Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Philips predvajalniki
[DivXviD] Philips predvajalniki
danix1 ::
Ta fw za 5500 ima zaenkrat omejeno število črk v podnapisu in omejeno št. vrstic (2), ki jih lahko prikaže. Upajmo, da bo naslednji fw prinesel podporo za izpis podnapisov v 3 vrsticah in
wrapping funkcijo. Je pa tudi res, da se to zgodi pri zelo majhnem številu filmov - odlomkov,
samo pri tistih, kjer na veliko pričajo. Važno je, da lahko sedaj brez problema bereš, saj so napisi večji in popolnoma beli.. Tudi, če nazaj naložiš original fw iz philipsove strani, ti bo mislim, da še vedno odrezalo kakšno črko ali dve pri zelo dolgih besedičenjih. (primer: Wedding Crashers)
Tako kot sem rekel, to se ti bo v praksi pojavilo redkokdaj, lahko pa iz preventive podnapise porihtaš tako je zgoraj rekel Iča.
PS: Ko bom izbrskal kak tak fw, bom takoalitako javil sem.V glavnem, fant strpi se, saj se to vse in še več da sporihtat na playerjih kot je ta Philips, je samo vprašanje časa.
LP
wrapping funkcijo. Je pa tudi res, da se to zgodi pri zelo majhnem številu filmov - odlomkov,
samo pri tistih, kjer na veliko pričajo. Važno je, da lahko sedaj brez problema bereš, saj so napisi večji in popolnoma beli.. Tudi, če nazaj naložiš original fw iz philipsove strani, ti bo mislim, da še vedno odrezalo kakšno črko ali dve pri zelo dolgih besedičenjih. (primer: Wedding Crashers)
Tako kot sem rekel, to se ti bo v praksi pojavilo redkokdaj, lahko pa iz preventive podnapise porihtaš tako je zgoraj rekel Iča.
PS: Ko bom izbrskal kak tak fw, bom takoalitako javil sem.V glavnem, fant strpi se, saj se to vse in še več da sporihtat na playerjih kot je ta Philips, je samo vprašanje časa.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: danix1 ()
elan ::
Imam Pkilips LX 3900 SA z naloženim firmware v37, vendar mi pri podnapisih ne prikazuje šumnikov.
Poskušal sem nadgradit z V38 in tudi z drugimi neuradnimi, vendar neuspešno. Zazipan bin fajl naložim na disk, ga raspakiram in zapečem na Nerotu z ukazom - naredi podatkovni CD (uporabljam CD RW). Ko CD vstavim v predvajalnik, ne zazna ničesar - na displeju izpiše DISK UN.
Prosim za pomoč.
Poskušal sem nadgradit z V38 in tudi z drugimi neuradnimi, vendar neuspešno. Zazipan bin fajl naložim na disk, ga raspakiram in zapečem na Nerotu z ukazom - naredi podatkovni CD (uporabljam CD RW). Ko CD vstavim v predvajalnik, ne zazna ničesar - na displeju izpiše DISK UN.
Prosim za pomoč.
Ruda
Zako ::
kateri firmware je potem najnovejsi in podpira slo znake (č,š.ž) ter so podnapisi veliki?
Ker sm iz philipsove strani vzel dol v.23 pa ne vem če so ti pravi?
LP
Ker sm iz philipsove strani vzel dol v.23 pa ne vem če so ti pravi?
LP
Zako je zakon!!!
cekr ::
A za 720SA?
Beta je že narejena, lahko si jo tudi dol snameš. So pa neki problemi, tako da ne vem, kdaj bo končna verzija.
Meni tudi z beto dela vredu.
Beta je že narejena, lahko si jo tudi dol snameš. So pa neki problemi, tako da ne vem, kdaj bo končna verzija.
Meni tudi z beto dela vredu.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Zako ::
elan:
Mogoce imas kak zanic medij (CDRW) kupi drugega po moznosti ne smartbuy ali pa ga probaj formatirat v nerotu in se enkrat zapeci fw.
LP
Mogoce imas kak zanic medij (CDRW) kupi drugega po moznosti ne smartbuy ali pa ga probaj formatirat v nerotu in se enkrat zapeci fw.
LP
Zako je zakon!!!
angello ::
ja za 720 ja. Beta ze obstaja? mislis na mtz strani??
mogoce ves povedat kaksni problemi so z temu softwearjam, oziroma ce si najdu da ti kje serje??
mogoce ves povedat kaksni problemi so z temu softwearjam, oziroma ce si najdu da ti kje serje??
