» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
22 / 60
»»

ficko1 ::

ojla!

bo mi lahko nekdo prosim poslal fw za philips dvp 3010....

namrec po defaultu čšž ne dela :(

prosim!!

danix1 ::

DVP 3010 ima podporo za šumnike, samo v meniju Preferences moraš nastaviti vrstico
Divx Subtitle na central Europe (ta vrstica je skrita čisto na koncu). če pa želiš večje, lepše
slo podnapise za Philipsa, pa pojdi na http://www.bigbang.si/?kat=posodobitve&...
in si naloži nov firmware

alexus21 ::

Sem ponosni lastnikPhilips DVP 630/02 in me zanima,če je mogoče kdo zasledil kak nov firmware!

polde66 ::

in kaj bi ti mel na novem FW za 620-tko?
je tastar kar ok
polde

s4wS14 ::

Tudi jaz imam podoben problem le da imam Philips LX8300SA. Zvok je odličen pri podnapisih pa je problem sej ni šumnikov (so neki čudni znaki) ž-ja pa sploh ni. Če ima kdo slovenski firmware, ki podpira te znake naj mi prosim, prosim, PROSIM pošlje na naslov mrsaws@hotmail.com ali pa vsaj da povezavo kje se ga downloda ker na tisti filipsovi strani je fw sam nima podpore za te znake. NO če gdo ma ta fw prosim!

Hvala v naprej!
s4wS

cackec ::

@ s4wS14

Imaš dva linka na dvajseti strani te teme malce si preberi to stran saj govori pretežno o tem firmware-u :)

s4wS14 ::

Aha ok tnx za help !
s4wS

Anza ::

Pozdravljeni!

Imam LX3900SA v38. Verzija je original iz Philipsove strani. Sedaj sem zasledil, da obstaja nova verzija na videopeli, ampak ne vem katero si naj dam v DVD predvajalnik. Namreč tam sta dve verziji(ce in we). Prosim če mi lahko kdo svetuje. Aja pa še to, če bi mi lahko napisali postopek kako si dam datoteko na CD (ime fila, ISO, ...).

Najlepša hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Anza ()

bushman ::

Imam Philips-a DVP-630/02, s katerim sem zadovoljen, a zadnjič me je nekaj zbodlo v oči in sicer:
Na DVD sem posnel 13 delov neke serije skupaj s podnapisi, kateri imena fajlov so tako dolgi, da ne morem razbrati njihovega imena do konca (oz. ne vem, za katero epizodo gre, ker je številka epizode napisana na koncu fajla). Moje vprašanje je, ali se lahko nadgradi FW tako, da se v skrajno spodnji vrstici prikaže celotni naziv fajla, oz. kako bi lahko rešil omenjeno težavo razen z rezanjem imena fajla?

p.s.: Imam zadnji FW iz Alexove strani...

Še nekaj, ker nisem neki expert oz. se nisem poglabljal v tehnikalije me zanima, ali zgoraj navedni player podpira 5.1 sistem?

LP

Alec999 ::

bushman:

Moje vprašanje je, ali se lahko nadgradi FW tako, da se v skrajno spodnji vrstici prikaže celotni naziv fajla, oz. kako bi lahko rešil omenjeno težavo razen z rezanjem imena fajla?

NE. Težavno so rešili pri MTK predvajalnikih tako, da prikaže več kot samo 10 črk v imenu filetov.
Philips 630 temelji na ESS Vibratto II čipovju in zaenkrat ni še nihče pogruntal kje tiči zajec za daljša imena.
Tudi ne priporočam čakanja na kaj takega.

Predvajalnik sortira tvoje filete po abecedi, ker imaš "samo" 13 delov lahko filete prešteješ in točno veš kjer je ker.
Drugače it ostano samo, da preimenuješ in ponovno zapečeš na DVD.

Na strani www.alec999.tk Firmwares >> Philips 630 >> About si lahko prebereš vse tehnične podatke predvajalnika.

