Forum » Loža » Novi nlb klik je tukaj, kaj je novega?
Novi nlb klik je tukaj, kaj je novega?
tony1 ::
Še to: Ob prvem odpiranju appa te bodo poskusili prisiliti še v Google wallet, to lahko mirno ignoriraš (klikni nekam mimo) in nato kartice vpišeš direktno v hrambo NLB Pay.
pingme ::
Se strinjam, reč je varnostno dober korak v pravo smer, uporabniške izkušnje pa ne moti pretirano. Pa še Flik lahko upravljaš v istem appu.
Ločen NLB Klik in NLB Pay nima smisla, lahko in verjetno tudi bodo v prihodnosti, združili, ostale banke so že ali pa delajo v tej smeri. Vsekakor pa je potrjevanje transakcij pravilno in smiselno (nikakor pa ne čez sms).
Žal pa to ne deluje povsod, celo v EU ne, nazadnje sem dal podatke karice za rezervacijo na hrvaškem in mi čez par dni javijo, da rezervacija ni uspešna - seveda, če pa ni šla čez 3ds in ni bila potrjena čez app, ker nimajo prave implementacije.
"Ločen NLB Klik in NLB Pay nima smisla"
Se strinjam, da je to za potrošnika samo več dela in v tej temi sem čez to jamral ze pred leti in pisal, da bi si zelel, da bi bilo vse v enem appu...
Ampak so se očitno odločili drugače, ker uvajajo še tretji app: NLB trading za tiste, ki imajo delniški trgovalni račun. Očitno so se tako odločili in stranke nič ne moremo. Obstaja pa tudi moznost, da to delitev spet narekuje kakšna bancna regulativa, ki je potrošniki ne poznamo...
Se strinjam, da je to za potrošnika samo več dela in v tej temi sem čez to jamral ze pred leti in pisal, da bi si zelel, da bi bilo vse v enem appu...
Ampak so se očitno odločili drugače, ker uvajajo še tretji app: NLB trading za tiste, ki imajo delniški trgovalni račun. Očitno so se tako odločili in stranke nič ne moremo. Obstaja pa tudi moznost, da to delitev spet narekuje kakšna bancna regulativa, ki je potrošniki ne poznamo...
MadMax ::
Pay se zrihta "v kafiću med kofetkanjem" in ni tako rizičen kot klik.
Za klik je običajno treba v poslovalnico, morebitni vdor pa lahko izprazni vse račune (tudi pooblaščene, varčevalnega...).
Res pa za uporabnike klika ni smiselno imeti še pay (pay bi lahko bil del klika, ali pa samostojen za ne-klikarje).
Za klik je običajno treba v poslovalnico, morebitni vdor pa lahko izprazni vse račune (tudi pooblaščene, varčevalnega...).
Res pa za uporabnike klika ni smiselno imeti še pay (pay bi lahko bil del klika, ali pa samostojen za ne-klikarje).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
mojsterleo ::
Meni je ta format boljši ker spletne banke klik ne želim uporabljat, za nakupe po spletu je očitno potrebno. Ne mislim iti dlje od tega, ker so mi v preteklosti že vdrli v račun in pobrali nekaj denarja.
Hkrati je super ker ima pay dosti nižje sistemske zahteve kot klik (na ios), tako da je na razpolago širšemu krogu uporabnikov ki imajo še starejše modele telefonov.
Hkrati je super ker ima pay dosti nižje sistemske zahteve kot klik (na ios), tako da je na razpolago širšemu krogu uporabnikov ki imajo še starejše modele telefonov.
Če te skrbi varnost mobilnega Klika, se da b.p. naročiti verzijo, ki jo imaš samo za:
-prikaz OTP kod za vstop v Klik
-potrjevanje (npr. za potrditev trajnika, ni pa tle več potrjevanja kartičnih nakupov)
ni pa v njej vstopa v mobilno banko. (Jaz, recimo, imam vse od ukinitve klikovih certov tak dostop v Klik app).
