» »

IPTV na PC: STB vs. VLC

IPTV na PC: STB vs. VLC

««
4 / 10
»»

|bLaD3| ::



Pri osmem zacne stekat :D

|bLaD3| ::

Od danes jst vidim program NET TV.

Wega ::

Ali je možno recimo speljat iz A in C na routerjev 1 in 2 potem pa iz routerja na PC in bi potem lahko srfal in gledal TV na PC? Imam NETGARjev router, ne spomnim se točno modela, ampak približno W451G ali nekaj podobnega.

Wega,
lep, pameten in skromen.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

SasoS ::

A port lahko spelješ na routerjev WAN port, C port daš na LAN port (skupaj s tvojimi računali). To dela. Je pa res da si s tem ustvaru security risk, saj promet ki pride na port C zaobide firewall v routerju. Kolk je pa dejansko to nevarno pa ne vem...odvisno kako ima T-2 konfigurirano omrežje - da bi recimo bilo možno da bi nekdo tako vdrl v tvoj računalnik v lokalni mreži...

sznn ::

@SasoS, mislim, da ni varnostnega rizika, ker port C ne reagira na nič drugega kot na originalni IP od aminota.

Naredil sem test:
1. Priklop switcha na VDSL modem in potem Telefon na ta switch, zraven PC in še TV. Telefon in PC sta delal, TV ne.
Torej Vood je potreben, če imaš naročeno TV drugače sploh ni potreben.

2. Priklopil sem PC in amino na switch, tega pa na port C na Vood. Če sem dodelil PCju katerkoli IP, ki je bil različen od IPja na Aminu nisem mogel srfati (lahko pa sem gledal TV na PCju in na TVju preko Amina), če pa sem dal isti IP kot ga je imel Amino, je seveda delal ali PC ali Amino, oba skupaj ne, ker sta imela enak IP.

Če prav sklepam iz gornje konfiguracije, potem lahko od znaj pride promet preko porta samo na IP od Amina, ostali promet se ignorira na voodu, torej od zunaj ne bi mogli vdreti na PC preko lokalne mreže.

sleby ::

Cy1 - rabis 2 mrezni ter switch (razen ce hoces preklaplat kabl, potem samo eno mrezno).
V port na voodu, kjer imas priklopljen STB priklopi switch, STB in kabel do druge mrezne kartice v racunalniku pa na switch. ce zelis, za to drugo mrezno nastavi ip in zazeni vlc. loadi playlisto od t2 in bi moglo delat. vsaj meni deluje brez kakrsnih koli posebnih nastavitev.

Wega ::

Naj sedaj sporočim, takole imam: iz modema na Vood (z ABC izhodi), iz vooda pa iz A na wan iz C ja pa na LAN v routerju, prav tako kot je svetoval SasoS. Iz routerja (iz preostalih LANOV in prek brezžične povezave) imam priključene tri PC na vsakega s po eno mrežno kartico. Ko priklučim aminota in na vseh treh PCjih po en VLC dela na aminotu in PCju s žično povezavo brez kockic, na obeh PCjih z brezžično pa šteka, vendar je to najbrž posledica slabšega signala z routerja. Internet dela na vseh treh PC brez problema z enako hitrostjo kot prej. Pa me sdaj zanima, glede varnosti se najbrž nimam kaj sekirat, saj gre za družinsko mrežo, ali pač? Ali je s strani T-2 taka povezava dopustna (ali lahko kaj težijo?)
Hvala vsem za dosedanjo pomoč!!
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

Ed004 ::

Prosim za pomoč:
končno mi je uspelo neko zvezat kable, da sem dobil sliko in zvok na VLC.

trenutno je stanje takole:
- imam dve mrežni kartici; ena je brez IP, drugi sem določil IP z Cosasoft Capsa
- vood 142: iz A kabel v switch; iz B v VoIP Gateway Router; iz C na drugo mrežno kartico z IPjem
- iz switcha še en kabel v PC na prvo mrežno kartico (brez IP)
- v VLC vpisan IP od druge mrežne kartice

težava: VLC dela OK, internet laufa ampak na TV pa ne dobim slike in zvoke oz. lahko gledam samo tisti program, ki trenutno laufa na VLC.

mi lahko kdo pomaga, prosim.

krisb ::

Provej dat switch na port C in iz njega en kabel v STB in en v LAN mrezno z IP naslovom. Port A mas pol za internet na mrezno kartico, ki dobi IP preko DHCPja. Pole bi moralo delat.

buhica1 ::

