» »

Lokalno prezračevanje z okni - Schüco VentoTherm Twist

Lokalno prezračevanje z okni - Schüco VentoTherm Twist

tt2 ::

Vem, da je bilo že veliko govora o prezračevanju, vendar še nisem zasledil razprave o sistemu Schüco VentoTherm Twist, ki omogoča prezračevanje preko oken. Zanima me, ali ima kdo izkušnje s tem sistemom oziroma pozna koga, ki ga ima vgrajenega? Sam bom kmalu začel graditi hišo, projektant pa mi je močno odsvetoval vgradnjo centralne rekuperacije in namesto tega priporočil lokalno rekuperacijo. Sedaj raziskujem možnosti in na spletu naletim na zelo različna mnenja o obeh sistemih, zato sem glede teh zadev precej zmeden, saj uporabniki podajajo skrajna mnenja tako v pozitivno kot v negativno smer pri obeh sistemih. Živim na vasi. Nekega hudega hrupa v bližini ni. Je pa res, da občasno v bližini kurijo z drvi. Trenutno razmišljam o lokalni rekuperaciji, kjer bi namestil ene 4-5 teh naprav. Ne predstavljam si, kakšen hrup ti sistemi povzročajo, še posebej, če bi rekuperator imel nameščenen v spalnici. Pri tem me zanima tudi prej omenjen sistem Schüco VentoTherm Twist. Vesel bi bil, če bi lahko dobil kak odgovor uporabnika, ki ima izkušnje s to napravo.

starfotr ::

Precej neumen bi bil, če ne bi vgradil centralnega rekuperatorja v novogradnjo.

bm1973 ::

Še bolj, če bi ga sploh vgradil ;).

Čisto O.K. je brez...

Tody ::

Me prov zanima zakaj ne rekuperator? Moja izkušnja je da v novogradnji ki so dobro narejene zrak ne kroži... Mel en mesec pokvarjeni rekuperator sredi zime pa se je orng čutil. Seveda takega ki vrača vlago.

Te zdeve ki so vgrejene v okna, so lahko dobre al pa ne odvisno koliko povleče skozi in koliko rabiš prezračevati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prezračevalni sistem z rekuperacijo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
57678276 (1606) Gambino
»

Lokalni Rekuperator (strani: 1 2 3 )

12234799 (1782) freesty
»

Prezračevanje stanovanja v hrupnem okolju

463006 (1085) tony1
»

Poceni in dober rekuperator (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28690902 (18753) barracuda
»

Prezračevanje novogradnja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

34879450 (19647) edi123

Več podobnih tem