» »

ADSL TV @ SiOL

ADSL TV @ SiOL

««
4 / 14
»»

Tito ::

Sedevda je tudi ta možnost, vendar jst to štejem kot NEDELA! Saj mi nič ne koristi taka nezaneslivost! Zato se je treba soočiti s problemom in ga rešiti, dokler nebo SKOS DELALO... Kje pa kupuješ kable me ne zanima, jst sem samo povedal kje jih jst in se mi zdi, da me niso okrog prinesli, je pa vrjetn da je v tisti prodajalni cenej, vendar zarad tega ne bom umru ;).

Tody ::

Novica iz prve roke IP TV štarta 15 septembra, samo očitno res samo za une k so 1 km od centrale :(

bradek ::

kje si dobil te informacije?

Tody ::

Dobri(siol help desk) mi je reuku da štaratajo 15 da majo nasledni teden usposabljanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

bradek ::

Jaz imam drugo informacijo, baje starta 23. v Ljubljani samo :\

flipflop ::

Do naslednjega poletja bo verjetno prišla do nas. Prej pa itak ne morem vzeti,ker mam še kabel en let.

OldSkul ::

Jako bedno da bo v začetku samo v Ljubljani.

shock ::

Saj je tud ADSL bil na začetku samo v Lj. oziroma v centrih večjih mestih. Pol čez eno leto je bil že zelo razširjen.

Double_J ::

Kako pa nej vem kolk sm oddaljen od centrale?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Tr0n ::

Tako, da izmeris razdaljo med tvojo hiso in centralo.

D0h.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Double_J ::

Hočem eno mapo Ljubljane kjer so vrisane. To zadošča.

Tody ::

is it so hard 0 8 0 1 0 0 0 HAlo? jest živim tm pa tm a bom lahko mel IPTV ? Doh sej je zastoj številka :D

matter ::

Ne vem zaqa bi blo samo v Ljubljani. Ok pri adsl kjer je bilo treba drugje potegnit vode, nadgradit centralo je to logično.
Ampak da imam adsl, sem 100 m oddaljen od centrale in nisem iz lj, pa da ne bi blo možno imet iptv je bedarija.
Men ni logično!

DoBri ::

ni to vsa tehnika ki jo rabš za ip tv, matter .. poduči se o tehnični plati in negoduj kasneje :)
Več nas je, manj nas ni.

roCkY ::

Če je to res so očitno Telekomove pipce po državi prešvoh:D .

Gandalfar ::

Kaj ce bi pocakali pol leta, da bo SiOL zaobvladal tehnologijo? Ziher niso sli v vse to zato, da bodo potem samo tisti, ki so 1km okoli central lahko gledali..

potrpite malo :)

matter ::

Dobri: Me pa prosim poduči. Res lepo prosim.

Mate ::

Glede kablov za mrezo.
Obstajata dve "vrsti" kablov UTP in FTP, utp je cat5, ftp je mislm da 5+. Razlika med UTP in FTP je v tem, da je FTP oklopljen (ima zemljo povsod okoli sebe in ga ne motjo zunanji signali) in se uporablja za 1gbit mrezo. Ene verzije majo celo vsak par zick oklopljen. Potem sta pa pr UTPju se dve razliki, in siecr mehki (veczilni) in trdi (enozilni) kabli.

matter: Dost boljs je, ce se na vsako centralo pripelje enkratni signal za vsako tv postajo in je to 8mbit in se potem tam to razdeli na posamezen uporabnike. Ce je to TVS1 v casu dnevnika, ko to gleda recimo skromnih 300 uporabnikov ene cetrale prsparas tocno 2393 mbit pasovne sirine do centrale. Se splaca? ;)

Uporaba dveh ADSL modemov na enem kablu JE mozna. Sem ze videl to stvar delovati. Sklepam da je modem mozen delovati pri razlicnih frekvencah, kar je tudi logicno, samo mislim da ne pri vec razlicnih naenkrat. Recimo ce mas en modem priklopljen direkt na switch, ADSL paket 2mbita pa gor 4 compe ki se prek modema vsak zase PPPoE povezejo s siolom, se jim pasovna sirina teh 2mbitov deli. Tko da ne vem cist tocno, kako bi to potem s temi modemi laufal, k niso sposobni vec kot 8mbit naenkrat.

