» »

IPTV na PC: STB vs. VLC

IPTV na PC: STB vs. VLC

««
10 / 10
»
»»

ChiefThunder ::

zdravo!

imel bi eno vprašanje; sam sem že nekaj let naročen na t2. na začetku sem imel tudi iptv, potem sem jo odpovedal. vseeno sem lahko tv še vedno brez problema gledal na računalniku (na tv pa ne več). v tem smislu sem imel free tv. ma kdo podobno izkušnjo?

nekega dne so me zaradi zamude pri plačilu izklopili iz neta, vendar sem bil hitro nazaj na liniji. vendar mi iptv na računalniku po tem izklopu ne deluje več, oz deluje precej počasi. mi lahko kdo razloži v čem je fora?

tnx
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

KoMar- ::

Nisi naročen na TV in sprašuješ, zakaj ga ne moreš gledat? Kaj misliš, zakaj?

ZGI ::

Vidim da je tema rahlo zamrla, jo pa bom jaz dvignil :)

A ima kdo zadnjo listo za T2 programe ?

Hvala... ;)


http://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=3&t...
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZGI ()

~Panter~ ::

Živjo.
Še jaz z enim vprašanjem.
Nisem prebral celotne teme, ampak me zanima, kolk more bit
računalo zmogljivo, da lepo predvaja preko VLCja TV programe?
Namreč, imam en malo starejši laptop, IBM T23, v katerem tiktaka P3 1000Mhz
pa mi v VLCju programi štekajo ...
Je kaj narobe s kakšnimi kodeki?
Gor so naloženi XPji, so pa že malo v letih ...

Imam sicer še en projekt v mislih, bo mogoče kaj bolje.
Kolega bi namestil na identičen IBM še enega linuxa s programom
podobnim kot XBMC media player ... Bi se tam dalo kaj bolje poštimat zadevo?
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu

flier ::

Za mpeg2 bi moralo biti vec kot dovolj. Meni je lepo predvajalo na predpotopnem laptopu s P3 600MHz.

Phantomeye ::

Vprašanje...
Danes sem testno poskušal streamat nek film na amino in na tv..... Ampak je kockasto. Zakaj? Mar ne bi moralo biti domače omrežje like superfast?

ganimed ::

Možnosti sta najmanj dve:
- ali si streamal film, ki je kodiran kot xvid, potem prihaja do kockanja zaradi prekodiranja v Mpeg2,
- ali pa nisi streamal na prazen kanal. Nekateri kanali so namreč samo navidezno prazni, pa v ozadju teče nekakšen stream, kar povzroča kockanje.

alen1 ::

Pozdravljeni!

Mi lahko kdo pove kako se dan nastavit IPTV na PC-ju za tuštelekom? In sicer na omrežju telekoma slovenije ne tuštelekomovem omrežju. Baje, da sta IP-ja različna.

jELKO ::

Zdravo!
Tudi sam imam doma internet+TV od Tuš Telekoma in me zanima, kako dobim naslov komunikatorja (Motorola VIP1910), da bi potem nastavil tadrugo mrežno za gledanje TV-ja preko PC-ja? Poskušal sem s postopkom, kot je napisano na Siol-ovem forumu, pa ni šlo, saj program PocketMon ne dobi Source IP - (povezava PC-ja z Motorolo gre samo preko CROSSOVER UTP kabla)!

Glede na to, da ima podoben TV komunikator (Motorolo) tudi T2 me zanima, če ima kdo to poštimano in kako je poštimal?

