» »

Siol TV <-> client za PC, etc...

Siol TV <-> client za PC, etc...

madmitch ::

Na, pa spet dela. Kako in zakaj ne vem in mi je vseeno, samo da dela.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Daniel ::

Je morda to kaj povezano z nadgranjo Aminotov na EPG? Upam da se bo znova postavilo in delovalo

modic666 ::

aja jst mam tud en vprasanje glede EPG.men so updatal 1ga aminota...kdaj bodo pa se drugega?

flier ::

Amino se ti bo updatal sam, pritisni tipko meni.

Daniel ::

Še zmeraj ne deluje preko VLC :|

roCkY ::

Pri nas dela vseskozi normalno. Prever IP Amina. Občasno na kakšni centrali zamenjajo.

borchi ::

obstaja kje kakšna up-to-date playlista za SiOL za nas lenuhe?
l'jga

Daniel ::

Zdaj pa dela, kriv je bil Windows Firewall :))

nifty ::

Živjo!

Imam eno težavco... Vse sm uspešno skonfiguriral - dve mrežni kartici; ena za kabel (siol tv) in ena wireless (net)... Prek ethernet kartice gledam siol tv na računalniku, za brskat po netu sem pa povezan preko wireless. Net prek wireless mi dela brez problemov vse dokler ne priklopim UTP kabla (ethernet) za Siol TV. Takrat ne morem več uporabljal interneta (ne odpre nobene strani več), Siol TV pa lahko gledam kot pesem. Ma kdo kako idejo?


LP!

shock ::

To je zato ker imaš 2 gatewaya in zard tega se stvar tepe. Naštimaj na lan kartici (ki uporabljaš siol) gateway z višjo metriko.

nifty ::

Hvala za odgovor. Gateway sedaj je 10.26.0.1; tako kot je napisano v "navodilih" čisto na začetku te teme. A je ta številka napačna? Kolk bi mogu bit pravi gateway, da bi bla "višja metrika"?

SasoS ::

gateway sploh ne rabiš, pa je problem rešen

nifty ::

Ja, super, zdej pa dela kot pesem! Hvala obema!

LP!

droid ::

imam en problem. uklopim pc in stb na swich in ko uporabim packet sniffer etherdetect mi napiše nek x ip ki sploh ni iz tiste klase ki je napisana na začetku.


kaj da nardim?

hvala!

nifty ::

A mogoče kdo ve, kako bi se (z računalnikom, ki je pravilno skonfiguriran) povezal na tisti televizijski program, ki je trenutno vklopljen na TVju? Zaradi prenizke pasovne širine namreč ne gre, da bi gledal različna programa na TVju in na računalniku (oz. pač na dveh klientih). Ali pa če kdo ve, kako se ugotovi, kateri program se trenutno gleda na TVju?

sese12 ::

Različna programa ne moreš gledati verjetno zato, ker imaš omogočen signal samo za en TV.

Na Siol (naročilo ADSL) zaprosi da ti omogočijo signal za dva TV-ja.

Pa pazi, da si ne naročiš drugega STB-boxa, ker ga boš moral plačati.

Samo signal ti naj omogočijo za dva TV-ja.
Isto imam jaz urejeno. :)

nifty ::

Ne, ne. To žal ni rešitev. Resda nimam "naročenega" drugega signala, ampak ga niti nočem. Ker smo imeli že s tem prvim eno leto težav, da so ga nekako "naštelali". Zdej pa še kar nekako dela in me ne mika, da bi s to prošnjo povzročil, da bi kakšen Telekomov tehnik, ki nima nobenega poznavanja dolge zgodovine našega priključka, nekaj pošaril po centrali in potem bi izgubil še to sliko, ki so jo čarali eno leto... :s

Meni bi čisto zadoščalo, če bi lahko nekako ugotovil, kateri kanal trenutno sprejema set top box.

macgajver ::

LEP pozdrav mene pa čist tko zanima ali bi lahko npr če gre sosed na morje za 14dni on mi pove ip od njegovega aminota uporabniško ime in geslo nato jest z njegovim uporabniškim imenom in geslom povezan na internet gledam še tv z vlcjem.

Namreč ta ideja me je prešinila ko sva danes s kolegom čisto iz zajebancije probala pri njem doma upisat moje uporabniško ime in geslo internet mu je začel letet s 4megabiti ko pa sva se prijavila spet s njegovim pa je normalno delalo 1mbit poiskusil sem tudi obratno pri meni doma sem se povezal z njegovim uporabniškim imenom in geslom internet se je upočasnil na 1mbit. zanimivo kajne
tenstan krompir je pa zakon

bartmatej ::

Ne bo šlo, ker mora bit TV menda fizično omogočena v centrali.

