» »

Kakšen žar?

Kakšen žar?

««
21 / 21
»
»»

Tody ::

Ja očitno :)

Netrunner ::

alekskac je izjavil:

Baje je pomemben kamin (žlahtne žarilne znamke, recimo weber), a meni uspe dovolj dobro s takim iz eurospina za male pare.

Kamin je zelo pomemben. Jaz ga imam od webra, prej sem imel tri poceni variante in je razlika kot dan in noč. Z vsemi se da dobro pripraviti vendar na poceni variante ne grem več. Razlika je predvsem v kvaliteti izdelave, saj ti poceni kamini lahko razpadejo že po eni sezoni + spodnji del imajo ponavadi čudno zložen skupaj. Npr. prvi ki sem ga imel je imel samo ravno ploščo z luknjami. Sedanji weber je robustne izdelave in mi lepo služi že treje leto, spodnja stranica je mreža v obliki stožca, tako da karkol zakuriš spodaj se hitro prenese na oglje/brikete.

Pa cena webra je cca 30€, tako da ni ravno nek strošek...
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

feryz ::

30 €?
Zakaj za vraga sem jaz dal 80 € za no name!? Če je weber tako poceni.

WizzardOfOZ ::

Po moje je ena ničla premalo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

krefi ::

e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

Eduardo ::

Moj super poceni kamin je star kakšne pet let, rjav kot lisica ampak dela in ne kaže znakov, da bo nehal delati. V bistvu ident kopija Webra. Ne vem, če je bil 10€ v Hoferju. Ima ohoho kilometrine in zlorabe za sabo.

To je zame potrošna roba. Ročaj pa tako ali tako odmontiram, da ni plastike, ker ga praviloma dam v gril, da ga segreje med tem ko gre na obrate.

Tale od Webra verjetno ni nič drgačen:
- Aluminizirano jeklena konstrukcija.

Ajde če bi bil nerjaveč. Kar pa je možno in pravtako stane 30€:

https://www.amazon.de/Anz%C3%BCndkamin-...

Znamka je nerelevantna, važno je da je kvalitetno narejeno četudi je noname. Jaz sem vzel od webra ker 30€ skupaj z ogljem ni neki denar in ta kamin mi služi dosti bolje od prejšnjih pocen variant. Verjamem pa, da se da dobiti enako kvalitetnega ceneje kjer ne plačaš znamke.

Mi je pa bil interesanten en kamin ki deluje na baterije :) oz. ima nastavek za nek mini sesalec al kompresor .. s katerim pospešiš pripravo oglja vendar ko pečem na žaru si vzamem čas in se mi ne mudi, zato nisem šel v nakup. Primer: Dragon-Charcoal-Starter-Insanity

Okapi ::

Oglje daš lahko kar v žar in uporabiš pihalnik ali majhno žepno pumpico, ga v minuti razžariš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

tomaz- ::

feryz je izjavil:

30 €?
Zakaj za vraga sem jaz dal 80 € za no name!? Če je weber tako poceni.

pustil si se nategnit, ane ? :D

Okapi je izjavil:

Oglje daš lahko kar v žar in uporabiš pihalnik ali majhno žepno pumpico, ga v minuti razžariš.

ja ni ravno tako... ko je enkrat vžgano ja, potem ga lahko razžariš z pihanjem, vendar ga moraš prvo vžgati. Sem uporabljal to metodo pred dimnikom vendar oglje se ne enakomerno vžge in en kup saj leti okoli s pihanjem.

Najbolje je imeti kar klasičen kamin in po želji lahko sam malo popihaš da pospešiš... ne rabiš kupovati posebnega dimnika.

Eduardo ::

Odvisno kaj pečeš. Imeti vse na ultra temperaturi je uporabno za kakšen sear, torej steak itn. Za vse ostalo pa je boljše imeti nek sistem, pasivno in direktno topoloto ...

recmajkemi ::

@Netrunner; Ravno v klasičnem kaminu je bil meni najboljši pripomoček tale dimnik.

@Eduardo; To, da je oglje enakomerno zakurjeno v dimniku ne pomeni, da je vse na ultra temperaturi... pač ga zakuriš in streseš tja kamor ga rabiš, lahko si pustiš kak del žara brez oglja za omenjeno pasivno/indirektno. Vsekakor pa tam kjer je, je več kot dobrodošlo, da je temperatura homogena, če imaš možnost prilagajaš intenzivnost žerjavice na hrano s po višini nastavljivo rešetko ali pa z omejevanjem dovoda zraka do oglja.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
««
21 / 21
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri žar na oglje

Oddelek: Loža
9966 (373) Likalnik
»

Tadragi žari?

275657 (3222) Bizkit45
»

Kdo uporablja Weber žar in kaka je razlika med kettle in ostalimi imeni?

4311490 (9840) nekikr
»

Kje kupiti dober žar na oglje? (strani: 1 2 )

7449738 (31423) bauci
»

Peka na žaru (strani: 1 2 )

5224115 (22352) Alec999

Več podobnih tem