BISKVITEK ::
Mogoče kdo ve, kateri je zadnji (najboljši) FW za DVP630 in kje se ga da dobiti? Hvala lp
Marjeta
AndrejS ::
Imam LX8300SA, na katerega bi rad spravil zvok. Našel sem Digital-IN na predvajalniku, tota na računalniku imam samo SPDIF out , ki je optični. Ali je rešitev Audio SB Creative Audigy2 ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AndrejS ()
Rešitev je že v Soundblaster Live! (7.990 SIT), ki ima koaksialni digitalni izhod (na 3,5mm banano, tako da rabiš še kabel banana-činč). Seveda lahko uporabiš tudi katerikoli Audigy, vendar so ti dražji.
LP
LP
Bleki ::
Tudi jaz sem med tistimi, ki je nabavil Philips HTS3300. Po instalaciji firmware V23(download iz uradne Philipsove strani) in nastavitvi DivX fonte na OTHERS, dobim namesto slovenskih črk CIRILICO ! Ima mogoče kdo idejo, kje sem ga polomil ?
Bleki ::
Tudi jaz sem med tistimi, ki je nabavil Philips HTS3300. Po instalaciji firmware V23(download iz uradne Philipsove strani) in nastavitvi DivX fonte na OTHERS, dobim pri predvajanju DivX filmov namesto slovenskih črk CIRILICO ! DVD podnapisi so OK. Ima mogoče kdo idejo, kje sem ga polomil ?
Hvala vnaprej.
Lp,
Bleki
Hvala vnaprej.
Lp,
Bleki
piki64 ::
INFO!
A ima kdo Philipsa DVp5500 in je iz MB-ja, ker bi ga rabil za test FW-ja. A kdo ve kdo dela FW za BigBang, a so to originali od philipsa, ali kdo pri nas dela modifikacije?
LP Piki64
A ima kdo Philipsa DVp5500 in je iz MB-ja, ker bi ga rabil za test FW-ja. A kdo ve kdo dela FW za BigBang, a so to originali od philipsa, ali kdo pri nas dela modifikacije?
LP Piki64
Lipy ::
Pozdravljeni.
Imam Lx3900SA, katerga sem poskušal updatat.
Ker ni šlo sem zadnjo verzijo v38 spremenu ime fajla na LX3900H2:
Vstavm CD not, Load, erase, write; nato zgine slika na TVju in še enkrat erase, write;
nato čakam 15 min in nič.
Zadevo sem izkluču iz štroma (obenem je še malo počlo) in TEMA. (vratca za CD odprta)
Mi lahko pomagate im mi poveste, kako se ga da zbudit?
Thanks za pomoč.
Lp, Lipy
Imam Lx3900SA, katerga sem poskušal updatat.
Ker ni šlo sem zadnjo verzijo v38 spremenu ime fajla na LX3900H2:
Vstavm CD not, Load, erase, write; nato zgine slika na TVju in še enkrat erase, write;
nato čakam 15 min in nič.
Zadevo sem izkluču iz štroma (obenem je še malo počlo) in TEMA. (vratca za CD odprta)
Mi lahko pomagate im mi poveste, kako se ga da zbudit?
Thanks za pomoč.
Lp, Lipy
Obuditi Philipsa je dokaj enostavno.
1.Najprej rabiš RS232 kabel za telefon recimo Siemens C35 ali za kakšno Nokio ter program MTK Tool. Kabel boš verjetno še lahko dobil v kakšnem BigBangu za sitne pare. Pred nekaj časa so imeli razprodajo Vivanco kablov za mobilne telefone.... (iz 10.000SIt na 990 Sit)
2.Prečekiraj na slo-tech ali na http://mtz.softpedia.com/index.php?opti...
kako se to naredi.
Če ne boš dobil kabla in če si iz MB ali bližnje okolice, ti ga lahko jaz posodim. Pošlji mi ZS.
1.Najprej rabiš RS232 kabel za telefon recimo Siemens C35 ali za kakšno Nokio ter program MTK Tool. Kabel boš verjetno še lahko dobil v kakšnem BigBangu za sitne pare. Pred nekaj časa so imeli razprodajo Vivanco kablov za mobilne telefone.... (iz 10.000SIt na 990 Sit)
2.Prečekiraj na slo-tech ali na http://mtz.softpedia.com/index.php?opti...
kako se to naredi.
Če ne boš dobil kabla in če si iz MB ali bližnje okolice, ti ga lahko jaz posodim. Pošlji mi ZS.
Thanx danix1,
ampak še nekje mam težavco.
V MtkTool 1.29 mi napiše
LOG: Start to upgrade
LOG: Flash Type - Unknown Flash Memory
LOG:Check & Backup...
LOG: Erasing....
ERR: fail to erase flash!
BI MI MORALO NA Flash Type kaj napisat?
Kje misliš da je napaka?
P.S.: Na DVD Playerju ni nobene lučke (na ON tipki) - niti rdeče niti zelene
Lp
ampak še nekje mam težavco.
