» »

"Bedastoce" v srednji soli

"Bedastoce" v srednji soli

1 2
3
»

pingec ::

nam so rekli na gimnaziji (koper) da se bomo na maturo pripravlali v 4. letniku in ne tud 3.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Gandalfar ::

ja .. prej te bodo pa 3. leta ucili stvari, ki nimajo sploh nobene zveze z maturo ane..?

Vse kar v 4 letniku naredis je, da prvo polovico leta vzames snov, ki jo je potrebno vzet za 4. letnik nato pa v drugi polovici leta s tabo ponovijo vso potrebno snov za maturo a to bolj skozi teste saj ni casa, da bi ti se enkrat odpredavali vsa 4 leta.

A se vam zdi, da je rezultat na maturi toliko boljsi samo zaradi 2 dodatnih ur pri dveh izbirnih predmetih v 3. letniku?

Ziga Dolhar ::

king, potemtakem ti predlagam tri leta počitnic, pa se vrni v šolo v četrtem letniku.

Kdor ta izjave, da se na maturo "pripravlja" v nekem kasnejšem letniku, razume dobesedno, pa kljub temu hodi k pouku ... ja, tega človeka je težko razumet ;).
https://dolhar.si/

pingec ::

ne vem zdi se mi da sem prebral da je nekdo reku da se pripravljajo na maturo zadna 2 letnika pol sm pa jst reku kaj so nam rekli drgacpa nimam pojma kaj matura zahteva
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

T0RN4D0 ::

pripravljaš se pač vse štiri letnike... sej gimnazija je v bistvu samo priprava na maturo ;)

pa itaq na gimnaziji vse najdeš.. tud take ljudi, k bi mogoče mal pomišlju, če bi jih sploh spustu na kterokol 4letno šolo :\
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Legend(SLO) ::

Ah dejte no, skoraj vsak bi lahko gimnazijo naredil za salo.


Itak sej ni problem narest. Problem je anrest z 4. Če maš pa tolk dnarja, da si pol še študij izplačaš pol nipanike pol ej u easy. Ker je med dvojko in trojko ogromn razkorak. Pa pol med šterko pa petko.

Se do nedavnega se je na Bezigradu dalo popravlajti vsak test tako da se je boljsa ocena upostevala.


Do nedavnega? Že 1,5 leta ne več. pa tut a si ti kdaj vidu une druge roke od 50% prfoksou? Pa če maš test težk da je pouprečje v klasu s povprečno oceno 4 pa še mal 2,3 pol pa drug rok nč laži šezmer ni u easy met 4. Aja pa to so bli pr ful prfoksih pol kr roki za pozitivno oceno. Ker so samo redki primerki ki so kdaj pisal več kt 2.

pripravljaš se pač vse štiri letnike... sej gimnazija je v bistvu samo priprava na maturo

OK to so pač delen buče. Na maturo se usa 4 leta prpraulaš sam pr treh predmetih. eni se tut pr drugih dveh drugi apč šele odtakrat, ko je tak predmet na urniku 2 ali 3 letnik.
krneki

T0RN4D0 ::

niso buče. OK, nekaj je za ''splošno znanje''. samo kaj mi bo splošno znanje biologije v detajlih? ok, za kontrolno se bom tolk naučil, da bom dudu 3, pol da sem še vprašan, pol pa sam da čimprej pozabim hudiča! >:D

matematika brez parih let priprav bi bla po mojem kr ežka na maturi... če ti je že blo enkrat jasno, je pol veeelik laži spet naštudirat pred maturo! :)



aja, pa da je vsak sposobn nardit gimnazijo... grem stavit glavo, da je 0 % mojga osnovnošolskega razreda ni sposobno... zato jih je tud velik šlo lepo na triletne programe... pa vč takšnih ljudi poznam, ki bi mogl kr dolg čakat na prvo dvojko v gimnaziji, če ne upoštevamo predmetov kot so telovadba, informatika, likovna... :8)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

DavidJ ::

Na gimnaziji moreš pridobiti 4 stvari:

- Delovne navade. Definitivno najpomembnejša zadeva. Le dovolj neumni mislijo, da so dovolj bistri, da bo bodo lahko fakulteto naredili z golo logiko.
- Znanje slovenščine in pravopisa.
- Znanje matematike. Ne kot temeljni pogoj za vse naravoslovne, tehnične in tudi nekatere družboslovne viskokošolske programe, ampak predvsem kot možnost abstraktnega mišljenja.
- Aktivno znanje vsaj enega tujega jezika.

Vse ostalo, vse, se da kasneje naučiti.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

DoloresJane ::

"Na gimnaziji moreš pridobiti 4 stvari:"

Seveda jih morEš, morAš jih pa ne. Tu je razlika med tistimi, ki jim potem po večini gre in tistim, ki jim ne. So tudi izjeme. :)

DavidJ ::

Če zanemarimo napako, ki jo je v prejšnji post prineslo narečje, in jo popravimo v "moraš" (morati, ne moči), dejstvo o "štirih zadevah" ostane.

