» »

ADSL TV @ SiOL

ADSL TV @ SiOL

««
3 / 14
»»

Tr0n ::

Yup, vsaj pri testnih uporabnikih so imeli te boxe.

Tito ::

Mene pa prov zanima če bomo lahko ripal...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tito ()

Tr0n ::

Direktno digitalni signal ne, analognega pa :).

Tito ::

Kaj pa če bi direktno vtaknil utp kabl v mrežno in skeniral pakete razbil kodo in začel ripat :\

pivmik ::

Kaj pa če o vse skupaj zelo zakodirano kot naprimer novi algoritmi pri satelitskih programih? :\

Vse se da, samo je vprasanje casa.
LP, Gregor GRE^

Tito ::

Potem se pa zmenmo in nekdo naredi program, ki ima lagoritem za razbijanje kode in vsi lepo razbijamo kodo! 128 bitna kodda bi še šla>:D več pa že težko... :D

Tako bi lahko namesto setija nekaj časa razbijal to kodo:P

Tody ::

haha ha ! Viacess2 razbijajo že ene 6 mescev z DC pa jim še ni ratala. Good luck boys:D

Tito ::

Hehe, kolk bitne kode pa so to? Okvirno...8-)

krneki ::

64-bit so ključi novih systemov.. Sicer pa ne verjamem da bo siol kodiral s viaccess2, seca2 ipd.., ker prvič, licenca za tako kodiranje je ornk draga in sploh ni namenjena ta tako uporabo. Drugič, to da siol dajal svojim uporabnikom AmiNET100, ki nima RGB Scarta, spdifa ali DVB-T izhoda je samo zato, ker je ta varianta najcenejša. Recimo AmiNET110 ima rgb scart, dvb-t, spdif a je pomoje 2x dražji, zato ti ga siol ne bo dal zastonj, lahko pa da ga bo kasneje ponudil z doplačilom. Za moje pojme je slednja verzija skoraj nujna za uživanje v digitalni televiziji, drugače je kvaliteta slike ista kot analogna samo manj šuma (330 črt).

roCkY ::

Zakaj bi blo treba signal sploh kodirat, saj bo itak širina povezave in verjetno tudi še kakšno uporabniško ime (številka set-top box-a) določeno na D-SLAM-u. Kam in kdo predvsem pa zakaj bi tak signal - 1 TV program, ki ga mora naročiti-zahtevati od sistema sploh lahko odpeljal. Saj do uporabnika ne pridejo vsi kanali tako kot recimo pri kablu.

ferjan ::

A bo obstajala kakšna varianta, da kupiš svoj (dugačen) set-top box. V stanovanju namreč nimam televizorja, ker tv gledam preko monitorja. Konverzija Digital-Analog-Digital pa bo verjetno kar malce vplivala na kakovost (video-in na moji pinnaclovi kartici je po pravici povedano bolj kilav)...pa še precej neumno se mi zdi.

Tody ::

Jah si boš pa ja TV kupu za a ne boš ? >:D

shock ::

Zanima me kako je s to povezavo. Kako povežemo ta set top box? Kaj to povežemo direktno na ADSL modem al je drugače?

Tody ::

Vrjetno drugače ! Ne skrbi bodo vse povedal :D

wind ::

bom malo nadomeščal Tr0na :)

Uporabniki IP TV, ki bodo hoteli hkrati uporabljati internet in dodatno storitev IP TV bodo morali zakupiti dodatno opremo:

- stikalo ali usmerjevalnik


V kolikor bo uporabnik zelel uporabljati internet tudi na televizijskem sprejemniku pa bo potreboval se:
- IR(infrared) tipkovnico.

Oba produkta bosta navoljo tudi v SiOL-ovi ponudbi ob podpisu aneksa k obstojecem narocniskem razmerju.

Lep pozdrav, Klemen Ramoves

roCkY ::

Tole si citirov iz foruma ma siolu!! Je kdo od vaju "klemenr" na Siolu in lahk kar copy/paste nardi?

Tr0n ::

Ce je na javnem forumu objavljeno, je namenjeno za javnost.

roCkY ::

Še ena off topic pol pa neham. Mislim, da je potrebno in prav, če objaviš nek tekst v izvirniku (ni važno od kje in kam), da to napišeš.

flipflop ::

Važn da narod ve,saj ni važno kdo je rekel.

Zheegec ::

Uporabniki IP TV, ki bodo hoteli hkrati uporabljati internet in dodatno storitev IP TV bodo morali zakupiti dodatno opremo:

Torej se povezava deli? To pa je bad ;((
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

krneki ::

Isto, ko ti inštalirajo adsl ti dajo razcepnik pred NTjem, drugače pa ne moreš telefonirati. Nevem kaj je tukaj tako grznega.

