake ali novejse ?

Ja, imel sem star servo, torej takšen, kot ga imaš tudi ti, ostalih stvari pa nisem preverjal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hodu63 ()

js ::

mi lahk kdo pove kaka je razlika med modeli 3010, 3040 in 5100. zdaj mam 3010 pa nima s-video izhoda (tud na scartu ne). a ga 3040 in 5100 ma? sicer se mi pa zdi da je 3010 isti kot yamada 6700. a sta 3040 in 5100 kaj drugačna?
prosim za odgovor, ker bom mogoče menjal svojega za kak drug model.
aja pa še to. a obstaja kak model, ki bi brez problemov predvajal vse divxe. predvsem mislim na tv ripe večine nanizank (lost, prison break, joey), kjer so po navadi problemi s sinhronizacijo.
hvala

Ali za MCD 708 ne obstaja firmware?
Res bi bilo fajn imeti slo-črke v podnapisih in malo večje fonte!

Če ima kdo ali pa ve kje bi lahko dobil naj mi prosim sporoči, hvala!

Andraž

s51as:

Malo verjetno da kdaj sploh bo FW za ta model. Premalo ljudi ima to zadevo, pa ni interesa.

original fw za MCD 708 imam v planu "vkrasti" iz playerja naslednji teden, če bog da.
In seveda tudi povečati podnapise.

uroscesnovar ::

Jaz sem kupil Philips HTS 5000W. Zanima me, kje dobim fw z podporo šumnikov in večjimi črkami in kako ga updejtam.
Hvala za odgovor.

LP, Uroš

No jaz sem danes kupil v Big bangu Giga Philipsov DVP3010, seveda ne bere šumnikov in so ful mali podnapisi. Ni mi jasno če vejo kaj prodajajo zakaj sami ne posodobijo aparat, saj tako kot je sedaj ni brezhiben. me mika da pokličem varstvo potrošnikov, saj smo včeraj tam zapravili čez 100 tisočakov, pri tem mi ne dela brezhibno dvd player, pri stolpu pa niso predložili garancije in navodil v slo.

Sem bral težave drugih pri meni piše na navodilih in na sprednjem delu dvd playerja DVP3010. Na njihovi strani imajo posodobitve DVP3010_02.bin. Je vseeno če to nadgradim al moram bit kaj pozoren.

Sam računalnik znam uporabljati sam pri kakih detaljih in besedah mi pa ni jasno, in sicer njihova navodila.

Zapečite datoteko “DVP3010_02.BIN” (ne preimenujte imena datoteke!) kot:

-CD-ROM
-No multisession
-Oblika podatkov: Mode2/XA
-File system: Le ISO9660 (brez Joilet!)
-Dolžina imena datoteke. Max 31 znakov (stopnja 2)
-Disk na enkrat, zaključi CD

z najnižjo hitrostjo na CD-R ali RW

NADGRADNJA (izvršite jo na lastno odgovornost!)
Prosimo, da se dosledno držite spodaj opisanega postopka:

1.Vstavite nadgraditveni disk v player
2.Na ekranu se izpiše »Upgrade file detected« in »Press Play« - Pritisnite Play
3.Po nekaj sekundah aparat prebere vsebino diska in samodejno odpre predal,
odstranite disk in NE ZAPIRAJTE PREDALA!
4.Nadgradnja se prične in poteka pri odprtem predalu
5.Po pribl. 2 minutah se predal samodejno zapre - s tem je nadgradnja končana.

Ni mi jasne predvsem del CD-rom- a to je kot navadni podatkovni disk al katera funkcija mora bit vključena
File system: Le ISO9660 (brez Joilet!)
Pol alinejca dolžina imena datoteke max 31 zankov- kje to vidim.

Verjetno mal smešna vprašanja ampak vseeno hvala za odgovor.
xy

danix1: ti je uspelo dobiti firmware za MCD 708?

Dean444:
V BigBangu ti sami posodbijo aparat, samo zahtevati moraš (govorim za Mb). Model ima na mizi cel kup FW za playere in ti takoj naredi upgrade.

V zmoti pa si, če misliš da aparat ni brezhiben. Aparat deluje povsem normalno a ne :)

Če ima napako ga reklamiraj, prav tako če nima lastnosti katere oglašujejo (če piše npr. da ima fw naše znake, zahtevaj naše znake). Seveda pa ne moreš zahtevati večjih podnapisov, različnih barv itd, ker tega noben ne oglašuje. Včasih je dobro pogledati na forum glede kakšnega nasveta.

DVP3010_02 pomeni, da gre za player 3010 regije 02 (kamor spada Slovenija), tako je FW pravi. (DVP3010_02.bin).

Glede na to kaj si napisal dalje očitno preslabo poznaš program Nero burning rom oziroma peko cdjev, ker so to detajli iz tega programa.

"
Zapečite datoteko “DVP3010_02.BIN” (ne preimenujte imena datoteke!) kot:

-CD-ROM (izbereš cdrom in ne dvd :)
-No multisession (opcija v oknu za peko)
-Oblika podatkov: Mode2/XA (opcija v oknu za peko)
-File system: Le ISO9660 (brez Joilet!) (opcija v oknu za peko)
-Dolžina imena datoteke. Max 31 znakov (stopnja 2) (opcija v oknu za peko)
-Disk na enkrat, zaključi CD (opcija v oknu za peko)

z najnižjo hitrostjo na CD-R ali RW (vse jasno).

pečeš kot navadni data cd, vse najdeš v nerotu, je tako očitno, da nima smisla kaj več napisati.

Ok hvala Jago, sem zrihtal tako da vsaj imam šumnike- tako da res ne morem reči da ne dela- sedaj mi je ok, velikost bom probal kasneje z nadgradnjo, sem malo tu po forumu brskal in pač našel da greš v preferences- divx subtitle in naštimaš central europe.

Ja jaz sem jih ene trikrat vprašal če ima male podnapise, pa je rekel da ja mi ni nič omenil da jih lahko on posodobi- omenil je da posodobitve najdem na njihovi web strani- sicer pa nisem presenečen glede na starost prodajalcev, ki meni na prvi vtis niso bili ok. Saj namesto da bi svetovali strankam so po 3-4 bili v kup in so klepetali.

Kot sem napisal se ne spoznam ful na računalnik le na tisto kar rabim brez kakoh detajlov- sam nekaj pa vseeno znam- si pa ne predstavljam folka ki nima pojma in dobi tak predvajalanik v roke. Sicer pa verjetno tudi akcijska cena ima svojo ceno in se je treba malo pomučit da je pol kako je pač treba.
xy

Fantje, vsi ki jemljete firmware za DVP3010 iz strani BIg Bang in zadeva ne prime - stvar je sledeča : Datoteka dvp3010_02.bin mora imeti VELIKE črke, torej DVP3010_02.BIN, da prime.
To je sicer malo čudno, saj kolikor vem, še noben player ni zahteval tega, razen ta Philips. Iz prve roke vem, da bodo zadevo čimprej porihtali. Do takrat pa samo preimenujte ime nadgraditvene datoteke z velikimi črkami.
««
24 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027661 (7193) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209325019 (50363) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14724899 (9513) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198318 (7822) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531459 (14712) Stepni Volk

Več podobnih tem