» »

Kako pridobiti na kilaži

Kako pridobiti na kilaži

«
1
2

cortez ::

Zanima me, kako bi jaz lahko pridobil na mišični masi s pomočjo proteinov oz creatina. Katere preparate priporočaste in ali ima kdo kak plan dela-treniranja.
Nekje sem zasledil PowerBar preparate - uporablja kdo to?
Zdej imam 77 kg, rad bi pa pridobil okoli 10 kg (mm 0,07). To bi rad pridobil v 6mesecih, najkasneje v 1 letu.

Za informacije se že v naprej zahvaljujem.

STASI ::

Lahko ti dam moj letni plan treninga za tek na 400 metrov z oziroma brez ovir.:D Če ga bom najdu seveda.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

cortez ::

bolj rabim plan, kaj jest, koliko jest, kdaj jest, katere preparate jest zraven (sej ne morš pojest 2 kili mesa dnevno, zato rabiš creatin pa proteine).

Pa kakšen fitnes program bi tud pršu prav. Baje ne smeš pretiravat v fitnesu (ne več kot 1h dnevno), pa še to do 3x na teden.

BigWhale ::

Se en suhcen geek... Ej, give it up...

Drugace pa, jajca... bolj natancno, jajcni beljak. Praski so pa svinjarija...

DominusSLO ::

creatin=no good :\

overman ::

Pa dajte kaj ga serjete?! Geek-i ste vi ko nimate volje pa optimizma...se manj pa jajc. Poglej:

Najprej mores vedet, da lahko na masi pridobis zelo hitro, ampak na nepravih mestih. Creatin nic ne skodi , ce se ga pravilno uporablja in pa seveda bos moral tudi kaj migat. Sam sem veliko prebiral o tem in priporocam ti uporabo creatina z whey proteini (beljakovine). Stvar je cisto logicna: creatin veze vodo nase in tako poveca volumen celice. Ta volumen potem lazje napolnis z beljakovinami (whey). Seveda morajo beljakovine nekako priromat v misicno tkivo-zato je potrebna telovadba. Sicer pa preden kaj kupis, ti priporocam, da obisces temu namenjen forum: www.hardcore-forum.com , kjer ti bodo sigurno pomagali....pa o tem je ze xx napisanega.

Lep pozdrav

PS: samo ne obupat! Pa v sestih mesecih se da OGROMNO naredit!

thramos ::

Dva komercialna foruma:

http://www.maxximum-portal.com/sport/forum/
http://www.job2.si/tabla/index.php?

In dva nekomercialna:

http://www.powerlifting-strongman.com/forum/
http://www.hardcore-forum.com/

Pa najprej si preber, ker so vsa tvoja vprašanja bla že odgovorjena.

root987 ::

Za začetek deli brez tega - kasneje se pa z trenerjem v fitnesu mal pogovor pa ti bo bolj znal svetovati glede na tvojo konstrukcijo in tvoje želje.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

DoloresJane ::

Reče in piše se kreatin. S k. Izrinimo angleščino tam, kjer obstajajo povsem primerni nadomestki. :)

Tudi jaz mislim, da ti na začetku samo telovadba (fitnes) ne more škoditi. Lahko vidiš, kako daleč se da priti v pol leta. Če boš po pol leta želel več mišične mase, lahko pa posežeš po "kemiji". Glede na to, da ne poznamo tvoje telesne konstrukcije, ni mogoče reči nič pametnega. Morda bi bilo še najbolje, da bi osebno šel do kakega USPOSOBLJENEGA fitnes trenerja.

nicjasno ::

Proteini in kreatin se nista "kemija" . Prava kemija se zacne na meji legalnosti, o tem pa ne bomo.

Drugace pa tako kot je Nadezhda rekla, najprej samo fitnes, potem pa bos vidu kak pa kaj. Telo ima to navado, da raste (misice) ko ga sokiras, v tvojem primeru recimo z rednim obiskom v fitnesu, in takrat raste. Ta rast pa se enkrat, ko se telo tega navadi upocasni. Zato fitnesasi ponavadi vsake par tednov malo spremenijo trening, da telo ponovno sokirajo. Kasneje, ko bos ze utrdil malo misice, pa lahko zacnes s kako glukozo takoj po treningu recimo, itd...