-prikaz OTP kod za vstop v Klik
-potrjevanje (npr. za potrditev trajnika, ni pa tle več potrjevanja kartičnih nakupov)
ni pa v njej vstopa v mobilno banko. (Jaz, recimo, imam vse od ukinitve klikovih certov tak dostop v Klik app).
MrStein ::
Ima že kdo novo verzijo app-a?
So naredili reklamo po mailih, https://klik.nlb.si/ že ima login z QR *, a novega app-a, ki to podpšira še ni (iOS).
* no, "ima". Besedilo ni vzpodbudno:
So naredili reklamo po mailih, https://klik.nlb.si/ že ima login z QR *, a novega app-a, ki to podpšira še ni (iOS).
Prijava s QR kodo
To možnost uporabite, če za prijavo v spletno banko skenirate QR kodo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Hmm, zdaj pa jim videoklic crkuje.
Zmanjka zvok. Potem zmrzne slika....
Chat še deluje.
Zmanjka zvok. Potem zmrzne slika....
Chat še deluje.
Motiti se je človeško.
BOCo. ::
Prijava s QR kodo
Po posodobitvi mi javi, da je NLB Klik začasno zaklenjen. Ima še kdo podobno težavo?
Ne. Meni dela.
Tudi prijava s QR.
Tudi prijava s QR.
Motiti se je človeško.
Irbis ::
mojsterleo je izjavil:
Točno tako, meni Klik več noče delati, Pay mi pa še deluje.
Pravzaprav četrti, ker je tretji zdaj NLB Skladi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Irbis ()

WizzardOfOZ ::
INR je nova možnost za dolgoročno vlaganje. Namenjen je vsem, ki želite svoj denar postopoma nalagati v delnice, obveznice in druge finančne instrumente - in pri tem plačati manj davka.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
VelkBla ::
Prijava s QR kodo
Po posodobitvi mi javi, da je NLB Klik začasno zaklenjen. Ima še kdo podobno težavo?
Enako. Napaka pri posodobitvi. Treba klicati številko pomoč uporabnikom ali pa iti osebno v poslovalnico. Pri vsaki posodobitvi vedno nekaj, vedno nekaj da za*ebejo.

WizzardOfOZ ::
zanimivo. Nobenih problemov pri posodobitvi.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
https://www.nlb.si/osebno/digitalne-sto...
Prijava v mobilno aplikacijo NLB Klik je sedaj hitrejša. Prijava se začne samodejno, ko odprete aplikacijo. Tako hitreje dostopate do svojega računa, kartic in priljubljenih funkcij, brez dodatnih korakov na začetnem zaslonu.
Prijava ostaja varna
Vsak vstop v aplikacijo še vedno potrdite z biometrijo (prstni odtis ali prepoznava obraza) ali PIN kodo, tako kot do zdaj. Vaše varnostne nastavitve ostajajo nespremenjene.
Nov način prijave v spletni NLB Klik (QR koda)
Prijava v spletno banko je po novem hitrejša, enostavnejša in še bolj varna.
Na vstopni strani spletnega Klika se prikaže koda QR, ki jo skenirate s kamero svojega telefona. Priporočamo, da za skeniranje uporabite aplikacijo "Kamera". Postopek prijave potrdite v mobilni aplikaciji, tako kot potrjujete druge zahteve. Generator enkratnih gesel ni več potreben.
Na NLB kontaktnem centru so mi povedali, da prijava z enkratnim geslom je mogoča. Želim to narediti, prijava kot nlb klik, javi napako oz. začasno zaklenjen. Če ne dela naj grem v poslovalnico. Ok poskusim še prijavo kot spletni nlb klik kar omogoča prijavo s QR kodo in dela. Navodila (link) pravijo da generatorja ne bo več. Zgleda sem za odpad, ker nič ne razumem.
Boco: poskusi s QR.
Prijava v mobilno aplikacijo NLB Klik je sedaj hitrejša. Prijava se začne samodejno, ko odprete aplikacijo. Tako hitreje dostopate do svojega računa, kartic in priljubljenih funkcij, brez dodatnih korakov na začetnem zaslonu.