Eno vprašanje: Kakšen filter imate nariktan v VLC-ju za najboljšo sliko? Jaz opazim vodoravne črte kolikor vem je to interlaced signal, v nastavitvah obstajajo neki de-interlaced filtri ampak po kratkem preizkušanju nobeden ne daje čiste slike...

lp Buhica

luser2 ::

Deinterlace ti nikoli ne bo dal čiste slike:

http://www.100fps.com/

izbereš tistega, ki ti najbolj ustreza, je pa seveda odvisno kaj gledaš. "Čisto" sliko boš dobil samo na 50Hz katodni cevi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luser2 ()

Caspy ::

Zdravo.
Že neki cajta tole berem, pa se mi zdi da še kar ne dela nekaterim VLC pa Internet skupej prek ene kartice.
Jest sm to čist enostavn naredu. Z VOODA sem iz porta za STB potegnu v en dodatn swich, pa še internet iz routerja tud v istega. Zdej pa vse dela. Aja pa še Ip telefons sm iz Vooda potegnu pa dal na swich, pa zdej vse po enem dratu pelem na mašino.
Stvar dela..
:)
Oldie!

buhica1 ::

@Caspy: Prosim razsvetli me ker se na switche in nasplošno mrežo jako malo spoznam... Če bom v navaden switch, ki ima 4 porte štekal not kabel iz porta A in C na Voodu 142 ter kabel v SetupBox ter en kabel do mojega PC-ja bi morala tudi IPTV delati preko ene mrežne kartice ali kako ???

lp Buhica

Caspy ::

Ja tkole nekako to zgleda.
Jest mam tavelk VOOD to je un k ma 8 portov. tazadni trije so multicast, se prav za TV, tapru je za internet vhod, ostali so pa vsi enaki (IP telefon , internet). Ker mam fiksn ip, je obvezn router. Torej gre iz tadruzga porta (B) na Linuxsov router (lohk je kterkol pomoje), iz routerja pa na navadn swich, 5 portn ( al pa ker star router ponucaš tud dela), iz routerja pa na mašino, dve, tri, kolkr jih pač maš v LAN-u. V isti swich pa sm prklopu tud povezavo iz porta (F) VOODa. (G in H) pa mam itak speljan na STB, vsazga na svoj štuk.
Pa dela vse na TV in na PC.
Idin kar ne dela je hitra povezava k so mi jo oblublal, tko da si ne morm prvošt več kokr dva kanala TV + internet. Jim vsak dan težim, pa slabo zgleda da mi bojo popravl.

Če ti še kej ni jasn ti lohk narišem.


pozdrav!
Oldie!

Caspy ::

BTW če kdo ve koko v modem prit, bi bla dobrodošla informacija..
Oldie!

buhica1 ::

@Caspy in vsi ostali: Ali mi lahko kdo pove ali bi ob takšni povezavi kot je na tej skici Klikni za skico na obeh PC-jih z eno mrežno kartico delala tako internet kot IPTV??? V 5 portni switch bi pripeljal iz Vood-a 142 porta A (internet) in C (IPTV) ter na ta isti switch priključil Aminota ter 2 PC-ja...

Zelo malo se spoznam na te mrežne zadeve zato bi prosil za pomoč... Ali ob taki priključitvi gre promet v vse smeri ???

Hvala in lp Buhica

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: buhica1 ()

SasoS ::

Ne, to ne bo špilalo ker si ustvaril krožno povezavo...tisti 5 portni switch mora bit vsaj router ki nima direktno povezanih WAN in LAN portov.

buhica1 ::

@SasoS: Hvala, sem kar predvidal da bi to bila prelahka rešitev... Se pravi da bo na obeh PC-jih delal tako internet kot IPTV rabim v obeh PC-jih po 2 mrežni ter dva switcha (enega za internet in enega za IPTV)...

lp Buhica

Caspy ::

Ja men dela .. pa mam sam eno mrežno pa še telefon... (bom zdele prerisu... pa pošlem)
Oldie!

Caspy ::

Tkole sm raj kr poslikov, pa zravn napisou
servis
pisarna
vood
mislm da bi se mogl vidt, če mal povečate sliko.
Lp.
Oldie!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caspy ()

buhica1 ::

Mater tudi ta kolovrat.net mi ne dela preko T-2 ;( ;(( :'( ...

lp Buhica

SasoS ::

meni dela

jini ::

se je morda kdo že ukvarjal s pridobivanjem izvorne kode FW od komunikatorja? na proizvajalčevi strani ni kakšnih zaznamkov o dostopnosti izvorne kode, pa čeprav se hvalijo, da komunikator poganja linux in drugo odprtokodno programje.