Na zacetku bo pa redni obisk fitnesa, in pravilno delanje vaj zadostovalo. Masa ne pride cez noc.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

McHusch ::

Fak ste nekateri pametni. Sploh Bigwhale, tvoji komentarji so res biseri... Ko boš tri ure šestkrat tedensko v dvorani, potem pa govori o geekih. Do takrat pa programiraj dalje.

Z maso je pa takole. Brez nič ni nič. Bistvo treninga je skuriti čim več maščobne mase in pridobiti čim več mišične. Maščobno maso izgubljaš z aerobno vadbo, najbolje s tekom. To naj bo osnova. Kasneje pa za oblikovanje mišic ješ veliko beljakovin (proteini so tujka za beljakovin in to ni nobena kemija) in začenjaš z anaerobno vadbo (torej šprinti in uteži). Ker ne moreš pojesti 2 kg mesa dnevno (ali pač?), obstajajo dodatki. Vendar previdno!

Jasno je, da je treba vaditi pravilno, da se sorazmerno razvijajo vse mišice, sicer bo prišlo do poškodb in neestetskega izgleda. To ti bodo najbolje povedali v lokalnem fitnessu. Tudi kreatin ob pravilnem doziranju in ustrezni vadbi ni nobena kemija. Ni na listi prepovedanih susbtanc AZS in IAAF. Pri raznih "vitaminskih" in "beljakovinskih" dodatkih se pa stvari zapletejo. Teh stvari ni jesti brez temeljitega branja sestavin in posvetovanja s farmacevtom, ker tam notri pa svinjarije ponekod vsekakor so. Prepovedane substance. Še to, kakršne imam jest izkušnje s splošnimi zdravniki, ti bodo rade volje dali kak nasvet glede na tvoje telo (navsezadnje te najbolje pozna), morebiti se celo zmeniš za kakšne preiskave (mišični %, laktati pod obremenitvijo, krvna slika itd.)

Veliko sreče pri treniraju in nabiranju mišic. ;))

Se opravičujem, če sem koga v prvem odstavku užalil. Ni bil moj namen. ;)

TribesMan ::

80% je v treningu... seveda pa je treba tudi jesti. Za zacetek jej "normalno" hrano recimo skuto, mleko, ribe, belo meso ali konjsko meso za vnos beljakovin, ter testenine, riz in kaj podobnega za vnos ogljikovih hidratov (s kruhom ne pretiravaj), mascob jej malo... kasneje pa lahko zacnes z kaksnimi dodatki... Whey proteini so dalec najbolj priljubljeni in tudi dokaj ugodni, vendar pazi kaj kupujes... priporocam visoko koncentrirane beljakovinske dodatke (nad 80% beljakovin) ker prodaja se ogromno mesanic, ki so whey proteini mesani z veliko kolicino ogljikovih hidratov (najraje kar sladkorja), kar ne pripomore nicemur drugemu kot dodatnim mascobnim oblogam. Beljakovinske dodatke jej zjutraj zmesane z kaksnimi kosmici, in takoj po treningu. Ena merica bo zadostovala za zacetek, kasneje lahko povisas vnos ce se ti bo zdelo da potrebujes vec beljakovin.Vendar ne pretiravaj...
Kar se pa kreatina tice ni nic narobe z njim, vendar ga v prvi fazi treninga ne priporocam... Zadeva veze velik vode v misice, kar je dobro, saj s tem preprecis krce in omogocis hitrejso regeneracijo in rast... sam pol ponavadi folk k zacne s kreatinom ves vesel neha hodit na fitnes in po enem mesecu se voda v misicah premahne drugam... kar pa ni lepo ;) Najprej dobro natreniraj z "normalno hrano" in ko dosezes maksimum presaljtaj na kaj vec... Svinjarije kot so steroidi in podobno sranje se pa izogibaj v velikem krogu.

Trening pa tako... zacni trening z kratkim ogrevanjem, do 15 minut na kolesu ali stezi (to ponovi tudi na koncu treninga, da se mal razmigas). Potem pa pod utezi in delaj z takimi tezami da bos zmogel recimo tri serije po 15 ponovitev... Pocitek med serijami naj ne bo predolg (do minute). Zadnje ponovitve v tretji seriji morajo biti mucni do konca... ce niso povecaj obtezitev... Trening naj ne bo daljsi od ene ure. Treniraj pa vsak drugi dan, ker drugace ne bo nic z maso, ker bos pretreniran. Aja pa ce se nisi domac v fitnesu potem prvih par obiskov raje ne pretiravaj... ker se ti zna hudo mascevati (natrgane misice, poskodovani sklepi in podobne reci niso nic nenavadnega ko se neuki spravijo na fitnes).

