Forum » Zvok in slika » [Hi-Fi] - O zvočnikih
[Hi-Fi] - O zvočnikih
zavajon ::
Hvala, te bom kontaktiral, če bom kupoval NAD-a, saj vidim, da si stalno aktiven na tem forumu.
Glede subwooferja pa je tako:
Nisem audiofil, vendar bi imel probleme pri postavitvi kakšnih spodobnejših zvočnikov v prostoru, kjer se največ nahajam. Ko sem malo brskal po specifikacijah ojačevalcev, sem videl, da imajo nekateri sub izhode, zato se mi je porodila ideja, da bi morda nabavil subwoofer in kakšne manjše zvočnike, ki jih lahko obesim višje. Nisem pa še takšnih sistemov poslušal, da bi lahko ocenil, ali je to smiselno glede na ceno, ki je pri subwooferjih res visoka. Tudi glede vrste ojačevalca se še nisem odločil. HT reciever me načeloma zanima, če bi stal recimo do 30k več kot stereo ojačevalec primerljive kvalitete. Dober ojačevalec bi rad kupil zato, ker ga želim uporabljati 20 let, kot sem sedanjega (OK, to je malo utopično, a vendar...). NAD velja že dolgo vrsto let kot firma, ki daje ven zelo zanesljive izdelke in pri vseh ocenah, ki sem jih prebral, pravijo, da so Value for Money. Ker sem zasledil, da prodaja BigBang neke Yamaha HT recieverje kao v akciji, sem šel tja poslušat, in moram priznati, da sem bil glede na to, da so jih priklopili na neke zvočnike po 150k za kos in nimam razvajenih ušes, kar malo razočaran. Saj ne da se je slabo čulo, ampak zame pač ni vredno tega denarja.
Kot sem že rekel, malo tipam teren, ker se mi zdi neumno, da bi se zapodil v trgovino in porabil 200 jurjev za nekaj, kar mi je na pogled všeč in mi trgovec pove, da je ravno to tisto, kar potrebujem, pa še v akciji, pa še mi da 3% popusta, če plačam z gotovino.
lp
Glede subwooferja pa je tako:
Nisem audiofil, vendar bi imel probleme pri postavitvi kakšnih spodobnejših zvočnikov v prostoru, kjer se največ nahajam. Ko sem malo brskal po specifikacijah ojačevalcev, sem videl, da imajo nekateri sub izhode, zato se mi je porodila ideja, da bi morda nabavil subwoofer in kakšne manjše zvočnike, ki jih lahko obesim višje. Nisem pa še takšnih sistemov poslušal, da bi lahko ocenil, ali je to smiselno glede na ceno, ki je pri subwooferjih res visoka. Tudi glede vrste ojačevalca se še nisem odločil. HT reciever me načeloma zanima, če bi stal recimo do 30k več kot stereo ojačevalec primerljive kvalitete. Dober ojačevalec bi rad kupil zato, ker ga želim uporabljati 20 let, kot sem sedanjega (OK, to je malo utopično, a vendar...). NAD velja že dolgo vrsto let kot firma, ki daje ven zelo zanesljive izdelke in pri vseh ocenah, ki sem jih prebral, pravijo, da so Value for Money. Ker sem zasledil, da prodaja BigBang neke Yamaha HT recieverje kao v akciji, sem šel tja poslušat, in moram priznati, da sem bil glede na to, da so jih priklopili na neke zvočnike po 150k za kos in nimam razvajenih ušes, kar malo razočaran. Saj ne da se je slabo čulo, ampak zame pač ni vredno tega denarja.
Kot sem že rekel, malo tipam teren, ker se mi zdi neumno, da bi se zapodil v trgovino in porabil 200 jurjev za nekaj, kar mi je na pogled všeč in mi trgovec pove, da je ravno to tisto, kar potrebujem, pa še v akciji, pa še mi da 3% popusta, če plačam z gotovino.
lp
OwcA ::
Previsoko obešati satelitov v nobenem primeru ni vredu. Optimalno bi naj bilo v ravni ušes.
Za samo 30k resno dvomim, da boš dobil primerljiv HT reciver, raje se osredotoči na stereo ojačevalec.
Za samo 30k resno dvomim, da boš dobil primerljiv HT reciver, raje se osredotoči na stereo ojačevalec.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
glinik ::
Dobro je vedet kakšen tip zvoka ti je všeč. Ali bol kliničen, ali bol prijeten "okrogel" zvok. Od zvočnikov je najbol odvisno kakšen tip zvoka boš imel. Steber verige je ojačevalnik, zato menim da je zanj bolje odštet malenkost več $$$. Začni z najcenejšimi zvočni in nato preidi na višje serije. Pri najcenejših ne boš mogel trdit: "Tega denarja pa res niso vredni". Saj nimaš prevelike izbire.
