» »

mednarodna matura..

mednarodna matura..

malal ::

zanima me..kako je vaše mnenje o mednarodni maturi in morebitne izkušnje glede tega, sam program poznam, zanima pa me bolj osebno mnenje o temu tipu mature..

hvala..


lp.

m.

||_^_|| ::

zadeva je enostavna, če misliš it študirat ven že na začetku potem se to rabiš, če ne je brezveze.

demoness ::

Ni res, crtica, ne rabis mednarodne za v tujino. Te pa malo lepse gledajo.

In ni brezveze. Jaz sem maturirala na mednarodni na GIMB v Ljubljani leta 2001, in moram reci, da je bila to ena najboljsih odlocitev v mojem zivljenju. Nobenega piflanja slovnice pri slovenscini, celo pri anglescini ne, ampak to je ze nekaj drugega, ker sem se za anglescino prestavila k razredu tujcev - malo tezje, samo knjige smo brali in pisali eseje, ampak neprimerno bolj zanimivo.

Najboljse pri celi stvari je to, da imas lahko tako wacky kombinacijo predmetov za maturo kot je bila moja: fizika, francoscina in filozofija. (da sem se izognila vsem piflarskim predmetom0:)) Ne vem, mogoce so zdaj zaceli spet tlacit po paketih (da lahko vzames samo doloceno kombinacijo predmetov), ampak ko sem bila jaz, se ni bilo. Slaba stran tega so obcasno cudni urniki, ampak je vredno.

Anglescine se pa ne bat, ker se takoj navadids, se vsi so se. Zelo dobro je to, da sistem ze zelo spominja na faks. Nic vec tresenja, kdaj pisemo, kaj bo, ce ne pisem toliko in toliko,... jaz sem imela recimo matematiko (na visjem nivoju) povprecje kontrolk okrog 60%, pa sem potem maturo pisala 6 (od sedmih, prevede se pa v 5). Navadis se biti samoiniciativen. Ce se pa ne mores tega navadit, pa nimas tam kaj iskat.

Kako naj se izrazim... malo bolj svobodno je vse skupaj. Ni tako okostenelo. Ni se ti treba vec (toliko) ukvarjati s stvarmi, ki te ne zanimajo, ceprav se interdisciplinarnost podpira, in vecinoma ugotovis, da tudi tisto, kar te prej ni zanimalo, ni tako slabo. Ena najboljsih stvari je bila pa filozofija. Na navadni maturi je filozofija prav zalostno zapostavljena. Mi smo se pa, imam obcutek, celo kaj pametnega naucili. Pa ne recitirati letnice in definicije pojmov.

Tudi CASa se ne bat - to se kar naberejo ure. Pa se malo za spremembo je dobro.

In nenazadnje, srecas druge take "malo bolj cudne" :D ljudi... Skratka, meni je mednarodna neverjetno ustrezala - ampak moras biti "tak clovek". Tezko povedati. Po moje da sama zase ze ves, ce ti to ustreza. Je pa tudi vsako leto kaksen, ki se ne more in ne more navaditi. No, ampak jaz jo lahko samo priporocim. Pa definitivno pojdi na informativca.

No, upam, da ti je tole nakladanje kaj pomagalo. Ce te pa se kaj zanima, pa vprasaj. 0:)
Don't you want to die, walk beside me evermore,
Don't you feel alive, like you never felt before...?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alamut, Krasni novi svet - Matura 2003 SLO (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Šola
25033880 (13837) Machete
»

Zakaj se večina maturantov najbolj boji slovenščine ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
11925047 (18972) m0LN4r
»

Matura 2007 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
19915978 (9368) monster-x
»

Matura 03-04 (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
846370 (4702) BaRtMaN
»

"Bedastoce" v srednji soli (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1158864 (6942) glinik

Več podobnih tem