» »

ADSL TV @ SiOL

ADSL TV @ SiOL

««
12 / 14
»»

jurre ::

ja, se mi zdi da se je mal, okol 20 malo cez, prej je blo skoraj 30

hyperhcx ::

Ni dolg cajta, kar sm dobu ADSL Tv in s stvarjo sem zelo zadovoljen. Pojavu se je pa en problemček z internetom. Mam ruter, ki se mu sedaj ko je povezan preko switcha na modem, redno, včasih večkratdnevno strga, in ponavad ne pomaga tud to de ga odklopm iz napetosti ampak ga morm restartirat, in ponovno nastavt. ;( Nekje sm zasledu, de naj bi bil za to kriv switch, ki ga da telekom, pa ne vem več kje. A ima kdo podobne težave? Kako bi se zadeve lotil. TNX.

swar ::

Baje da mors firmware updejtat.

jurec ::

JAz imam čisto enak problem kot hyperhcx!!!! POMOČ!!!!!!!!

link_up ::

mislm folk...navalili ste na ta iptv ane :D fino fajn...le pomankljivosti ima tooolk, da na koncu ugotovis....ah sranje ;((

iration ::

Ima pomankljivosti, najbolj očitni sta ti dve: ni teleteksta in pa počasno šaltanje. Ostalo je pa veliko bolje kot Telemach.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

link_up ::

kaj je ze ostalega tako bolse?pa ne mi cifre programov nastet, ker to ni to...

Marjan ::

Demos, teletext na slo kanalih je že, menda prihaja tudi na ostale.

iration ::

Jah, cifer kanalov ti sicer res ne bom našteval, ni pa to spet neka nepomembna stvar. Vsi programi, ki so tudi na Telemachu, se lepše vidijo in slišijo, s tem da Arte-ja in pa 3sat na Telemachu ne vidim, čeprav je na programski shemi (da naštejem samo dva, ki jih gledam). Dalje, ob nevihtah oz. ob sneženju pozimi (beri: takrat, ko imaš čas gledat tv) se Telemach izklopi ali pa se slika vsaj občutno poslabša do negledljivosti. Verjamem, da je kje boljše, ampak v Mostah je tako. Zame je razlogov dovolj, ča pa jih zate ni dovolj, pač ne naroči storitve oz se odjavi. Fine with me :)
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

iration ::

@Marjan: Hvala, nisem opazil.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Redkvica ::

Ja, par dni nazaj je pisalo v Delu, da zdaj pa teletekst že je. Sicer samo na Slo1 in 2 in Pop in A, ampak OK. In potem sem šla pogledat to čudo, in je tako, kot je nekdo na enem drugem forumu napisal: teletekst je, samo ne da se ga gledat. Strani se ne nalagajo pravilno, naloži se samo del, ali pa vsebina večih strani se prikazuje hkrati. Upam, da ne mislijo pri tem ostat ampak da bodo zadevo uredili, da bo delala kot je treba, ker tole trenutno je neuporabno.

Opazila pa sem še nekaj, kar najbrž niti ni toliko 'bug', kot bo kar 'feature', namreč, ko na daljincu od Siol TV premenjam kanal, o tem televizor seveda nič ne ve, in ker si je zapomnil lepo število strani teleteksta, mi na Slo 1 mirno prikazuje teletekst od Pop Tv in obratno. Zelo moteče.

jurec ::

Še vedno imam težave z "zamrzovanjem " ruterja. Pred ruterjem je swič iz katerega gre en kabel na SIol TV drugi kabel pa na ruter. Po nekaj urah mi ruter čisto zamrzne, tako da ga moram odklopiti iz napetosti in ga priklopiti nazaj, da začne ponovno delovat. Firmware sm že updejtu na ruterju, pa ne pomaga. Oba ruter in swich sta od firme LevelOne!!!! POMOČ!!!! Kak koristen nasvet bi mi prav prišel!!!!

OldSkul ::

LevelOne je šrot od routerja.To je že znano in ne vem kako boš rešil to neprijetnost.

jurec ::

sadarj79 od kod ti ta podatek? Jaz sem ravno najboljšega izbral glede na teste v Monitorju? Resno!

