» »

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344

1
2
3 4

Supervisor ::

ja ta članek, ampak tisti del ki je viden samo v PDF formatu, ali tiskani izdaji...."Tik pred zaključkom redakcije smo izvedeli, da so nekaterim
uporabnikom Sagemovi informacijski prehodi prenehali delovati
že po nekaj dneh. Neuradno naj bi bil razlog pošiljka naprav slabe
kakovosti francoskega izdelovalca. Ko so prizadeti poklicali Siolove
serviserje so jim ti povedali, da to niso osamljeni primeri in da Siol
še nima zalog za reklamacijske zamenjave naprav. Kljub temu so
uporabnikom Sagemov komunikacijski prehod v nekaj dneh
zamenjali z novim, saj bi se v nasprotnem primeru pojavila težava
(ovržena stara in podpis nove pogodbe) s plačevanjem naročnine
za nedelujoč priključek" (Delo, Petek 23.septembra)

ToniT ::

Danes sem se šel malo igrati z brezžično povezavo s Sagemom.
Vtaknil sem kartico v prehod in Sagem se je restiral. Potem sem preko žične povezave aktiviral brezžično povezavo in WPA in zadeva deluje brez problema skozi 30 cm strop s hitrostjo 24 Mbit. Čez vikend bom zadevo še malo boljše stestiral in potem objavil rezultate.

Dredd ::

Prenašaj podatke, večjo količino, pa ne p2p ampak s spleta in poročaj kako je z izgubo paketkov in kolk velik file ti bo uspelo bp. prenesti k sebi.
Sicer pa kaj ti pomaga, če ne morš Lan-a vzpostavit z mašino na kablu :\
Dredd

ToniT ::

Čez vikend sem malo stestiral Sagemovo brezžično mrežno lartico, ki jo lahko naročimo skupaj s komunikacijskim prehodom Sagem F@st. Na klientovi strani sem uporabljal Level One PCMCIA WPC-0300V2, ki zmore tudi 108 Mbps, če je na drugi strani ustrezna oprema.

V omrežje sem priklopil še namizni PC preko žične mreže in še en prenosnik s CANYON Wireless 54G PCMCIA Adapter CANYON CN-WF513.

V brezžičnem omrežju sem uporabljal WPA enkripcijo. Vse ostale nastavitve sem pustil privzete.
Ker imam statični IP, sem se na internet priklopil samo s prenosnikom z Level One mrežno kartico.
V brezžičnem omrežju sta imela računalnika IP naslove 192.168.6.10 in 192.168.6.11, namizni računalnik pa je dobil naslov 192.68.2.10.

Vsi računalniki se med sabo vidijo (preko IP naslovov) in je možno datoteke prenašati z enega na drugega.

Sagemov komunikacijski prehod se nahaja na podstrešju skoraj na sredini hiše. Prenosna računalnika sem prenašal po vseh prostorih v pritličju. Pri računalniku z Level One mrežno kartico ni bilo velikih nihanj v kvaliteti signala, medtem ko pa je bila pri Canyonovi kartici zgodba popolnoma drugačna. Pri tej kartici je hitrost povezave nihala od 54Mbps do 1Mbps.
Za test sem iz Microsoftove strani prenašal datoteko SQL2005 CTP, ki je velika 899MB oz. 943.329.912 B. Istočasno pa sem kopiral iz drugega prenosnika na namizni računalnik mapo s slikami in dokumenti velikosti 800 MB. Za prenos SQL2005 iz Microsoftovega strežnika sem potreboval 2 uri in 11 minut. Povprečna hitrost je bila 120 kbytes/s. Med prenosom hitrost ni nihala.

Na drugem računalniku, kjer sem prenašal datoteke po lokalnem računalniku, pa je hitrost padla iz 500 kBps na začetku na 200 kBps proti koncu prenosa. Ta padec hitrosti je posledica nekvalitetne Canyonove mrežne kartice.
Med prenašanjem datoteke iz interneta ni bilo izgubljenih paketov.