Tody ::

mah kje pomoje se ne ! Popizdim pol da mi fotr porniče dl medtem ko gledam jest filme in mi TV štekne ?? Kateri protokol bo imel potem prednost ??

krneki ::

Pomoje ima večjo avtoriteto lastnik stanovanja, oziroma tvoj fotr:D

Tito ::

Hja mislm da spet bluzite!

Čist prec so povedal da bo to ločene in internet nebo vplival na TV... Zdej pa fizična omejitev je 8mbitov, recimo da imate 4 mbitni ADSL ti še vedno ostane 4mbite za tv. Sej itak so samo 4mbitni kanali razen POP in Kanal A, ki sta celo 2mbita... Skratka Stvar nima da šteka. Poleg tega pa je vse znotraj omrežja, tako da se ne bo nič zabasalo. Internet arhitektura je v SLo kar vredi...:D

Ni se za bat pomoje... Vprašanje pa je, kolk daleč ste od centrale...

roCkY ::

Ampak, če so kanali 4 mbit bi mogla 2 vzporedno tečt. Ampak pravjo, da bo le eden?!

Tito ::

Uporabniki IP TV, ki bodo hoteli hkrati uporabljati internet in dodatno storitev IP TV bodo morali zakupiti dodatno opremo:


To samo pove da boš mogu, če boš želel na TVju brskat po netu nek switch ki ti bo TV povezal s ADSLjem in tipkovnico... Gre samo za dodatke. Je pa samo to štos da nebo uporabljal pipce od TVja, ker je omejeno na lokalno mrežo, ampak boš moral priklopit adsl...

Tito ::

Če se boš odrekel ADSLju pol pa lahko dva gledaš ;)

Mogoče bo varjanta, vsekakor pa bo varjanta le z drugimi boxi. Ta tega ne podpira... Vsaj mislim da ne :\.

Pol bodo pa itak prišle nove tehnologije ADSL2 itd.

Bomo vidl :D.

Tody ::

a lahko če imaš 2 številki oz dva priključka imaš 2 adsla ?

Gandalfar ::

Enkrat sem tezil na Telekom, ce bi mi prikljucili dva adslja na en isdn prikljucek pa so rekli, da brez problema dobim se eno skatlco.

Zdej mogoce je bila telefonistka slabo obvscena tako, da je za preverit ampak potem ne rabis se enega isdn prikljucka :)

Tito ::

V čem je sploh finta fizičnega limita hitrosti ADSLja, najbrž v modemu la kaj? Saj če maš lahko hkrati dva ADSlja maš lahko tudi IPTV in ADSL... Pač iptv ni vezana na adsl modem ampak ima svojega...:D

Poldi112 ::

Skoraj ne verjamem da imas lahko na enem isdn prikljucku dva adsl. KEr gre preko enega kabla. Lahko imas dve govorna kanala, ker je casovni multiplex, adsl pa pozre vse zase. Tko da drugega nimas kam vtaknit.
LP

OldSkul ::

Ja v reviji Moj mikro kjer je majhen članek na to temo.Rekli so da deluje ta stvar dobro in da so imeli na voljo 74 programov in sicer brez TV3,...Slika je imelo dobro kakovost, internet na TV-ju pa ni zgledal ravno dobro.
So pa imeli problem in sicer razdalja med ADSL priključkom in televizorjem je bila velika in zdaj se pojavi problem kako LEPO kabel spelat po tem prostoru.

Tody ::

>:D :D Piz** pa lih TV 3 k ma najboljši program >:D

Tito ::

Hja če pa nemorš navadni mrežni kabl potegnt do tvja si pa nesposoben ali pa stanuješ v gradu. Mi mamo 4 kompe in vsak je v svojem prostoru. Če bi preračunal razdalje vidiš da je vsak v svojem kotu... Torej je naša bajta vsa premrežena ;). Pa ni nikjer nobenega problema. 100 metrov je lahko UTP kabla. Tako da ni varjante, da bi bli kje problemi. Sicer pa UTP kabl ni bistveno debelejši od antenskega.:D

flipflop ::

Piz** pa lih TV 3 k ma najboljši program


Če drugega ne,imajo prenose premier league;)

vasquez ::

TV3 ima zadnje čase kar soliden program (sploh angleška nogometna liga). In tudi filmi so kar na nivoju.

CaqKa ::

em ja... če povežeš izvor signala ter televizijo na veliko razdaljo potrebuješ tudi bolj kakovosten kabl zaradi šuma ter ohmskih izgub... vse skupaj je pač povezano s denarjem... ker se pač malo bedakov najde ki za 10m kabla dajo okrog 15 jurjov.

Tito ::

Jst mam 3× 15m UTp kabla in 1× 10m in vse sem za man kot 10k dobil! In vse šiba brez izgub in biločesa, saj so podatki digitalni in sta le dve možnosti. DELA in NEDELA :D.