V MtkTool 1.29 mi napiše
LOG: Start to upgrade
LOG: Flash Type - Unknown Flash Memory
LOG:Check & Backup...
ERR: fail to erase flash!
BI MI MORALO NA Flash Type kaj napisat?
Kje misliš da je napaka?
P.S.: Na DVD Playerju ni nobene lučke (na ON tipki) - niti rdeče niti zelene
Lp
Zgleda, da nimaš pravilne povezave (Rx, Tx, GND) ali pa kabel ni kompatibilen.
Kateri kabel uporabljaš in kako imaš povezano?
Na flash type bi moralo napisati vse kaj drugega kot "Unknown flash memory"
Kateri kabel uporabljaš in kako imaš povezano?
Na flash type bi moralo napisati vse kaj drugega kot "Unknown flash memory"
Zgodovina sprememb…
Jop danix1:
Mam podatkovni kabel za nokio 3510i (v trgovini sem ga vzel na reverz).
Danes grem po drug kabel in poskušam še enX. Tudi jaz sem dobil feeling, da ni prave povezave.
Javim, kaj se bo dogodilo.
Lp
Mam podatkovni kabel za nokio 3510i (v trgovini sem ga vzel na reverz).
Danes grem po drug kabel in poskušam še enX. Tudi jaz sem dobil feeling, da ni prave povezave.
Javim, kaj se bo dogodilo.
Lp
Še ena prošnja:
Mi narediš ta file za MKR Remarkerjem:
Če ti kaj pomaga uradna philipsova stran:
http://www2.p4c.philips.com/cgi-bin/dcb...
, kjer naj bi bil original file za update.
Na ZS je moj mail.
Lp
Mi narediš ta file za MKR Remarkerjem:
Če ti kaj pomaga uradna philipsova stran:
http://www2.p4c.philips.com/cgi-bin/dcb...
, kjer naj bi bil original file za update.
Na ZS je moj mail.
Lp
Anza ::
Imam problem z Philipsom LX3900SA. Gor imam naložen uradni firmware v.38 iz philipsove uradne starni. Pri nekaterih DVD-R mi začne po nekaj časa gledanja slika zajebavat (nekako preskakuje, kot počasni posnetek), potem pa se čist ustavi. Ko pa ponovno zaženem film pa mi sploh ne zazna dvd-ja ali pa mi dalje preskakuje (zatika slika).
Kaj je mogoče kdo imel podobno težavo in jo je odpravil?
Kaj si naj nov firmware naložim? Katerega in kje ga naj vzamem dol?
HVALA za odgovore.
Kaj je mogoče kdo imel podobno težavo in jo je odpravil?
Kaj si naj nov firmware naložim? Katerega in kje ga naj vzamem dol?
HVALA za odgovore.
shadyman ::
Mam Philips dvp-5100 pa me zanima, če obstaja kakšen firmware razen tega, ki je na bigbangovi domači strani, oz karkol, kar bi odpravlo zatikanje slike pri nekaterih filmih.
IČA ::
Tole si preberi, bi moralo pomagati. Uporabi MPEG Modifier.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.
Za Philips DVP5100 sicer obstaja fw, ki odpravi zatikanje pri filmih z Packed Bitstream-om
vendar je narejen za brazilsko verzijo predvajalnika (DVP5100/69). Sam ga še nisem preizkusil, zato ga preizkušate na lastno odgovornost! Torej, če nimaš pri roki kabla
za ponovno oživitev predvajalnika v primeru, da ga fw uniči, raje ne poizkušaj!
Če pa imaš kabel in je malo avanturista v tebi pa pojdi brž na http://dvp5100.blogspot.com/
in poročaj o rezultatih. Firmware tudi doda izpis dolgig imen v browserju in bere vse podnapise, ne glede na ime, neomejeno število črk v podnapisih, Nero digital, skratka vse kar lahko zahtevaš od playerja danes. Vendar še enkrat opozorilo, ne počni tega brez RS232 kabla za oživljanje! Da mi ne bo kdo skakal po glavi, ker sem mu dal link za napačen fw!
LP
vendar je narejen za brazilsko verzijo predvajalnika (DVP5100/69). Sam ga še nisem preizkusil, zato ga preizkušate na lastno odgovornost! Torej, če nimaš pri roki kabla
za ponovno oživitev predvajalnika v primeru, da ga fw uniči, raje ne poizkušaj!
Če pa imaš kabel in je malo avanturista v tebi pa pojdi brž na http://dvp5100.blogspot.com/
in poročaj o rezultatih. Firmware tudi doda izpis dolgig imen v browserju in bere vse podnapise, ne glede na ime, neomejeno število črk v podnapisih, Nero digital, skratka vse kar lahko zahtevaš od playerja danes. Vendar še enkrat opozorilo, ne počni tega brez RS232 kabla za oživljanje! Da mi ne bo kdo skakal po glavi, ker sem mu dal link za napačen fw!