Najmanjši modeli:
- Fusion 1 (Tannoy)
- M 31 (Mission)
- Concept 1 (Dali)
Glih včeraj smo primerjali Cd playerje Cyrus dAD3Q in COPLAND-a 288. Seveda je COPLAND Cyrusa "nascal", ampak to vse so bile le "začimbe" v zvoku. Na prvi vtis ni bila razlika tako očitna, po malo dalšem poslušanju, se je razlika takoj opazila ... (ampak spet v malenkostih). Za "začimbe" se v audio drago plača. Kdo ne gre v detalje, temu so komponente za normalen denar "puna kapa".
Lp
Najmanjši modeli:
- Fusion 1 (Tannoy)
- M 31 (Mission)
- Concept 1 (Dali)
Glih včeraj smo primerjali Cd playerje Cyrus dAD3Q in COPLAND-a 288. Seveda je COPLAND Cyrusa "nascal", ampak to vse so bile le "začimbe" v zvoku. Na prvi vtis ni bila razlika tako očitna, po malo dalšem poslušanju, se je razlika takoj opazila ... (ampak spet v malenkostih). Za "začimbe" se v audio drago plača. Kdo ne gre v detalje, temu so komponente za normalen denar "puna kapa".
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
LordWorm ::
Js ti pa priporocam da mal dlje casa sparas pa kupis nekaj res dobrega.
Na Yamahin receiver nizjega ranga bi pasali kaki Primus150 (infinity).
Na Yamahin receiver nizjega ranga bi pasali kaki Primus150 (infinity).
F-40_ ::
imam dvd in imam a/v reciver (yamaha rxv 630). Rabim še zvočnike. Ni ravno najbolj praktično in lepo, da bi imel čez sredino dnevne sobe napelane kable za zadnje zvočnike (drugače ne gre).Sprašujem ali obstaja kakšna varjanta za wireless zvočnike, ubistvu rabim samo za za zadnja dva, ostali pa normalno po kablu.
Videl sem da ima sony nekaj takega v svojih dvd sistemih...
Videl sem da ima sony nekaj takega v svojih dvd sistemih...
Stepni Volk ::
F40 - brezžičnih zvočnikov je več vrst. V grobem se delijo na infra rdeče in tiste, ki signal prejemajo preko radijskih valov.
Radijski valovi so bolj praktični, saj je lahko med oddajnikom in sprejemnikom tudi kakšna ovira. IR signal ustavi že list papirja.
Brezžični sistemi se zaenkrat še ne morejo primerjati z ožičenimi sistemi, ter imajo še eno napako: manjava baterij oz. akumolatorjev. What are wireleless loudspeakers?
Obstajajo tudi "kvazi" aktivni brezžični zvočniki, ki jih je potrebno priklopiti na 220V. Signal dejansko prejemajo preko radijskih valov, a so priklopljeni na električno omrežje, da lahko ojačevalec vgrajen v njih deluje.
Radijski valovi so bolj praktični, saj je lahko med oddajnikom in sprejemnikom tudi kakšna ovira. IR signal ustavi že list papirja.
Brezžični sistemi se zaenkrat še ne morejo primerjati z ožičenimi sistemi, ter imajo še eno napako: manjava baterij oz. akumolatorjev. What are wireleless loudspeakers?
Obstajajo tudi "kvazi" aktivni brezžični zvočniki, ki jih je potrebno priklopiti na 220V. Signal dejansko prejemajo preko radijskih valov, a so priklopljeni na električno omrežje, da lahko ojačevalec vgrajen v njih deluje.
F-40_ ::
Če te prav razumem... praviš da se zaenkrat še ne splača delat home cinema z brezžičnimi sistemi, da tehnologija še ni tako razvita...
Preveri na lastna ušesa, če boš z rezultatom zadovoljen, ne vidim razloga, zakaj jih ne bi nabavil. Je kar nekaj minusov:
- slabši zvok (celo z drop out-i pri IR sistemih)
- postavitev v vidni liniji od komponente (IR)
- menjava baterij/akumolatorjev
Če te to ne moti in ne namaravaš zapluti v audifilske vode, boš čisto zadovoljen. Uho se namreč vsega hudega navadi (tudi nenehnega pritoževanja žene )
- slabši zvok (celo z drop out-i pri IR sistemih)
- postavitev v vidni liniji od komponente (IR)
- menjava baterij/akumolatorjev
Če te to ne moti in ne namaravaš zapluti v audifilske vode, boš čisto zadovoljen. Uho se namreč vsega hudega navadi (tudi nenehnega pritoževanja žene )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
Mitoholder ::
Koliko bi bili vredni 6 let stari zvočniki, ki se dobijo novi za 180 000 sit. Oz. kako zračunat vrednost starih zvočnikov.
hvala za pomoč
hvala za pomoč
perci ::
Nč kej dost se ne računa. Odvisno je od ponudbe in povpraševanja. Ni nekega splošnega "eurotax" pravila .
tuda avta ne prodaš avtomatsko po evrotaxsu in je cena odvisna od povpraševanja, vendar kljub temu evrotax obstaja. v bistvu se mi zdi vzgornji odgovor malo butast in mi ni v nikakršnjo pomoč . seveda ne sprašujem po točni vrednosti, ampak o neki okvirni ceni, vrednosti ki jo ima star zvočnik.
