» »

Maxximum shop

Maxximum shop

«
1
2

kalcek16 ::

Zanima me če je kdo že kaj kupoval v Maxximum shopu in kako je kaj zadovoljen. Zanima me predvsem za izdelke za izgubo maščobe.Kateri se dobro odnesejo in kateri slabo. Pa če mi lahko iz lastnih izkušenj poveste kaj se splača kupiti.

thramos ::

Jaz sem kupoval predvsem proteine in sem bil zadovoljen z kvaliteto, dostavo ipd.
Glede hujsanja bos na na njihovem forumu zvedu informacije iz prve roke.


lp

boštjan ::

tud jaz sem že kupil,letos v MB ,ko so odprli;40% popusta je bilo. glede hujšanja,pa je najbolj,da na njihovem forumu pitaš kako in kaj.

Caligula ::

Ma ne si kupvat kemije za take stvari.

Sploh si ne predstavlate kolk skode vam lahk kak preparat nardi.
Je neki folka k so bli normalno grajeni pa so zacel papat stvari k ocitno mal na izlocanje hormonov vplivajo pa se jim je recmo zacela mascoba ful neenakomerno kr naenkrat nabirat in pol tega zgubit ne morjo vec pa take fore.

Pa sploh kake zenske k so prou par mescev po tem k so zacele kej cudnga jemat dobile take divje jahalne hlace,..

Treba je pametno zret pa je.
Ce kej ne gre na hitr, to pomen, da ni zdravo to na hitr.
Lepo realne cilje met pa zdravo pa uravnotezeno stvari pocet.

Kaj ti bojo proteini?
A je tezko 200g kvalitetnih beljakovin v dnevu dobit?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

K0K0 ::

Kolkr jest vem zaenakrat še ne obstoja nikakršno učinkovito sredstvo za hujšanje.To je sam nategvanje naivnih ljudi k misljo da bojo kr lepo doma pred televizorjem ležal pa pr tem še shujšal zato ker pač jejo tiste tabletke.

thramos ::

>Kaj ti bojo proteini?
A je tezko 200g kvalitetnih beljakovin v dnevu dobit?

Je ja, ce ze ni tok tezko je pa drago, kjer zlo prov pridejo pocen praski. In pa po treningu, ko nujno rabs hitro delujoce proteine?

Najbol me pa razpizdi tak folk, k govori okol da ti po proteinih rastejo joski in da se ti manjsa kurac, kr v Sloveniji pa se posebi (se postenih vitaminov ne smejo prodajat!!!), v trgovinah ne bos najdu stvari ki bi ti porusle horm. ravnovesje zato ne prbiji bedarij Caligula.

Je pa cist res da je ni cudezne tabletke. Shujsu bos samo z dobro dieto in treningom. O tem bos pa velik boljse informacije zvedu na zgormu linku (pa se link do "konkurence"), kot pa raznih strokovnjakov tle.

Caligula ::

Poznam 2 lastnika(zelo dobro) takih trgovin v LJ, ki sta tudi uvoznka za dve orenk firmi, precej slovenske atletske scene (vse osebno), eden najboljsih prijateljev je bivsi drzavni prvak v najbolj spostovani disciplini v atletiki,.. jz bi rekel, da vem kaj je varno in kaj ne.

In proteini medtem, ko niso nevarni, niso potrebni. Ne za zdrav folk, ki razume prehrano.
Potrebni so za papke, ki ne znajo brat studij ampak samo reklame. In proteini niso poceni.
Jajca, nemastna skuta,.. so pa kar dostopne zadeve.
Da ne omenjam, da je absorbcija beljakovin v posameznem obroku omejena na nekako 30-40g, kar je vec pa se ne absorbira.
Vsaj tako pravi vecina studij na to zadevo.

Ce hoces gradit misico, pojes z proteini bogat obrok(tudi z nekaj ogljikovimi hidrati, da se ne zacnejo kurit proteini ampak OH in glikogen) pred treningom in po treningu pozres pretezno ogljikove hidrate, ki z inzulinom mobilizirajo aminokisline in jih spravljajo v misice. Aminokisline so za folk, ki ekstremno trenira-predvsem atleti, ki trenirajo pogosto kar drugace ni priporocljivo (to vecina fitneserjev ni).

Samo PRO builderji (za katere je znano, da niso fizicno najbolj zdravi ljudje) jemljejo ostale preparate.

O misicah mi bos ti lahko bolj malo povedal. Neprofesionalni builderji in fitneserji, ki rabijo jemat te zadeve so kekci, ki o prehrani nimajo pojma.