Tical ::

A je komu že uspelo streamat na aminota?
Je sploh možno?

clarity99 ::

s ta zadnjim VLCjem dela streamanje DVDjev odlicno. Odpres DVD, nastavis stream output na UDP 239.1.1.31, port 5000 (ce se ne motim - adventure one), na Aminotu pa nastavis pod preferences, TV size ali nekaj takega Letterbox (ce nimas widescreen tv-ja). Nato na aminotu preklopis na adventure one, kanal 11.

Dela super, edino podnapisov mi se ni ratalo gor spravit.

Tical ::

Super hvala...
Kako pa je z divx... treba pretvorit?

DixieFlatline ::

Se da VLC uporabit tudi za streamanje preko interneta na kak računalnik(če bi imel dovolj uploada seveda), ali dela to samo znotraj LANa?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Dark Angel ::

Dixie: lahko celmu svetu streamaš... ni omejitev na lan :)

Če imaš router/firewall pač odpreš pa forwardiraš porte, drugač pa sam nastaviš output stream...

nejcn ::

fantje, vidim, da vi ze pridno studirate moznosti. Mene pa zanima seldece... a je mozno preko aminota na tv iz racunalnika predvajati mp3je? Namrec v dnevni sobi imam hisni kino in bi potem lahko iz racunalnika preko mreze predvajal muziko v dnevni sobi :)

A lahko kdo to sproba, ce deluje?

Hvala in LP

SasoS ::

je možno. mp3 odpri v vlc-ju, naštimaj stream output in transcoding v mp2 in plaaay :D

Racko ::

kaj pa recimo divx filme?

DixieFlatline ::

Potem lahko recimo prklopem eno web camero na računalnik in streamam ta video babici na njen STB, ki živi v npr. v Ljubljani,ona pa to vid kot navadn kanal na televizorju(če seveda uporabm ip, ki je drugače že od enega drugega kanala)?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

NavadniNimda ::

@DixieFlatline :D
Še vedno obstajajo ljudje, ki pravijo "ja, sej 1 mega interneta je dost, kdo pa rabi več". Jaz pravim, da to pravijo tisti, ki nimajo ne domišljije, ne idej, ne znanja, kako jih spravit v realnost.8-)

ZiXul ::

Zivjo
Nimda se popolnoma strinjam s tabo!

Zdej pa moj problem. Kako naj usposobim IPTV preko istega mrežnega kabla kot Inet? Trenutno imam en router in na njegov WAN port priklopljen Inet. V LAN porte mam pa priklopljen kabl iz IPTV izhoda na VOODu, STB za TV, in dva PCa. Nikakor ne morem usposobiti IPTV tako, da bi lahko gledal drug kanal na PCu kot na TVju. Nekje v tej temi sem zasledil, da je to možno. Kolikor jaz poznam mrežne zadeve se mi tudi zdi možno, saj gre IPTV itak multicas, torej ni važno kakšne IPje mam na PCjih in kakšen je na STB. Inet mi pri tej konfiguraciji dela brez problemov. Pipco imam tudi dovolj odprto, da bi lahko gledal več programov hkrati. Problem je nekje v teh IPjih, ki pa ga jaz ne morem razvozlati, ker lahko gledam isti program kot je na STB ne morem pa preklapljati programov na VLCju, ko je STB ugasnjen sploh ne morem gledati TV na PCju.

Torej ali je sploh možno preko enega kabla imeti obe zadevi? Če je, mi naj prosim nekdo napiše, kaj je potrebno spremeniti. Hvala lepa.

LP,
ZiXul

Caspy ::

Ja se da, ker to sam uporabljam. Poleg tega pa gre po istem kablu tudi IP telefon, pa vse dela..
Priklope si lahk ogledaš nekaj postov nazaj, kjer sem to tudi slikovno podpru.
Probej pa uživej
:D
Oldie!

mango ::

Slike ne vidim, ker mi kolovrat.net ne dela :| . Mi jih lahko pošlješ?

Caspy ::

Kolovrat sam včash ne dela, ker me T-2.njet zajebava 100 na uro, drgač pa mora.. ti bom poslal..
Oldie!

Caspy ::

Hmm.. pomoje, kokr sm uspeu razvozlat tole kar si napisal od telh povezav, si naredu edino napako, ker si STB prkluču na Svich, oz router. taega mam jest posebej pelanga, ker mam itak STB na drugi lokaciji kokr Compe.:\
Lep pozdrav!
Oldie!

ZiXul ::

Caspy kako pa naj potem vse na enem kablu pošiljam, če ne smem met STB na switchu? Mi ni čist jasno kaj hočeš povedat. Jaz mam tudi STB drugje kot PC! Iz tistih tvojih slik se pa bolj slabo znajdem, bi bila kakšna shema bolj uporabna!