Drugace pa se posvetuj z ljudmi ki delajo v fitnesu... Tam ponavadi znajo dobro svetovati kako zaceti, da ne bo kaksnih nevsecnosti.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Poldi112 ::

Meni se tudi zdi bolano nazirat se s preparati, da izgledas potem napihnjen. Vsekakor pa podpiram telovadbo.
Ampak vsakemu svoje. Ce ljudje hocejo izgledati mocni pa naj.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

BlazP ::

Men se zdi, da ej thramos dal se najbolsi nasvet. Na tistih forumih je N-krat napisan kak do zeljenih rezultatov.

cortez ::

Hvala za odgovore.
overman, McHusch, TribesMan itd.:

zanima me, katere proteine in creatin priporočate. Kot ste rekli, mora imet veliko (whey)beljakovin.
Ka pa mora vsebovati (K)reatin, da bo zadeva kokr tolk ok.

Koliko pa pridejo ti preparati in kje se jih da kupit?

Hvala.

TribesMan ::

Kreatin je kreatin... tle nimas kej... vsi bolj znani proizvajalci imajo dovolj dobro kvaliteto, tako da se kupis "firmo" ne bo problema... sam ne me zdej sprasvat kire firme so ql, ker sem ze precej casa izven tega in se ne spomnim vec. Drugace mas pa dve vrsti kreatina... edn je navaden drugi pa mikroniziran... slednji je boljsi, ker se lazje topi in absorbira v telo, sam je tud drazji...

Kar se pa cen tice je pa tako... kvalitetni beljakovinski dodatki stanejo okoli 12kSIT za dve kile (ce se prav spomnim) Kreatin pa okoli 7kSIT za pol kile...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

meacho ::

Prvo začni redno trenirati, po dveh do treh mesecih pa dodaj še kreatin... Whey lahko že prej (whey je samo nadomestek visoko beljakovinskega obroka). Whey se pije takoj po treningu nekje 30-50g, 30 min po treningu pa poješ še kakšno banano ali dve... Glavno je, da ješ 5-6x na dan, kakšen obrok pa lahko nadomestiš z Wheyem.

Prvih par mesecev treniraj 3x tedensko celo telo na trening, kar pomeni da izvajaš vse glavne vaje na vsakem treningu (počepe, bench press, death lift, military press,..). Trenig naj traja nekje 45min + 10-15min ogrevanja pred. Za vsako vajo narediš 3 -4 serije v vsaki seriji 15, 12, 10 ponovitev s primerno težo (ne pretiravat!!).
Seveda pa ne smeš pričakovati rezultatov čez noč, za dobre rezultate je potrebna disciplina tako pri treningu, kot pri prehrani.

cortez ::

Macho, TribesMan:

A mi lahko predlagaš kako trgovino, kjer bi se to dal kupit ( lahko tudi online).

Keyser Soze ::

Fej. Jaz osebno najbolj sovražim proteine. ČE je kaj zanič je to. Vedno mi gre na bruhanje po njih ne glede na okus. Sedaj jih že nekaj časa ne jem več. Je pa problem, ker ponavadi s prehrano ne dobiš dovolj beljakovin, ipd. da bi lahko uspešno nadgradil mišično maso. Ker preprosto finančno ne znese. Moraš požret v kile skute, mesa, jajc ipd., da se ti kaj pozna. Če ne je rezultat samo višji tonus mišič in manj maščobe - se pravi še malo večja kost pa koža kot ponavadi. Kreatin pa pri meni ni imel nekega efekta. Nisem opazil nobenega povečanja moči ali kaj več energije.

Pojdi na jobov forum (prosport) www.job2.si (sej so ti že nalimali link) in imaš gor cenik + naslove štacun. Eno imajo v BTCju, druga pa nasproti Ledine. Tam boš dobil lepo navodila ipd. pa bo.

Aja, pa tale stran tudi ni slaba. EAS ČE ne drugeg vsaj za motivacijo.