In ja, videl sem med temi ljudmi ofromno takih, ki so po jemanju dolocenih preparatov zaceli opazat nenavadno prerazdeljevanje mascobe,..

In tica ti ne zmanjsa nic. Samo rastni hormon ti skrci jajca. Da ne omenjamo, da je se cel kup razlogov, da je prepovedan. Stroga pravila pa so pri tem potrebna, ker je veliko folka z neznanjem sposobna sebi in ostalim z napacnim svetovanjem narediti veliko skode.

Povej mi kak pameten poceni prasek, ki ga uporabljas in zakaj ga uporabljas, da vidim kaj je tok fajn.

thramos ::

ok, g proteinov iz skute cca 4.5 sit, g iz mesa cca 6.5 sit, iz whey proteinov cca 3.5 (sm pred pol leta to racunov, tko da je tole bol na pamet). Tko da te proteini pridejo cenej, pa se 10x bol prirocni so.

Jest uporablam od praskov samo whey in maltodextrin - tko kt si ti reku, da po treningu pridejo OH in B cimhitrej v misico. Povej mi prosm cenejsi oz. kvalitetnejsi oz. bolj prakticn nacin da to dosezm??

Kere preparate pa so jemal???


lp

Caligula ::

Recmo ,da upostevamo tvoje stroskovne podatke, sam proteini so samo dodatek in ne hrana. Tisto je tudi hrana in pac pol manj drugih stvari pozres. Pa za proteine pravim, da jih ne rabis. Ne da so skodljivi. Pa v 200 SIT shopu mas dve 180gramski piksni tunine k ju tud lahk s sabo vlacis.

Pa je to spet hrana.

Pa ponovno, ce bi lepo zauzil spodoben obrok z dost beljakovinami-pac z zrezkom ali dvema in pol lepo odvadil in lepo pozrl par banan po treningu pa bi blo boljse. Tako so aminokisline vsaj pravi cas v krvi. Ce jih vzames po treningu zamudis tisto okno, ko bi bila absorbcija najvecja.

Pa ne treniraj po vec kot eno uro. Takrat pol testosteron ze mocno pade in je brezveze, ker je trening nekvaliteten.

Pa upam, da ves, da se ne trenira vsak dan istih misic,.. Za roke, noge, hrbtne, prsne,.. je 1-2krat na teden, ko si ze malo trenirat optimalno.
Misica raste, ko pociva. Med treningom se unicuje oz razgrajuje. Ce vsak dan obdelujes isto misico ali pac prepogosto, bo kmalu po zacetku nehala rasti.

Ce bi jo rad gradil mora dovolj dolgo pocivat.

Studija je pokazala tudi, da dalec najvecji ucinek pride od takega treninga.

Recimo dvig utezi (cimtezje) mora biti popolnoma pocasen in to v obe smeri (skupaj naj bi dvig in spust trajal 7 ali celo 14 sekund (sem ze malo zarjavel pa se ne spomnim vec tocno :8) ) in to maximalno 6 ponovitev.

V primerjavi z obicajnimi in obicajno hitrimi dvigi z 8imi ponovitvami, kot je pogosto praksa, so testni subjekti v enem mesecu povecali misicno maso za celih 40% bolj in pa moc za neverjetnih 60% bolj.

Skratka cimtezje, cimdlje in pocasi v obe smeri-res cimdlje-in pa malo ponovitev. Do 6 naenkrat in po 3 serije.

Razne cukraste praske za OHje ti mocno odsvetujem. Obicajno dajo dober inzulinski odziv sam ti ga ne rabis toliko predvsem pa ti mrcvarijo trebusno slinavko. Na dolgi rok to pomeni, da se bos prej zacel rediti, fasal kak diabetes tipa II,.. Skratka pazi na to zlezo, ker je zelo pomembna zate. Ko jo razfukas ratas debelinko, slabsa se ti vid in ozilje, bolj ti niha krvni cuker...
Zato se raje drzi navadnih OHjev v obliki hrane pa se glede tega pobrskaj malo po Googlu o Glycameic ali Glycemic index pa se malo pouci i teh zadevah.

Ze obicajni ogljikovi hidrati, ki jih ima povprecen Slovenec so vec kot prehudi. Kruh,..pa je ze dosti. Se to ne rabis.

Drugace pa je dober vir energije za cez trening tudi kak mars ali se raje Snickers. Ima precej nizek glikemicni indeks, je poceni .. (in je dost boljsi kot razni powerbari).. pa se dober. Skratka od sladic je Snickers najboljsa zadeva. Tudi za vzdrzljivostne zadeve.

thramos ::

hvala za nasvete, sm prebral ene par knjig na to temo in redno spremljam domace in tuje forume o BB, tko da neki vem o tem - a se vedno premalo.

