» »

Kakšen žar?

Kakšen žar?

««
2 / 18
»»

chief ::

Kaj pa glede tega BBQ iz Hoferja:
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Ima kdo kakšne izkušnje s podobnimi ? V čem je tle fora ?

Buggy ::

Buggy je izjavil:

kaksno mnenje imate pa glede tega zara, ki je sedaj reklamiran za 134€ v Sparu?

https://www.spar.si/sl_SI/aktualno/aktu...


Glede nato, da ni fotke rešetke - no comment.


evo tukaj so podrobnosti in slike (tudi o resetki), lahko zdaj poves kaj vec?

https://www.jamieoliverbbq.com/product/...

iKst ::

ProGo je izjavil:

iKst je izjavil:

Bi se dalo uporabit dovolj debele nerjavne palice, samo to je pol cm in več (npr. http://www.ebay.de/itm/Edelstahl-Grillr.... Kovano železo je samo zato, ker je poceni.


V resnici so te zadeve večinoma vlite iz železa, ne kovane. Pa ne gre samo za ceno, železne rešetke imajo veliko bolj primerne lastnosti za kuhanje kot inox. Imajo veliko višjo specifično toplotno kapaciteto in toploto tudi hitreje oddajo (bolj sevajo).

To pa nisem vedel. Lahko daš kak link?


Nimam pri roki primerjave za rešetke, ampak za same kovine: http://www.engineeringtoolbox.com/emiss...

Tudi v profesionalnih kuhinjah se zaradi tega veliko uporablja litoželezne posode ali posode iz valjanega jekla, še posebej za pečenje stejkov.

krneki0001 ::

iKst je izjavil:

Kaj pa vem. Meni se zdijo svinjska rebrca pečena 7 do 8 ur na nizki temperaturi precej sočna.

Čisto odvisno od tega kaj in kako pečeš, kako pripraviš meso...


Na žaru jih pečeš 7 do 8 ur?

iKst ::

Ja, če delaš recimo kakšen pulled pork, rebrca ali kaj podobnega na "southern style bbq" rabiš 6 do 8 ur pri temperaturah okoli 100 stopinj +- 20, odvisno od kosa in časa pečenja.

ProGo ::

Buggy je izjavil:

Buggy je izjavil:

kaksno mnenje imate pa glede tega zara, ki je sedaj reklamiran za 134€ v Sparu?

https://www.spar.si/sl_SI/aktualno/aktu...


Glede nato, da ni fotke rešetke - no comment.


evo tukaj so podrobnosti in slike (tudi o resetki), lahko zdaj poves kaj vec?

https://www.jamieoliverbbq.com/product/...

Čisto v redu žar, samo rešetka je malo tanka. Za čevape in pleske odličen in poceni.

iKst je izjavil:

ProGo je izjavil:

iKst je izjavil:

Bi se dalo uporabit dovolj debele nerjavne palice, samo to je pol cm in več (npr. http://www.ebay.de/itm/Edelstahl-Grillr.... Kovano železo je samo zato, ker je poceni.


V resnici so te zadeve večinoma vlite iz železa, ne kovane. Pa ne gre samo za ceno, železne rešetke imajo veliko bolj primerne lastnosti za kuhanje kot inox. Imajo veliko višjo specifično toplotno kapaciteto in toploto tudi hitreje oddajo (bolj sevajo).

To pa nisem vedel. Lahko daš kak link?


Nimam pri roki primerjave za rešetke, ampak za same kovine: http://www.engineeringtoolbox.com/emiss...

Tudi v profesionalnih kuhinjah se zaradi tega veliko uporablja litoželezne posode ali posode iz valjanega jekla, še posebej za pečenje stejkov.


Hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ProGo ()

PALOMINO ::

Bom še jaz pristavil svoj pisker. Ali je kdo med vami tak junak da uporablja žar na oglje na balkonu v bloku? Sam se igram s to idejo (imam dokaj velik balkon, najvišje nadstropje).
Vem da je to nesramno do sosedov in verjetno tudi prepovedano.