Še enkrat moja shema povezav:
- Router (notranji IP je 192.168.0.1):
- na WAN vhod imam povezan Inet iz Vooda
- 4 LAN priključki (switch):
- IPTV izhod iz Vooda
- STB
- 2x PC (IPja sta v 192.168.0.x)

Upam, da je zdej mal bolj jasno in da je moja napaka lažje vidna. Hvala za pomoč Caspy ampak problem še vedno ni rešen. Je morda tudi kakšna težava v VLCju, uporabljam namreč zadnjo verzijo!

Caspy ::

HI!
Zgleda da mi počas klikerji delajo, pa si zdej nism več na jasnem kaj je kaj.
zato sm narisal skico povezave, kot jo imam sam. Mogoče to ni tisto kar bi ti želel, če pa se motim o imenovanju tehnike, me pa prosim popravite
Lp.
Shema
Oldie!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caspy ()

ZiXul ::

Živjo!

Caspy imam zelo podobno mrežno shemo kot ti, samo da jaz uporabljam kar swich v routerju, torej mam jaz vse vezano na router in nimam dodatnega switcha kot ti. Ampak meni še vedno ne dela.

Sem malo gledal tudi kaj se prenaša z Ethereal, ko kliknem na program v playlisti. Moja mrežna pošlje paket na 224.0.0.22, IGMP, V3 Membership Report, vendar ne dobi odgovora. Poizkusil sem tudi brez routerja, torej PC direktno na IPTV izhod na Voodu pa tudi ne dela. Se mi zdi, da imam nekaj narobe v mrežnih nastavitvah. Se morda komu kaj sanja. K mojim zgornjim postom bi dodal, da sem poskusil tudi z drugimi DNS, češrav se mi to ne zdi problem, ker je ves promet multicast. Nimam pojma kaj bi lahko bilo.

Upam, da je komu kaj več jasno. Hvala lepa za pomoč.

ZiXul ::

Živjo!

Jaz mam tako shemo, kot je ta od Buhice klik! Razlika je samo, da jaz pripeljem Inet na WAN vhod na Routerju, ostali so pa navadni LAN porti! Za ostale podatke poglejte moje poste višje.

|bLaD3| ::

Zadnja posodobljena T-2 TV playlista za VLC.

http://www.si-gamer.net/download/tv.m3u

Enjoy :)

mango ::

Živjo!

Jaz mam tako shemo, kot je ta od Buhice klik! Razlika je samo, da jaz pripeljem Inet na WAN vhod na Routerju, ostali so pa navadni LAN porti! Za ostale podatke poglejte moje poste višje.


Ti zdaj dela preko ene mrežne?

Caspy ::

Men dela prek ene!
Oldie!

keeneye ::

|bLaD3|: v playlisto T-2 laho dodaš še PAPRIKA TV:
#EXTINF:0,PAPRIKA TV
udp://@239.1.1.12:5000

|bLaD3| ::

Dodano :)

Caspy ::

BTW, a ma kdo kkšn svoj stream za pofirbcat?0:)
Oldie!

ZiXul ::

Živjo!

Končno mi je uspelo! Sicer za enkrat samo na Linuxu ampak vsaj lahko gledam. Zanimivo je, da nisem na Linuxu nič spremenil, vse nastavitve enake kot na Win! Z Win nastavitvami se bom pa še malo igral tako ali tako pa moram v kratkem na novo naložiti Win, je že leto osorej in pri Win pač je tako. Ta problem je pa že kar načel moj občutek poznavanja računalnikov in z njimi povezanih reči. Hvala vsem za pomoč.

buhica1 ::

Zixul: sem nabavil namesto switcha router (Linksys), priključil internet na WAN, v LAN porte pa PC, STB in izhod C iz IPTV ampak stvar ne dela, VLC kaže samo neke brezvezne kocke (nisem ekspert ampak sumim na krožno povezavo)... A bi z routerjem moralo delati, je kdo usposobil stvar tako, da mu vse laufa po enem kablu in z eno mrežno ???

lp Buhica
««
4 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol tv pretok je, slike ni

Oddelek: Omrežja in internet
122237 (2049) sebas4
»

Instalacija UDPxy na DD-WRT

Oddelek: Operacijski sistemi
2710019 (3438) bimmer-mb
»

Xtreamer - IPTV predvajanje (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Zvok in slika
1019226232 (93904) telexdell
»

SiOLTV updated lista

Oddelek: Omrežja in internet
1715115 (5678) Veron
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380105068 (21435) jurre

Več podobnih tem