OldSkul ::

Jaz tud resno.Ti bojo drugi povedal.

Lucifix ::

Živim izven Ljubljane, kjer imamo samo satelitsko (gor pa so sami eni bedni nemški kanali). Zanima ali bo Siol še kaj dodelal siol TV ?

Malce sem prebral prejnjše poste in nisem dobil enega odgovora, ki bi mi ustvaril neko mnenje - se splača naročiti to zadevo, glede na to da sem pripravljen zamižati na eno oko če bo slika tu pa tam malce splabša :)

murphyboy11 ::

a ni tko da ma ta siol tv moznost priklopa samo 1 tv ja ce je tko si ga nj utaknejo nekam mam 4 tv je kaj nj pol na ostalih gledajo slo1 na sobni anteni telemach rulez:D

roCkY ::

S kvaliteto slike že kar lep čas ni prav nobenih težav. Vsaj na tistih cca. 20 kanlih, ki jih gledam mal bol pogosto. Dodajanje programov jim gre precej počasi. Še vedno manjka kar nekaj do obljubljenih 110.
So tudi precejšnje nelogičnosti. Recimo od evrosportov je od dobrega pol ducata ostal le angleški. Teče še nekaj varjant a niso dostopne prek STB. Nazadnje smo dobili nekaj dodatne glsbe in nato še. cca. 20 radijskih postaj. Žal pa ne duha ne sluha o slovenskih privatnih postajah.

Sam sem zadevo naroču bolj iz firbca kot iz potrebe še v času res precejšnjih težav s sliko a sem še vedno naročnik. Naš lokalni kabel je hudičevo slab. Siol-tv "furam" izključno na računalniku, kjer je razlika v sliki in zvoku zelo velika v primerjavi s kabelsko..

Naroči, da sprobaš saj nimaš nobene terminske pogodbe.
Določene kanale, ki prihajajo v manjši pasovni širini se da gledat vzporedno. Večine ne. Pač odvisno od fizične propustnosti povezave. V osnovi je in bo na ADSL zadeva namenjena enemu kanalu.

OldSkul ::

Jaz sem Siol TV odjavil zaradi neprestanih težav s sliko.Te težave imam celo posnete.Dogajale so se predvsem zvečer na vseh kanalih s tem da nisem nič snemal prek računalnika.Zgleda, da je bilo nekaj pri meni v napeljavi narobe, ker moja linija je bila testirana in je brezhibna zato ne razumem zakaj toliko kvadratkov na sliki.

Tito ::

To se je men dogajalo vse do decembra in zarad tega mi tudi ni blo trebqa nobene položnice do takrat plačat... Drugače pa je bil problem pri nih meni je že pomagalo da sem isklopil IPTV in ga ponovno vklopil ali pa da sem ADSL restartal... Kdaj pa tdi to ni pomagalo... Stvar pa pride po mojih informacijah zaradi prevelike zasedenosti priključka, če si razlagaš, da samo do glavnih central pošiljajo cel stream vse kar gre naprej mora teči posebaj za vsakega uporabnika in če je uporabnikov preveč kot dovoljuje centrala ali linija do centrale potem se pojavljajo problemi s prenosom. Rekli so da bodo kasneje cel sream pošiljali skoraj do vseh central in tako bo vsem delal lepo ...

OldSkul ::

No, ko se bo kaj izboljšalo se spet prijavim na storitev.

Tody ::

jah...ADSL tehnologije ne omogoča več strima da bi bilo zadost za vse TV. Lahko pa na vse tv napeleš isti signal samo potem če en spremeni signal vsi dobijo isto sliko :D >:D

CaqKa ::

in potem bi nastalo eno samo vlko zapanje :)

Tito ::

No ja optiko nam bojo do doma potegnil pa bo...:\

swar ::

Jp,so rekl da bo vdsl polet...Pozabl so se letnco povedat,verjetn so mislil 2007 >:D

footprint ::

U f*! Kaj to pomeni, da je TV box priklopljen na hub vzporedno z usmerjevalnikom (FW). Saj kakor berem vaše komentarje dojemam da se mora tvbox prijaviti v omrežje kar pa router v mojem primeru ne bi spustil. A to pomeni še en hub potem?