Nekaj povzetka:
Predvajalnik ne vsebuje VGA in 5.1 izhoda.

Lp,
Alec999

deniss23 ::

kako je z modelom: PHILIPS HTS 3500 in slo-podnapisi? hvala za info.

IČA ::

Kaj bi pa rad vedel???
Delajo!!!
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

petercr4 ::

Ja, šumniki delajo BP. So pa kar majhni in seveda se nič ne da nastavit.

bushman ::

Alec999, hvala za odgovor,...

LP

Vsi, ki ste me prosili oz. potrebujete fw za večje podnapise in šumnike za Philips HTS 3300 in HTS 3500, ga dobite, vendar šele čez kak teden ali dva ko bom imel več časa in zadevo dokončal..

LP

Update-i za Philips DVP3010. 5100, 5500 & LX8300 in 8500 so pa tako in tako na
www.bigbang.si - posodobitve

za HTS 3300 me zanima kako podpira medije, ker sm sprobal gorenje 3000x pa sploh ne zazna nobenga mojga divx filma, katere pa moja sedanja yamada bere brez problemov?

Dragane ::

Sem novi lastnik predvajalnika DVP 720SA, in imam z njem mnogo težav. Kot prvo, po pričakovanju ne prikazuje čćž znakov. Drugi problem je da pri prevrtavanju naprej ali nazaj, podnapisi izginejo in jih ni mogoče priklicati nazaj, ne da bi ponovno zagnal film. Tretji problem je ta, da imam širokozaslonsko televizijo torej 16:9. Enako razmerje nastavim tudi v menuju od predvajalnika. Problem nastane seveda pri podnapisih, saj le ti še vedno ostanejo v pasu kjer bi bili če bi bila televizija 4:3, torej pomaknjeni so navzgor pribljižno 15-20 cm proti sredini televizije kar je seveda zelo moteče. Ker sem seveda to poskušal odpraviti z nadgradnjo FWja, me to niti ni tako skrbelo. In že je nastal še četrti problem. FWja ni mogoče nadgraditi. Poskušal sem tako z uradnim FWjem v37, kot tudi z Philips720SA_1250_v6_Mtz in pri obeh mi napiše Unknown Disc po vstavitvi CD-Romov z navedenimi Fwji. Prepričan sem da med peko FWjev na CDje nisem naredil napake.
Naj omenim še da je trenutna verzija firmware na mojem predvajalniku v35 in zasledil sem da ima ta verzija precej hroščev na vseh področjih.
Kaj mi svetujete?

Za odgovore sa vnaprej zahvaljujem.
Sarma

cekr ::

Philips720SA_1250_v6_Mtz je že stara verzija.

Poišči nadgradnjo na forumu, kjer si dobil zgorajomenjeno datoteko.

Pa še:
FW, ki jih dobiš, niso slike cd-jev ampak navadne datoteke. Zato jih v Nero-tu posnami kot take. Več ti ne bi smelo delat problemov.

Je pa možno, da imaš drugo verzijo-nadgradnjo predvajalnika, ki je na omenjenem forumu označena z oznako H2. Ta uporablja drugačen servo pogon.

A imaš 720SA/02 ali kaj drugega?
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Scotsmen ::

Pozdravljen!

Pred kratkim sem si privoscil Philips hts 3300 in sem z njim zelo zadovoljen, razen ene "malenkosti". Namrec noce predvajat podnapisov za dolocene filme. Na drugem predvajalniku philips z nadgrajenim firmwarom pa jih normalno. Zanima me ce je imel se kdo podobno tezavo in kako se jo odpravi. Naj povem da sem poskusal spremenit podnapise v druge formate in celo spremenit naslov datotek ampak nic ne pomaga.

Hvala vnaprej

mirx ::

danix1
Lepo prosim FW za 3500s tudi meni na mail. Pa še kratka navodilca za pravilno namestitev, če so seveda potrebna. Hvala

Cekr:
Philips720SA_1250_v6_Mtz je že stara verzija.