LP
shadyman ::
Thanks, ampak raje ne bom poskušal:) Če pa zveš, da pride ven kak fw, kateri zagotovo deluje pa bi prosu, če me obvestiš
LP
LP
@ELAN:
Upgrade ti ne zalaufa, ker je v Philipsih z prednaloženo verzijo 37 ime nadgraditvenega fajla
LX3900H2.BIN in ne LX3900D.BIN, s katero si verjetno preizkušal ti. Teoretično bi se dalo tvoj aparat nadgraditi, če bi firmware samo preimenoval v LX3900H2.BIN, vendar tega NE počni! Sam sem z temi playerji imel precej težav, tudi ko sem naložil pravilno verzijo iz www.videopeli.szm.sk torej v37 z imenom fajla LX3900H2.BIN se mi je zgodilo, da je aparat "umrl". Obudil sem ga lahko seveda samo z kablom.
Verziji 36 in 38 torej nista primerni za tvoj player - ti ga bosta "uničili", če boš samo preimenoval fajl LX3900D.bin v LX3900H2.BIN !
Vse kar lahko naredim, je, da ti pošljem predelano v37, katero boš poizkusil na lastno odgovornost, saj ti ne morem garantirat, da zadeva ne bo "zamrznila" playerja. Meni je na koncu vseeno uspelo, ampak z kablom. Firmware še imam, vendar ga niti nisem preiskusil naložiti iz CD-ja ampak z samo z kablom in ti ga lahko pošljem, če želiš. Po logiki bi moral delovati, vendar sem zaradi preteklih izkušenj z tem Philips-om vseeno malo previden preden komu kaj svetujem. Če ga želiš mi pošlji svoj mail v ZS.
Če si iz MB ali okolice, ti načeloma lahko posodim kabel ali obudim player, če bo potrebno seveda. Če pa si daleč od MB, pa si probaj raje nabaviti podatkovni kabel - za vsak slučaj - če bi player friznil. Žal ti ne morem pomagati na lažji način, saj je Philips naredil dve različni varianti LX3900 in ta player z v37 je tudi meni od začetka delal preglavice ampak na srečo se je s pomočjo kabla vse izteklo odlično. Tako, da še enkrat ti povem, da je pri tem playerju zelo priporočljivo imeti kabel ali pa vsaj dostop do njega, če bi se zadeva slučajno zalomila, kajti kolikor vem, ni nekega "ziher" firmware-a za LX3900H2.BIN, torej verzijo 37
Upgrade ti ne zalaufa, ker je v Philipsih z prednaloženo verzijo 37 ime nadgraditvenega fajla
LX3900H2.BIN in ne LX3900D.BIN, s katero si verjetno preizkušal ti. Teoretično bi se dalo tvoj aparat nadgraditi, če bi firmware samo preimenoval v LX3900H2.BIN, vendar tega NE počni! Sam sem z temi playerji imel precej težav, tudi ko sem naložil pravilno verzijo iz www.videopeli.szm.sk torej v37 z imenom fajla LX3900H2.BIN se mi je zgodilo, da je aparat "umrl". Obudil sem ga lahko seveda samo z kablom.
Verziji 36 in 38 torej nista primerni za tvoj player - ti ga bosta "uničili", če boš samo preimenoval fajl LX3900D.bin v LX3900H2.BIN !
Vse kar lahko naredim, je, da ti pošljem predelano v37, katero boš poizkusil na lastno odgovornost, saj ti ne morem garantirat, da zadeva ne bo "zamrznila" playerja. Meni je na koncu vseeno uspelo, ampak z kablom. Firmware še imam, vendar ga niti nisem preiskusil naložiti iz CD-ja ampak z samo z kablom in ti ga lahko pošljem, če želiš. Po logiki bi moral delovati, vendar sem zaradi preteklih izkušenj z tem Philips-om vseeno malo previden preden komu kaj svetujem. Če ga želiš mi pošlji svoj mail v ZS.
Če si iz MB ali okolice, ti načeloma lahko posodim kabel ali obudim player, če bo potrebno seveda. Če pa si daleč od MB, pa si probaj raje nabaviti podatkovni kabel - za vsak slučaj - če bi player friznil. Žal ti ne morem pomagati na lažji način, saj je Philips naredil dve različni varianti LX3900 in ta player z v37 je tudi meni od začetka delal preglavice ampak na srečo se je s pomočjo kabla vse izteklo odlično. Tako, da še enkrat ti povem, da je pri tem playerju zelo priporočljivo imeti kabel ali pa vsaj dostop do njega, če bi se zadeva slučajno zalomila, kajti kolikor vem, ni nekega "ziher" firmware-a za LX3900H2.BIN, torej verzijo 37
raky ::
Hoj.
