» »

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?

««
7 / 34
»»

Tilen ::

tnx ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

car ::

Sem kupil Traxdata DVD-RW samo enga za probo. Na njem pise da je 4x jaz ga pa lahko snemam samo z 1x hitrostjo.Imam pekac NEC_2500A pa se mi mal cudn zdi to. Ponavadi sm lahko vse rw-je snemal z 2x.
Tole mi je izpisal v programu DVDinfoPro:

Media Information
Region information N/A not a DVD-VIDEO
Media code/Manufacturer ID RITEK000V11A
Format Capacity Not Formatted
Free Blocks 411107328
Free Capacity 4.38GB(4.71GB)
Book Type DVD-RW
Media Type DVD-RW
Media Id Code Speed 1.0x 1385KBps
Available Write Descriptor CLV 1.0x 1385KBps
Write Strategy Speed 1.0x 1385KBps
Data area starting sector 30000h
Linear Density 0.267um/bit
Track Density 0.74um/track
Number of Layers 1

Me zanima ce kdo ve ali je sploh original ali ne.

jurcy ::

No da še jst napišem glede tehle DVD-jev v JAE-tu ki so 25 kosov po 2700SIT(Verbatim).So ok dvd-ji samo konec je neberljiv(npr. sem zapeku bourne identity 2cd,hellboy,con air in pa the passion of the christ 2cd in je 2cd pri passion of the christ neberljiv).Tudi sam sem ugotovil da so Verbatimi bolsi oni v škatlci oz posebi pakirani:D .

Ker me je tvoj post malo oz kr shrljiv post prestrasil sem se spravil kopirat 1 dvd na disk. zapecen je do konca, porocam ce bo kaksen error.

Sem pa med drugim ugotovil da se mojega Lite-On SOHW-1213S da z novim FW pripravit tudi do peke s 16X!Ta varianta je sele v testni fazi, glavno je da se da in to uspesno. Se pa vprasam, kdaj bodo pri nas 16X mediji ? 8-O

DVD skopiran na disk BP, glede na to da se bojim za podatke bom probal se prekopirat kaksne 3 DVDje preden stvari zbrisem z diska. Mimogrede zapekel sem 17 DVD-jev teh z Jae-ta in so vsi zaenkrat delali BP. Res pa je da nisem verify-al fajlov na DVD-jih. Bom se malo poigral in spet porocal.

lp,

Tilen

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Caligula ::

Mogel bi ti tud kake 8kratne medije na 16krat pect, ker to proizvajalci zarad pomanjkanja 16kratnih medijev pr dolocenih medijih nacrtno dopuscajo, ce v testih ugotovij, da je to OK. Poglej na Liteonovi strani za 16kratni pekac za katere medije to dopuscajo. Proizvajalci to ponavadi napisejo. Benq je. NEC mislim da tudi.

Quikee ::

Verbatim v JAE niso fake. So MCC samo jih izdeluje Moser Baer India, ce so Made in India ali CMC ce so Made in Taiwan. Pravi MCC mediji so Made in Singapore in so tudi boljse kvalitete kot ostala. Pravzaprav so to kr dobri mediji pac tu pa tam kateri slabse kvalitete na koncu (Do zdaj sem mel 1 tak primer pri Verbatim DVD-R Made in India).

Dr_M ::

ja dvd+r verbatimi so res bl bogi....pomaga ce peces z 2.4x :)
al pa ce zapeces ene 4000MB. dvd-r se mnogo bolje obnesejo, kot ze kaze moj k-probe scan na prejsnji strani.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Poglej na Liteonovi strani za 16kratni pekac za katere medije to dopuscajo.

Tega pekaca se sploh ni ;) Bil na Lite-ON :) Ta, ki ga imam je zadnji.

Pocak se kak teden. Sam naceloma sta in Benq in NEC qul. Sam se vedno- ce si normalen bos raj kupil se en disk-Hitaci Deskstar 160 giga za 22 jurjev. Se bolj splaca. Pol pa sele DVD pekac. Sam to velja, ce ti mozgan racionalno vlece. Tko sm jz naredu.. DVD pekac vrgu vn pa to nabvu. Ko bojo pa tanovi pocen pa spet pekac. K verjem, ce mas ADSL nimas velik za pect.