Se strinjam s tabo, da mora bit glavni vir proteinov navadna hrana. Dodatni proteini pa pridejo zlo prov pri doseganju vecjih kolicin (200g +) in pa po treningu ko je potreba najvecja. Pred treningom meso - ok, sam jest tezko treniram na poln zelodc, vsaj 2 ure prej ne smem jest, prov tko mi po treningu ne pase trdna hrana. In glih po treningu, ko so zaloge glikogena izpraznjene, ti hitro delujoci proteini in OH z visokim GI omogocajo hitro zapolnitev glikog. in transport aminoklislin do misic. Kar omogoca vsaj se enkrat hitrejso regeneracijo misice. In kar najlazje in najceneje dosezes z whey proteini in pa maltodex/glukozo.

Do 50g maltodex. pa zihr ne pomen prevelkega soka za slinavko.

O nacinu treninga se cist strinjam. Prov smesn je gledat kako folk vsak dan dela biceps, nardi 10 ponovitev v 15s, pol se pa pizdi cez genetiko...

Aja, pa povej kere preparate so jemal uni ljudje no??? Da se jim izogibam:D

Ok se neki. Zacetniki, se posebi najstniki, k so polni hormonov, v prvem letu rastejo kt gobe, kljub temu da se ne prehranjujejo prov, da narobe trenirajo. Tisti k smo pa zamudil ta hormonski sok, se mormo pa velik bolj posvetit vsemu temu :|

TribesMan ::

Delno se strinjam s Caligulo. Definitivno je najbolje imeti pravo prehrano, dobro načrtovan jedilnik in kvaliteten trening. Sam če hočeš to izvajat, potem moraš dejansko živet za to. Sem sam to probaval eno leto. In lahko povem da tak način življenja vzame ogromno časa.

Vendar to ne gre. Takrat se poseže po dodatkih, povdarek je na dodatkih, to niso posamezni obroki praškov, ampak samo "priboljšek" ki si ga moraš zaslužiti z trdim treningom. Sam sem po 4 mesecih treninga, ko se je napredek ustavil začel z uporabo beljakovinskega izolata (90% beljakovin) vendar samo enkrat (če nisem treniral) do dvakrat (ko sem bil na treningu) na dan po 30g... Ostalo prehrano sem rahlo prilagodil, tako da sem zmanjšal vnos maščob, poizkušal pa sem jesti tudi manj sladkorjev (nekvalitetni OH) in jih nadomestiti z bolj "vrednimi". Največji pomen, pri nabijanju mišične mase, imajo itaq beljakovine, ki se jih da pridobiti na veliko načinov. Najbolj priljubljeni so tune (pa tudi ostale ribe), skuta, puranja prsa, konjsko meso, pač bolj "izbrane" stvari. Veliko se da narediti tudi z sojo, recimo sojine testenine so zelo bogate z beljakovinami (27% beljakovin, 50% OH, 8% vlaknin, 1% maščob), pa še kvaliteten vir OH so...

Bolj delikatni dodatki, kot je naprimer kreatin, pa naj se odložijo čim dlje v prihodnost. Res za v skrajni sili. Še vsak ki je to jemal na daljši rok, ali pa je z tem začel prehitro se je kasneje sekiral... Pa poznam kar precej ljudi ki so to jemali. Kakšnih hujših preparatov raje sploh ne omenjam.

O dodatkih za hujšanje pa raje nebi izgubljal besed, ker če bi te stvari dejansko delovale potem ne bi bilo več debelih ljudi na svetu. Zadeve v 90% najbolj delujejo na psiho. Pa še kakšne probleme s srcem si lahko nakopljete ob neprimerni uporabi. Hujša se z glavo in primerno količino treninga. Ne pa z tabletkami.

O tem bi se sicer dalo pisat cele romane, sam to je blo že maljonkrat predelano...

LP

TribesMAn
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Caligula ::

Imen tistih preparatov se ne spomnim vec-za zato, ker majo dostkrat tud komercialna imena k nimajo veze z sestavinami pa tud ker sm ze mal vn iz tega, ker pac nism uporablju. Je pa to vs crap kao za hujsanje k atleti dost tega rabjo, pa razn drek za regeneracijo pa nasploh vse stvari k lahk vplivajo na zleze, to je pa tuki vecina stvari k so nad aminokislinami,..