Kupil se domači kino Philips HTS3500S/12, vendar imam težave z podnapisi.
Sistem dela drugače brezhibno (predvaja vse formate, zvok je v redu).
DivX filme imam zapečene na DVDju, ime filma je enak imenu podnapisa (*srt, *sub), ampak mi nekatere *.srt in *.sub vseno ne bere.
Probleme imam tudi z velikostjo podnapisov (so premejhni).
Z interneta sem potegnil tudi FW v.23, a vseno ni nič bolje.
Ali mi lahko kdo pošlje nov FW ??
Pomoč bi mi zelo prav prišla.
Help
Raky
Kupil se domači kino Philips HTS3500S/12, vendar imam težave z podnapisi.
Sistem dela drugače brezhibno (predvaja vse formate, zvok je v redu).
DivX filme imam zapečene na DVDju, ime filma je enak imenu podnapisa (*srt, *sub), ampak mi nekatere *.srt in *.sub vseno ne bere.
Probleme imam tudi z velikostjo podnapisov (so premejhni).
Z interneta sem potegnil tudi FW v.23, a vseno ni nič bolje.
Ali mi lahko kdo pošlje nov FW ??
Pomoč bi mi zelo prav prišla.
Help
Raky
FW za HTS3500 za večje podnapise ti lahko pošljem. Pusti mi mail v ZS.
Kar se pa tiče, da ti ne prebere vseh podnapisov, pa verjetno nimaš popolnoma enakega imena ali pa sta imeni predolgi.
Ime filma in podnapisa mora biti do potankosti enako - vse velike in male črke in ostali znaki. Pa tudi imeni filma in podnapisa ne smeta biti predolgi. Preberi si teh nekaj napotkov:
1.Pomembno je, da imata datoteki filma in podnapisa popolnoma enako ime, drugače
predvajalnik ne bo prikazal podnapisov. Preden torej zapečete film in podnapis
na CD ali DVD skopirajte ime filma v podnapis ali obratno.
Primer:
PRAV :
Shark Tale.DVDRip.xvid.avi
Shark Tale.DVDRip.xvid.srt
NAROBE:
Shark tale.DVDRip_slo.srt
pri čemer datoteka z končnico .avi pomeni film, datoteka z končnico .srt pa podnapis.
Podnapisi se zaženejo sami, lahko pa jih izklopite z tipko SUBTITLE.
Datoteki filma in podnapisa morata biti v isti mapi. Predvajalnik podpira podnapise z končnicami .sub (MicroDVD), .srt (SubRip), .smi (Sami), .ssa (Sub station Alpha) in .txt (MicroDVD)
2. Podnapisi se med predvajanjem nenadoma nehajo prikazovati:
Pri filmih xvid+AC3 (filmih na dveh CD-jih) se lahko zgodi, da podnapisi začasno izginejo. Ponoven priklic podnapisov je možen, če le za trenutek pritisnete previjanje naprej. Permanentno pa lahko ta problem rešite, če film, preden ga zapečete na novo shranite z programom AviMux GUI (http://www-user.tu-chemnitz.de/~noe/Vid... dodajte film, kliknite na »generate data from source files«, nato kliknite »Settings« in »AVI file structure«, odkljukajte »Use open DML output«, pritisnite »OK« in nato »Start«.
3. Podnapisov mi player ne prepozna, čeprav imam isto ime filma in podnapisa:
To se lahko zgodi, če imate zelo dolgo ime filma in podnapisa, kot npr.:
"Lord of the Rings-The return of the King.AC3.Xvid.ShareReactor.CD1.avi"
"Lord of the Rings-The return of the King.AC3.Xvid.ShareReactor.CD1.srt"
namesto tako dolgega imena raje preimenujte film in podnapis v npr. :
"LOTR-The return of the king.CD1.avi"
"LOTR-The return of the king.CD1.srt"
Upam, da ti bodo ti napotki pomagali
Lp
Kar se pa tiče, da ti ne prebere vseh podnapisov, pa verjetno nimaš popolnoma enakega imena ali pa sta imeni predolgi.
Ime filma in podnapisa mora biti do potankosti enako - vse velike in male črke in ostali znaki. Pa tudi imeni filma in podnapisa ne smeta biti predolgi. Preberi si teh nekaj napotkov:
1.Pomembno je, da imata datoteki filma in podnapisa popolnoma enako ime, drugače
predvajalnik ne bo prikazal podnapisov. Preden torej zapečete film in podnapis
na CD ali DVD skopirajte ime filma v podnapis ali obratno.
Primer:
PRAV :
Shark Tale.DVDRip.xvid.srt
NAROBE:
Shark tale.DVDRip_slo.srt
pri čemer datoteka z končnico .avi pomeni film, datoteka z končnico .srt pa podnapis.