Odločam se med žarom na oglje ali pa Weber Q1000.
Če ima kdo tega Webra se tudi prirporočam za mnenje.

perci ::

Jst sem ene dvakrat probal. Do sosedov ni nesramno, če jih povabiš zraven :).

Sicer pa je to svinjarija, pepel boš imel po celem balkonu.

Bellzmet ::

Hm ste zmešani žar na oglje na balkonu. Pustimo ves dim, kaj pa toplota in saje od ognja in strop balkona?

mihec87 ::

Oglje zagreješ z brenerjem pa ni treba nič kurit...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

PALOMINO ::

Mnja...bom potem kar opustil to misel in vzel zadevo na plin. Budgeta imam 250-280 eur.
Ogrevam se za Weber Q1000 ampak sem odprt za kakšne druge predloge in mnenja.

jopar ::

PALOMINO je izjavil:

Bom še jaz pristavil svoj pisker. Ali je kdo med vami tak junak da uporablja žar na oglje na balkonu v bloku? Sam se igram s to idejo (imam dokaj velik balkon, najvišje nadstropje).
Vem da je to nesramno do sosedov in verjetno tudi prepovedano.

Odločam se med žarom na oglje ali pa Weber Q1000.
Če ima kdo tega Webra se tudi prirporočam za mnenje.


Jaz uporabljam podobnega kot je nekdo zgoraj linkal iz Hoferja, konkretno tega https://www.bauhaus.info/holzkohlegrill...

Pokadi se minimalno na začetku, potem pa nič več. Hrana se pa super speče. Sem tudi jaz dosti raziskoval in je bila to edina sprejemljiva varianta žara na oglje za v stanovanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jopar ()

iKst ::

Oglje razgreješ v tem:




Spodaj daš eno kocko za prižiganje ognja, gor nafilaš oglje oz. brikete in prižgeš kocko. Po 10 do 20 minutah imaš razžarjeno oglje brez kakšnega posebnega dima.

Aston_11 ::

Imam, vendar se je treba kar potrudit, da ena kocka razžari oglje.-

PALOMINO ::

jopar je izjavil:

PALOMINO je izjavil:

Bom še jaz pristavil svoj pisker. Ali je kdo med vami tak junak da uporablja žar na oglje na balkonu v bloku? Sam se igram s to idejo (imam dokaj velik balkon, najvišje nadstropje).
Vem da je to nesramno do sosedov in verjetno tudi prepovedano.

Odločam se med žarom na oglje ali pa Weber Q1000.
Če ima kdo tega Webra se tudi prirporočam za mnenje.


Jaz uporabljam podobnega kot je nekdo zgoraj linkal iz Hoferja, konkretno tega https://www.bauhaus.info/holzkohlegrill...

Pokadi se minimalno na začetku, potem pa nič več. Hrana se pa super speče. Sem tudi jaz dosti raziskoval in je bila to edina sprejemljiva varianta žara na oglje za v stanovanje.



Kje pa si kupil tole? Koliko pa spraviš gor hrane? Oglje - navadno ali kakšni posebni briketi?

ProGo ::

PALOMINO je izjavil:

Bom še jaz pristavil svoj pisker. Ali je kdo med vami tak junak da uporablja žar na oglje na balkonu v bloku? Sam se igram s to idejo (imam dokaj velik balkon, najvišje nadstropje).
Vem da je to nesramno do sosedov in verjetno tudi prepovedano.

Odločam se med žarom na oglje ali pa Weber Q1000.
Če ima kdo tega Webra se tudi prirporočam za mnenje.


Je zadeva zanimiva, ampak samo če uporabljaš kokosovo oglje, ki gori brez dima + ročni brener.
Drugače pa lahko narediš tudi kak hibridni žar, plin + malo oglja samo za priokus. Z malo domišljija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ProGo ()

jopar ::

PALOMINO je izjavil:

jopar je izjavil:

PALOMINO je izjavil:

Bom še jaz pristavil svoj pisker. Ali je kdo med vami tak junak da uporablja žar na oglje na balkonu v bloku? Sam se igram s to idejo (imam dokaj velik balkon, najvišje nadstropje).
Vem da je to nesramno do sosedov in verjetno tudi prepovedano.