Poišči nadgradnjo na forumu, kjer si dobil zgorajomenjeno datoteko.

Pa še:
FW, ki jih dobiš, niso slike cd-jev ampak navadne datoteke. Zato jih v Nero-tu posnami kot take. Več ti ne bi smelo delat problemov.

Je pa možno, da imaš drugo verzijo-nadgradnjo predvajalnika, ki je na omenjenem forumu označena z oznako H2. Ta uporablja drugačen servo pogon.

A imaš 720SA/02 ali kaj drugega?j

Moj pogon je 720/00. Philips720SA_1250_v6_Mtz je bil v obliki .iso, zato sem ga zapekel kot CD sliko, medtem ko pa originalni FW v37 zlovdan iz philipsove strani ni bil .iso temveč popolnoma normalen .bin file, katerega sem zapekel natanko po navodilih in sem prepričan da ni prišlo do napake.
Poskusil sem že z mediji različnih proizvajalcev pa seveda ni bilo razlike. Kakršen koli CD s FW, predvajalnik zavrne z napisom Unknown Disc. Ker so težave napisane v mojem zgornjem postu precej moteče, je predvajalnik trenutno skorajda neuporaben. Ker sam nimam več idej kaj bi lahko še poskusil, mi potem preostane samo še vračilo DVDja odkoder sam ga dobil in naj mi ga oni updajtajo če to sploh počnejo. (kupljen v mercator tehnični trgovini v črnučah)
Sarma

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dragane ()

Poglej, kakšno je ime datoteke na cd-ju. Mora biti: DVP720.BIN

Na forumu MTZ-softpedia
poišči datoteko DVP720_V37_LEE_V2.03.zip.
Ta je zadnja, ki je preizkušena.

Čez nekaj časa pa bo zunaj tudi FW, ki bo podpiral Packed Bitstream .
Na omenjenem forumu lahko že zaslediš beta verzijo. Pri meni se kar vredu obnese.
Če pa nisi 100% prepričan, kaj delaš, je ne uporabljaj, da ne boš nosil predvajalnika na servis.

Ne pričakuj pa, da boš dobil od Philipsa tisto, kar hočeš. Oni so že zdavnaj dali roke proč od tega predvajalnika.
Sedaj si odvisen od sotrpinov, ki so pripravljeni vlagati svoj prosti čas v programiranje te zadeve.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

Hvala Cekr, zadevi sem prišel do dna. Moj predvajalnik kot si omenil uporablja H2 servo, tako da sem seveda ves čas notri tlačil napačne firmware.
Inštaliral sem originalni v37 FW.
Po nekaj časa se mi je na predvajalniku pokazal napis Upg End.
Težava pa nastane da predvajalnik ne reagira več na moje ukaze. Že nekaj časa je vse kar kaže Upg Eng. Ugasniti ga seveda ne morem (kar tudi nebi) slike na zaslonu ni.
kaj bi bilo narobe in kaj v temu trenutku moram storiti?
Sarma

No sedaj sem predvajalnik kar odklopil in ponovno priklopil, saj ni bilo druge rešitve. Dela povsem normalo, problem pa je, da se ni updejtal čeprav je pisalo "upg end".
Poskusil sem tako z uradin kot z modificiranim FWjem.
Je še kakšna varijanta da mi bo uspelo?
Sarma

Pri zadnjem neuradnem FW je tako, da ga moraš kasneje tudi nekaj proklopit z zaporednjem določenih tipk, ker po nadgradnji imaš možnost dvojnega sistema. Navadnega in nadgrajenega. Če imaš srečo, ti lahko dela tudi Audio DVD. Mislim, da je bila tudi zraven tvojega FW dodana kakšna datoteka s postopkom.
Je pa skoraj vse razloženo v na forumu Softpedije, kjer se piše o tem sprejemniku.
Najboljše bo, da svoj problem opišeš na tem forumu in ti bi avtor(Mosarella) FW-ja razložil rešitev problema.

crazy horse ::

pozdrav vse,

sem pre nakupom hišnega kina in kolebam med Philipsom HTS 3300 in 3500... Po prebiranju tega foruma sem videl, da ne podpirata SLO podnapisom in je treba zadevo popraviti z firmwarom? so potem podnapisi OK (beli, s šumniki, dovolj veliki)?

hvala za odgovor!!!

lp

Ja.