Moje mnenje je, da Sagemova brezžična kartica sploh ni slaba in je dobra rešitev za nekoga, ki ima probleme z vlečenjem žic po hiši oz. stanovanju. Če bo Siol res nadgradil firmware in omogočil delovanje prehoda kot router, bo to zelo dobra in enostavna rešitev za vse novopečene uporabnike ADSL-ja.

Seveda pa je potrebno brezžično kartico v komunikacijskem prehodu preko spletnega brskalnika najprej omogočiti, da sploh deluje. Če jo samo vstavimo v PCMCIA režo, je to premalo. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ToniT ()

Dredd ::

Zanimivo. Morda pa s Centrinom in onboard wi-fijem ne dela dobro..po možnosti pa so itak razlike od naprave do naprave..
V glavnem prav zanima me katerega leta bomo dobili to kar plačujemo (in se vežemo za dve leti !!!) in ker nimamo, moramo delati dvojne stroške zaradi politike ISP-ja.
Dredd

Zurbum ::

Imam še kdo težave z Sagem-om 3344, namreč vsake toliko enostavno zmrzne in ga je potrebno iz električnega omrežja iztaknit in nazaj vklopit.

Dredd ::

Meni se je to zgodilo enkrat v treh tednih, je pa 24 ur na delu. Berem pa da se to nekaterim dogaja pogosto. Očitno artikel do artikla dela drugače;((
Dredd

Zurbum ::

Žalostno...:'(
So rekli, da mi bodo online updateali FW, pa bomo videli.

grain ::

mene pa zanima če lahko na sagem 3344 priklopim navaden analogen telefon

http://www.sagem.com/index.php?id=192&L...

ToniT ::

DA!
Če imaš vklopljeno IP telefonijo.

wishmaster ::

Ta modem je pi*kin dim. Kolegu ga prinesejo telekomovci (modri adsl) .In že med registracijo modem ni deloval.Vredu mu dajo drugega in zadeva spet po 1 dnevu crkne. Seveda so se telekomovci zgovarjal na linjo. Potem kolega prinese k meni ta modem .Jaz imam drugače modem callisto 821 in westela . Modem je delal vredu dokler nisi zalaufal torrentov al pa emule . Jaz pa imam iz modema napeljan na linux box iz tega na switch in potem na 5 računalnikov .In se mi še ni nikdar callisto 821 obesil. Priklopim sagema ,pa je nonstop prekinjal povezavo. Ko sta bila priključena 2 računalnika je za silo delal .

OldSkul ::

Lol, že callisto je jajc, zgleda, da je tudi Sagem.

Zurbum ::

Jaz sem ga danes upgradal z novim firmwarom, pa bomo videli. Zadnje čase mi je vsak dan vsaj 2x zmrznil, zaenkrat deluje OK. Sem pa razočaran nad tem sagemom, prej sem imel Siemensa 3 leta in je ves ta čas deloval brez ene same težave.

atomc ::

Ciao, kje si pa dobil firmware?

Zurbum ::

Iz Siol-a so mi ga poslali.

Picero ::

A potem kdo ve kaksen je root password? Sicer pa se verjetno da naredit tudi master reset, da se tudi tega passa znebis. Samo potem bi znal bit problem zadevo nazaj nastimat, da bi delal ADSL.
Rabil bi pa root pass zato, da bi delal modem kot gateway.

Zurbum ::

Meni novi firmware ni rešil težave. Sagem se vztrajno vsake toliko zacikla.

fyf ::

Mene pa zanima predvsem WiFi omrežje na temu sagevemu prehodu,malo sem že prebrskav forume vendar konkretnega odgovora nisem našel, če se pa kje nahaja se pa opravičujem.
In sicer me zanima kaj potrebujem na oddaljenemu računalniku s katerim želim dostopati do wifi omrežja preko Pcmcia kartice. Na oddaljenemu rač že imam mrežno katico. Ali potrebujem brezžično kartico? ali pa se dobi kakšna antena? ...in koliko to košta?
hvala za odg.