Lej...a si sploh povedal za kateri model gre?? Sej eurotax koker jst vem ni kr za vse avte na splošno ampak za vsak model posebej...
Tko - iz same nakupne cene in starosti tu ne moreš izračunat ničesar. Recimo tannoy 5.1 sistem je bil svoj cajt nov 150 jurjev, zdele se pa novga dobi za 60 jurjev. Torej nerabljen.
Tko, da boš moral kar povedat za kateri model gre, pa še potem dvomim, da ti bo kdo odgovoril.
Tko - iz same nakupne cene in starosti tu ne moreš izračunat ničesar. Recimo tannoy 5.1 sistem je bil svoj cajt nov 150 jurjev, zdele se pa novga dobi za 60 jurjev. Torej nerabljen.
Tko, da boš moral kar povedat za kateri model gre, pa še potem dvomim, da ti bo kdo odgovoril.
maco88 ::
Jest bi pa prosu enga človka da mi sestav za caca 150k en hfi za doma z dvema zvočnikoma pa da bo na predvajalniku radio pa mp3 pol pa še kej več.. sej veste kak to gre no! (jest sem bol retierd pr tem! :D ) Hvala..!
Niti ni tako važno katere firme daš skupaj. Sam si rekel, da si čisto nov v tem svetu, tako da te razlike ne bojo kaj preveč motile oz. ne boš pozoren nanje. Predvidevam, da misliš sistem še uporabit za gledanje filma. Lepo si nabaviš en divx player za 20k, reciver in kakšne male monitorske zvočnike. Tako si dobil soliden sistem za malo denarja.
Računaj takole:
-20k divx player, LG DV 8700 A, ga imajo v BB, V Stereoplay-ju najbolje ocenjen player v tem cenovnem razredu
-50k za zvočnike (v tem cenovnem rangu mi je Dali všeč, npr. Concept 1 ali 2)
-ostalo pa reciver in kabli
Edino pri stojalih za zvočnike boš moral pokazat malo iznajdljivosti, saj so glede na ceno zvočnikov precej draga.
Lp
Računaj takole:
-20k divx player, LG DV 8700 A, ga imajo v BB, V Stereoplay-ju najbolje ocenjen player v tem cenovnem razredu
-50k za zvočnike (v tem cenovnem rangu mi je Dali všeč, npr. Concept 1 ali 2)
-ostalo pa reciver in kabli
Edino pri stojalih za zvočnike boš moral pokazat malo iznajdljivosti, saj so glede na ceno zvočnikov precej draga.
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
A se sam men zdi al je model napisal, da bi rad stereo sistem? In kaj ti pol z divx playerji prihajaš ven? Sploh nikjer o nobenih filmih ne piše, govori o dveh zvočnikih za radio in mp3.
IČA ::
@perci:
maco88 je v drugi temi napisal podoben post, kjer piše, da želi zadevo predvsem za gledanje filmov, tako da je odgovor z njegovega stališča kar pravi.
Hvala za razumevanje.
LP
IČA
maco88 je v drugi temi napisal podoben post, kjer piše, da želi zadevo predvsem za gledanje filmov, tako da je odgovor z njegovega stališča kar pravi.
Hvala za razumevanje.
LP
IČA
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IČA ()
Jao Perci, saj vem da si modertor, ampak pod prsti pa mi tudi ne rabiš gledat za vsako malenkost. Jaz tudi nisem vedel, da bo človek še kak film pogledal, sem mu samo povedal kakšen potencial ima tak sistem. Kaj pa imaš ti proti stereo sistem za poslušanje filma???? Jaz uporabljam tudi svoj sistem za film - in? Zakaj pa ne? Se 100X bolše sliši, kot s TVja.
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
maco88 ::
DivX player že mam zdej bi rabu še sam en par zvočnikov pa ojačeval .. itd.. ka lohka date konkretn primer pa ne pre slabga ker mi kvaliteta pomen velik.. ! :D
glinik: Zatezil sem samo zato, ker si zacel o divx playerjih pisat, on pa pravi, da rabi zadevo za mp3 in radio. Nimam pa nic proti stereo sistemu za gledanje filmov, tudi sam ga uporabljam in se strinjam, da je bolše od crap 5.1 sistema. Pustva zdej to, glavno da se razumemo.
pozna kdo zvočnike jbl northridge e 80, so na ebaju 200evrov v big bangu pa 125 000.
koliko bi prišla približno poštnina.
koliko bi prišla približno poštnina.
mico107 ::
Pozdravljeni
Vidim, da se malo spoznate na to temo, zato bi vas rad vprašal nekaj stvari.
Nameravam v svojo sobo dati dav zvočnika(stereo) in me zanima kako je z ojačevalcem. To naj bi bili boksi veliki približno 80litrov, vendar se še nisem odločil kakšne zvočnike bom dal noter, vseeno pa me zanima, kakšen ojačevalec rabim in kje bi lahk dobil kakšnega nepredragega. Vendar iz lastnih izkušenj vem, da se ojačevalec po nekaj urah neprenehnega poslušanja pregreje, zato me zanima če obstaja kakšna druga rešitev, namesto ojačevalca. Ali je v mešalni mizi tudi ojačevalec?