MEDENA ::

če imaš ADSL = veliko za pečt :D

sploh pa DVD-R moviez :D

Caligula, razlog za nakup je bil poln 120 GB disk filmov.

Tilen-si kdaj pomislil na DELETE? K ce mas ADSL lahk vedno spet cuzas dol. K niti ni 100 dobrih filmov.
Mam se dost filmov na CDjih pa jih nikol ne rabm. Raj mas 120 giga disk pa se 160 giga disk pa ti ne zmanjkuje placa.

Sm si najprej ze reku, da bo moj naslednji pekac sele Blue ray zadeva sam zgleda, da bodo tud teli tanovi tanavadni ze kr OK pa tud dost pocen.

Sam mi pa lahk verjemes, da se filmov pa igrc,.. nekak ne splaca pect. K itak je sprot dost novih zadev. Je sicer res, da so se DVDji pocenili pa je zarad tega recmo OK pekac sam pol res raj tele iz tanove serije. K trenutni modeli majo vsi kake pomanjkljivosti.

moj DVD+R pack je made in INDIA

isto MCC02

OK pekac sam pol res raj tele iz tanove serije. K trenutni modeli majo vsi kake pomanjkljivosti.

Saj sem napisal da imam trenutno oz ne vem ce si razbral iz oznake, najnovejsega Lite-On -a ? :)

Men je cist ql. Pa mi niti malo ni zal da sem ga kupil. Za ta denar bi lahko dobil en 160Gb disk ampak sem se raje odlocil za pekac in mislim da sem se pametno odlocil.

pa mimogrede, zapekel sem 17 medijev Verbatim iz Jae-ta bp.

Moji DVD-R si main in Taiwan, DVD+R pa made in India.

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Kar se ideje o nakupu trdega diska namesto DVD pekača tiče, verjetno ni neumna za mnoge- pač glede na potrebe.

Velikokrat je boplje, če imaš iskani podatek na disku kot na tam nekem DVDju.

A vsaj zame je backup na kak bolj trajen medij od časa do časa nujen in takrat mi DVD pride zelo prav.

Sedaj imam na stroju dva RAID-5 polja, povezana v en logični disk (700 GB + 800 GB=1500 GB)

Preden sem polji spojil v en "disk", sem imel na drugem, tedaj neuporabljanem polju varnostno kopijo prvega.

Ker tovrstnih stvari v življenju še nisem poskusil (dodajanje fizičnih diskov v volume group., širjenje logičnega diska in širjenje reiser filesistema na njem), sem moral nekam zbekabpirati parsto GB podatkov.

Zapekel sem mislim da sedaj že več kot 100 JAEtovih Verbatimov in rešil problem. Po Murphyju že zato ker sem naredil backup ni bilo pri posegu na disk NOBENIH problemov. :D

Kar se pomankljivosti sedanjih modelov tiče, jih pri delu ne vidim. ND2510A dela super. 8x brzina pečenja ploščkov mi povsem ustreza in je v praksi zelo blizu 16x (par deset sekund gor ali dol) sploh pa itak vedno pečem z deklarirano hitrostjo in ta je za omenjene Verbatime 4x.

Če ali ko se bom denimo odločil za masovno pečenje DVDjev (da bi recimo izdajal revijo na DVDju ali kaj podobnega) potem bom MOGOČE razmišljal o hitrejšem modelu, pa tudi to ni ravno gotovo. Hitrejši modeli bi bili veliko glasnejši, greli bi se veliko več in delali bi veliko več težav pri pečenju. Pečenje štirih DVDjev hkrati pri 16x hitrosti verjetno ni ravno trivialno...