Redke so fakultete, kjer se lahko v prvem letniku naučiš v celoti vse to (poleg rednih študijskih obvenosti). Ali bolje, povej za eno. Bi nekdo, ki je končal le osnovno šolo, štiri leta (z intelektualnega vidika) gledal v luft, sedaj raztural v prvem letu strojništva, matematike, računalništva, fizike ...?
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

hruske ::

Dejstvo je, da nekdo ki _cel_ dan gleda u luft, ima ob prihodu na fakulteto pred sabo veliko mocnejsega nasprotnika.

DoloresJane ::

davids - malo poklicne deformacije je prišlo vmes, nisem mislila nič slabega. Tudi mene kdaj zanese in napišem kakšno slovnično nepravilnost.

Take fakultete ne poznam. In dokler ti nisis napisal svojega tudi nisem poznala človeka, ki bi dejansko sprevidel smisel srednjega izobraževanja. Zaradi tebe bom sedaj ponoči mirneje spala. :) Resno me namreč najedajo bedarije, ki jih poslušam od srednješolcev med vožnjo z avtobusom. Če bi vsi odnesli od SS samo to, kar si napisal, bi bilo fino. Žal niti tega.

Vprašanje pa je, če bi te 4 točke pripomogle tudi k čustveni "pismenosti" ljudi. Tako pa je ob tistih bedarijah, ki jih poslušam tudi veliko groženj profesorjem in ljudem, ki te srednješolce kakor izigravajo. Morda bi morali spoznati, da je njihovo življenje v njihovih lastnih rokah. Tako tisto, koliko se pustijo izigravati kot tudi tisto, koliko bodo kasneje obžalovali, da niso v šoli več naredili zase.

Sicer pa je najbrž za večino bralcev Slo-techa moj post navadno nakladanje, zato bom nehala. :)

Legend(SLO) ::

ja evo dobr, da ste tle usi pametni, da je na faksu teži. Jst poznam dost folka k bi znal povedat, da je najbl zajebana sredna šola faks pa lažji in mn stresen.

Drgač pa ja rečmo no da sm spregledu. Ni problem v prezahtevnosti GIm ampak v tem, da ma dan sam 24 in en usaj 48 ur, ker če bi meu 48 ur pol bi še res lahko 8 ur spau 8 ur sedeu v šoli in se 10 ur dnevno uču 2 ure porabu za prehrano in 4 za treniranje. Tko pa nekak ugotovimo, da zmanka ur in potem ne greš v šolo, ker se učiš ješ med učenjem spiš mn kt 5 ur dnevno (za viknd 9 ur) in po 2 tednih tazga hiranja mislm, da še noben k trdi, da je ful lahko ni vidu kako zgleda člouk pol po dveh tednih.
krneki

DavidJ ::

Prednost študija je v tem, da je za tiste, ki se sekirajo za vsako oceno, manj stresen, ker je vse napovedano vnaprej, noben dvom "ali bom danes vprašan" ne lebdi v zraku in podobno. Tudi prisotnost na predavanjih je bolj fakultativne narave. Snovi je več in zahtevnejša je. Res pa je, da se snov specializira in se učiš praviloma le tisto, kar te zanima.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Legend(SLO) ::

Kar se men tiče že od 3 razreda osnovne šole naprej je use napovedan in nisi nikol kr iz lufta uprašan.

glinik ::

Vidim, da je ta tema postala lokalna, nič zato.

Glede šolstva in tako dalje ... , jaz pravim da je za vse odgovoren učitelj. Učni program gor ali dol, vse se da nekakor poklapat. Na faxu imam vse možne tipe ljudi, ki predavajo. Zagotovo lahko rečem, da jih vsaj 50% če ne več ni, sposobna predavat oz. snov študentom predstavit na čim bolj enostaven način. Perfoski že vedo kako in kaj.Sem pa že velikokrat imel občutek da se jim enostavno ne da. Za perfoksa moraš bit rojen, tako kot moraš bit rojen za zdravnika. Ista figa. saj je konec concev sam predavatelj, učitelj odgovoren kako bo potekal pouk v njegovem razredu.

Lep primer. Slovenščine nisem imel nikoli rad, že od OS dalje. V 6. razredu smo dobili neko mlado učiteljico za SL, imeli smo jo do 7. razreda. SL sem imel v teh dveh letih 4 in 5, pa še priznati moram da sem jo dobesedno vzljubil. V 8. razredu smo imeli neko staro omo, še njenega priimka se spomnim GRAJNC jojojojojojj. Saj mogoče je ta gospa v "normalnem" življenju čist OK. Samo v šoli ... joj kako smo jo sovražli!!!"##%&(/)(=! Od kakrat dalje si nisem nikoli več opomogel, SL je in tudi bo zame večni tabu.

Moja zgodba pač in sigurno nisem edini. ŽAL ;(

Lp
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira srednje šole - Računalništvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6014621 (12309) amacar
»

katero srednjo šolo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6310388 (6983) Janac
»

Čopki in sponke na zdarvstvenih šolah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12220067 (17261) Pithlit
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
13747757 (45239) Jan987
»

Izbira šole (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
528154 (7377) Klemenn

Več podobnih tem