» »

Kakšen žar?

Kakšen žar?

««
11 / 11
»
»»

Map ::

Seveda bi šel osebno tja, ampak nisem tako blizu in bom šel kdaj, ko bom blizu.

Trenutno še čakam, da mi sporočijo, koliko bi bila poštnina iz Avstrije, če bo predraga, pa lahko grem sam gor. Moram se pa še odločit, kaj vse bi vzel, pa potem v KŽ, če lahko ponudijo isto ceno.

Razmišljam pa kamnu za pico, litoželezni rešetki in plošči, držalu za rebre, malo pa tudi o woku in dodatki rešetki. Držalo za piščanca me niti ne zanima, ampak je pa res drobiž pri tej vsoti. Vžigalniga pa ne rabim, ker trenutno uporabljam kamin, pa tudi sicer gledam, da marsikdo da med oglje nekaj kock in preprosto počaka.

-S\/\/-, litoželezo rešetko in ploščo imaš vsako po eno? Bi si kdaj zaželel, da bi imel obe, da pokrijec celotno površino? Ali uporabljata kak termometer?

   -S\/\/-   ::

Map je izjavil:

-S\/\/-, litoželezo rešetko in ploščo imaš vsako po eno? Bi si kdaj zaželel, da bi imel obe, da pokrijec celotno površino? Ali uporabljata kak termometer?


Imam vsako po polovico, zaenkrat več nisem potreboval. Rešetka je za stejke in burgerje, plošča pa za tako, kar sicer pade skozi, npr. lovke od lignjev. Termomemeter imam iz Hoferja, uporabljam ga največ za večje kose svinje (npr. vrat), ki jih spečeš natančno do predpisane temperature in niti stopinje več. Pri Kamado Joeju mi je všeč deljen sistem, da lahko pol žara skonfiguriraš za direktno, pol pa za indirektno pečenje. Pride zelo prav pri stejkih in burgerjih, ki jih najprej fino zapečeš na spodnji litoželezni rešetki, nato pa postaviš na zgornjo rešetko nad deflektor, da se znotraj skuhajo.

Sam bi ti priporočal, da najprej investiraš v "obvezne" pripomočke, to pa so rokavice (spet bi pohvalil tiste iz Hoferja) in orodje (prijemalka, vilice in lopatka), to pa sem nabavil Webrovo, ker se mi je zdelo najbolj robustno - po več letih uporabe in pranja v stroju je še vedno brezhibno.

Litoželezna rešetka ni nujna, vse se enako speče na nerjaveči, le zrezki nimajo vžganega karo vzorca, česar pa itak nihče ne opazi. Stojalo za piščanca tudi ni nujno, ker ga na enak način spečeš na pločevinki piva. Termometer je spet odvisno, kaj boš pekel. Če se boš šel low&slow, stejke ali burgerje ga ne potrebuješ. Sam sem že od prej imel litoželezen opekač iz Ikeje, ki ga napolnjenega s tekočino postavim nad deflektorje, kadar delam low&slow, sicer se za to lahko uporabi alu posodice za enkratno uporabo. Na ta način poskrbiš za dovolj vlage v komori ter preprečiš da ti maščoba kaplja po deflektorjih in se tam žge. Če ste ljubitelji pic, morate obvezno nabaviti kamen za peko. Svetujem takega, ki ima zraven še alu pladenj, s katerim na kamen odložiš pico.

V glavnem, začni z osnovami in nato po potrebi dokupuj dodatke. Pa pridobi si kakšnega lokalnega proizvajalca oglja.

Map ::

No super, bom verjetno tudi jaz vzel kar vsako po polovico, da najprej vidim, koliko bi jih sploh uporabljal, pa mogoce potem dokupim. Rešetka mi je zanimiva ravno zaradi stejkov in burgerjev, plošča pa recimo zaradi kake zelenjave, mogoče lahko celo jajca spečeš gor?