Prijava ostaja varna
Vsak vstop v aplikacijo še vedno potrdite z biometrijo (prstni odtis ali prepoznava obraza) ali PIN kodo, tako kot do zdaj. Vaše varnostne nastavitve ostajajo nespremenjene.
Nov način prijave v spletni NLB Klik (QR koda)
Prijava v spletno banko je po novem hitrejša, enostavnejša in še bolj varna.
Na vstopni strani spletnega Klika se prikaže koda QR, ki jo skenirate s kamero svojega telefona. Priporočamo, da za skeniranje uporabite aplikacijo "Kamera". Postopek prijave potrdite v mobilni aplikaciji, tako kot potrjujete druge zahteve. Generator enkratnih gesel ni več potreben.
Na NLB kontaktnem centru so mi povedali, da prijava z enkratnim geslom je mogoča. Želim to narediti, prijava kot nlb klik, javi napako oz. začasno zaklenjen. Če ne dela naj grem v poslovalnico. Ok poskusim še prijavo kot spletni nlb klik kar omogoča prijavo s QR kodo in dela. Navodila (link) pravijo da generatorja ne bo več. Zgleda sem za odpad, ker nič ne razumem.
Boco: poskusi s QR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: VelkBla ()
nejc_nejc ::
Kako se izklopi ta, novi, samodejni hitri način prijave?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
klemenSLO ::
A ni razlika v mobilni app samo v tem:
da je prej se pojavil vstopni ekran kjer si izbiral med gumboma za generiranji številk in vstop v mobilno banko.
Sedaj pa se takoj pojavi okno za scan odtisa...
Tako da če več uporabljaš mobilno banko... je to hitreje.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemenSLO ()
Nisem našel te opcije, tudi ne vem če je možno izklopiti.
A ni razlika v mobilni app samo v tem:
da je prej se pojavil vstopni ekran kjer si izbiral med gumboma za generiranji številk in vstop v mobilno banko.
Sedaj pa se takoj pojavi okno za scan odtisa...
Tako da če več uporabljaš mobilno banko... je to hitreje.
Prej si odprl aplikacijo, izbral generiranje številk, vpisal PIN/biometrija in prepisal. Zdaj ko že odpreš aplikacijo zahteva PIN/biometrija, izbiraš med prijavo v spletni NLB Klik in v NLB Klik. Če pritisneš spletni NLB Klik te vpraša za dovoljenje fotoaparata zaradi QR kode, skeniraš QR kodo na spletni strani NLB-ja za klik in te ponovno vpraša za PIN/biometrija. Potem ti ven vrže opozorilo vpisovanja v spletno banko za katero lahko potrdiš ali prekličeš.
mojsterleo ::
Mene pri NLB Pay ful moti ko imam recimo vklopljen dostop preko Face ID, ko se odjavim iz aplikacije se avtomatsko spet prijavim ker takoj ob odjavi gre na prijavno okno in to spet skenira mojo faco. Koda ftw??
Misliš prijavo v app?
Gre. Skenslaš FaceID, prstni odtis oziroma PIN (gumb "NAZAJ"), in padeš v prvi ekran, kjer imaš izbiro kot prej:
- prijava v web stran
- prijava v app
Če si mislil prijavo v web z QR, druge možnosti ni. Ravno prišlo obvestilo na email:
Od 1. aprila 2026 se boste v spletni NLB Klik prijavili s skeniranjem QR kode in potrditvijo v mobilni aplikaciji. Prijava z uporabniškim imenom in enkratnim geslom ne bo več mogoča.
Motiti se je človeško.
nejc_nejc ::
(gumb "NAZAJ") to sem že takoj ugotovil in ta način zmaga 
res ne razumem tega "majndseta" MORA BITI HITREJE....in zaradi tega je full dobr.
res ne razumem tega "majndseta" MORA BITI HITREJE....in zaradi tega je full dobr.
krepelce ::
Prej si odprl aplikacijo, izbral generiranje številk, vpisal PIN/biometrija in prepisal. Zdaj ko že odpreš aplikacijo zahteva PIN/biometrija, izbiraš med prijavo v spletni NLB Klik in v NLB Klik. Če pritisneš spletni NLB Klik te vpraša za dovoljenje fotoaparata zaradi QR kode, skeniraš QR kodo na spletni strani NLB-ja za klik in te ponovno vpraša za PIN/biometrija. Potem ti ven vrže opozorilo vpisovanja v spletno banko za katero lahko potrdiš ali prekličeš.