Zgodovina sprememb…

Primoz78 ::

Cokolesnik za zajtrk in vecerjo...8-) poglej sestavo bos videl, da je idealna zadeva za pridobivanje mase...mislim, da ima podobno sestavo kot MegaMass (od Waider-ja)...sam brez nekaterih dodatkov kot so koencim vitamina B12 ipd.

Lp Primoz

meacho ::

Maxximum shop

Ne pričakovati kakršnih koli rezultatov samo od proteinov. Proteini (whey) so samo DODATEK k prehrani in ne nadomestijo prave kvalitetne prehrane in treninga.
Povečanje mišične mase je vedno reakcija telesa na trening. Zadostna količina hrane pa telesu to omogoči.

Torej za začetek bo dovol da začneš redno trenirati ob obilici kvalitetne prehrane. Komot brez wheya.
Po enem letu resnega treninga brez večjih pavz, je pa zgodba o uspehu malo drugačna:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: meacho ()

rfmw ::

še malce ceneje na www.sportnaprehrana.net
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

cortez ::

Tisti ki ste večktat v fitnesu bi mogoče znali odgovorit na to :

Imam problem v fitnesu, ker mi po dobre pol ure postane slabo, ne da se diha (zrak je zadušljiv), zato morem it doskrat vn na zrak. A ma še kdo tak problem.


Macho:

A se da kakšne vidne rezultate dosežt tudi samo s tekom oz. ročkami?

mit3k ::

S pomočjo Mega Mass-a se je kolega zredil v roku 3 mes za 10 kil.

meacho ::

Tvoj kolega se je verjetno zredu v špeh... Mega Mass je sam cukr in ga ne priporočam nikomur! Raje v Mercatorju kupi 1kg cukra in rezultat bo isti.

Če imaš doma klopco za bench in dvoročno ročko z zadostnim številom uteži + par nastavlivih enoročnih ročk lahko doma dosežeš enake rezultate kot v fitnesu. Pod pogojem, da poznaš pravilno izvajanje vaj.
Z ročkami se da izvajati vaje za skoraj vse mišične skupine, tako da ne vidim razloga zakaj ne bi mogel doseči rezultatov. Vaje najdeš tu.

Je pa dovisno kakšne rezultate imaš v mislih... Če želih bolšo definicijo (manj maščobe) potem to seveda lahko dosežeš z tekom in pravo prehrano. Če imaš malo maščobe je mišica bolj vidna in celo telo izgleda mnogo bolje kot pa če si zalit. Z ročkami še povdariš tonus mišic in si ready za na plažo:).

cortez ::

Hvala za link in nasvet macho:

Men ni v interesu, da bom zgledu pol kot en bodybuilder. Ne, jst predvsem rabim dobit na kilaži (mišični masi) in posledično s tem na moči. Ker mam samo 7% mišične maščobe (tolšče) rabim neke preparate (P,C) da dobim na kilah.
Trenutno ne morem dobit na kilah zato, ker tud če veliko jem, se mi nič ne pozna. Najbrž je to tudi zaradi presnove. Tko bom reku: nekdo mora jet vsak dan, jst grem pa 1x do 2X na teden.

A kdo ve, kolk majo atleti mišič. maščobe? Nek sem zapazu da okoli 4%...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cortez ()

rfmw ::

nekje sem prebral, da moraš za pridobivanje mišične mase pojesti na dan od 120-200g beljakovin (glede na težo) in ugotovil, da je to zelo velika številka. To pomeni beljakovinski šejk zjutraj, zvečer po treningu, pa še en orenk šnicl na žaru za kosilo... kaj pravite?
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

thramos ::


Imam problem v fitnesu, ker mi po dobre pol ure postane slabo, ne da se diha (zrak je zadušljiv), zato morem it doskrat vn na zrak. A ma še kdo tak problem.


Slab zrak. Jest mam isti problem, ko grem enkrat na teden v fitnes v rožni (študentski), kjer je zlo slab zrak.

Ker mam samo 7% mišične maščobe (tolšče) rabim neke preparate (P,C) da dobim na kilah


Ne rabš nobenih "preparatov". Rabš dober trening, dovolj beljakovin (cca 2g na kg telesne teže) in kalorični presežek.