Sploh pa ne jemlji nikol stvari k pospesujejo bitje srca v mirovanju-sej so naceloma prepovedane, pa se dobijo,..

Pa tud tistga cukra ti ne priporocam. Je prehuda. Navadna hrana za OHje je dost. Teb ne pomaga ekstremna spica inzulina ful bol misico zgradit. Ti pa to dolgorocno osibi pankreas in ti ne bos vedno treniru,. pol bos pa debelinko kr naenkrat zaceu ratvat,..

Pa se drugic naprej. Mal tezka tema pa se mi ne da lih ful.
|O

gaspy ::

zivjo caligula.sedaj mi pa razlozi kako naj pri 5-6 urah treninga vsak dan, z izjemo ene nedelje na mesec, prezivim brez praskov oz. treniram in igram na banane in podobno. se strinjam da so to le dodatki k prehrani in da je osnova normalna hrana, ampak brez tega se ne gre vrhunskega sporta. ceprov sem star 18 let, sm na lastni kozi obcutil profesionalizem in se vedno ga, ampak noben ne bo govoru da so banane po treningu zadosti. ce pises take reci pomeni le, da nisi nikoli treniral na najvisjem nivoju oz. da se ti sanja o tem bolj malo. s tem te ne mislim zaliti, ampak le komentiram malo napacno predstavo o prehrani in dodatkih. tvoj komentar je zazeljen. adijo

LuGi ::

Ti si šele pameten..zadnji komentar Caligula :: 30. mar 2004, 21:15:17

Ljol

DimmniBurek ::

Jao, Caligula če nimaš pojma od česa govoriš pol bolje da sploh ne govoriš...


Bo treba kdaj kako ŠTUDIJO prebrat ;)
There Is No Stronger Drug Than Reality

BioTech ::

Da ne odpiram nove teme bom tukaj nekaj vprašal.
Prijatelj me sprašuje če lahko jemlje arginin. sicer jaz imam nekaj izkušenj glede fitnesa in preparatov, a o argininu nimam pojma. glede na to da je star 15 let, ga zanima če je mogoče še premlad.
http://www.maxximum-shop.com/product_in...
hvala, lp
sori bula!

MeGreat ::

bedarija oziroma stran vržen denar. naj si raje kupi 5kil piščanca ali pa sirotko, maltodextrin...

shark_nm ::

Čim manj kemije tem bolš. Sem meu neki cajta nazaj nekej podobnega in če sem vzel tableti, sem po uri do dveh bil slep :). Res dejansko se mi je sam svetilo pred očmi. Zdravnik ni nič pogruntal, je pa pomoje sumil brain damage :D. Sam sem pol kaj kmal pogruntal da neki vitamini pa uni tableti skupej niso najbolš kombinacaija. Podpiram beljakovine, sirotkine ekstrate, OH, kej več kemije pa ne. Sicer o aminokislinah premalo vem da bi govoru ali je tisti izdelek ok ali ne... Pobecu pa lahk povem, da obstajajo tut druge bolj "naravne" poti (Whey).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shark_nm ()

smilyxx ::

Lansko leto sem se mal bolj ukvarjal s fitnesom pa sem si kupil te fat burnerje. Mislim da sem mel CLA pa l-carnitin (kapsule in napitek).Morm rečt da sem kupil samo enkrat, ker je škoda denarja za nek minimalen učinek.

Če poštimaš prehrano, zmanjšaš vnos ogljikovih hidratov in redno migaš (jst sm bil 3-4x na tedn v fitnesu, delal po programu) je uspeh zagarantiran. Men je uspel na ta način sor 20kg zgubit.
Save water.
drink beer.

shark_nm ::

Bravo smilyxx čestitam. Tudi sam sem izgubu 10 kilogramov. V enem mesecu. Imel sem pa atkinsonovo dieto. Eni jo kritizirajo drugi spet ne. Vglavnem meni je pomagala in najbolj glavno nikoli nisi lačen. Skos ješ, od teg nič OH in to je to. Sem pa imel neke fat burnerje, in jih imam več kot 3/4 še vedno... sem jih kupu bolj za moralo kot učinek.

d0rK ::

A obstaja pr njih ali kje v tujini zadeva s katero bi lahka nadomestil Hy-Pro?


Obicajno ne panicarm ampak zadeve glede Aspartama se niso razjasnene jz pa ne bom tvegou.

MeGreat ::

ja načeloma je tudi navaden whey vredu namesto hypro(kazein+whey)

Icematxyz ::

Je pa zanimivo ko se pogovarjaš z nekom ko uživa takšne ali drugačne preparate.