Termometer naprimer bi(bom enkrat) pa jaz vzel malo boljši, z več sondami in postajo. Low&slow pulled pork, ki se peče tudi po 12 ur, je praktično nemogoče nekaj na pamet pečt, ker je preveč faktorjev v igri. Tisti termotetri pa stalno merijo temperaturo. Sicer pa tudi za stejke pride prav, ker potem praktično vsak stejk lahko pravilno spečeš, če pečeš na pamet pa te lahko ena minuta hitro zafrkne. Glede termometrov se mi zdi iKamand super, ker temperature ne samo meriš, ampak celo poveš, kakšno želiš, ampak je cena enostavno pretirana za nekajkrat na leto.

Pica kamen je pa obvezen. Če bo čas, si mogoče izdelam celo kak inox približek DoJoea.

Orodje že imam, tako da zaenkrat novega še ne rabim, rokavice bi pa že velikokrat rabil ja. Kopo so pa parkrat v zadnjih letih kuhali v bližnji vasi, ampak nisem prišel do njihovega oglja. Se bom pa pozanimal in če bodo spet kaj kuhali, bom vzel par žakljev na zalogo.

Sp3m ::

A je že kdo tukaj kupoval žar?

Gorenc Žari

perci ::

Itak.

urosz ::

Zdravo. Iščem nek majhen prenosni žar na oglje, v stilu da ga lahko vzameš v roke, spečeš, izvržeš oglje in enostavno odneseš ter daš v avto nazaj. Lahko je ful majhen, za 2 osebi dovolj.

Nekaj v stilu kot je C4-S od Mgrills ( https://mgrills.com/collections/our-gri... ) ampak nekaj cenejšega.

Ima kdo kakšno priporočilo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urosz ()

profii ::

Dobiš kopije tega: https://www.kraljzara.si/zar-na-oglje-w...

Koliko pa si pripravljen odšteti?

Okapi ::

Evo, za 9 evrov, dobiš na bencinskih črpalkah.

Comandante ::

urosz je izjavil:

Zdravo. Iščem nek majhen prenosni žar na oglje, v stilu da ga lahko vzameš v roke, spečeš, izvržeš oglje in enostavno odneseš ter daš v avto nazaj. Lahko je ful majhen, za 2 osebi dovolj.

Nekaj v stilu kot je C4-S od Mgrills ( https://mgrills.com/collections/our-gri... ) ampak nekaj cenejšega.

Ima kdo kakšno priporočilo?

Absolutno, sam uporabljam Weber Smokey Joe. Dobis za 80-90EUR v Bauhausu, zelo uporaben, kvalitetna izdelava, fi 37cm. Gladko speces dovolj mesa za 4 ljudi (v dveh rundah).

klik.



Osebno mi je najboljsi feature, da ga lahko med uporabo pokrijes s pokrovom, pokrov zaklenes z nosilno rocko in ga nosis okoli. Simpl, ampak zelo uporabna in dobro premisljena zadeva. Za na morje idealno.

Zgodovina sprememb…

urosz ::

profii je izjavil:

Dobiš kopije tega: https://www.kraljzara.si/zar-na-oglje-w...

Koliko pa si pripravljen odšteti?


Thx. Cca 100EUR bi še odštel če je kvaliteten (beri: se ne maje ful, pa da drži par let).

Okapi je izjavil:

Evo, za 9 evrov, dobiš na bencinskih črpalkah.



S temi mam slabe izkušnje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urosz ()

profii ::

Za 100€ izbiraš med dvema vebroma.
««
11 / 11
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdo uporablja Weber žar in kaka je razlika med kettle in ostalimi imeni?

Oddelek: Loža
433600 (1950) nekikr
»

Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11611492 (8554) Riff
»

Kje kupiti dober žar na oglje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7437466 (19151) bauci
»

Peka na žaru (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5214483 (12720) Alec999
»

Električni žar

Oddelek: Loža
3113593 (13116) roko11111

Več podobnih tem