Podnapisi se zaženejo sami, lahko pa jih izklopite z tipko SUBTITLE.
Datoteki filma in podnapisa morata biti v isti mapi. Predvajalnik podpira podnapise z končnicami .sub (MicroDVD), .srt (SubRip), .smi (Sami), .ssa (Sub station Alpha) in .txt (MicroDVD)
2. Podnapisi se med predvajanjem nenadoma nehajo prikazovati:
Pri filmih xvid+AC3 (filmih na dveh CD-jih) se lahko zgodi, da podnapisi začasno izginejo. Ponoven priklic podnapisov je možen, če le za trenutek pritisnete previjanje naprej. Permanentno pa lahko ta problem rešite, če film, preden ga zapečete na novo shranite z programom AviMux GUI (http://www-user.tu-chemnitz.de/~noe/Vid... dodajte film, kliknite na »generate data from source files«, nato kliknite »Settings« in »AVI file structure«, odkljukajte »Use open DML output«, pritisnite »OK« in nato »Start«.
3. Podnapisov mi player ne prepozna, čeprav imam isto ime filma in podnapisa:
To se lahko zgodi, če imate zelo dolgo ime filma in podnapisa, kot npr.:
"Lord of the Rings-The return of the King.AC3.Xvid.ShareReactor.CD1.avi"
"Lord of the Rings-The return of the King.AC3.Xvid.ShareReactor.CD1.srt"
namesto tako dolgega imena raje preimenujte film in podnapis v npr. :
"LOTR-The return of the king.CD1.avi"
"LOTR-The return of the king.CD1.srt"
Upam, da ti bodo ti napotki pomagali
Lp
Zgodovina sprememb…
PiyoniR ::
Zdravo !
Sem nov na forumu in iščem pomoč glede novega hišnega kina oz. DVD predvajalnika Philips HTS3500S. Videl sem kar nekaj uprašanj glede vseh DVD-jev, nikjer pa nisem zasledil kakšnega linka do popravka (upgrade) za ta DVD predvajalnik. Potreboval bi popravek za slovenske črke (š, č, ž). Glede same pisave bi imel uprašanje, je mogoče povečati pisavo ?
Hvala
Sem nov na forumu in iščem pomoč glede novega hišnega kina oz. DVD predvajalnika Philips HTS3500S. Videl sem kar nekaj uprašanj glede vseh DVD-jev, nikjer pa nisem zasledil kakšnega linka do popravka (upgrade) za ta DVD predvajalnik. Potreboval bi popravek za slovenske črke (š, č, ž). Glede same pisave bi imel uprašanje, je mogoče povečati pisavo ?
Hvala
.: Be like mE :.
Zdravo !
Hvala ti za povezavo, vednar sem že to pogledal in ni mojega modela. Če še kdo ve za kakšno povezavo prosim če mi odgovori.
Hvala in lep pozdrav !
Hvala ti za povezavo, vednar sem že to pogledal in ni mojega modela. Če še kdo ve za kakšno povezavo prosim če mi odgovori.
Hvala in lep pozdrav !
N-E-O ::
Za vse lastnike hišnega kina Philips HTS3610:
Ali vam pri poslušanju televizijskega programa preko vseh 6 zvočnikov delujejo vsi zvočniki? Meni namreč deluje samo levi sprednji ter woofer. Dolby pro logic II bi po moje moral omogočiti predvajanje iz vseh zvočnikov, ali se motim?
Ali vam pri poslušanju televizijskega programa preko vseh 6 zvočnikov delujejo vsi zvočniki? Meni namreč deluje samo levi sprednji ter woofer. Dolby pro logic II bi po moje moral omogočiti predvajanje iz vseh zvočnikov, ali se motim?
Follow the white rabbit.
laguna ::
Na vseh zvočnikih naj bi delovalo, če je v dvd predvajalnik pripeljan stereo zvok, saj dolbi prologic II izlušči 6 kanalni zvok le iz sterea zvoka.
LP
LP
lagunaaaa
N-E-O ::
A je mogoče krivo to, da imam TV in DVD predvajalnik povezana samo s scart kablom? Mogoče bi jih mogu povezat z onim audio kablom (2 činča v tv, 1 priključek v dvd). Preden kaj kupim, mi lahko kdo to zagotovi?
Follow the white rabbit.
rkodrun ::
Kupil sem Philips HTS3500.
Podnapise mi bere, vendar imam težave s šumniki.
Najprej je kazal samo Žje, Šjev sploh ni bilo (Uprazen znak), čji pa so bili kot eji z naglasom.
Potem sem nastavil country kodo podnapisov, zdaj so Žji in Šji OK, Čji pa še vedno ne.