Jaz imam teh eksperimentov NLBja dovolj, ravno testiram N26, sem naračunal, da če vsa sredstva preselim k njim, zlahka pokrijem "Metal" račun za ceno nlbja pa še skoraj tisočaka mi letno ostane od obresti. Ne rečem, da bi vsaj mir dali, pa ves čas nekaj drekajo, že ukinitev prijave s certifikatom mi je šla ekstra na k, te QR kode naj si pa nekam zataknejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()
Mimogrede, klicni centri so zabasani, šalabajzerji pri kliku so spet zajebali in ljudem onesposobili dostop do banke - in verjetno se spet ne bo nič zgodilo, namesto, da bi odpustili celoten zgornji del managementa, da se začne novi management zavedati, da se to ne sme zgoditi. In čez kakšno leto se bo situacija spet ponovila.
Slovenska bančna zakonodaja bi morala imeti postavko, da banka finančno odgovarja za tako situcijo (aplikacija dela, po osvežitvi ne dela več).
Slovenska bančna zakonodaja bi morala imeti postavko, da banka finančno odgovarja za tako situcijo (aplikacija dela, po osvežitvi ne dela več).
Zgodovina sprememb…

Musashi ::
to samo debilnim upokojenim levičarjem ne dela, meni dela povsem normalno. nikakor ti ne priporočam n26, si enostavno prebutast, se boš ven zaklenil in račun ti bodo skenslal, pa nobenega šalterja ne bo da bi lahko jokal na njem...
to samo debilnim upokojenim levičarjem ne dela, meni dela povsem normalno. nikakor ti ne priporočam n26, si enostavno prebutast, se boš ven zaklenil in račun ti bodo skenslal, pa nobenega šalterja ne bo da bi lahko jokal na njem...
Lol, ja seveda, ker si se pripognil in na široko razprl rit, da te korporacijsko nategnejo. In sem tudi že zdebugiral kje je problem, bo treba spet malo aplikacijo popravit, da začne delat... do prenosa sredstev bo vredu.
Samo za hec, itak si prezabit, da bi razumel, bo pa morda kdo drug
oathtool -v --totp=sha256 --digits=8 -b XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Mimogrede, če je tukaj kakšen od amaterjev, ki dela na kliku, silent ne-delovanje aplikacije se zgodi, ker ne handlate error conditionov od Instane oz. aplikacija nima pravic, Instana vam to vrne, sami pa ne preverite error kode in jih ne zahtevate od uporabnika, za po vrhu je pa set pravic, ki jih zahtevate bistveno preobsežen in preveč vtikajoč v zasebnost uporabnika.
Zadeva se zgodi malo pred klicem httpx://fhp-de-back.group-ib.com/api/fl naredite blame nad kodo, najdite mojstra, ki je to implementiral in ga s katapultom iztrelite iz firme. Ker je očitno preveč zabit, da bi dojel, kaj so posledice njegovega amaterstva.
Pač klasika, amaterji vtakejo nek 3rd party saas modul v aplikacijo, pa se jim ne da naštudirat navodi. Direktno na N26 grem in fucking glasen bom po celem NLBju zakaj so izgubili komitenta s precej bogatim računom.
Nauk te zgodbe, ubogajte EU smernice o varnosti, ker jih morate, ne biti pa bolj božji od boga, ker samo zajebavate navadne uporabnike.
Pa še en nasvet, ko se vam nekdo začne preobsežno ukvarjati z varnostjo, da ne rečem obsedeno, je to znak, da je tip popoln amater in ga dajte čim dlje od varnosti. Taki potem izumljajo sheme, ki so nekompatibilne z vsem razen njem samim. Vaš posel je omogočati dostop do bančnega računa, ne pa zajebavati uporabinike.