Hvala. LP

jELKO ::

Takole, danes sem še malo poiskušal, pa star še vedno ne deluje.
STB motorolo sem povezal preko CROSSOVER UTP kabla z računalnikom in s programom PocketMon sem dobil naslednje zadeve:

UDP 10.128.31.31 (IP mrežne) - 10.128.255.255
-------------------------------------------------------------------
STB je bim na SLO2
IGMP 10.128.131.249 - 224.0.0.2
IGMP 10.128.131.249 - 239.255.4.2
IGMP 10.128.131.249 - 224.0.0.2

Spremenil kanal na STB-ju na SLO1
IGMP 10.128.131.249 - 239.255.4.1
--------------------------------------------------

Če prav razumem je 10.128.131.249 naslov mojega komunikatorja, dobim še en naslov 10.128.128.1 - ta pa mislim, da je od serverja. Kot že rečeno, je IP mrežne nastavljen na 10.128.31.31 (maska 255.255.0.0) in ta naslov sem vnesel tudi v VLC. Glede ma rezultate sem poskusil odpreti naslov udp://@239.225.4.1:1234 v VLC-ju, pa ne deluje.

Zanima me, če so to sploh pravi naslovi, kako dobim IP-je od programov in kje dobim številko port-a(npr: 5000)? TV je od Tuš-a na Telekomovem omrežju, operacijski pa WIN7.

Prosim za pomoč. LP

ZGI ::

a imaš 2 mrežne u računalniku in prek ene net prek druge pa TV? Če ne, potem rabiš na tist kabel kot je TV komunikator prklopit en switch. iz switch-a gre en kabel v TV komunikator drugi pa v 2 mrežno v računalniku, v vlcju se nastavi še IP kartice in to je to...
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

alen1 ::

Sam imam tudi IPTV na telekomovem omrežju, pa mi ne uspe odpret nobenega programa. Port pa mislim da je 1234.

jELKO ::

Imam dve mrežni. Prva je za net, tadruga pa je za TV. TV imam speljano iz modema na switch in od tu naprej en kabel na STB in en na tadrugo mrežno. Kot sem omenil na mrežni sem nastavil IP 10.128.31.31 in to tudi vpisal v VLC. Potem pa je problem, ker mi ne odpre nobenega programa vsaj pod naslovom (239.255.4.1-SLO1), ki sem ga dobil s PocketMon-om. Zato tudi sprašujem, kako dobim IP-je od programov. Tega sem dobil tako, da sem spreminjal programe na STb-ju in gledal kaj se dogaja s paketi. A je potrebno še kaj nastavit gateway?

@alen1:
Port pa mislim da je 1234.
Mogoče, da je ta port samo na Tuševem omrežju in je na Telekomovo omrežje drugačen?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jELKO ()

jELKO ::

Zdaj sem poskusu z naslovom udp://@239.225.0.1:1234 (prej udp://@239.225.4.1:1234) in se je ob tem začela slika na TV-ju kockat. Na VLC-ju pa še vedno nič. Sem slučajno blizu?

alen1 ::

Isto meni! Starši so gledali tv, pa so mi rekli da je začela zadeva trokirat. Uporabil sem pa tvoje ugotovitve (IP-je) te kateri si prvo napisal. Kaj imaš pa ta ip 225 ali 255?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alen1 ()

ZGI ::

Play lista za siolTV bi se moral dobit na siolovem forumu kakor tudi navodila za nastavitev in uporabo IPTV z VLC-jem. Na xDSL morte bit pozorni še na to s kolikšno hitrostjo se vam modem sinhronizira s centralo, (pri optiki ni teh problemov) in sicer če imaš 2Mb net in IPTV (nekje med 2 in 4Mbit, kolikor sem zasledil) bi to pomenilo vsaj 4 do 6Mb sinhronizacijo modema.
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

jELKO ::

@alen1:
Kaj imaš pa ta ip 225 ali 255?
Pardon napaka 239.255.0.1.

@ZGI: Vem, da se play lista za SiolTV dobi na njihovem forumu. Sem proval tudi s Siol-ovimi IP in negre.