Najlepša hvala
Vidim, da se malo spoznate na to temo, zato bi vas rad vprašal nekaj stvari.
Nameravam v svojo sobo dati dav zvočnika(stereo) in me zanima kako je z ojačevalcem. To naj bi bili boksi veliki približno 80litrov, vendar se še nisem odločil kakšne zvočnike bom dal noter, vseeno pa me zanima, kakšen ojačevalec rabim in kje bi lahk dobil kakšnega nepredragega. Vendar iz lastnih izkušenj vem, da se ojačevalec po nekaj urah neprenehnega poslušanja pregreje, zato me zanima če obstaja kakšna druga rešitev, namesto ojačevalca. Ali je v mešalni mizi tudi ojačevalec?
Najlepša hvala
Mitja Gubenšek
audio ::
@machine
Jaz sem iz Avstrije naročil sub E250 in me je poštnina na dom prišla 20 eur.
Tehta pa cca 20 kg neto.
Drugače pa se zanimam za e 90, ki jih sicer še nisem poslušal, videl pa sem da imajo dobre ocene.
lp
Jaz sem iz Avstrije naročil sub E250 in me je poštnina na dom prišla 20 eur.
Tehta pa cca 20 kg neto.
Drugače pa se zanimam za e 90, ki jih sicer še nisem poslušal, videl pa sem da imajo dobre ocene.
lp
Ta tema je namenjena zvočnikom, vsa nadaljna debata, ki se ne bo nanašala na zvočnike bo brisana. Za vprašanja in debato imate na voljo sledeče teme:
[Hi-Fi] - Oprema / naprave
[Hi-Fi] - Splošna debata in nasveti
[Hi-Fi] - Vpliv prostora na zvok...
[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1...
[Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ...
[Hi-Fi] - Debata: CD vs. DVD predvajalnik
[Hi-Fi] - Debata: original CD vs CD-R
[Hi-Fi] - Kako kompresirate svojo glasbo?
creative commons
...
[Hi-Fi] - Oprema / naprave
[Hi-Fi] - Splošna debata in nasveti
[Hi-Fi] - Vpliv prostora na zvok...
[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1...
[Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ...
[Hi-Fi] - Debata: CD vs. DVD predvajalnik
[Hi-Fi] - Debata: original CD vs CD-R
[Hi-Fi] - Kako kompresirate svojo glasbo?
creative commons
...
kyusss ::
Pozdrav,
katere zvočnike v rangu do 60k SIT mi priporočate? Sedaj imam 30 let star Lenco 25W in noname CD-player, ki ju mislim v prihodnosti zamenjati s komponentami v vrednosti cca 100k SIT (za vsako). A moram na kaksno stvar posebaj pazit ,ker je tolk star reciever?
Hvala in LP
katere zvočnike v rangu do 60k SIT mi priporočate? Sedaj imam 30 let star Lenco 25W in noname CD-player, ki ju mislim v prihodnosti zamenjati s komponentami v vrednosti cca 100k SIT (za vsako). A moram na kaksno stvar posebaj pazit ,ker je tolk star reciever?
Hvala in LP
glede jbl e 80 se popravljam in je cena 200evrov na zvočnik. Glede dostave pa amazon.de elektronike ne dostavlja izven nemčije in avstrije.
audio
V kateri online trgovini si kupoval jamote?
MA še kdo kakkšne izkušnje s tujimi online trgovinami z akustiko (eu, zanimajo me predvsem zvočniki)?
audio
V kateri online trgovini si kupoval jamote?
MA še kdo kakkšne izkušnje s tujimi online trgovinami z akustiko (eu, zanimajo me predvsem zvočniki)?
Pozna kdo zvočnike Sistem Fidelity. Sem videl reklamo na http://www.audioclub-sp.si/.
http://www.systemfidelity.com/
http://www.systemfidelity.com/
Trancedeejay ::
Ti zvocniki so cisto na novo v SLO, tako da je najbolje da jih sam preizkusis. Izdelani so kvalitetno in tudi v zivo ne dajejo vtisa da je to cheap roba-razen mogoce to da imajo za priklop kablov na fedre,samo isto ima X serija od Jamo in spilajo ok...., treba jih bo poslusat. Ko sem bil v trgovini jih nisem imel casa poslusat - mogoce ti bodo pa vsec in bodo presegli pricakovanja glede na denar, saj so res poceni.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
[MYTiX] ::
Razmišljam o nakupu Jamo 693 skupaj z zvočniki system fidelity (ki jih pri Audioclubu dobiš za 1 SIT).
Razmišljal sem, da bi si zdej nabavu te zvočnike in bi potem (razlog je $$$) dokupu ene jamo E660 al pa E680 al pa karkoli iz tega ranga. Pol bi te za prednji par in sprednje zvočnike, iz sys fidelity kompleta, za zadnje in čez čas bi nabavu še en sub.
V to sm bil že kar prepričan, dokler nism ugotovu, da v akciji za 1 tolar + reciever, verjetno ne dajo tisti zvočnikov, ki jih oglašujejo za 50kSIT, ampak slabši sistem, ki ima vse štiri satelite (sprednji in zadnji par) enake kot je zadnji par pri tistih za 50kSIT.