Odločam se med žarom na oglje ali pa Weber Q1000.
Če ima kdo tega Webra se tudi prirporočam za mnenje.


Jaz uporabljam podobnega kot je nekdo zgoraj linkal iz Hoferja, konkretno tega https://www.bauhaus.info/holzkohlegrill...

Pokadi se minimalno na začetku, potem pa nič več. Hrana se pa super speče. Sem tudi jaz dosti raziskoval in je bila to edina sprejemljiva varianta žara na oglje za v stanovanje.



Kje pa si kupil tole? Koliko pa spraviš gor hrane? Oglje - navadno ali kakšni posebni briketi?


Kupil v Bauhausu za 59 EUR, oglje sem vzel namensko za ta žar, ker je malo bolj fino, lahko pa seveda uporabljaš tudi navadnega, večje kose pa malo razbiješ. Za neke hude fešte ravno ni ta žar, za eno normalno familjo se pa čisto lepo speče.

krneki0001 ::

iKst je izjavil:

Ja, če delaš recimo kakšen pulled pork, rebrca ali kaj podobnega na "southern style bbq" rabiš 6 do 8 ur pri temperaturah okoli 100 stopinj +- 20, odvisno od kosa in časa pečenja.


Pokrit žar? Verjetno ne v odkritem in na oglju?

iKst ::

Pokrit ja. Na oglju, ampak ne z direktnim gretjem. Oglje na eni strani žara, meso na drugi, pečenje s konvekcijo.

PALOMINO ::

Ma jaz rabim za par ražnjičev, čevapov, kakšen burger in morda kakšen manjši steak...to je to.
bom šel gledat tole v Bauhaus...me matra. Hvala jopar.

Morda še to, kaj pečeš gor najbolj pogosto? Za koliko časa pa je oglje v tej zadevi?

jopar ::

PALOMINO je izjavil:

Ma jaz rabim za par ražnjičev, čevapov, kakšen burger in morda kakšen manjši steak...to je to.
bom šel gledat tole v Bauhaus...me matra. Hvala jopar.

Morda še to, kaj pečeš gor najbolj pogosto? Za koliko časa pa je oglje v tej zadevi?


Do sedaj sem pekel orade (2 hkrati), sardele, čevape največkrat, ražnjiče, sir...in se za vse super obnese.
Oglje zdrži dobre pol ure, če ti pa zmanjka pa komot odpreš in dosuješ. Prvi (originalni) žar tega tipa je sicer http://lotusgrill.de/eu/lotusgrill/ ki pa ga tudi imajo.

PALOMINO ::

Ja Lotus poznam ampak je enostavno preveč denarja, sploh XL varianta ki stane pri nas 280 eur...
Grem v Bauhaus...da vidim tole. Poročam kasneje. ;)

krneki0001 ::

iKst je izjavil:

Pokrit ja. Na oglju, ampak ne z direktnim gretjem. Oglje na eni strani žara, meso na drugi, pečenje s konvekcijo.


V bistvu na principu krušne peči. Na eni strani gori in daje temperaturo, na drugi pa je hrana, ki se peče. Zanimivo. Nisem nikoli o tem razmišljal. Sem vedno bil pristaš oglja direkt pod hrano ali pa plina, nad plinom pa lavinske kamne in nanje položiš pod mrežo vejice od trte, da se cmarijo. Pride odlične okus hrane.

jopar je izjavil:

PALOMINO je izjavil:

Ma jaz rabim za par ražnjičev, čevapov, kakšen burger in morda kakšen manjši steak...to je to.
bom šel gledat tole v Bauhaus...me matra. Hvala jopar.

Morda še to, kaj pečeš gor najbolj pogosto? Za koliko časa pa je oglje v tej zadevi?


Do sedaj sem pekel orade (2 hkrati), sardele, čevape največkrat, ražnjiče, sir...in se za vse super obnese.
Oglje zdrži dobre pol ure, če ti pa zmanjka pa komot odpreš in dosuješ. Prvi (originalni) žar tega tipa je sicer http://lotusgrill.de/eu/lotusgrill/ ki pa ga tudi imajo.