ToniT ::

Potrebuješ brezžično mrežno kartico. Cena je od 5000 SIT navzgor.

yeenky ::

A je SAGEMA že kdo nastavu na WINMX ali pa DC++. Če mi že ADSL dela OK, se mi pa ta tudi nalovdat ne more, ves čas išče povezavo, na koncu pa obvisi.

Choss ::

Lep pozdrav vsem.......

sem ČIST nov v ADSL .......
včeri sem kupil ta paket ( sedaj moram čakat 10 dni ........ mater dolg, če je kakšn dec na telekomu mu dam prec za gajbo če me prec uklučjo )
in me zanima za ta sagem.......

Imam 2 računalnika v stanovanju....... prebral sem cel forum pa še zmer ne vem a lahko oba računalnika istočasno dostopata na internet al ne ?
Vidim da ima (in piše) da sta sva porta za PC in 2 za TV .........
Mi lahko kdo razloži?
Pa še to me zanima, a more telekom fizično v cntrali kaj aktivirat ali treba 10 dni čakat ne vem zakaj že ??

Hvala lep dan vem !!!

Supervisor ::

Ne vem zakaj moraš deset dni čakat, če maš analogno linijo, pa si si vse sam priklopil, boš čakal tja 2-3 dni , no morda kak dan več, če imaš pa ISDN, ti morajo pa itak mojstri priti priklopit zadevo.Kar se tiče dveh računalnikov...načeloma da, ampak moraš imeti oba priklopljena v LAN1 (ena levo, ena zadaj), - zadevo sem testiral, in pri meni je delovalo,če boš obdržal dinamični ip, lahko dostopajo štirje, vsak posamično, če pa boš zaprosil za statični ip, potem si omisli router, s firewallom, ti imajo ponavadi vgrajeno stikalo pa vsaj 4 porte - torej za 4 PC-je

Zgodovina sprememb…

Choss ::

Tut jest ne vem zakaj moram čakat 10 dni .......... pravjo zato ker je gužva..........
Nč ni dobr doma imet aparature pa jih lahk sam gledaš , še stestirat ne moreš...........
Sem šel pa včer na telekom pa je model reku da mam lahk 2 računalnika na adsl več pa ne .... ( več pa tut ne rabm... razn če bi še stari mami en računalnik kupu............)

Zurbum ::

Pa si se zanimal o T2? poglej tukaj
Ponujajo boljše in cenejše kot Siol, pa še brez vezave...

Supervisor ::

T2 ??? Prvi vtis je bil veličasten silni paketi po super cenah , Super, ampak da rabijo tri dni pa še vedno ni odgovora kot npr: Hvala za povpraševanje, vas bomo kontaktirali... No ja bomo videli kako pa kaj, ampak zdi se mi da so malo prehiteli z marketingom.. to je tako kot iti brez k.... na svatbo..

TRIROG ::

Ze velikokrat receno in ugotovljeno ...

Uporaba 1 stvari v katero je zdruzenih 5 drugih se ne obnese tako kot ce bi imel 6 stvari ...

ergo ... resitev uporabljajte sagema kot prehod - ( modem) za priklop racunalnikov pa si omislite kvaliteten router . Linksys ali Asus ...

ne stokajte kako se sesuvajo ti sagemi ker problem je v tem da lahko routetr aktivno spremlja samo doloceno stevilo vzpostavljenih povezav, potem pa se sesuje, torrenti itn pa jih naredijo mnogo in se vec ...

tko da ce hoste met ornk narejeno ... predlagam ...

mreza z 2 recunalnikoma po CAT5 kablu in 1 preko WLAN ...

WRT54G router ki ga prikljucite na modem in iz njega potem naprej vlecete 2x CAT5 kalbe ob enem pa nanj tudi prikljucite Notebook preko WLAN

stosek glede na zivce .. neprimerno manjsi ... cca 20k za router ... in dodatnih 8k za WLAN kartico za notebooka, pa garant se vse vidi ...