OK, super! potem pa bi prosil kakšno prijazno osebo, da mi pošlje FW za 3500 na moj e-mail: samo.anzur@gmail.com ! HVALA!

tudi meni za 3500... psilon22@siol.net...hvala

Philips HTS 3300, 3500 in HTS5000W podpirajo šumnike že brez firmware-a. V Setup
meniju moraš preklopiti vrstico Divx subtitle iz Standard na Others. Kar se pa tiče velikosti
-kratkem bom imel fw z večjimi podnapisi.

@danix1:
če si slučajno pozabil, to si že naredil par mesecev nazaj. Kakšne nove modifikacije pa bi seveda bile zelo dobrodošle.
Npr. nedeljen Filebrowser s kompletnim prikazom naslovov, premik OSD prikaza jakosti zvoka na vrh na sredino, zoom tudi za Divx - to so po mojem največje pomanjkljivosti. Drugih sladkorčkov kot npr. Wordwrap, prikaz podnapisov z drugačnim imenom, spreminjanje barv podnapisov, možnost premikanja pozicije podnapisov... pa tako ni pričakovati.

LP
IČA

Vem. Zdaj se ravno igram z Yamahami 557 in 657, ki sta mi začeli brati Packed Bitstream.
Philipsa pa si moram prinesti domov, ampak šele drugo leto....
Mogoče že na kakšem forumu obstaja fw za HTS33003500? Je kdo kaj čekiral?

odločil sem se za nakup Philips HTS 3300, doma sprobal in dela OK, le Divx iz DVD-jev ne bere...Je to splošno znano in jih ne berejo tudi drugi Divx playerji?

lp

Mora brati. Verjetno je kaj narobe z DVD-jem. Mora biti zaključen itd..., preveri.

ge ::

Zanima me, kateri divx-dvd predvajalnik je v sistemu "philips hts 3610" ki ga prodaja (med ustalim) mimovrste za cca. 59k sit.

Obstaja kakšen fw za omenjen sistem?

Tenx za odogovore.

P. S. - uporabil iskanje ki pa ni dalo rezultate - torej, prosim brez odgovorov "preberi forum" (22 strani) :)
Ge

Zgodovina sprememb…

• polepsal: podtalje ()

HTS 3610 je v bistvu podoben HTS3300 samo, da ima samostoječe zvočnike.
Softwerja prav zanj še ni, vendar že podpira slo podnapise. V meniju je treba dati
vrstico Divx Subtitle iz Standard na Others. Podpira pa .sub, .srt, .smi podnapise, enako poimenovane kot film.

mmaestro ::

Pozdravljeni,

imam Philips dvp 630 in imam sledeč problem. Med cd-ji ki sem jih imel pri dvd playerju je bil tut cd za upgrade in ker ga je foter noter utaknil po nesreči je šlo zdaj vse rakom žvižgat. Prosil bi koga, če mi pove, kako bi se dalo player spet spravit med žive, ter kaj se potrabuje.

Najlepša hvala za kakršnokoli informacijo.
LP

Ta bo težka. Player bazira na ESS čipu in ga doma ne moreš obuditi, tako kot lahko
playerje z MTK čipom (vsi novi Philipsi). Zato ti verjetno ne ostane drugega kot obisk Philipsovega servisa.....

Alec999 ::

mmaestro >>

Potrebuješ SMD spajkalnik, nekatrim je uspelo celo z vročo pištolo 8-O (ne priporočam)
odspajkaš FlashRom ven, ga daš na Eprom programator gor naložiš še enkrat firmware in prispajkaš nazaj notri.