Za sardele (in ostale ribe) na olju je preverjeno odlična zadeva tudi tista okrogla posoda za pice (je bila tudi že v tej temi omenjena).
Za na plato ali mrežo pa sardelce niso ravno najboljša izbira.

Zgodovina sprememb…

PALOMINO ::

tistih 1500W ponev imam poln k..khm..kufer. :)
Ne segreje se to dovolj močno poleg tega je isti šit kot bi pekel v ponvi.

PALOMINO ::

Sorry...jopar, pozabil vprašat. Kakšen okus ima hrana? Je podobno tistemu pravemu žaru na oglje?

Ahubar ::

nebivedu:

V bistvu na principu krušne peči. Na eni strani gori in daje temperaturo, na drugi pa je hrana, ki se peče. Zanimivo. Nisem nikoli o tem razmišljal. Sem vedno bil pristaš oglja direkt pod hrano ali pa plina, nad plinom pa lavinske kamne in nanje položiš pod mrežo vejice od trte, da se cmarijo. Pride odlične okus hrane.


So to zelene vejice ki so letos odgnale ali so to starejši leseni poganjki. Je treba olupiti ali požgati skorjo, da je manj smole in dima ?

Ima kurjenje s lesom od trte še močnejšo aromo ? Kakšna je aroma če dodaš da se cmari grozdje ali liste od trte ?

Ali navlažiš te vejice preden jih dodaš ?

harvey ::

Za na plato ali mrežo pa sardelce niso ravno najboljša izbira.

Odlična izbira so, samo je potrebno precej znanja za tako peko in pa seveda sveža roba.:) Najboljša scena za sardele je finta z Malage - mivka, kanele in oljka. Na youtube je polno posnetkov takega načina peke.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Okapi ::

iKst je izjavil:

Razlika je, ni pa nujno, da je oglje boljše, tako, kot pri pici ni nujno, da je tista iz krušne peči boljša. Precej vpliva tudi kakovst in priprava surovin. Testo za pico, ki se peče v krušni peči na 500 stopinjah se zelo razlikuje od testa, ki se peče pri 250.
Če je res razlika, lahko veš samo, če si to ugotovil po slepem poskusu. V vseh drugih primerih te hipsterski možgani nategujejo na veliko:D

krneki0001 ::

PALOMINO je izjavil:

tistih 1500W ponev imam poln k..khm..kufer. :)
Ne segreje se to dovolj močno poleg tega je isti šit kot bi pekel v ponvi.


Očitno imaš nek ponaredek. Jaz brez problema zakurim/zažgem vse kar je notri, ker se tolk preveč segreje.

Ahubar je izjavil:

nebivedu:

V bistvu na principu krušne peči. Na eni strani gori in daje temperaturo, na drugi pa je hrana, ki se peče. Zanimivo. Nisem nikoli o tem razmišljal. Sem vedno bil pristaš oglja direkt pod hrano ali pa plina, nad plinom pa lavinske kamne in nanje položiš pod mrežo vejice od trte, da se cmarijo. Pride odlične okus hrane.


So to zelene vejice ki so letos odgnale ali so to starejši leseni poganjki. Je treba olupiti ali požgati skorjo, da je manj smole in dima ?

Ima kurjenje s lesom od trte še močnejšo aromo ? Kakšna je aroma če dodaš da se cmari grozdje ali liste od trte ?

Ali navlažiš te vejice preden jih dodaš ?


Jaz dajem posušene vejice. Ko obrežem trto, vse tiste veje pospravim v lesene škatle, da se posušijo in jih potem počasi med "sezono čevapov" porabim. Na razžarjenem lavinskem kamnu se počasi žgejo in dajejo dim od sebe, ki da aromo.

Ne vem pa, kako bi blo z grozdjem ali listi. Nisem nikoli probal.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

harvey je izjavil:

Za na plato ali mrežo pa sardelce niso ravno najboljša izbira.

