» »

Pecica, ki doseze visje temperature

Pecica, ki doseze visje temperature

1
2
»

Badwolff ::

S kamnom

hogorq ::

Badwolff je izjavil:

S kamnom


pod kamen daj kako opeko, da ne bo prevroč. tale je na oglje, princip je isti.

Nikonja ::

Sam imam Siemens pečico ki se ogreje na 300 stopinj, kupil sem še kamen prav za peko pice in kruha in je zadevca zakon. Temperaturo naštimam na 300, kamn dam vsaj pol urce da se ogreva v pečico, potem ko pico dam gor se peče približno 4 minute.
Iskreno ne vem kaj dobiš z višjo temperaturo razen da ti mizerno skrajša čas pečenja ki je itak noro kratek.

Kot so eni pisali tukaj, seveda ti lahko uporabljaš vso to belo tehniko za profesionalne namene (čeprav ti garancija ne velja) ampak potem treba bit pripravljen da boš ta aparat menjal na par let in ne na 10-15 kot tiste namenjene za profi rabo.

hogorq ::




očitno se da.

Magic1 ::

hogorq je izjavil:




očitno se da.

O tem smo se pogovarjali v temi o domačih picah že leto nazaj.
Magic

hogorq ::

Magic1 je izjavil:

hogorq je izjavil:




očitno se da.

O tem smo se pogovarjali v temi o domačih picah že leto nazaj.


in kaj ste ugotovili? smem prosit za link? tnx

luksorzi ::

Lahko pa tipalo termostata potegneš malo bolj ven iz pečice in tako zamakneš področje na katerem termostat preklaplja.
http://www.thepiratebay.org

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: luksorzi ()

hogorq ::

luksorzi je izjavil:

Lahko pa tipalo termostata potegneš malo bolj ven iz pečice in tako zamakneš področje na katerem termostat preklaplja.


lahko kaj več o tem poveš? zanima me, kako tipalo izgleda in kako ga "potegneš malo bolj ven iz pečice". in seveda tveganje. če pečica nima funkcije pirolize, greje do 250, do kod je atestirana? nekaj rezerve verjetno še je. in če močno pretiravaš, kaj se zgodi? verjetno zaradi obremenitev nekaj zagori, če da, me zanima, kaj. mogoče neumna vprašanja, nisem štromar.

matobeli ::

Če nisi vsaj okvirno seznanjen z elektriko in ostalo fiziko okoli takega projekta je najbolje če tega ne počneš.

Kritična okvara lahko pripelje do požara, vmes je pa vse od tega da te samo mal strese, da pokvariš pečico in podobne manj nevarne zadeve.

hogorq ::

matobeli je izjavil:

Če nisi vsaj okvirno seznanjen z elektriko in ostalo fiziko okoli takega projekta je najbolje če tega ne počneš.

Kritična okvara lahko pripelje do požara, vmes je pa vse od tega da te samo mal strese, da pokvariš pečico in podobne manj nevarne zadeve.


to mi je vse jasno, zanimajo me podrobnosti, ki sem jih naštel. in ne mislim tega v hiši počet.

matobeli ::

ok, težko je razložit osnove elektrotehnike v dveh povedih. Sploh pa ne čisto pavšalno.
Najlažji načina je da se zadev lotiš in sproti sprašuješ.

AMPAK: vedno se prepričaj da je pečica izklopljena iz omrežja preden začneš delo na njej. SMRTNO NEVARNO. in vsa ta opozorila ki se te bodo tikala če misliš razstavit vse skup.

TheBlueOne ::

hogorq je izjavil:



lahko kaj več o tem poveš? zanima me, kako tipalo izgleda in kako ga "potegneš malo bolj ven iz pečice". in seveda tveganje. če pečica nima funkcije pirolize, greje do 250, do kod je atestirana? nekaj rezerve verjetno še je. in če močno pretiravaš, kaj se zgodi? verjetno zaradi obremenitev nekaj zagori, če da, me zanima, kaj. mogoče neumna vprašanja, nisem štromar.


