» »

5.1 receiver in dva zvočnika?

5.1 receiver in dva zvočnika?

hippopotamus ::

Kupujem receiver, na katerega bi imel priklopljena samo dva zvočnika (stereo torej), vendar bi na njem kdaj pa kdaj pogledal tudi kakšen film...zato me zanima kakšen receiver moram kupiti, da lahko preko dvd-playerja pogledam tudi filme - mora biti to 5.1 receiver z dts, dolby digital, ali je lahko čisto običajen stereo ojačevalec in nanj priklopljen dvd-player? Še eno vprašanje, kako se obnesejo stereo zvočniki priklopljeni na 5.1 receiver?
Hvala in lep pozdrav!

delfinus ::

Ce bos vecno imel samo 2 zvocnika kupis rajsi stereo ojacevalec. Izhod DVDja povezes preko L R cinc izhoda na ojacevalec, ali pa v primeru, da je prenos SPDIF (Digitalen) preko tega. Tako bos imel stereo. Ce bos pa kupil 5.1 reciever in ga uporabljal v DD 5.1 and DTS 5.1 nacinu, potem je to nesmisel , saj ne bos slisal zvokov, ki prihajajo od zadaj, pravtako ne bos slisal dialoga, ki ponavadi prihaja iz centra. Slisal bos samo efekte za prednje zveznike. Tam bos moral uporabljati nacin DD 2.0, da ti bo vse kanale mesalo v L R zvocnik. Ponavadi nacin audia zberes v menuju od posameznega DVD filma. oz to dolocis na recieverju, da ti 5.1 signal downmixa v 2.0.

lp, D.

Soundmaster ::

Ko že ravno govorite o 5.1recieverjih bi še jaz izkoristil to temo in vprašal kateri 5.1 reciever se najbojl splača kupiti
tam nekje do 300€?

LP

delfinus ::

Npr tale: uravnotezen tako za glasbo kot za filme. Oba sta 7.1

Marantz SR3001 7x60W 280EUR
Marantz SR4001 7x80W par vec prikljuckov (HDMI) 380EUR

lp, D.

Soundmaster ::

Malo sem gledal po spletnih trgovinah in opazil nekaj Sonyjev in Pioneerjev, ki zmorejo 6x100w.
Je ta Maranz vseeno boljši?

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

LP

Trancedeejay ::

Vzames Onkya 504 in pa Jamo E825, ok kombinacija. BTW, deklarirani podatki ne pomenijo nic, tako da se ne prevec ozirat za podatki, ce ima napisano vecjo stevilko pri deklarirani moci se ne pomeni da je mocnejsi, pa tudi ne pomeni da boljse spila.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

delfinus ::

Marantz s temi novimi modelu ponuja novo konfiguracijo. Marantz je v tem cenovnem razredu tudi boljsi po kakovosti izdelave v primerjavi od Sony in Pioneer. Tudi bolj prijeten zvok pri poslusanju glasbe pride z njega. Sicer pa poslusaj pa bos videl. Onkyo pa nisem testiral, poskusi. lp, D.

Soundmaster ::

No sedaj sem bolj podrobno pregledal ponudbo in sem opazil, da imajo zame največ izbire pri Mediamarketu, bom šel preizkusit Marantza, Onkya in pa Yamaho. Upam, da imajo vse tri na zalogi. Hvala za nasvete, skoraj bi že nabavil Pioneerja, pa sem si rekel še mal na netu vprašam. :D


LP

Soundmaster ::

Se še vedno ne morem odločit, 2 bom šel sprobat v BOF, v Mediamarketu pa pravijo, da se ne da sprobati :(.

V moj osrednji izbor so prišli:
Yamaha RX-V459
Yamaha RX-V559
Marantz SR 3001
Onkyo TX SR 504
Harman Kardon AVR 130

Kaj pravite glede na to, da lahko sprobam le tri od teh, je kdo sprobal vse in mi lahko da kakšen pomemben podatek?
Če je slučajno še kakšen dober 5.1 reciever v tem rangu je tudi zaželjeno, da ga napišete. Verjetno bom vzel Marantza, kaj pravite?


LP

delfinus ::

Sam vem se samo za Yamaho, da je v primerjavi z marantzem v inferiornem polozaju. Trsi zvok, izdelava je plastik fantastik. Je pa cenejse zato.

Trancedeejay ::

Na tvojem mestu bi vzel Onkyo - kdaj si pa se lahko tak receiver kupil za 200 eur? Sem imel doma Marantzov receiver 4200, za moje pojme srot, napumpan bas, slaba izdelava, vglavnem nikakvo. Doma je eden izmed sistemov Onkyo TX-SR501, DV-SP503, Profigold kablovje in zvocniski kabli, Jamo E800, ostali zvocniki za surround pa E500 serijs s subom. E500 ni ravno specialna(ima kvaliteten zgornji spekter, spodnjega pa v bistvu nima - ima za to sub), ampak stereo poslusat na tem receiverju s E800 zvocniki je prav pomirjujoce, nic cloveka ne moti, sobo napolni z zvokom. Seveda je sistem z mojo pomocjo dokaj dobro postavljen, soba okoli 20 kvadratov. in E 500 nastavljeni kot se spodobi. Lahko vzames tudi 604, ce pogledas kaksne so cene teh receiverjev, kar visoke, ampak za ta denar je pa samo go for it-bolha, roba iz nemcije. Onkyo ima dokaj nizek procent okvar(vir - uradni Onkyo serviser).
Imam doma tudi boljsi sistem, samo sem moral iskat primerne zvocnike, da je zaspilalo. Vglavnem predlagam ti da probas, Onkyo ni problem za probat, tko da probaj potem se pa odloci.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Soundmaster ::

Če si ti tako zadovoljen, pa vidim, da imaš doma kar nekaj dobre robe potem ta reciever res ni od muh. Opazil sem, da se oznaka skoraj enaka, je ta tvoj reciever predhodnik tx-sr 504?


LP

Trancedeejay ::

Ta receiver ni moj, to je od fotra in je sistem nastiman v dnevni, jest mam svoja dva sistema v svoji sobi, kjer pa samo kablovje tolk stane kot ta receiver v trgovini.
Vglavnem probaj, skodit sigurno ne more.
Have a nice Day

Matt
Music is the key


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava zvočnikov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10013431 (1568) gorilla
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073064 (5027) MaStr
»

Kateri A/V reciever? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6310641 (7652) BigWhale
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16633941 (16712) josko674
»

Kateri receiver?

Oddelek: Zvok in slika
142624 (2208) link_up

Več podobnih tem