Tudi IP-ji za TUŠ IPTV so podani na Tuš-evem forumu in so v rangu @239.10.30.n:1234 (n=1-100), sam so ti IP-ji za TV na Tuš Telekomovem omrežju in ne tako kot imam jaz, na omrežju Telekom Slovenije. Zato me zanima, kako pridobim te IP-je, saj na Siol-ovem forumu je že podana playlista (oz podana v Aditeja TV) in ni opisan postopek kako se jo pridobi - če sem morda spregledu, mi prosim podajte link. Danes sem klical na TUŠ (z izgovorom, da mi je šel Tv in bi rad gledel preko PC-ja dokler je Tv na popravilu), če mi lahko povejo IP-je od programov pa so rekli, da jih ne vejo :) in naj poiščem po netu!
Imam pa internet 4/0,5 in IPTV - mislim, da tukaj ni stvar povezave, saj če deluje: internet + IPTV na STB-ju, bi moralo tudi internet + IPTV na PC-ju.
Bom se še jutri malo igral in upal, da se mi kaj use*je!

LP

alen1 ::

Tudi sam imam identično povezavo in kot sem že omenil sem na Telekomovem omrežju in mi ne uspe vzpostavit IPTV na PC-ju na noben način. IP-ji so drugačni nevem kakšni čkam še na odgovore, potem je v igri tu tudi port 1234, ker tudi verjetno ni enak.

jELKO ::

Takole, zadevo sem uspel poštimat!

@alen1: Rabiš MulticastTV. Na teh straneh najdeš tudi navodila kako povezat komponente med sabo (v bistvu enako kot pri SiolTV). To je tudi vse kar potrebuješ, saj ima program že playlisto od Siol-a, ki je na srečo kar ista kot za TUŠ na omrežju Telekom Slovenije in kar je še boljše, imaš veliko več programov (ŠportTV-1, ŠportTV-2,HBO,... in po večini še ostali, ki so dostopni Siol-ovim uporabnikom) in EPG :).
Jaz sem imal probleme še z WIN7, saj je na Visti vse lepo delalo. V WIN7 sem moral še spremenit nastavitve za Firewall (potrebno je bilo odpret promet na Publik omrežju).

Problem se mi pojavi pri hkratnem gledanju na TV-ju in PC-ju, saj se slika kocka (verjetno premanjhna širina).
Zanima me, če kdo ve, kako je pri Tuš-u za 2xTV (da lahko spremljam dva programa hkratno). Pri Siol-u je drugi TV (brez komunikatorja-STB) zastoj. A to velja tudi pri Tuš-u?

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jELKO ()

alen1 ::

Pozdravljeni imam še eno vprašanje. Zakaj naprimer ko imam priklopljen STB vmesenik za TV in istočasno priklopljen še pc MulticastTV mi ne deluje pravilno vse je v kockah. Gladko mi deluje samo, ko gledam na pc-ju in TV-ju isti program.

Opkow ::

Ali ce imas enega od teh izklopljenega ne?
Tvoja linija je presvoh za streamanje dveh razlicnih kanalov hkrati. Ce pa na obeh gledas isti program, se pa tehnicno gledano streama samo en kanal naenkrat in zato ni kockic.

alen1 ::

Kako pa deluje potem na 2 STB-jih? A oni kaj pojačajo linijo? Se da to kako uredit da bi delovalo tudi na pc-ju?

Opkow ::

Nic nisi napisal pri katerem providerju si. Vendar kolikor se spomnem pri SiOLu dajo avtomatsko moznost za 2 streama hkrati. Tako, da se bojim, da je problem v tvoji povezavi do ponudnika. Upam, da se motim. ;)
Kako dalec si od centrale?

Vsekakor poklici ISPja, pa ga vprasaj, ce se da kako urediti. :)

alen1 ::

Sem pri tuš telekomu, vendar na omrežju telekoma slovenije. Možnosti so še enega vmesnika mislim da za dodatnih 5EUR na mesec.

sonador ::

Situacija je naslednja:imam modem za tripple play na njega priklopljen router(DHCP).Želel bi pa gledat iptv na prenosniku(MulticastTV) preko wireless-a .