Vedno je prepričan v svoj prav. Od tistih ki jejo beljakovinski prašek do tistih ki jejo neke čudne tablete in že praktično nosijo injekcije na fitnes zraven.

Vsi bi na življenju lastne matere prisegli, da ne počnejo nič takšnega in da so pač ljudje nevedni. Oni pa vejo kak to gre.

MeGreat ::

ti si pa ozkogled kot konj, gledaš samo naravnost nič levo nič desno.
si se sploh kaj pozanimal preden si bleknil tako neumnost?

vzemi mleko, odstrani vodo, odstrani laktozo, odstrani maščobo loči beljakovini kazein in sirotko in to je beljakovinski prašek
poglej na milka čokolado,notri je sirotka v prahu

bluefish ::

glavno je, da torej to ni več mleko ampak en prašek, ki ga je lažje primešati h praktično vsem rečem.

BioTech ::

js si bom zdej kupu materino mleko v prahu8-)>:D
sori bula!

Icematxyz ::

ti si pa ozkogled kot konj, gledaš samo naravnost nič levo nič desno.
si se sploh kaj pozanimal preden si bleknil tako neumnost?

vzemi mleko, odstrani vodo, odstrani laktozo, odstrani maščobo loči beljakovini kazein in sirotko in to je beljakovinski prašek
poglej na milka čokolado,notri je sirotka v prahu


Ti kar odstranjuj in si delaj praške in jej. Jaz ti ne branim. Z mleka pa mam jaz raje domačo vsedanco, skuto in pa kefir. Pa da je z vimna in da ni odvzeta maščoba in podobno.

Sem nekaj časa hodil na fitnes in vsi ki so imeli malo bolj izrazito mišičevje so nekaj za to jemali. Doben ni tega dobil od kekec paštete in tega da je pojedel eno porcijo beljakovinskega praška namesto šnicla.

Rajše sem ozkogleden konj in govorim neumnosti kot pa da grem na njihovo pot.

Zdrava dieta oz zdravo prehranjevanje zelo lepo povdari mišice. Recimo trebušne za poletje. Pa seveda rekreativen šport.

Vrhunski šport dan danes pa je tak zašel. Že ljudje ki streljajo z pištolo jih dobijo na dopingu. What is next? Šah?

Sicer pa s temi proteinskimi hoboki ki jih nosite domov. Ok zdaj ste še šmrkavci. Kaj pa mislite da odrekanje normalni hrani in prehrana z nekimi praški da to potem živiš tako celo življenje? 20 let naprimer ješ kot amaterski športnik proteinski prašek namesto mesa in mleka? Rajše se naučite že enkrat pravilno in zdravo prehranjevati ne pa jesti praške in potem z zašpehanimi rokami misliti, da ste mišičasti.

Ozkogledni konj sem ja kaj se tega tiče. Načeloma so mi še proteinski praški odveč. Če ne boš zmogel uspeha doseči brez njih tak nimaš pogojev da kaj dosežešš z njimi.

Icematxyz ::

Če pa hočete s takšnega ali drugačnega raloga biti BB pa vam tudi ne branim. Samo lepo prosim ne govoriti, da je tak življenski strog zdrav. NI.

Zgodovina sprememb…

MeGreat ::

prepričevati prepričane se pač ne da. očitno ne ločiš dopinga in natural dodatkov in tudi nimaš nobene želje da bi to razčistil..

Tudi tvoje razumevanje fitnesa je bolj ubogo. Se pa strinjam da se da tudi brez wheya in dodatkov skoraj tako dobro napredovati(seveda z kvalitetno hrano meso, jajca,oreščki, sadje,zelenjava..), če seveda veš kaj delaš. ampak praški so bolj priporočni

smilyxx ::

Icematxyz fora dodatnega vnosa proteinov s preparati je v tem, da ti fizično ne morš tolk pojest, kot tvoje mišice zahtevajo. Zaradi tega je izkoristek vadbe manjši, ker mišice jejo same sebe med "celjenjem" po treningu.

Mislim da povsod piše da je to prerambeno dopolnilo, pač za kosilo poješ dva šnicla, greš na trening pol pa spiješ en proteinski shake. Zdej ne trdim da je to zelo zdravo, samo nisem pa našel kakšne študije da bi bilo škodljivo. Zato bi te prosil če lohk svoje trditve podkrepiš s kakšnim linkom.

Seveda je prekomerno uživanje katerekoli snovi škodljivo, tudi pretirana vadba je. Jst bi rekel da če vse delaš (po možnosti poiščeš nekoga ki se spozna na zadeve) z neko mero in ne posegaš po kakšnih steroidih da nima kej bit.
Save water.
drink beer.