Ravno danes sem skočil do JAEta po extra 20 cakeov teh DVD+R ploščkov in po 20 DVD+RW ploščke, ki jih prodaja za samo 451 SIT...
(VERBATIM DVD+RW medij 120 min LIVE IT! 120 min tall box).
Razen tega, da je v trapasti škatli, stvar dela O.K. Peče se sicer s samo 2.4x hitrostjo,a te zadeve itak počnem vedno v ozadju in se ne sekiram preveč za hitrost pečenja...
On the journey of life, I chose the psycho path.

AtaStrumf ::

Evo po tem kar sem prebral tule sem kupil 4 pite po 25 Verbatim DVD-R medijev v Jae-tu. So Made in Taiwan in upam, da so v redu, drugače sem stran vrgel 10800 SIT. To je sicer noro poceni za 100 DVD-R-jev, glede na to da sem do sedaj zadnje dva meseca na mesec kupil po 15 Traxdata DVD+R-jev (DVD-R se niso hotli pečt v LG 8x pečki; še spozna jih ne -- celo winse mi zamrznejo, tako da je potreben hard reset) po 350 SIT na komad, torej za 1/2 denarja za skoraj 7x manj medijev. Res, da so bili v škatlah, ampak so bili v Jewel škatlah, ki kaj dosti ne pomagajo (so predebele), tako da sem kupoval CDR-je v slim škatlah, da so mi ostale za DVD+R-je, ker če jih posebej kupiš so predrage. Razen če jaz česa ne vem. Do sedaj sem jih videl po 45 SIT na komad, kar je smešno, če stane CDR v slim škatli 100 SIT.

Bom sprobal enga pa poročam.

BTW: Američani kupujejo DVD+/-R medije po takih cenah kot je tale akcija v Jae-tu že 100 let.

ja normalno....

jae je uvozil ceu tavelik kontejner cake-ov, zato take cene.

za info RITEK G04 DVD-R/+R 4X na newegg 100kom 39$...oziroma 49$...kar znese 100SIT na enega...

maš pa no-name medije po 0.3$....sam tole 2700 za 25kom ROXORS...

posnel 5 dvd+r ...made in india MCC 002....vsi OK :D

TribesMan ::

Jest kupujem DVD+R od firme Platinum. Dobi se jih v TechTradeu in kostajo okoli 260SIT na komad... Drgac koda je pa RICOHJPN04 in se zelo zelo dobro razumejo z LiteOni tako pri 4* kot pri 8*...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Hm cudno moj lite-on se ne razume dobro z RICOHJPN. Najboljse se razume z MCC. V BOFu prodajajo MAXELL medije za 380 SIT.. Glede na to da so YUDENi je cena se kr ql =) Ah komaj cakam na NEC 3500 da pride v Slovenijo. Sn bral quick review pa je speko MCC 8x DVD-R pr 12x hitrosti s total PIF 3. Pa Verbatimov DVD+R DL pr 4x hitrosti s total PIF 63.

Evo sem sprobal prvi Jae-tov Verbatim DVD-R Made in Taiwan iz 25 kom. tortice in je vse kot mora bit. Posnel sem skor do konca in je bila hitrost peke in preverjanja točno to kar mora bit. Pri preverjanju tudi ni bilo nobenih napak. Medij je brez problema spoznal/predvajal tudi Pioneer DVD-ROM. Skratka A O.K.

haha, tudi pri Mimovrste so zgleda skapirali da se Verbatimovi mediji dobro prodajajo. Smesno se mi edino zdi, da v oglasu pise da lahko na medije pisemo s 4X na sami sliki pa je deklarirana hitrist 1x/2x. JE ze kdo sprobal tiste medije? Tudi skatla ni enaka... Me prav zanima kako se obnesejo,, tvegal pa ne bom, ker so tisti z Jae-ta cist ql. >:D

doom3 ::

DVDR Mediji
Princoti budget ze za 79 Sit/kom 8-O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: doom3 ()

res hude cene

tiste DATAWRITE RED V3 4X se splača vzet...delajo 8x na nekaterih pekačih..

Ma Princo se 50 sit ni vredn.. Riteki so kr ql.. keri pa so datawrite red v3 ?