Tito ::

HUBov skor ne prodajajo več, tko da vrjetn mislš switch... Ja switch dobiš zraven in pol pač najprej switch daš pol pa gor ipTV in ruter ... NE more bit pa za ruterjem ... :D

footprint ::

Prav HUB sem mislil, saj je 10Mb dovolj za ta del (če je max 8Mb). Kupovati ga pa res ne mislim ker jih imam doma še nekaj od prejšnega omrežja. Teži me pa to da imam že sedaj 3 stikala sedaj bo še en HUB pa še na Gbit omreže nameravam preswičat.

In če dojemam pravilno v takšni konfiguraciji digitalne poti, da bi gledal TV na PC-u s pomočjo media playerja ali kaj podobnega (če se je kdaj sploh dalo). In mi reveži z Linux sistemi bomo 'umrli' ker ni pametnega HW za dobit.

Tito ::

JA če maš tolko nekih stikal pa sploh ni problem ...

Torej narediš prvo sitikalo v katerega je vštekan internet potem se pa zadeva deli na ruter in hub za siol TV ... Tko boš mel lepo ločen iptv od svojega omrežja, samo da ni iptv za ruterjem, ker v takem primeru pa ti ne bo delovalo ...

Tko da ... V najslabšem primeru morš nabavt tolk kablov, kolkr je od adsl modema pa do televizije ...:D

Tito ::

Aja v tem primeru sploh ne boš potreboval huba ;) ... Drugače pa si stikalo dobil poleg IPtvja ... tko da sploh ne vem kje je problem! Torej tisto stikalo uporabi za razdelitev neta na ruter in na IPTV ...

BTW, če boš dal na pr netu gor hub, boš naredu velko neumnost ... Ker ti bo precej smetil po omrežju ;) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tito ()

ChupaCabra ::

Jaz imam nekaj vprašanj v zvezi s tem siol tv-jem in adsl

moj frend pravi da ima pri adslu naročen 1 mbit (plačuje 6000 sit na mesec ker je v srednji šoli in ima popust) ima pa tudi siol tv in pravi da ima 8 mbit hiter internet (kar tudi ima sem sprobal) in zdaj me zanima npr. če bom jaz kupil 1 mbit in siol tv ali bom imel 8 mbitni internet :\

Lp in se že vnaprej zahvaljujem za odgovore

Tito ::

Če ti oni omejijo paket na 1 Mbit potem boš mel 1 Mbit, tudi če bi bla kaka zvijača bo ukinjena in zaradi tega kupovat ADSL je neumno...:D Samo sej tudi 1 Mbit je čisto vredu ;) ... Bolje kot dialup ...

Ker prijatelj pa je to če smem vprašat ;)? :D

Drugače pa ne verjami vsega, kar slišiš ...:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tito ()

ChupaCabra ::

aha ok zdej me pa še zanima kaj mislite da je boljše adsl ali kabelski internet
ker zdaj imam kabelski internet in me zanima če se mi splača zamenjati s adsl

glede siol tv mi je pa frend reku da ma on tv in internet na isti liniji in naj bi zato mel 8 mbit

Vesoljc ::

"kar tudi ima sem sprobal"
@cupacabre

dej to mal razloz!
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Tito ::

Vrjetno so kej štimal na centrali, pa so kej zafrknl, tudi mojmu kolegu je neki takega par tednov delal pol pa je nehal ... :\

ChupaCabra ::

@Vesoljc bil sem pri njemu in sem videl da mu downloada z 600KB/s

CaqKa ::

download z 600k v bistvu niti ni težava fejkat :)

sicer pa se strinjam zgoraj z titojem, očitno je nastopila manjša napaka s siolove strani ki pa bo hitro odpravljena... verjemi.