Odlična izbira so, samo je potrebno precej znanja za tako peko in pa seveda sveža roba.:) Najboljša scena za sardele je finta z Malage - mivka, kanele in oljka. Na youtube je polno posnetkov takega načina peke.


Sardelce za na mrežo se mi zdijo premajhne, za na plato ni problema, samo so hitro presušene (odvisno od vročine tudi). Nekje vsaj 15cm dolga riba naj bi bila za na mrežo. No, to je moje osebno mnenje. Verjamem da pa so triki za peko tudi manjših rib. Samo se s tem tudi nisem prav dosti ukvarjal.

jopar ::

PALOMINO je izjavil:

Sorry...jopar, pozabil vprašat. Kakšen okus ima hrana? Je podobno tistemu pravemu žaru na oglje?

Seveda. Brez tistega okusa zame ni žar.

krneki0001 je izjavil:

harvey je izjavil:

Za na plato ali mrežo pa sardelce niso ravno najboljša izbira.

Odlična izbira so, samo je potrebno precej znanja za tako peko in pa seveda sveža roba.:) Najboljša scena za sardele je finta z Malage - mivka, kanele in oljka. Na youtube je polno posnetkov takega načina peke.


Sardelce za na mrežo se mi zdijo premajhne, za na plato ni problema, samo so hitro presušene (odvisno od vročine tudi). Nekje vsaj 15cm dolga riba naj bi bila za na mrežo. No, to je moje osebno mnenje. Verjamem da pa so triki za peko tudi manjših rib. Samo se s tem tudi nisem prav dosti ukvarjal.

Jaz jim vzamem hrbtenico ven, posolim in na mrežo s filejčki. Par minutk in je. Za vseh 10 prstov obliznit. Drugačnih sploh nočemo več. Hehe...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jopar ()

Unknown_001 ::

Aston_11 je izjavil:

Imam, vendar se je treba kar potrudit, da ena kocka razžari oglje.-




Jst pa fotr si zmer s tem pomagava :D
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

m0LN4r ::

 Dober Tek !

Dober Tek !





https://www.google.de/search?q=steckfis...

Steckfish, pocasi...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

          ::

krneki0001 je izjavil:

iKst je izjavil:

Ja, če delaš recimo kakšen pulled pork, rebrca ali kaj podobnega na "southern style bbq" rabiš 6 do 8 ur pri temperaturah okoli 100 stopinj +- 20, odvisno od kosa in časa pečenja.


Pokrit žar? Verjetno ne v odkritem in na oglju?


V Ljubljani je kar nekaj restavracij, kjer delajo na keramičnih pokritih žarih. Pojdi tja in se prepričaj na lastna usta.

krneki0001 ::

jopar je izjavil:

Jaz jim vzamem hrbtenico ven, posolim in na mrežo s filejčki. Par minutk in je. Za vseh 10 prstov obliznit. Drugačnih sploh nočemo več. Hehe...


To je pa drugo. :)
To daš za 2 minuti na žar, pa dol pobereš in takoj za mizo jest.

PALOMINO ::

ok, kupil zadevo v Bauhausu, vse skupaj odštel 70 eur (žar + oglje+ gel).
Itak firbec kot sem takoj prižgal in vrgel gor par ražnjičev.


Rezultat: impresioniran.
Pripravljen na peko v parih minutah. Pekel meso cca. 15 minut in po moje bi lahko spekel še eno rundo če ne 2. Oglja se porabi praktično nič. Temperatura ki jo oddaja je visoka.

Meso lepo pečeno, ni izušeno, okus kot mora biti.

Stvar, ki me skrbi je edino čiščenje...ampak s tem se bom ukvarjal zjutraj. ;)

Skratka za na balkon - je to, to. Še dobro da nisem kupil plinskega Webra...



Hvala Slo-Tech in hvala jopar za super nasvet.