Potem imam tudi Videokabel, ki je dolg 15m in Audio... Sicer sta bol kvalitetna in kar debela, saj sta oblečena v debelo gumo. Stalo me pa je okrog 5k za oba. Sicer nevem kakšne so cene danes. Vendar za 15k dobiš že prekleto dober kabl najbrž s pozlačenimi drajti v sredini >:D ... 1.5k na meter, hja nebi dal pa če me ubiješ. Samo tako za informacijo dražji UTP je če se ne motim 200 SIT/m. Če ne 100 sit/m, cenejši pa še malo ceneje. Gre pa samo za to a je trd ali mehak :\ .

Kje sem vse nabavil (bom naredil reklamo, ker sem zelo zadovoljen...)

REdline vse za audio in video... kablovje, razdelilci...

In TechTrade (pri hotelu LEV) kjer sem nabavil UTP kable...

Morda ste že spoznali da se kablov ne kupuje v mediasvet ali comingu |O , ali pač:( .

:D

CaqKa ::

em, jaz sem seveda govoril o 75ohmskem kablu za prenos kompozitnega signala... utp nese do 100m seveda :)

krneki ::

Danes je v Delu članek na to temo na 17. strani.

matter ::

Dej scan link gor.

krneki ::

Nevem kako je z limanjem clipingov na to tablo...če dovolijo moderatorji bom prilimal članek, drugače ne.

Ahiles ::

Na 1 isdn prikljucku se mi zdi da mas lohka vec modemov na 1x limitiran je le na tehnologijo v dslam in modemih zato je 8mb 1x max vendar za naslednika adsl2 kjer naj bi ble vecje hitrosti se le updrejda dslam in nov modem in naj bi delal.

flipflop ::

offtopic: kdaj naj bi prišel adsl2 do nas?

Tito ::

em, jaz sem seveda govoril o 75ohmskem kablu za prenos kompozitnega signala... utp nese do 100m seveda :)


Zakaj bi pa ti mel box pri ADSLju in to povezoval do TVja, kaj ni bolš da imaš normalno box pri tvju in UTP kabel vlečeš do ke??? Pa še dalinc ti fino dela ;).

OldSkul ::

Tito, ne ti meni govort da sem nesposoben. Kabel je čist na izi spelat recimo po stropu a ker treba vrtat in limat je treba pazit da tudi lepo zgleda ne pa da je to kar eno skropucalo.
Zamisli se nad svojimi besedami, ki so čisto pretirane.
Sicer pa te stvari niti me mislim imeti , govorilm samo hipotetično kaj bi bilo če bi imel to stvar!:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

CaqKa ::

tole okrog kabla... em
poznamo tudi naprave ki ti preko radijskih valov spravijo ir signal daljinca in A/V signal spravijo tudi mimo nekaj sten. torej imaš box ter modem nekje v predsobi. v dnevni sobi pa samo tale sprejemnik (10x 10cm) pred televizijo.
čist tko btw :\

Tito ::

Bravo CaqKa, res je če ti gredo na jetra kabli je to pač alternativa. Aja kaj zgledajo video kabli tok lepše kot UTP al kaj?

Pa glede nesposobnosti sem govoril za pisce člankov v Mikru, sicer pa nisem prebral tako da nevem kako je točno blo... AMpak glede na zgoraj navedeno trditev lahko sklepaš le da so nekateri invalidi! Problem s kabli je stvar posameznika imaš toliko problemov kolkr si jih sam narediš! Je pa dejstvo da moraš tudi za kablski tv vlečt kable... Tako da nevem v čem je poanta. Mi9slm da so le nekateri malo tečni, ker niso navdušeni nad tem, da nemorš met več kanalov hkrati in zdaj se usajajo. Bomo vidli, ko stvar pride vn. :\

CaqKa ::

dober argument tv ima tudi kable :) in res.. to je stvar posameznika/družine/stanovalcev.
naša bajta je pa itak cela prepredena z takšnimi in drugačnimi kabli >:D

ferjan ::

Tito: morda boš tudi ti nekoč spoznal, da se kablov ne kupuje v TechTradu ampak v Elektronabavi v Črnučah ...za cca 50% TechTradove cene.

Glede dveh možnosti "DELA in NEDELA" pa toliko ...obstaja tudi tretja možnost, ki se ji reče DELA-NEDELA-DELA-NEDELA...itd
upaj, da je nikoli ne boš preizkusil v živo.
««
3 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380105308 (21675) jurre
»

Siol tv in kakovost slike

Oddelek: Omrežja in internet
496377 (4841) Tilen
»

kabelski internetnet VS. ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
876767 (5088) Soprano
»

IP-televizija na Slovenskem

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
484639 (4639) boom-bar
»

IP-TV

Oddelek: Omrežja in internet
251953 (1362) Tody

Več podobnih tem