Če nimaš orodja oz. ne poznaš nobenega elektrotehnika mi pošlji email in ti pošljem kontaktno osebo, ki se spozna na to.

Lp,
Alec999

met ::

Kupil Philips DVP5500S
naložil FW z bigbangove strani in sicer v.22
in zdaj se mi pri nekaterih Divx filmih zatika slika
ima še kdo tak problem?
je to zaradi PBja?
kako rešiti zadevo?

To je verjetno zaradi PB-ja. Odpri film, ki ti zatika z MPEG4 modifierjem in preveri. (navodila
dobiš na bigbangovi strani poleg fw-ja) Žal ima
ta player (in velika večina drugih) težave z PBS, ki pa se jih da rešiti z MPEG4 modifierjem.
Je pa zelo verjetno, da se bo pojavil fw, ki rešil ta problem-je samo vprašanje časa. Čim ga bom našell ali naredil, bom obvestil sem.

gajser ::

a mi lahko pomagate-rabil bi fw za philips hts 3300 ki bere šumnike11
prosim!!!mgajser@volja.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gajser ()

V meniju Preferences - Divx subtitle preklopi na "Others" in boš imel šumnike.

xdejvid ::

mam zanimivo težavo, HTS 3500 mi v stanju pripravljenosti piska, oddaja nadležne tihe visoke frekvence...najboljš da ga peljem na servis, ker je ful moteče še posebej, če ko spiš. ko ga prižgem, piskanja ni več.

Jago ::

Imam hišni kino 3300 model in moram rečt da zadeva za svojo ceno ponuja veliko (ima tudi radio).

Tudi podnapisi delajo lepo in so dovolj dobro vidni (plazma tv). Verjetno bi za kako manjšo televizijo bila potrebna njihova povečava.

Zanima me na kakšnem čipu je model 3300, če ima kdo kako informacijo.

tomi77 ::

Philips DVP5500S imam eno težavo. namreč naložil sem firmware iz Bigbagove strani. Težava je v tem, da med predvajanjem Divx/Xvidov so mi podnapisi preveliki in jih ne vidim v celoti. Skrajno desno mi zmanjkujejo podnapisi oz. pri bolj dolgih stavkih. Z original namščenim firwarjem sem sicer slabše videl podnapise, vendar so bili na Tv-ju vsaj v celoti. In tudi če izbiram med nastavitvami SMALL, MEDIUM ali BIG ne rešim te težave. Ima morda kdo rešitev? treba kaj v SUBTITLE WORKSHOPU kaj popravit oz. spremenit?

hvala vnaprej za pomoč

Lahko porihtaš v Subtitle Workshop-u ali pa še bolje z DirectSub-om (lahko najdeš temo na forumu).

tomi77 ::

Kakšne nastavitve pa treba označit za razdelit podnapise v DirectSub-u za Philipsove predvajalnike? v mojem pripermu DVP-5500s

thx

Nastaviteve mojega DirectSuba:

tools-->mediatek-options (najdeš podpore za razne FW-je in playerje), izberi pač enega in spremeni v sledeče:
536 Maximum pixel...
38 Maximum chars per line
88 Maximum number...
2 Maximum number of lines
0 Move...
odkljukaj Maximum chars...
odkljukaj Correct dialogs...
1000 Minimum subtitle display...
50 Minimum time...

to je to...

potem samo odpreš podnapise (.srt), greš na tools, mediatek prepare subtitles (prilagodi vrstice), shraneš in to je to. Maximum 15-20 sek dela.

To so moje nastavitve za 72mm ekran in HTS 3500, malo se boš verjetno moral poigrati s številom znakov na vrstico, ampak nekje okoli 38 znakov na vrstico pri večini velikih fontih vredu špila.
««
22 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027660 (7192) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209325017 (50361) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14724899 (9513) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198318 (7822) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531458 (14711) Stepni Volk

Več podobnih tem