Icematxyz ::

Se pa strinjam da se da tudi brez wheya in dodatkov skoraj tako dobro napredovati(seveda z kvalitetno hrano meso, jajca,oreščki, sadje,zelenjava..), če seveda veš kaj delaš. ampak praški so bolj priporočni


Hm...

prepričevati prepričane se pač ne da. očitno ne ločiš dopinga in natural dodatkov in tudi nimaš nobene želje da bi to razčistil..

Tudi tvoje razumevanje fitnesa je bolj ubogo.


V nič se ne razumem se pa strinjaš z mano na koncu. ;) Včasih sem bil toleranten do tega in nisem se sploh obremenjeval s tem. Vrjetno pač zaradi okolja (fitness) kjer pač če si dnevno skoraj ne gre brez debat o tem...

Ampak to je za mano. Kaj se mene tiče niti proteinskih praškov več ne podpiram. Ker pač ne predstavljajo dolgoročne vzdržnosti in načina prehrane. Za neke kratkoročne cilje pa sem že prestar da bi se zaletaval in si zadal cilj zaj v 2 letih bom pa na zdrav način mel 2 krat večje mišice... Ja pa jade...

Icematxyz ::

No sedaj smo že pri proteinskih shejkih po treningu... Uf. Pij pa si ga mešaj po treningu prašek ki vsebuje nekaj več proteinov. Zagotov ti ne bo uničilo to zdravja.

Ampak to je ravno tisto bistvo. Rezultata ki ga pričakuješ pa ti tudi ne bo prineslo. Tisti dodaten shejk na dan.

smilyxx ::

Rezultat bo pri naporni vadbi v fitnesu, seveda ne govorimo o kakšnih 100% povečanjih, samo se pozna. Ne bo se ti pa poznal če greš na sprehod okoli bajte pa pol spiješ, mogoče se ti trebuh poveča to je pa tudi to :D.

A ni bil DimniBurek bolj domač v teh vodah, mogoče on kej več zna povedat...
Save water.
drink beer.

BioTech ::

sem mnenja da so te proteinski napitki zelo nezdravi če ne telovadiš in samo počivaš
sori bula!

MeGreat ::

problem je da je pač fitnes skomercializiran. v sloveniji obstaja nekje 10 trgovin z športno prehrano- vse uspevajo.

veliko jih ima svoje forume kjer seveda vsakemu priporočajo, ja to pa to pa še mogoče tisto kupi pa boš počasi napredoval... sicer ni nič narobe z dodatki, niso pa čudežni

c3p0 ::

Nezdravi so, če vzporedno ne piješ dovolj vode (trpijo ledvice). Če fizično nečesa ne treniraš, bo edini efekt jemanja proteinov povečanje špeha. Beljakovine imajo namreč enako kalorij kot OH. Če se v telesu ne morejo koristno uporabit, npr. za regeneracijo mišic po fizičnem naporu, grejo enostavno v špeh. So čisto OK za spit po treningu, ker se hitreje prebavijo. Gre za navadno sirotko, ni tu neke kemije. Imaš tudi variante brez aspartama ali nasploh brez dodatkov, a okus teh ni nekaj kar bi lahko pohvalil.

Glede kreatina: za rekreativce res nepotreben, je pa popolnoma nenevaren. Verjetno najbolj raziskovan športni dodatek, obstaja stotine kliničnih študij. Priporočajo le, da se jemlje največ nekaj mesecev hkrati, nato pa pavza, da se telo ne poleni in neha samo proizvajat svoj kreatin. Čeprav nekatere študije pravijo da tudi to ni potrebno.

Dri3r ::

Beljakovine imajo namreč enako kalorij kot OH. Če se v telesu ne morejo koristno uporabit, npr. za regeneracijo mišic po fizičnem naporu, grejo enostavno v špeh.


Kolikor je znano se to dogaja zelo počasi in le stežka. Glavni problem je presežek OH.
dri3r

Zheegec ::

Rekreativni športniki načeloma ne potrebujejo dodatkov. Najboljši so tisti, ki grejo 1x na 2 tedna na fitness pa se zanašajo na razne čudežne napitke, da bodo pridobili na moči. Kupijo proteine, pa sploh ne vejo, za kaj so in kdaj se jih sploh spije...

Sedaj ravno uporabljam kreatin (sem ga ravno dobil zastonj na "test") in moram reči, da po 2 mesecih kakšne razlike res ne opazim. Mogoče se to opazi samo bolj profi športnikom, za povprečnega človeka pa nima smisla.