Primerjava: Boljši par in slabši par.
A se še vedno splača?
Zdaj že razmišljam če ne bi bilo celo boljše dat tistih 90kSIT za Logitechove 5500, ki so sicer mal slabši kar se tiče satelitov, majo malenkost boljši sub, ampak so 40k cenejši, za muziko pa bi nabavu slušalke .
Razmišljal sem, da bi si zdej nabavu te zvočnike in bi potem (razlog je $$$) dokupu ene jamo E660 al pa E680 al pa karkoli iz tega ranga. Pol bi te za prednji par in sprednje zvočnike, iz sys fidelity kompleta, za zadnje in čez čas bi nabavu še en sub.
V to sm bil že kar prepričan, dokler nism ugotovu, da v akciji za 1 tolar + reciever, verjetno ne dajo tisti zvočnikov, ki jih oglašujejo za 50kSIT, ampak slabši sistem, ki ima vse štiri satelite (sprednji in zadnji par) enake kot je zadnji par pri tistih za 50kSIT.
Primerjava: Boljši par in slabši par.
A se še vedno splača?
Zdaj že razmišljam če ne bi bilo celo boljše dat tistih 90kSIT za Logitechove 5500, ki so sicer mal slabši kar se tiče satelitov, majo malenkost boljši sub, ampak so 40k cenejši, za muziko pa bi nabavu slušalke .
podpis
Trancedeejay ::
HI
Lej, v KR lahko vse receiverje in zvocnike vidis v zivo in sprobas, sele potem lahko kaj sodis, saj vecji satelit ni nujno boljsi ob manjsega. Vcasih videz vara in recimo lepo izdelani zvocniki kot so npr. Koda - spilajo zanic, spila navaden par HI-FI omaric za 30 jurjev vecinoma veliko bolje. Se sam ti ne morem svetovat kako in kaj glede teh zvocnikov, saj nisem poslusal, le pogledal kaksni so, kako so izdelani - torej med delovnim casom bodi tam in ti bodo priklopili kar bos hotel - lahko tudi kaj drugega, je v akciji tudi nekaj drugih stvari, ki jih na netu ni(imam tud brosuro,ki jo dobi lahko vsak obiskovalec ali so bile poslane stalnim strankam). Imas moznost nabavit tudi na vec obrokov. Imas tudi moznost Onkyo receiver in DVD player + System Fidelity komplet zvocniki z aktivnim subom za 149.985.-SIT....
Vglavnem Scekiraj zadevo v zivo
Have a nice Day
Matt
Lej, v KR lahko vse receiverje in zvocnike vidis v zivo in sprobas, sele potem lahko kaj sodis, saj vecji satelit ni nujno boljsi ob manjsega. Vcasih videz vara in recimo lepo izdelani zvocniki kot so npr. Koda - spilajo zanic, spila navaden par HI-FI omaric za 30 jurjev vecinoma veliko bolje. Se sam ti ne morem svetovat kako in kaj glede teh zvocnikov, saj nisem poslusal, le pogledal kaksni so, kako so izdelani - torej med delovnim casom bodi tam in ti bodo priklopili kar bos hotel - lahko tudi kaj drugega, je v akciji tudi nekaj drugih stvari, ki jih na netu ni(imam tud brosuro,ki jo dobi lahko vsak obiskovalec ali so bile poslane stalnim strankam). Imas moznost nabavit tudi na vec obrokov. Imas tudi moznost Onkyo receiver in DVD player + System Fidelity komplet zvocniki z aktivnim subom za 149.985.-SIT....
Vglavnem Scekiraj zadevo v zivo
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Saladin ::
Pravkar izpolnjujem moj 7.1 zvočniški sistem in me zanima, kako bi se obnesla
Infinity Alpha 40
kot sprednja dva zvočnika, ob trenutnih
Tannoy Mx-C centru
Jamo E350 srednjih surroundih
Tannoy MX1 zadnjih surroundih
Mordaunt SHort MS907W subwooferju
na
Marantz SR4300 receiverju (6.1 receiver, zato sta Tannoya vezana zaporedno na zadnji kanal)
Marantz bo sčasoma zamenjan z kakšno SR8500 serijo, če se bosta Infinity dobro obnesla, pa še Alpha 40 center ter Beta 10 zadnja surrounda.
Sistem edinole peša malo z premehkim zvokom in pri srednje-srednjevisokotonskem območju in upam, da bodo tile zvočniki malo zapolnili to luknjo v spektru (ločen srednjetonec, kovinske-keramične membrane)
Infinity Alpha 40
kot sprednja dva zvočnika, ob trenutnih
Tannoy Mx-C centru
Jamo E350 srednjih surroundih
Tannoy MX1 zadnjih surroundih
Mordaunt SHort MS907W subwooferju
na
Marantz SR4300 receiverju (6.1 receiver, zato sta Tannoya vezana zaporedno na zadnji kanal)
Marantz bo sčasoma zamenjan z kakšno SR8500 serijo, če se bosta Infinity dobro obnesla, pa še Alpha 40 center ter Beta 10 zadnja surrounda.