Dvomim, da je to z izvlecenim senzorjem top ideja, ker potem ti vec ne bi dela prav termoregulacija.

Si mislim, da ce pretiravas gredo najprej kaksna tesnila, potem pa se verjetno odtalijo grelci. Ce pa pri grelcu ni dovolj izolacije, pa verjetno tam okoli zacne kaj goreti, ce ne zaradi cesa drugega zaradi uhajanja toplote.

Dodatni minusi so, da zelo vroco pecico na veliko odpres, kar je sigurno slaba ideja okoli ekonomicnosti, tako ali tako gre ves cas iz nje dosti vec energije, ker je izolacija za manjse temperature itn. Kakor gledam imajo pecice, ki se segrejejo na take temperature manjse odprtine gelde na volumen in vec izolacije.

Kako gledam je plinski zar najboljsa opcija, ce hoces nekaj enostavnega za tu in tam.

c3p0 ::

Boljše bi bilo termostat dat na neko bypass stikalo, da ga za pizzo izklopiš, drugače pa dela normalno. Pečica na programu pirolize sicer dela na polno nekje 2h, tako da ni nekega strahu za požar, razen če bi jo pustil prižgano in šel v službo ali spat. Je pa gotovo nekje v notranjosti pečice termo varovalka, ki bi v tem primeru preprečila katastrofo.

"Toplotni udar" ob odpiranju je še en razlog, da ta mod ni ravno za vsakega.

TheBlueOne ::

Ce imas bypass, potem se lahko segreje cez mejo za pirolizo. In se to, ce nima kaksne varnostne funkcije, kakor, da ce temperatura ne raste, da predvideva okvaro senzorja.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

No, lahko bi imela tudi neko varovalko, da enostavno grelec ne sme porabit več kot x elektrike v zadnji uri. Za to ne rabiš nobenega senzorja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

TheBlueOne ::

Za to, da preveri senzor, ki ga imas ze v pecici s tem, da pricakuje neko reakcijo, ne potrebuje dodatnega senzorja. Ravno zato predvidevam, da imajo novejske pecice kaj takega. Za vse ostalo potrebujes se kaksen kos elektronike vec. Zaenkrat mi ni znan kak primer, da bi se kontroliralo koliko potegne grelec. So prej sli releji ali pa varovalke.

Ni pa nujno, da imajo kaj varoval. Morda enostavno tolerirajo, da temperatura ne raste ceprav so aktivirani grelci.

Gambino ::

Sam delam pizze na kamnu od webra ter pečici segreti na 250C (nastavljena na notranji ventilator) in pride pica zelo dobra. Veliko je odvisno od priprave testa. Sam sem iskal in poskušal kar nekaj receptov, potem pa sem našel vsaj zame najboljši recept in dost enostaven: LINK
Testo po tem receptu pride res hrustljavo, dobro, pa čeprav pečeno na 250C cca 10 do 12 minut. Pečica je nastavljena na 250C ter notranji ventilator.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gambino ()

c3p0 ::

> Zaenkrat mi ni znan kak primer, da bi se kontroliralo koliko potegne grelec. So prej sli releji ali pa varovalke.

Se da s poceni regulatorjem, imam v uporabi enega moči do 5kW, za par dolarjev iz ebaya.

TheBlueOne ::

Verjamem ja, ampak pri beli tehniki imam obcutek, da vsak cent steje. Kontrola v smislu, ce senzor reagira je zastonj, ce imas mikrocip.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
68262589 (507) Kvinta
»

Katero vgradno pečico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11216292 (4603) Daliborg
»

pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15022516 (7649) xyz133
»

Katero pečico kupiti?

Oddelek: Loža
378802 (1335) Mare2
»

Nakup bele tehnike

Oddelek: Loža
445850 (4809) IL_DIAVOLO

Več podobnih tem