Kaj naj še storim? Ali je nujno instaliralti FW, ki ga navajate v forumu - če sem prav razumel, naj bi podnapisi s šumniki delali brez nadgradnje.
Pa še to - predvajanje MP3jev:
vse dela OK, je pa moteče, da je treba imeti TV prižgan, da lahko izbiraš folderje, saj ne najdem možnosti, da bi mi ime folderja prikazovalo v displayu na predvajalniku. Obstaja kako možnost?
Prosim za pomoč
Hvala
Rok
Podnapise mi bere, vendar imam težave s šumniki.
Najprej je kazal samo Žje, Šjev sploh ni bilo (Uprazen znak), čji pa so bili kot eji z naglasom.
Potem sem nastavil country kodo podnapisov, zdaj so Žji in Šji OK, Čji pa še vedno ne.
Kaj naj še storim? Ali je nujno instaliralti FW, ki ga navajate v forumu - če sem prav razumel, naj bi podnapisi s šumniki delali brez nadgradnje.
Pa še to - predvajanje MP3jev:
vse dela OK, je pa moteče, da je treba imeti TV prižgan, da lahko izbiraš folderje, saj ne najdem možnosti, da bi mi ime folderja prikazovalo v displayu na predvajalniku. Obstaja kako možnost?
Prosim za pomoč
Hvala
Rok
IČA ::
Potem mi pa na ZS pošlji mejl naslov, pa ti pošljem predelani FW.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.
BBoRRo ::
Prosim za kratek nasvet, ker sem novinec na tem področju.
Za darilo kupujem Philipsov DVD (DivX) predvajalnik, pa sem v dilemi, katerega kupiti. Kolebam med DVP 3010, 5100 in 5500.
Kakšne so glavne razlike med njimi? Koliko sta modela iz serije 5 boljša od 3010-ice? Se splača odšteti tistih nekaj k SIT več za serijo 5? V čem je 5500 boljši od 5100?
Ali je nujno treba posodobit firmware (pri teh treh predvajalnikih), da ob gledanju DivX-ov lahko predvajamo slo. podnapise?
Že vnaprej hvala ter lep pozdrav!
Za darilo kupujem Philipsov DVD (DivX) predvajalnik, pa sem v dilemi, katerega kupiti. Kolebam med DVP 3010, 5100 in 5500.
Kakšne so glavne razlike med njimi? Koliko sta modela iz serije 5 boljša od 3010-ice? Se splača odšteti tistih nekaj k SIT več za serijo 5? V čem je 5500 boljši od 5100?
Ali je nujno treba posodobit firmware (pri teh treh predvajalnikih), da ob gledanju DivX-ov lahko predvajamo slo. podnapise?
Že vnaprej hvala ter lep pozdrav!
Jago ::
Še en player sem dobil in sicer model dvp 5100. Me zanima ce je ze kateri preizkusil brazilski FW, kolikor sem bral bi naj zadeva delala (mtz forum), vendar so še neke tezave s podnapisi.
Oziroma me zanima ce ima kdo FW za ta player ki podpira PB.
Oziroma me zanima ce ima kdo FW za ta player ki podpira PB.
Lep pozdrav !
Uprašal bi če ima slučajno kdo upgrade za podnapise za naslednji DVD predvajalnik: Philips Lx3900SA
Hvala :)
Uprašal bi če ima slučajno kdo upgrade za podnapise za naslednji DVD predvajalnik: Philips Lx3900SA
Hvala :)
Jago ::
Glede modela HTS3300.
Pozor. Dva modela sta na trgu in sicer v1 ali v23 na katerem dela fw za 3500 in v2 ali v26 na katerem ne dela tale fw z vecjimi podnapisi.
Gori sem videl, da je en imel problem, da mu je kazalo cirilico ko je upgrejdal iz philipsove strani. odg. napacen fw si instaliral in sicer s23, ki je za cirilici moras instalirat v23 ali v26 (odvisno od tvojega modela). Sicer pa pise v navodilih.
Tak da ce kdo ima FW za hts3000 v26 se priporocam.
Pionir: na MTZjevi strani imaš FW za tvoj model LX3900... poglej malo vise al pa v google napisi mtz divx firmware, najde s prve..
Pozor. Dva modela sta na trgu in sicer v1 ali v23 na katerem dela fw za 3500 in v2 ali v26 na katerem ne dela tale fw z vecjimi podnapisi.
Gori sem videl, da je en imel problem, da mu je kazalo cirilico ko je upgrejdal iz philipsove strani. odg. napacen fw si instaliral in sicer s23, ki je za cirilici moras instalirat v23 ali v26 (odvisno od tvojega modela). Sicer pa pise v navodilih.
Tak da ce kdo ima FW za hts3000 v26 se priporocam.
