Forum » Problemi človeštva » Menjava telefona - banka
Menjava telefona - banka
feryz ::
Neverjetno, a resnično. Kot da sem se preselil v prejšnje stoletje.
Ko sem pred dvemi leti menjal telefon, S22 na S23, sem vse štiri banke lahko preselil sam. Vse skupaj mi je vzelo 5 minut.
Lani potem nisem menjal, ker je bilo brez veze, letos sem se odločil da bom.
Prejšnji teden sem dobil telefon, najprej preselil vse, kar se telefona zmenita med sabo.
Potem sem spremenil csc, naložil wallet, ključ in poštimal še ostale vse aplikacije, ki so pod geslom ali drugo obliko prijave.
In potem ... se lotil prve banke. Poslovno najbolj nujno rabim.
Sam, preko neta, ne morem več (nobene več od štirih).
In že pri prvi treščil ob oviro. Kodo v spletni banki še dobim, maila ne.
Čeprav zatrjujejo, da je vse prav, mail je pravi, maili mi normalno delajo, vse kul, ampak jaz kode ne dobim.
Niti ob prvi, niti ob drugi, niti ob tretji ... zahtevi.
Zdaj poskušajo peš. Čeprav sem digitalno podpisal več zahtev, mi pošiljajo neke papirje, ki naj bi jih podpisal, da mi nekako dostavijo te dve kode. Nimam pojma, kako jih bodo. Verjetno z enim črncem, ki bo prijahal na oslu in mi osebno to izročil.
Telefon je pa že osmi dan v predalu, kot tak, neuporaben.
Skratka, stagnacija digitalizacije je osupljiva. Dokler nekaj dela, dela, ko ne dela več, je konec. Nihče nima pojma, zakaj nekaj ne dela, čeprav naj bi delalo.
Da tega, da je fehtarjenje ljudi za neke "usluge", ki jih skozi položnice 10x preplačaš, popolnoma sramotno.
In če zanemarimo, da smo šli iz konja na osla, se pravi, iz urejanja zadev preko spleta v lastni režiji, na napol ročno z ljudmi, ki jim ni nič jasno. Najbrž rabijo tudi v banki brezvezno delo, s katerim zaposlujejo fikuse, ki drugače ne bi imeli kaj početi.
Ko sem pred dvemi leti menjal telefon, S22 na S23, sem vse štiri banke lahko preselil sam. Vse skupaj mi je vzelo 5 minut.
Lani potem nisem menjal, ker je bilo brez veze, letos sem se odločil da bom.
Prejšnji teden sem dobil telefon, najprej preselil vse, kar se telefona zmenita med sabo.
Potem sem spremenil csc, naložil wallet, ključ in poštimal še ostale vse aplikacije, ki so pod geslom ali drugo obliko prijave.
In potem ... se lotil prve banke. Poslovno najbolj nujno rabim.
Sam, preko neta, ne morem več (nobene več od štirih).
In že pri prvi treščil ob oviro. Kodo v spletni banki še dobim, maila ne.
Čeprav zatrjujejo, da je vse prav, mail je pravi, maili mi normalno delajo, vse kul, ampak jaz kode ne dobim.
Niti ob prvi, niti ob drugi, niti ob tretji ... zahtevi.
Zdaj poskušajo peš. Čeprav sem digitalno podpisal več zahtev, mi pošiljajo neke papirje, ki naj bi jih podpisal, da mi nekako dostavijo te dve kode. Nimam pojma, kako jih bodo. Verjetno z enim črncem, ki bo prijahal na oslu in mi osebno to izročil.
Telefon je pa že osmi dan v predalu, kot tak, neuporaben.
Skratka, stagnacija digitalizacije je osupljiva. Dokler nekaj dela, dela, ko ne dela več, je konec. Nihče nima pojma, zakaj nekaj ne dela, čeprav naj bi delalo.
Da tega, da je fehtarjenje ljudi za neke "usluge", ki jih skozi položnice 10x preplačaš, popolnoma sramotno.
In če zanemarimo, da smo šli iz konja na osla, se pravi, iz urejanja zadev preko spleta v lastni režiji, na napol ročno z ljudmi, ki jim ni nič jasno. Najbrž rabijo tudi v banki brezvezno delo, s katerim zaposlujejo fikuse, ki drugače ne bi imeli kaj početi.
bemfa ::
Pri unicredit sem to rešil z klicem na support v minuti, koda pride na SMS, jasno rabiš simko v novi napravi. Če se prav spomnim, sem nekje zasledil da imajo po novem celo avtomatsko tajnico za zahtevo kode.
feryz ::
Sicer, pošteno povedano, ko jebe Samsung, če telefon ne zna niti sam sebe skopirati. Bajt po bajt, če treba.
Kaj je sila to kramo ponovno nameščati, če gre za praktično identično zadevo?
Ker je, namesto čedalje lažje, čedalje bolj zajebano. Res je muka menjava telefona, včasih je bilo mnogo bolj enostavno, kot sem napisal, stvar parih minut.
Kaj je sila to kramo ponovno nameščati, če gre za praktično identično zadevo?
Ker je, namesto čedalje lažje, čedalje bolj zajebano. Res je muka menjava telefona, včasih je bilo mnogo bolj enostavno, kot sem napisal, stvar parih minut.