Najprej lepo v fitnes in se naučiti pravilno in varno trenirati, kakšni dodatki se uporabljajo (če se sploh) po kakšnem letu od začetka. Če delaš pravilno bo to 100x bolje, kot če jemlješ kakšne dodatke. Je pa res, da navadni proteini ne škodijo. V nobenem primeru.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

c3p0 ::

Kreatin ima večji učinek pri tistih, ki ne jejo dosti mesa, oz. pri vegetarijancih.

BigWhale ::

No, jaz sem si lani priblizno takle cas, zadal cilj, da se v enem letu zredim za deset kil. Moja teza je bila lani nekje med 58-61kg odvisno a sem se vagal oblecen, sit, ali pa slecen in zjutraj. :) Najprej sem si rekel, brez prehrambenih dodatkov. Dajmo vse po 'naravni' poti. Pa sem zacel trenirat. Trikrat na teden na trening pa prakticno vsak dan v stacuno po jajca, piscanca, ribe, ...

Na koncu sem zaradi pomanjkanja casa pristal na Wheyu. Zakaj? Zato ker enostavno vsak dan pozret eno kilo piscanca in 20 jajc ne gre. :)

Ce sem vnos beljakovin v telo zmanjsal se je 'recovery' po treningu podaljsal vsaj za dva dni. Enostavno moras pojesti toliko vec beljakovin, ce noces okrog hodit kot en, ki ima parkinsonovo hehehe.

Sedaj po skoraj enem letu (realnega treninga, trikrat na teden, je bilo kakih sedem mesecev), ce stopim na vago vecino casa pridem na vsaj 69kg pa tudi 70 in 71kg sem ze dosegel. Odvisno od tega kdaj se tehtam.

Zdravost in nezdravost sportnih dodatkov k prehrani? Vsaka stvar vsekakor ni zdravi in pretiravanje v katerikoli smeri je nezdravo. Jaz sem Whey dodajal dvakrat na dan. Tisti dan, ko sem imel trening sem po treningu se en shake spil. Vsega skupaj je bilo za kakih 150g beljakovin. Za kak kilogram piscanca je tole.

Ce tole primerjamo z vso drugo svinjarijo, ki jo ljudje pojedo od raznoraznih kuhinjskih prehrambenih dodatkov, do preslanega prekajenega svinjskega mesa, potem en tak proteinski dodatek ni omembe vreden.

d0rK ::

Kila pisnca ma cirka 240g beljakovin. /tmi :p


Ampak lepo da ti je uspel... Jz se te dni silm s hrano ker nabiram tezo.. 900g pisnca pa 10 jajc. x|

MeGreat ::

nevem zakaj kilo piščanca..

lahko zelo lepo prideš z navadno hrano skozi. zjutraj
skuta+sadni jogurt in mandlji
potem riba z jogurtovi omaki z olivnim oljem
potem jajca z low fat sirom in oreščki
po treningu liter mleka, čez eno uro testenine z tuno..
zvečer pa še kakšen piščanec in oreščki

res pa je shake veliko bolj priporočen in ga tudi jaz uporabljam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MeGreat ()

DimmniBurek ::

Vidm da so spet pametnjakoviči tukaj...
Whey+malto+multivitamin+omega3. Nč več
There Is No Stronger Drug Than Reality

Icematxyz ::

Vidm da so spet pametnjakoviči tukaj...
Whey+malto+multivitamin+omega3. Nč več


Pozabil si še na vodo za likalnike. ;) Da je potem uravnotežen in zdrav obrok.

DimmniBurek ::

In kje sem napisal, da je to uravnotežen obrok? Če ne veš zakaj se uporablja in kdaj, al si preberi ali pa nehaj pametovati(oz. pisati nekonstruktivne poste, če želiš).;)
There Is No Stronger Drug Than Reality

Icematxyz ::

In kje sem napisal, da je to uravnotežen obrok? Če ne veš zakaj se uporablja in kdaj, al si preberi ali pa nehaj pametovati(oz. pisati nekonstruktivne poste, če želiš).;)


Stradanje telesa z ogljikovimi hidrati in prehrana z koncetriranimi beljakovinami ni zdava in uravnotežena prehrana. Nikoli ni bila in nikoli ne bo.

Če to ni konstruktivno pa uvrži to trditev.

d0rK ::

Sej ves da so to DODATKI, ane?


Se na vsaki etiketi pise da ni nadomestilo normalni prehrani.