Zanima pa me če bi se dalo kakšne nastavitve poštimat da bi mi zadeva delovala normalo preko Wireless-a.V mislih mam predvsem forwardiranje portov na routerju ki je priklopljen na VLAN mrežo od modema.Sicer mi dela ampak se zatika pri nekaterih programih bolj pri drugih manj.Probal sem tudi z xbmc-jem preko kabla(UTP) pa mi zelo slabo dela - zgleda da je vgrajen player slabo napisan za streamanje?.

Torej zgleda da je odvisno tudi od playerja kak zadeva teče, čeprav sem nekje prebral da nja bi 54Mbit preko wirelessa bilo premalo saj so teoretične hitrosti manjše.Ampak vseeno se mi zdi da bi se nekje še dalo nekaj poštimat .

rebro ::

Pozdravljeni!

Ker nikjer, tudi na Slo-Techu ne dobim navodil za konfiguriranje(odklepanje) mojega Amino STB-ja (A103 ali A110) za Siol TV, me zanima, če je morda kdo že kontaktiral proizvajalca in od njega dobil kakšna navodila? Mislim predvsem na odklepanje programov. Če kdo ima, ali se lahko zmenimo preko ZS?

Hvala in LP

Zako ::

Hi, mene pa zanima a se da gledat iptv brez naročnine na iptv od T2. Imam optiko 10/10, pa iptv ne bi zelel imeti naroceno.
Zako je zakon!!!

shock ::

Ja se da, samo pol bodo gotovili, da uporabljaš IPTV in ti bodo zaprli multicast streame.

Zako ::

potem pa vzamem se 1 stb in osnovni paket, pa itaq lahko gledam vse kanale na VLC-u?

lp
Zako je zakon!!!

OldSkul ::

To bi šlo ja.

bushi ::

Zakaj mi nekatere oddaje in nadaljevanjke na kanalih N24, Sat1, Kabel1 štekajo, ko jih gledam preko VLC ali MulticastTV... Ve kdo kaj je treba storit?

Rač:
Windows XP
Intel Penritum 4, 3,20GHz
1,5 GB Ram
Sapphire Radeon X300SE
... In den Tränen suchen wir Beweise unserer Sehnsucht und geben uns nicht dem Schmerze hin sondern zeigen sie vor. ...

primozzzz ::

Zelo offtopic: En butast vprašanje mam.. Mam kartico SKY Star 2. Bi se mogoče prek nje kako dal to povezat na STB, da bi pač šla povezava od tam na PC, namesto da mam na digitalno satelitsko, ki signal vleče prek krožnika.. Ponudnika za TV mam amis, ki pa zaenkrat nima možnosti ip tv na PC 8-O
NI PODPISA

OmegaBlue ::

Ne, sky star je DVB-S kartica.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Looooooka ::

Hmm...glede na to da VIP1003 podpira razne BeeSmart TV firmware...a je ze kdo kupil VIP1003 oz lepo povozil T-2jevega?(amino baje te nastavitve in morebitne firmware update downloada glede na nastavitve v DHCP serverju).
Se pravi bi blo teoreticno mozno imeti nek image gor, ki bi dobival listo programov in program direktno s T-2jevih streznikov brez, da bi imel zaklenjen vmesnik.
Sam enga geeka s prevec cajtom bi se rabl seveda :)
««
10 / 10
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol tv pretok je, slike ni

Oddelek: Omrežja in internet
122237 (2049) sebas4
»

Instalacija UDPxy na DD-WRT

Oddelek: Operacijski sistemi
2710020 (3439) bimmer-mb
»

Xtreamer - IPTV predvajanje (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Zvok in slika
1019226239 (93911) telexdell
»

SiOLTV updated lista

Oddelek: Omrežja in internet
1715116 (5679) Veron
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380105069 (21436) jurre

Več podobnih tem