DavKo ::

Ce kdo rabi, prodajam eno od telih Sagemovi Wi-Fi PCMCIA kartic, ki pasejo v SiOLove gatewaye.

CCfly ::

Pred dvema dnevoma sem imel problem s kombinacijo Sagem modema in Linksys WRT54G v5 ruterja. Ta se nikakor ni hotel priklopiti prek PPPoE (na Callistu dela). Je še kak nesrečnik s podobnim problemom ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

kekec1978 ::

Pozdravljeni! Imam nov sagemov prehod fast 3344, dokupil sem tudi wireless kartico. Na prehodu mi lučka za WLAN sveti, tudi NB (IBM) mi zazna brezžično povezavo, vendar se nemorem konektat. Prosim za pomoč in se že vnaprej zahvalujem.
ks

DavKo ::

Ne mores vzpostavit Wi-fi povezave, al ne mores dvignit ADSLja? Ce prvo, moras wi-fi najprej enablati. Itak pa se najprej povezi s kablom in po navodilih nastavi wi-fi povezavo, obenem pa se preveri, ce ti ADSL sploh dela. (ko si povezan s kablom, dvigni ADSL povezavo in preveri, ce je vse OK, sele ko to dela, se zacni zezat z wi-fi.

Sam imam izkusnje, da je wi-fi povezava kartica-kartica malo presvoh in venomer izgublja povezavo. Resitev je bila Sagem-Wi-Fi router-NB z wi-fi kartico.

ToniT ::

kako pa imaš nastavljen SSID in pa enkripcijo? Na obeh straneh mora biti enako!

kekec1978 ::

ADSL mi že dela. Pa tud WiFi sem enablov na sagemu. Svojo kišto imam povezano preko routerja. WiFi v NB pa je (mislim da) kar na plati.

Drugače pa na NB, da sem povezan s Siolom+ena cifra. Ni pa pravga efekta - ne morem it na net, pa tud po ipju ne dostopam do kište.
ks

link_up ::

router trenutno lahko pppoe vzpostavi le preko eth2 prikljucka, ker je tam narejen bridge...na eth1 trenutno ne deluje...
In and Out

dopi ::

Mene še vedno zanima, če je kdo pogruntal root prijavo za Sagem F@st3344. Rad bi namreč aktiviral usmerjevalnik oz. napravil souporabo tiskalnika.

EvilK|NG ::

Ne me f***t jst sm pa kupu canyon pcmcia card wi-fi pa mi nedela u sagemu , seprav da morm po level one ??;((
Play your Cards Right !

Ibex ::

Odgovor od siola

Programska oprema Sagemovega komunikacijskega prehoda F@st3344 dejansko omogoča napredne funkcije, kot so usmerjevalnik, prevajanje IP naslovov (NAT), požarni zid, zaznavanje in preprečevanje vdorov, vendar jih zaradi specifične arhitekture SiOL-ovega omrežja trenutno ni možno uporabljati.

V teku je prilagoditev komunikacijskega prehoda SiOL-ovemu omrežju. V bližnji prihodnosti lahko pričakujete samodejno nadgradnjo vašega komunikacijskega prehoda z novo programsko opremo, ki bo omogočala tudi vključitev in upravljanje vseh zgoraj omenjenih funkcij.

Možno pa naj bi bilo proti koncu tega leta (predvidoma)

ToniT ::

@EvilK|NG
pa kupu canyon pcmcia card wi-fi pa mi nedela u sagemu , seprav da morm po level one


Kupi rajši Sagemovo kartico. Tista 100% dela. (pa še cena je relativno ugodna)

Chicken Boy ::

dopi souoraba tiskalnika ni mogoča, ker ga softver ne podpera.

dopi ::

Chicken Boy:
Če je F@st konfiguriran kot router, mora delovati tudi kot stikalo. To pomeni, da se PC-ja priključena vsak na svoj ETH port modema med sabo vidita. Če na enem PC-ju naredim SharePrinter, lahko z drugega PC-a zadevo uporabljam.
Kje je napaka v moji teoriji?

elfstone ::

Kako naj povežem delilnik. Na podstrešju imamo namreč škatlo v katero pride telefonski kabel tu pa se potem razdeli na tri dele. Kabli gredo v tri različne dele stanovanja. Vem, da je treba dati delilnik nekam pred vse priključke, vendar ne vem kako.

dopi ::

Kaj je zate delilnik? Tista majhna škatlica z tremi vtičnicami, ki se jo priključi pred ADSL modem in NT napravo?