Upam, da nisem prevec bedarij povedu zdele. Sicer bom pa popravljen, ce sem jih :) .

LP; Mate

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mate ()

MUC ::

FTP kablon NI ..

obstajajo pa

UTP - unshielded twisted pair (nezaščitena parica)
STP - shielded twisted pait (zaščitena/oklopljena parica)

>Sklepam da je modem mozen delovati pri razlicnih frekvencah, kar je tudi logicno, samo mislim da ne pri vec razlicnih naenkrat

Bolj kot je širok frekvenčni spekter , hitrejše je delovanje. Dva ADSL modema na enem ISDNu sta možna, seveda pa si delita pasovno širino, ki je dostopna z dano tehnologijo.

Če bo IPTV + ADSL deloval, se bosta pri modulaciji signalov morala razlikovat, če bomo hoteli imeli recimo 8mbps za IPTV in X mbps za internet -> recimo da ta moja teroija drži.

ToniT ::

FTP - foil screened twisted pair - to je kabel, ki ima okrog paric folijo.

bosstjann ::

ftp kalbi so!!

UTP nezaščiten zvit par
STP zaščiten zvit par (v opletu)
FTP folijsko zaščiten zvit par (v alu foliju + ima ločeno žico za ozemlitev uporabla se za montažo v cevi kjer je el. vodnik ki pa ne moti signala saj je polno zaščiten. ta kabel lahko tudi uzemljiš za še večjo zaščito in varnost )

FTP cable

FTP (foil screened twisted pair) cable is a cable containing multiple pairs of copper wire enclosed in a sheath of aluminum foil. It's used in wiring systems in buildings or other environments where heavy noise adjacent to the wire might cause interference. The foil provides insulation not afforded by UTP (unshielded twisted pair), the most common kind of structural wiring. The disadvantage of FTP is that it requires somewhat more care in "earthing" (grounding) than UTP and electrical impedances must be matched when connecting to UTP. Typically, FTP might be used in a factory setting and UTP in an office setting.

DixieFlatline ::

V LJ zalaufa naslednji teden, v ostalih večjih krajih do konca leta. V manjših krajih naslednje leto. To so novice iz obrtnega sejma v Celju.

Sicer pa na takšni povezavi ne bi blo problem tud 10 televizorjev prklopt in gledat tekočo televizijo :D

link

Neki me jebe opera beta, tko da ne morem linka vstavt. >:D


------------------
by moderator: sem ti jaz vstavil link pa še skrajšal, da ne raztegne foruma

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

pivmik ::

Dostop FTTH ali fiber-to-the-home, mljask to se sliši slastno!
Kdaj pa bo to?
LP, Gregor GRE^

shock ::

Če se ne motim to so govorili že davnega leta 1996. Ta načrt je bil tako ambiciozen da je na kocu propadel. Upamo da bo zdaj kaj boljš in da ne bo rablo plačat alla 120kSIT, da ti naštimajo optiko.

bosstjann ::

jurja pa še jurja naročnine ftth

ke pa ti živiš? (mogoče čez n-let)

shock ::

Saj verjamem da enkrat bomo imeli optiko do bajte, samo do takrat bo nekaj časa minilo. Saj s tem v prihodnosti bomo posledično zmanjšali onesneževanja frekvenc. 4. generacija mobilnih telefonov bo delovala v takem principu da se bo vzpostavil z lokalno mrežo če bo le tako mogoče in bo es tem tud dost manj seval kot današnji GSM in UMTS telefoni.

|GrEgOr| ::

No tisti ki bi radi vedli kaj več o kablih le obiščite to stran: klikni

Kot boste vidli obstaja zelo veliko različnih kablov (tudi CAT6 za UTP).

Sicer pa pustimo casu čas in bomo vidli kako bo zalaufla ta siolova televizija.

