» »

ADSL televizija čez router

ADSL televizija čez router

dReamY ::

Pozdravljeni

Imam sledečo težavo, namreč siolov tv komunikator mi ne fetcha ip-podomače ne dobi
komunikacije. Imamo pa komunikator postavljen za routerje na katerem laufa suse linux.
Zdj pa me zanima če mi lah ker frik pove, če se da to kj uštimat na routerju (odpiranje določenih portov- in katerih, ker na siolovih informacijah pravi da lahko, sam pomagat mi pa ni mogu, ker je to prevelko območje). Adsl modem je povezan direkt na računalnik, na katerem laufa linux. Ali bi pomagalo, če postavimo switch med adsl modemom in pa med računalnikom-serverjem.
Thx

MrStein ::

Povezati set-top-box preko switcha z modemom, kot si na koncu rekel, je najbolj simpl rešitev.

Ali pa da narihtaš linux mašino, da omogoča potrebno povezavo za set-top-box. To pa bi bilo :
- multicast routing ( pipavo )
- DHCP ( nisem ziher ampak verjetno )
- PPPoE ( tudi možno )

Preveri forume, kako je komunikacija pri set-top-box-u narihtana in pol ti bo že kapnil

pivmik ::

nikjer!

Ti moreš SWITCH ki ti ga je dal SiOL zraven ADSLTV priklopit PRED router. Pol pa gre en kabel naprej v Router, en pa v SiOLTV SetTopBox.

Če pa imaš statični IP pa ne vem kako je. Mogoče ti SiOL dodali dodaten IP samo za ADSLTV. Ali pa se sploh ne da imet ADSLTV s stetičnim IPjem.

POPRAVEK
aja..... jaz ki sem malo slep, nisem videl da je tema te teme ravno adsl tv preko routrja.
Se opravičujem.
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pivmik ()

Sergio ::

Hja.

To je sedaj zanimivo vprasanje. To, kar bom sedaj natresel, je teoretiziranje, ki ti bo, upam, pomagalo do resitve.

1) sioltv dobi svoj ip preko dhcpja. Torej bos moral dhcp search iz strani set top boxa peljat naprej, torej ne bos smel z routerjevim dhcp serverjem ustreci zelji set top boxa.

2) multicast naslovni prostor, kjer oddaja sioltv, je 239.255.0.xxx:5002

Mogoce bi slo tako, da bi tvoj router "simuliral" sioltv. Nato bi pa enostavno forwardal requeste iz mac naslova sioltvja v mrezo ter nazaj. Mogoce, mogoce.

Btw, tega se nikoli nisem poskusil. Upam, da ti uspe..

Se en btw: ce imas ADSL, imas lahko router zaradi narave PPPOE samo z eno mrezno kartico, prikljucen na switch. V tem primeru bo zadeva delala bp.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

2nemesis ::

Še moj predlog!
Vrzi še eno mrežno v linux mašino.
Novo mrežno in mrežno na katero je priklopljen ADSL pa narediš bridge.
Na novo mrežno pa prek cross kabla priklopiš tv komunikator.

V glavnem se ti mrežni obnašata kot če bi imel hub ali switch.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380107309 (23676) jurre
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

483127685 (51885) Looooooka
»

ADSL TV @ SiOL (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

65957952 (18276) dinozaver7
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st&#8482;3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544420 (19960) imallears
»

IP-TV

252050 (1459) Tody

Več podobnih tem