» »

IBM pripravlja MS Office za Linux

IBM pripravlja MS Office za Linux

PC Linux Online - IBM že leta slovi kot eden največjih zagovornikov Linuxa. Nedavno je prvi mož Velikega Modrega svojim podrejenim celo naročil, da začnejo uvajati Linux na prav vsa namizja v podjetju s skoraj 320 000 zaposlenimi. Poteza je pozitivna za uvajanje Linuxa na namizja na sploh, saj bo IBM na lastni koži spoznaval, kje je največ težav, oz. kaj Linuxu manjka, da bi se na namizjih uveljavil tako uspešno, kot pri strežnikih.

Prve posledice naj bi občutili zelo kmalu. IBM je namreč sporočil, da lahko v drugi polovici leta pričakujemo odjemalca za Lotus Notes, bistveno bolj pa je presenetila novica, da nameravajo na Linux prenesti Microsoftovo pisarniško zbirko Office. Očitno je ta tudi pri njih zelo priljubljena in jim niti OpenOffice.org niti StarOffice ne zadostuje za vsako opravilo.

Po besedah Stefana Petterssona, tehničnega direktorja Lotusovega oddelka na švedskem, IBM sodeluje z Microsoftom, ki naj bi že izdal nekaj delov kode zbirke Office. Zanimivo pa je, da v Redmondu očitke zavračajo in predvidevajo, da IBM razivja navadno emulacijo. Pettersson takšne načrte zanika in glede na to, da emulator za Microsoftov Office na Linuxu že obstaja, bi bilo dokaj nenavadno, da IBM še enkrat izumlja toplo vodo. Klik!

16 komentarjev

moj_nick ::

Heh... kaj se bo še vse zgodilo :D
110111001001010001010000

Road Runner ::

še tega se nm manka... ne rečm če bi meu word usaj nek standardn format, ne pa tak k ga pravilno odpre samo word. pr telih formatih bi rabl standarde (pa kle ne mislm samo na word, tud drugi programi niso nč bolši)

MIDadmin ::

Fajn bi blo, ce bi najprej svoje produkte (Lotus Notes npr.) naredl, da bi laufal na Linuxu...

mathjazz ::

MIDadmin, saj sem napisal ravno to, da bo Lotus Notes zelo kmalu. Prek emulatora že itak dela, samo to ni to. Zakaj pa že prej niso prenesli, je pa zelo čudno, ampak mi je jasno zakaj: prej oni tega niso potrebovali, zdaj pa, ko grejo na Linux, vidjo, kaj rabijo. In to je dobro, samo škoda, da niso že prej skočili v akcijo.
www.getfirefox.com

mathjazz ::

Racer D: to ni poanta. Poanta je, da je Micosoft Office all in all najboljša pisarniška zbirka ta hip in pika.
www.getfirefox.com

Phoebus ::

Kaj se je pa zgodilo z WordPerfectom? V svojih cajtih se mu je MS office klanjal po dolgem in počez, pa še v linuxu je prav lepo delal.....pol je pa Corel zaspal na lovorikah in evotiga. :\
Sicer bi blo pa good MS office met na Linuxu, ja- čeprav je ooo zelo spodoben, je ms office (žal) de facto standard

....sicer pa moram priznat da mi je zadnje čase, ko se vsedem pred MS mašino v MS officu blazna muka delat ker ima neke weird selectione (od 2000 naprej)...vedno je blo 1 klik postavi kurzor, 2 klika izberi besedo, 3 kliki izberi vrstico...zdaj pa klikneš pa ti kar označi pa klikneš 2x pa ti označi nevem, 2 besedi....;(

Road Runner ::

mathjazz: kakor vzameš, jaz naprimer ne rabim tolk funkcij, pa mi je bl važn da je bl enostavn pa hitrejši program. kdor pa rabi vse funkcije tm, pa pač kup ms office, ampak škoda je da zdj jst ne bom mogu njegovih fajlov gledat brez da še js kupm program k ga ne bom uporablu

Phoebus ::

Racer D: Nevem o katerem officu ti govoriš, ampak MS office se naloži glih ene 15x hitreje od OOo.org, celo znotraj CrossOver v linuxu se naloži hitreje kot Ooo!!!!
Je pa res da se wordpad mogoče kakašno tisočinko hitreje odpre ;)

Road Runner ::

Phoebus, na macu se mi word odpira kar nekajkrat dlje kot Mellel, bolj enostaven text editor, ki vključuje pač stvari ki jih jaz rabim. Pa tudi procesorja in rama več porabi. pač manj stvari za nalagt in boljša optimizacija. z openoffice je predvidevam dokaj podobno kot ms word, saj je prav tako program z ogromno funkcijami

Brane2 ::

Mah, zame so orodja, vdelana v KDE3.x povsem dovolj in dostikrat tudi zadosti blizu M$ Office. Stvar zna odpreti tudi kak PowerPoint, Excell itd. Ne vseh, jasno, a dostikrat zadostuje.
Ko ne zadostuje, pac zakurblam OO ravno toliko kot rabim za pretvorbo podatkov.

Skratka, za moje potrebe so vsi ti Officei skrajno trapasta poraba CPU moci, pomnilnika itd, sploh ker nikoli nisem rabil niti 10% tega, kar to orodje zmore in mislim, da je taka vecina uporabnikov.

Bolj jih boli zdruzljivost z Wordom kot njegove neposredne zmogljivosti, ki bi jih rabili pri delu. O.K., vedno nekaj manjka a te stvari se hitro izboljsujejo.

VCasih sem najraje uporabljal Abiword, a zaredi KDEja sedaj sploh ne vem, ce ga imam instaliranega...

Phoebus ::

No, dejstvo je, da je, ko delaš na bolj ali manj resnih zadevah , veliko prijetneje delat v "pravem" officu (ooo.org, m$ o, corel o,...) kot na abiwordih, kofficih in podobnem. Enostavno, ne more se nekje pri urejanju vsega zgodit "o, faaak! Te funkcije pa nima! KWa pa zdej????".

Thomas ::

Hm ... čudo. Linux world priznava superiornost MS Office? Sej ne da bi jest kej vedu o tem. Office mi je popolnoma neznana stvar, kaj šele Linuxove native pisarne.

Hm ... zanimivo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Thomas... Zakaj je to cudno?
Je pa res, da OpenOffice v 90% ce ne kaj 95% primerov popolnoma zadovolji potrebe povprecnega joe blow average userja...

Thomas ::

Ja no, zdej so odkrili, da je Office boljš in sploh nedosegljiv - kaže tako, vsaj.

Kaj če jutri pogruntajo to še za file system, za exe loader ... pa kaj vem kaj še vse? Za cele Windowse?

(Sej ne, da bi se kaj dosti sekiral zaradi MS/Linux nasprotij - dokaj vseeno mi je - ampak zoprn pa znam bit!) >:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

moj_nick ::

Kar se tiče file systema si posegel globoko v Linuxov ponos >:D

BigWhale ::

Nic ni nedosegljivo... :) Nic.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

München z migracijo na Linux privarčeval štiri milijone evrov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10428362 (24582) Ashrack
»

IBM utegne prevzeti Sun

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
445507 (2954) Bistri007
»

Pri IBM brez Viste?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
314267 (2810) fiore
»

Je OpenOffice.org za slovensko državno upravo predrag? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
42139774 (31237) jype
»

IBM: "OpenOffice.org ne sploh"?

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
112710 (2710) noraguta

Več podobnih tem