Forum » Loža » Prezračevalni sistem z rekuperacijo
Prezračevalni sistem z rekuperacijo

stara mama ::
temni_princ je izjavil:
Ima kdo izkušnje s tem tipom rekuperatorja?
Meni izgleda nerodno velika škatla, ki najbrž prezrači samo prostor v katerem se nahaja, ali se motim?
Vrjetno je pa boljša on cevnih glede izkoristka.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Vanquish ::
Navadno prezracevanje in navaden rekurperator (ne glede na to ce je lokalni ali centralni), dela na nacin da daje zunanjo vlaznost notri. Torej pozimi je zunaj suh in susi (v prehodnem obdobju morda ok, potem pa je hito presuho), poleti je zunaj vlazen in vlazi (torej dela kontra klimi).
Imas pa entalpijske rekurperatorje ki probajo ohranit notranjo vlaznost (torej da pozimi prevec ne susijo in poleti prevec ne vlazijo). Sam lokalni entalpijski najbrz ne obstajajo. Ko pa centralnega kupujes pa za Slovensko klimo vedno hoces entalpijskega
Skratka tudi entalpijski ne bo odvajal vlage poleti, bo pa vsaj probal ohranit kar je klima odvajala, namesto da dela kontra klimi glede vlage
centralnega prikljucis na klimo, ki ti zrak razvlazi in ohlaja in mas reseno
Lonsarg ::
Ali je locena klima ali integrirama je locena debata (integrirana je definitivno bolj udobna ko ni koncentriranega pihanja klime v 1-2 prostorih).
Se vedno hoces entalpijski rekurperator ker ti da boljse razmerje suhost vs hladnost. Pac vse klime podhladijo glede na idealno razmerje suhosti/hladnosti, navadni neentalpijski rekurperator to le se poslabsa.
Se vedno hoces entalpijski rekurperator ker ti da boljse razmerje suhost vs hladnost. Pac vse klime podhladijo glede na idealno razmerje suhosti/hladnosti, navadni neentalpijski rekurperator to le se poslabsa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Spock83 ::
Gradim mansardo 110m2. Montažna. V utility sobi bi imel https://www.veto.si/stiebel-eltron-notr...
Ima kdo izkušnje? Všeč mi je, da je toplotna in prezračevanje v enem in ni zunanje enote.
Ima kdo izkušnje? Všeč mi je, da je toplotna in prezračevanje v enem in ni zunanje enote.
tony1 ::
Zdi se, da so Švabi nad hrupom TČ zrak voda v naseljih dokočno popizdili, gotovo upravičeno.
Glede na ceno izgleda zadeva korektna, zanjo so delali reklamo tudi v firmi enih malo dražjih masivno skeletnih novogradenj na ključ (ime mi je zal ušlo iz glave)...
Praktičnih izkušenj pa tle gor verjetno nimamo, smo preveliki reveži. (Če boš nabavil se obvezno kasneje javi z izkušnjami!)
Glede na ceno izgleda zadeva korektna, zanjo so delali reklamo tudi v firmi enih malo dražjih masivno skeletnih novogradenj na ključ (ime mi je zal ušlo iz glave)...
Praktičnih izkušenj pa tle gor verjetno nimamo, smo preveliki reveži. (Če boš nabavil se obvezno kasneje javi z izkušnjami!)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
borut_p ::
Se vedno lahko zunanjo enoto "obleces" v rešetke, ki usmerjajo hrup. Mislim da bom to kmalu pri sebi naredil, ker se mi zvok odbija od garaze direkt v dnevno. Popizdis
miko22 ::
Vanquish ::
Ali je locena klima ali integrirama je locena debata (integrirana je definitivno bolj udobna ko ni koncentriranega pihanja klime v 1-2 prostorih).
Zraven entalpijskega imam se od Zehndera sistem za vlazenje tako, da lahko uravnavam vlago
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Lunos z veliko izgubo, je sploh še zanesljiv??? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8981 (2809) | temni_princ |
| » | Lokalni Rekuperator (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 38254 (5237) | freesty |
| » | Prezračevanje stanovanja v hrupnem okoljuOddelek: Loža | 3756 (1835) | tony1 |
| » | Poceni in dober rekuperator (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 97198 (25049) | barracuda |
| » | Prezračevanje novogradnja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 85657 (25854) | edi123 |