PPS: Sedaj eno uro kasneje oglje še vedno močno tli...neverjetno, spečeš lahko res 2-3 runde brez problema.

koyotee ::

Če ti kaplja mašcoba na oglje, ne bo za 3 runde.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

jopar ::

Super. Me veseli, da si zadovoljen. Jaz vržem običajno vse v pomivalca. Nič ne kaplja na oglje, ker je pokrito in ne more. Zato je ta žar tudi kao bolj zdrav ;)

PALOMINO ::

Bom vrgel zjutraj v pomivalca...

Glede kajenja - na začetku je res malo dima ampak to ne moti velikih duhov. ;) Med peko pa...komot pečeš v obleki in kravati.

Ahubar ::

nebivedu: Hvala za informacije

fraising ::

ProGo ::

PALOMINO je izjavil:

Bom vrgel zjutraj v pomivalca...

Glede kajenja - na začetku je res malo dima ampak to ne moti velikih duhov. ;) Med peko pa...komot pečeš v obleki in kravati.

Kako pa peče tam, kjer je posoda na sredini? Tukaj izgleda, kot da je zelo neenakomerno porazdeljena vročina 2m49s:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ProGo ()

PALOMINO ::

Meni se ni zdelo, segreje se k sto matr. Peče se lepo enakomerno. Res pa je, da si moraš pomagati z ventilatorjem. Jaz sem ga imel na 75% nekje in je bila toplota res lepo razporejena.

balluf ::

fraising je izjavil:

Kaj pa je sploh razlika med tem dvema recimo.

https://www.kraljzara.si/zar-na-oglje-w...

https://www.spar.si/sl_SI/aktualno/aktu...



Eden je Weber drugi ni. Tudi mene martra, da bi kupil Webra pa me odvrača cena.

PALOMINO ::

Fantje Weber je predrag, jaz sem gledal ta Kettle model in prižigalnik oglja....cena je da te odpihne.

Mene za kakšne piknike na vikendu matra tole:

https://www.mimovrste.com/zari-na-oglje...

+ prižigalnik oglja je poleg.

za 70 eur...po moje ni 3x slabši od Webra ali pač?!

harvey ::

za 70 eur...po moje ni 3x slabši od Webra ali pač?!

3x ne, 2x pa je slabši:D Zakaj - izdelava zaključkov, kljuke, mreže, notranjost, debelina pločevine in emajla je bistveno slabša. V Bauhausu je en tak klon webra na voljo za ogled in si lahko primerjaš s pravim, ki je nedaleč stran. Prižigalnik oglja je soliden, sem pričakoval, še slabšo izvedbo.

Sicer pa, če pečeš sem in tja, bo to ok rešitev. Ali pa recimo ta kuglasti JamieOliver v Sparu na točke in še -10% procentov na celotni nakup je ugodna varianta.

Eden je Weber drugi ni. Tudi mene martra, da bi kupil Webra pa me odvrača cena.

Ve se, zakaj je taka cena.:)
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Okapi ::

A na okusu čevapov se kaj pozna 200 evrov dražji žar?;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

harvey ::

Okapi je izjavil:

A na okusu čevapov se kaj pozna 200 evrov dražji žar?;)

Potem pa rabiš samo opeko in mrežico in bo okus isti :D, še bolj enostavna reciklaža je pa tole (vir Primorske novice)
 Impro zar

Impro zar

Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

m0LN4r ::

Impro ja, ampak ce se malo potrudis pa naredis zar 1.2.3 veliko bolje
Prerezes kovinski sod, zmontiras pante, zvaris resetko iz palic pa je fertik, videl ze pr par ludih
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

krneki0001 ::

Ali pa iz jerrycana (kanta za 20 litrov bencina) - naše gore list je zadevo naredil.
http://forum.kraljzara.si/viewtopic.php...
««
2 / 18
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tadragi žari?

Oddelek: Loža
274922 (2487) Bizkit45
»

Kdo uporablja Weber žar in kaka je razlika med kettle in ostalimi imeni?

Oddelek: Loža
4310394 (8744) nekikr
»

Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11622220 (19282) Riff
»

Kje kupiti dober žar na oglje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7448239 (29924) bauci
»

Peka na žaru (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5222544 (20781) Alec999

Več podobnih tem