ChupaCabra ::

ja ampak on je meni pokazal pogodbo in je pisalo na njej

vaša povezava bo nadgrajena iz 1mbit na 8 mbit....
zato se mi zdi to čudno

Tody ::

potem bo tudi plačal 8 mbit :D

ChupaCabra ::

ja ampak mi je pokazal račun za adsl resno plačuje 6000 sit na mesec + siol tv in ima 8 mbit

CaqKa ::

linija bo nadgrajena na 8mbit. ampak za potrebe tvja, ne pa za potrebe interneta. internet so mu še vedno droslali na 1mbit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

pivmik ::

Se da 'ogoljufat', sej smo že debatirali o tem tukaj na forumu(mislim da celo v tej temi).
Nek gateway od ADSL TV-ja nastaviš na svojem računalniku, pa dela 8mbit,
Samo s takimi forami se raje ne zajebavat, ker lahko zvejo in ti potem ukinejo ali kej zaračunajo. MB in LJ imata različna gateway-ja.
LP, Gregor GRE^

Tito ::

Genav tko ;) ... Tako da če imate kaj soli v glavi se to pomente privatno! ;( ...

Čene tega ne bo več ... Česa? Nič ne vem o tem ... >:D

Redkvica ::

Da ne odpiram nove teme, oživljam staro: namreč, danes sem opazila, da mi je siol nadgradil programje na aminotu na verzijo 1.4m, kot so poslali obvestilo, da bodo. In glej čudo, notri v prenovljenem meniju je opcija, da lahko spremenim zaporedno številko programa. Navodil ni, napisali so, da jih bodo poslali po pošti. Zdaj me zanima, če je morda kdo to že poskusil? Če programu pod številko 45 dodelim novo številko 5, kaj bo potem s programom pod št. 5? Ali bo kar zginil, ali se bo odrinilo vse skupaj za neko številko navzgor?

Scorpia ::

Men pa je po eni uri vse zaštekal;(( Danes se je nadgradil na 1.4m (ne vem kaj pomen m) in je vse skup včasih mal zaštekal. Zdej pa je za večno:D . Enkrat je vspel prižgat se sam daljinc ni delu, pol ga spet vržem iz elektrike in od takrat ne najde url-ja. Pa tudi ročno prek ˝history˝ sem poskušal, vendar ne gre nikamor. V siolu nimajo pojma kaj bi bilo, tko da bo verjetno tehnik prišu.
////

EMET ::

Storitve - Nadgradnja uporabniškega vmesnika SiOL TV
V želji, da bo uporaba storitve SiOL TV čim enostavnejša in da si boste njeno uporabo in funkcionalnosti prikrojili na vam najbolj ustrezen način, je SiOL v začetku septembra prenovil uporabniški vmesnik SiOL TV, ki omogoča preklapljanje med programi, prebiranje elektronske pošte in deskanje po internetu. Novi uporabniški vmesnik vam poleg naštetega in sveže podobe prinaša tudi vrsto novih možnosti, ki jih boste lahko uporabljali kot naročniki storitve SiOL TV. Nadgradnja uporabniškega vmesnika SiOL TV prinaša:
... ostalo boste itaq dobili sami ;-))
EMET is the truth ...

Tody ::

Emet ti si sigurno dobil značko za prepisovanje teksta pri tabornikih ane :D Ja če premakneš en program iz 45 na 5 se ponavadi z 5 porogramom zgodi da ga odrine gor po vsej vrjetnost na številko 45, vsaj tako je pri satelitskih sprejemnikh... Kako so fantje pri aminotu tole uštimal pa nimam pojma... nisem še imel se časa igrat z njim...

Redkvica ::

No, zamenjata se programa, to v bistvu nardi. Sem danes imela čas in sem si naštimala svoje številčenje programov. Je pa to precej zamudno opravilo, ni kaj.

Mlchk ::

Mene zanima, ce so ze ustimali da na VHS (videorekorder) lahko snemas ? Prej naj bi bilo tako, da si isti kanal moral gledati...kot si ga snemal..kao line 1 varjanta..

TribesMan ::

To pa dvomim da bo mogoče, ker bi rabil 2 ADSL TV sprejemnika in ene 10 MBit bandwitha... kar pa nekako še ni izvedljivo.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
««
12 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380105248 (21615) jurre
»

Siol tv in kakovost slike

Oddelek: Omrežja in internet
496372 (4836) Tilen
»

kabelski internetnet VS. ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
876756 (5077) Soprano
»

IP-televizija na Slovenskem

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
484632 (4632) boom-bar
»

IP-TV

Oddelek: Omrežja in internet
251949 (1358) Tody

Več podobnih tem