» »

Plinski žar ali pečica za pizzo?

Plinski žar ali pečica za pizzo?

Netrunner ::

Rad imam žar in rad imam pico :)

Pred kratkim sem bil pri kolegu ki ima pečico za pico nekaj v stilu kot je ta tukaj in me je navdušila saj smo tisto popoldan spekli kar nekaj različnih pic in so bile vse zelo dobre.

Razmišljal sem, da bi si jo tudi sam nabavil za doma vendar se nekako ne morem odločiti ali investirati v pečico ali bi si raje nabavil plinski žar z kamnom za peko pice. Nekako se mi zdi plinski žar bolj uporaben, saj bi ga lahko pokoristil tudi za mimogrede peko čez teden po službi, saj klasičen žar a oglje ni tako priročen in tistega bi uporabljal samo za vikende.

Ima kdo izkušnje z peko pice v namesnki pečici ali na žaru + kamen?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

starfotr ::

Tole si kupi. https://glowen.si/

Anney ::

Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

matobeli ::

Najboljša varjanta je da imaš za vse ločeno napravo, je pa tud najdražja. Tiste plinske peči za pice so super. Ker jih je pa v zadnjem času polna ponudba, tudi slovenskih proizvajalcev, boš moral pa raziskat kater ti je najlepši in najboljši.

Ne pozabit da za notri tudi rabiš, da ne boš ravno v pečici pekel -Ferrari G3.

@starfotr && @Anney => Sem si že pogledal ponudbo pečic in plinskih žarov vendar bistvo mojega posta je bolj primerjava med enim in drugim.
@matobeli => hja imaš prav in mogoče kdaj v prihodnje bom imel vse, vendar zdaj za začetek me zanima razlika peke v namenski pečici vs. peka v žaru z namensko podlogo.

če ti je to kul greš valda yolo in vzameš pravo stvar, sej z roštiljem tud gre, sam niti občutek niti rezultat nista enaka. Sploh občutek ko delaš z nekmu kul kosom namenskega orodja je čist super. Če maš kakšno osebno obletnico v kratkem pa lahko takrat to daš kot predlog za skupinsko darilo.

user4683 ::

Z nekim povprečnim žarom + kamni ne boš spekel tako dobre pice kot z namensko pečjo za pice. Sam bi ti definitivno priporočal oboje - nek povprečen žar (če rabiš za "čevape" potem bo skoraj katerikoli OK) + nekaj za pice. Sam imam Ooni Karu 16 (možnost plina ali les/oglje) in je res raketa - pice lahko delaš serijsko brez premora saj zelo dobro drži temperaturo na 450+.

Tole je bila prva runda s Karu:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

Od kolega si bom sposodil plinski žar, samo kamen za peko moram še nekje dobit in bom vse skupaj nesel do drugega kolega kateri ima to pečico. Spekli bomo par pic za en in drugi način, tako da bo primerjava 1:1, da bom videl če je res taka razlika, ker težko verjamem dokler sam ne okusim.

starfotr ::

Kamen si naroči tu

https://ogm-bi.si/

Shkorc ::

Plinski žar ne more zapeči zgornji del pice, tako kot namenska pica peč.

Sploh če imaš cilj neapolitanske skorje, kot je na zgornji sliki, boš razočaran.

Boš pa lahko spekel besne perutničke, vratovino, čevape itn :D

Netrunner je izjavil:

Spekli bomo par pic za en in drugi način, tako da bo primerjava 1:1, da bom videl če je res taka razlika

This is the way.

Klamzi ::

Pa obvezno javi rezultate ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen žar? (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Loža
884228415 (1652) Zvezdica27
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

1341243924 (3773) alekskac
»

pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )

15148979 (12185) MArkusPrimus
»

Pecica, ki doseze visje temperature (strani: 1 2 )

7717620 (12634) c3p0
»

Kamen za žar-šotni kamen je ok?

362809 (2133) reeves

Več podobnih tem