Urajmal ::

Dans sem hodil malo po metroju in opazil 25-cake DVD-R škatlo za celih 5 eurov (1200 SIT) 8-O

Firma?

Brainstorm ::

Kok ste pa kej z sky mediji zadovolnji. Okol 15 +-r sem jih zapeku z plextorjem px 708a brez problema, tut pogledal tistih 15 filmov in zdej sta dva mesca okol in glej ga zlomka nobedn od teh ni več berljiv oz. sam do določene meje, ne v plextorju ne v samostojni komponenti ne v liteonu in aopen dvd-romu, zakaj. So mogoče švicarji vgradili časovno self destruct kodo v medij he he.
A še ma mogoče kdo podobne izkušnje s to švicarsko kvaliteto?
Čist taprve medije ki sem jih zapeku pa so bli Mmore po 650 sit pa še pa vsi delajo, vsaj učerej so še, tut z jae-tovimi akcijskimi verbatimi nimam nobenih problemov ne z + in ne z - , dvd info mi ne pokaže zaenkrat nobene napake na verbatimu, me pa zanima kok bo čez čas.

Zgodovina sprememb…

To tudi mene skrbi, kaj bo s temi mediji čez čas, ker itak da stvari, ki jih gor dajemo niso za takojšnjo uporabo in marsikdo tudi arhivira pomembe stvari gor, recimo slike ali pa domači video in če to gre v PM, jih ubijem ;(.

Skrbi me ker za razliko od CD-jev, kjer je najhujš, če se ti olupi/opraska od zgoraj imamo pri DVDR-jih drug problem. Snemalna plast je med dvema plastema plastike in pri nekaterih medijih se vidi, recimo na sredini, da se obe plastiki nista zlimali čist neprodušno, kar lahko pomeni, da se bosta lahko čez čas ločili in pa, pa vse kar imaš gor :'(.

Mogoče sem malo paranoičen, a vseeno me malo skrbi trdoživost DVDR medijev, sploh cenejših. K sreči nimam nobenih SKY DVDR-jev (imam pa ogromno CDR-jev). A je še komu odpovedal kak DVDR, ki je na začetku delal OK?

jest vem da se SKYov ne dotaknem vec....
bom naredu kprobe scan pa boste vidl...

Tilen: ne vem neka čist tretja firma je bla ...

Kdaj pa bodo kaj na prodajnih poličkah se pojavli DL DVD±R-ji?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Urajmal ()

Če se ne motim sem zadnjič videl Vertbatim DL DVDR-je v Jae-tu, samo, ne vem zakaj, nisem pogledal kolk je cena.

verbatim DL so u jae 3300 sit pa neki drobiza za 5 komadov.

CaqKa ::

meni sky dvd-r delajo vredi.. nobenih problemov do zdaj.. mam pa še zaloge iz onih čisto prvih serij.. tak izpred kakega pol leta...

tok tok

Tad3j, cenaj e ubijalska. Ne splaca se.

takle rata skymedia po pol leta....
btw...kprobe je ene 3 mesce nazaj kazu 5x mn napak.

nero cd/dvd speed

A mi lahko nekdo razlozi tta graf prosim? Pa tudi drugi nevejo vsi kaj pomeni pomoje. A PI more bit cim manjsi PIF pa cim vecji al kaj? Ma ne vem.

Take me out of that confusion.

Tnx.

oboje je boljs da je cim mn.
najboljsi mediji so tisti, ki majo PI pod 1 in PO (PIF) okol 0.01. to je res odlicna stvar.
tm nekje do PI 20 in PO 0.1 je zelo dobr.
PI 50 in PO 0.5 je se uredu. 100/1 je solidno....kar je pa vec, pa zna ze tezave delat. ceprov PI nekje do 150 in po do 1 se lohk dela ql.
kar je cez 200 je pa....za podstavek..... :)