DoloresJane ::

"A kdo ve, kolk majo atleti mišič. maščobe? Nek sem zapazu da okoli 4%..."

Kdo so "atleti"? Ti preveč posplošuješ. Konstitucija, odstotek telesne maščobe, vzdržljivost, oblikovanost mišic in še kaj se močno razlikuje od športa do športa. Tudi od osebe do osebe. Četudi bi ti in nekdo drug jedla isto hrano in trenirala enako, bi bili rezultati lahko različni.

"Ne, jst predvsem rabim dobit na kilaži (mišični masi) in posledično s tem na moči. Ker mam samo 7% mišične maščobe (tolšče) rabim neke preparate (P,C) da dobim na kilah."

Zakaj moraš pridobiti na mišični masi? Estetski učinki ali nuja? Načeloma se mišica z vadbo krepi in raste. S tem se veča mišična masa. Koliko se ti bo povečala, je odvisno od tvoje konstitucije in navajenosti na trening. Ti bi rad, da ti mi napovemo kar takole na pamet, čeprav te nihče ne pozna in ne ve, kako treniran in navajen na telesne obremenitve si. Ni recepta, ki bi bil unverzalen, zato ti noben ne more povedati, koliko treniraj ali kaj jej, da boš dosegel svoj cilj. Treba bo iti v fitnes in povprašati trenerja. Pa naj ti malo svetuje, ti pa trenerju zaupaj, kar si nam (= kaj bi rad dosegel).

To, da imaš dober metabolizem (sklepam) je pa samo "blessing in disguise". Boš videl, kako prav ti bo prišel, ko boš star 40 in več. Pa dober metabolizem ne pomeni, da greš malokrat na veliko potrebo. Tip hrane, ki ga ješ, določa, kolikokrat se mora debelo črevo izprazniti.

meacho ::

Kar se tiče procentov maščobe zelo dvomim da imaš samo 7%. Kako si pa ugotovil kolikšen % maščobe imaš??
Bodybuilderji imajo na tekmi nekje 4-5%.
In verjemi mi da ne ješ zadosti, ker če bi bi zagotovo pridobil na kilah...
Jesti moraš na vsake 2-3 ure. Če ne ti noben preparat ne bo pomagal, ker kot sem že napisal so to samo dodatki k prehrani!!
Če greš na sekret 1x do 2x na teden pomen da ješ skoraj nič:).
Pa ne pozabi na reden trening...

NightWolf ::

Preprosto poglej portal http://www.mojtrener.com/ in boš našel vse o prehrani in treningu za pridobitev mišične mase pa še dodatke k prehrani si lako naročiš preko neta.

BlazP ::

Cortez: Jaz sem pol leta nazaj isto mislu, da pojem veliko, pa se mi nikjer ne pozna. No...potem sem pa zacel dejansko jesti veliko in se je poznalo.

Pa brezskrbi! Lahko se trudis kolikor hoces, pa ti s tvojim znanjem ne bo ratal izgledat kot bodybuilder, tak da ni panike. Za to je treba marsikaj vedet. Ce se ti bo pa mogoce zazdel, da pa malo prevec bodybuilder izgledas, pa se vedno preprosto nehas trenirat in veliko jest>:D

Poldy ::

Nekdo je omenil da mu je med fitnesom slabo...

Lahko da je kriv napačen čas prehranjevanja. Najbolje je da ješ kaki dve uri pred fitnesom. Ker če dolgo nisi jedel, si na splošno slaboten, če pa si jedel ravnokar, imaš veliko krvi v prebavilih, ostala kri gre v mišice, možgani pa ostanejo brez :D

Če hočeš pridobiti na mišični masi, 3-4x tedensko v fitnes pa bo. Glede prehrane pa se pomeni s tamkajšnjim trenerjem.

Še veš ne kakšno škodo si lahko narediš, če boš jedel neke čudne praške ki si prvič slišal zanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()

TribesMan ::

Če ti je slabo med treningm potem delas nekaj narobe. Lahko da se prevec najes pred treningom, ali pa premalo pijes med treningom... Med treningom je priporočljivo veliko piti... Tko en liter na uro.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zheegec ::

Ja0, ti nočeš pridobiti na masi, ampak na mišični masi (kasneje to pomeni tudi na masi, samo na začetku ga boš pa hujašal, trust me 0:) ).