Sistem edinole peša malo z premehkim zvokom in pri srednje-srednjevisokotonskem območju in upam, da bodo tile zvočniki malo zapolnili to luknjo v spektru (ločen srednjetonec, kovinske-keramične membrane)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Saladin ()
Sicer nisem zagovornik večkanalnih sistemov, anmpak vendarle še lahko tukaj nekaj dodam.
Če je le možno,probaj imet ves sistem z enakih zvočnkov. Sicer se na takšnih sistemih ne pozna nevem kako velika razlika, ker imaš mešane zvočnike oz. niso enakega proizvalaca. Verjamem, če bi bil $ , bi si sigurno kupil sistem enega prozvajalca .
Če imaš mehki zvok, je najverjetneje ojačevalec kriv. Preprosto povedano, manjka mu moči in kvalitete. Sem za finto priklopo končno stopnjo na stolpove zvočnike, to je bilo kot dan in noč. Definicija celotnega spektra, hitrost glasbe ... neverjetno!
Kaj si mislil s tem povedati: srednje-srednjevisokotonskem območju , kaj ti tukaj ne štima? Če se že tako izražaš, potem tudi vedi kaj govoriš. Te morda moti pomanjkanje tonov v tem območju (tipičen manko PC zvočnikov-tudi najdražjih serij), imaš preoster zvok, kaj je ...
Lp
Če je le možno,probaj imet ves sistem z enakih zvočnkov. Sicer se na takšnih sistemih ne pozna nevem kako velika razlika, ker imaš mešane zvočnike oz. niso enakega proizvalaca. Verjamem, če bi bil $ , bi si sigurno kupil sistem enega prozvajalca .
Če imaš mehki zvok, je najverjetneje ojačevalec kriv. Preprosto povedano, manjka mu moči in kvalitete. Sem za finto priklopo končno stopnjo na stolpove zvočnike, to je bilo kot dan in noč. Definicija celotnega spektra, hitrost glasbe ... neverjetno!
Kaj si mislil s tem povedati: srednje-srednjevisokotonskem območju , kaj ti tukaj ne štima? Če se že tako izražaš, potem tudi vedi kaj govoriš. Te morda moti pomanjkanje tonov v tem območju (tipičen manko PC zvočnikov-tudi najdražjih serij), imaš preoster zvok, kaj je ...
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Saladin ::
Že ob nakupu mi je bilo jasno, da ima Marantz po naravi bolj zaokrožen, mehak zvok, primeren za jazz in klasično glazbo, ne pa kakšen techno, rock, ...
PO drugi strani pa imam povsod v sistemu dvosistemske zvočnike, z celuloznimi membranami, brez ločenega srednjetonca.
Pa tudi receiver je 6x80RMS (zvočniki so deklarirani na 100RMS) in tudi to bi znalo kaj pojasnit.
Rezultat je topel, mehak zvok (kar ni slaba stvar - sploh če poslušaš klasično glazbo in škotske dude ), ampak srednje-srednjevisoko tonsko območje je manj izrazito (tiho) od ostalih, ker zna biti moteče pri bolj zahtevnih kompozicijah. Cilj mi ni popolnoma naraven zvok, ampak lepo zaokrožen zvok brez popačenj
Ker nimam namena menjati celotnega sistema in ker potrebujem še vsaj 2 zvočnika, pač ciljam na kovinske membrane, ločen srednjetonec in že po naravi bolj oster zvok, ki bi popravil to luknjo v spektru. Tele Infinity pa imajo prav to, za pošteno ceno.
In kot sem rekel, če bi se tele Infinityi dobro obnesli (po naravi bolj oster, trd zvok, ki se dobro ujema z toplim, mehkim Marantzem), bi bil pripravljen dokupiti še njihov center ter zadnja surrounda (alpha ali beta)
PO drugi strani pa imam povsod v sistemu dvosistemske zvočnike, z celuloznimi membranami, brez ločenega srednjetonca.
Pa tudi receiver je 6x80RMS (zvočniki so deklarirani na 100RMS) in tudi to bi znalo kaj pojasnit.
Rezultat je topel, mehak zvok (kar ni slaba stvar - sploh če poslušaš klasično glazbo in škotske dude ), ampak srednje-srednjevisoko tonsko območje je manj izrazito (tiho) od ostalih, ker zna biti moteče pri bolj zahtevnih kompozicijah. Cilj mi ni popolnoma naraven zvok, ampak lepo zaokrožen zvok brez popačenj
Ker nimam namena menjati celotnega sistema in ker potrebujem še vsaj 2 zvočnika, pač ciljam na kovinske membrane, ločen srednjetonec in že po naravi bolj oster zvok, ki bi popravil to luknjo v spektru. Tele Infinity pa imajo prav to, za pošteno ceno.