Icematxyz ::

Sej ves da so to DODATKI, ane?


Se na vsaki etiketi pise da ni nadomestilo normalni prehrani.


Vprašanje sem zastavil in pričakujem odgovor nanj, ker se mi očita da sem nekonstruktiven in ozkogleden konj. Sedaj pa če ješ to kot dodatek ali ne (spomnite se samo Boruta Veselka ko je želel postati body builder) kaj je jedel. Pa se mu v bistvu sploh po enem mescu nič ni poznalo niti ne igra vloge. Vprašanje velja za oba primera.

Sam pa vem da od ene porcije tega praha na dan neboš dobil izrazitejše mišične mase kljub temu da treniraš in si priden. Zato lepo prosim ne govorit da osebe z izrazitejšo mišično maso jedo en obrok proteinskega praha na dan ostalo pa vse po starem. Kruh + kekec pašteto juho in solato...

Pričlakujem pa odgovor na zastavljeno vprašanje:

Stradanje telesa z ogljikovimi hidrati in prehrana z koncetriranimi beljakovinami ni zdava in uravnotežena prehrana. Nikoli ni bila in nikoli ne bo.

Če to ni konstruktivno pa uvrži to trditev.


In ne izmikanje odgovoru na takšen ali drugačen način.

Kami ::

nevem zakaj kilo pišcanca..

lahko zelo lepo prideš z navadno hrano skozi. zjutraj
skuta+sadni jogurt in mandlji
potem riba z jogurtovi omaki z olivnim oljem
potem jajca z low fat sirom in orešcki
po treningu liter mleka, cez eno uro testenine z tuno..
zvecer pa še kakšen pišcanec in orešcki

res pa je shake veliko bolj priporocen in ga tudi jaz uporabljam ;)


Tudi jaz ne vem zakaj omenjajo samo pišcanca, saj zraven njega obstaja še veliko drugih (tudi boljših) virov beljakovin:

- govedina
- mleko
- skuta
- tuna
- ostale ribe
- sir
- jajca
- soja
- ...

Pa seveda še k temu prišteješ beljakovine, ki jih dobiš v manjši kolicini tudi iz ostalih virov (oreščki, laneno seme, testenine, riž, ovseni kosmiči itd.) in vidiš, da sploh ni takšen problem vnesti 2-3g beljakovin na kilogram telesne teže.

d0rK ::

Tist ni nobeno vprasanje, tist je bla trditev. In zakaj bi mogl mi tvoj bullshit ovrzt? Pol pa navedes nek brezvezen primer Veselkota.
Ja, celo gledal sem tisto epizodo. A ti misls da so dodatki carovnija? Jes en mesec pa si Arnold? Niti ne vidim kje je kdo omenil da je
proteinski sejk fasttrack do misic. Ce nimas poslihtane preostale prehrane ne bo nikakrsnih rezultatov. Dve leti in pol ze jem whey,
maltomax in kreatin pa je bla se vsaka krvna slika perfektna, vsak teden nardim 50+km kolesarsko turo, polet se laufam, zbolim
skoraj nikoli. Torej kje tocno sem jaz nezdrav?

Komentarji glede tega kok pa kdo naj bi pojedel so pa tut brezvezni. Vsako telo ima svoj metabolizem. Jz sm recimo MORAL pojest
1kg pisanca/purana na dan, da sem se lahko zredil. Druga ne gre ker imam zelo hiter metabolizem. Sicer pa ce pogledam tist seznam:

-Govedna je draga ko pes
-Mleko ma zanemarljivo kolicino beljakovin
-Skuta je draga napram drugim virom beljakovin
-Tuna je draga
-Sir ma ogromn mascob
-Jajca so uredu
-Soja, prekomerno uzivanje poveca izlocanje estrogena

In 2,3g beljakovin je lahko vnest ko tehtas 70kg. Jaz s svojimi 105 kilogrami moram za 3g beljakovin na kilogram teze zauziti
315g beljakovin. Kila pisanca mi da 240g, 10 jajc mi da okol 80g. Kakorkoli ze, velik palamudenja za nic. Raje mi povej Icematxyz
kako tocno mi skodijo proteini v prahu ali cukr v prahu (maltomax).
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Proteini ali Gainerji

Oddelek: Loža
4611427 (10485) einstein :P
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037545 (27950) CleanPower
»

Fitness (was: Poceni(zastonj) fitnes za študente?) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25428877 (17665) Zheegec
»

Zdravje - bildanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27730293 (20403) Avenger
»

Kako pridobiti na kilaži (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9620833 (16770) Saladin

Več podobnih tem