LP Matej

macgajver ::

mah tale siol ma vse tko sumliv tole nrjen bom jest to probou pa če bo uspeh povem lp
tenstan krompir je pa zakon

stuff ::

se da kako gledat tv siol prek neta brez da mam amino? al pa da mi kir streama ?
Pač net mam zdej bi pa gledu siol TV če se koker koli da !
Hvala

OmegaBlue ::

Ne.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

stuff ::

hvala

CitroX ::

Siol TV lahko gledaš preko mrežne kartice. Potrebuješ omrežno kartico, VLC player in playlisto.
Ima kdo playlisto?

macgajver ::

Če bi rad siol tv samo gledal in ne tudi snemal ne rabiš playliste mislim da se dobi en programčk aditeya meni je za siol tv delal naravnost odlično notr so vsi programi podobn kokr pri aminotu imaš narjen tko meni pa to.
tenstan krompir je pa zakon

CaqKa ::

>>> Siol TV lahko gledaš preko mrežne kartice. Potrebuješ omrežno kartico, VLC player in playlisto.
>>> Ima kdo playlisto?

pozabil si najpomembneje.. siolov dostop in naročnino na tv.
jaz recimo imam mrežno, vlc in playlisto samo sem na trieri in te zadeve ne morem gledat.

moat ::

Pozdravljeni!

Sem naročnik SiOL-ovega paketa trio. Imam en ST Box in komunikacijski prehod Sagem. Na priključku Eth 2 Sagema imam povezavo z dodatno mrežno kartico, ki je nameščena v računalniku. V računalniku imam torej dve mrežni kartici, eno za NET (v mreži imam štiri računalnike - povezuje jih router) in eno za TV. Na računalniku imam nameščen VLC Media Player in program Aditeya TV. Na računalniku in TV-ju lahko spremljam različne kanale hkrati.

Torej, vprašanje je naslednje. Rad bi TV signal preko VLC Media Playerja spravil na še dva računalnika v mreži. Pri tem ni pomembno, da se bo gledal isti program na vseh treh računalnikih; torej na tem, kjer imam instalirano Aditeya TV in preostalih dveh, kjer imam nameščen samo VLC Media Player.

Problem je ta, da TV signala nikakor ne morem poslati preko mreže. Lahko npr. pošljem kakšen divx film, ki ga zaženem na svojem računalniku in ga pošljem preko mreže, TV signala pa mi še ni uspelo poslati. Problem je torej v nastavitvah. Opažam tudi, da ko imam instaliran program Aditeya TV in je slednji ugasnjen, ne sprejemam kakšnega signala TV preko VLC Media Playerja (za razliko od vas, glede na vaše prispevke na SLO-TECH). V VLC-ju imam pod Nastavitve > Lastnosti > Pikaz pretoka > Dostopni odvod > Naslov IPv4 vmesnika odvoda skupinskega pošiljanja, nastavljen kanal 5002. Mrežna kartica pa je nastavljena takole:

IP Naslov: 10.120.0.2 - zadnja številka za eno več kot IP od Sagema na ETH2 - dobljen s sniffer-jem); (IP Sagema je 10.120.0.1)
Maska podomrežja: 255.255.0.0;
Privzeti prehod: prazno

Prednostni DNS strežnik: 193.186.160.11
Nadomestni DNS strežnik: 193.189.160.12

Kako bi torej poslal signal IPTV preko mreže? Bi moral tudi v ostala dva računalnika vgraditi dodatno mrežno kartico, da bi bilo mogoče (ali olajšano) nemoteno spremljanje signala IPTV in surfanje po netu, ali zadostuje samo ena mrežna, tako kot imam sedaj urejeno. Če ne, ali obstaja še kakšen drug podoben program, ki bi bil to sposoben narest?

Ker sem bolj "težak" za tovrstne zadeve, bi prosil bolj nazoren opis. Za odgovore se zahvaljujem.

LP, moat

bartmatej ::

Lahko povežeš eth2 na LAN port na routerju, tako dobiš signal na vseh računalnikih v mreži,
potem pa na mrežnih karticah pod advanced vneseš še dodaten IP in SUB.Tako lahko gledaš TV
na kateremkoli PCu - tudi različne kanale če imaš omogočeno več TVjev(Siol do dva, T-2 do 3).

LP Matej

moat ::

Pozdravljen Matej!