Raw ::

Se pridruzujem mnenju ToniT-ja. Sm postavljal podobno omrezje. 3 pcje zicno in 1 wireless. (modri adsl) .. Sagem wifi kartica vlece presenetljivo dobr - skozi dve steni in eno nadstropje je bil signal se vedno na 80% .. in tudi hitrost prenosa ni nihala.
I am what I am and I do what I can

Chicken Boy ::

dopi tist USB port je zato, da ti lahko priklopiš internet preko tega USB porta, vendar to na Siolu odsvetujejo. Modem je pripravljen kot ruter, vendar nima še potrebnega softverja in tudi če ti prideš notri in ga probaš vklopt nebo delal kot ruter. In če boš ti prišel notri v modem in da to na Siolu vidjo, boš takoj odkloplen ker se preko tega modema odvija tudi telefonija in jim pomoje nebi blo glih fajn če jim en neki brska tm notr. Nisem zdele 100% prepričan, toda mogoče bo kdaj ta USB omogočen za tiskalnik kar bi bila fajn zadeva. Ko bo pa softver za modem ga boš pa lahko imel kot ruter tko, da je treba počakat na softver iz strani proizvajalca.

zee ::

upam, da USB ni predviden za priklop v računalnik, ker je to eno težko sranje (se oproščam za izraz). V Italiji, kjer sem priklapljal tovrstne modeme, sem namreč izgubil čuda časa samo zato, ker je treba tovrstne modeme dejansko inštalirat, gonilniki pa so zelo slabi.

zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Ibex ::

Chicken Boy sagem je trenutno tako sprogramiran, da deluje kot stikalo, ko prideš v nastvative sploh ni možno vklopiti routing, ker te funkcije sploh ni notri. Dejansko pa ima možnost, da deluje kot router siol bo proti koncu tega leta nadgradil zadevo in bo deloval kot router.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ibex ()

Zurbum ::

Mi kdo lahko pomaga. Preko 192.168.2.1 ne morem dostopati do routerja, nimam FW ni nič. V navodilih lepo piše, da se do nastavitev dostopa preko imenjenega IPja.

Gwanaroth ::

Nastavi IP na tvoji mrežni karti na recimo 192.168.2.2 in zadeva bo delovala.
Lights often keep secret hypnosis..

Zurbum ::

Hvala, deluje.
Čeprav sem imel masko na 255.255.0.0 IP pa na 192.168.1.1 mi ni delovalo.

alojzp ::

ali kdo ve kako nastaviti, da se bosta računalnika povezan preko brezžične povezave in računalnik povezan preko kabla na sagem videla med seboj. nikakor ne rata, nastavil sem vsakemu svoj IP, naredil isto grupo pa se med seboj ne vidita. na Internet gresta oba normalno.

lojze

ToniT ::

Če pustiš vse avtomatsko (se pravi DHCP) na obeh subnetih, se bosta računalnika videla med seboj preko IP naslovov. Za pogled preko netbios imen pa nisem preverjal....
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sagem fast 3344 in domače omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
196382 (3716) tilenn
»

Povezava z internetom!

Oddelek: Omrežja in internet
173269 (3089) amigo_no1
»

Wifi in varnost

Oddelek: Omrežja in internet
132525 (2318) amigo_no1
»

Kateri modem od Siolove ponudbe za ADSL izbrati?

Oddelek: Omrežja in internet
101605 (1346) Bakunin
»

help pri povezavi interneta 3 pc na siol sagem 3344

Oddelek: Omrežja in internet
72491 (2399) atomc

Več podobnih tem