In kot sem rekel, če bi se tele Infinityi dobro obnesli (po naravi bolj oster, trd zvok, ki se dobro ujema z toplim, mehkim Marantzem), bi bil pripravljen dokupiti še njihov center ter zadnja surrounda (alpha ali beta)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Saladin ()
To da imajo Marantzi topel in okrogel zvok, se ne morem strinjat. Marantz je znan po tem da igra zelo natančno in trdo. Je pa dejstvo, da igrajo večkanalni reciverji za klaso slabše, kot polnokrvni stereo ojačevalniki. Mogoče tvoj reciver res igra mehko, toplo, okroglo, ampak to ni pravi Marantzov zvok ;) Mehki zvok imajo Severnjaške fabrike. Cyrus je eden od tipičnih predstavnikov mehkega in prijetnega zvoka.
Glede Infinity-jev imaš prav. Igrajo precej klinično, brez topline, sem jih pred leti poslušal. Z Infinity-ji boš sigurno dobil bol ostro višino in "trden" zvok. Zvočniki igrajo ZELO neutralno.
Kovinski visokotonci se dobro obnesejo v nižjih serijah zvočnikov. Moji zvočnikii majo kovinski visokotonec, na žalost igra zelo ostro, napeto in živčno. Na srečo ponuja PMC upgrade, da si lahko visokotonec zamenjam
Lp
Glede Infinity-jev imaš prav. Igrajo precej klinično, brez topline, sem jih pred leti poslušal. Z Infinity-ji boš sigurno dobil bol ostro višino in "trden" zvok. Zvočniki igrajo ZELO neutralno.
Kovinski visokotonci se dobro obnesejo v nižjih serijah zvočnikov. Moji zvočnikii majo kovinski visokotonec, na žalost igra zelo ostro, napeto in živčno. Na srečo ponuja PMC upgrade, da si lahko visokotonec zamenjam
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()
Mu dam kar prav, tudi sam sem dobil s PM7200 KI tak občutek. Sladek in recimo temu zamazan (manjek detajlov) zvok. Najmočnejša asociacija bi bila med. Kadar je deloval kot A+B klasa je bil sicer nekoliko hitrejši, ampak za moje zvočnike potrebne avtoritete ni bilo nikoli občutiti.
Dopuščam možnost, da bodisi ne znam posluati, bodisi se ne znam prav izraziti, ampak Saladina povsem razumem.
Dopuščam možnost, da bodisi ne znam posluati, bodisi se ne znam prav izraziti, ampak Saladina povsem razumem.
MEDENA ::
Kaj menite o teh zvočnikih
Zvočniki Genius SW-HF5.1 1200
- primerni za hišni kino
- visoka kvaliteta zvoka
- P.M.P.O.: 1200 W
- daljinski upravljalec
- leseni subwoofer
- sistem 5+1 vam omogoča zvok najvišje kvalitete
14.640,00
pa če kdo ve kje jih dobiti ?
ali pa te
Zvočniki Genius SW-HF5.1 3000
Zvočniki Genius SW-HF5.1 1200
- primerni za hišni kino
- visoka kvaliteta zvoka
- P.M.P.O.: 1200 W
- daljinski upravljalec
- leseni subwoofer
- sistem 5+1 vam omogoča zvok najvišje kvalitete
14.640,00
pa če kdo ve kje jih dobiti ?
ali pa te
Zvočniki Genius SW-HF5.1 3000
Zgodovina sprememb…
Kaj tako noro sprašuješ, o teh zvočnikih je bilo že napisanega o ho ho ...
Saj ti lepo piše:
sistem 5+1 vam omogoča zvok NAJVIŠJE KVALITETE, polek tega še dobiš 1200W...
Z eno besedo, kolko denarja, tolko muzike ...
Lp
Saj ti lepo piše:
sistem 5+1 vam omogoča zvok NAJVIŠJE KVALITETE, polek tega še dobiš 1200W...
Z eno besedo, kolko denarja, tolko muzike ...
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
S Quadrali imam le sejemske izkušnje. Takrat njihov top of the line: Titan, me ni prepričal. A to je osebni okus, ter dejstvo, da se moraš pravzaprav sam odločiti na podlagi slišanega.
Najbolši možen nakup je, če ti trgovec omogoči poslušanje zvočnikov doma. Zvočniki so zelo odvisni od prostora v katerem kaniš zadevo poslušati, ter opreme, ki jo misliš na njih priklopiti.
Najbolši možen nakup je, če ti trgovec omogoči poslušanje zvočnikov doma. Zvočniki so zelo odvisni od prostora v katerem kaniš zadevo poslušati, ter opreme, ki jo misliš na njih priklopiti.
Zgodovina sprememb…
Strinjam se da jih je definitivno treba poslušat. Sprašujem pa zato, ker jih razen na netu še nisem ne videl ne slišal. PA tudi renome firme ne pozna prav dobro. Zbiram infoemacije.
mashine - renome fimre je soliden, a to ne pomeni, da ti bo določen model resnično všeč. NIčkolikokrat sem imel priliko v testnih sobah ali doma poslušati zvočnike, ki so jih hvalile razne audio revije.
Celo s prijatelji nimamo enakega okusa, tako da je pač odločitev čisto tvoja.