Pionir: na MTZjevi strani imaš FW za tvoj model LX3900... poglej malo vise al pa v google napisi mtz divx firmware, najde s prve..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jago ()
@BBORRO:
DVP 3010 in DVP5100 sta bolj ali manj identična (funkcijsko), le da je 5100 širši in nima predala za CD/DVD ampak režo, podobno kot autoradiji-skratka zgleda cool ampak je malo zoprno.
DVP5500 pa ima dodan 5.1 izhod in zraven seveda Dolby digital dekoder, Dolby Pro-Logic II
in DTS dekoder. ima pa še podporo za Super Audio CD. Vsem se je sedaj v Big Bangih znižala cena na 18.990 (3010), 21.990(5100) in 24.990 SIT(5500). Najdražjega torej kupiš, če misliš gor priklopiti računalniške 5.1 zvočnike, ostala dva, pa če jih boš imel priklopljene samo na TV in glasbeni stolp ali A/V receiver. Zadeve ni treba nujno posodobiti, saj je dovolj da v v meniju Preferences - Divx subtitle nastaviš na Central Europe (pozor, ta meni je skrit).
Če pa zadevo posodobiš, boš imel večje in lepše podnapise. FW dobiš na recimo
http://www.bigbang.si/?kat=posodobitve&..., lahko pa preizkusiš kakšnega drugega neuradnega, med katerimi lahko najdeš par res izvrstnih. Vendar bodi izjemno previden saj z nepravilnim postopkom ali firmware-om zaflešaš player.
LP
DVP 3010 in DVP5100 sta bolj ali manj identična (funkcijsko), le da je 5100 širši in nima predala za CD/DVD ampak režo, podobno kot autoradiji-skratka zgleda cool ampak je malo zoprno.
DVP5500 pa ima dodan 5.1 izhod in zraven seveda Dolby digital dekoder, Dolby Pro-Logic II
in DTS dekoder. ima pa še podporo za Super Audio CD. Vsem se je sedaj v Big Bangih znižala cena na 18.990 (3010), 21.990(5100) in 24.990 SIT(5500). Najdražjega torej kupiš, če misliš gor priklopiti računalniške 5.1 zvočnike, ostala dva, pa če jih boš imel priklopljene samo na TV in glasbeni stolp ali A/V receiver. Zadeve ni treba nujno posodobiti, saj je dovolj da v v meniju Preferences - Divx subtitle nastaviš na Central Europe (pozor, ta meni je skrit).
Če pa zadevo posodobiš, boš imel večje in lepše podnapise. FW dobiš na recimo
http://www.bigbang.si/?kat=posodobitve&..., lahko pa preizkusiš kakšnega drugega neuradnega, med katerimi lahko najdeš par res izvrstnih. Vendar bodi izjemno previden saj z nepravilnim postopkom ali firmware-om zaflešaš player.
LP
letecigsm ::
zdravo, sem nov na forumu, najprej use pozdravlja, in vam lahko rečem da ste super, ste mi že parkrat pomagali. no sedaj imam pa en problem ki ni najbl jasn.
kupu sm za starše dvp3010 player, povleku dol iz big bang strani upgrad, normalno posnel na 4x hitrost najprej na cdrw potem še na navaden cd. ko ga dam u player mi napiše da je cd neznan in mi playerja noče nadgradit. prosm za pomoč. hvala v naprej
kupu sm za starše dvp3010 player, povleku dol iz big bang strani upgrad, normalno posnel na 4x hitrost najprej na cdrw potem še na navaden cd. ko ga dam u player mi napiše da je cd neznan in mi playerja noče nadgradit. prosm za pomoč. hvala v naprej
http://podzemlje-slovenije.cjb.net
Čudno. Si zapekel samo fajl "DVP3010_02.BIN" ? Da nisi poleg zapekel še kakšne druge datoteke? Si nastavil v Nero-tu: Mode2/XA in Max.31 char (ISO level 2), Finalize CD in Disc-at-once ?
Probaj še to : odpri predal in vtipkaj 5, 5. Se ti izpiše ime nadgraditvenega fajla?
LP
Probaj še to : odpri predal in vtipkaj 5, 5. Se ti izpiše ime nadgraditvenega fajla?
LP
letecigsm ::
ja sem naredu use tok, sm probal zdej še enkrat, pa še vedno javi da je neznan disc. res mi ni čisto nič jasno.
http://podzemlje-slovenije.cjb.net
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 27660 (7192) | monaco |
» | [DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 4 … 42 43 44 45 )Oddelek: Zvok in slika | 325019 (50363) | cryptozaver |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24899 (9513) | bizi72 |
» | Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?Oddelek: Zvok in slika | 8318 (7822) | ta_ki_tke |
⊘ | [DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?Oddelek: Zvok in slika | 31459 (14712) | Stepni Volk |