Jesti moraš 5x na dan (enakovredni obroki), s tem, da pred fitnesom/treningom ješ več, ker pač veš, da boš več porabil.
Fitnes maksimalno 1h 15min, več kot to ima že negativen učinek. Zelo važno je, da PRAVILNO izvajaš vaje, če jih izvajaš napačno boš delal 15Kg za biceps, če pravilno pa ti bo že na začetku 10Kg pretežko (lastne izkušnje) :D

Po treningu je nujen vnos beljakovin, og. hidratov,... v glavnem za regeneracijo. Pij veliko vode (sploh med treningom), lahko tudi kakšen L-carnitin ali kaj takega, itaq ne pomaga veliko. Pa ne gledati na tehtnico, glej koliko več dvigneš na benchu kot na začetku, večja teža (sploh na začetku) pomeni da imaš več maščob, ne mišic, po nekaj mesecih boš pa na račun mišic že pridobival na teži. Pa potem boš tudi več hrane potreboval, ker mišice tudi v mirovnem stanju porabijo precej energije.

Pa ne pozabit počivat 0:)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

cryptozaver ::

Mislim da z raznimi substancami in malce ustrezne vadbe hitro lahko pribobis nekaksno misicno maso.

AMPAK

ko z vadbo prenehas, kar bos prej al slej, ostane izkljucno salo ali po domace speh. Kaj pa pol?

KWAN ::

Pri bildanju oz. pri pridobivanju kilogramov na pravem mestu moraš gledat kot na gradnjo hiše! 8-)

Najprej moraš imet pošlihtano celotno prehrano skozi celi dan (temelj)! Svetujem ti da poskušaš pojesti čim več beljakovin (vsaj 2g na kilogram telesne teže), izogibaj pa se enostavnim ogljikovim hidratom (sladkor, beli riž...). Vsekakor pa ne pozabni na maščobe!! Obvezno moraš zaužiti kvalitetne maščobe - omega tri MK.

Vzami si kako knjžico kjer maš napisane vrednosti prehrane.

Mislim, da nebi rad pridobil špeha ampak mišice. 10 kil v 6 mescih je izvedljivo sam boš moral kar konkretno jest (kvalitetno!!!) in dobro trenirat. Ko boš uredil prehrano skozi cel dan potem še kot piko na i dodaj WHEY proteine po treningu, BCAA aminokisline pred in med treningom (streha). Po želji pa še seveda KREATIN (zjutraj in zvečer).

Apmak temelj vsega tega je pa pravilna prehrana skozi cel dan, nato BCAA aminokisline, WHEY proteini, GLUTAMINE, šele nato kreatin...

S temi dodatki ne boš dosegal čudeža, saj so to le DODATKI k prehrani, ne pa nadomestilo! Vidim pa da je veliko ljudi ki te proteine (beljakovine) zamenjuje z anabolki!

NE POZABI DA REZULTATI PRIDEJO POČASI! Spremembe ne bodo drastične ampak z jekleno voljo se da!

Zheegec ::

Še začel ni trenirati pa že kreatin... saj prepovedan res ni (d0h), samo raje malo počakaj s tem, da se boš utekel z vadbo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kixs ::

Na muli si potegni dol knjige avtorja Toma Venuta in knjige "Burn the Fat, Feed the Muscle", "Foods That Burn Fat Foods That Turn To Fat", itd....

Knjige so zelo dobro napisane in lahko razumljive (znanje anglescine je seveda absolutno). V glavnem, clovek je zagovornik naravne poti sprememb telesa!

LP

DoloresJane ::

Sedaj pa res ne razumem več...

Najprej mu svetujete, naj poje dovolj beljakovin na dan že s hrano. Nato mu poveste, naj je proteinski dodatek. Potem mu pa rečete, naj je še aminokislinske dodatke in glutamin, ki je mimogrede aminokislina??? Proteini so iz aminokislin. Vsaka beljakovinska (=proteinska) hrana, se v telesu razgradi najprej na oligopeptide in potem aminokisline, oba štadija pa vstopata v celice.