DixieFlatline ::

Jutri je štart, pa bomo dobl že kako informacijo od kakega ljubljanskega avaturista :D

shock ::

Danes sem bil na obrtnem sejmu, pa sem šel pogledat ram na Siol. Tista stvarca je čist cool zadevščina. Kar se tiče IR tipkovnice je res, da dobiš zraven. Drugače se začenja šele z naslednjim tednom. Ta teden (sreda) v BOF-u bo novinarska konferenca, saj tako so mi rekli.

Tam sem šel tudi na vizija.siol.net in sem dal lih za pokušino popTV v živo in sem pogledal v statistiko kjer ti piše kakšno povezavo imaš, kar 1GB pipico so imeli. Bolj natančno je pisalo "Bitna širina > 1000Mbps".

Tarzan ::

Hehe, meni tudi piše da mam 100Mbit ADSL priključek.
Fora je v te, da imam mrežno kartico in kabel, ki to podpira ;).

danielka84 ::

ok, danes sem sel na celjski sejem, samo da bi videl tole zadevo kak deluje.
torej imajo set top box ki je naveden par linkov gor, le da ma se zraven tipklovnico.
Torej imas nekaksen meni kjeer imas razvrscene programe po vrsti: otroski, angleski, zabavni, glasbeni, znanstveni... , in pod vsako skupino je ena kopica programov. Izberes jih z tipko select, sistem lahko upravljas s tipklovnico, ki ima vgrajeno kroglico za premikanje kurzorja ali z smernimi tipkami ter daljincom, na katerem tudi lahko upravljas kurzor ali se premikas z smernicami.
Na voljo so tudi radijski programi...
Potem je se ena zelo ql tipka, ki se imenuje WEB :\
To je nekaksen net, samo sem lahko brskal po siolovi strani in preveril svoj email pri siolu..
Polje ki je bilo namenjeno vpisovanju naslovov, "ni delovalo" - ko sem hotel kaj vtipkat mi ni dovolilo, delale so samo pike (.) ..
Drugace glede kvalitete.. POP tv je bil nekam cel bluran, medtem ko so kanali kot so discovery chanell, mtv, viva plus bili fenomenalni - slika cista, ostra, brez kaksnih kock - kot na digital TV. Ceprav moram priznat da je slika medtem ko sem bil tam enkrat "zastekala" za kaksno sekundo in pojavile so se kocke velikosti 1x1 cm, a le za kaksno sekundo v pol ure.. nevem kaj bi tole bilo.

skratka, ko bo mozno da bi lahko imel tole stvarco, si jo bom vsekakor omislil.

lp

wishmaster ::

Sanjajte o kakšni novi tehnologiji v roku 2 let. Adsl TV bi lahko brez problema delovala na dveh TV,samo tisto škatlo bi morali zamenjati.Kdo bo pa tako butast da bo kupil še en isdn in en ADSL,da bo lahko gledal Tv.Te dosti ceneje pride digitalna satelitska in piratska kartica.Siol je pač monopolist.Tu je ista fora kot ta da lahko imaš ADSL samo preko ISDNJA.

Imam še eno vprašanje: Ali lahko pri ADSLU uporabim drugi modem (jaz lahko dobim Sagemovega) ?

shock ::

Samo kaj, ki bo v prihodnosti digitalne satelitski dekoderji imeli viacces 2(saj mislim da je neki podobnega), z nevem kaksno (128) bitno dekodiranje. Pol bos moral kupit nov sat dig. sprejemnik in novo piratsko kartico. BTW še zdaj iščejo ključ za viaacces 2 (6 mescev iščejo).

matter ::

Jah tole kodiranje res počas suxa :(
Seca2, Viaacess2 ...
Tko ne bo šlo več :((

Tody ::

bo treba originale kupit (: Sej za viacces so kao DC naredl samo jest nisem pol dobil nobenga e maila več k sem se kao prijavu da bom pomagal razbijat kodo (:

iration ::

Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Soprano ::

Uff... moram rečt, da sem zelo razočaran nad njihovo IP TV ponudbo. Ali drugače - tresla se je gora, rodila se je miš =(