Hvala za hiter odgovor. Da, res, to bi lahko bila ena izmed rešitev mojega problema. Torej, da ponovim zadevo teoretično. En port iz routerja priključim na Sagem ETH 2 in imam tudi IPTV signal v mreži. Zdaj je slednji na razpolago vsem računalnikom v mreži. Pri nastavitvah za mrežne kartice dodam še dodaten IP in masko podomrežja, in bi zadeva morala delovati. Kaj pa surfanje po netu? Verjetno ne bi bilo možno istočasno spremljati signala IPTV in surfati? Bi to lahko odpravila dodatna mrežna kartica na računalnikih. Imam še dve rezervni, sicer pa nakup dodatne ni nek strošek.
Ker pa imam 4-portni router, bi bil eden računalnik zdaj out iz mreže, kar sicer ni kaj drastičnega. Dva računalnika sta namreč pri meni (povezava z ustreznim vmesnikom - 2 računalnika, en monitor, ena tipkovnica in ena miš). Toda, ali nisem že sedaj nekako v nekakšni mreži. Torej, vsi štirje računalniki so v mreži preko routerja; eden, ki je pri meni pa ima dodatno mrežno kartico, ki je povezana na Sagem ETH 2? Bi šlo, da bi nekako preostali dve mrežni kartici še dodatno usposobil tako, da bi prenašali še IP TV signal?

LP, moat

bartmatej ::

Ena varianta je ta ki sem ti jo že napisal in v tem primeru ti preko ene kartice dela TV in internet.
Če nimaš več prostora pač kupiš še en switch.
Druga opcija pa je da ETH2 priklopiš na switch in potem do vsakega računalnika potegneš še en kabel in jim
vgradiš mrežno kartico.

LP Matej

Zgodovina sprememb…

moat ::

Pozdravljen Matej!

Naredil sem tako, kot si predlagal. Sagem priključek ETH 2 sem priključil na router in vsakemu (torej trem) računalniku v naprednih nastavitvah mrežne kartice dodatno nastavil IP TV. Če je Sagem ETH 2 10.120.0.1, sem vsako naslednjo nastavitev na mrežni kartici povečal za eno (10.120.0.2, 10.120.0.3 in 10.120.0.4). Na vseh treh računalnikih sem zaradi lažjega upravljanja (VLC Media Player sem že prej imel nameščen na vseh), namestil program Aditeya TV. In stvar deluje in to odlično! Hvala ti za nasvet, Matej!

Kljub temu, da imam samo eden ST Box je slika, če na računalnikih gledamo isti signal, odlična in ni kockasta. Torej na TV lahko gledam preko ST Boxa neodvisen kanal od mreže; na mreži pa isti kanal na vseh računalnikih (to je tako, kot če bi imel že dva ST Box-a). Problem je torej v prepustnosti ADSL, ki ne dovoljuje več različnih programov gledanja hkrati. Pa nič zato, glavno, da je zadeva uporabna.

Torej, eden računalnik pa je ostal po tem posegu izven mreže. Dodatnega stikala sicer ne bom kupoval. Bom pa poskušal dostopat do interneta preko dodatne mrežne kartice v računalniku, ki je že priključen v mrežo preko routerja.

Malo sem se razpisal, če bo to kaj pomagalo tudi drugim. Še enkrat hvala za nasvet, Matej.

LP, moat

bartmatej ::

Če nimaš fiksnega IPja, lahko ta računalnik uštekaš direkt v Sagema in delaš ppoe preko windowsow.
Drugač te pa en pocen switch pride dobrih 10€.

LP Matej

Zgodovina sprememb…

moat ::

Pozdravljen, še enkrat.

Da, vem stikala so sedaj dejansko poceni. Bom še premislil. Lep večer še naprej,
moat.

Dzos ::

Koliko pa je max. dolžina, da bi vleklo 2 kanala za siol TV? Oddaljen sem 2200m od centrale in en kanal dela v redu.
pilca za nohte ni pila

sese12 ::

Jaz sem od centrale oddaljen tudi čez 2000 m ali celo 2500 pa mi dela signal za dva TV-ja. (razvezan dostop TRIO paket)

Je pa res, da samo pri osnovnem paketu brez nadgradnje hitrosti. Če hočem povečati hitrost, gre samo za en TV.

Pa še nekaj je verjetno pomebno. Pred cca. tremi leti je pri nas Telekom zamenjal celotno kabelsko napeljavo, ker je šlo v zemljo in so kabli dokaj novi, kar je po moje pomembno, da sploh gre TRIO paket oz. SiOL TV.

macgajver ::

jp kabli so dost važni jest sm od centrale 2.5 km pa nimam pogojev za 2 tvja mamo stare kable not ko zemla
tenstan krompir je pa zakon

flier ::

Pri taki razdalji bo verjetno slo ko bodo zaceli TV kodirati v MPEG4.