Sicer se pa obremenitev telesa z beljakovinami ne splača. Kdor pozna človeški metabolizem, že ve, zakaj. Tisti, ki imajo pa preveč denarja, pa kupujejo vse, kar jim ponudijo v trgovini, ne da bi vedeli, kako jim navedeni produkt sploh lahko koristi. Očitno mišice rastejo tudi zaradi placebo efekta.

cortez ::

Sicer se pa obremenitev telesa z beljakovinami ne splača



Zakaj ne?

DoloresJane ::

Za ledvice ni dobro in porušiš ravnovesje v metabolizmu. Nobeno pretiravanje ni zdravo. Pa ne išči rešitev samo v hrani. Če hočeš mišice, bo treba telovadit. Samo od prave hrane še nobenemu niso "zrasli" bicepsi.

biokemija in biokemija 2. Za tiste, ki želijo vedeti, kaj dajo vase.

Stepni Volk ::

Dodal bi samo to, da imamo zelo različne konstitucije teles, kar pomeni, da ne moremo vsi doseči enakih rezultatov. Ne glede na uporabljena sredstva.
Uporabo substanc, pa vsekakor odsvetujem... dokler preko foruma pridobiš nek firmware, ki samo malce "zašuštra" tvojo komponento... OK... Toda tvoje telo je eno samo... kaj bo ko ga boš "zafleš-al?", naložil napačen OS, natočil napačno gorivo...

Zgodovina sprememb…

cortez ::

že že, da treba pazit, kaj devaš vase, sam od niča ne moreš povečat mišično maso. Ko sm full treniru v fitnesu, mi je šlo vse v definicijo, kile so šle pa dol.
Pred parimi tedni pa smsreču prijatla, ki je bil pred 4 leti kot jaz, zdej ma pa tam okoli 90 kg, vse mišična masa, in vse to je pridobil preko treninga, proteinov in creatina.
Če samo gledaš kolektivni šport, gre vse bolj na moč, tehnika pa se pušča v ozadju. Pa naj bo to v rokometu ali pri košarki, še najmanj sm tega zapazu pri nogometu.

Sergio ::

tuki si pa fejst mim ustrelu, cortez.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

TribesMan ::

Joj cortez... če si treniral v fitnessu pa si izgubljal kile je očitno da nisi jedel dovolj... Če hočeš maso moraš pojesti VELIKO... Pa ni nujno da ješ proteine, ker ti ne bodo prav nič pomagali, če ti ne boš vnesel dovolj kCal na dan... Simple as that. Proteini se z lahkoto pretvorijo v ogljikove hidrate in mascobo... obratno pa seveda ne gre. Zato v primeru da ne pojes dovolj tvoje telo proteine porabi za energijo in z rastjo ni nic...

Tko da jej več... predvsem več kvalitetne hrane.

Kar se pa tiče tvoje izjave o pomenbnosti moči/tehnike v kolektivnem športu se pa sploh ne strinjam... Tehnika je še vedno najbolj pomenbna. Je pa res da se v zadnjih letih veliko posvečajo fizični pripravljenosti, predvsem zato, ker je tehnika treninga in prehrane v zadnjih letih izjemno napredovala... Take pripravljenosti kot jo imajo zdaj profesionalni sportniki pred 20 leti ni bilo mogoce doseci.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

teoo ::

najprej pojdi v fitnes. Če še nimaš izkušenj s tem, je najboljše da vprašaš trenerja za en začetniški program.
Ko normalno uporabljaš mišice pri vsakodnevnih zadevah, se ne aktivira cela mišica, ampak samo del. V fitnesu, boš v prvih tednih najprej dosegel, da se bo postopno izkoristila in začela delovati cela mišica, potem pa šele začne rasti.
Hrana je najpomembnejši del. Če imaš šanso jesti 5x na dan kvaliteten obrok, lahko napreduješ, tudi brez dodatkov. Če si pa študent, in živiš od 1-2 obroka na dan..... poskusi s kakim dodatkom. Pašta s tuno je najboljša stvar, čokolešnik tudi seka:D
defying gravity

Zheegec ::

TribesMan: Na fitnesu vsekakor začneš z izgubo kilaže, ker je tudi prav. Point definiranosti je v tem, da dobivaš mišice na račun maščobe, ne pa da ješ ko prfuknen, pa pridobivaš kile z maščobo.
Hrane moraš vnašati toliko kot je porabiš--ali manj na začetku, za definicijo. Kakšni dodatki pa so želeni, recimo vsaj veliko beljakovin po treningu za regeneracijo, pa 1-2uri po treningu rabiš obrok (glej na www.mojtrener.com članka regeneracija z oknom priložnosti).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