Zadeva se zgodi malo pred klicem httpx://fhp-de-back.group-ib.com/api/fl naredite blame nad kodo, najdite mojstra, ki je to implementiral in ga s katapultom iztrelite iz firme. Ker je očitno preveč zabit, da bi dojel, kaj so posledice njegovega amaterstva.
Pač klasika, amaterji vtakejo nek 3rd party saas modul v aplikacijo, pa se jim ne da naštudirat navodi. Direktno na N26 grem in fucking glasen bom po celem NLBju zakaj so izgubili komitenta s precej bogatim računom.
Nauk te zgodbe, ubogajte EU smernice o varnosti, ker jih morate, ne biti pa bolj božji od boga, ker samo zajebavate navadne uporabnike.
Pa še en nasvet, ko se vam nekdo začne preobsežno ukvarjati z varnostjo, da ne rečem obsedeno, je to znak, da je tip popoln amater in ga dajte čim dlje od varnosti. Taki potem izumljajo sheme, ki so nekompatibilne z vsem razen njem samim. Vaš posel je omogočati dostop do bančnega računa, ne pa zajebavati uporabinike.
Zgodovina sprememb…
Mimogrede, ne bi bilo slabo pogledati, koliko denarja so izgubili komitenti zaradi varnosti na telefonu in koliko zaradi raznih scam shem.
Bi si upam iti stavit, da vaše varovanje v aplikaciji ni prihranilo niti centa, ves odtujeni denar pa je bil zaradi PEBKAC.
Ne samo to, da niste prihranili denarja, še komitente NLBja izgubljate in zapravljate denar za varovanjem pred nevarnostjo, ki je dejansko ni.
Se pravi, ste večji problem od lopovov, kaj če bi se raje spravili reševati pravi problem? Same sebe in arhitekturne astronavte pri vas?
Bi si upam iti stavit, da vaše varovanje v aplikaciji ni prihranilo niti centa, ves odtujeni denar pa je bil zaradi PEBKAC.
Ne samo to, da niste prihranili denarja, še komitente NLBja izgubljate in zapravljate denar za varovanjem pred nevarnostjo, ki je dejansko ni.
Se pravi, ste večji problem od lopovov, kaj če bi se raje spravili reševati pravi problem? Same sebe in arhitekturne astronavte pri vas?
Zgodovina sprememb…
Se pa res sam s sabo pogovarjaš?
Nekomu bo tole jutri, če se jim seveda čisto ne jebe za stranke, pomagalo rešit problem, ampak tega strankarski propagandisti SDSa tako ali tako ne razumete, kaj šele, da ste na tehničnem forumu.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: velikBrokoli ()
Od kje pa tebi ideja, da sem strankarski propagandist?
Vsi so SDS, a ne veš?
On (trol številka ena) pa je edini preostali borec upora.
Je moral dobro podmazati moderatorje, da ga po novem tolerirajo.
Motiti se je človeško.
krneki ::
Jaz sem tudi letos spokal od NLBja kar se tiče plačilnih racunov. Edino INR imam pri njih. N26 in Wise sta čisto dober nadomestek.
Začeli so zaračunavali vse živo kar se lahko. Lansko leto so začeli dodatno zaračunati, če imaš tudi SP na računu, potem pa še če nimaš SI državljanstva plačaj dodatno lol.
Začeli so zaračunavali vse živo kar se lahko. Lansko leto so začeli dodatno zaračunati, če imaš tudi SP na računu, potem pa še če nimaš SI državljanstva plačaj dodatno lol.

CharlieKK ::
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kako bo po novem pri skb in nkbm ebančništvo?? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16716 (2597) | GupeM |
| » | Primerjava spletnih bank (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28239 (10081) | delavec44 |
| » | NLB Klik v 2024Izboljšanje uporabniške izkušnje v aplikaciji NLB Klik - Vaše mnenje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9025 (5196) | polozweii |
| » | 1. Poročilo o primerjavi spletnih in mobilnih bankOddelek: Loža | 2336 (2191) | Patrik0 |
| » | NLB ukinitev certifikatov ? (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 170593 (77602) | WizzardOfOZ |