Michigan ::

Translate to english please on how to set up VideoLan.

Many thanks~

Ovchka ::

Jaz ravno zdaj doma testiram Siol TV in mi ne ratuje ravno najboljse. Nasla sem IP od amina, nastavila nek podoben IP v drugo mrezno, vklopila VLC, se tam notri nastavila pravi IP,... Skratka vse potrebne korake. TV sicer dela, ampak ni mi jasno zakaj dosti programov ne deluje, ko kliknem na playlisti nanje.... :O
Npr. Rai Due mi ni uspelo prizgat (cakala kaksno minuto pa nic...) , prav tako SR (Saarlandischer Rundfunk), ORF2,
Spet drugi se pa pocasno odpirajo in cakam tudi po pol minute, da se program prizge. Tak je na primer WRD. Arte, pa se kak.
SPloh ne vem se kaj bi naredila. Kak nasvet?0:)
Qapla' Balth je'

matejv ::

kaksno prosnjo moram oddati na siol, da bom lahko istocasno gledat siol tv na racunalniku in tvju, sem malo isakl po siolovi strani, vednar nisem dobil nic podobnega. aja, saj to je zastonj ne?

macgajver ::

Zaprosi za se en tv da ti spustijo skoz enkrat nazaj so pravili da je drugi tv zastonj. ce seveda nisi prevec oddaljen od centrale.

Mene pa zanima postopek kako bi prek vlc spravil iz računalnika film na tv da bi ga dal na en program ki cez dan recimo ne deluje. Se to da?
tenstan krompir je pa zakon

amigo_no1 ::

Stran 1 ?


v google: ( Išči po: straneh v državi Slovenija )
t-2 vlc
siol vlc
...

Zgodovina sprememb…

Jan987 ::

Se mogoče kje nahaja celoten postopek za iskratel-ov sinope modem?

link_up ::

uff torej je celotna mreza dostopna iz siolovih insajderskih ipjev ? :) je tista resitev z vlc-restreamingom precej boljsa kajneda ? :)

edit: ja jani? a ni enako? Kater port je pa na synopeju untagan?
In and Out

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: link_up ()

macgajver ::

Imam en problemcek in sicer pri siol tv se mi samo na programu poptv pojavi en zelo nadležen konstanten pisk v ozadju ki postane čez čas zelo moteč
Zdej me zanima ali je to še kdo opazil da pokličem na siol in jim povem problem ali je to res samo pri meni aja pa a kanal je občutno preveč naglas proti ostalim programom imam xoro fullhd tv lcd.
tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

droid ::

isto je tudi pri meni s poptvjem

enkrat je celo zvok zamujal

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: droid ()

tzupan ::

Pozdrav!

Rabim pomoč! In sicer nujno! :)
Že pred časom mi je nehal delovati TV (SiOL) preko VLC-ja. Potegnil sem AditeyaTV in je isto.
Problem je v tem, da ne morem gledati na TV sprejemniku in PCju ločenih programov.
Da, tudi 2 kanala imam na siolu odprta, pa vseeno ne dela.

Kaj bi lahko bil vzrok? Prosim za rešitev, ker me res nervira tale problem. Hvala vsem!
pozdrav, tomaz
-------------------------------------------------------------------------
gsm 040 719 917

matejv ::

meni isto. skrati dveh programov ne gre gledat, na dveh aminotih pa se nisem poskusil.

link_up ::

kaj pa kaksen vlc messages log?
In and Out

mrezna ::

Eno vprasanje, ki je sicer malce offtopic in sicer:

S sosedom sem povezan preko LAN kabla, preko katerega trenutno poteka tudi ADSL povezave do moje hiše, zdej me pa zanima če je kakšna varianta, če on kup SIOL tv in potem še dodaten box za dodaten TV, je možno, da bi ta BOX pri meni deloval preko tega LAN kabla preko katerega sva povezana?

P.S: Nisem čist točen kako zadeva deluje zato ne me pizdit, če sem kje mel usekal.

Hvala za odgovore:).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol tv pretok je, slike ni

Oddelek: Omrežja in internet
122264 (2076) sebas4
»

Xtreamer - IPTV predvajanje (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Zvok in slika
1019227804 (95476) telexdell
»

SiOLTV updated lista

Oddelek: Omrežja in internet
1715136 (5699) Veron
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Omrežja in internet
483122554 (46754) Looooooka
»

VLC problem z ipTV

Oddelek: Programska oprema
81861 (1752) #000000

Več podobnih tem