TribesMan ::

ALIEN3001 se nekako ne strinjam z tvojim postom... moje izkusnje so malce drugacne.
Jaz sem zacel hoditi na fitness pred tremi leti... ce se prav spomnim je blo to sredi junija. Takrat sem imel 68kg. Treniral sem redno vsak drugi dan in jedel precej vec kot pred zacetkom treninga. V prevem mesecu sem prisel na 73kg. Sledil je trimesecni redni trening vsak drugi dan... Vsa hrana je bila takrat se "naravnega izvora" In v tem casu sem prisel do 78kg. Na tej masi sem en mesec in konstantno treniral, jedel in vse sam masa ni hotla it vec nikamor. Potem sem kupil 250g kreatina in 2.5kg 90% beljakovin. Kreatin sem jemal zjutraj in po treningu, beljakovine pa zjutraj z mlekom in kosmici, po treningu z mlekom in pred spanjem se eno dozo z mlekom... (doza je eno unco kar je ce se prav spomnim 32g). Zraven sem seveda pojedelse ogromno druge hrane, opoldne sem sel na malico, zvecer pa "pozno kosilo", vmes pa se sadje in podobne reci. No in tako sem v dobrem mesecu prisel na 82kg. Sledil je se en nakup 2.5kg beljakovin vendar se masa ni povecevala, zato sem se odlocil da dva meseca treniram brez dodatkov in potem poizkusim se enkrat. Med tem dvomesecnim obdobjem mi je kolega zrihtal se zastonjski pregled kolicine mascobe v telesu... takrat so namerili 8%... No potem je sledila se ena kura beljakovin, vendar spet brez kaksnih posebnih vplivov na tezo. Tako sem potem prisel maja na konstantnih 82kg ki mi jih potem v naslednjih dveh letih ni uspelo spremeniti ne gor ne dol. V tem casu nisem nic hodil na fitness, sem pa redno plaval/kolesaril/tekel, karkoli od tega vsaj stirikrat na teden.

Letos pozimi pa mi je uspelo ob nekem cudnem napadu lenobe (in precej prevec hrane) tezo spraviti na 90kg... Zdej spet mal kvihtam doma z rockami, zraven pa se malo kolesarim/plavam/tecem in se trudim da cimmanj jem (ceprav pri temu nisem ravno uspesen) in mi je zdaj v 10 dneh uspelo priti na 87kg... Nekako pa ciljam da bi mel tja do sredine maja 80-84kg.

Torej jaz pravim da je najvecji napredek na fitnesu mogoc na zacetku, ko ima telo se veliko rezerve za rast. Ko pa se natreniras do neke meje pa se zadeva ustavi in napredujes vecinoma samo v definiciji. Vsaj tko sem jaz videl pri sebi in pri kolegih s katerimi smo hodili na fitness...
Da bi pa kdo prisel na fitness z zeljo da dobi na masi in potem shujsal pa se nisem videl... Ocitno je da delas nekaj narobe ce so tvoji rezultati ravno obratni kot pa tvoje zelje...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

cortez ::

TribesMan : hvala za tvoje izkušnje.

Neki je blo tudi govora o prehrani. A mi lahko kdo svetuje, kako si naj najbolje razporedim obroke ez celi dan in kdaj ter v kakšnih presletkih jesti.

Morem rečt, da tle nisem dosedaj bil dosleden. Jst jem 2x na dan, kvečjemu 3x, glavni obrok je pa okoli 5-7 popoldne. Zajtrka ne jem (razen občasno; 9:30-10), ter končni obrok pozno zvečer (10-12).

Ne vem kako, vendar mi moj metabolizem ne pusti, da bi jedel veliko, oz., da bi se prenajedal. Če jem preveč, me zgrabijo krči v trebuhu, tko da morem pol jet počivat, ker se počutim prenapihnjenega.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katere proteine kupiti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15036751 (13921) link_up
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037437 (27842) CleanPower
»

Creatin-se lahko natrga mišica? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7417192 (14989) gendale
»

Maxximum shop (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7910896 (9049) BlazP
»

fitness in prehrana (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10312379 (11043) jeti

Več podobnih tem