Preberi si še tole temo: [Hi-Fi] - Vpliv prostora na zvok....
Faktor zvočnik/prostor sta najpomembnejša pri izbiri. Takoj zatem pridejo še ostale naprave. A je to samo moje mnenje. Nekaterim so bolj pomebni kabli (ki imajo svojo temo), ostale naprave itd...
Nekateri kupujejo samo na podlagi design-a, drugi cene...
Pametnega nasveta tu žal ni. In morda boš med poslušanjem, prišel do stare budistične modrosti:"Ni važen cilj, temveč pot."
Samo ne tega na las povedati trgovcem z audio napravami, ker te bodo vrgli ven iz trgovine :)
Lahko si na drugi strani te teme prebereš mojo uvodno sporočilo z mojim "filozofskim pogled na stvari".
Celo s prijatelji nimamo enakega okusa, tako da je pač odločitev čisto tvoja.
Preberi si še tole temo: [Hi-Fi] - Vpliv prostora na zvok....
Faktor zvočnik/prostor sta najpomembnejša pri izbiri. Takoj zatem pridejo še ostale naprave. A je to samo moje mnenje. Nekaterim so bolj pomebni kabli (ki imajo svojo temo), ostale naprave itd...
Nekateri kupujejo samo na podlagi design-a, drugi cene...
Pametnega nasveta tu žal ni. In morda boš med poslušanjem, prišel do stare budistične modrosti:"Ni važen cilj, temveč pot."
Samo ne tega na las povedati trgovcem z audio napravami, ker te bodo vrgli ven iz trgovine :)
Lahko si na drugi strani te teme prebereš mojo uvodno sporočilo z mojim "filozofskim pogled na stvari".
Zgodovina sprememb…
mit3k ::
Ni vse v velikosti :)
Cene v Sloveniji in EU so prenapihnjene. A o tem smo že v tej temi. Začni z drugo stranjo, moje prvo sporočilo.
MOj nasvet?
Kuipi jih v USA. A je problem, FM sprejemnik ti pri nas ne bo lovil vseh postaj :(
Cene v Sloveniji in EU so prenapihnjene. A o tem smo že v tej temi. Začni z drugo stranjo, moje prvo sporočilo.
MOj nasvet?
Kuipi jih v USA. A je problem, FM sprejemnik ti pri nas ne bo lovil vseh postaj :(
Žal so tile zvočniki za takšno ceno podpovprečni. Kot je že rekel S. V. so cene pri nas prenapihnjene, zato taka ocena.
Sem poslušal pred leti podoben model, kaj naj rečem - nič posebnega ... še posebej za tak denar.
Lp
Sem poslušal pred leti podoben model, kaj naj rečem - nič posebnega ... še posebej za tak denar.
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
filtr ::
A bi mi mogoce kdo znal povedat kako se obnese Jamo subwoofer SW-505E, ter ce ima slucajno kdo doma kake jamo floorstanding zvocnike, serije D ter marantz receiver zraven, ker me zanima kako se obneseta jamo ter marantz sksupaj?
Namen imam kupit:
-Marantz sr7500
-Jamo D507
-Jamo sw-505E subwoofer
kasneje pa se:
-sourround zvocnika ????
-center Jamo D4CEN ali Jamo D8CEN
Ker sem mislil posluat it in sploh nevem ke bi lahko nasu ksno stacuno k majo notr jamo zvocnike in marantz,onyko,nad,HK receiverje.....
LP Filtr
Namen imam kupit:
-Marantz sr7500
-Jamo D507
-Jamo sw-505E subwoofer
kasneje pa se:
-sourround zvocnika ????
-center Jamo D4CEN ali Jamo D8CEN
Ker sem mislil posluat it in sploh nevem ke bi lahko nasu ksno stacuno k majo notr jamo zvocnike in marantz,onyko,nad,HK receiverje.....
LP Filtr
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)
A dejansko potrebuješ še subwoofer zraven prostostoječih zvočnikov?
Sm poslusu dali 5005 brez in z wooferjem, woofer je pa bil yamahaYST SW320, in je spilal fuul bols....res najvecja razlika, tko da uprasanje brez ali z wooferjem pr men ne pride u postev:)
U bigbangu je bla ena fajna ponudba star model harman kardon avr4550 za 110 jurjou. Mislm spila res dobr ta receiver, ful je dobr, ma pa tut 18.1 kil, kar tut dost pove! Ful sm naudusen res.... Zdej grem pa en dan poslusat se jamo d507floorstanding zvocnike tko da ce bo fajn spilal je to ql ane.
A je ful vazn poi da ubavm podobn centr za tele jamo zravn?
Ksn D4cen?(domenca.com)
A je ful vazn poi da ubavm podobn centr za tele jamo zravn?
Ksn D4cen?(domenca.com)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Zvok in slika | 76100 (1805) | dvihtelic |
» | Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 29861 (15185) | CoolBits |
» | 5.1 receiver in dva zvočnika?Oddelek: Zvok in slika | 2730 (2600) | Trancedeejay |
» | Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9996 (8976) | Trancedeejay |
» | Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 4955 (4498) | filtr |