» »

študij

študij

Longinus ::

Lep pozdrav !

imam eno vprašanje glede študija

sem dijak strojne šole pa bi se rad naslednjo leto vpisal na fri pa bi me zanimalo če se bodo pojavili večji problemi ker nisem študiral na srednji elektro računalniški šoli ,ker nimam te osnove ? ali bi se lahko brez problemov vpisal ?!

Hvala vam vnaprej


Bronson

frenk ::

uradno ni problemov, problem bo le to da ti snovi ne poznaš in boš mogu bol delat

|CyGNUS-x ::

Mislim, da to nima kakšnega pomena. Vendar pa moraš narediti maturitetni tečaj, da se lahko vpišeš tja.

LP
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

Longinus ::

baje lahko pridem na šolo če imam poklicno maturo + 5 predmet pa seveda da bom zbral dovolj točk da se bom lahko vipsal.Upam pa da nebom potreboval točke je dosti lažje za mene pa za mnogo druge
Da pa bom moral več delat sem pa nekako pričakoval :)

Gre se mi zato ker nimam večje osnove iz programiranja jave ,c++
Je možno dobit kje kake knjige pripomočke za to temo ? kar bi mi seveda dosti pomagalo

Phil ::

Problemov ne bi smelo biti ker se pri vseh predmetih predpostavlja da nimaš predznanja in se začne z osnovami. Se boš pa moral bolj učiti.
LP

frenk ::

|CyGNUS-x: ne rabiš maturitetnega tečaja

bronson: predlan je bla pomoje omejitev nekje okoli 68 točk...boš pa mogu kar fajn delat, ker se bojo po snovi, ki naj bi jo znali, na hitrco sprehodil

cman:teoretično se predpostavlja ja...ampak ko sem šu jest iz srednje rač. na vsš strojni fax se je pričakoval, da večino znamo...no ja vseno si šel lahko na govorilne ure, ampak to pa noben ne hod

Gandalfar ::

Saj obstajajo knjige in sosolci, se pac usedes kaksen vecer vec za knjigo in nastudiras. Vazn, da znas brat in postevanko. Ce ti pa kaj res ne gre pa vprasas kaksnega sosolca.

flipflop ::

Saj se tudi na računalniški šoli ne učimo jave ali c++,pač pa prva tri leta pascal,letos pa delphi. Ampak neka osnova je,ja.

egomez ::

Če nimaš predznanja ni to večji problem, saj ga nima večina gimnazijcev. Bo pa treba malo več delat.

Longinus ::

opala 68točk je kar nekaj za moje pojme se bo pač treba malo bolj učit za poklicno maturo .Upam pa da nebo omejitve.Mislim pa da si rabil samo lani točke za vpis .
Verjetno bo res treba it v kako knjižnico ali knjigarno pa si nabavit par knjig da bom saj malo vedel hehe zakaj se gre .
Saj je še nekaj časa do vpisa tak da se še lahko pripravim .

frenk ::

flipflop: jah ampak osnove programiranja pa poznamo ane...pa c++ smo tud delal:)

egomez: ne morš se primerjat z ostalimi...če se primerjaš tega fax ne nardiš


bronson: omejitev pomoje da bo, glede na to da je letos ni bilo, se bo folk vpisal in jih bo preveč...literaturo za računalnitvo pa išči raj na netu;)

cahahopie ::

Zdravo!
Jaz sem pa študent FERI v Mariboru, sem 1. letnik in morm priznat, da je v prvem letniku kar mnogo preveč matematike, glede nato, da me edino kar me na faksu veseli - programiranje. Prvi semester imamo C++, drug semester pa Javo. Zanima me torej, kateri faks je boljši FRI v LJ ali FERI v MB oz. prednosti/slabosti, kam bi se vi odločili iti.
Zanima me, ker mi je nekako dalo vtis, da smo po tem končanem faksu nič več in nič manj kot le programerji. Moj življenski cilj vsekakor ni tičati v prenatrpani sobi z ducat zakopleksanimi programerji in razvijati računovodske programe, ter kasirati cirka 150-200 000 sit mesečno. Za ta študij sem se odločil, da bi imel opravka z računalniško grafiko, umetno intiligenco, izdelavo iger, želim povedati... več kreativnosti, tudi nekaj umetnosti, ambicioznost, napredek. Jezi me to, da več ali manj lahko končaš kot tisti, ki je hodil na kako srednjo računalniško oz. še slabše... se je iz kakšnih bukvic naučil programiranja (prej pa kvečjemu obiskoval kako ekonomsko šolo). Da ne bi narobe razumeli, nič nimam proti tem ljudem, jezi me samo to, da je po 5 letih zajebancije lahko konec enak.

mainman ::

Za tebe, ki se bojiš ker si iz strojne: Tudi jaz sem prišel iz strojne pa nisem imel nobenih problemov z računalniškimi predmeti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mainman ()

cahahopie ::

Če misliš name, sem hodil na gimnazijo.

Longinus ::

no to pa rad slišim
Zgleda da je res vseeno kakšno srednjo šolo imaš moram rećt da mi je to zelo všeč hehe .Bom pač moral malo več garat kot pa drugi ki že imajo neko osnvo programiranja.

Me pa še zanima kaj je bolj interisantno visokošolski študij ali univerzitetni .Kateri študij ti omogoća več za nadaljno življenje?

@cahahopie
kaj si potreboval točke za vpis ?

dejc2 ::

Če nisi še nč programiral, ti priporočam da kar začneš, ker drugače ga boš dobr nastradal in boš 1 mesec gledal kot osel v vrata.Pa ne dalat tistih primirov k so v knjigi, ker iz tako lahkih primerov se ne boš velik naučil, na predavanjih pa tut, si lahko ogldaš mal forume iz faksov, pa boš vidu o čem govorim.Najbolj se boš nauču, če dalaš tiste vaje k na straneh od faksov, kjer so primeri, pa vaje narejne, knjiga je bol tako, da se naučiš res samo osnove in nič več.

LP Dejč

Longinus ::

no hvala za vse nasvete
Vidim da se bomo res morali spravit k delu pa si poiskat tudi kakšno pomoč če bo nujna hehe pa seveda upam da bo potekla matura po mojih želja brez kakšnih večjih težav ampak to si verjetno vsi želijo ki letos pišejo maturo .....

Microsoft ::

Neki, kar se dela na Elektro UNI MB: klik


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Longinus ::

kot sem zasledil lahko samo 3 x manjkaš pri rač.vajah če večkrat manjkaš je predmet negativen hmm pa me zanima če je to pri vseh predmetih tak (obvezna prisotnost ) ali ne ?

Microsoft ::

Sam pri računalniških vajah je tak.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Longinus ::

jp to sem hotel slišat
Kam bi te prišli če bi morali redno hodit hehe hmm no saj verjetno tak bom , če pa ne pa saj na začetku ,mislim pa da itak redno hodi :D
Kaj pa mogoče veste kdaj izide novi razpis za to šolsko leto ali pa da je že zuni pa še jaz nisem opazil ???

Microsoft ::

MAl smo se o tem kle menl: klik

Drgač pa če sm si prav zapomu, pride to van 15. januarja.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FRI (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šola
22146328 (33848) awy
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
13747691 (45173) Jan987
»

Programiranje... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
635461 (4447) Roadkill
»

Zdej pa še FE

Oddelek: Šola
282802 (2377) Microsoft
»

A se je kdo letos prijavo na FRI (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
1047933 (6033) grmek

Več podobnih tem