Slika me na Celjskem sejmu ni impresionirala, za 3.100,00 Sit pa ga (vsaj pri nas) lokalni kablaš z osnovno + digitalno TV ponudbo pelje scat >:D

Soprano

krneki ::

Zanimivga je samo 5 discoverijev (pa p0rn, kukr za koga).

matter ::

HEhe tam kjer lokalni kablarji obljbljajo postavitev kabelskega omrežja pa je to vsekakor interesantno.
Zanekrat nas še digitalna sat, predvsem Premiere gor drži :), ampak tut tle ni svetle prihodnosti.
Tak da VIVA LA IPTV :D

DixieFlatline ::

Men se pa ne zdi tolk slabo, saj pri nas v Kranju ponujajo ene 45 kanalov, od tega veliko bednih in to za 2900 na mesec. Tko da bi se mi to kar splačalo.

shock ::

ja nevem kaj nekateri hočete. To je za marsikoga dosti. Zame to je absolutno je, saj kablske TV v naši okolici ni mogoč. To IP TV bom kar z veseljem si naročil. Upam, da ste si ogledali siolovo stran.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shock ()

DoBri ::

Edini res moteči stvari, ki pa ju žal lahko štejemo v tem primeru skoraj za "višjo silo" sta oddaljenost od centrale [ki se pa jo seveda da popravit ako bi bli ljudje zainteresirani] in pa nepopravljiv maximalni prenos adsl, ki dovoljuje pač le en prenos na enkrat - torej praktično le en ekran. Drugače je zadevca res super zastavljena!
Več nas je, manj nas ni.

Gandalfar ::

Nisem nasel vec informacij o online placevanjih.. je o tem ze kaj bolj konkretnega znanega?

kopernik ::

online placevanjih?

bradek ::

Ahiles ::

DixieFlatline kanalov je ene 50 sam od tega jih je ene 10 panorame pa uni oglasni kanali torej je ene 40 programov za 2.9k sej sem jim ze mal prek mejla zatezu da je sioltv zanimiva ponudba in ce ne bojo dodal se ene 50 (zanimivih programov) da komot zamenjam -net sem tud zamenja(free adsl)l tko da za tvjem tud ne bom jokal ce bom zamenjal.

Zadne cajte dodajao sam ene panorame v zadne 3 mescih so dodal ene 3-4 panoramske kamere ki nimajo nobene ceze sam da se lohka hvaljo kolk kanalov majo v ponudbi.

kopernik ::

Ja, sem prej površno prebral in sem mislil, da bo online samo sklepanje dodatnih storitev, ne pa tudi plačevanje racunov. Torej bolj stvari okrog papirologije in ne financ.

DoBri ::

Moje osebno mnenje glede popolne elektronizacije finančnih poslov v svetu je v prvi vrsti skeptično. Šele ko bodo tisti, ki so začeli rasti gor z internetom [5 let nazaj] dosegli neko starost upokojitve, bo zadeva možna. (kako naj nek penzionist posluje elektronsko ko pa vsakega prvega dvigne vse kar ima in skrije med trame na podstrešju?) Četudi bo zadeva možna kmalu, jo bo zaradi strahu uporabljalo le malo uporabnikov. Največja težava pa je to, da kolikor gre naprej tehnoligija varnosti, prav tako napreduje hekanje. In to dejstvo praktično ne omogoča prepričati povprečnega delovnega človeka (le zaradi lenobe?) postaviti težko prislužen denar na kocko.
Več nas je, manj nas ni.

lalan ::

A je pod video na zahtevo mogoče mišljeno,da ne bo več treba hodit v videoteke?

CaqKa ::

to ne...
pomeni pa to da lahko video naročiš in pač posledično pač ni treba it v videoteko.
««
4 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380105135 (21502) jurre
»

Siol tv in kakovost slike

Oddelek: Omrežja in internet
496365 (4829) Tilen
»

kabelski internetnet VS. ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
876724 (5045) Soprano
»

IP-televizija na Slovenskem

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
484626 (4626) boom-bar
»

IP-TV

Oddelek: Omrežja in internet
251941 (1350) Tody

Več podobnih tem