tuki je ena zelo dobra razlaga

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Eh... vse kaj je pod 280 PI 4 PIF oz. od KProbe 2.2.5 dalje vse kaj je pod 280 PI 32 PIF je ok (Maksimalna vrednost, ne povprecje).. To velja za vecja obmocja na disku in pa pr 1x hitrosti, ce je samo en spic se je vse ok. Po navadi se pa testira z 4x hitrostjo in tudi ce presega to vrednost se zna bit vse ok (odvisno pac od predvajalnika samo vsi naj bi brali DVD medije pod to vrednostjo BP). Po moje je najbolj vazno PIF.. sem mel medije tudi do 400 PI pa zelo malo PIF pa je vse delalo in se dela OK medtem ko mediji z visokim PIF niso delali recimo na DVD komponenti. Ta test ti pove tudi dosti o tem kak dolgo bo DVD drzal, saj PI PIF pomeni napake na mediju.

no jest govorim za povprecje. ksne posamezne spice niso pomembne, problem je, ce je konstantno visoka napaka.

torje zdaj sem se 1 medij z jaeta stestiral :

average PI = 13.21
Average PIF= 0.02

Torej dober medij. Zaenkrat. (testirano na 4x hitrosti)

Zgodovina sprememb…

A se še za katere druge medije ve, da tako počasi umirajo? Morda SmartBuy?

Jaz pa se vedno opazam pri sebi in kolegih., da Kprobe blage veze nima z delovanjem v praksi. Skratka zguba casa.
DVDspeed je boljsi za vsaj priblizno idejo kako se medij bere.

Kprobe je pa k loterija-enkrat lep scan pa so povsod tezave z branjem, enkrat pa totalen crap pa grozljive krivulje pa je medij povsod perfektno berljiv.

Caligula: zato pa sm naredu kprobe scan, pa se nero cd/dvd, tko da ni dvoma...

Hm... meni je Kprobe do zdaj vedno prav trofo tam ko medij potem ni bil berljiv. Sej ce je konstantna napaka ni problema... ko pa zacne narascat zelo hitro pri pi in pif pa potem medij ni bil berljiv v komponenti na tistem mestu.. Vecinoma se to tak dogaja samo na koncu ali pa na zacetku medija ce uporabljas dobre medije.

Kak te lahko reces, da KProbe nima veze z delovanjem v praksi? Sej pa ne predvideva al pa kak izracuna kje se zgodi napaka ampak ti pove tocno kje se napaka zgodi pri branju iz medija. Zakaj pa ni to zanesljiv test je pa za to ker je test veljaven samo za pogon v katerem ga testiras. Pa kak gredo krivulje v KProbe-u nima veze, glavno je, da so vrednosti pod mejo in ce pi in pif naenkrat ne poskocita v visave za dalj casa.

Tudi test branja diska z nero cd/dvd speed ni zanesljiv test, ker ti tudi pove kako se bo medij odnesel v trenutnem pogonu.

glede nero cd speeda....kar v mojmu pogonu ni delal dobr, tut drugje ni delal dobr. ne v drugiv dvd pogonih, niti v komponentah ne.

Eno mal zakomplicirano vprašanje: A bi delali xvid filmi posneti na DVD-R(recimo 5 filmov) na običajni dvd komponenti ki odkodira tudi xvid ???

seveda, zakaj pa nebi? :)

CaqKa ::

tad3j malo si preberi prvi post v [DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave pa tabelo čekni...

nevem zakaj ampak nekak imam občutek da so dvd+rw mediji mnogo bolj kvalitetni od kakšnih dvdr vsaj kar se obstoja tiče...
mam sonyjeve, verbatimove in philipsove dvd+rw...

Hehe ma sej ne recem da ce tebi slabo izpade test, da potem drugje potem dela ok.. po navadi je ravno obratno ker pekac medije, ki jih je sam zapeko najboljse bere (razen nec 2500 vcasih =) ) .. Sej jaz tudi testiram s kprobe pa nero cd/dvd =) Na splosno velja slab kprobe = slab nero cd/dvd graf = slabo predvajanje vsepovsod.
««
7 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34528114 (13065) e-marko
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496102997 (27506) nuclear
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282387 (1678) dean444
»

dvd taiyo yuden

Oddelek: Kaj kupiti
131750 (1554) Quikee
»

Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )